Web.com review: alles wat u moet weten voordat u het koopt!

Web.com is een verborgen gigant in hosting. Wat populaire ‘bekende’ namen betreft, ik weet niet of Web de lijst maakt.


Maar Web.com heeft meer dan 3 miljoen abonnees, wat het automatisch in de grote competities plaatst, en de omzet in 2017 bedroeg meer dan een miljard dollar. “Wow” heeft gelijk.

Afgezien van zijn enorme omvang, werd het in 1999 opgericht – dus het is ook oud, het bestaat nu al bijna twee decennia.

Oké, wat doet Web.com in vredesnaam zo stil populair te worden?

Veel natuurlijk … maar ook verrassend weinig. Ik gebruik Web.com nu al een tijdje en ik ben er een paar dingen over gaan beseffen waarover ik je graag zou willen vertellen. Blijf lezen en we gaan dieper in op de details!

Voordelen
Ik begin ons hier met enkele positieve aspecten van Web.com.

Web.com is eenvoudig in zijn tariefplannen, namelijk omdat er maar drie zijn en het allemaal gedeelde hosting is. Het is een nadeel voor sommigen (daarover meer in een seconde), maar een welkome reeks keuzes voor anderen.

Bovendien, hoewel deze plannen niet de goedkoopste zijn, zijn ze aan de meer betaalbare kant. U kunt er zelfs zeker van zijn dat een Web.com-abonnement aan de meer betaalbare kant zal zijn (als u een klein bedrijf bent).

Web.com heeft ook behoorlijke middelen toegewezen aan zijn hostingplannen, waaronder het instapmodel (voornamelijk in termen van schijfruimte en e-mailboxen). Bovendien is Web.com zeer eenvoudig te gebruiken en kan het goed worden geïntegreerd met WordPress en andere Content Management Systems (CMS’s).

Ten slotte is de telefonische ondersteuning van Web behoorlijk, zelfs als de rest van de klantenondersteuning niet opmerkelijk is, en Web heeft zeer solide prestaties (inclusief uptime).

Nadelen
Dat is allemaal goed, maar ik sta op het punt iets te introduceren dat de rest van deze recensie zal doordringen: de minpunten. Helaas heeft Web.com veel dingen die ongunstig zijn om de goede punten te evenaren.

Voor die prijsplannen die ik eerder noemde, kun je waarschijnlijk raden dat eenvoud ook een beetje beperkend is. Elke persoon of bedrijf met complexere hostingbehoeften (zoals dedicated hosting, VPS-hosting, enz.) Kan Web.com vrijwel vergeten.

Hoewel de prijzen aan de onderkant liggen, is dat niet het geval dat goedkoop. Sommige andere bedrijven bieden lagere startprijzen en vergelijkbare verlengingsprijzen, of lagere versies van beide, en met meer functies om op te starten.

Hoewel de toewijzing van middelen goed is, kunnen enkele extra functies de prijzen iets meer de moeite waard maken.

Voor klantenondersteuning is de livechat dubieus en kan de kennisbasis soms oppervlakkig zijn. Meestal zullen beide opties de klus klaren, maar zou enige verbetering kunnen gebruiken vanwege beide achterstand op de concurrentie.

En last but not least heeft Web.com bijna niets te zeggen over zijn beveiligingsprotocollen. Je kunt vrijwel alleen maar afleiden, en dat is niet goed voor zoiets belangrijks als beveiliging.

Dus daar ga je een gezonde set pro’s en een helaas lange lijst met nadelen. Om een ​​duidelijker beeld te krijgen van waar Web.com in uw situatie echt staat, wilt u misschien wat meer details. Maak je geen zorgen, ik heb je gedekt!

Prijzen en functies

Laten we ingaan op de dingen die er echt toe doen: de prijs en wat u ervoor krijgt.

web-com-plannen

Web.com bereikt meteen een nadeel en een pro, omdat het maar drie hostingplannen heeft. Het slechte nieuws: ja, je hebt niet veel opties. In het bijzonder heb je niet veel superhoge of premium hostingopties: je kunt goede shared hosting krijgen, en dat is alles.

