10 bästa gratis WordPress-teman för musiker: Handpicked Collection

WordPress är en av de mest föredragna plattformarna för webbplatsbyggnad. Det är populärt känt för att underlätta byggandet av intuitiva webbplatser.


Att skapa en musiker webbplats är lika enkelt med WordPress-anpassningar. WordPress ger en extra touch av kreativitet med sina teman.

En musiker webbplats måste vara kreativ, tilltalande och snabb att ladda. Ett känt faktum är att en väl utformad webbplats kan göra magi för ditt företag.

För att bygga en tilltalande musiker lutad webbplats, måste du fokusera på flera mindre aspekter av webbdesign.

Så du har tagit upp jobbet med att bygga en musikerbaserad webbplats. Det är fantastiskt!!

Frågan är dock hur vet du vilket WordPress-tema som passar ditt krav?

Tro mig, inte alla teman är lämpliga för att bygga en musiker webbplats.

Tja, vänta. Jag skulle förenkla din sökning genom att tillhandahålla en exklusiv lista över gratis WordPress-teman för musiker.

Men innan vi kommer längre, en snabb titt på vad som är så annorlunda mellan gratis och betalda WordPress-teman.

Relaterat: Gratis WordPress-värd: Lyckas utan att betala en dollar

Gratis WordPress-teman v / s betalade WordPress-teman:

Det är överväldigande att veta att du kan använda ett gratis WordPress-tema för att bygga en musikorienterad webbplats. Vem skulle förakta ett gratis tema?

Innan du väljer något specifikt WordPress-tema måste du bestämma vilket tema du skulle välja – gratis eller betalt tema.

Det finns helt klart få avgränsningar mellan gratis och betalda WordPress-teman.

 • Support: Gratis WordPress-teman utvecklas av flera tekniska entusiaster och kan täcka noll eller begränsat stöd. Till skillnad från betalda teman som vanligtvis har tillräckligt stöd med bra dokumentation.
 • Prissättning: Gratis teman som namnet antyder är helt gratis. Betalda teman som också kallas Premium-teman har en viss prissättning. I de flesta fall är de betalda teman prisvärda.
 • Granskning: Ett gratis tema innan det listas på WordPress.org måste genomgå en officiell granskning. Tvärtom kräver inte betalda teman några officiella granskningar.
 • Funktioner: Inte alla, men många av de gratis teman skulle ha mindre funktioner jämfört med premiumtema.
 • Anpassningar: Gratis teman är mer begränsande för anpassningsalternativ jämfört med betalda teman. Betalda teman är vanligtvis utformade med tanke på hastighet, laddningstid och stödjer snabb anpassning.
 • Säkerhet: Gratis teman har färre säkerhetsuppdateringar och kan därför vara sårbara. I de flesta fall kommer ett betalt tema att ge regelbundna uppdateringar.
 • Installation: Att komma åt och installera ett gratis tema är enkelt från WordPress officiella webbplats. Att komma åt ett betalt tema är inte komplicerat men kan dock kräva kunskap om vanliga marknadsplatser och sätt att komma åt det.

Tja, det slutför den grundläggande differentieringen mellan gratis och betalda WordPress-teman.

WordPress ger ett uttömmande val av teman och att söka rätt kan vara en Herculean uppgift om inte någon kan begränsa din sökning.

Luta dig tillbaka och koppla av !! Att förenkla din sökning är exakt vad jag kommer att göra här.

hostingpill10 bästa domänregistratorer

 1. Music Lite
 2. Mitt musikband
 3. trap
 4. Musikband
 5. Musicmacho
 6. Sungit-lite
 7. Sonic
 8. Sonorama
 9. Fundit
 10. Flimmer

Jag skulle börja med att tillhandahålla en lista med gratis WordPress-teman som är uteslutande anpassade för musiker.

1. Music Lite:

Musiclite wordpress tema

Music Lite är ett budgetvänligt tema som finns tillgängligt för musiker. Det är en lite version av premiummusikens tema.

Funktioner:

Som en del av temat täcker Music Lite flera användbara widgetar. Detta fungerar bra med WordPress version 4.9 eller högre.

Det stöder Google-teckensnitt, flera kolumnlayouter, enkel anpassning, anpassade logotyper, anpassad bakgrund och flera andra funktioner som hjälper till att bygga en tilltalande webbplats.

Music lite funktioner

Användarvänlighet:

Det är enkelt att ladda ner Music Lite-tema från den officiella webbplatsen eller från WordPress officiella webbplats. Tematets nuvarande version är 1.2.2 och stöder över 2000 installationer.

Tematets användning är lätt och stöds av flera guider som gör det enkelt för någon som börjar använda Music Lite.

Guide för musik lite

Stöd:

Music Lite är populärt och därför kan du hitta stöd för detta tema på WordPress forum.

Om det inte räcker har Music Lite sitt eget tekniska supportforum. Du kan också välja prioritetsstöd till $ 49 eller temainställningsstöd som skulle kosta 199 $.

Temasamling: Music Lite låter dig enkelt lägga till länkar på sociala medier. Den är byggd med en responsiv ram och är näthinnan optimerad.

Music Lite stöder HTML5 och CSS3. Du kan ha flera sidofält, presenterade bilder, bildspel och lägga till mycket kreativitet i webbplatsbyggnaden.

Visa demo

2. Mitt musikband:

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Mitt musikbandtema

My Music Band är ett enkelt att använda gratis WordPress-tema. Dess nuvarande version är 1.2.3 och stöder WordPress 4.7 och högre.

Funktioner:

Som en del av dess toppfunktioner tillåter det enkel anpassning som gör att du kan slå på eller stänga av funktioner. Du kan justera layouter, ändra färger, typsnitt, logotyper, bakgrunder.

My Music Band-funktioner

Med My Music Band kan du lägga till sociala medielänkar och anpassad CSS. My Music Band stöder de flesta av de rudimentära funktionerna som skapande av spellistor i sitt gratis tema.

Men det betalda temat stöder fler avancerade funktioner som är användbara för att bygga en musiker webbplats.

Användarvänlighet:

Webbplatsen innehåller information om hur du installerar detta tema i befintliga WordPress samt hur du uppgraderar temat till den senaste versionen.

Det har över 900 aktiva installationer. Med det gratis temat kan du skapa en enkel webbplats som stöder enkla att hantera anpassningar.

Stöd:

My Music band har ett eget supportavsnitt som svarar på vanliga frågor och vanliga ämnen kring temainstallation och användning.

Mitt Music Band-stöd

Du kan också höja supportbiljetter eller alternativt ta stöd från dess communityforum.

Temasamling:

Kombinerat med PHP svarar CSS My Music Band helt. Den är redo på Instagram och kan stödja sidovideo.

Temat följer WordPress-standarder när det gäller säkerhet och uppdateras i tid. Andra bra att använda funktionen inkluderar tillägg av vittnesmål och portfölj.

Visa demo

3. TrapMusic:

TrapMusic wordpress-tema

TrapMusic är populärt bland människor som söker gratis WordPress-teman. Dess nuvarande version är 3.0.

Funktioner:

Medan TrapMusic stöder grundläggande funktioner som rullningar, feedbackformulär, anpassade sidofält, har det också några bra att implementera funktioner.

TrapMusic-funktioner

Få av dessa tillagda funktioner inkluderar GoogleMaps, dynamisk innehållsladdare, översättningsalternativ.

Det stöder anpassade widgets, anpassade menyer, kortkoder, integrering av sociala medier, är få av de andra funktionerna.

Användarvänlighet:

TrapMusic är enkelt att konfigurera som de flesta teman. Dess flera funktioner är enkla för erfarna användare.

Men någon som börjar använda det kan ta lite tid att få tag på alla funktioner.

Stöd:

På tal om support har TrapMusic inte specifikt några separata supportavsnitt eller guider.

Detta är inte listat på WordPress officiella webbplats och gör det därför svårt om du letar efter omfattande temarelaterat stöd.

Temasamling:

Utan tvekan stöder TrapMusic responsiv design. Det är byggt på SMT Framework 2.0 och stöds av Ecwid.

Detta är en av få gratis mallar som stöder SEO-optimering, ger översättningsalternativ och har en antispam-säkerhetsfunktion.

