20 webbhotell jargon varje webbplatsägare bör veta

20 webbhotell jargon varje webbplatsägare bör veta

20 webbhotell jargon varje webbplatsägare bör veta

När du är ny på webbhotell kommer det att bli en skrämmande process att förstå den varierande jargongen som används av webbhotellföretag. De flesta av dessa webbhotellföretag bryr sig inte att förklara terminologierna för nybörjare och resultatet är fullständig förvirring.


Här tillhandahåller vi 20 webbhotell jargon varje webbplatsägare bör känna till:

Vi erbjuder dig 20 webbhotell-jargon som alla webbplatsägare bör känna till

 1. Domännamnserver
 2. administration
 3. En skiva
 4. Cpanel
 5. Content Delivery Network (CDN)
 6. SSL-certifikat
 7. Sitemap
 8. Domän på toppnivå (TLD)
 9. Vem är
 10. Zonfiler
 11. Avvisningsfrekvens
 12. Content Management System (CMS)
 13. Subdomän
 14. Förökningstid
 15. RÄD
 16. SAN
 17. Virtuellt privat nätverk (VPN)
 18. Solid State Drives (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Domännamnserver

Internet består av IP-adresser. Det hade varit riktigt svårt för oss att komma åt en webbplats om vi skulle använda IP-adressen istället för www.xyz.com. Det är Domain Name Server som har ersatt IP-adresser och har räddat oss människor från de tekniska problemen. Domännamn är alfabetiska och vi kan memorera dem enkelt. Domain Name Server är en internettjänst som ändrar domännamn till IP-adresser och tar oss till den begärda webbplatsen när vi försöker få tillgång till den med URL: er som www.xyz.com.

2. CNAME

Kanoniskt namn är en post som kan nås via olika namn. Om du till exempel har sparat fil på din webbplats som kan nås via file.example.com men du vill komma åt den via file.mine.com måste du använda CNAME-posten och point file.mine. com till file.example.com.

3. En post

‘A’ står för adress; denna adress används av Internetanvändare eller webbansvariga för att hitta datorn som är ansluten till en viss webbplats eller mikrobloggsida. Exempelvis är www.example.com en URL som pekar på en specifik IP-adress, säg 72.32.231.8; här “exempel” är en post som pekar på webbplatsen.

4. Cpanel

Cpanel står för Kontrollpanelen på en webbplats och den liknar kontrollpanelen på din dator. Det låter dig hantera och administrera aktiviteter relaterade till ditt webbhotellkonto. Du kan ladda upp filer, bilder och koder till din webbplats genom att logga in på Cpanel.

5. Content Delivery Network (CDN)

Det är ett nätverk av distribuerade servrar. Till exempel, varje gång du försöker komma åt en webbplats från USA kommer detta nätverk att ge dig nödvändig åtkomst från servern närmast dig. Detta system använder geografisk plats för användare för att hantera åtkomstbegäranden. Denna typ av distribuerat nätverk ökar hastigheten för åtkomst till din webbplats.

6. SSL-certifikat

SSL står för Secure Socket Layer, när du installerar detta certifikat på din webbhotell ser du till att varje anslutning upprättas endast till användarens dator och att ingen annan dator “avlyssnar” på dig. Detta verktyg använder kryptering, kryptografi och hänglås för att hålla data som överförs via Internet säkert och säkert. Använd aldrig ditt kreditkort på en webbplats som inte har något SSL-certifikat installerat.

7. Sitemap

Detta är för sökmotorer och inte för din publik. Sitemap är i princip en karta som guider sökmotorer genom de viktigaste sidorna på din webbplats. En sökmotor beror på dessa kartor för att indexera olika sidor på din webbplats. Se till att du har en för din webbplats och att du har skickat den till Sökmotorer (Google, etc.) för att indexera din webbplats.

8. Domän på toppnivå (TLD)

Det sista segmentet i en domän kallas toppnivådomän. Till exempel är “.com” TLD för www.xyz.com. Några av de vanliga TLD: er, .in, .au, .com, .uk osv.

9. Whois

Den här sidan innehåller alla detaljer relaterade till en viss domän. Den här sidan berättar om företaget som äger domänen. Du kan också ta reda på IP-adressen till en domän med hjälp av detta Whois-protokoll. Ägare av en domän kan alltid betala för att dölja dessa detaljer för säkerhetsändamål.

