Wix vs Godaddy – Welke is “eigenlijk” beter? (Beoordeling 2020)

Wix vs Godaddy – Welke is “eigenlijk” beter? (Beoordeling 2020)

Wix vs Godaddy – Welke is “eigenlijk” beter? (Beoordeling 2020)

Het bouwen van websites heeft de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan. De meeste websitebouwers richten zich bewust op het leveren van veelzijdige services en maken het tegelijkertijd gemakkelijk om creatieve websites te bouwen.


Wix en GoDaddy, beide zijn merken die zelf website-bouwers leveren. Beide zijn bekende merken en zijn evenredig verspreid over de markt.

Onnodig te vermelden dat zowel Wix als GoDaddy een aantal veelzijdige opties voor het bouwen van websites bieden. Als het echter neerkomt op slechts één optie, welke is dan beter?

Daarvoor een korte uitleg over Wix en GoDaddy.

Wix, populair vanwege zijn freemium-model, werd opgericht in 2006 en heeft zijn hoofdkantoor in Tel Aviv, Israël.

GoDaddy werd voor het eerst opgericht in 1997 en heeft zijn hoofdkantoor in Scottsdale, Arizona, VS. Beide platforms bieden zowel hosting als website-bouwmogelijkheden.

Hier zou ik je door Wix en GoDaddy leiden om elk aspect eromheen te vergelijken.

Laat me dit eerst beginnen door de belangrijkste parameter te vergelijken, namelijk hun uptime.

Uptime

Voordat u een verstandige keuze maakt tussen Wix en GoDaddy, moet u weten hoe goed hun uptime is.

Beginnend met Wix, geeft het niet direct een uptime-garantie weer op zijn officiële website. Er is echter een vermelding over hun servers en uptime in de ondersteuningssectie.

wix-serversIk gebruik Wix al een tijdje en heb hun uptime vastgelegd. Dit is wat ik heb gevonden:

wix uptime

De uptime lijkt indrukwekkend en consistent. Je kunt de nieuwste uptime van Wix hier bekijken.

Vervolgens ga ik verder met details over GoDaddy.

GoDaddy geeft via de officiële website een uptime-garantie van 99,9%.

godaddy webhostingIk heb uptime-statistieken voor GoDaddy vastgelegd en zo ziet het eruit:

godaddy uptime

De uptime is nagenoeg goed en consistent. Je kunt de laatste uptime van Godaddy hier zien.

De gemiddelde uptime voor Wix is ​​99,98%, terwijl dit voor GoDaddy 99,99% is.

Het is duidelijk dat GoDaddy qua uptime beter presteert in vergelijking met Wix en een uptime-garantie biedt.

Over Uptime en respons gesproken, het is een close call tussen GoDaddy en Wix. Maar wacht even terwijl ik meer andere vergelijkingsparameters bespreek.

Plannen en prijzen

Vervolgens zal ik hun prijzen en plannen vergelijken. Wix biedt een gratis abonnement met Wix-advertenties. U kunt ook een van hun premiumplannen kiezen.

wix-planDit bevat ook E-commerce-abonnementen.

wix bedrijfsplanEen van de voordelen van Wix is ​​dat je gratis kunt beginnen en 500 MB opslagruimte kunt krijgen. De premium-abonnementen beginnen bij $ 11 / maand en zijn inclusief hosting.

Het gratis Wix-abonnement is zeker een voordeel dat u alle basisfuncties biedt.

Met GoDaddy kun je hun websitebouwer verkennen met een gratis proefperiode van 1 maand. Het plan begint bij $ 5,99 / maand.

godaddy planGoDaddy-abonnementen zijn niet erg duur. Dit omvat ook hosting. Zowel Wix als GoDaddy bieden in totaal 3 plannen voor de websitebouwer.

Wix voegt nog 3 plannen toe voor het maken van e-commerce websites. Met GoDaddy kun je goedkoop beginnen in vergelijking met Wix. GoDaddy beperkt echter bepaalde mogelijkheden voor het bouwen van websites.

Als je het merkt, geeft GoDaddy slechts 1 e-commerceplan. In zekere zin ontbreekt het aan flexibiliteit in de plannen. Het heeft in feite beperkte keuzes in plannen.

Wix is ​​een goede keuze als u op zoek bent naar kleinschalige website-ontwikkeling en een gratis website-builder nodig heeft.

Voorzien zijn van

Vervolgens ga ik verder met de functies in Wix en GoDaddy. Wix heeft een alles-in-één pakket dat zowel het bouwen van websites als hosting omvat.

Het heeft een gratis abonnement dat de basisontwikkeling van websites ondersteunt en Wix-advertenties bevat.

wix-functiesWix biedt een 14 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor zijn premiumplannen. Alle premium-abonnementen bevatten enkele basisfuncties, zoals:

  • Gratis hosting
  • Ondersteuning voor analyse en SEO
  • Premium ondersteuning
  • Aangepaste Favicon

wix-functiesWix heeft een apart e-commerceplan met een lijst met functies.

wix e-commerce planDe e-commerceplannen bieden de meeste relevante e-commerce-mogelijkheden. Het lijkt bijna alsof u geen add-ons nodig heeft.

