20 Webhosting-jargon Hver hjemmesideejer burde vide

20 Webhosting-jargon Hver hjemmesideejer burde vide

20 Webhosting-jargon Hver hjemmesideejer burde vide

Når du er ny til webhosting, vil det at være en skræmmende proces at forstå det varierede jargon, der bruges af webhostingfirmaer. De fleste af disse webhostingselskaber er ligeglade med at forklare terminologierne for newbies, og resultatet er fuldstændig forvirring.


Her giver vi dig 20 webhosting-jargon, som hver websideejer skal kende:

Vi giver dig 20 webhosting-jargon, som hver websideejer burde kende

 1. Domænenavnserver
 2. CNAME
 3. En post
 4. Cpanel
 5. Content Delivery Network (CDN)
 6. SSL-certifikat
 7. Sitemap
 8. Top niveau domæne (TLD)
 9. Hvem er
 10. Zone filer
 11. Afvisningsprocent
 12. Content Management System (CMS)
 13. Underdomæne
 14. Formeringstid
 15. RAID
 16. SAN
 17. Virtuelt privat netværk (VPN)
 18. Solid State-drev (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Domænenavnserver

Internettet består af IP-adresser. Det ville have været virkelig svært for os at få adgang til et websted, hvis vi skulle bruge IP-adressen i stedet for www.xyz.com. Det er Domain Name Server, der har erstattet IP-adresser og har reddet os mennesker fra de tekniske problemer. Domænenavne er alfabetiske, og vi kan nemt huske dem. Domain Name Server er en internettjeneste, der ændrer domænenavne til IP-adresser og fører os til det ønskede websted, når vi forsøger at få adgang til det ved hjælp af URL’er som www.xyz.com.

2. CNAME

Kanonisk navn er en post, der kan fås via forskellige navne. For eksempel, hvis du har gemt en fil på dit websted, som du kan få adgang til via file.example.com, men du vil have adgang til den via file.mine.com, bliver du nødt til at gøre brug af CNAME-posten og point file.mine. com til file.example.com.

3. En registrering

‘A’ står for adresse; denne adresse bruges af internetbrugere eller webmastere til at finde computeren, der er tilsluttet et bestemt websted eller mikrobloggingssite. For eksempel er www.example.com en URL, der peger på en bestemt IP-adresse, siger 72.32.231.8; her ‘eksempel’ er en post, der peger på webstedet.

4. Cpanel

Cpanel står for Kontrolpanel på et websted, og det ligner meget kontrolpanelet på din computer. Det giver dig mulighed for at administrere og administrere de aktiviteter, der er relateret til din web-hosting-konto. Du kan uploade filer, billeder og koder til dit websted ved at logge ind på Cpanel.

5. Content Delivery Network (CDN)

Det er et netværk af distribuerede servere. For eksempel, hver gang du prøver at få adgang til et websted fra USA, giver dette netværk dig den nødvendige adgang fra den nærmeste server. Dette system bruger geografisk placering af brugere til håndtering af adgangsanmodninger. Denne type distribueret netværk øger hastigheden på adgang til dit websted.

6. SSL-certifikat

SSL står for Secure Socket Layer, når du installerer dette certifikat på din webhosting, sørger du for, at enhver forbindelse er etableret kun til brugerens computer, og at ingen anden computer “aflytter” på dig. Dette værktøj bruger kryptering, kryptografi og hængelås til at holde de data, der overføres via internettet, sikre og sikre. Brug aldrig dit kreditkort på et websted, hvor der ikke er installeret noget SSL-certifikat.

7. Sitemap

Dette er til søgemaskiner og ikke til dit publikum. Sitemap er dybest set et kort, der guider søgemaskiner gennem de vigtigste sider på dit websted. En søgemaskine afhænger af disse kort til indeksering af forskellige sider på dit websted. Sørg for, at du har et til dit websted, og at du har sendt det til søgemaskiner (Google osv.) For at indeksere dit websted.

8. Topniveau domæne (TLD)

Det sidste segment af et domæne benævnes Top level Domain. For eksempel er ‘.com’ TLD for www.xyz.com. Nogle af de almindelige TLD’er er .org, .in, .au, .com, .uk osv.

9. Whois

Denne ene side indeholder alle detaljer relateret til et bestemt domæne. Denne side fortæller dig om den virksomhed, der ejer domænet. Du kan også finde ud af IP-adressen på et domæne ved hjælp af denne Whois-protokol. Ejer af et domæne kan altid betale for at skjule disse detaljer til sikkerhedsmæssige formål.

10. Zone filer

Dette er de mest enkle og vigtigste filer, der er relateret til en DNS. Zonefiler er redigerbare tekstfiler, der indeholder alle detaljer relateret til en domænenavnserver. Man kan redigere denne fil ved hjælp af tekstredaktører som EMAC og VIM.

11. Bounce Rate

Bounce rate er intet andet end forholdet mellem brugere, der navigerer væk fra dit websted, når de kun har vist en side. Søgemaskiner tager bounce rate meget alvorligt. Hvis din afvisningsprocent er høj (>70%), betyder det normalt, at brugerne ikke finder indholdet på dit websted interessant / relevant. Så jo tidligere du temmer dette dyr, jo bedre. Godt indhold = Lavere afvisningsprocent = Højere placering af søgemaskiner = Mere $$$$

12. Content Management System (CMS)

CMS er et computerwebsted gennem hvilket du kan administrere hele indholdet på dit websted. Det smukke ved dette system er, at du ikke behøver at bede dine enheder om at opdatere dit websted. Du kan gøre det på egen hånd. Populære CMS, der i øjeblikket findes på markedet, inkluderer WordPress og Joomla.

13. Underdomæne

www.xyz.com er et domæne, mens www.blog.xyz.com er et underdomæne. Virksomheder bruger normalt underdomæner til hosting af deres blogs. Etablering af en underdomæne, som er vært for blog, er en af ​​de bedste måder at øge indgående links.

14. Formeringstid

Det er den tid, DNS tager for at opdatere de nye filer på servere beliggende på forskellige geografiske placeringer. Så når du opdaterer dine DNS-indstillinger, vil dit hostingfirma normalt sige, at det vil tage omkring 24-48 timer, før ændringerne træder i kraft. Disse “24-48 timer” er intet andet end forplantningstiden.

15. RAID

Det står for overflødig række af billige diske. Dette er hukommelsevirtualiseringskoncept, der bruges til at øge hastigheden og dataredundans. Forskellige fysiske diske kombineres sammen for at forbedre datapræstation.

16. SAN

Storage Area Network er et højhastighedsnetværk. Alle fysiske diske er direkte forbundet med serveren gennem SAN, hvilket i sidste ende øger hastigheden på datatilgang.

17. Virtual Private Network (VPN)

Virtuelt privat netværk er en vital teknologi, der hjælper virksomheder med at etablere en sikker forbindelse på Internettet. Hver anset institution som MNC’er, regeringsagenturer og uddannelsesinstitutioner bruger disse. Her er et eksempel: www.xyzschool.com/vpn. Denne VPN-netværksteknologi giver registrerede brugere adgang til webstedet sikkert.

18. Solid State-drev (SSD)

Solid State-drev er alternativer til HDD. SSD’er er meget hurtigere, da de ikke har bevægelige dele. Det ville betyde, at dit websted ville få adgang til meget hurtigere sammenlignet med webstedet på et ikke SSD-drev. Mange virksomheder tilbyder nu SSD Hosting. Dreamhost er en af ​​dem. Så hvis du har et valg mellem SSD vs. Ingen SSD-hosting, skal du bestemt gå til SSD Hosting.

19. WordPress

WordPress er et CMS-system, der hjælper dig med at administrere hele websitet uden behov for nogen udvikler. Med masser af plugins tilgængelige gratis, kan du tilføje alle mulige funktioner / funktionaliteter stort set på egen hånd. Og nævnte jeg, at WordPress er gratis? ��

20. .htaccess

Hver gang en .htaccess-fil føjes til et bibliotek indlæses webstedet ved hjælp af Apache Web-servere. Disse filer og protokoller bruges, når der opstår fejl som 404.

Så det handler om Webhosting-jargon, som du som websteejer burde kende.

Nu hvor du er opmærksom på, er det tid til at foretage de nødvendige ændringer til din webhosting. Indarbejd ændringer, der hjælper dit websted med at blive hurtig, sikker og pålidelig. Brug virtuelle hukommelseskoncepter til at øge hastigheden, og glem ikke at erhverve et SSL-certifikat til en mere sikker browsingoplevelse.

Det er på tide, at du har fuld kontrol over dit websted. Gå videre og gør dit websted til det bedste i verden!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector