Wat is HTTP 302-fout en hoe kan ik dit oplossen? [4 geteste methoden uitgelegd]

Telkens wanneer we 302-omleidingen moeten uitvoeren, doen zich meestal dezelfde vragen voor.


Hier volgen enkele vragen:

 1. Is mijn website er klaar voor?
 2. Welk type omleiding is het meest geschikt voor mijn geval?
 3. Verlies ik al het SEO-werk dat ik tot nu toe heb gedaan?
 4. Zal Google me straffen? Wat gebeurt er als ik omleidingen verwijder??
 5. Hoe zijn ze gemaakt?
 6. Hoe los ik fout 302 op? (als het voorkomt)

In dit artikel zal ik al deze vragen beantwoorden, zodat u in elk geval meer duidelijkheid heeft.

Wat is 302-omleiding?

De code 302 geeft een tijdelijke omleiding aan. Een van de meest opvallende kenmerken die het onderscheiden van een 301-omleiding is dat, in het geval van 302-omleidingen, de kracht van de SEO niet wordt overgebracht naar een nieuwe URL.

google seo

Dit komt omdat deze omleiding is ontworpen om te worden gebruikt wanneer het nodig is om inhoud om te leiden naar een pagina die niet de definitieve is..

Dus zodra de omleiding is geëlimineerd, heeft de oorspronkelijke pagina zijn positie in de Google-zoekmachine niet verloren.

Hoewel het niet vaak voorkomt dat we een 302-omleiding nodig hebben, kan deze optie in sommige gevallen erg handig zijn. Dit zijn de meest voorkomende gevallen:

 • Wanneer we ons realiseren dat er ongepaste inhoud op een pagina staat. Terwijl we het probleem oplossen, kunnen we de gebruiker omleiden naar een andere pagina die mogelijk interessant is.
 • In het geval dat een aanval op onze website het herstel van een van de pagina’s vereist, kan deze omleiding ons helpen de incidentie te minimaliseren.

Een omleiding 302 is een code die bezoekers van een specifieke URL vertelt dat de pagina tijdelijk is verplaatst en die hen rechtstreeks naar de nieuwe locatie leidt.

Met andere woorden, redirect 302 wordt geactiveerd wanneer Google-robots of andere zoekmachines vragen om een ​​specifieke pagina te laden. Dankzij deze omleiding retourneert de server op dat moment een automatisch antwoord met een nieuwe URL.

Op deze manier worden fouten en ergernissen vermeden, zowel voor zoekmachines als voor gebruikers, wat een soepele navigatie garandeert.

Waar is een omleiding 302 voor?

De omleiding 302 dient bijvoorbeeld om verschillende versies van een homepage in verschillende talen te hebben.

De belangrijkste kan in het Engels zijn; maar als de bezoekers uit andere landen komen, dan leidt dit systeem hen automatisch door naar de pagina in hun taal.

302 omleiding

Op deze manier wordt een mobilisatie van webverkeer bereikt, maar tegelijkertijd wordt de invloed op het SEO-niveau van de hoofdpagina niet verwaterd. Dit blijft groeien, ook al vindt er geen overdracht van bevoegdheden plaats, zoals we eerder hebben uitgelegd.

Voorbeeld van HTTP 302-omleiding

Het meest voorkomende HTTP 302-omleidingsvoorbeeld is van Google.

Ongeacht het land waar u toegang toe heeft, als u https://www.google.com/ typt, wordt u doorgestuurd naar de Google-versie in de taal / het land dat overeenkomt met u.

Google zoeken

In het geval van Duitsland brengen 302 ons automatisch naar https://www.google.de/ zodat we naar inhoud in het Duits kunnen zoeken.

Portals van succesvolle bedrijven zoals Coca-Cola of zelfs Fujitsu gebruiken dit systeem ook om het verkeer om te leiden naar de plek die zij het meest geschikt achten.

Oorzaken van HTTP 302-fout

U mag de statuscode 302 niet gebruiken als u SEO-gewicht wilt overdragen naar de bestemmings-URL.

Hier zijn echter enkele van de meest voorkomende redenen voor de 302-omleidingsfout:

 • 302-omleidingen gebruiken terwijl het domein beweegt;
 • Een 302-omleiding maken wanneer u het document verplaatst;
 • Een 302-omleiding gebruiken tijdens wijziging van het locatieprotocol;
 • 302-omleidingen maken terwijl de sitestructuur verandert.

HTML-omleiding 302 wordt niet aanbevolen wanneer de methode van het oorspronkelijke verzoek moet worden toegepast op het verzoek van de bestemmings-URL – bijvoorbeeld door de URL te verplaatsen van een formulierrichtlijn die de POST-methode gedurende een bepaalde periode gebruikt.

Hoe HTTP 302-fout te identificeren

Het is heel eenvoudig om te controleren of de omleidingsinstellingen 301 en 302 correct zijn. Bij het betreden van de adresbalk van het oude adres observeren we wat er gebeurt.

De adreswijziging geeft aan dat alles in orde is met de omleiding. Het adres blijft hetzelfde – u moet de oorzaak van het probleem zoeken, maar eerst raden we u aan de cache op te schonen en het opnieuw te proberen.

domeinnaam

Er is nog een andere optie: om een ​​aanvraag in te dienen voor het controleren van de serverreactiecode op online services, bijvoorbeeld http://example.com/e_redirect/.

Als u een omleiding correct instelt, ziet u na het invoeren van de domeinnaam de antwoordcode 301 of 302. Het hangt af van wat voor omleiding u aanvankelijk wilde ontvangen.

Sommige services geven bovendien de code weer die door de server is gegeven na de omleiding, en hier is er maar één geldige optie – 200 OK.

Foutcode HTTP 302

Methode 1: Controleer de serverconfiguratie

De applicatie kan worden uitgevoerd op de server die een van deze twee meest gebruikte webserverprogramma’s gebruikt, Nginx of Apache. Deze twee webservers zijn goed voor meer dan 84 procent van het wereldwijde webserverprogramma!

Daarom is de eerste stap bij het bepalen van de 302-responscode het controleren van de verplichte omleidingsinstructies in het webserverprogramma-configuratiebestand.

Voor Apache-webserver

Stap 1: Open .htaccess-bestand op de server

Om de webserver te identificeren, moet u het sleutelbestand vinden. Als u de Apache-webserver gebruikt, zoek dan het .htaccess-bestand in het rootbestandssysteem van uw site.

cPanel Bestandsbeheer

Als uw programma zich op de gedeelde host bevindt, is het mogelijk dat uw gebruikersnaam bijvoorbeeld aan het hostaccount is gekoppeld. In dit geval bevindt de directory van de toepassingshoofdmap zich meestal in het pad:

/ home // public_html / path, dus het .htaccess-bestand bevindt zich op /home//public_html/.htaccess.

Stap 2: Zoek de mod_rewrite-richtlijnen

Zodra je het .htaccess-bestand hebt gevonden, open je het in de teksteditor en zoek je de regel die de RewriteXXX-richtlijnen gebruikt die behoren tot de Apache mod_rewrite-module.

mod_rewrite

Het kernidee is echter dat de RewriteCond-richtlijn een tekstmodel schetst dat wordt vergeleken met de geregistreerde URL. Wanneer een bezoeker de overeenkomstige URL op een site opvraagt, zal de RewriteRule-richtlijn die een of meer RewriteCond-instructies bijhoudt, het verzoek daadwerkelijk omleiden naar de bijbehorende URL.

Het volgende is bijvoorbeeld een gemakkelijke combinatie van RewriteRule en RewriteCond die voldoet aan alle vereisten van voorbeeld.com, maar in plaats daarvan een tijdelijke omleiding invoegt in dezelfde URI in het tijdelijke domein – voorbeeld.com:

RewriteEngine aan
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ voorbeeld \ .com $
RewriteRule ^ (. *) $ HTTP://www.tetime-example.com/$1 [R = 302]

Let op de extra banner onderaan RewriteRule, die duidelijk illustreert dat een responscode 302 moet zijn, wat aan de browseragent laat zien dat het een tijdelijke omleiding is.

Stap 3: Reset de richtlijnen in .htaccess-bestand

# BEGIN WordPress
RewriteEngine aan
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ – [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
RewriteRule. /index.php [L]
# EINDE WordPress

Als je daarom een ​​ongebruikelijke RewriteRule- of RewriteCond-richtlijn in je .htaccess-bestand krijgt die er niet bij lijkt te passen, probeer ze dan tijdelijk te annoteren (voorafgegaan door #) en start de webserver opnieuw om te controleren of het probleem is opgelost.

Voor Nginx-webserver

Stap 1: Open het bestand nginx.conf

ngix configuratie

Als uw webserver op Nginx werkt, moet u op zoek gaan naar een totaal ander configuratiebestand. Dit bestand is standaard gespecificeerd als nginx.conf en is te vinden in een van de onderstaande algemene mappen:

/ usr / local / nginx / conf, / etc / nginx of, / usr / local / etc / nginx.

Stap 2: Herschrijf de richtlijnen op het bestand nginx.conf

Open na detectie het bestand nginx.conf in uw teksteditor en zoek de herschrijfrichtlijnen die betrekking hebben op de omleidingsindicator.

301-regeling

Dit is bijvoorbeeld een duidelijke blokrichtlijn (gedeclareerd als een reeks instructies) die de virtuele server instelt door een tijdelijke omleiding van abc.com naar een tijdelijke-abc.com te genereren:

server {
luister 80;
luister 443 ssl;
servernaam www.abc.com;
herschrijf ^ / $ http://www.tetime-abc.com doorverwijzing;
}

Nginx herschrijft richtlijnen zijn parallel aan Apache RewriteRule en
RewriteCond omdat ze meestal meer gecompliceerde tekstgerichte zoekpatronen bevatten.

Stap 3: Controleer het vervangingsbeleid van het bestand nginx.conf

Controleer in ieder geval het nginx.conf-bestand voor het uitzonderingsvervangingsbeleid dat een omleidingsvlag bevat (andere permanente vlagretourantwoordcode 301).

ngix parameters

Houd rekening met eventuele uitzonderingen voordat u de server opnieuw opstart om te controleren of het probleem is opgelost.

Methode 2: Zoek naar verouderde software

Het specificatiedocument van RFC voor HTTP 1.0 stelt dat het doel van een “302 Found” -responscode bedoeld is om aan te geven dat de cliënt een tijdelijke omleiding moet uitvoeren.

apparaat risico

Veel nieuwe browsers zullen de code 302 die is ontvangen via het POST-verzoek echter verwerken als ongeldig GET-verzoek.

Dit heeft haken en ogen veroorzaakt met bepaalde webserverprogramma’s die proberen de browser te dwingen het juiste werk uit te voeren wanneer deze tijdelijk moet worden omgeleid.

Om dit probleem op te lossen, heeft het RFC HTTP 1.1-specificatiedocument 303 responscodes geretourneerd, nog eens 307 tijdelijke omleidingen, wat een begrijpelijke manier is om POST-to-GET of tijdelijke, tijdelijke reacties te beheren.

Methode 3: De logboeken schoonmaken

Bijna alle webapplicaties slaan records op de server op. Het toepassingslogboek geeft meestal de toepassingsgeschiedenis weer, zoals welke pagina’s, servers zijn aangevraagd en verbonden, die zijn verkregen uit de verstrekte database, enzovoort.

maak de logboeken schoon

De serverlogboeken zijn verbonden met het huidige apparaat dat de programma’s uitvoert en bevatten meestal informatie over de status en status van alle verbonden services, en zelfs de informatie over de server.

Google-record [PLATFORM_NAME] in het CMS of gebruik [PROGRAMMING_LANGUAGE] om [OPERATING_SYSTEM] te registreren en registreren bij het starten van de aangepaste applicatie voor meer informatie om deze records te krijgen.

Methode 4: Bevestig de applicatiecode

In het geval dat alle hierboven besproken methoden mislukken, ligt het probleem mogelijk in de gebruikerscode van de toepassing die het probleem heeft veroorzaakt.

webbrowser

Probeer de oorzaak van het probleem te achterhalen door de applicatie handmatig te lokaliseren en te analyseren in de server- en applicatielogbestanden.

Het is een goed idee om de volledige applicatie naar uw lokale ontwikkelcomputer te kopiëren en er doorheen te stappen om precies te zien wat er met de 302-scans gebeurt en de code voor elke applicatie te zien.

Conclusie

Ten slotte hoeven we, zoals u hebt gezien, niet veel te vrezen voor de HTTP 302-omleidingsfouten. Zonder verder te gaan, zijn ze een fantastische manier om te voorkomen dat u verkeer op onze webpagina’s verliest met de onvermijdelijke veranderingen die zich in de loop van de jaren voordoen.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel niet elke keer koude rillingen zult krijgen over hoe ik de 302 tijdelijke fout verholpen heb.

Of je nu een bijdrage wilt leveren aan de post of een vraag hebt of gewoon je mening wilt geven, aarzel niet om hieronder te reageren!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map