Wix biedt niet alleen een eenvoudig te gebruiken editor, maar maakt ook Wix-code mogelijk die volledig kan worden aangepast.

Wix-editor biedt snelle website-creatie en biedt een reeks functies met betrekking tot sjablonen, SEO, apparaatoptimalisatie, apps van derden en meer.

Met de Wix-editor biedt Wix ook een Artificial Design Intelligence, ook wel bekend als Wix ADI. Wix ADI wordt geleverd met een aantal handige functies waarmee u de ontwikkeling van uw website intelligent kunt aanpassen.

wix-functiesWix maakt geavanceerde codering mogelijk met zijn Wix-code. Met Wix-code kunt u het uiterlijk van de website aanpassen en intuïtieve website-ontwerpen maken.

Wix-code biedt een aantal zeer krachtige mogelijkheden en kan geavanceerde website-ontwikkeling ondersteunen. De flexibiliteit die Wix biedt, kan veel complexe ontwikkeling heel gemakkelijk maken.

wix-functiesHoewel de bovenstaande functies editor-specifiek zijn, biedt Wix ook verschillende andere functies met betrekking tot analyse, e-mailhosting en domeinbeheer.

Wix heeft afzonderlijke e-commerceplannen en dit wordt geleverd met een reeks specifieke functies voor e-commerceontwikkeling, zoals het maken van productpagina’s, winkelmanager, kortingsbonnen en verschillende andere.

Afgezien van de bovengenoemde functies, biedt Wix ook enkele extra functies om muziek te verkopen. Afbeeldingseditor, blog ontwerpen en meer dan 100 sjablonen.

Over het algemeen vond ik Wix geschikt voor de meeste website-creaties. Of het nu eenvoudig of complex is, Wix kan beide even goed aan.

Dus biedt GoDaddy ook een vergelijkbare uitputtende lijst met functies?

GoDaddy is populair vanwege de gebruiksvriendelijke websitebouwer. Het ondersteunt mobiele responsieve sjablonen en biedt een groot aantal andere mogelijkheden in zijn verschillende plannen.

godaddy functiesGoDaddy’s GoCentral-website builder is een eenvoudig te gebruiken builder die speciaal is ontworpen voor beginners en mensen met minder expertise op het gebied van website bouwen.

Het ondersteunt elementaire ontwerpmogelijkheden en biedt SEO-functies.

godaddy functiesDe sjablonen kunnen worden gekozen op basis van het domein.

godaddy sjablonen

GoDaddy biedt basismogelijkheden voor het bouwen van websites, terwijl Wix daarentegen geavanceerde mogelijkheden biedt voor het bouwen van websites.

GoDaddy is eenvoudig te gebruiken en te starten, maar het probleem is wanneer een website meer flexibiliteit en complexe functies vereist. Dit is iets dat add-ons met GoDaddy vereist.

GoDaddy is misschien een beetje frustrerend om te gebruiken voor geavanceerde website-ontwikkeling, vanwege de beperkende ontwerpmogelijkheden. Dit gezegd hebbende, is GoDaddy vriendelijk voor beginners.

Wat betreft functies hebben beide een goede lijst met functies, maar voor meer geavanceerde website-opbouw heeft Wix een betere kans dan GoDaddy.

Gebruiksgemak

De volgende op mijn lijst om te controleren is het gebruiksgemak. Hoewel we kant-en-klare functies beschikbaar hebben in Wix en GoDaddy, zijn deze eenvoudig te gebruiken?

Laat me je eerst meer details over Wix geven. Wix-dashboard heeft een eenvoudige lay-out met goed geplaatste opties.

wix dashboardVanaf hier kunt u beginnen met het bewerken van uw website. Website bewerken wordt geleverd met meerdere opties waarmee u het uiterlijk van uw website kunt aanpassen.

De opties in het hoofdmenu zien eruit zoals hieronder gemarkeerd.

wix-editor

Andere opties zijn onder meer e-mailmarketing, achtergrondbewerking, het toevoegen van apps om er maar een paar te noemen.

Dit heeft meerdere werkbalkopties. Met deze opties kunt u de uitlijning wijzigen.

Wix biedt geavanceerde mogelijkheden voor website-ontwikkeling met Wix-code die kan worden ingeschakeld.

wix-codeMet Wix kunt u afbeelding, video, galerij, scheidingslijn en HTML-code toevoegen.

Wix-basisbewerking is ongecompliceerd, tenzij u hun geavanceerde, op code gebaseerde bewerkingsfuncties wilt verkennen.

Laat me vervolgens meer details geven over GoDaddy. Website builder van GoDaddy heeft alle aanpassingsmogelijkheden uiterst rechts.

godaddy dashboardVanaf hier kunt u thema’s, pagina-indeling, kleurenschema en lettertypen wijzigen.

U kunt pagina’s opnieuw rangschikken volgens uw vereisten of extra pagina’s toevoegen.

GoDaddy biedt opties om SEO, socialemediamarketing en andere details te beheren.

Voor e-commerce website-ontwikkeling kunt u andere opties voor de winkel zien.

gd store optieEvenzo zou u geavanceerde marketingopties kunnen krijgen.

gd marketing optieZodra het winkelontwerp klaar is, kunt u andere e-store relevante opties instellen.

godaddy winkelOver het algemeen ziet GoDaddy er uiterst eenvoudig uit. Dit is een geweldige plek om te beginnen met de minste complexiteit.

Aan de andere kant biedt Wix meerdere opties die verwarrend kunnen zijn, om te beginnen voor het geval u alleen de websitebouwer verkent.

Als u echter al ervaring heeft met het bouwen van websites, lijkt Wix eenvoudig.

Tussen Wix en GoDaddy, hoewel beide er eenvoudig uitzien, moet ik toegeven dat GoDaddy gemakkelijker te gebruiken is.

Klantenservice

Daarnaast zal ik het hebben over klantenondersteuning. Laat me dit beginnen met Wix.

Wix biedt afzonderlijke ondersteuning via het dashboard. Dit bevat handleidingen en video-tutorials.

Het Helpcentrum bevat secties over verschillende onderwerpen.

wix helpcentrumDit heeft een uitputtende inhoudslijst. Wix biedt ook veelgestelde vragen. Wix heeft geen chatoptie.

Wix heeft een goede klantenondersteuning. Laten we dit vervolgens controleren voor GoDaddy.

GoDaddy is bereikbaar via telefoon, e-mail en chat. Het biedt 24/7 ondersteuning. Hoewel de chat niet 24/7 beschikbaar is.

Het helpgedeelte biedt een uitgebreide tutorial over onderwerpen.

godaddy hulpGoDaddy biedt ook veelgestelde vragen.

godaddy faqWix of GoDaddy zijn bijna gelijk als het gaat om klantenondersteuning. Beiden hebben goed gearticuleerde helpinhoud om een ​​geïmproviseerde klantervaring te bieden.

Met beide krijgt u heel veel hulp van klantenondersteuning.

Thema’s en sjablonen

Wix heeft overwegend voldoende sjabloonverzameling. Deze zijn zowel mobiel responsief als intuïtief.

Er is een aparte sjabloonsectie die categoriegerichte sjablonen toont.

wix-sjabloon

U kunt sjablonen vinden op meerdere domeinen.

GoDaddy heeft ook een uitgebreide verzameling responsieve sjablonen voor mobiel. Het heeft meer dan 16.000 thema’s.

gd-sjabloonAls het gaat om sjablonen, hebben zowel GoDaddy als Wix een veelzijdige collectie, hoewel Wix meer geavanceerde sjabloonontwerpen biedt.

Beide hebben ontwerpen die apparaatgevoelig zijn en in hoge mate kunnen worden aangepast.

Ontwerpflexibiliteit

Als u visueel indrukwekkende ontwerpen wilt, moet u deze in de meeste gevallen naar uw keuze aanpassen.

Dus hoe goed is ontwerpaanpassing met Wix en GoDaddy?

Wix heeft een website-editor die eenvoudig is maar toch meerdere opties biedt. Dit lijkt in het begin misschien niet zo gemakkelijk voor beginners. Voor iemand die ervaring heeft met het ontwerpen van websites, zou het echter eenvoudig zijn.

Wix biedt ADI, waarmee u snel websites kunt personaliseren en ontwerpen. Met deze handige functies biedt Wix ook Wix-code voor meer maatwerk. Met Wix kunt u aanpassingen op codeniveau uitvoeren.

wix ontwerpAan de andere kant zouden beginners GoDaddy eenvoudig vinden. De GoCentral-bouwer biedt een doe-het-zelf-aanpak.

Hoewel GoDaddy eenvoudig is in vergelijking met Wix, mist GoDaddy aanpassing op codeniveau en ontwerpflexibiliteit.

In termen van ontwerpflexibiliteit wint Wix zeker GoDaddy. Met Wix kunt u enkele geavanceerde aanpassingen inschakelen.

Conclusie

Ik heb een punt-tot-punt vergelijking tussen Wix en GoDaddy gegeven. Dus welke van deze is een betere websitebouwer?

Het kiezen van de een boven de ander is misschien geen gemakkelijke keuze. Elk van deze heeft zijn eigen positieve punten die zeker niet kunnen worden ontkend.

Met GoDaddy is het eenvoudig en illustratief. U kunt een goed website-ontwerp ontwikkelen en basisaanpassing bieden. Met GoDaddy kun je snel je website ontwerpen.

Wix vereist daarentegen basiskennis en is een goede plek om te beginnen als u op zoek bent naar kleinschalige website-ontwikkeling. Het heeft een gratis abonnement.

Met Wix kunt u betere aanpassingen en effectievere ontwerpen maken.

Dus wat raad ik meer aan?

Tussen de twee zou ik doorgaan met Wix in vergelijking met GoDaddy. Waarschijnlijk als u begint met het ontwikkelen van websites, dan is GoDaddy een optie die u kunt proberen.

Wix ondersteunt flexibel en aanpasbaar ontwerpen. Dus, als dit precies is wat je zoekt, ga je gang en verken Wix.

Welke optie je ook kiest, beide opties hebben genoeg te bieden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector