23 bästa SEO-verktyg för att öka marknadsföringen av webbplatser 2020

Bra sökmotoroptimering (SEO) är allt.


För om du vill att folk ska se din webbplats, köpa produkter från din butik eller läsa ditt innehåll – vill du att folk ska hitta din webbplats genom sökmotorer.

Okej, du vet förmodligen det. Men:

Du undrar kanske varför du behöver veta om SEO-verktyg – är inte så enkelt som att Googla runt och vara säker på att använda vissa ord som verkar sannolikt ge sökningar?

Att använda nyckelord är en del av det, men det är FAR från hela historien.

Det finns mycket teknik som går igenom hur sökmotorer sorterar och prioriterar webbplatser. Att få din webbplats att ranka högre och högre i sökresultaten är mycket möjligt, men du måste vara ovanpå olika saker.

Lyckligtvis finns det mycket programvara för att hantera SEO. Det finns ett stort utbud av dessa – några är enkla gratis SEO-verktyg som hjälper dig att komma med nyckelord.

Andra är komplexa och dyrare programvaruprodukter som har ett gäng SEO-verktyg i en tjänst.

I den här recensionen ska jag gå igenom de 23 bästa SEO-verktygen för övervakning och granskning av din webbplats (men naturligtvis gör vissa mycket mer).

Jag kommer att gå igenom programvarans / företagets vikt, sedan funktionerna och sluta med prisintervallet. Eftersom detta är en lång lista, förstå att jag inte kan täcka allt … men det väsentliga kommer att finnas där!

Efter de första paren i listan kommer du att inse att många av funktionerna är desamma – eller överlappar varandra.

På grund av detta kommer jag att sluta förklara dem ganska tidigt för att spara alla lite energi.

hostingpillBästa SEO-verktyg för att öka marknadsföringen av webbplatser 2020

 1. CognitiveSEO
 2. Raven Tools
 3. BAVOKO
 4. SEOptimer
 5. SEO-webbplatskontroll
 6. SEO PowerSuite
 7. Mangools
 8. Keywordtool.io
 9. SmallSEOTools.com
 10. Money Robot Submitter

Redo? Nu går vi:

1. KognitivSEO

cognitiveSEO

Ooh, ett coolt, smart klingande namn!

CognitiveSEO startade tillbaka 2009-2010 och gick officiellt live 2011. Sedan dess har företaget vuxit i sitt antal användare, teammedlemmar och funktioner.

CognitiveSEO är stolta över de funktioner som den erbjuder, och den rullar regelbundet ut nya.

cognitiveseo

Så kort sagt – vad använder detta verktyg?

CognitiveSEO är en SET av verktyg som är utformade för att hjälpa dig att rangordna och övervaka dina webbplatser bättre. CognitiveSEO ger massor av insikter och digitala marknadsföringsstrategi-analyser.

Det gör en massa saker på en gång – det är bäst att tänka på CognitiveSEO som en multitool. Här är några av de viktiga funktionerna:

Funktioner:

 • Webbplatsrevision: det här verktyget kamrar igenom din webbplats och låter dig veta om i princip alla problem som din webbplats kan ha som kan påverka din trafik.
 • CognitiveSEO: s backlink-analys samlar data från betrodda databaser och ger dig sedan bra backlink-alternativ.
 • Google Pingvins senaste utvecklingen har tagit ner många av webbplatsens sökrankningar. Men CognitiveSEO erbjuder ett Google Penguin Recovery-verktyg som låter dig ta reda på varför du har blivit straffad och snabbt kan ta bort problemen.
 • Rank Tracker-verktyget är något du förmodligen känner till – det låter dig i princip spåra sökordsrankning. MEN, det är mer djupgående än genomsnittet. Och i synnerhet kan det ge detaljer om spårade nyckelord efter stad, land, språk osv.
 • CognitiveSEO: s digitala marknadsföringsrapporter anpassas efter din digitala marknadsföringsstrategi.
 • SEO-instrumentpanelen är unik eftersom den är mycket anpassningsbar och kan visa TUSENT av mätvärden som du vill.
 • Med fantastiska verktyg för innehållssynlighet kan du titta på din marknads sociala medieaktivitet, så att du kan hitta dina konkurrents strategier och överträffa dem.

CognitiveSEO: s prisklass är ganska enkelt:

Du kan betala antingen för Starter- eller Business-paketet. Startpaketet är $ 129,99 betalat månad till månad, men är i genomsnitt 89 dollar per månad om du väljer att betala årligen i stället.

Priserna för affärsnivån är anpassade och har fler funktioner än Startplanen. Nybörjar kommer med massor av funktioner, gör mig inte fel, men Business Tier nivåer upp saker betydligt.

Sammantaget framstår CognitiveSEO verkligen som en ultimat SEO-multitool, med massor av funktioner!

2. Raven Tools

Raven Tools

Raven Tools är ett ganska framgångsrikt SEO-företag.

Enligt sin webbplats använder tusentals byråer och frilansare den. Och en av de mest anmärkningsvärda?

ravelverktyg

Thomson Reuters, företaget som inkluderar den världsberömda nyhetsgruppen Reuters. Så det är en ganska stor klient!

Nu är Raven Tools ganska lik CognitiveSEO eftersom det främst är ett multiverktyg: det är ett allt-i-ett SEO-paket.

Här är några höjdpunkter av funktionerna som Raven Tools erbjuder:

Funktioner:

 • Raven Tools låter dig göra marknadsrapporter baserade på massor av olika källor och ungefär massor av olika saker. Från webbplatsanalys till sociala medierapporter kan du i princip använda dessa för att titta på vad som helst.
 • Konkurrentens forskningsverktyg har faktiskt ett gäng verktyg / funktioner i sig själv. Det finns verktyg för att titta på din egen webbplats prestanda, titta på dina tävlingar och komma åt Domain Research Central.
 • Webbplatsrevisionsverktyg, bekvämt organiserat i en enda instrumentbräda som står för 6 olika typer av problem.
 • Sökmotorrangsspårning (SERP), sökordsrankningskontroll och backlink-kontroll.
 • Länkspion: låter dig hitta bra länkar baserade på webbplatser rangordna i dina fokusnyckelord och överträffa dina konkurrenters backlink-spel.

Raven Tools priser varierar från $ 79 per månad till 399 $ per månad över FIRE nivåer. Dessutom finns det en företagsplan med anpassade priser – så det finns många alternativ att välja mellan!

Det är om du betalar årligen. Betald månad till månad sträcker sig planerna från $ 109 till $ 479 per månad.

Sammantaget är Raven Tools en annan fantastisk allt-i-ett SEO-revisor och reporter. Det är användarvänligt och gör nästan allt.

Prova Raven Tools

3. BAVOKO

bavoko

Jag har hittills pratat mycket om allt-i-ett-verktyg. Tappa dig själv:

Eftersom Bavoko är ett allt-i-ett SEO-verktyg. Men vet du vad som skiljer Bavoko?

Detta:

bavoko wordpress plugin

Bavoko är ett WordPress-plugin!

Detta innebär att det är ett bra verktyg för WordPress-webbplatser i synnerhet och kan integreras sömlöst i din WordPress-hantering.

Här är något av vad Bavoko gör:

Funktioner:

 • Innehållsoptimeringsverktyg låter dig optimera dina sidor och inlägg så mycket som möjligt. Verktygen är kopplade till toppen av varje inlägg i WordPress-redigeraren.
 • Sökordssökning upp till 25 000 nyckelord via Google Search Console. Bavoko erbjuder massor av data och insikter om nyckelorden.
 • Integrerad webbsökare ger snabb (och detaljerad) rapportering om innehåll, gör snabba ändringar av metatitlar och beskrivningar, etc..
 • Backlink-analys och ett avvisningsverktyg för att ta bort skräppostlänkar.
 • Bavoko erbjuder faktiskt detaljerade sidhastighetsanalyser, vilket är bra eftersom webbplatsens hastighet ökar dina sökrankningar (och är trevligare för dina besökare).

Du undrar förmodligen hur mycket detta allt kostar. Tja, lyckligtvis är Bavoko en av de billigare SEO-verktygsuppsättningarna som finns tillgängliga.

Specifikt är den första planen GRATIS! Även om de är begränsade är gratis SEO-verktyg alltid trevliga att veta om.

