2020: s bästa WordPress-alternativ – Site Builder, CMS, Blogging

Om du har intresse för innehållsskapande eller webbutveckling har du hört talas om WordPress. Heck, du kanske kanske läser detta eftersom du är trött på WordPress. Hur som helst är WordPress enormt populärt, men det är inte allt som finns tillgängligt. I den här listan kommer jag att beskriva några av de bästa alternativen till WordPress från flera perspektiv.


Jag föreslår främst alternativ till WordPress.org, men de flesta av dessa är också alternativ till WordPress.com. Låt oss komma igång utan att göra något annat!

För att få en klar uppfattning, hoppa till kategorierna i ditt intresse.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Hoppa för att läsa specifika avsnitt genom att klicka på följande länkar

 1. Bästa e-handelsalternativ
 2. Bästa alternativ för webbplatsbyggare
 3. Bästa alternativ för Content Management System (CMS)

Bästa e-handelsalternativ

Till att börja med har vi ett par av de bästa e-handelsalternativen. Dessa är lätt några av de mest populära kundvagnsbyggarna runt omkring.

Var och en har underlättat miljarder online-försäljning och är i huvudsak allt-i-ett-lösningar (de tillhandahåller värd, byggnaden, betalningsbehandlingen, etc.).

Sammantaget kommer nedgångarna till att använda dessa plattformar mestadels ner på kostnader och vissa begränsningar för mycket avancerade användare.

Om du använder WordPress kan du installera gratis plugins som tillåter dig e-handelsfunktion, framför allt WooCommerce. “Gratis” kan vara komplicerat, eftersom de med e-handelsbehov vanligtvis kommer att betala för högre kvalitetsteman och plugins och därmed höja kostnader i ett icke-standardiserat format.

För en mer detaljerad jämförelse kan du läsa vår jämförelse av WooCommerce och Shopify – grunderna gäller BigCommerce även om detaljerna inte.

Fördelarna med dessa e-handelsalternativ ligger främst i användarvänlighet, säkerhet och i viss mån funktioner.

Dessa kundvagnsbyggare ger allt ur lådan och är användarvänliga, vilket inte bara är bra för nybörjare utan också sparar tid för de mer erfarna.

Alternativ nr 1: Shopify

ShopifyInget allvarligt tal om kundvagnsbyggare kan inte inkludera Shopify. Shopify är ett enormt namn i den här världen, med över 800 000 aktiva butiker (och antagligen många fler tidigare).

Det mest imponerande, när denna skrivning nådde, nådde Shopify en stor milstolpe: det har underlättats över 100 miljarder dollar i onlineförsäljning.

Jämförelse av Shopify med WordPress för e-handel är komplicerat, men liknar BigCommerce och kan sammanfattas enligt följande: Shopify är bäst för användarvänlighet, säkerhet och de med leveransbehov.

De med lättare e-handelsbehov och som inte har något emot DIY-ing kan förmodligen göra bättre med WordPress.

Fördelar

 • Super lätt att använda, med nästan allt du behöver ur lådan.
 • Mycket bra kundsupport. Det är inte bara representanter, utan Shopifis information, verktyg och utbildningsmaterial på plats är oöverträffad.

shoppa oberlo

 • Bra butiksdesignfunktioner, med en mestadels drag-and-drop-strategi.
 • Fantastiskt för butiker som förväntar sig att göra mycket frakt, med stora rabatter och integration med Oberlo. WordPress kan integreras med många tillägg för e-handel, inklusive för frakt, Shopify tar fortfarande kakan.
 • Att centralisera allt i en plattform gör säkerhet och prestanda mer självförsäkrat, medan det med WordPress beror på din värd (förutsatt att du använder WordPress.org, inte. Com).

Nackdelar

 • I linje med många alternativ här kan Shopify vara dyrt inte bara för sina planer utan för kostnaden för betalda appar och teman. Observera att medan WordPress och WooCommerce (det huvudsakliga e-handelspluginet) är gratis, kommer många företag att uppgradera till betalda versioner av plugins och teman på WordPress också, så detta är inte en exakt prisjämförelse.
 • Begränsat i teman, jämfört med vad som finns tillgängligt på WordPress (jämför dussintals med hundratals / tusentals).
 • De med enklare e-handelsbehov och som är tekniskt kunniga kan använda WordPress och WooCommerce enkelt utan att spendera de pengar de skulle ha på Shopify.

Besök Shopify

Alternativ nr 2: BigCommerce

BigcommerceNär det gäller stora shoppingkort eller byggare av onlinebutiker är BigCommerce i de stora ligorna. Faktum är att det förmodligen bara ligger bakom Shopify och WordPress + WooCommerce i popularitet.

Med det sagt har det underlättat mer än 17 miljarder dollar i försäljning och har över 5 000 app- och designpartners. Grunden för BigCommerce är att du får en riktigt robust butiksbyggare som är ganska lätt att använda.

För icke-avancerade användare låter BigCommerce dig göra mycket mer genom att göra saker som skulle vara komplicerade på WordPress enkelt.

I slutändan offrar BigCommerce inte riktigt för mycket makt eller användarkontroll, även om det nödvändigtvis gör lite.

Fördelar

 • Många funktioner dedikerade till att bygga en onlinebutik som är ganska lätt att använda. Det här låter inte som mycket ord, men i själva verket de flesta plugins du skulle lägga till WordPress för din onlinebutik ingår som standard med en BigCommerce-plan.

Bigcommerce

 • Dessutom har BigCommerce sin egen app-butik. Apparna är av hög kvalitet och täcker de flesta problem.
 • BigCommerce är ganska säker och pålitlig, särskilt eftersom allt är inslaget i en lösning.
 • BigCommerce är bra för att bygga upp ditt företag med tanke på dess stabila prissättningstruktur.
 • BigCommerce har stark kundsupport.

Nackdelar

 • Dyrt för dem som inte är villiga att investera i eCommerce-programvara, dock igen – beroende på plugins och teman du betalar för på WordPress kan det till och med bli dyrare än BigCommerce.
 • Även om BigCommerce’s app store är bra, har den inte så många olika eller nischförlängningar som WordPress gör.
 • Så långt som de extrema ändarna av anpassning och butiksredigering går, är BigCommerce överlag bra men naturligtvis inte så djupgående som WordPress.
 • Även om BigCommerce har fler teman än Shopify, bleknar det fortfarande i jämförelse med vad som finns tillgängligt på WordPress.

Besök BigCommerce

Bästa alternativ för webbplatsbyggare:

På ett sätt är WordPress en webbplatsbyggare. WordPress.com fungerar verkligen som en webbplatsbyggare, och WordPress.org har de grundläggande elementen i en.

Emellertid innebär begreppet webbplatsbyggare vanligtvis ett unikt fokus på användarvänlighet. Och medan “webbplatsbyggare” inte nödvändigtvis betyder dra-och-släpp, men numera är de populära webbplatsbyggarna dra-och-släpp-byggare.

Detta gör dem oerhört tilltalande för de oerfarna och till och med de erfarna som behöver snabbhet och snygga lösningar.

WordPress är också utformat för att vara användarvänligt, men det innebär fortfarande en hel del rörliga delar – och det är viktigt att det inte är en dra-och-släpp-byggare.

Obs: för båda dessa webbplatsbyggmetsalternativ kan du skapa ett gratis konto (utan att registrera ett kreditkort) som mer eller mindre låter dig använda hela uppsättningen designfunktioner, även om det naturligtvis är begränsat till företagens underdomäner och låg lagring.

Om du är osäker på något av alternativen är ett gratis konto ett bra sätt att ta reda på!

Alternativ nr 1: Wix

wixWix är förmodligen den mest populära webbplatsbyggaren runt omkring, med över 110 miljoner användare, och är som sådan i direkt konkurrens med WordPress.

Som en så populär webbplatsbyggare är Wix symbolen för en WordPress-utmanare. Jämfört med WordPress.com tror jag att Wix tar vinsten – men jämfört med WordPress.org är det mindre tydligt.

Men det är en kapabel byggare som bara kan göra det perfekta alternativet för vissa människor.

