2020: s bästa Joomla-värdleverantörer

När du söker om Content Management System skulle du ofta stöta på WordPress eller Joomla.


Joomla är ännu ett val av open source content management system för att publicera webbinnehåll. Det anses vara det näst mest använda CMS efter WordPress.

Joomla lanserades först den 17 augusti 2005 och är skriven i PHP.

På backend använder Joomla objektorienterad programmering och innehåller funktioner som RSS-flöde, caching, internationalisering för att nämna några.

Joomla stöder över 8000 gratis och kommersiella tillägg.

Innan jag går igenom detaljerna om bästa Joomla-värd, låt mig ge en kort överblick över vad som skiljer sig mellan Joomla och WordPress.

Joomla v / s WordPress:

WordPress och Joomla är CMS-plattformar med öppen källkod och kan inte fungera självständigt.

Båda kräver en webbserver eller mer specifikt måste du välja en värdplattform.

Användarvänlighet: Båda plattformarna är enkla att använda. CPanel för WordPress har enkel navigering och alla appar stöder installation med ett klick. Men med Joomla är cPanel lätt om du har tidigare erfarenhet av webbutveckling.

Teman och plugins: WordPress ger en bra samling av teman och flera plugins med användbara funktioner.

Joomla faller inte långt efter WordPress. Joomla har färre mallar och tillägg men är lika bra för en e-handelswebbplats, CMS och bloggar.

joomla vs wordpress

CMS: Blogging är något som WordPress är känt för. WordPress har en enkel att använda en visuell redigerare som kan användas av bloggare, marknadsföringsekspert för att hantera innehållet.

Joomla är designad för komplex webbutveckling. Medan Joomla har bloggfunktioner på lång sikt kan Joomla tyckas vara ett mer komplicerat val för bloggning.

Support: WordPress är det mest populära CMS och detta är en av orsakerna till de stora resurser som finns tillgängliga för WordPress. Detta sträcker sig från videor, handledning och community-hjälp.

Även om Joomla är mindre populärt jämfört med WordPress, har Joomla fortfarande ett aktivt community-stöd. Tillsammans med detta tillhandahåller Joomla också flera video- och tutorials om flera ämnen.

Både Joomla och WordPress har säkerhet som högsta prioritet och ger regelbundna uppdateringar tillsammans med säkerhetsplugins. På samma sätt ger båda inbyggt flerspråkigt stöd.

Låt mig nu ge de bästa Joomla-värdalternativen för din webbplats.

hostingpillBästa Joomla värdleverantörer

 1. Rochen
 2. Bluehost
 3. Hostinger
 4. Siteground
 5. Hostgator

1. Rochen

rochen jhoomla hosting

Rochen stöder över 150 applikationer som inkluderar WordPress, Joomla, Drupal och Magento.

Rochen har ett Green Mountain Energy-certifikat för sin miljövänliga teknikpraxis.

Webbhotellen lanserades först 2000 och har sitt huvudkontor i Dundee, Skottland, Storbritannien. Rochen är dess officiella webbhotellpartner för Joomla.

Uptime:

Rochen arbetar med flera datacentra i USA och Storbritannien. Den erbjuder redundant server för att säkerställa att den upprätthåller maximal drifttid.

Över sina tjänster erbjuder Rochen ingen specifik drifttidsgaranti. Men deras premium webbhotell garanterar 99,9% drifttid.

I ett händelse där uppetiden går lägre än 99,9% erbjuder Rochen krediter till sina kunder baserat på servicevillkoren.

Pålitlighet och säkerhet:

Rochen erbjuder flera redundanta servrar som används vid fel. Det stöder automatisk server failover. CloudLinux OS används på varje server för att ge en hög nivå av tillförlitlighet.

Tjänsterna erbjuder en WAF (Web Application Firewall) som ger skydd mot SQL-injektion, CSS-attacker och andra vanliga sårbarheter.

Rochen joomla värd funktioner

Rochen erbjuder automatisk säkerhetskopiering med sin plan.

Rochen tillhandahåller platssegregation tillsammans med SSL- och skadlig kodskydd.

Säkerhetskopieringsservice:

Rochen stöder valvbackup. Filer och databas kan enkelt återställas när som helst.

Rochen Vault Backups joomla hosting

Din Joomla-webbplats kan enkelt rullas tillbaka till ett tidigare datum.

Rochen har automatiska dagliga säkerhetskopior och kan återställas under de senaste 30 dagarna. När som helst kan användare ladda ner dessa säkerhetskopior från cPanel.

Plans:

Rochen tillhandahåller fyra olika betalningsplaner – Månadsvis, 1-årig, 2-årig och 3-årig. Den 3-åriga planen som är den billigaste börjar på $ 4,95 per månad. Detta stöder en webbplats.

Rochen Joomla värdplaner

För flera webbplatser är den lägsta prissättningen $ 7,95 per månad under en period på 3 år. I båda fallen är förnyelsen något högre jämfört med startpriset.

När du börjar får du en rabatt, vilket gör att första prissättningen blir lägre än förnyelserna. Så om du väljer en årlig plan skulle du initialt betala $ 76,77 och förnyelsen är $ 83,40.

Kundsupport:

Rochen erbjuder ett separat stöd för försäljning och andra frågor. Försäljningssupport är inte tillgängligt dygnet runt, men det andra stödet är tillgängligt dygnet runt.

På webbplatsen hittar du inte ett separat dedicerat hjälpavsnitt eller handledning. Det här är något som saknas här. Du kan också nå deras kundsupport via e-post eller låta dem ringa dig.

rochen chat joomla hosting

Samtidigt som de påstår sig ha support 24/7, kan du bara komma åt detta om du har registrerat dig hos Rochel.

Övergripande kundsupport är inte snabbt tillgängligt hela tiden och är begränsat till endast registrerade användare.

Besök Rochen

2. Bluehost

bluehost Banner

Bluehost är ett namn som du inte kan missa från den här listan. Bluehost är populärt och allmänt använt och går längre än WordPress och tillhandahåller också Joomla-värdstjänster.

Bluehost vänder sig till över 2 miljoner domäner och är en av de 20 värdplattformarna. Detta ger verkligen spännande funktioner för Joomla-värd också.

Uptime:

Som en av de mest använda värdplattformarna, säkerställer Bluehost att den upprätthåller en bra drifttid. Detta framgår av den infrastruktur som den har byggt.

Bluehost ger tillräckligt med säkerhetskopiering för att säkerställa sömlös, oavbruten värdupplevelse. Jag har använt Bluehost och har övervakat deras drifttid.

bluehost upptid

De inspelade drifttiden för BlueHost kan du se här.

Sammantaget kommer du att upptäcka att Bluehost ger en konsekvent drifttid och upprätthåller en bra responstid.

Pålitlighet och säkerhet:

Bluehost tillhandahåller tjänster som säkerställer tillräcklig infrastrukturredundans. Detta gör det möjligt att upprätthålla pålitliga tjänster och bra drifttid.

bluehost Tillförlitlighet och säkerhet

Bluehost inkluderar SSL i varje plan. Mer avancerade planer inkluderar Spam-experter, CodeGuard Basic, SiteLock-säkerhet och domänens integritet. Även om detta inte ingår i grundplanen, kan det utnyttjas till separat prissättning.

Totalt sett tillhandahåller Bluehost en bra blandning av pålitliga tjänster tillsammans med grundläggande säkerhet.

Säkerhetskopieringsservice:

Bluehost ger en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Tillsammans med pålitliga tjänster tillhandahåller Bluehost också reservtjänster.

De grundläggande planerna inkluderar inte CodeGuard Basic men kan köpas separat. Mer avancerade planer inkluderar dock CodeGuard Basic som hjälper till med säkerhetskopiering och återställningstjänster.

Plans:

Bluehost stöder delad Joomla-värd. Här borta finns det tre planer tillgängliga. Den mest grundläggande planen börjar på $ 2,95 per månad. Plusplanen börjar på $ 5,45 / månad och valet plus plan börjar på $ 5,45 / månad.

bluehost planer

Alla tre planerna har en något högre prissättning för förnyelse. Bortsett från detta kan extra säkerhetstjänster eller säkerhetstjänster utnyttjas till separat prissättning.

Kundsupport:

Bluehost släpar inte efter när det är kundsupport. Med en enorm kundbas har den verkligen bra kundsupport.

Kundtjänst kan nås via e-post, telefon, biljetter eller livechatt. Livechatten är separat för nya och befintliga kunder.

På samma sätt kan du separera chatten i olika ämnen.

bluehost Support

Du kan också kontrollera kunskapsbasen för mer information. Kunskapsbasen innehåller ett brett utbud av ämnen, vanliga frågor och bloggar.

bluehost faq

Bluehost kundtjänst hjälper dig att hitta rätt information och är lätt att använda.

Besök BlueHost

3. Hostinger

hostinger joomla värd

Hostinger stöder Joomla-värd tillsammans med andra värdar. Det lanserades 2004 och har sitt huvudkontor i Kaunas, Litauen.

Företaget använder molnbaserad värd och garanterar en driftstid på 99,9%. Ger också en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti.

Uptime:

Hostinger garanterar en drifttid på 99,9%. Servrarna är optimerade för att ge betydande prestanda.

Jag övervakar också Hostinger-serverns prestanda via min testwebbplats på Hostinger.

hostinger's Uptime

Detta är i nivå med vad de garanterar. Fullständig information för Uptime finns här.

Pålitlighet och säkerhet:

Med Hostinger, när planen rör sig högre, fördubblas konfigurationerna. Det ger SSD alla planer.

SSL ingår som en del av högre plan. På liknande sätt är säkerhetskopiering endast tillgänglig för den högre slutplanen.

För de grundläggande planerna kan du lägga till SSL till $ 11,99 under en livstid. Du kan lägga till daglig säkerhetskopiering till $ 2,09 / månad och lägga till CloudFlare-skydd till $ 7,50 under hela livet.

Säkerhetskopieringsservice:

Hostinger stöder backup-tjänster som är valfria som en del av de grundläggande planerna. Affärsplanen innehåller dagliga säkerhetskopieringstjänster.

Daglig värd för hostinger joomla

Den dagliga säkerhetskopian innehåller filer, data, databas och e-post. Restaurering kan utföras med hjälp av kontrollpanelen.

Plans:

Hostinger har 3 olika planer – Starter, Premium, Business. Den första gången prissättning för var och en av dessa är $ 0,80 / månad, $ 2,15 / månad respektive $ 3,45 / månad.

Hostinger Joomla värdplaner

Första gången prissätter inkluderar minst 50% rabatt för alla planer. Förnyelserna för alla planer är högre.

Var och en av dessa planer förnyas till en prissättning på $ 7,99 / månad, $ 11,95 / månad respektive $ 15,95 / månad.

Kundsupport:

Hostinger har en särskild handledningssektion som täcker flera ämnen som är intresserade av värd. Du kan också använda deras livechatt eller höja en biljett.

Supporten finns dock endast för betalda kunder. Så om du inte är en Hostinger-kund skulle du inte kunna kontakta dem via livechatt.

hostinger livechatt joomla värd

Vid en separat prissättning har det också ett prioriterat stöd.

Besök Hostinger

4. SiteGround

siteground joomla värd

SiteGround har en rad webbhotellstöd och inkluderar Joomla-baserad webbhotell. Det startades 2004 och har sitt huvudkontor i Sofia, Bulgarien.

Det riktar sig till över 1 000 000 domäner över hela världen och har datacentra spridda över Singapore, Nederländerna, USA och Storbritannien.

Uptime:

SiteGround använder de senaste hastighetsteknologierna med SSD för att säkerställa betydande prestanda och drifttid. Det erbjuder en drifttidsgaranti på 99,9%.

För att mäta drifttid & hastigheten på SiteGrords värdservrar, jag har köpt en domän från SiteGround.

Det ger en bra drifttid.

sitground upptid

De inspelade drifttiden för SiteGround kan du se här.

Pålitlighet och säkerhet:

SiteGround har 4 datacenter av vilka du kan välja. SSL och HTTP stöds i alla plan.

Den grundläggande planen stöder gratis CloudFlare CDN och gratis daglig backup. Ett jHackGuard-plugin stöds också.

Siteground-säkerhet joomla värd

Joomla SuperCacher ingår som en del av den mer avancerade planen.

Säkerhetskopieringsservice:

SiteGround erbjuder backup-tjänster med alla sina planer. Alla dess planer inkluderar gratis säkerhetskopiering. Restaureringstjänster ingår dock inte i grundplanen.

backup av siteground joomla hosting

De andra planerna stöder gratis säkerhetskopiering. Den mest avancerade planen inkluderar återställning av OnDemand-säkerhetskopiering.

Plans:

SiteGround har 3 Joomla-värdplaner – StartUp, GrowBig och GoGeek. Prissättningen för var och en av dessa planer är – $ 3,95 / månad, $ 5,95 / månad respektive $ 11,95 / månad.

SiteGround Joomla värdplaner

Planerna börjar initialt till en överkomlig prissättning. Förnyelserna är dock högre. StartUp-planen förnyas till $ 11,95 per månad. GrowBig-plan förnyas till $ 19,95 / månad och GoGeek-planen förnyas till $ 34,95 / månad.

Under en längre tid verkar planerna vara dyrare.

Kundsupport:

SiteGround stöder Sales Chat och det kan också nås via telefon. Den förbinder sig till ett dygnet runt support utan väntetid. Biljetter kan lösas på mindre än 10 minuter är något de begår.

sitegroundchatt för joomla-värd

Så jag utforskade alternativet för livechatt. Väntetiden var mindre än 60 sekunder. Kundsupportrepresentanten var snabb med information.

Besök SiteGround

5. HostGator

Hostgator joomla värd

HostGator är en annan populär värdplattform och råkar vara en del av Endurance International Group. Det är värd för över 9 miljoner domäner och stöder över 400 000 kunder.

HostGator startades först 2002 och har sitt huvudkontor i Houston, Texas, USA. HostGator är en av få Green Hosting-lösningar tillgängliga på marknaden.

Uptime:

HostGator garanterar en driftstid på 99,9%. Det ger obegränsat diskutrymme med obegränsad bandbredd.

Även om detta är något de förbinder sig till, har jag spelat upp drifttiden via min testwebbplats på HostGator.

hostgator drifttid

Du kan se senaste upptid här.

Sammantaget har den god drifttid utom i augusti där den har tagit ett litet dopp.

Pålitlighet och säkerhet:

Gratis SSL ingår som en del av varje plan. För att lägga till detta inkluderar också en gratis SSL-uppgradering.

Med HostGator kan du ha omedelbar säkerhetskopiering. Dessutom kan du välja SiteLock-övervakning till en separat prissättning.

Planerna inkluderar även skräppostmorder och hotlink-skydd.

hostgator joomla värd säkerhet

HostGator erbjuder lösenordskyddade kataloger.

Säkerhetskopieringsservice:

HostGator tillhandahåller reservtjänster. Du kan ta backup när som helst med cPanel. Efter avslutad säkerhetskopiering skulle du få en nedladdningsbar länk.

På liknande sätt kan restaurering också utföras när som helst. Site Backup kan väljas till en prissättning på $ 2 / månad och måste förnyas varje år.

hostgator joomla värd backup

Detta ger automatiserad säkerhetskopiering av filer och databas dagligen. Detta drivs av CodeGuard.

Plans:

HostGator stöder 3 olika planer – Hatchling, Baby and Business. Den initiala prissättningen för dessa planer är – $ 3,95 / månad, $ 5,95 / månad respektive $ 5,95 / månad.

HostGator Joomla värdplaner

Dessa priser är för de längsta planerna på 36 månader. Förnyelserna är högre priser jämfört med den ursprungliga prissättningen.

Förnyelsen av Hatchling-planen är $ 6,95 / månad. På samma sätt förnyas Baby-planen till $ 9,95 / månad och affärsplanen förnyas till $ 14,95 / månad.

Kundsupport:

HostGator har rikligt med stödstudier inklusive videohandledning. Du kan nå deras kundtjänst via livechatt eller e-post.

Det erbjuder support 24/7/365. Webbplatsen innehåller också ett HostGator-dedicerat forum.

Jag försökte deras livechattalternativ.

hostgator joomla värd för chatt 1

Chatten inleddes nästan omedelbart och kundsupportrepresentanten gav snabb information.

Besök HostGator

SLUTSATS:

Alla ovan nämnda alternativ för Joomla-värd är distinkta på ett visst sätt. Så på ett visst sätt har varje värdplattform sina egna positiva aspekter tillsammans med brister.

Det som är vanligt mellan var och en av dessa är en bra drifttid, säkerhetskopieringstjänster och högre förnyelsesatser jämfört med den första prissättningen.

I vissa fall, till exempel HostGator, debiteras Hostinger reservtjänster separat baserat på den plan du väljer.

SiteGround och HostGator erbjuder kundtjänst dygnet runt för alla, som saknas i den andra värdplattformen.

När det gäller säkerhet ger alla värdplattformar bra support.

Medan Hostinger och HostGator inte tillhandahåller alla säkerhetsfunktioner som en del av planen, kan detta fortfarande väljas.

När det gäller funktioner medan alla är funktionsrika, ger Rochen och BlueHost en rad utvecklingsstödda funktioner.

Till sist går jag vidare till den budgetvänliga aspekten. Var och en av dessa har en prisvärd initial prissättning.

Men när det gäller skillnaden mellan den ursprungliga prissättningen och prissättningen på förnyelse är Rochen ett prisvärt alternativ på lång sikt.

Dessutom är Rochen den officiella partneren för Joomla, vilket gör det till ett gynnsamt alternativ för Joomla värd.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map