Het goede nieuws: Web.com is redelijk betaalbaar. Als u nu een persoon bent die meer geïnteresseerd is in het hebben van een website voor een hobby of persoonlijke redenen, of zelfs een zeer kleine freelance-site, zijn de startprijzen van Web.com iets hoger dan gemiddeld.

De instapprijs is een dollar of twee hoger dan normaal, voor het eerste jaar. Het tweede en derde niveau zijn echter veel beter geprijsd en zijn in feite lager dan typische gedeelde hostingplannen van het tweede en derde niveau.

Het ongelukkige is dat, hoewel deze eerstejaarsprijzen over het algemeen redelijk goed zijn, de verlengingskosten erg hoog zijn. Verlengingskosten zijn doorgaans aanzienlijk hoger dan de prijzen van het eerste jaar, dus niets nieuws daar, maar de verlengingsprijzen van Web.com kunnen 2 tot 3 keer zo duur zijn.

Dus dat is een groot nadeel en het is geen erg goede prijsklasse voor individuen die proberen te sparen (of bedrijven die geen intensieve hostingbehoeften hebben en het zich kunnen veroorloven meer te besparen op hosting).

Houd er echter rekening mee dat Web.com deze plannen beschrijft als gericht op kleine bedrijven. Voor een klein bedrijf zijn deze verlengingskosten niet zozeer een probleem – het grotere probleem is of het beperkt is tot gedeelde hostingplannen.

Eerlijk gezegd denk ik van wel. De beperkte selectie van Web.com zal zeker worden uitgesloten door veel bedrijven, maar veel kleine bedrijven hebben misschien gewoon fatsoenlijke websites nodig en geen eersteklas toegewijde serverplannen.

Als we dat in gedachten houden, zijn de functies van Web.com heel behoorlijk. Bijvoorbeeld het instappakket Essentiële hosting wordt geleverd met 300 GB schijfruimte en 100 e-mailboxen voor meerdere gebruikers.

Hoewel het waar is dat 25 FTP-accounts niet absurd hoog zijn voor pakketten op instapniveau en dat onbeperkte gegevensoverdrachten of gratis domeinen voor het eerste jaar ook vrij gewoon zijn, is de schijfruimte erg gul.

Bluehost begint u bijvoorbeeld met 50 GB en GoDaddy begint u met 100 GB. Mailboxen variëren meer, maar het is nog steeds erg handig. Het tweede niveau verhoogt de zaken tot 500 GB schijfruimte en 500 e-mailboxen, en het laatste niveau maakt die schijfruimte onbeperkt en brengt het aantal toegestane e-mailboxen op zelfs 1000.

Het is heel gemakkelijk om je te laten meeslepen door de beloftes van ‘onbeperkt ___’ (schijfruimte, opslagruimte, bandbreedte, enz.) Voor gedeelde hostingplannen. Je bent misschien niet technisch beperkt, maar heel weinig mensen op gedeelde hostingaccounts zullen hun toewijzing van middelen ooit betwisten, en als iedereen dat zou doen, zou gedeelde hosting niet werken (omdat de bronnen … gedeeld zijn!).

Dus terwijl andere providers vanaf het tweede niveau vrijwel alles onbeperkt maken, moet u er rekening mee houden dat dit meer een voordeel is dan een serieuze functie. Met Web.com zijn de “limieten” vrij hoog en redelijk (en ja, ik weet dat de derde laag zegt dat alles onbeperkt is).

Houd er rekening mee dat dit de toegewezen basismiddelen zijn. Je krijgt ook een website builder en WordPress-installatie, evenals automatische updates voor WordPress als je ervoor kiest. Web.com is ook geschikt voor snelle installaties voor andere contentbeheersystemen of e-commerce-oplossingen.