De betalade planerna har tillräckligt med funktioner för att verkligen kunna betraktas som en verktygssats, och de sträcker sig från $ 19.99 per månad (Professional) till $ 99.99 (Business). Och naturligtvis finns det företagsalternativ också med anpassade priser!

Sammantaget är Bavoko ett allt-i-ett-verktyg, men det är på mindre sida och är särskilt inriktat på WordPress-webbplatser.

Prova gratis Bavoko Tool

4. SEOptimer

SEOptimer

SEOptimer har en ganska bra ursprungshistoria:

Det var ursprungligen bara ett sidgranskningsverktyg 2012 och blev ett av de mest populära GRATIS granskningsverktygen på internet.

Nu har SEOptimer mycket fler funktioner, men det handlar fortfarande i grund och botten om revisioner – i själva verket har de producerade MILLIONER av dem.

SEO optimer

Så som sagt, SEOptimer är i princip fortfarande ett revisionsverktyg. Här är vad det erbjuder:

Funktioner:

 • White Label SEO-granskningsverktyget är en STOR funktion i SEOptimer. Detta låter dig i huvudsak generera SEO-revisioner av White Label. De är skrivna enkelt och ser eleganta ut, och du behöver bara ladda upp din företags / byrålogotyp och detaljer – så att du kan leverera märkesrapporter till dina kunder.
 • White Label-granskningarna kontrollerar i princip allt som är relevant och kan också anpassas till utseende. Du kan välja färger, mallar, olika språk osv.
 • Inbyggt granskningsverktyg: detta låter dig bädda in ett enkelt granskningsformulär på din webbplats. Bäddsverktyget har använts på alla mainstream CMS och webbplatsbyggare och är ganska enkelt. Då behöver dina besökare bara klicka på den och bom – få en snabbrevision.
 • Det inbäddningsbara granskningsverktyget låter dig också skicka kunder ett “tack” -meddelande som innehåller revisionen de fick som PDF. Plus anpassade meddelanden, och din företags logotyp och estetiska.
 • SEO-sökroboten innehåller särskilt enkla (läs: läsbara och användarvänliga) rapporter om alla problem på webbplatsens sidor. Problemen visas i realtid när genomsökningen går igenom din webbplats om du vill se dem snabbt.

Du kanske har lagt märke till att jag sa att SEOptimer var ett populärt GRATIS granskningsverktyg.

Saken är att det brukade vara. Nuförtiden har det ett gratis PRÖVANDE i 14 dagar, men det är faktiskt inte gratis.

Det faktiska prisintervallet är fördelat på tre nivåer, till $ 19, $ 29 och $ 59 per månad.

Varje nivå har olika funktioner: i första hand är den första nivån enkel och gör att du kan hantera fler saker. Den andra och tredje nivån ger i princip den vita etiketten och inbäddningsverktygen (nämns ovan).

Grunden för SEOptimer är att den är på den enklare sidan i sitt fokus – men det har fortfarande gott om funktioner. Det är ett STORT verktyg för att göra bulkrapportering och granska ett stort antal kunder eller framtidsutsikter.

För att inte tala, det är helt fint att ta hand om dina egna webbplatser!

5. SEO Site Checkup

SEO-webbplatskontroll

SEO Site Checkup är ett mycket enkelt företag med en mycket enkel bakgrund.

Det är ett gäng SEO-proffs som har försökt göra en enkel uppsättning SEO-verktyg för att öka din webbplats sökmotorsrankning.

Så i princip är SEO Site Checkup ett paket med verktyg som syftar till att förenkla SEO-hantering, främst som ett övervaknings- och rapporteringsverktyg.

Kort sagt, tänk på namnet – det är en SEO-kontroll. Lätt!

Här är några av höjdpunkterna:

Funktioner:

 • Det finns en hel del GRATIS SEO-verktyg, även om de är lite enkla.
 • SEO Site Checkup har också snabba, enkla att redigera SEO-etiketter från vit etikett.
 • SEO-rapporter skrivs väldigt tydligt och har mycket tydliga rekommendationer om hur du löser vissa problem.
 • Sida vid sida SEO jämförelser för upp till 5 konkurrenter.
 • Obegränsad analys och automatiserad övervakning baserad på 30+ variabler berättar hur din totala SEO-poäng förändras.
 • De flesta grundläggande verktyg, som att kontrollera bakåtlänkar, möjligheten att övervaka regioner, övervaka webbplatshastighet och så vidare.

