Wix vs Squarespace (2020) – Een vergelijkingsoverzicht

Wix en Squarespace zijn reuzen in de wereld van het bouwen van sites: ze behoren tot de meest populaire platforms voor het bouwen van websites ter wereld.


In tegenstelling tot traditionele hostingbedrijven, die website-bouwers omvatten, maar meer de nadruk leggen op het feitelijk hosten van ruimte op servers, benadrukken Wix en Squarespace het proces van het maken en ontwerpen van websites (hoewel ze standaard ook hostingbedrijven zijn).

Dit maakt deel uit van wat ze erg populair heeft gemaakt, vooral voor diegenen die op zoek zijn naar zeer gemakkelijke en efficiënte oplossingen.

Als u bijvoorbeeld Google-hostingopties krijgt, krijgt u een hoop resultaten voor bedrijven die het hosting-aspect van websites echt benadrukken.

Als u Google-websitebouwers of iets dergelijks gebruikt, bijvoorbeeld hoe u een website maakt, krijgt u zeer waarschijnlijk resultaten voor Wix en Squarespace.

Dus dat is waar deze twee zijn – titanen van de Software-as-a-Service (SaaS) site-builder wereld, die vandaag de dag hevig concurreren, net als al meer dan een decennium.

Op de voor de hand liggende vraag: welke is dan de betere?

Dat is betaalbaarder, biedt meer functies en omdat ze allebei worden geadverteerd als gebruiksvriendelijk, wat het gemakkelijkst te gebruiken is?

Al deze vragen en meer zullen in de volgende secties worden beantwoord, dus lees verder!

VERGELIJKINGSOVERZICHT

Spring om specifieke secties te lezen door op de volgende links te klikken

 1. Prijsvergelijking
 2. Vergelijking van functies
 3. Vergelijking van gebruiksgemak
 4. Vergelijking van klantenondersteuning
 5. Vergelijking van beveiliging en betrouwbaarheid
 6. Ons oordeel

Prijsvergelijking

Aangezien beide bedrijven reclame maken voor hun gebruiksgemak en toegankelijkheid, zou men hopen dat ze met lage prijzen komen – dat is tenslotte de naam van het spel met veel SaaS-platforms.

Wix staat bekend om zijn “freemium” -model: u kunt een gratis account krijgen en sommige tools gebruiken, maar u moet betalen om te upgraden en het echte werk te krijgen (een domeinnaam, SEO-tools, enz.).

Met een gratis account krijg je veel sjablonen – honderden, wat meer is dan de tientallen die je krijgt met eerstelijns betaalde accounts bij reguliere hostingbedrijven – en onbeperkte pagina’s.

wix-thema

Het is eigenlijk een sterk ontwikkelde websitebouwer met een wix.com-subdomein.

Als u een volledig account wilt hebben, kunt u premium website-abonnementen of premium zakelijke en e-commerce-abonnementen krijgen.

Het meest eenvoudige premium-abonnement is $ 5 per maand en laat je in feite een domein koppelen – het is in feite een upgrade van een gratis account.

De tweede laag is Combo, voor $ 11 per maand, en de derde is onbeperkt voor $ 14. Het vierde niveau, VIP, is $ 29 per maand.

wix premium-abonnementen

De premium e-commerce-abonnementen bestaan ​​uit drie niveaus: Business Basic voor $ 20 per maand, Business Unlimited voor $ 25 en Business VIP voor $ 35.

Hogere niveaus vergroten de opslag, worden geleverd met onbeperkte bandbreedte en hebben meer marketingtools of andere bonussen.

De prijzen van Squarespace zijn zowel eenvoudiger als duurder dan die van Wix.

Het eerste grote verschil is dat Squarespace geen gratis versie van zijn software beschikbaar heeft. Squarespace heeft ook twee soorten betaalde accounts: websites en online winkels.

Het tweede grote verschil is dat er voor elk van deze typen sitepakketten slechts twee niveaus zijn.

De eerste laag voor een ‘website’-account heet Persoonlijk en kost $ 12 per maand.

squarespace-plannen

De tweede laag heet Business en kost $ 18.

