15 bästa musikwebbplatser för inspiration (2020)

Så har du beslutat att bygga din musikwebbplats? Toppen!! Medan du bestämmer dig för att bygga din musikwebbplats finns det en grundläggande fråga som måste besvaras. Var får du idéer och inspiration för att bygga din musikwebbplats?


Att bygga en musikwebbplats behöver massor av kreativitet och om du har bestämt dig för att göra det själv, måste du säkert hjälpa händerna för att få lite inspiration för att bygga den första musikwebbplatsen någonsin.

Finns det sådana webbplatser som kan ge dig inspirerande idéer till din musikwebbplats?

Tja, lyckligtvis finns det ett par sådana webbplatser som kan ge dig några koncept för din musikwebbplats.

Håll fast medan jag talar om var och en av detta mer i detalj.

hostingpill15 bästa musikwebbplatser för inspiration

 1. Pharrell Williams
 2. Erika Nielsen Cellist
 3. Joe Maz
 4. Yaybrigade
 5. Henrysaiz
 6. Devotchka
 7. Auberive Music
 8. Ljudet av förändring
 9. Odensesymfoni
 10. Artempivovarov
 11. Wolfthemes
 12. Timdavisvocals
 13. Ensemblecorrespondances
 14. Alexandergadjiev
 15. anomalie

1. Pharrell Williams

Pharrell Williams

Webbplatsen innehåller flera kort som är fanens projekt om musik. Genom att klicka på valfria kort kan du kontrollera designen. Du kan också skapa ditt eget kort.

Den unika designen ger gott om inspirerande idéer.

Navigering

När du öppnar deras målsida skulle du upptäcka att den har enkel rullande navigering. Detta ser inte bara stilfullt ut utan det är också snabbt att titta på. Det är väl segregerat baserat på genren.

visuals

Placeringen av varje sektion görs på ett sådant sätt att den mest framträdande en gång placeras högst upp. Det börjar med Utvalda musik följt av låtar. Därefter följt av musikvideor och den andra musiken.

Galleri

Varje sektion har sin egen gallerisamling. Var och en av dessa har sidreglage som gör att du enkelt kan utforska.

Lätt att använda

Sidan är snabb att ladda och lätt att använda. Du kan lyssna på musik och titta på videor. Detta gör att du också kan köpa via iTunes. Längst ner hittar du ett avsnitt om andra artister som är direkt länkade till en referenswebbplats.

2. Erika Nielsen Cellist

erikanielsenIbland är de mest extraordinära saker gömda i vanliga saker. Skulle du gå med på det? Det är exakt vad Erika Nielsens webbplats erbjuder. Det kanske inte är den mest spännande webbplatsen på den här listan men den levererar verkligen vad den vill.

Landningssidan är ett enkelt bildspel för konstnären med instrumentet, sociala bilder & länkar längst ner, och en sidofält som innehåller bio, diskografi & kontaktuppgifter. Webbplatsen kompenserar snabbt för vad den tappar i visuell stil.

Navigering

Sidofältmenyn är en viss höjdpunkt på webbplatsen. Medan de flesta webbplatser har en meny högst upp på sidan, strider denna webbplats mot normen genom att ha en sidofältmeny till vänster för snabbt & enkel navigering.

Enkel layout

Hemsidan låter dig veta allt vid första anblicken. Det är kort & enkelt utan att kompromissa med utrymmet.

konserter & evenemang

Den här fliken innehåller en snyggt fastställd tidsplan för kommande evenemang med platslänkar för Google maps.

videoklipp & Diskografi

Varje musikalartist behöver en livskraftig diskografi för att visa upp sin / hennes talang. Därför innehåller denna sida youtube-länkar till alla musikaliska projekt och föreställningar av artisten.

Webbplatsen skapades med ett Bandzoogle-tema.

Besök sida

3. Joe Maz

Joe Maz
DJs turnerar hela tiden. Därför bläddrar du på hemsidan på Dj Joe Mazs webbplats och visar ett turnékarta över alla kommande evenemang med ett nyhetsbrevformulär längst upp. Webbplatsen har också en egen musikspelare med en inbäddad nedladdningsknapp.

Förutom Spotify & Radio, alla länkar är inställda på separata statiska bakgrundsbilder av konstnären samtidigt som de innehåller nyhetsbrevformuläret på nästan varje sida.

Hemsida

Som nämnts tidigare har målsidan en funktion på skärmen som visar turnéplatsen & datum som omedelbart får din uppmärksamhet.

Nyhetsbrev

Det kan verka gimmicky men det är en bra strategi av designers att nämna nyhetsbrevet på varje sida som en marknadsföringstaktik. Men det verkar verkligen inte som lakning på grund av en snygg design.

Musikspelare

Musikspelaren spelar automatiskt en viss låt när du klickar på uppspelningsknappen. Denna funktion är ett bra exempel på en webbplats för musikproduktion. Om du skapar musik är det första människor som kommer till din webbplats att lyssna på din musik.

Sidlayout

Det är svårt att säga om webbplatsen till och med flyttar till en annan sida eller inte (det gör det verkligen). Alla sidor verkar bara visas ovanpå samma sida på grund av den suddiga bakgrundslayoutkonstruktionen som också gör webbplatsen mycket snabb.

Den här webbplatsen gjordes också med ett Bandzoogle-tema.

Besök sida

4. Yaybrigade

Yaybrigade

Landningssidan vid öppningen ger en lista över favoritalbum 2017. Nummerat och lagt till baserat på två författares val, detta ger en musiklista.

När du träffar sidan skulle du se att sidan ser enkel ut men ändå har flera anpassningar.

Här är vad jag tyckte bra om det.

 • Innovativt visuellt: När du öppnar sidan utan tvivel skulle du inse att det är visuellt tilltalande. Först kan du se en väl segregerad lista som kan ses i form av en CD.
  YaybrigadeDetta kan också ses i form av listning. Du kan välja valfri vy. Det inkluderar låtar över flera år och för varje år är bilderna olika.
 • Välorganiserad: Även om målsidan ger en serie musikalbum. Det ser inte rörigt ut och verkar vara lätt att navigera.
 • Anpassning: Det ger inte bara anpassningar i vyn utan har också ytterligare anpassningar för ljud. Dessa alternativ placeras längst ner. Så snart du klickar på något av dessa alternativ ändras temafärgen automatiskt.
 • Lyssningsalternativ: Det ger flera lyssningsalternativ för musik. Medan du kan lyssna på sidan kan du också välja att lyssna på den via YouTube eller Spotify.

5. Henrysaiz

henrysaiz

När du laddar sidan tar det lite tid. laddaren som visar procentuell belastning gör det dock enkelt.

Det här är mer än en fansida där du också kan se avsnitt som visar detaljer om shower och evenemang.

Varje avsnitt markeras på muspekaren.

Här är vad jag tyckte bra om det.

 • Sidlayout: När du laddar sidan kan du höra musik tills du bläddrar ner över sidan. Med en hopfällbar sidmeny används hela sidan för att visa mer innehåll på mindre utrymme.
 • Styling: Sidan använder många minuters stylingelement. Först börjar det med en hopfällbar huvudmeny. Varje avsnitt markeras på muspekaren.
 • Galleri: På sidan finns olika platser där du kan komma åt musiken. Den har en länk till komplett diskografi. Galleriet är listat med miniatyrbilder och är lätt att bläddra igenom.
 • Enkel navigering: När du går från topp till botten är navigeringen enkel och du får mycket information på en enda sida. Det är nästan självförklarande med detaljer om live-show, datum och galleri. Gallerierna kan ses över Beatport.

6. Devotchka

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Devotchka

Detta är en enkel webbplats med inte mycket multimediainnehåll. Detta är ett bra exempel att hänvisa till om du inte vill skapa en medierik webbplats.

Även om detta är enkelt, men det ger en bra resonans om webbplatsen.

Enkel layout

Webbplatsen har en suave layout med inte mycket prickig grafik. Den har en väl segregerad meny och är lätt att navigera.

Tours

Webbplatsen innehåller ett separat turavsnitt där du kan köpa biljetter.

Galleri

Galleriet visar en lista över all musik som kan spelas över webbplatsen. Det finns flera alternativ med vilka du antingen kan ladda ner eller spela.

Sälj varor

Webbplatsen innehåller ett separat avsnitt om varor, där du kan köpa produkter.

7. Auberive Music

Auberive

Detta är en bandbaserad webbplats och essensen av webbplatsen är ganska mycket tydlig från deras mediegrafik.

På webbplatsen finns den mycket lilla beskrivningen som används eftersom de flesta av bitarna framgår av deras visuella bilder. Detta ger dig nästan en känsla som att du deltar i en live-show.

Stark grafik

Hela webbplatsen är fylld med medieinnehåll och bakgrunden innehåller grafik. Webbplatsen är utformad på ett sätt som gör det enkelt för användare att prova olika musik genom att stanna på webbplatsen.

Tourdetaljer

En dedikerad sektion visar alla turnédetaljer och låter användare lyssna på provmusik när du är på språng.

Flera alternativ

På webbplatsen finns det ett autoplay som kan stängas av vid behov. Bortsett från detta kan du höra musiken över olika kanaler.

Sidorulle

För att bläddra igenom olika musikgallerier har den en sidorulle. Detta är lätt att använda och samtidigt skiljer sig från de flesta konventionella webbplatser.

8. Ljud-av-förändring

ljudet av förändring

Sidan laddas snabbt för att ge dig en komplett resa på webbplatsen. Som standard, när du går in i musikuppspelningen, som kan stängas av vid behov.

När du besöker sidan kan du få essensen i musiken. Detta involverar gatumusik mer från en busker.

visuals

Landningssidan här är visuellt rik och tilltalande för lyssnaren. Det är avsett för buskare och det framgår lätt av dess design och temainformation. När du rör dig runt på webbplatsen hittar du mer visuellt påverkande grafik.

Enkel navigering

Sidan är utformad med en sidoknapp som kan klickas och visas när så krävs. Det ger inte för många alternativ, men har samtidigt tillräckliga alternativ för att segregera innehåll och göra navigering enkel över sidan.

Lägg till musiker

Musiker kan läggas till här och var och en av deras samlingar kan ses genom att klicka på fliken buskers. Den har en karta som kan användas för att hitta musiker.

anpassningsbar

Du kan slå på eller stänga av musiken som är ett alternativ tillgängligt på sidan. Du kan höra musiken inbäddad på webbplatsen eller på Google Play eller på iTunes. På samma sätt kan du titta på en video. Detta ger också ett alternativ att se i HD-kvalitet. Du kan genast dela musiken via Facebook och Twitter.

9. Odensesymfoni

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Koncerter

Detta är en webbplats som har flera musikförbindelser med konserter, orkester och inkluderar undervisning.

Webbplatsen ger en bra lista över orkestrar och de olika kommande programmen.

Mångsidig

Detta är en webbplats som erbjuder flera tjänster från listning av orkesterband, konserttid och deras kurser. Deras mångsidiga tjänster är väl segregerade för att undvika röror runt webbplatsen.

Menyer och design

Sidan innehåller inte för många grafik- eller medielänkar. Ändå har det väl separerade menyer som visar många detaljer om varje musiker. Det nämns tydligt de instrument som är kopplade till musiker.

detaljer

Du hittar massor av detaljer om vilken orkester du väljer. Den nämner också de kommande programmen och låter dig boka biljetter. På samma sätt för konserter har du en bra detaljering av den information som tillhandahålls.

10. Artempivovarov

Artem Pivovarov

Sidan här har en enkel webbdesign med menyer högst upp. Du hittar ljudgalleri, videogalleri och konsertinformation.

Även om webbplatsen vid första anblicken ser enkel ut, men den har få anpassningsbara alternativ.

Enkel

Utan andra tankar är sidan enkel att visa och kräver inte för många navigeringar. Alla alternativ är klickbara flikar.

anpassningsbar

På webbplatsen kan du lyssna på vilken musik som helst genom att klicka på ljudknappen. Du kan lyssna på det via iTunes, Google Play eller Sound Cloud.

videoklipp

Att se videor är nästan som YouTube. Medan du kan se det på YouTube kan du också se det inbäddat på webbplatsen. Det har alternativ att dela, titta senare. Förutom kommentarsektionen, gillar och ogillar alternativ, är det som YouTube där du också kan ändra hastighet eller kvalitet.

Ljudbibliotek

Ljudbiblioteket är placerade kompakta visande miniatyrer. När du klickar på ett album kan du se alla tillgängliga låtalternativ. Detta kan laddas ner via Google Play eller iTunes eller så kan du spela det med Yandex-musik.

11. Wolfthemes

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Wolfthemes

Landningssidan öppnas för att visa en mängd tjänster den tillhandahåller. Det är en komplett webbplats för musikpaket med inte bara ett galleri utan också biljettförsäljningsalternativ.

När du bläddrar ner på den enda sidan kan du se de olika tjänsterna med ett kontaktformulär längst ner.

Visuellt tilltalande

Även om sidan har flera bilder och media laddas den snabbt. Layouten är väl uppdelad i sektioner. Grafiken och bilderna som används är bäst lämpade för musikerens webbplats. Det är visuellt tilltalande, men det är samtidigt enkelt att navigera.

Galleri

På sidan kan du köpa musiken från Amazon, iTunes och när du är på språng, lyssna på den. Med musik har det också videogalleri.

biljetter

Detta har ett särskilt avsnitt som anger biljetttillgänglighet på olika platser tillsammans med status och gör att du kan köpa biljetter.
Tillsammans med biljetter visar det också ett avsnitt som visar den senaste versionen som kan lyssnas.

Nyhetsavsnitt

Inte många musikerwebbplatser innehåller mycket textinnehåll. Men här är en som har en dedikerad nyhetssektion.
Eftersom detta är en demo av WolfThemes, nämns det här WordPress-temat på en sida.

12. Timdavisvocals

timdavisvocals

Det här är en musiker webbplats. Det ger en kort introduktion till musiker och de olika arbeten som utvecklats av musiker.

Till skillnad från andra exempel är denna exklusivt tillägnad en musiker.

Sidlayout

Grafiken tillsammans med sidlayout och färgtema gör webbplatsen mer attraktiv. Sidan har ett rullande alternativ för att visa varje avsnitt på sidan. Avsnitten är väl segregerade och sidlayouten har använts effektivt. Inkluderar bildspel där så är möjligt.

Mångordig

Varje avsnitt tillhandahåller en kort uttryck som anger avsnittets betydelse. Beskrivningen är bara lämplig för att få en viktig del av webbplatsen och tillgängliga tjänster.

Enkel navigering

Sidan innehåller en sidemeny som kan utökas eller kollapsas. Menyerna har en stängningsknapp. Webbplatsen ser professionell ut med bilder och referenser av populära kändisverk gjorda av musiker.

Flera tjänster

Webbplatsen erbjuder flera tjänster och de är väl visade. Innehåller tillräckligt med information om att vara artist, tränare, sångare och musikproducent. Det finns ett separat avsnitt som visar olika sångare och du kan också lyssna på deras musik.

13. Ensemblansvar

Håll muspekaren för att förhandsgranska

ensemble korrespondanser

Detta är ett bra ställe att tänka på om du har ditt eget musikband och ser fram emot att lägga till information om din konsert på webbplatsen.

Bilder

Webbplatsen är fylld med mycket iögonfallande musiker och konsertbilder. Detta med minst verbos ger mer information om webbplatsen.
Bilderna är med hög upplösning så att det verkar tydligt och uppmärksamt.

Journey Road-Map

Sidan ägnar ett avsnitt för att förklara deras resa från början. Det är intressant att notera hur de för varje år har en betydande bild. Detta ökar deras trovärdighet.

Galleri

Musikgalleriet länkat till konserter och program låter dig lyssna på musik automatiskt.

Nyheter och team

Webbplatsen innehåller en nyhetsavdelning som ger nyheter relaterade till deras konserter.
Det har en dedikerad teamavdelning, som behöver särskilt omnämnas. Den innehåller alla nyckelpersons detaljer tillsammans med kontaktinformation.

14. Alexandergadjiev

alexandergadjiev

Sidan laddas med en introduktion, som kan hoppas över vid behov. Det finns en sidoknapp som kan aktiveras för att lyssna på musik.

Detta är en portfölj av en enda musiker och belyser de olika aspekterna av musik.

menyer

Eftersom det här är en enda musiker webbplats, talar den högre om musiker i alla termer. Sidlayouten visar musikerens profil tillsammans med väljusterade menyer. Det visar tydligt namn, bild och andra grundläggande detaljer och låter användare dela länken över kanaler på sociala medier. Det använda temat indikerar tydligt att detta är relaterat till piano.

Biografi och vittnesmål

På sidan finns en kort biografi som visar musikerens resa tillsammans med viktiga händelser. Sidan innehåller också vittnesmål.

Bibliotek och kalender

Det nämns den goda samlingen ljud såväl som videobibliotek tillsammans med pressmeddelanden.
Du kan lyssna på detta eller också köpa det. Sidan innehåller ett omfattande kalenderevenemang där du också kan köpa biljetter.

Utmärkelser och social närvaro

I början såväl som på olika platser på webbplatsen nämns de olika priserna. Detta är ett bra sätt att skapa trovärdighet.

15. Anomalie

anomalieAnomalie är en annan musikwebbplats som visar konstnärens musik, konstverk & Produkter. När webbplatsen öppnas blir det tydligt att designarna ville ha den yttersta minimalistiska designen.

Det finns knappast några kanter eller gränser på hela webbplatsen. Men de uppstår när du går över toppmenyn som spelar en enkel övergång som ser väldigt smidig ut.

Hemsida

På hemsidan finns det senaste albumet & dess spelbara spellista i förväg, följt av youtube-länkar till musikföreställningar & turnédatum. Inget bättre intro än en uppvisning på konstnärens musikaliska hantverk.

övergångar

Övergångarna verkar passa bra här med det övergripande minimalistiska temat på webbplatsen. Menyfältet & sociala länkar dyker upp på en vit bakgrund utan att ge bort mycket visuell stil.

Sidlayout

Innehållet är strikt anpassat till mitten för alla sidor med viss bakgrundsskugga. Färgerna är i princip tysta med undantag för vitt, vilket är en minimalistisk trend.

Font

9 gånger av 10 tenderar snygga teckensnitt att bli omogna. Medan strängare teckensnitt som serif-familjen förmedlar en strängare ton. Men den här webbplatsen upprätthåller en övergripande balans med sin enkla men inte så eleganta typsnittstil.

Besök sida

Detta kompletterar min lista över bästa musikwebbplatser för inspiration.

Så vad är nästa?

Så, nästa fråga att besvara är hur kan du skapa sådana fascinerande musikwebbplatser?

De flesta av dessa funktioner är lätt tillgängliga om du väljer att vara värd med Bandzoogle.

bandzoogle

Bandzoogle är en helt musiker dedikerad värd och ger en 30-dagars gratis provperiod. Du kan välja mellan över 100 mobiloptimerade mallar. Tillsammans med detta kan du justera din sidlayout med kodanpassningar.

Lägga till spår, fläktdata, turnékalender, elektroniska presskit, sälja merch är få funktioner som stöds i alla dess planer.

Planerna börjar så lågt som $ 8,29 / månad.

bandzoogle plan

Alla planer har obegränsad bandbredd.

Kampanjfunktioner inkluderade är som markerade nedan-

bandzoogle marknadsföringsfunktion

Besök Bandzoogle

Slutsats:

Genom att få en glimt av befintliga musikerwebbplatser ger du god insikt i vad du kan väva in på din musikwebbplats.

Massor av kreativitet, bra utseende och inspirerande design och en bra värdpartner är allt du behöver för att få din musikerwebbplats igång..

Gå vidare medan jag har försett dig med min lista över bästa musikwebbplatser för inspiration, för att göra detta till verklighet kan du prova Bandzoogle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map