Alle pakketten kunnen multimedia ondersteunen, maar alleen de laatste twee zijn bedoeld om serieuzere hoeveelheden te verwerken, met name video. De eerste kan, maar je wilt hem niet overbelasten met flitsende graphics.

Dat vat het meestal samen. Het klinkt weliswaar niet te veel, maar dat is op zich niet slecht. Sommige prominente hostingproviders hebben de neiging veel van hun functies te maken door lange lijsten te maken van alles wat ze aanbieden.

Wanneer u uw account daadwerkelijk met die pakketten begint te gebruiken, realiseert u zich misschien dat u niet veel van uw beloofde functies gebruikt, of dat sommige lichtgewicht tools zijn die moeten worden betaald om upgrades te gebruiken om echt bruikbaar te zijn.

Dingen variëren natuurlijk, en het is zeker waar dat Web.com beter kan worden weergegeven, maar het simpele feit dat Web.com formeel minder goed wordt weergegeven, betekent niet dat het een slechtere service is, of zelfs dat het minder capabel is.

Dat gezegd hebbende, denk ik dat Web.com nog een paar functies zou kunnen bevatten, althans voor hogere niveaus. Elke vorm van reguliere back-up- en hersteltools wordt bijvoorbeeld op prijs gesteld, evenals SSL-certificaten.

Een korte opmerking over SSL-certificaten: het is vrij eenvoudig om ze tegenwoordig in hostingplannen op te nemen, vaak voor het eerste niveau, maar zo niet voor de volgende. Web.com bevat niet alleen geen SSL-certificaten met pakketten, maar verkoopt ze ook afzonderlijk. Vanaf $ 27,99 per jaar. Het is een niet al te slechte prijs, maar het is jammer.

webcom-prijzen

Omdat Web.com zeer goed kan integreren met populaire CMS’s, kunt u uw toolkit mogelijk uitbreiden door er extensies voor te installeren. Als u dat doet, zouden de standaard hostingfuncties van Web.com prima moeten zijn om uw site te bedienen.

Het probleem is dat je dit ook voor vrijwel elke andere hostingprovider zou kunnen doen, en ik denk niet dat Web echt opvalt om te garanderen dat je er prioriteit aan geeft.

Mijn conclusie zou zijn dat Web.com niet slecht is voor zijn prijzen – het zijn de prijzen aan de onderkant – maar het is ook niet echt uitzonderlijk in het algemeen of in een bepaald gebied. Web.com zou prima werken als je ervoor kiest om het te gebruiken, maar dat geldt ook voor een paar andere providers.

Makkelijk te gebruiken

Dus misschien heeft Web.com goede prijzen en is het goed met functies. Tot nu toe viel niets op. Het is tenminste gemakkelijk te gebruiken, toch? Zoals geadverteerd?

Dat is zeker zo.

web-com-gebruiksgemak

Web.com adverteert met gebruiksgemak voor iedereen: ontwikkelaars kunnen verschillende talen gebruiken, degenen die WordPress willen gebruiken, krijgen een “naadloze installatie” en mensen zonder veel ervaring met het bouwen van sites kunnen een meegeleverde websitebouwer gebruiken.

Al deze beloften zijn vrijwel waar. Afgezien van de aspecten van de bouwplaats, is het eenvoudig om de hosting zelf te beheren. Je krijgt het gebruikelijke cPanel en een degelijke vorm van navigatie. Het zijn vrij eenvoudige dingen waarvoor niet veel leercurve nodig is.

De vraag wordt dan: is Web.com aanzienlijk eenvoudiger dan zijn concurrenten? Op dat punt zou ik nee moeten zeggen. Het gebruiksgemak van Web.com en dat van de meeste andere grote providers, tot het punt dat ze allemaal redelijk eenvoudig te gebruiken zijn.

De algemene eenvoud van Web.com, ook in de beschikbare abonnementen, maakt het accountbeheer ook eenvoudiger. Omgaan met minder opties heeft (soms) voordelen.

Daarom is Web-all-in-all dat niet met name gebruiksvriendelijk, het voldoet aan de industrienormen op het gebied van bruikbaarheid, en dat is waar het om gaat.

Klantenservice

Aangezien Web.com niet perfect is, zou het leuk zijn om echt solide klantenondersteuning te zien. Is dat wat we krijgen?

Eh, niet echt. Ik zou niet willen zeggen dat hun klantenondersteuning slecht is – ik denk dat de essentiële functies van klantenondersteuning betrouwbaar worden vervuld – maar het is gewoon niet vergelijkbaar met die van andere populaire hostingproviders.

Uw twee belangrijkste bronnen zijn representatief waarmee u rechtstreeks contact kunt opnemen of informatie ter plaatse. Laten we beginnen met de eerste: u kunt live chatten met een vertegenwoordiger of met hen praten aan de telefoon.

Het grootste probleem dat ik heb met de live chat van Web is dat het te veel gebruik maakt van kopiëren / plakken en / of bots. Een goed voorbeeld hiervan zijn de volgende screenshots (let op: dit gesprek vond plaats voordat ik Web.com kocht en begon te testen, maar zelfs nadat ik een account had, zouden de slechtere chats er hetzelfde uitzien):

web-com-chat 1

web-com-chat 2

web-com-chat 3

Zoals u kunt zien, duurde het bijna 10 minuten voordat mijn vraag volledig beantwoord was. De vertegenwoordiger of chatbot reageerde op mijn contactgegevens met advertenties en toen ik mijn vraag moest herhalen (excuses, verwaarloosd om deze op te nemen in de schermafbeelding), was het antwoord een verzoek om verdere verduidelijking.

Eerlijk gezegd was het de eerste keer vrij duidelijk.

Toen ik eenmaal een account had, bevatten live chats niet zoveel zelfpromotie, maar kwamen ze soms nog steeds tot dit kwaliteitsniveau. Het was niet altijd zo erg, maar het zou kunnen, dus laat dit gesprek staan ​​als een waarschuwing voor een mogelijk slechte chatervaring.

Telefonische ondersteuning is naar mijn mening beter dan de live chat, dus als u een vraag onmiddellijk beantwoord wilt hebben, kan dit een goede optie zijn.

Een uniek ding waar Web.com aanspraak op kan maken, is dat het een speciale set marketingexperts ter consultatie heeft. Hoe goed dit ook klinkt, de meeste gebruikers zullen deze bron niet echt veel gebruiken.

De marketingexperts van Web.com worden ook veel gebruikt voor het aanmeldings- en onboardingsproces, maar voor de dagelijkse ondersteuning niet zozeer.

Wat de informatie op de site betreft, heb je voornamelijk te maken met de kennisbank van het web.

web-com-ondersteuning

Iets dat uniek kan zijn aan de kennisbank van Web.com is dat een paar artikelen overlappende antwoorden bevatten die betrekking hebben op de verschillende services / platforms van het web.

web-com-netwerk-oplossingen

Dit geldt natuurlijk niet voor elk artikel, alleen voor artikelen met problemen die relevant zijn voor meerdere Web.com-services.

Hoe dan ook, in totaal is de kennisbank niet slecht. Net als de gemiddelde kennisbasis, behandelt het de meeste van uw basisvragen en zelfs een paar vreemde problemen hier en daar. Ik denk dat het dieper zou kunnen gaan, maar het is niet het einde van de wereld.

In totaal zou ik zeggen dat de klantenondersteuning van Web.com op zijn best middelmatig is. De live chats zijn niet al te best, telefonische ondersteuning is goed en het informatiemateriaal ter plaatse zal het werk doen, maar zou uitgebreider en dieper kunnen zijn.