Visa demo

4. Musikband:

Music Band wordpress tema

Nåväl, det här är Musikband som är ett gratis tema. Detta är dock från Themezy. Themezy är en välkänd resurs för att hämta gratis teman.

Funktioner:

Music Band stöder rullningar, bildbibliotek och några andra grundläggande funktioner som kan hjälpa dig att skapa en anständigt utrustad musikwebbplats.

Du kan lägga till kommande evenemang i kalendern, anpassa menyer och stödja integration av sociala medier. Det är det perfekta alternativet för att bygga en grundläggande webbplats.

Music Band-funktioner

Men i de flesta fall behöver en musiker webbplats mer kreativitet. Detta är något som kan vara svårt att uppnå med Music Band.

Användarvänlighet:

Music Band har en begränsad uppsättning funktioner. På grund av detta är det enkelt att använda. Mycket osannolikt att du kan hitta något mycket komplicerat när du använder Music Band.

Oavsett om du börjar färska eller erfarna, kommer detta att vara enkelt att använda.

Stöd:

Themezy har ett FAQ-avsnitt. Detta är dock inte till stor hjälp om du söker efter fler tekniska lösningar.

Sammantaget erbjuder det inte mycket supportguider. Du kan nå dem via ett kontaktformulär som finns tillgängligt via deras webbplats.

Temasamling:

En av deras värdefulla funktioner är att lägga till tillåta stöd för nedladdningsbar musik som också kan strömmas och lyssnas.

Detta innehåller också delbara länkar med de mest populära plattformarna för sociala medier. Temat är lyhörda på skrivbord, surfplatta och mobil.

Visa demo

5. Musicmacho:

Musicmacho wordpress tema

Musicmacho, är ett välkänt tema bland musikentusiaster. Det ger GPL3-licensierade teman. Den nuvarande arbetsversionen är 1.0.16.

Funktioner:

Musicmacho stöder kreativ och iögonfallande webbdesign. Det är helt anpassningsbart och stöder en flerspråkig skärm.

Sidorna är alla SEO optimerade och designade enligt WordPress standardriktlinjer, vilket gör det säkrare.

Musicmacho-funktioner

Detta är ett lika bra alternativ för att bygga en musikwebbplats för band, evenemang och musikbutiker.

Användarvänlighet:

Att komma igång med Musicmacho är extremt enkelt. Att installera temat och skapa den grundläggande installationen är lätt för någon med tidigare upplevelse av WordPress-teman.

Temat stöder enkel anpassning och stöds av en omfattande dokumentation som gör det alldeles för enkelt.

Stöd:

Musicmacho har ett utmärkt stöd med tanke på det stöd du får för andra gratis teman.

Detta täcks med temadokumentation, vanliga frågor och har en helpdesk.

Musicmacho support

Detta är listat på den officiella WordPress-webbplatsen och stöds av WordPress supportforum.

Temasamling:

Det gratis temat för Musicmacho är ett bra alternativ för små eller medelstora webbplatser. Som basteknik använder den Twitter Bootstrap-ramverket.

Detta är helt mobilt svarande och har stöd mot spam. Detta stöder emellertid inte retinaoptimering eller hög upplösning i det fria temat.

Detta har över 300 aktiva installationer.

Visa demo

6. Sungit-lite:

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Sungit-lite wordpress-tema

Sungit-lite är ett helt användarvänligt och interaktivt gratis tema tillgängligt för musiker. Detta är en del av Yudlee som också ger samma premiumtema med mer förbättrade funktioner.

Funktioner:

Med nollkodningsinsatser låter Sungit-lite dig bygga en helt anpassningsbar webbplats. Det kombineras med flera innovativa funktioner för att bygga en visuellt tilltalande webbplats.

Några av de inkluderade funktionerna är integration av sociala medier, anpassad meny, anpassningsbara sidobanners, flera sidlayouter, anpassningsbar sidfotdel.

Sungit-lite funktioner

Sidorna är översatta redo och är optimerade för hög prestanda. Sungit-lite stöder också anpassad CSS.

Användarvänlighet:

Sungit-Lite är lätt att börja använda och integrera med WordPress. Temalternativen och anpassningarna är enkla att hantera.

Det är osannolikt att du skulle ha svårt att utforska Sungit-Lite.

Stöd:

Den officiella webbplatsen för Sungit-Lite har dokumentation med sin separata supportavdelning. Det finns också ett helpdesk- och FAQ-avsnitt för att svara på grundläggande frågor.

Temat listas på WordPress officiella webbplats och stöds också med WordPress community forum.

Temasamling:

Sungit-Lite har över 700 aktiva installationer. Dess nuvarande arbetsversion är 1.1.10. Temat är helt lyhört. Detta inkluderar liggande och porträttläge på alla vanliga enheter.

Temat fungerar i alla välkända webbläsare och kräver WordPress 4.0 eller högre. Förutom WordPress är den helt kompatibel med Bootstrap 3.x och WooCommerce.

Visa demo

7. Sonic:

Håll muspekaren för att förhandsgranska

soniskt tema

Sonic är ett av de senaste gratis WordPress-teman som är dedikerade till musiker. Den släpptes under GPL 2.0-licensen och väntar på WordPress-temaversion.

Funktioner:

Sonic, som stöds av bandteman, ger en lätt anpassningsbar mall genom vilken du enkelt kan lägga till grafik, bilder såväl som videor inklusive mp4.

Det stöder också kommentarer, bloggar och automatisk rensning av flottörer för CSS, sidinställningar och sidmarkering med fördefinierad formatering.

Användarvänlighet:

Sonic är vid första anblicken lätt att implementera och anpassa. Den använder WordPress standardintegrationsprocess som gör det enkelt att integrera med WordPress.

Stöd:

Eftersom detta är relativt ett nytt tema som finns på marknaden hittar du inte mycket dokumentation eller support.

Förmodligen i takt med att populariteten ökar kan du hitta fler resurser för detta tema.

Temasamling:

Sonic stöder liveströmning som är en av de viktigaste komponenterna på en musikwebbplats. Det kan marknadsföra din musik effektivt från Soundcloud och Mixcloud.

Temat är välkänt för att vara mobilkänslig. Du kan visa Soundcloud-spelaren framträdande på din hemsida.

Det stöder flera andra intuitiva funktioner, men det är några som lockar uppmärksamhet.

Visa demo

Betalda teman för musiker:

Medan gratis teman är prisvärda, är faktum gratis teman med några begränsningar. Varje gratis tema tillåter olika funktioner och blockerar vissa andra funktioner.

När du skapar en webbplats vet du aldrig vilken funktion som kan komma till nytta. Värst om detta saknas i det gratis tema du väljer.

För att undvika dessa krångel väljer många för betalda teman. Du betalar för temat och njuter av alla funktioner utan villkor.

Därefter har jag tillhandahållit några betalda teman som endast finns tillgängliga för musiker.

8. Sonorama:

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Sonorama betalade wordpress-tema

Sonorama är ett betalt tema tillgängligt för musiker, skapat 2014. Det har över 1000 aktiva installationer och fungerar med WordPress 4.5 eller högre.

Funktioner:

Sonorama underlättar för att bygga iögonfallande musikbaserade webbplatser. Dess visuella sidbyggare låter dig skapa de mest komplexa layouterna utan kodningsinsatser.

Sonorama-funktioner

Du kan enkelt bädda in ljud- och videoinnehåll. Detta är kompatibelt med Soundcloud, Bandcamp, Youtube och många fler.

Sonorama är modulärt, mycket anpassningsbart, näthinneklart och optimerat.

Användarvänlighet:

Sonorama åtföljs av enkla dra-och-släpp-alternativ, vilket gör det enkelt att anpassa din design.

Integrering med WordPress är lika enkelt.

Stöd:

Sonorama har ett starkt dokumentationsstöd. De officiella webbplatserna innehåller också ett separat hjälpavsnitt.

Dessutom stöds temat också av ett omfattande samhällsstöd och forum.

Temasamling:

Sonorama svarar 100%. Den är widget-klar och är kompatibel med de mest populära webbläsarna som IE9 och högre, Firefox, Safari, Chrome och Opera.