10. Zonfiler

Dessa är de enklaste och de viktigaste filerna relaterade till en DNS. Zonfiler är redigerbara textfiler som innehåller alla detaljer relaterade till en domännamnserver. Man kan redigera den här filen med textredigerare som EMAC och VIM.

11. Avvisningsfrekvens

Avvisningsfrekvens är inget annat än förhållandet mellan användare som navigerar bort från din webbplats efter bara en sida. Sökmotorer tar avvisningsfrekvensen mycket allvarligt. Om din avvisningsfrekvens är hög (>70%), betyder det vanligtvis att användarna inte hittar innehållet på din webbplats intressant / relevant. Så ju tidigare du temmer detta djur, desto bättre. Bra innehåll = Lägre avvisningsfrekvens = Högre rankning av sökmotorer = Mer

12. Content Management System (CMS)

CMS är en datorwebbplats genom vilken du kan hantera hela innehållet på din webbplats. Det fina med detta system är att du inte behöver be dina enheter att uppdatera din webbplats. Du kan göra det på egen hand. Populära CMS som för närvarande finns på marknaden inkluderar WordPress och Joomla.

13. Underdomän

www.xyz.com är en domän medan www.blog.xyz.com är en underdomän. Företag använder i allmänhet underdomäner för att värda sina bloggar. Att skapa en underdomän som är värd blogg är ett av de bästa sätten att öka inkommande länkar.

14. Förökningstid

Det är den tid som DNS tar för att uppdatera de nya filerna på servrar som ligger på olika geografiska platser. Så, när du uppdaterar dina DNS-inställningar, säger ditt webbhotell vanligtvis att det tar cirka 24-48 timmar innan ändringarna träder i kraft. Dessa “24-48 timmar” är inget annat än förökningstiden.

15. RAID

Det står för Redundant Array of Inexpensive Disks. Detta är minne-virtualiseringskoncept som används för att öka hastigheten och dataredundans. Olika fysiska diskar kombineras tillsammans för att förbättra dataprestanda.

16. SAN

Storage Area Network är ett höghastighetsnätverk. Alla fysiska diskar är direkt anslutna till servern via SAN, vilket i slutändan ökar hastigheten på datatillgång.

17. Virtuellt privat nätverk (VPN)

Virtuellt privat nätverk är en viktig teknik som hjälper företag att etablera en säker anslutning på Internet. Varje välrenommerad institution som MNC, myndigheter och utbildningsanläggningar använder sig av dessa. Här är ett exempel: www.xyzschool.com/vpn. Denna VPN-nätverksteknologi gör att registrerade användare kan komma åt webbplatsen säkert.

18. Solid State Drives (SSD)

Solid State-enheter är alternativ för hårddisk. SSD: er är mycket snabbare eftersom de inte har några rörliga delar. Det skulle innebära att din webbplats skulle nås mycket snabbare jämfört med webbplatsen på en icke SSD-enhet. Många företag erbjuder nu SSD Hosting. Dreamhost är en av dem. Så om du har valet av SSD vs. Ingen SSD-värd, bör du definitivt gå till SSD Hosting.

19. WordPress

WordPress är ett CMS-system som hjälper dig att hantera hela webbplatsen utan behov av någon utvecklare. Med massor av plugins tillgängliga gratis kan du lägga till alla möjliga funktioner / funktioner ganska mycket på egen hand. Och nämnde jag att WordPress är gratis? ��

20.. Tillgång

Varje gång en .htaccess-fil läggs till i en katalog laddas webbplatsen med Apache webbservrar. Dessa filer och protokoll används när fel som 404 uppstår.

Så det handlar om webbhotell jargon som du som webbplatsägare bör känna till.

Nu när du är medveten är det dags att göra nödvändiga ändringar i din webbhotell. Inkorporera ändringar som hjälper din webbplats att bli snabb, säker och pålitlig. Använd virtuella minneskoncept för att öka hastigheten och glöm inte att skaffa ett SSL-certifikat för en säkrare surfupplevelse.

Det är dags att du har full kontroll över din webbplats. Gå vidare och gör din webbplats till den bästa i världen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector