Windscribe VPN Review: voor- en nadelen na 3 maanden gebruik!

DailyBeast noemt het “de online privacytool die je al zou moeten gebruiken”. Techradar noemt het “een van de beste gratis VPN’s die er zijn”. Graaf wat meer rond en je zult veel meer lof zien.


Windscribe bestaat pas sinds juli 2015, maar in de afgelopen twee jaar is het uitgegroeid tot een van de meest geprezen VPN’s die er zijn.

Het is duidelijk dat er veel goede buzz is over Windscribe en dat het op het juiste moment binnenkomt.

Het is zomer 2017 en online beveiliging is nog nooit zo belangrijk geweest. Van de Snowden-lekken in 2013 tot de Rusland-Trump-verhalen die het nieuws domineren, cybersecurity is een steeds relevanter onderwerp geworden voor het hoogtepunt dat nu is.

En als u denkt dat cyberveiligheid een groot probleem is voor landen, kunt u maar beter geloven dat het een groot probleem is voor u – een persoon die niet gewapend is met krachtige inlichtingendiensten ter bescherming.

Natuurlijk heb je misschien geen buitenlands staatshoofd dat door je nek ademt … maar misschien ook wel. Er zijn een groot aantal partijen die geïnteresseerd zijn in uw gegevens, en zelfs als dat niet het geval is, zijn er tal van redenen om uw informatie goed te beschermen.

Het is dus logisch dat veel mensen de laatste tijd op zoek zijn naar betaalbare manieren waarop ze online veiliger kunnen zijn. Windscribe is zo’n optie die, zoals we kunnen zien, met een goede ontvangst is ontvangen.

Maar voldoet Windscribe echt aan de hype die het de laatste tijd krijgt? Laten wij het uitzoeken.

INHOUDSOPGAVE

Spring om specifieke secties te lezen door op de volgende links te klikken

 1. Nadelen
 2. Voordelen
 3. Prijzen
 4. Kenmerken
 5. Klantenservice
 6. Makkelijk te gebruiken
 7. Prestatie
 8. Gemiddelde snelheid
 9. Conclusie

Nadelen

Oké, eerst de nadelen. Gelukkig valt er eigenlijk niet teveel te zeggen – alle nadelen zijn vrij klein.

De 45 locaties die op de onbeperkte service worden aangeboden, klinken een stuk beter dan de 8 die u gratis krijgt en zullen voor de meeste voldoende zijn, maar dat is nog steeds een groot deel van de wereld dat wordt buitengesloten – vooral Afrika en Zuid-Amerika.

Klantenondersteuning laat een beetje tekort, zonder livechat of telefonische ondersteuning, en er zou meer documentatie op hun site kunnen staan.

Windscribe - Geen livechat en telefoon

Ten slotte heb je te maken met gemiddelde snelheden. Het maakt me niet zoveel uit, maar voor sommige gebruikers garandeert de betaalde versie beter.

Gemiddelde snelheden, een minder dan uitgebreide klantenondersteuning en beperkte locaties zijn de belangrijkste nadelen van Windscribe.

Voordelen

Oké, laten we het hebben over de goede dingen.

Ik begin met iets ongewoons: de services van Windscribe hebben persoonlijkheid. Bijvoorbeeld: op de downloadpagina, waar Windscribe de optie voor mobiele apparaten weergeeft, is er een optie voor Blackberry … met het onderschrift eronder ‘grapje’.

Een deel van deze persoonlijkheid is eerlijkheid. Windscribe verkoopt naar mijn mening niet echt overdreven, dus u zult zich geen zorgen maken over de functies die u overdrijft in bruikbaarheid of kracht, en het bedrijf lijkt er alles aan te doen om de privacy van zijn gebruikers te respecteren (bijvoorbeeld: ze don activiteitenlogboeken niet opslaan).

Ik denk dat de toegestane bandbreedte een belangrijk pluspunt is. Als je een gratis VPN gebruikt, verwacht je normaal gesproken wat bandbreedtebeperkingen, maar 10 GB per maand voor de gratis versie van Windscribe is naar mijn mening behoorlijk groot.

vrij inschrijven

Het is gemakkelijk te gebruiken en integreert soepel met uw typische internetgebruik, dus gebruiksgemak is een ander sterk punt. Afgezien van bescheiden snelheden, werkt het prima, dus ik zou niet echt zeggen dat er iets mis is met de prestaties.

Het zit boordevol functies en heeft ook goede functies. P2P, een sterke firewall, geweldige privacyopties, de veilige linkgenerator en andere dingen die ik zal noemen, vormen een uitgebreid pakket dat licht werkt met uw apparaat en browser, en veel van de functies zijn gratis beschikbaar.

Schrijf u in in gratis pakket

Over het algemeen biedt Windscribe tal van voordelen: eerlijke service, een behoorlijke bandbreedtetoeslag, een gestroomlijnde interface en veel functies met behoorlijke prestaties – iets dat het goed maakt voor het geld.

Prijzen

De prijsstructuur van Windscribe is heel eenvoudig en betaalbaar, of u nu voor de gratis versie of de betaalde versie gaat. U kunt hun prijspagina hier bekijken.

Het eerste niveau is ‘Beperkt’, wat gratis is. Je kunt het echter maar voor één apparaat gebruiken, en alleen voor 8 locaties. De bandbreedte is 10 GB per maand, er zijn geen OpenVPN-configuraties en er zijn firewall-, P2P- en adblock-services beschikbaar.

De tweede laag is ‘Onbeperkt’ en kan maandelijks of jaarlijks worden gekocht. De maandelijkse versie kost $ 9 per maand, terwijl de jaarlijkse versie $ 90 in totaal kost, wat neerkomt op $ 7,50 per maand.

Windscribe-tariefplannen

BEZOEK WINDSCRIBE

De Unlimited-laag biedt onbeperkte apparaten in plaats van één, en in plaats van een maandelijkse vergoeding van 10 GB of 8 locaties, krijg je onbeperkte bandbreedte en 46 locaties. Bovendien krijg je OpenVPN Configs, evenals de firewall-, P2P- en adblock-services die je gratis zou krijgen.

Ik waardeer de prijzen van Windscribe – ze compliceren de zaken niet te veel. U hoeft niet echt tijd te besteden aan het onderzoeken van de ‘juiste deal’, u hoeft alleen maar na te denken over wat u wilt.

En als je echt die extra stap moet zetten, krijg je nog steeds veel voor een fatsoenlijke prijs.

Kenmerken

Oké, laten we het hebben over de functies en de opties die je krijgt wanneer je een account aanmaakt.

Windscribe heeft meteen veel verschillende versies voor verschillende platforms. Je kunt het downloaden voor je computer – pc, Mac of Linux – en je browser, voor Chrome, Firefox en Opera (sorry IE en Safari!).

Windscribe voor uw computer

Je kunt het natuurlijk ook downloaden voor je telefoon, ervan uitgaande dat je een iPhone of Android hebt, voor je router, en ze hebben drie opties voor de configuratiegenerator.

Windscribe voor je iphone

Ik veronderstel dat er meer opties kunnen zijn, maar realistisch gezien is het leuk om te zien dat Windscribe al je bases dekt.

Je kunt de browserextensies en de desktopapplicaties alleen gebruiken, maar het is waarschijnlijk het beste om ze allebei samen te gebruiken (en zoals Windscribe je zal vertellen, kun je dat net zo goed doen, omdat het niet extra kost).

Ik dacht dat de veilige linkgenerator van Windscribe (ook bekend als Secure.link-generator) behoorlijk handig was. Het is een handige service waarmee u in feite een link kunt invoeren en een rapportkaart voor de site kunt maken, evenals een ‘veilige’ verkorte URL die u kunt gebruiken.

Secure.link Generator - Windscribe

P2P is, zoals vermeld, inbegrepen voor zelfs de gratis versie, en je krijgt ook adblock – iets dat niet strikt noodzakelijk is voor een VPN-service, maar dat toch een aantrekkelijke aanwinst is.

Er is een handige optie genaamd cruise control voor de browserextensie die uniek is voor Windscribe. Het verbindt u in wezen met de beste server die het dichtst bij u in de buurt is. U kunt het in- of uitschakelen en een andere locatie selecteren in een vervolgkeuzemenu binnen de extensie.

Het toevoegen van deze functie is iets voor de desktopsoftware genaamd Double Hop, waarmee u, wanneer gebruikt met de browserextensie, verbinding kunt maken met een tweede locatie om uw verkeer verder te verbergen – hoewel dit de zaken natuurlijk een beetje zal vertragen.

Windscribe-software genaamd Double Hop

De desktop-app heeft een goede firewall geïnstalleerd, een mooie stap om ervoor te zorgen dat uw echte IP-adres niet wordt gezien. U kunt natuurlijk de firewall-modi schakelen zoals u dat wilt.

Bovendien krijg je een handige functie genaamd ‘Privacyopties’ voor de desktopversie, waarmee je kunt kiezen tussen een paar verschillende keuzes: adblocker, antisociaal, niet-traceerbaar en gespleten persoonlijkheid.

Respectievelijk blokkeren deze advertenties, verwijderen ze sociale trackers, verwijderen ze bekende advertentiebakens en trackers die op meerdere bezochte sites kunnen volgen en roteren ze de user-agent van uw browser telkens wanneer u uw browser opnieuw opstart.

Natuurlijk kan ik doorgaan, maar laten we in het belang van beknoptheid zeggen dat functies iets zijn dat Windscribe goed doet. Het zit niet vol met onnodige functies om er cool of technisch uit te zien, maar het heeft alles wat je nodig hebt en een beetje meer, en het is bovendien allemaal erg gestroomlijnd.

Klantenservice

De klantenondersteuning van Windscribe is eerlijk gezegd niets geweldigs. Het is niet slecht, het is gewoon redelijk gemiddeld.

Ik denk dat je waarschijnlijk niet veel klantenondersteuning nodig hebt, want het gebruik ervan spreekt voor zich. Als u niet weet wat een knop of functie is, is er vaak een handige uitleg die verschijnt door uw cursor over het verwarrende object te bewegen.

Hun website heeft een aantal installatiehandleidingen voor elk Windscribe-pakket dat u kunt downloaden (per browser, per besturingssysteem, enz.).

Het punt is dat de handleidingen voor de besturingssystemen en browsers YouTube-video’s zijn. De andere formaten hebben installatiehandleidingen geschreven en geïllustreerd, maar over het algemeen voelen deze handleidingen een beetje mager aan.

Misschien komt het omdat de getargete demografie van Windscribe al voldoende kennis heeft, zodat ze niet hoeven te worden vertroeteld – toch, ik denk dat sommige dingen ontbreken.

Afgezien van enkele eenvoudige installatiehandleidingen, is er een sectie met veelgestelde vragen en een optie ‘ticket indienen’, wat in feite een formulier is dat u kunt gebruiken om een ​​bericht naar het ondersteuningsteam te sturen.

Ik heb gehoord dat ze redelijk snel reageren op deze tickets en dat het personeel zeer bekwaam en behulpzaam is.

Ik denk echter dat er meer kan worden gedaan: er is geen livechat, geen telefoonnummer om te bellen. Natuurlijk zorgen de beschikbare opties voor veel, maar voor sommige gebruikers zal het ontbreken van een livechat of een klantenservicenummer er armoedig uitzien.

Anders is de klantenondersteuning behoorlijk verfrissend – het is niet te gedetailleerd, maar het is pittig en beantwoordt de overgrote meerderheid van de problemen waar klanten naar zouden vragen. De hele website is getint met humor en – vooral – eerlijkheid.

Dus over het algemeen is de klantenondersteuning geen goede zaak en ontbreken er een paar dingen, maar over het algemeen denk ik niet dat de gebreken te ernstig zijn.

Makkelijk te gebruiken

Ik vond het leuk hoe pijnloos de installatie was. Ik ben niet de minst deskundige en ook niet de meest deskundige als het gaat om technologie, dus ik krijg soms een lichte angst als ik dingen download – wat als ik rare add-ons installeer?

Waar ga ik mee akkoord?

Dergelijke problemen zijn hier niet. Mijn internet is niet eens zo snel, maar de browserextensie was snel en gemakkelijk, en de desktopsoftware ook (let op: ik heb de extensie voor Firefox en de desktop-app voor Windows 7 gebruikt).

Windscribe - Gratis VPN en Ad Block - Chrome Web Store

Download voor Chrome
Download voor Firefox

Je hebt niet eens een e-mail nodig om je account te maken, maar pas op: je bent beperkt tot 2 GB per maand in plaats van 10, en je kunt je wachtwoord niet resetten (je kunt er echter altijd later een toevoegen).

Hoe dan ook, over het algemeen vond ik dat het soepel integreert met de browse-ervaring, en je desktop-ervaring zal niet worden gehinderd door vervelende meldingen.

Ik vond vooral hoe efficiënt de browserextensie was. Het Windscribe-pictogram in de browser, wanneer erop wordt geklikt, opent een zeer eenvoudig configuratiescherm.

Het laat zien hoeveel GB’s je nog hebt, evenals de secure.link-generator die ik noemde, die supergemakkelijk te gebruiken is.

Als u op een knop aan de zijkant van het configuratiescherm klikt, krijgt u toegang tot een meer gedetailleerd menu dat u naar uw accountinstellingen, privacyinstellingen, een helppagina, enzovoort kan leiden.

De belangrijkste functie van een VPN is natuurlijk het beschermen van uw privacy, maar Windscribe neemt extra stappen om onopvallend te zijn in uw dagelijks gebruik, dus er is een groot pluspunt.

Omdat het zo licht en compact is, vind ik het superhandig voor aan en uit VPN-gebruik.

Wat ik bedoel is, als je niet probeert om een ​​VPN te gebruiken voor al je browsen – als je bijvoorbeeld meestal gewoon Netflix snel wilt streamen – Windscribe is geweldig voor dat moment waarop je plotseling meer privacy nodig hebt dan eerder – wanneer u het huis verlaat en naar een openbaar netwerk gaat, zoals de wifi van een café of een luchthaven.

Prestatie

Over het algemeen heeft Windscribe een behoorlijk solide prestatie.

Dit is vrij typisch om te zeggen over Windscribe, maar het is niet supersnel. Toch krijg je de klus prima geklaard. Ik vond het prima voor informeel browsen, zoals e-mails en meestal met tekst beladen pagina’s. YouTube-video’s waren langzamer dan ik had gewild, maar ja, wat kun je doen?

Anders dacht ik dat het zo handig was om veilige links van website-URL’s te kunnen maken zoals ik wilde, en het was nauwelijks opdringerig voor de browse-ervaring.

Bovendien, zoals elke goede VPN zou moeten doen, doet Windscribe zijn eigen rol bij het beschermen van uw privacy, afgezien van de tools die het u biedt. Wat ik daarmee bedoel, is dat ze geen permanente toegangslogboeken opslaan of iets gebruiken om hun gebruikers te controleren.

Ik neem aan dat de firewall goed standhoudt, omdat er geen noemenswaardige hoeveelheid klachten over lijkt te zijn.
Hoewel u het niet kunt zien, kwalificeren deze dingen zeker als goede prestaties: toewijding aan de privacy van gebruikers achter de schermen.

Afgezien van de prestaties achter de schermen, zou uw dagelijks gebruik prima moeten zijn. Ik vond het heel eenvoudig en schoon om te gebruiken, en het hinderde nooit wat ik op internet wilde doen, terwijl het snel bleef voor toegang tot functies waarmee ik wilde proberen te spelen.

Het voelt niet alsof er hier veel op te reageren is, maar laten we gaan zonder nieuws is goed nieuws. We merken niet echt wanneer dingen soepel verlopen, en hetzelfde geldt voor Windscribe. Maar wees gerust, het werkt inderdaad soepel.

Gemiddelde snelheid

Ik heb de snelheid van windscribe getest voordat ik deze installeerde en later installeerde. Ik kreeg verschillende resultaten te zien die je in onderstaande screenshots kunt zien.

snelheid windscribe 2

Conclusie

Dus om alles af te ronden, is Windscribe absoluut een solide service. Als je je zorgen maakt dat het overhyped wordt, kun je het gewoon gratis uitproberen.

Ja, er zijn enkele nadelen, maar ik zie ze niet zo ernstig dat ze opwegen tegen alle positieve punten die bij Windscribe horen … vooral omdat veel van de voordelen gratis beschikbaar zijn!

BEZOEK WINDSCRIBE

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map