Temat är byggt med JS, CSS och PHP. Temat kostar 39 dollar för en vanlig licens. Detta inkluderar framtida uppdateringar och 6 månaders support.

Visa demo

9. Fundit:

Fundit betalt wordpress tema

Fundit är ett premium WordPress-tema som inte bara fokuserar på musiker utan också på artister, filmskapare och ger en lösning som fokuserar på att samla in pengar.

Funktioner:

Fundit ger enkel navigering och stöder design på en sida. Temat gör det möjligt att bygga en omfattande och lättanvänd webbplats.

Du kan lägga till bilder, videor och bildspel. Allt detta stöds med grundläggande anpassning.

För att acceptera betalningar är det integrerat med PayPal.

Användarvänlighet:

Fundit stöder ett enkelt skapande av en sida. Det stöder grundläggande anpassning, vilket gör det enkelt för även nybörjare att börja använda detta tema.

För att integrera det med WordPress kan du ladda ner det och börja använda som alla andra teman.

Stöd:

Fundit har en separat dokumentation på sina officiella webbplatser.

Funditdokumentation

Som en del av supporten hittar du också några vanliga frågor.

Fundit har ett separat stöd som kan nås vid eventuella problem, problem eller frågor angående funktioner.

Temasamling:

Temat är byggt med PHP, JS, CSS, PNG och GIF. Temat är komprimerat i storlek och är ungefär 2 MB.

Layouten är helt lyhörd. Fundit-tema kostar 49 dollar för GPL 2.0.

Visa demo

10. Flimmer:

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Flimmer betalt wordpress tema

Flicker är ett annat premiumtema tillgängligt för sångare, musiker och band. Det här är helt widgetklart och fungerar med WordPress 4.9 och senare versioner.

Funktioner:

Flimmer låter dig välja mellan boxade eller breda versioner av temat. Temat stöder färganpassning tillsammans med vanligt tillgängliga teckensnitt.

Du kan anpassa nästan alla aspekter av din webbplats med dess PSD-stöd. Integration av sociala medier stöds med hjälp av AccessPress.

Flimmerfunktioner

Flicker stöder marknadsföringstjänster med MailChimp. Andra funktioner som stöds är Kontaktformulär 7 och SEO-optimering av sidor.

Användarvänlighet:

Flicker stöder nästan alla typer av anpassningar inklusive widgetar och rubriker. Inkorporering av dessa anpassningar är enkla.

Sidbyggaren stöder enkla drag-and-drop-funktioner. För att lägga till, kan temat enkelt kompileras med befintlig WordPress-installation.

Stöd:

Flicker har ett begränsat stöd där du kan skicka in biljetter. Temat stöds också av detaljerad dokumentation.

När du har köpt temat inkluderar detta också ett 6-månadersstöd.

Temasamling:

Temat använder Unyson som sitt ramverk som stöder enkla drag-and-drop-aktiverade funktioner. Tillsammans med detta stöder det Google Font-bibliotek och FontAwesome-ikoner.

Detta är helt lyhört över flera upplösningar. Detta är byggt med PHP, JS, CSS, PSD och Layered PSD.

Detta fungerar på vanliga webbläsare som IE11, Firefox, Safari, Opera, Chrome, Edge. Flicker är också kompatibelt med Woocommerce 3.2.x och Bootstrap 3.x.

Visa demo

SLUTSATS:

Gratis teman räcker för de flesta av de grundläggande funktionerna och är ett bra alternativ om budgeten är en begränsning. Att välja rätt gratis tema beror på listan över funktioner som din webbplats skulle kräva.

Även om funktioner är viktiga, är en lika viktig faktor dess stöd för WordPress-version, användarvänlighet och support tillsammans med säkerhet.

Bland de gratis teman är Music Lite ett bra alternativ om du använder WordPress 4.9 eller högre. Andra bra att prova teman är Musicmacho och Sungit-Lite.

Om du fortfarande inte är nöjd med gratis teman kan du kontrollera ett av de betalda teman.

Sonorama och Flicker är båda bra alternativ med en liten prisskillnad. Flicker blandar teknik perfekt för att skapa en visuellt tilltalande musiker webbplats.

Gratis WordPress-teman infographic

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map