Voor accounts die onder de categorie ‘online winkels’ vallen, begint Basic bij $ 26 per maand en Advanced is $ 40. De prijsstijging verhoogt uiteraard het aantal functies, ongeacht het niveau.

Op het eerste gezicht lijkt Wix het veel beter te doen met prijzen.

Ik geef toe dat ze een superieure prijsstructuur hebben en zelf betere kosten, maar het is niet zo’n gemakkelijke overwinning als sommigen zouden denken.

De functies in deze niveaus maken de prijs nog genuanceerder dan normaal, dus laten we het hebben over wat u krijgt voor de verschillende accounts!

Vergelijking van functies

Deze sectie met functies is misschien een beetje ingewikkeld, maar dat is oké – we moeten de dingen uitzoeken die een prijs echt redelijk maken of niet.

Wix heeft een paar goedkopere opties, maar zijn ze het zelfs waard?

Zoals eerder vermeld, is een gratis account bij Wix de belangrijkste websitebouwer die zonder een upgrade niet kan worden verbonden met een volledig domein.

Connnect Domain with Wix ($ 5 per maand) laat je niet verwonderen dat je een domein kunt verbinden, en verleent ook 1 GB bandbreedte en 500 MB opslag.

Connect Domain is echt het absolute minimum – een eerste upgrade naar het gratis account.

Het tweede niveau is Combo, voor $ 11 per maand, wat de bandbreedte vergroot tot 2 GB en opslag tot 3 GB, en advertenties verwijdert.

Het bevat ook een gratis domein voor een jaar en zorgt voor maximaal 30 videominuten op uw site.

Het derde niveau is Onbeperkt – bedoeld voor freelancers – en zoals de naam al aangeeft, heeft het onbeperkte bandbreedte en 10 GB opslagruimte samen met $ 300 advertentievouchers, meer videotijd en een app voor het maken van formulieren en sitebouwers.

Het vierde niveau is VIP, dat de opslag vergroot tot 20 GB, de toegestane videotijd verlengt tot 2 uur, e-mailcampagnes toevoegt (tot 10 per maand), tot 50.000 e-mails per maand toestaat en prioriteit geeft aan klantenondersteuning.

Wix-functies

De zakelijke en eCommerce premium-accounts op Wix hebben allemaal onbeperkte bandbreedte, accepteren online betalingen, verwijderen Wix-advertenties, bevatten Google

Analytics, een gratis domein voor een jaar, advertentievouchers van $ 300 en 100% commissievrij.

Terwijl u tussen deze accounts upgradet, krijgt u voornamelijk betere e-mailfuncties, betere ondersteuning, meer video-uren (van 5 tot 30) en meer opslagruimte (van 20 GB tot 50 GB).

Nu voor Squarespace: alle Squarespace-sites worden geleverd met SSL-certificaten en DDoS-bescherming. Persoonlijke website-accounts krijgen onbeperkt pagina’s, galerijen en blogs met onbeperkte bandbreedte en opslag.

Ze krijgen ook optimalisatie voor mobiele lezers, sitestatistieken en een inbegrepen gratis domein.

Dit is het dure eerste niveau van Squarespace, maar met de onbeperkte pagina’s, blogs, bandbreedte en opslag – nou ja, het is veel redelijker dan het in eerste instantie zou kunnen klinken.

Het tweede niveau website-plan – Business – bevat al het bovenstaande, evenals Gmail, $ 100 aan Google Ads-tegoed, eCommerce-tools, de mogelijkheid om onbeperkte producten te verkopen, de mogelijkheid om te bewerken via CSS en JavaScript, en een paar andere kleine tools.

SquareSpace-functies

De twee niveaus voor online winkels, Basic en Advanced, bevatten alle bovengenoemde Business Plan-functies en enkele andere.

Ze zijn in feite meer geoptimaliseerd voor e-commerce: ze hebben betere statistieken, voorraad- en ordertools, labelafdrukken, een boekhoudtool, klantenaccounts, cadeaubonnen en geen transactiekosten.

Een Advanced Online Store-account heeft al het bovenstaande, plus klantaccounts, automatisch herstel van verlaten winkelwagentje (wat de kans vergroot dat uw klant iets koopt), verzending in realtime, cadeaubonnen en kortingen.

Wauw, dat zijn veel dingen.

Dit is wat ik bedoelde met de lastigheid van de prijskaartjes tussen deze twee bedrijven: hoewel Wix meer soorten accounts en goedkopere accounts heeft, zijn die goedkopere accounts lang niet zo goed gevuld als het instapaccount van Squarespace.

Meer dan dat, alle accounts van Wix hebben opslaglimieten, zelfs die aanzienlijk duurder zijn.

Wix verwijdert geen bandbreedtelimieten totdat het $ 14 per maand is, wat duurder is dan Squarespace’s $ 12.

Beide sites zijn goed met functies, maar Squarespace biedt over het algemeen betere deals met hen.

Elk Squarespace-pakket is volledig uitgerust – ofwel goed gevuld aan de onderkant of boordevol functies aan de bovenkant.

Met Wix krijg je pas echt volledig uitgeruste accounts tot het tweede of derde niveau.

Bovendien, terwijl beide sites gespecialiseerde accounts voor e-commerce hebben, heeft Squarespace een robuustere set tools voor het afhandelen van e-commerce-behoeften, en ik denk dat ze in die categorie winnen.

Mijn oordeel is dan ook dat Squarespace in het algemeen meer en betere functies heeft dan Wix, tot het punt dat de prijsverschillen vrijwel verwaarloosbaar zijn – en in sommige gevallen is Squarespace misschien zelfs de betere deal.

Vergelijking van gebruiksgemak

Je zou kunnen raden dat het vergelijken van gebruiksgemak tussen deze grote shots moeilijk is.

Alle grote hostingbedrijven proberen gebruiksvriendelijk te zijn, maar als uw hoofdproduct een websitebouwer is, moet u echt gebruiksvriendelijk zijn.

Zowel Wix als Squarespace verkopen zichzelf voornamelijk als eenvoudige oplossingen.

Welke wint dan?

Met het risico te klinken alsof ik de gemakkelijke uitweg neem, zijn ze echt ongeveer gelijk op elkaar afgestemd.

Zowel Wix als Squarespace zijn zeer vloeiende platforms.

Ze concentreren zich op het hebben van een tool waarmee je toegang hebt tot tal van sjablonen en je eigen website kunt aanpassen, en ze bieden vrijwel even gemakkelijke en robuuste bouwers.

Overzicht van Wix-dashboard:

wix dashboard

Overzicht van het Squarespace-dashboard:

Squarespace eenvoudig te ontwerpen

Wat betreft het beheren en uitvoeren van uw account- of sitespecificaties, zou ik kunnen zeggen dat Wix eenvoudiger is, afhankelijk van uw account. Als je Connect gebruikt

Domein of een gratis account, Wix wordt de eenvoudigere service.

Dit komt simpelweg omdat u minder functies heeft en de beperkingen alles zo eenvoudig mogelijk maken.

Als je Wix echter op een hoger niveau brengt met een bijbehorend Squarespace-account, worden ze weer gelijk, dus ik beschouw Wix niet veel gemakkelijker te gebruiken.

Over het algemeen spijt het me teleur te stellen – de waarheid is dat beide services zo eenvoudig zijn als maar kan, en de enige factor die echt zou kunnen veranderen, is of u een van Wix’s gratis of Domain Connect-accounts gebruikt.

Vergelijking van klantenondersteuning

Zoals gewoonlijk heb ik het over twee verschillende soorten klantenondersteuning: het eerste is materiaal dat u kunt doorzoeken en bladeren op de bedrijfswebsite, en het tweede type is klantenservice.

Wat het materiaal ter plaatse betreft, hebben beide bedrijven zeer robuuste ondersteuningspagina’s die de meeste van hun informatieve inhoud bevatten.

Squarespace biedt echter ook webinars voor degenen die begeleide hulp willen, en een communityforum genaamd Squarespace Answers.

Het Helpcentrum van Wix heeft veel meer categorieën voor onderwerpen en heeft artikelen die veel specifieker zijn gegroepeerd dan op Squarespace.

Wix Help Center

Er zijn bijvoorbeeld categorieën voor Wix-fotosites, Wix-restaurantsites, enzovoort. Wix biedt ook een helpdesksoftware genaamd Wix Answers, maar dat is een extra aankoop.

De kennisbank van Squarespace heeft aanzienlijk minder onderwerpen voor artikelen; dat wil echter niet zeggen dat ze geen informatie hebben.

Kennisbank van Squarespace

Er is niets mis met bredere categorieën; in zekere zin is het iets minder overweldigend – ik geef de voorkeur aan de grondige aanpak van Wix, maar dat ben ik gewoon.

Het echte interessante item voor mij is Squarespace Answers en hun webinar-optie. Hoewel Wix een betere kennisbasis heeft, zijn forumpagina’s erg handig en kunnen hiaten in kennisbanken opvullen.

Om die reden zal ik zeggen dat Squarespace leidend is bij informatieve ondersteuning ter plaatse.

Hoe zit het met klantenservice vertegenwoordigers?

Hier is een beetje slecht nieuws: Wix heeft er geen.

Wel, dat doen ze, maar ze hebben geen livechat.

Ze hebben wel telefonische ondersteuning, maar daarvoor moet je betalen voor een VIP-account.

Als u een account heeft met een lager niveau, beschikt u alleen over de on-site informatiebronnen of gebruikt u een ticketsysteem.

Het ticketingsysteem is goed en antwoordt meestal binnen 5-10 minuten.

U kunt er echter niet altijd op rekenen – en soms wilt u snel antwoorden.

Squarespace heeft daarentegen ondersteuning via e-mail en live chat.

De live chat-ondersteuning is helaas niet 24/7, hoewel de e-mailondersteuning dat wel is, en er is geen telefonische ondersteuning.

In vergelijking met traditionele hostingbedrijven staat Squarespace aan de onderkant van de opties om contact op te nemen met vertegenwoordigers.

In vergelijking met Wix?

Squarespace wint al. Laten we nu eens kijken naar een test van de live chat die ik onlangs heb gehouden.

squarespace chat 1

Kijk goed … dat klopt. Wachtrijpositie nummer 5: de live chat is eigenlijk alleen sneller dan e-mail, maar lang niet zo snel als wat andere bedrijven kunnen bieden.

Om 14:35 nam eindelijk een vertegenwoordiger deel aan de chat.

Ik kreeg echter pas om 14:37 uur een reactie.

squarespace chat 2

Zoals je kunt zien, was de reactie prima, maar het heeft even geduurd.

Nu heb ik over het algemeen een goede ervaring met de klantenondersteuning van Squarespace.

Omdat vertegenwoordigers echter gemakkelijk in de rij kunnen staan, heb ik meestal e-mailondersteuning gebruikt, waar tijdigheid minder urgent is.

De klantenondersteuning van Squarespace is over het algemeen goed, maar er is geen telefonische ondersteuning en de livechat kan traag zijn als je pech hebt.

Deze live chat duurde 10 minuten; het indienen van een ticket op Wix kan even lang duren, of korter, afhankelijk van hoe gelukkig je bent.

Aan de positieve kant is de on-site informatie van Squarespace geweldig en het forum is een leuke bonus.

De klantenondersteuning van Wix heeft daarentegen niet veel voordeel ten opzichte van die van Squarespace.

Ze hebben een iets robuustere kennisbasis, maar ze missen een forum en vertegenwoordigers van klanten zijn ongewoon ontoegankelijk, afgezien van het ticketsysteem.

Om deze redenen, hoewel geen van beide geweldige klantenondersteuning heeft, is Squarespace’s veel beter voor het hebben van meer toegankelijke vertegenwoordigers en meer informatieve inhoud op haar website.

Vergelijking van beveiliging en betrouwbaarheid

En last but not least, laten we het hebben over de beveiliging van Squarespace en Wix.

Beide bedrijven richten zich meer op ontwerp en website bouwen dan op hosting – voor zover ze adverteren voor hun klanten – maar natuurlijk hosten beide bedrijven standaard de websites van hun klanten.

Aangezien ze niet veel hostingopties bieden, is het misschien niet verrassend om ze een beetje te zien haperen als het gaat om de uptime.

In plaats daarvan heb ik vastgesteld dat zowel Squarespace als Wix geweldige uptimes hebben.

wix uptime dashboard

U kunt hier de laatste uptime bekijken.

Wix heeft een fenomenale uptime, zelfs beter dan sommige grote hostingbedrijven.

Hetzelfde geldt voor onze ervaring met Squarespace: tot onze verbazing presteren deze cloudgebaseerde en ontwerpgerichte bedrijven geweldig.

Iets anders dat ik bewonderenswaardig vond in Squarespace, is hun transparantie.

Afgezien van het beschrijven van hun beveiligingsprotocollen, hebben ze een pagina die professionals informeert hoe Squarespace het beste kan worden gewaarschuwd voor beveiligingsfouten.

Ik heb niet echt hetzelfde niveau van openheid of detail gezien met Wix.

Ze hebben in ieder geval een e-mailadres dat is bedoeld voor het ontvangen van beveiligingsproblemen, maar dat is het dan ook.

Over het algemeen doen Wix en Squarespace het beide goed op de beveiligingsafdeling. Ik zou zeggen dat Squarespace transparanter is en up-to-date lijkt met zijn beveiligingsprotocollen.

Zowel Wix als Squarespace hebben echter een grote uptime en daarom prijs ik ze.

Conclusie

We hebben veel terrein bestreken en nu is het tijd om de reis te voltooien.

Wix en Squarespace zijn beide topbedrijven op het gebied van eenvoudige website-creatie.

Ter vergelijking: Wix heeft meer prijsopties en misschien een betere prijs in het algemeen.

Het feit dat Wix een gratis, hoewel zeer beperkt, account heeft, evenals een premium account van $ 5 per maand, is uitstekend en maakt zeker deel uit van zijn populariteit.

Hoewel Squarespace echter geen planopties heeft, zit het meer boordevol functies. Het instapmodel is qua prijs ongeveer gelijk aan het premiumplan van Wix.

Squarespace’s komt echter met betere functies en de trend gaat verder met de volgende niveaus.

Dat wil niet zeggen dat Wix geen functies heeft – het doet het goed op de algemene afdeling.

Squarespace is gewoon niet zo duur als het in eerste instantie lijkt, vergeleken met Wix, dankzij het feit dat het een aantal extra tools en voordelen laadt die Wix niet biedt.

Beide services zijn ongeveer even gemakkelijk te gebruiken en het komt er echt op neer welke gebruikersinterface u verkiest. Ze hebben allebei een kleine leercurve.

Voor klantenondersteuning zou ik zeggen dat Squarespace het aanzienlijk beter doet. Hoewel Wix mogelijk een betere kennisbasis heeft, lijken de twee bedrijven daar op één lijn te staan.

Squarespace heeft echter ook een communityforum, webinars, videozelfstudies en meer toegankelijke klantenservice-vertegenwoordigers. Het is niet perfect, maar het verslaat zeker Wix.

Ten slotte zijn ze gebonden aan beveiliging, hoewel Squarespace transparanter is.

Kortom, hoewel beide bedrijven veel aan tafel brengen, zijn ze niet voor iedereen even voordelig.

Ik zou Wix aanraden aan mensen die op zoek zijn naar meer betaalbare en persoonlijke websites.

Zowel Wix als Squarespace zijn gebouwd om freelancers en bedrijven te huisvesten, maar ik zou zeggen dat Squarespace wordt geleverd met betere tools voor e-commerce, ongeacht je accountniveau; daarom raad ik Squarespace meer aan voor freelancers en online bedrijven.

Hoewel geen van beide bedrijven perfect is, geloof ik dat ze het allebei heel goed doen.

Ik zou het ten zeerste aanbevelen om het zelf te proberen, want Wix heeft gratis accounts (Probeer Wix) en Squarespace heeft een gratis proefoptie.

wix vs suarespace

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map