Fördelar

 • Kan vara lättare att använda utan att offra funktioner. Wix är väldigt bra och har en ganska robust app-butik. Resultatet är att du hamnar med allt du har på WordPress, men det mesta finns redan eller är lätt att ansluta.
 • Dra-and-drop-webbplatsbyggaren är väldigt intuitiv (och igen, väl presenterad), vilket kan vara att föredra framför WordPresss anpassningsalternativ – vilket kan vara ganska begränsat.
 • Wix liknar Webflow genom att du kan göra nästan alla redigeringar relaterade till din webbplats inom webbplatsbyggnadsprogrammet. Webflow är förutom lite mer sömlöst.
 • Enligt min erfarenhet har Wix haft riktigt starka resultat på uppetid och responstider.

wix drifttid

 • Wix har många mallar, särskilt jämfört med andra webbplatsbyggare och e-handelsplattformar som diskuterats tidigare. Det kanske inte är i nivå med WordPress, men det är så nära som en webbplatsbyggare kan komma.
 • Wix är vänligt mot utvecklare och programmerare, även om det inte är målet demografiskt.

Nackdelar

 • Wix kan vara för centraliserat för vissa människor. Detta beror på personlig smak, men eftersom Wix är en allt-i-ett-lösning som fokuserar enormt på användarvänlighet kan vissa användare känna att de saknar kontroll över sin webbplats. Återigen är detta mycket subjektivt.
 • Liksom WordPress har Wix ingen livechatt, men resten av sitt stöd är okej.
 • Även om Wix har bloggfunktioner är dessa inte lika robusta som WordPress ‘.

wix blogg

Besök Wix

Alternativ nr 2: webbflöde

WebFlowWebflow är i själva verket en mindre känd webbplatsbyggare. Även om det finns många webbplatsbyggare där ute som kan vara lämpliga WordPress-ersättare, ger Webflow mycket kraft till webbplatsbyggnadsplattformen som gör att den sticker ut.

Det totala styrket är dess sammansmältning av användarvänlighet med anpassning, och dess svaghet är en komplicerad prissättningstruktur och potentiellt högre kostnader.

Fördelar

 • När det gäller webbplatsbyggare är Webflow en av de mest kapabla och avancerade. Bortsett från Wix (se nedan) är jag inte säker på att jag har sett en så hög grad av användarvänlighet i kombination med en så hög grad av anpassningsfunktioner. Och det kan till och med vara lite bättre än Wix på detta område.
 • Även om det är sant WordPress har fler teman (WordPress har fler teman än alla namn på listan), har Webflow verkligen högkvalitativa teman som är mycket anpassningsbara.
 • Webflows redaktör är unikt enkelt: till skillnad från nästan alla andra byggare har Webflow inte så många bortkopplade sidor. Du behöver inte gå fram och tillbaka, du kan helt enkelt redigera på dina webbsidor direkt.

webbflöde enkel design

 • Webflow har många funktioner ur rutan som man skulle behöva hitta plugins för på WordPress.

Nackdelar

 • Även om webbflödet är kraftfullt på design, kanske vissa människor vill ha mer avancerade inställningar beträffande värd, deras konto, plugins och så vidare. I dessa sinnen kan webbflödet vara för enkelt.
 • Webflöde kan vara dyrt jämfört med WordPress som standard.
 • Webflows e-handelsfunktion är okej, men förbättras fortfarande. Om du inte ville ha en fullständig e-handelslösning som de som nämnts ovan, men ändå ville ha viss e-handelsfunktionalitet är det inte klart för mig Webflow är bättre än WordPress + plugins.
 • Prissättningen är lite komplicerad med två olika typer av planer (webbplatsplaner och kontoplaner) som har sina egna undertyper, som sedan har tre nivåer.

Besök Webflow4-användare som köpte detta

Alternativ nr 3: Bubble

buuble.io hemsida
Bubble kanske inte är lika populär som de andra namnen på den här listan men låt inte dess popularitet lura dig. Bubble är en fullfjädrad webbplatsbyggare med precis rätt antal verktyg för att få jobbet gjort.

Så snart du loggar in guidar Bubble dig igenom en serie interaktiva steg för att lära dig dess grunder utan överväldigande information. Enbart genom öppningsstudien kan du få hela byggmästaren.

Bubble har byggt över 300 000 platser & appar, innehåller hundratals plugins, mer än 200 gratis & betalda mallar att välja mellan och har använts för att göra över 200 000 forumposter.

Fördelar

 • Ingen installation krävs, du kan börja forma användargränssnittet direkt när du släpps in i redaktören från första hand.
 • Stort samhällsstöd. Bubble har ett eget forum där användare interagerar och får hjälp.
 • Interaktivt handledningssektion för att hjälpa användaren att bygga vissa verktyg av sig själva.

buuble-io proffs

 • Gratis grundläggande eller “Hobby” -plan som inkluderar Bubble-varumärke, community support och alla verktyg och funktioner för webbplatsbyggaren.
 • SSL-certifikat, privat apputveckling, flerspråkigt stöd, inbyggda SEO-verktyg och fullt stöd för värd & spridning.

Nackdelar

 • Inkonsekvent plugin-kvalitet. Vissa kan vara av högsta kvalitet, andra kan vara buggy.
 • Personer med viss webbupplevelse kan tycka att Bubble är lite rörig men nybörjare känner sig riktigt hemma på grund av intuitivitet.
 • E-post är den primära formen för kundsupport. Ingen livechatt finns tillgänglig i någon av planerna.

Besök Buuble.io

De bästa innehållshanteringssystemen (CMS):

Ett innehållshanteringssystem (CMS) betyder i huvudsak ett system som hanterar skapande och redigering av digitalt innehåll. Funktioner och stilar varierar, men tekniskt sett kan nästan allt på den här listan betraktas som ett CMS.

I praktiken tenderar CMS att ha en mer specifik betydelse: det tenderar att betyda en klass av system som möjliggör mycket användarkontroll, och är lättare att använda än att programmera från grunden, men inte lika enkelt eller out-the-box som webbplats / kundvagnsbyggare.

De flesta av dessa ska vara anslutna till din värd och domän, precis som WordPress.org, men vissa har speciella planer som inkluderar värd (som WordPress.com).

Vissa av dessa är mer komplicerade än WordPress men tillåter en större grad av kontroll, och andra är enklare.

Dessa har många olika för- och nackdelar, men en vanlig brist på att förvänta sig: de är inte lika enkelt inrymda eller installerade på värdar som WordPress är, på grund av deras popularitet.

Alternativ nr 1: Joomla

joomlaJoomla! är förmodligen det mest populära CMS som inte är WordPress, tillsammans med Drupal. Även mellan dessa två populära alternativ, Joomla! är storebror.

Joomla! har laddats ner över 100 miljoner gånger och det beräknas vara det näst populäraste CMS efter WordPress, även om det inte är en exakt vetenskap.

Eftersom Joomla! är förmodligen det närmaste till WordPress på den här listan, det delar några vanliga fördelar och nackdelar.

Totalt sett Joomla! är inte det enklare CMS-alternativet, men det mer komplicerade.

Det liknar WordPress, men passar bättre för mer avancerade användare och de som har erfarenhet av webbutveckling. Kraftfull, men inte nr 1 på användarvänlighet.

Fördelar

 • De flesta värdar stöder Joomla!, Men det kan möjligen bli komplicerat att installera.
 • Joomla! har massor av plugins som mer eller mindre kan motsvara WordPress mest populära plugins och många teman också.
 • Joomla! träffar en söt plats i sin popularitet: den är tillräckligt populär för att ha mycket stöd och plugins tillgängliga, men inte så populärt att du står inför massor av osäkra tillägg. Det är svårare att filtrera genom skräpplugin i WordPress.
 • Joomla! har bättre säkerhet ur rutan än WordPress, samt bättre SEO.
 • Joomla! innehåller ett betalt alternativ som inkluderar en domän och värd utöver dess gratis CMS-alternativ, vilket är enklare än att behöva välja mellan WordPress.org och WordPress.com (eftersom de är separata enheter).
 • Joomla! kan ibland vara bättre för avancerade användare. Det ger användarna mycket kontroll, särskilt när det gäller att designa sidor eller applikationer. Joomla! är därför lite bättre för dem som är mer erfarna inom webbutveckling.

joomla funktioner

Nackdelar

 • Det är mindre troligt att du hittar så många värdar som rymmer lätt Joomla! installationer. De finns verkligen, men snabba installatörer för WordPress är mycket vanligare.
 • Även Joomla! kan verkligen hantera bloggning, det är inte så optimerat för bloggning som WordPress är.
 • Användare som inte är erfarna med webbutveckling kan fortfarande använda Joomla! men kan ha svårare tid jämfört med WordPress, vilket är mer användarvänligt.

Alternativ nr 2: Drupal

drupalJag tänker på Joomla! som det mest naturliga CMS-alternativet till WordPress. Det kan vara mindre användarvänligt, men det är fortfarande användbart och har många WordPress-styrkor. Om Joomla! är ett steg i inlärningskurvan … Drupal är ett stort språng.

Den korta versionen: Drupal är som Joomla! genom att det är bättre för mer avancerade användare som letar efter seriösa anpassnings- och utvecklingsverktyg ur lådan. Enligt min åsikt, Joomla! är mer utmanande än WordPress men mindre utmanande än Drupal.

Om användbarhet är viktig och du inte är skicklig med kodning, skulle jag inte rekommendera Drupal.

Om du har lite erfarenhet av webbutveckling och du är villig att ta en utmaning, kommer du att Drupal är superkraftig och låter dig göra vad du vill.

Fördelar

 • Drupal är öppen källkod och gratis, som WordPress.
 • Drupal är superflexibel när det gäller att designa och hantera ditt innehåll: även om det är sant att du kan göra mycket med WordPress, är Drupals huvudbegränsning din fantasi och skicklighet. Även om jag ska erkänna att det båda är vanliga begränsningar …
 • Drupal är bättre lämpad för att hantera massor av innehåll, särskilt ur användarens perspektiv.
 • Drupal är bra med säkerhet, både utanför boxen och med integrationer. WordPress-plugins är en vanlig svag punkt som kan smitta hela programvaran, medan Drupal, även om det inte är helt säkert, har säkerhet och fördjupad rapportering i företaget. Av denna anledning använder eller har Drupal använt eller använts av många myndigheter.
 • Med tanke på integrationer har Drupal ett mycket bredare urval av säkra och gratis “moduler” som kan utöka vad din webbplats kan göra (över 40 000 gratis moduler och räkning). De flesta av dessa kräver dock avancerad kunskap och behov.

Nackdelar

 • Den huvudsakliga nackdelen med Drupal är inlärningskurvan. Man behöver inte programmeringskunskap för att använda den eller ens för att använda den effektivt, men det kan vara komplicerat för nya användare. Dessutom kan du dra nytta av Drupal om du är mer tekniskt skicklig.
 • På den noten är Drupal också svårare att installera och installera. Jämför detta med de allestädes närvarande klickinstallationerna för WordPress:

drupal installation

 • Drupal har teman men eftersom den är inriktad på utvecklare har den ett svagare urval av enkla att använda och anpassa teman att välja mellan.

Alternativ nr 3: Craft CMS

hantverk cmsCraft CMS är välkänt, men inte så känt alternativ till WordPress som Drupal eller Joomla. Men det kan fortfarande vara ett alternativ värt att överväga för dem som letar efter WordPress-alternativ.

Trots att Craft har varit mycket nyare – 2011–2013 – har den ökat i popularitet och erkännande.

Jag kan säkert se dess styrkor i motsats till WordPress. Craft CMS har en freemium-modell allt från en enda enhet (lite som Joomla!).

Som jag ser det lyckas Craft CMS ta med sig den komplexitet som CMS ger utan att offra den användarvänlighet som WordPress är känd för (och att Joomla! Och Drupal är jämförelsevis svagare i).

Men det lider något för att vara ett mindre CMS, och används fortfarande bäst av dem som ser allvarligt med design och anpassning.

Fördelar

 • Gratisplanen är verkligen robust med tanke på att den är gratis.
 • Craft CMS träffar den söta platsen som WordPress och de två föregående CMS saknade. Craft CMS är användarvänligt, men tillåter också massor av kontroll över design.

craftcms anpassa

 • Samtidigt är Craft CMS fortfarande utvecklarvänligt. Det kanske inte är lika robust som Drupal, men det ger fortfarande mycket till bordet.
 • Plugins är bra, men färre i antal (se “nackdelar”).

Nackdelar

 • Begränsat antal prisplaner: du får antingen ett gratis konto (det är visserligen robust) eller en dyr plan. Observera att “pro” är en engångsbetalning per projekt, inte per månad.

craftcms planer

 • Craft CMS har ett mindre urval av plugins och mindre gratis plugins.
 • Även om Craft CMS har ett enklare användargränssnitt och inlärningskurva än Joomla! eller Drupal, att veta hur man använder dess funktioner kräver fortfarande en mer avancerad förståelse – och jag menar inte nödvändigtvis kod.
 • Antalet värdar som är idealiska för Craft är begränsat – du behöver inte använda dessa värdar, men det är svårare att integrera Craft med andra värdar, särskilt jämfört med de mer populära CMS: erna.

Alternativ nr 4: Textpattern

textpatternOch här är vårt näst sista CMS-alternativ till WordPress. Textpattern är ett av de mest passande WordPress-alternativen: dess ursprung liknar WordPress.

Textpattern byggdes ursprungligen som en plattform för bloggning och släpptes som CMS 2003. Den har verkligen vuxit i sina funktioner sedan dess, som WordPress har gjort, men som WordPress behöll den en styrka och identitet i bloggningen.

Textpattern är, som det föregående alternativet på den här listan, fortfarande en relativt liten CMS. Och som CMS Made Simple (nästa!), Är Textpattern unik när det gäller att erbjuda både enkelhet och kraft för avancerade användare.

Detta gör det bra för team med olika kompetensnivåer, men det är också bra för användare som vill ha en enklare CMS.

Fördelar

 • Textpattern är riktigt bra för att ta emot olika användare, typ av CMS Made Simple. Textpattern är dock ännu bättre för riktigt små team eller individer än CMS Made Simple när det gäller dess enklare sida.

textpattern

 • Textpattern har många mer avancerade plugins som är bra för kunniga användare.
 • För både nybörjare och avancerade användare är Textpattern bra på att göra saker lämpliga. Det innehåller inte för mycket röran och gör saker mycket enkla för snabb publicering och redigering.

Nackdelar

 • Enligt min mening är Textpatterns ”enkla delar” inte lika kapabla som CMS Made Simple eller WordPress.
 • WordPress har nyligen uppdaterat sin inläggsredaktör, vilket gör den mer kapabel och lättare att använda. Textpatterns gränssnitt för innehållsskapande har inte följt denna utveckling, även om det fortfarande är övergripande bra.
 • Litet urval av mallar.
 • Plugins är vanligtvis mer avancerade.
 • WordPress uppdateras mycket oftare än Textpattern, men detta beror främst på skillnaderna i storlek och popularitet och kan förmodligen inte hjälpa.
 • Du är förmodligen van vid den här: på grund av sin storlek kräver Textpattern nybörjare att gå ut ur deras sätt att konfigurera än de skulle behöva med WordPress.

Alternativ nr 5: CMS Made Simple

cms enkeltFrån namnet ensamt kan du antagligen förvänta dig att CMS Made Simple är det superlätt alternativa CMS. Det är det.

CMS Made Simple är förmodligen min favorit CMS underdog. Det har funnits sedan 2004, men bara en miljon nedladdningar 2010 (det är ett litet antal jämfört med WordPress, Drupal och Joomla!).

Men det är ett mycket hyllad CMS, inte bara från vardagliga användare utan också från CMS-experter och utvecklare.

Detta är en bra antydan till mitt totala tag på CMS Made Simple: det är enkelt och lätt att använda, men har också massor av flexibilitet och kraft för utvecklare.

Några av dess svagheter är de som är naturliga för ett mindre populärt CMS, och jag förväntar mig att dessa svaga punkter försvinner när CMS gjort enkelt blir mer populärt.

CMS Made Simple är enkelt och kraftfullt för både oerfarna och skickliga utvecklare, vilket gör att det sticker ut bland CMS och ett bra verktyg för team som kämpar för att tillgodose en mångfald webbupplevelse.

Fördelar

 • Om det inte redan är klart är CMS Made Simple mycket användarvänligt. I själva verket är det antagligen lika lätt att använda som WordPress eller till och med lättare beroende på din smak. För ett innehållshanteringssystem är detta en stor prestation.

cms enkelt

 • CMS Made Simple användarvänlighet begränsar inte redigeringsfunktionerna för mycket, och kan i vissa fall vara mer kapabla än WordPress (särskilt med tanke på drag-and-drop-byggaren).
 • CMS Made Simple är riktigt bra för utvecklare som vill arbeta med design. Egentligen var CMS Made Simple designad med målet att minska beroendet av premade teman. CMS Made Simple har dock lagt till verktyg som underlättar för utvecklare.

Nackdelar

 • Eftersom CMS Made Simple är avsett att minska beroendet av premade mallar, betyder detta naturligtvis att det finns ett mindre urval av mallar tillgängliga.
 • Det finns också ett mindre urval av plugins jämfört med WordPress, men tillräckligt för jämna nischbehov.
 • Även om CMS Made Simple kan arbeta med många värdar, är inte alltför många specifikt optimala för CMS Made Simple. Förhoppningsvis kommer detta att förändras snart.
 • Det betyder också att det är mer komplicerat att installera och installera WordPress medan det totalt sett är lätt att använda när det är på plats..

Bästa alternativ för bloggplattform:

Alternativ nr 1: Spöke

spökeGhost är lätt ett av de mest unika namnen på denna lista. Det grundades av en Kickstarter-kampanj som syftar till att skapa en plattform för professionell publicering. Mjukvaran i sig är öppen källkod, men kom ihåg att öppen källkod inte alltid är “gratis”. I det här fallet gör det inte det.

Ghost (Pro) är det jag ska prata om. Detta är den version av Ghost som du betalar för och inkluderar allt utanför boxen (inklusive värd). Obs! Om du är en avancerad användare kan du köra Ghost-koden och självvärden utan kostnaderna för Ghost (Pro).

En av de saker jag tycker är mest iögonfallande om Ghost är det stora antalet stora namn som använder Ghost för sina bloggar.

spökkunder

Och det är bara toppen av isberget. Andra organisationer inkluderar Tinder, DuckDuckGo, The Stanford Review, TunnelBear, OkCupid … uppriktigt sagt, listan fortsätter och fortsätter.

Många namn på listan har anmärkningsvärda klienter. Jag tror att Ghost helt enkelt kan ha den längsta listan, vilket är särskilt imponerande med tanke på dess fokus på bloggning. Jag kan inte tänka på en mer ansedd bloggprogramvara. Tja, bortsett från WordPress …

Fördelar och nackdelar följer emellertid den allmänna trenden som hittills inrättats. Sammantaget är det oerhört robust, men kan också vara dyrare än WordPress.

Fördelar

 • Ghost är uttryckligen för bloggning, vilket gör det till en stor konkurrent till WordPress. Hela förutsättningen är fokuserad och används till god användning.
 • Mycket vänlig mot utvecklare. Ghost har många verktyg som är fantastiska för direktkodning. WordPress är också utvecklarvänligt, men igen – du kan behöva installera plugin x eller y för att få det du vill ha. Spöket innehåller riktigt robusta verktyg ur lådan.
 • Spöke är öppen källkod! En viktig anmärkning här är att Ghost inte är gratis … Men det är gratis om du själv värd. Det är lite som WordPress.org kontra WordPress.com i detta avseende, förutom att allt kommer från den enda Ghost-organisationen. Självhosting är dock mer komplicerat än att installera WordPress, så Ghost är bara billigare för avancerade användare.
 • En av de bästa sakerna med spöket är förmodligen att den är extremt funktionsfylld, ut ur lådan. Det är lätt i nivå med de andra stora namnen här – som Shopify eller Wix – men tillägnad specifikt för bloggning och är därmed i en egen klass.

spökefunktioner

Nackdelar

 • Lite dyrt: planerna börjar på $ 29 och går upp till 199 $. Det här är Ghost (Pro), vilket betyder den helt hanterade Ghost-programvaran som inkluderar värd och alla funktioner ur lådan.
 • Ghost är inriktat på professionella journalister och författare. Självklart kan vem som helst använda det om de vill, men det är ganska tydligt att detta är vem Ghost riktar sig till. Personer som inte är intresserade av uttryckligen professionell publicering kommer troligtvis inte att utnyttja Ghosts kapacitet.

Alternativ nr 2: Medium

mediumOm Ghost är den extremt professionella bloggplattformen är Medium i motsatt ände av spektrumet.

Medium grundades 2012 och har blivit oerhört populärt sedan dess. Mellanstora artiklar har blivit allestädes närvarande på mina sociala medieflöden och mina vänner.

En del av Medias unika är hur det smälter rapportering, enklare bloggning och sociala medier på en plattform.

Om du känner till dess bakgrund borde det inte bli någon överraskning: Medium grundades av Evan Williams, killen som också grundade Twitter och Blogger. Det är lätt att komma ihåg om du tänker på det sammanhanget: Medium är en medelstor lösning.

Medium står verkligen ut på denna lista för att vara lite mer avslappnad och informell i sin strategi. Översikten för Medium: den är prisvärd och väl ansluten till många internetläsare direkt utanför fladdermattan, men kanske är för enkel för vissa.

Faktum är att skriva på Medium är gratis: betala för Medium betyder att betala för tillgång till publikationer och några inställningar som optimerar dina inlägg för läsarna.

Fördelar

 • Till skillnad från många andra alternativ på den här listan är det inte för dyrt. Egentligen kan du skapa ett konto och börja skriva gratis, men för att få ut mer av tjänsten måste du uppgradera.
 • Det är lätt att ansluta till en publik eftersom du redan är en del av Medium-webbplatsen och nätverket. Du kanske dock vill betala mer för att fullt utnyttja Medias nätverk.
 • Medium är en populär plattform, och det är mycket möjligt att många av dina vänner använder den. Det integreras väl med sociala medier av detta skäl.
 • Här är en ovanlig fördel: betalt medlemskap inkluderar tillgång till innehåll från många ansedda tidningar och tidskrifter. För att nämna några…

medelstora mediepartners

Nackdelar

 • Du kommer inte att arbeta med din egen webbplats. Medium är nästan en social nätverkssajt så mycket som det är en bloggplattform, så det du skriver är allt en del av webbplatsen Medium.
 • Även om du kan registrera dig “normalt” (d.v.s. med hjälp av ett e-postmeddelande och skapa ett konto) trycker Medium starkt på att registrera dig med sociala mediekonton så att du måste gå ur din väg för att inte göra det. Jag tyckte att detta var frustrerande, men det är meningsfullt med tanke på det sociala medie-karaktären av Medium.
 • Även om Medium har anpassningsalternativ, visas vissa delar av det sociala mediernas natur med dess enkelhet i blogginlägg. Faktum är att du inte har nästan lika mycket kontroll över din blogg som du skulle göra med andra tjänster. Exempelvis ser det ut på den sida som skapar inlägg:

medium författare

 • Med tanke på enkelhet och användarkonfiguration är det enkla faktumet att Medium begränsar ägandet du har över din blogg, särskilt jämfört med någon som har köpt hosting och installerat WordPress.

Slutsats

Wow! Vi har tagit en hel resa, mina vänner. Låt mig sammanfatta saker så kortfattat som jag kan.

Du kanske vill ha ett WordPress-alternativ eftersom WordPress är för komplicerat eller inte komplicerat nog.

Du kanske tycker att beräkningen av kostnaderna för att inrätta en onlinebutik är mer oförutsägbar eftersom det inte finns några fastställda prisplaner.

Du kanske inte är en utvecklare, och hittar att sidbyggaren på WordPress inte ger dig tillräckligt med redigeringskraft.

Oavsett anledning finns det en mängd olika alternativ.

Om du vill ha lösningar som är lättare ur rutan – vilket innebär att de innehåller de flesta (om inte alla) de funktioner du behöver och inkluderar värden – bör du kolla in e-handeln, webbplatsbyggare och bloggalternativ som jag föreslog.

De överlappar alla – bloggplattformar kan inkludera e-handelsfunktioner, e-handel och webbplatsbyggare innehåller vanligtvis bloggfunktioner – men har sina egna styrkor.

Ghost och Medium är fantastiska och fokuserar på att blogga, Shopify och BigCommerce är bäst på att tillhandahålla e-handelsprogramvara. Wix och webbflöde – de är uttag i alla branscher.

Om du vill ha ett annat innehållshanteringssystem – något mer komplicerat än webbplatsbyggnad och vanligtvis separerat från värd, liknande WordPress.org mer än WordPress.com – finns det fortfarande en mängd olika.

Drupal är i extrema slut på användarkontrollen, men den har en brant inlärningskurva, medan Joomla! är slags mellan WordPress och Drupal i användarvänlighet.

Craft CMS, CMS Made Simple och Textpattern är minst lika enkla som WordPress och ibland lättare, men ger mer kontroll än webbplatsbyggare skulle.

Phew! Den goda nyheten är att du inte behöver ta en bild i mörkret. Om du vet vad dina mål är, vann mycket av kampen om att hitta ett WordPress-alternativ.

För att vinna resten – prova dem! Nästan alla av dem är antingen gratis programvara, har gratisversioner eller återbetalningsgarantier. Lycklig jakt!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map