Beveiliging en betrouwbaarheid

Laten we eerlijk zijn. Tot dusverre raakt Web.com niet precies elke noot. Zullen veiligheid en betrouwbaarheid de reddende genade zijn?

Eh … soort van. Ik begin met het goede nieuws: Web.com maakt zijn belofte van 99,9% uptime waar.

web-com-één-klik

Wat de reactietijd betreft, was het niet zo erg, maar zoals vaak het geval is met Web.com, is het ook niet fantastisch.

Bij het dagelijks gebruik van Web.com gaat het redelijk soepel. Dingen zoals cPanel of WordPress werken zo consistent als je zou verwachten met een fatsoenlijke service, maar dat schreeuwt niet echt “fantastische kwaliteit!” zoveel als het fluistert “basis hostingstandaarden.”

Hoe zit het met de beveiliging? Nou, heb ik nieuws voor je, mensen: ik weet het niet.

De ‘over’-pagina van Web.com was voor mij een dode link. Klik op links die “beveiliging” zeggen op hun website, op een willekeurige pagina? Ze brengen u naar de pagina met tariefplannen voor SSL-certificaten.

Ik dacht dat ik misschien iets miste. Nee. Bekijk dit eens: een heel deel van hun kennisbank in de categorie beveiliging zegt niets over de beveiligingsprotocollen van Web.com.

web-com-beveiliging

We kunnen aannemen dat Web.com dat heeft minstens een basisbeveiligingsinfrastructuur aanwezig omdat ze erin geslaagd zijn om meer dan 3 miljoen klanten wereldwijd te bedienen, wat gigantisch is. Dat kunnen we ook aannemen omdat ze als bedrijf veel energie steken in de verkoop van SSL-certificaten.

Maar dat is het dan ook, en het is niet veel om door te gaan. Afgezien van het feit dat het vervelend is om niet veel te weten over de beveiliging van een bedrijf, weerspiegelt het een gebrek aan transparantie van het bedrijf.

Dus nogmaals, we blijven zitten met een beetje goed en slecht voor Web.com: de uptime is goed, de reactietijden zijn redelijk, de algehele prestaties van de applicatie zijn redelijk, maar de beveiliging is grotendeels onbekend.

Conclusie: raad ik Web.com aan?

Deze beoordeling is een van mijn neutralere. Elke keer als ik iets vind dat ik leuk vind aan Web.com, vind ik iets anders dat het mist of slecht doet.

Ten eerste heb je een beperkte selectie aan hostingopties om uit te kiezen, allemaal gedeeld. De prijzen hiervan zijn echter over het algemeen redelijk goed, en de eenvoud van het productassortiment heeft het voordeel van transparantie.

De hostingproducten van Web.com zijn niet erg goed uitgerust met veel functies, maar ze hebben genereuze bronnen en zijn goed te integreren met populaire CMS’s. Aan de andere kant vindt u deze kwaliteiten bij andere bedrijven voor vergelijkbare of lagere prijzen en soms ook met meer functies.

Web.com is absoluut gemakkelijk te gebruiken, maar het is geen baanbrekende gebruikersinterface. De klantenondersteuning is in orde – een soms dubieuze livechat, goede telefonische ondersteuning en een lauwe kennisbank.

Beveiliging en betrouwbaarheid benadrukken gewoon de voor- en dualiteit: goede prestaties, maar we weten heel weinig over de beveiliging van Web.com.

Kortom, ik denk dat Web.com is …niet slecht. Kleine bedrijven die gebruiksgemak nodig hebben en eenvoudige hostingservice, en die ook geen premium serverconfiguraties nodig hebben, kan naar Web.com gaan.

Ik weet echter niet of ik het zou aanbevelen. Web.com onderscheidt zich niet goed in het assortiment van hostingbedrijven van vandaag, en je kunt de goede dingen die Web.com zonder nadelen naar de tafel brengt vinden door naar andere bedrijven te kijken.

web.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map