2020: s bästa leverantörer av Node.js-webbhotell

Node.js är en relativt nyare teknik och trender överallt, särskilt inom webbutveckling. Det har flera fördelar och förmodligen är det också en av anledningarna till att dess popularitet ökar.


Node.js lanserades först 2009 och har sin stabila senaste version släppt 2018.

Med Node.js kan en enda enhetlig plattform användas för klienten och skriptsidan på serversidan. Några av de bästa märkena inkluderar – GoDaddy, Groupon, LinkedIn, Netflix, Microsoft, PayPal, Yahoo, Walmart för att nämna några.

Varför ska du använda?

Tja, om du fortfarande funderar på om Node.js är fördelaktigt; låt mig sedan ge dig några fördelar med att använda Node.js.

Definitivt är Node.js en trendteknologi och ger ett nytt perspektiv på webbutveckling.

 • Node.js är lätt, kraftfull, effektiv och snabb
 • Användare kan ha ett enda enhetligt språk för fullständig webbutveckling, till skillnad från det traditionella tillvägagångssättet där ett språk används för klientsidan utveckling och ett annat för serversidan utveckling.
 • Node.js har inte en brant inlärningskurva. När det lärt sig kan det enkelt användas för komplett webbplatsutveckling.
 • Utveckling med Node.js är lätt och är mycket snabbare på grund av teknikens lätthet. Det finns flera öppen källkod JS-verktyg tillgängliga
 • Node.js har ett enormt community-stöd som ger ett stort antal JS-verktyg med öppen källkod med jämna mellanrum.
 • Tekniken är byggd för skalbara miljöer. Det är det bästa teknikvalet för mikroservicearkitektur. Det är enkelt att lägga till nya moduler i applogiken.
 • Node.js har en snabbare responstid. Det skapar ett begränsat antal trådar medan du hanterar ett stort antal samtidiga förfrågningar. På grund av detta används färre resurser och följaktligen är responstiderna snabbare.
 • Node.js kan fungera på nästan alla plattformar som Windows, Unix, MacOS, FreeBSD och många fler.

Medan du planerar att anpassa dig till Node.js, måste du också känna till den bästa Node.js-leverantören som finns på marknaden.

Jag har utfört omfattande forskning och sammanställt denna lista över kostnadsfria och betalda Node.js-värdleverantörer.

Här har vi fått rankning baserat på vår erfarenhet.

2020: s bästa Node.js-värd

Node.js värd
Lagring
Bandbredd
Pris / mo.
Mitt betyg
SmarteraspObegränsatObegränsat$ 2.95★★★★★
A2 HostingObegränsatObegränsat$ 3,92★★★★
Bisend10 GB SSD50SE$ 2.95★★★★
Fastcomet15 GB SSDobegränsad$ 2.95★★★★
Siteground480 GB SSD10TB$ 269.00★★★★

Utan ytterligare förtjänst, låt oss ta en detaljerad granskning av varje Node.js-värd.

Genom detta inlägg kommer jag att leda dig genom de olika bästa lämpliga Node.js-leverantörerna.

Bästa värde Node.js värdar totalt sett (5) | Gratis Node.js värd (3)

Låt mig börja med att tillhandahålla de 5 bästa värden för Node.js.

1. Smarterasp.net

smarterasp-logo Smarterasp.net, mer populärt känt för ASP.net-värd, tillhandahåller också Node.js-värdtjänster.

Detta lanserades först 1999 och har en kundbas på över 343, 196. När som helst, från cPanel, kan du aktivera Node.js-värd.

Här är Smarterasp.net Node.js-planen inkluderar:
Smarterasp.net nodjs plan

Grundplanen, liksom de mest avancerade planerna, innehåller de flesta av funktionerna. De skiljer sig bara i konfiguration.

Med Grundplanen får du allmänna värdfunktioner, Windows-specifika värdfunktioner, MySQL och skript för att nämna några.

Deras tekniska konfiguration inkluderar-

 • Windows 2016/2012-funktioner som IIS 10.X, IIS 8.X-åtkomst
 • Stöd för MySQL och MSSQL. MSSQL 2016, 2014, 2012, 2008 stöds
 • E-posthotellfunktioner som webbmail, SMTP, POP3, IMAP och andra viktiga funktioner
 • Skriptstöd som innehåller flera funktioner tillsammans med node.js
 • Flera förinstallerade komponenter som PHPMailer, CDO, JMail och andra

Smarterasp.net-funktioner:

Hastighet och pålitlighet – Smarterasp.net ger betydande hastighet. Det har SSD-applikationsservermoln, SSD-fillagringsmoln, CloudFlare CDN.

Det garanterar också 99,9% drifttid.

Gratis rättegång – Du kan prova deras gratis webbhotell under en provperiod på 30 dagar. Detta inkluderar också gratis testversion som är dygnet runt. Med rättegången får du också ett tillfälligt domännamn.

Om du delar det får du en extra kredit på 30 dagar. Totalt kan du ha en kostnadsfri testperiod på 60 dagar. Till skillnad från andra Node.js värdplattformar, låter Smarterasp.net dig ha en lång provperiod för att utforska dess funktioner och tillgänglighet.

Tilläggssupport – Smarterasp.net har en lista med installation med ett klick för flera appar. Få av dessa är Acquia Drupal, Umbraco, DasBlog, BlogEngine.net och många fler.

Dessutom ingår flera förinstallerade komponenter. Detta inkluderar PHPMailer, JMail, ADO.net, CDO, FSO och flera andra.

Säkerhet – Smarterasp.net har en brandvägg för att skydda trafiken. Bortsett från detta har det anti-virus- och anti-spam-skydd. Inkluderat är automatisk säkerhetskopiering av data.

Den upprätthåller SSAE 16 SOC 2 Typ 2-överensstämmelse.

Smarterasp.net kundtjänst:

Smarterasp.net har en stor samling kunskapsbas och handledning på sin webbplats. Du kan nå dem via livechatt, e-post, telefon och biljetter. Det finns också ett avsnitt på webbplatsen som ägnas åt vanliga frågor.

Deras livechatt är extremt snabb och lyhörd. Du skulle få ett svar nästan omedelbart. Dessutom tillhandahöll kundtjänstrepresentanten några snabbreferenslänkar från webbplatsen.

SMARTA ~ 1

Kom igång med SmarterASP.NET

2. A2 Hosting

A2-värd-logoTill att börja med, låt mig prata om A2 Hosting för Node.js hosting.

Det lanserades först 2001 och ger stöd för Linux- och Windows-baserad värd.

A2 Hosting har ett brett utbud av utvecklarvänliga funktioner, speciellt designade för Node.js värd.

A2-värd erbjuder 3 olika värdplaner-

Funktioner
LITE<
SNABB
TURBO
LagringObegränsatObegränsatObegränsat
BandbreddObegränsatObegränsatObegränsat
SSL & SSDFriFriFri
KontrollpanelcPanelcPanelcPanel
Antal platser1ObegränsatObegränsat
Pris$ 3.92 / mo$ 4,90 / mo$ 9.31 / mo

Se A2 Hosting fullständiga Node.js-planer här..

Med den grundläggande planen får du stöd för en webbplats, obegränsad lagring, obegränsad bandbredd. Tja, inte bara detta, du kan när som helst få tillbaka dina pengar.

Andra saker du gillar inkluderar – obegränsad månatlig dataöverföring, cPanel-åtkomst, 25 e-postadresser, 5 MySQL-databaser, 1 domän, 5 underdomäner och 25 parkerade domäner.

Deras tekniska konfigurationer stöder-

 • RAID 10-lagring
 • SSD för OS, databas och filer
 • Turbo-server som stöder 20 gånger snabbare hastighet för Turbo-plan
 • 1 x 2,1 GHz till 2 x 2,1 GHz kärnor
 • CloudFlare gratis CDN
 • Minst 12 Core Server
 • Minsta 64 GB RAM-server

A2-värdfunktion:

Hastighet – När det gäller hastighet A2 Hosting är snabbt på grund av sin infrastruktur samt den extra fördelen med Node.js hosting.

A2Hosting-hastighet

A2 Hosting-serverhastighetstest – A +. Kredit: Bitcatcha

CloudFlare CDN tillsammans med en minst 12-kärnserver och minst 64 GB RAM-server lägger till hastigheten.

Pålitlighet och drifttid – A2 Hosting garanterar 99,9% drifttid. Det har ett fyrdubbla redundant nätverk med ett balanserat antal konton på varje server. Detta hjälper till att balansera belastningen på varje server, vilket gör deras tjänster mer pålitliga.

A2 Hosting har redundant kraft tillsammans med expertinställda servrar. Allt detta kombineras med 24/7 nätverksövervakning.

Utvecklarfunktioner – A2 Hosting har ett brett stöd för olika tekniska specifikationer. Så om du är teknisk kunnig och vill prova flera tekniker är detta ett bra val.

Det har stöd för flera PHP-versioner. Stöder antingen 5 databaser eller obegränsade databaser, baserat på den valda planen.

Stöder MySQL 5.6-databas, PostgreSQL 9.6, SSH, Rsync, Node.js, Apache 2.4, Git, CVS, Subversion och Mercurial. A2 Hosting stöder dessutom Python 2.6, 2.7, 3,2, Ruby 1.8, PERL 5.10, FTP och SSL.

Kontrollpanelen – cPanel som ingår i A2 Hosting är användarvänlig. Detta ger flerspråkigt stöd. Softaculous stöder installationen av flera appar med ett klick. CPanel stöder snabb installation av Google-appar tillsammans med en webbaserad filhanterare.A2Hosting-CPANEL

Med cPanel kan du få tillgång till flera e-handelsfunktioner. Du kan ha en klickinstallation för Magento, OpenCart, PrestaShop, AbanteCart. Andra populära inställningar med ett klick inkluderar WordPress, Joomla, Drupal, CubeCart, B2evolution, phpBB och SMF.

Analytics – A2 Hosting har en bra samling för e-handel och analys. Med detta kan du få åtkomst till råa loggfiler, Webalizer Besöksstatistik och AWStats. Du kan analysera webbplatsstatistik och besökerstatistik.

Som en del av webbkampanjen får du gratis Bing- och Yahoo-annonskrediter, kontakta e-postmarknadsföring och webbplatsen kommer att listas på Google inom 24 timmar.

A2 Hosting-kundsupport:

A2 Hosting kan nås via telefon, e-post, biljetter och livechatt. Det finns ett separat stöd för att svara på frågor om befintliga tjänster. Bortsett från detta finns det stöd för försäljning och fakturering. Det garanterar en kundsupport dygnet runt.

Deras webbplats har en dedikerad kunskapsbas som täcker olika ämnen. Ämnen inkluderar konfigurationsguider, cPanelguide och flera andra ämnen.

För att utforska detta ytterligare försökte jag deras livechattalternativ. Livechatten var nästan omedelbar och kundtjänstens representant gav svar på varje fråga.

A2HOST-chatt

Kom igång med A2 Hosting

3. Bisend

Bisend-logoBisend lanserades först 2011. Det är populärt för sin ASP.net-värd och tillhandahåller Node.js-värdstjänster.

Bisend är känt för att använda den senaste tekniken, flexibla priser och kundsupport.

Det har 3 olika prisalternativ-

Funktioner
Standard
Proffs
Företag
Lagring10 GB SSDObegränsad SSDObegränsad SSD
Bandbredd50SEObegränsatObegränsat
E-postkonton50100Obegränsat
Antal platser15Obegränsat
Pris$ 2,95 / mo$ 5,45 / mo$ 9,95 / mo

Se Bisend Hosting fullständiga Node.js-planer här..

Alla dessa planer är uteslutande för Node.js värd. Den grundläggande planen använder standardservrar. En gratis SSL ingår i denna plan. Det stöder Plesk onyx för enkel hantering.

De tekniska specifikationerna som ingår är-

 • SSD-diskutrymme stödjer mellan 10 GB till Obegränsat baserat på planen
 • 50 GB till obegränsad bandbredd
 • Planerna inkluderar standardserver, 2x snabbare servrar och 4x snabbare servrar
 • Två datacentra – USA och Hong Kong
 • Stöder PHP 7.x, MySQL 5.6

Bisend Funktioner:

Hastighet – Bisend har bra hastighet för att stödja Node.js-värd. Den har komplett SSD-driven lagring. Servrarna är 24 kärnor och har ungefär 64 GB minne vilket ger bra hastighet och hög prestanda.bisend

Bisend Hosting-serverhastighetstest – A +. Kredit: Bitcatcha

Tillägg – Plesk onyx är lätt att använda och ger installation med ett klick till flera appar. Du kan enkelt lägga till Node.js-applikationer härifrån.

Detta ger stöd till olika WordPress-verktygssatser. Man kan enkelt ta backup och återställa härifrån. Du kan överföra WordPress-webbplatsen, uppdatera WordPress-teman, källkoder och plugins automatiskt.

Money-Back: Bisend erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti. Detta ingår också för Node.js-värd.

Säkerhet: Bisend tillhandahåller automatisk säkerhetskopiering av data. Det har också anti-virus- och anti-spam-skydd. Detta förhindrar hackning av webbplatser.
SSL-certifikatet ingår också.

Bisend Kundtjänst:

Webbplatsen har ett bloggsnitt som också fungerar som en kunskapsbas. En FAQ finns också. Bortsett från detta kan du nå dem via livechatt, telefon, e-post eller genom att höja en biljett.

Jag försökte deras livechattalternativ och det är extremt snabbt. De garanterar support 24/7 och det är sant. Kundsupportrepresentanten var snabb med att ge några detaljer till frågorna.BISEND ~ 1

Kom igång med Bisend

4. Fastcomet

fastcomet-logo-FOR-builderFastComet lanserades först 9 år tillbaka och lanserade en offentlig molnhotelltjänst 2013. Det har över 45 000 kunder i 83 länder.

FastComet integrerar den senaste tekniken för att ge hög hastighet och prestanda.

FastComet har 3 olika planer:

Funktioner
FastCloud
FastCloud Plus
FastCloud Extra
Lagring15 GB SSD25 GB SSD35 GB SSD
Bandbreddobegränsadobegränsadobegränsad
CPU-kärnor2 kärnor4 kärnor6 kärnor
Bagge2 GB3 GB6 GB
Antal platser1ObegränsatObegränsat
Pris$ 2,95 / mo$ 4,45 / mo$ 5,95 / mo

Se FastComet Hosting fullständiga Node.js-planer här..

Med den grundläggande planen får du 15 GB SSD-lagring, 2 GB RAM och obegränsad trafik. Den grundläggande planen börjar på $ 2,95 / månad och har en förnyelse på $ 9,95 / månad.

Deras tekniska konfiguration stöder-

 • 15 GB till 35 GB SSD-lagring
 • 2 kärnor till 6 kärnor
 • 2 GB till 6 GB RAM
 • Gratis DNS-hantering
 • Bash, Python, Perl, MySQL-stöd

FastComet-funktioner:

Prissättning – FastComet har en mycket prisvärd prissättning. Den grundläggande planen börjar på $ 2,95 per månad. Om du av någon anledning känner att din Node.js webbplats skulle kräva mer resurser kan du uppgradera till en högre plan som kostar $ 5,95 per månad.

Speed ​​- Speed ​​är definitivt en extra fördel som du får med FastComet. Naturligtvis använder den den senaste tekniken för att tillhandahålla högprestanda och pålitliga tjänster tillsammans med stor hastighet.fastcomet hastighet

FastComet Hosting-serverhastighetstest – A +. Kredit: Bitcatcha

Det inkluderar CloudFlare CDN, JavaScript-paketering, webbläsaroptimering, cachehuvudoptimering, gzip, förlustfri datakomprimering, asynkron resursbelastning för att ge optimerad prestanda.

Säkerhet – Säkerhet är något som FastComet prioriterar högt. Det har de flesta viktiga säkerhetsfunktioner som en del av planen. Detta inkluderar nätverksbrandvägg, brandvägg för webbapplikationer, brute-force-skydd.

Dessutom inkluderar alla värdplaner ett gratis Content Delivery Network (Cloudflare CDN).

fastcomet ssd

Andra säkerhetsfunktioner som ingår är Malware-skydd, lösenordsskydd, tvåfaktorautentisering, BitNinja-serversäkerhet, kontoisolering, CageFS-säkerhet. Planerna för Node.js-värd inkluderar dagliga säkerhetskopior samt ständig serverövervakning.

Gratis prov – FastComet har en 45-dagars återbetalningsgaranti för alla planer. Men förutom detta för Node.js-värd får du också en 14-dagars gratis provperiod.

Detta är en del av endast Node.js-värden och tillåter användare att prova sin webbplats över Node.js-värd innan de går in på en specifik plan.

FastComet-kundsupport:

FastComet har bra kundsupport via e-post, livechatt och telefon. Det ger support 24/7. På deras webbplats hittar du flera användbara resurser och gratis handledning som kan hjälpa dig att starta din webbplats.

Jag försökte deras livechattalternativ. Detta är extremt snabbt och kundsupportagenten var snabb att ge lite praktisk information.fastcomet nodejs chat

Kom igång med FastComet

5. SiteGround

Siteground-logoEn annan välkänd Node.js värdplattform inkluderar SiteGround.

SiteGround lanserades först 2004 och servar mer än 1 000 000 domäner över hela världen.

Detta har sitt huvudkontor i Sofia, Bulgarien.

Node.js stöds endast via dedikerade servrar och inte på delade servrar.

SiteGround Node.js-värd har tre planer-

Funktioner
Inträde
Kraft
Super Power
Lagring480 GB SSD960 GB SSD2x960GB SSD
Bandbredd10TB10TB10TB
CPU-kärnor4 CPU4 CPU4 CPU
Bagge16 GB DDR332 GB DDR364 GB DDR3
CPU-cache8 MB8 MB8 MB
Pris$ 269.00$ 349,00 / mo$ 729,00 / mo

Se SiteGround Hosting’s fullständiga Node.js-planer här..

Eftersom detta är dedikerad värd får du hög hastighet och prestanda. Den grundläggande planen inkluderar aktiv serverövervakning, gratis CloudFlare CDN, två gratis dedikerade IP: er, root-åtkomst.

Deras tekniska konfigurationer stöder:

 • Processorns hastighet varierar mellan 2,00 GHz till 3,50 GHz
 • Planerna stödjer 4 Core CPU till 2 x 6 CPU core
 • Andra CPU-konfigurationer inkluderade är 8 CPU-trådar till 2 x 12 CPU-trådar
 • RAM-konfigurationen varierar mellan 16 GB och 64 GB DDR3
 • Bandbredd stöds är 10 TB

SiteGround Hosting-funktioner:

Hastighet – Eftersom SiteGround använder dedikerad hosting för Node.js har detta betydligt hög hastighet. Dess höga RAM-konfiguration tillsammans med CloudFlare CDN säkerställer att din webbplats har bra hastighet.sitground-hastighet

SiteGround Hosting-serverhastighetstest – A +. Kredit: Bitcatcha

Säkerhet och tillförlitlighet – SiteGround Node.js värd är på alla sätt tillförlitlig och upprätthåller en konstant drifttid. Det garanterar en drifttid på 99,99%. SiteGround upprätthåller vanligtvis en 100% drifttid.

SiteGround har goda säkerhetsfunktioner och inkluderar kontoisolering. Det säkerställer regelbundna säkerhetsuppdateringar och korrigeringar. Detta har också konstant serverövervakning med dagliga säkerhetskopior.

SiteGround är en av få värdplattformar som har anti-bot AI för att förhindra brute force attacker.

Tilläggstjänster – SiteGround erbjuder flera tilläggstjänster. Detta inkluderar full hantering av servrar och håller programvaran uppdaterad.

Andra förinstallerade funktioner inkluderade är – WHM och cPanel, Exim Mail Server, Softaculous auto installer, 5 PHP-versioner, SSH-åtkomst, 5 gratis dedikerade IP: er, privat DNS-serverinställning.

cPanel – SiteGround har en intuitiv och lättanvänd cPanel. Detta möjliggör autouppdateringar och installation med flera klick med ett klick. Med cPanel kan du lägga till nya funktioner samt göra ändringar i backend.Siteground-cpanel

cPanel softaculous möjliggör installation av flera appar med ett klick tillsammans med enkel installation av Joomla, WordPress, Magento, PrestaShop och många fler.

SiteGround-kundsupport:

SiteGround gör det möjligt för biljetter, samtal, chattar och e-post att nå sin kundsupport. Den har också en dedikerad blogg. Bortsett från detta kan du använda deras avancerade expertis för teknisk hjälp.

Jag försökte deras livechattalternativ. Chatten tog cirka mindre än 30 sekunder att starta. Kundsupporten gav några snabba svar på mina frågor. Sammantaget en bra interaktion.SITEGR ~ 2

Kom igång med SiteGround

3 GRATIS Node.js-värd

Låt oss sedan kolla gratis värdalternativ för node.js. Till att börja med kommer jag att ge information om Heroku.

1. Heroku:

Heroku-kortetHeroku är en populärt känd molnplattformbaserad tjänst som stöder flera språk inklusive Node.js.

Det lanserades först 2007 och har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien, USA. Språk som stöds inkluderar Java, Scala, Clojure, Python, PHP, Node.js och GO. Heroku har flera produkter.

Heroku: Fördelar

 • Med Heroku kan du börja gratis. Till skillnad från andra Node.js värdplattformar som har ett specifikt värdpris.
 • Heroku är molnbaserad och har en arkitektur som kan stödja hög hastighet. Du får hög hastighet till låg kostnad
 • Det stöder optimerad och effektiv lagring. Något som krävs för Node.js-värd. Det erbjuder en optimerad kombination av CPU, RAM och SSD
 • Heroku är lätt att börja med och har gott om dokumentationsstöd, särskilt för fler tekniska användare
 • Lämplig för Node.js webbplatser med låg trafik

Heroku: Nackdelar

 • Prissättning för att hantera hög trafik är dyrt
 • Komplex för nybörjare
 • Lågt på kundsupport

2. RedHat OpenShift:

röd hattDetta är en produkt från RedHat för containerbaserad programvarudistribution.

Det lanserades ursprungligen 2011 och är öppen källkod. Den har flera modellbaserade arkitekturer.

RedHat OpenShift: Pros

 • Gratis för låg trafik. För hanterbar trafik är detta ett prisvärt alternativ
 • Ger stort samhällsstöd
 • Snabb att bygga och distribuera
 • Stöder applikationsskalning enkelt
 • Arkitekturen stöder multicores för att ge hög hastighet.
 • Tillhandahåller kunskapsbas och stödjande litteratur för Node.js värd

RedHat OpenShift: Cons

 • Den har en brant inlärningskurva. Mer lämplig för avancerade användare
 • Inget livechattalternativ för att snabbt komma i kontakt med kundsupport

3. Openode:

opennodeOpenode är dedikerad Node.js-värdstjänst. Det är en molnbaserad webbhotell.

Detta är öppen källkod och ger gemenskapsstöd.

Med Sandbox kan du ha flera distributioner.

Openode: Pros

 • Openode har prisvärda priser även om du inte väljer en sandlåda
 • Ger gemenskapsstöd
 • Det har tillräckligt med dokumentationsstöd på sin officiella webbplats
 • Flexibla planer med prisvärda priser
 • Ger supportbarhet för applikationer

Openode: Cons

 • Brant inlärningskurva. Kräver några kodningsinsatser
 • Har inte ett direkt livechattstöd

SLUTSATS:

Node.js är trendteknologi och många föredrar att migrera till Node.js. Node.js kräver mer resurs när det gäller minne och lagring jämfört med konventionella värdformer.

Genom denna recension har jag gett dig 5 betalda Node.js-värdalternativ tillsammans med 3 välkända gratis Node.js-värdalternativ.

Medan gratistjänsterna har flera fördelar är nackdelen en brist på kundsupport och komplexiteten i att komma igång.

Detta är något som kräver mer teknisk expertis och djupgående kunskap om ämnet. Definitivt inget val om du vill att din webbplats ska vara igång inom en mycket begränsad tidsram.

De andra betalda alternativen som SiteGround är dyrare på grund av den dedikerade infrastrukturen de stöder för Node.js-värd. Detta är ett bra val för en ganska storskalig webbplats, förutsatt att budget inte är en begränsning.

Smarterasp.net och Bisend är jämförelsevis mer prisvärda jämfört med A2 Hosting och FastComet. Det är upp till dig vilken du skulle välja.

Hur som helst, A2 Hosting och FastComet är ett lämpligt val för Node.js-värd och erbjuder ett brett utbud av tilläggstjänster. Mellan de två är FastComet ett mer föredraget val på grund av dess budgetvänliga plan, gratis provalternativ och en rad säkerhetsfunktioner.

Bästa Node js som är värd för infographic

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map