20 Webhotell-sjargong Hver eier av nettstedet burde vite

Når du er ukjent med webhotell, er det en skremmende prosess å forstå det varierte sjargongen som brukes av webhotellfirmaer. De fleste av disse webhotellfirmaene bryr seg ikke om å forklare terminologiene for nybegynnere, og resultatet er fullstendig forvirring.


Her gir vi deg 20 webhotell-sjargonger som hver websideeier bør vite:

Vi tilbyr deg 20 webhotellsjargoner som hver websideeier bør kjenne til

 1. Domenenavnserver
 2. administrasjon
 3. En rekord
 4. Cpanel
 5. Content Delivery Network (CDN)
 6. SSL-sertifikat
 7. Sitemap
 8. Toppnivådomene (TLD)
 9. Hvem er
 10. Sone filer
 11. Avvisningsrate
 12. Content Management System (CMS)
 13. Underdomener
 14. Formeringstid
 15. PLYNDRINGSTOKT
 16. SAN
 17. Virtuelt privat nettverk (VPN)
 18. Solid State Drives (SSD)
 19. WordPress
 20. .htaccess

1. Domenenavnserver

Internett består av IP-adresser. Det hadde vært veldig vanskelig for oss å få tilgang til et nettsted hvis vi skulle bruke IP-adressen i stedet for www.xyz.com. Det er Domain Name Server som har erstattet IP-adresser og har reddet oss mennesker fra de tekniske problemene. Domenenavn er alfabetiske, og vi kan huske dem enkelt. Domain Name Server er en Internett-tjeneste som endrer domenenavn til IP-adresser og tar oss med til det forespurte nettstedet når vi prøver å få tilgang til det ved hjelp av nettadresser som www.xyz.com.

2. CNAME

Kanonisk navn er en post som du kan få tilgang til via forskjellige navn. For eksempel, hvis du har lagret fil på nettstedet ditt, som du kan få tilgang til via file.example.com, men du vil ha tilgang til den via file.mine.com, må du bruke CNAME-posten og point file.mine. no til file.example.com.

3. En post

‘A’ står for adresse; denne adressen blir brukt av Internett-brukere eller webansvarlige for å finne datamaskinen som er koblet til et bestemt nettsted eller mikrobloggingsside. For eksempel er www.example.com en URL, som peker til en spesifikk IP-adresse, si 72.32.231.8; her ‘eksempel’ er en post som peker til nettstedet.

4. Cpanel

Cpanel står for Kontrollpanel på et nettsted, og det ligner veldig på kontrollpanelet på datamaskinen din. Den lar deg administrere og administrere aktivitetene relatert til webhotellkontoen din. Du kan laste opp filer, bilder og koder til nettstedet ditt ved å logge på Cpanel.

5. Content Delivery Network (CDN)

Det er et nettverk av distribuerte servere. For eksempel hver gang du prøver å få tilgang til et nettsted fra USA, vil dette nettverket gi deg den nødvendige tilgangen fra serveren nærmest deg. Dette systemet bruker geografisk beliggenhet for brukere for å håndtere tilgangsforespørsler. Denne typen distribuerte nettverk øker hastigheten på tilgang til nettstedet ditt.

6. SSL-sertifikat

SSL står for Secure Socket Layer, når du installerer dette sertifikatet på webhotellet ditt, sørger du for at enhver tilkobling er opprettet bare til brukerens datamaskin og at ingen annen datamaskin “avlytter” på deg. Dette verktøyet bruker kryptering, kryptografi og hengelås for å holde dataene som overføres over Internett trygt og sikkert. Bruk aldri kredittkortet ditt på et nettsted som ikke har noe SSL-sertifikat installert.

7. Sitemap

Dette er for søkemotorer og ikke for publikum. Nettkart er i utgangspunktet et kart som guider søkemotorer gjennom de viktigste sidene på nettstedet ditt. En søkemotor er avhengig av disse kartene for å indeksere varierte sider på nettstedet ditt. Forsikre deg om at du har en til nettstedet ditt, og at du har sendt det til søkemotorer (Google osv.) For å indeksere nettstedet ditt.

8. Toppnivådomen (TLD)

Det siste segmentet av et domene blir referert til som Top level Domain. For eksempel er ‘.com’ TLD for www.xyz.com. Noen av de vanlige TLD-ene er .org, .in, .au, .com, .uk osv.

9. Whois

Denne ene siden inneholder alle detaljer relatert til et bestemt domene. Denne siden vil fortelle deg om bedriften som eier domenet. Du kan også finne ut IP-adressen til et domene ved å bruke denne Whois-protokollen. Eier av et domene kan alltid betale for å skjule disse detaljene i sikkerhetshensyn.

10. Sone filer

Dette er de enkleste og de viktigste filene relatert til en DNS. Sone-filer er redigerbare tekstfiler, som inneholder alle detaljer relatert til en domenenavnserver. Man kan redigere denne filen ved hjelp av tekstredigerere som EMAC og VIM.

11. Avvisningsrate

Bounce rate er ikke annet enn forholdet mellom brukere som navigerer bort fra nettstedet ditt etter å ha sett bare en side. Søkemotorer tar avvisningsraten veldig alvorlig. Hvis avvisningsfrekvensen din er høy (>70%), betyr det vanligvis at brukerne ikke finner innholdet på nettstedet ditt interessant / relevant. Så jo tidligere du temmer dette dyret, jo bedre. Bra innhold = Lavere avvisningsrate = Høyere rangering av søkemotorer = Mer $$$$

12. Content Management System (CMS)

CMS er en datamaskinnettsted som du kan administrere hele innholdet på nettstedet ditt. Det fine med dette systemet er at du ikke trenger å be enhetene dine om å oppdatere nettstedet ditt. Du kan gjøre det på egen hånd. Populære CMS som for tiden er i markedet inkluderer WordPress og Joomla.

13. Underdomene

www.xyz.com er et domene mens www.blog.xyz.com er et underdomener. Bedrifter bruker vanligvis underdomener for hosting av bloggene sine. Å etablere en blogg med underdomener som er vert er en av de beste måtene å øke innkommende lenker på.

14. Formeringstid

Det er hvor lang tid det tar DNS å oppdatere de nye filene på servere som ligger på forskjellige geografiske steder. Så når du oppdaterer DNS-innstillingene dine, vil hostingfirmaet vanligvis si at det vil ta rundt 24-48 timer før endringene trer i kraft. Disse “24-48 timene” er ikke annet enn forplantningstiden.

15. RAID

Det står for Redundant Array of Inexpensive Disks. Dette er minne-virtualiseringskonsept som brukes for å øke hastigheten og dataredundans. Ulike fysiske disker kombineres sammen og forbedrer dataytelsen.

16. SAN

Storage Area Network er et høyhastighetsnettverk. Alle fysiske disker er direkte koblet til serveren gjennom SAN, noe som til slutt øker hastigheten på datatilgang.

17. Virtual Private Network (VPN)

Virtual Private Network er en viktig teknologi som hjelper bedrifter med å etablere en sikker tilkobling på Internett. Hver anerkjente institusjon som MNC, offentlige etater og utdanningsetableringer benytter seg av disse. Her er et eksempel: www.xyzschool.com/vpn. Denne VPN-nettverksteknologien gjør det mulig for registrerte brukere å få tilgang til nettstedet sikkert.

18. Solid State Drives (SSD)

Solid State-stasjoner er alternativer for HDD. SSD-er er mye raskere, siden de ikke har noen bevegelige deler. Det vil bety at nettstedet ditt vil bli tilgang til mye raskere sammenlignet med nettstedet på ikke-SSD-stasjoner. Mange selskaper tilbyr nå SSD Hosting. Dreamhost er en av dem. Så hvis du har et valg mellom SSD vs. Ingen SSD-hosting, bør du absolutt gå for SSD Hosting.

19. WordPress

WordPress er et CMS-system som hjelper deg med å administrere hele nettstedet uten behov for noen utvikler. Med mange plugins tilgjengelig gratis, kan du legge til alle slags funksjoner / funksjonaliteter ganske mye på egen hånd. Og nevnte jeg at WordPress er gratis? ��

20.. Tilgang

Hver gang en .htaccess-fil legges til i en katalog, lastes nettstedet inn med Apache Web-servere. Disse filene og protokollene brukes når det oppstår feil som 404.

Så det handler om webhotell-jargon som du som nettstedseier bør vite.

Nå som du er klar over, er det på tide å gjøre de nødvendige endringene i webhotellet ditt. Innarbeide endringer som vil hjelpe nettstedet ditt til å bli raskt, sikkert og pålitelig. Benytt deg av virtuelle minnekonsepter for å øke hastigheten, og ikke glem å skaffe deg et SSL-sertifikat for en tryggere surfeopplevelse.

Det er på tide at du har full kontroll over nettstedet ditt. Gå videre og gjør nettstedet ditt til det beste i verden!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map