SEO Site Checkup har tre nivåer: Basic, Webmaster och Professional. Den första nivån får bara 300 SEO-analysrapporter max, medan de andra två får obegränsade rapporter.

Ju högre nivå du har, desto fler sökord, konkurrenter och regioner kan du övervaka.

Betalt årligen varierar priserna från $ 22,45 per månad till $ 71,95 per månad. När det betalas varje månad är intervallet inte så annorlunda – $ 24,95 till $ 79,95.

Kärnan: SEO Site Checkup är inriktad på att kombinera olika verktyg och djup med användarvänlighet, vilket är bra – eftersom många allt-i-ett-verktyg kan bli komplicerade för nybörjare.

Det är därför lite på den enklare sidan, men är ändå ganska kraftfull.

6. SEO PowerSuite

SEO power suite

Utan tvekan är SEO PowerSuite en av de MEST kända och hyllade SEO verktygssatserna på marknaden just nu.

SEO PowerSuite skiljer sig inte så mycket från många andra namn här. Det är ett paket med några kraftfulla SEO-verktyg.

Men SEO PowerSuite är särskilt etablerad, som jag sa:

SEO PowerSuite

Det är uppenbart att dessa är STORA namn som kan kännas igen för alla – så det borde inte vara tvivel om SEO PowerSuites effektivitet.

Som jag sa, är SEO PowerSuite några verktyg i ett paket. Specifikt är det i grund och botten Fyra huvudverktyg som varje redovisar en annan del av SEO-processen:

En rank tracker, SEO SpyGlass, webbplatsrevisor och LinkAssistant.

Du vet förmodligen hur mycket dessa är nu, men jag kommer att gå igenom några av höjdpunkterna:

Funktioner:

 • Rank tracker tittar på rankningar i över 300 sökmotorer och har över 17 sökverktyg för sökord. Dessutom tillhandahålls konkurrenternas ranking och rapporter enkelt.
 • SEO SpyGlass är i princip djupgående backlink-forskning och anti-straffrevisioner. Det finns ÖVER 50 mätvärden, sida-vid-sida-jämförelser, verk!
 • Webbplatsrevisorn är exakt hur den ser ut: en detaljerad genomsökning som innehåller allt från tekniska problem till innehållsproblem.
 • LinkAssistant är också exakt hur det låter som: hjälper dig att snabbt hantera och verifiera länkar, hitta nya, har rapporter för länkbyggnad, etc..
 • I allmänhet är SEO PowerSuite mycket användarvänlig.

SEO PowerSuite har tre nivåer: gratis, professionellt och företag.

Som ni har gissat är den fria nivån GRATIS! Det är främst begränsat genom att inte låta dig spara projekt eller exportera data. Så du kan i princip göra dina utredningar och granskningar, men du kan inte hålla mycket.

Men vem kommer verkligen att klaga på gratis SEO-verktyg?

Hur som helst, de nästa två nivåerna är $ 299 och $ 699.

Jag vet, jag vet – VAD?!

Det är inte per månad. Priserna står för den årliga tillgången till sviten utan extra avgifter längs vägen. Till skillnad från de flesta tjänster till något jämförbara priser har SEO PowerSuite inga begränsningar för antalet projekt, webbplatser, nyckelord eller bakåtlänkar att analysera.

Så det är definitivt sant att för vissa företag kan det vara lite brant. Det lönar sig verkligen i det långa loppet, men om du inte har råd att spara genom att betala upp på en gång kan du ha det bättre med ett annat alternativ.

MEN … om du redan vill köpa en SEO-svit för ett årligt paket, är dessa priser STOR.

SEO PowerSuite är helt klart en robust svit med SEO-verktyg … som faktiskt är mycket kostnadseffektivt på lång sikt!

7. Mangools

Mangools

Ah, vad är anmärkningsvärt med Mangools?

Namnet, verkligen. Om du inte har besökt deras webbplats, ja, Mangools är verkligen Mango-tema. Det är som, mango + SEO-verktyg. Roligt.

Hur som helst, Mangools har funnits sedan 2014, så det är fortfarande ganska ung, men det har blivit ganska väl etablerat under den tiden.

Så här är väl etablerade:

Mangools

Okej, dang.

Om du läser det sista objektet – SEO PowerSuite – kommer du att hitta Mangools lite bekant. Liksom SEO PowerSuite används Mangools både av vanliga människor och stora märken.

Och Mangools består i huvudsak av fem SEO-verktyg:

KWFinder (för nyckelordssökare), SERPChecker, SiteProfiler, SERPWatcher och LinkMiner.

Här är några höjdpunkter:

Funktioner:

 • KWFinder är, ja, en sökordsökare. Det är MYCKET användarvänligt och fokuserar på att berätta hur viktigt det är med hur enkla / mycket sökta vissa sökord är att använda. Dessutom snabba konkurrenter ranking, historiska data för sökvolym, etc..
 • SERPChecker, förutom att vara ett ganska vanligt Google SERP-analysverktyg, har också lokaliserade SERP för mer än 50 000 platser. Snabba simuleringar och prognoser av effekterna av dina rika utdrag (som svarsboxar eller karuseller), plus fler rankningar från dina konkurrenter.
 • SiteProfiler är SUPER effektiv. Det är ännu mer strömlinjeformat än de flesta webbplatsprofilers och berättar i princip det mesta av vad du behöver veta om SEO-behörighet för alla webbadresser du anger. Det är ett bra verktyg för snabb insikt om vad din tävling gör … eller inte gör.
 • SERPWatcher, återigen, är verkligen användarvänlig, vilket är bra för att hantera mer komplex information. Det låter dig i grund och botten veta den organiska trafikpotentialen på din webbplats.
 • LinkMiner – du känner till detta nu, men det är i grunden en kraftfull backlink-kontroller.
 • I allmänhet är en av de stora fördelarna med Mangools dess tillgång till massiva databaser och dess förmåga att utnyttja massor av information. Men Mangools har en stor styrka i att INTE vara för komplicerad med den information den ger.

Okej, så när jag sammanfattade SEO PowerSuite var den allmänna slutsatsen att det var kostnadseffektivt på lång sikt, men fortfarande lite mycket att hosta upp på en gång.

Mangools har många av samma styrkor som SEO PowerSuite gör – så är det också lite av ett rejält engångsköp?

Faktiskt nej!

Mangools har också tre nivåer: Basic, Premium och Agency. Ingen av dem är tyvärr gratis.

Ändå är prisintervallet, om det betalas årligen, $ 29,90 per månad till $ 79,90 per månad. Betalas varje månad är det betydligt dyrare:

Området är $ 49 per månad till $ 129 per månad.

Enligt min mening är funktionerna ganska balanserade mellan nivåerna – Mangools Basic är inte så grundläggande och kommer att vara gott för de flesta som använder det.

Sammanfattningsvis är Mangools en bra prisad allt-i-ett SEO-svit med ett stort fokus på användbarhet.

Besök Mangools

8. Keywordtool.io

Sökordsverktyg

Keywordtool.io, även känd som Keyword Tool, är ett av de mer spännande inlägg här.

Varför?

Eftersom många inlägg här är variationer av dyra, allt-i-ett-SEO-verktygsviter, är sökordsverktyg en ganska enkel tjänst:

Det är ett nyckelordsverktyg.

OCH, det är GRATIS. Men det kommer jag senare.

Först och främst, hur tillförlitligt är det? Det kanske låter lite skiss till en början … tills du ser vem som har använt det:

Keywordtool.io

Okej, så, mycket ansedd. Men vad gör det egentligen?

Kärnan är enkel: att på allvar förbättra ditt sökordsspel. I stället för att försöka göra en massa olika saker anständigt försöker sökordsverktyget göra nyckelord riktigt riktigt bra.

Så kom ihåg att sökordsverktyget är lite mer fokuserat när du tittar på denna lista över höjdpunkter / funktioner:

Funktioner:

 • Sökvolym och trender över tid.
 • Tävlingsnivå för nyckelord.
 • Uppskattningar av kostnad per klick / prisuppskattningar för nyckelord i Google-annonser.
 • I allmänhet är Keywordtool.io bra på att ge användbara resultat snabbt.
 • Flera användarkonton (beror på version).
 • Återigen är grunderna i sökordsverktyget HELT GRATIS. Den fria versionen fokuserar i princip på enkla sökningar som genererar massor av nyckelord med fokus och nyckelord med lång svans.

Okej, så riktigt verkar den här funktionslistan lite mindre imponerande jämfört med några av de andra här. Men det viktiga att komma ihåg är att keywordtool.io helt enkelt är mer fokuserad på en specifik aspekt av SEO.

Dessutom finns ganska bra data helt enkelt gratis. Så säkerligen skulle proversionen inte vara så dyr, rätt?

Hm:

Det finns i princip tre nivåer: Pro Basic, Pro Plus och Pro Business.

Betalt årligen är intervallet $ 69 per månad till $ 159 per månad. Betalas varje månad, det är $ 89 per månad till 199 $ per månad.

Se nu, är detta en värdig investering för dig?

Det beror verkligen på ditt eget affärssammanhang. För vissa människor är multitools och sviter överdödiga, och att fokusera mest på nyckelord är en bra investering.

För andra är det bästa med sökordsverktyget gratisversionen.

9. SmallSEOTools.com

SmallSEOTools com

Så du kanske undrar vad SmallSEOTools.com handlar om.

När allt kallar det sig LITEN – varför? Vad handlar det om?

SmallSEOTools.com bygger i princip på idén att många människor inte har tillgång till premium SEO-verktyg, eftersom många av dem är överdrivna när det gäller funktioner och dyra.

Så, SmallSEOTools.com vänder sig till användare som använder lägre användare och ger mindre verktyg som fortfarande är användbara. Detta fokus på tillgänglighet gör det till en av de mest unika SEO-tjänster där ute!

SmallSEOTools.com

Så hur fungerar det? Hur använder du det?

Det är superenkelt. Du går till smallseotools.com och klickar sedan på verktyget du vill använda – det ser ut precis som skärmdumpen ovan.

SmallSEO-verktyg har många funktioner, många av dem mindre enskilda verktyg, men här är sammanfattningen:

Funktioner:

 • Textkontextverktyg: denna uppsättning verktyg låter dig primärt titta på ditt innehåll. Kontrollera om plagiering, grammatik, stavning, versaler till gemener, etc..
 • Bildredigeringsverktyg: omvänd bildsökning, storleksändring, beskärning, favicongenerering, video till GIF-konversation med mera.
 • Sökordsverktyg: som du såg på bilden inkluderar detta nyckelordsposition, kontroll av nyckelordstäthet, tävlingsanalys och grundläggande forskningsverktyg, sökordsförslag med lång svans, svårighetsgranskare och mer.
 • Backlink-verktyg: grundläggande backlink-checker, backlink-skapare, länkprisberäknare, bruten länkchecker, backlink-konkurrenter, etc..
 • Webbplatshantering: SEO-poängchecker, Google Pagerank-checker, sidhastighetstester, QR-kodgeneratorer, WordPress-temadetektor, virusscanningar, videohämtare för webbplatser som Instagram, Facebook, etc., och mycket mer.
 • Webbplatsspårningsverktyg: länkspårning, servertillståndskontroller, uppsökning av Whois, Mozrank-kontrollör, SSL-kontroller och mycket mer.
 • Proxyverktyg, som i princip tittar på din IP och ger dagliga proxyer.
 • Domänverktyg: domännamns ålderskontroll, DNS-poster, massdomenad betyg, IP-sökningar för domäner osv.
 • PDF-verktyg för att göra i princip någon form av PDF-relaterad konvertering eller redigera: __ till PDF, PDF till __, vattenmärken, etc..
 • Enhetskonvertering, utvecklingsverktyg, verktyg för hantering av lösenord, metatagverktyg … listan fortsätter.

Okej, jag vet vad du tänker: det är en ENORM lista med SMÅ verktyg.

Vad i världen kommer det att kosta?

Nåväl, här är några goda nyheter. Dessa är helt GRATIS.

Det är faktiskt inte så förvånande. Smallseotools.com är inte exakt ett allt-i-ett-verktyg. Det är inte en programvara som kombinerar olika verktyg till en enda instrumentbräda.

Och några av de verktyg som du kan hitta gratis online ändå – till exempel kan vem som helst google “image to PDF” och hitta gratis webbplatser som gör jobbet.

Men det är meningsfullt. Smallseotools.com är tänkt att vara en samling av, ja, små SEO-verktyg … som är GRATIS.

Det är inte alla som vill ha det – det är mindre sammansatt än premium-SEO-sviterna. Men alla SEO-verktyg på sidan täcker massor av olika nischändamål och kommer att vara mycket användbara för låganvändare och budgetanvändare.

Enkelt en av de bästa samlingarna av SEO-verktyg på sidan och gratis SEO-verktyg runt omkring! Här kan du ge något av deras verktyg.

10. Money Robot Submitter

Money Robot Submitter

Du kanske har hört talas om några av de andra artiklarna på den här listan … men om du inte har hört talas om Money Robot Submitter skulle jag inte bli förvånad.

… Och okej, jag kan inte ljuga för dig:

Money Robot Submitter har en av de skissaste sidorna med alla namn på listan.

Men kan du vara säker på att Money Robot Submitter är en riktig SEO-programvara.

Kärnan? Money Robot Submitter är mestadels fokuserat på länkbyggande och automatiserade processer (därmed robotdelen av namnet).

MEN, det är inte allt det gör. Låt oss kolla upp det:

Funktioner:

 • SEO-länkbyggnadsprogramvara förenklar länköverföringsprocessen och automatiserar mycket länkbyggnad. Du kan skapa SEO-länkbyggnadskampanjer ganska enkelt, även om jag inte är fan av hur programvaran ser ut.
 • Tillgång till massor av serverresurser, vilket innebär att Money Robot Submitter snabbt kan ge massor av bakåtlänkar till din webbplats.
 • Inbyggd artikel omskrivning och spinnfunktioner, som minskar risken för att bli straffade för dubblettinnehåll.
 • Dagliga listor över webbplatser som tillhandahålls av programvara som genomsöker servrar kontinuerligt, så att du alltid har platser för att skicka ditt innehåll.
 • Automatisk captcha-lösning hanterar de flesta enkla captchas automatiskt och ger stöd för mer komplexa.

Okej – flera verktyg, men Money Robot Submitter är fortfarande främst fokuserad på länk sidan av SEO-arbete.

Så vad kostar det?

Priserna är superenkla: du kan betala 67 $ per månad för ett prenumeration, ELLER du kan betala 497 $ en gång för en livslång programvarulicens.

Är det värt det? Det beror verkligen på dig. Personligen tycker jag Money Robot Submitter är lite skissartad och föråldrad. MEN i sin kärna gör det sitt syfte ganska bra.

Inte alla vill fokusera lika länge på deras länkspel, men för dem som verkligen vill upp sina SEO-länkkampanjer har Money Robot Submitter ett bra fokus.

Ladda ner Money Robot Submitter

11. SEOTools för Excel

SeoTools för Excel

Så om vi talar om de mindre och mindre berömda SEO-programvarorna runt om – någonsin hört talas om SEOTools för Excel?

Jag förväntar mig att de flesta av er inte, såvida du inte redan har letat efter SEO-verktyg som fungerar med Excel.

Så kan du gissa vad det här verktyget är till för?

Ja, SEOTools för Excel fokuserar specifikt på att integrera SEO-hantering med Microsoft Excel.

Detta innebär att det är på den mer avancerade sidan av SEO-programvara, men det är verkligen en mycket användbar programvara för dem som använder Excel mycket i sina SEO-kampanjer.

Funktioner:

 • I grund och botten är den viktigaste funktionen SEO-funktionerna på sidan. Dessa bygger i princip ut och utvidgar Excel’s förmåga att verifiera att du har konfigurerat dina sidor korrekt och optimerat dem för sökmotorer.
 • SEOTools för Excel kommer också med verktyg för att titta på off-side SEO-faktorer, till exempel med en backlink-kontroller.
 • Levereras med massor av integrationer för populära tjänster, som Google Analytics eller Majestic.
 • Spindeln: låter dig ange en root-URL eller en lista med webbadresser, som spindelverktyget fortsätter att genomsöka.
 • Ganska enkelt att bygga din egen Connector för att integrera med externa API: er eller tjänster. Tja, enkelt om du redan använder Excel för SEO.
 • Mindre “hjälpare” -verktyg för mindre eller udda SEO-relaterade funktioner som Excel saknas.

Priset för allt det? Det är ganska enkelt: 99 € per maskin per år.

Och om du köper flera licenser får du rabatter per licens!

Om du inte är bekant med att använda Excel för webbplatshantering och SEO, kommer det att vara ganska komplicerat. Och för att vara uppriktig, så är det.

Men de som redan gör hittar SEOTools för Excel fyller en nisch perfekt: Excel är redan ett kraftfullt verktyg i händerna på professionella marknadsförare online, men det saknas några av de saker som gör det perfekt för experter.

12. TheSEOTools.net

seo tools.net

Kom ihåg när jag pratade om Smallseotools.com tidigare?

Och hur det syftade till att tillhandahålla prisvärda (meningsfria) SEO-verktyg till människor som inte är i premium-SEO-sviter?

Du kan tänka på SEO-verktygen som ett slags syskon eller kusin.

Kolla in det här:

TheSEOTools.net

I huvudsak är dessaotools.net en lista med gratis SEO-verktyg. Du måste bara gå till sajten, välja den du vill ha och använda den.

Här är något av det som erbjuds:

Funktioner:

 • De flesta grundläggande SEO-verktyg, som webbplatsgranskare, nyckelordförslag, backlink-sökare och backlink-tillverkare, allmänna Metataggeneratorer och analysatorer och mer.
 • Webbplatsens skärmbildgenerator
 • Kontrollörer för: Google Index, sidhastighet, sidautoritet, domänmyndighet, länkräknade webbplatser, social statistik med mera.
 • Domänrelaterade verktyg, som domänåldersgranskare och Whois-checkar.
 • Innehållsrelaterade verktyg: Grammatikontroller, ordräknare, sökordspositionskontroller och plagiering och artikelspinnverktyg.

Så prisintervallet – är jag säker på att det är gratis?

Ja det är jag. Du kan ta reda på det själv genom att gå till webbplatsen och prova något av verktygen!

13. Netpeak-programvara

Netpeak-programvara

Netpeak Software är en av de mer unikt strukturerade artiklarna på denna lista.

De flesta av artiklarna här erbjuder i grunden allt-i-ett-verktyg, är värd för många separata verktyg på sina webbplatser eller har ett verktyg som fokuserar på en viss del av SEO-processen.

Men Netpeak?

Netpeak erbjuder två separata SEO-relaterade programvaror för två delar av SEO-processen:

Netpeak-programvara

Så det är inte ett allt-i-ett-verktyg, och du kan använda ett eller båda som du vill.

Netpeak Spider är mjukvara för webbplatsrevision och Netpeak Checker är för webbplatsjämförelse och URL-analys.

Här är några av höjdpunkterna (kom ihåg att det är uppdelat mellan de olika programvarorna):

Funktioner:

 • Netpeak Checker: innehåller över 380 parametrar för kontroll av webbadresser.
 • Netpeak Checker: Använd lista över proxyservrar och captcha-lösningstjänster när du hanterar ett stort antal webbadresser
 • Netpeak Checker: forskning bakåtlänk profiler och sociala medier prestanda.
 • Netpeak Spider: kan titta på över 50 SEO-parametrar på sidan för de webbplatser du genomsöker
 • Netpeak Spider: Ställ in anpassade regler för att genomsöka hela webbplatsen eller delar av den

Så som jag sa, Netpeak Checker och Netpeak Spider är två olika verktyg – vilket innebär att du inte kan köpa en sak som har båda.

Så de har separata priser också. Men de två produkterna har SAMT nivånivåpriser.

Varje nivå är fullt utrustat – det finns inte dyrare versioner med fler funktioner. I stället beror priset på hur lång tid du vill begå.

Ett års tjänst går ner till $ 15,20 per månad (faktureras $ 182,40), och du kan köpa i 6 månader, 3 månader eller en månad.

I den andra änden är en månads tjänst bara $ 19,00, vilket innebär att hela utbudet av produkternas prissättning ligger mellan $ 15 och $ 19 per månad!

Kort sagt, Netpeak Software erbjuder två separata produkter som fokuserar på olika delar av SEO-processen – och de är prissatta ganska rimliga.

Prova gratis Netpeak-programvara

14. SEO Tools Center

Den här är mindre känd:

Någonsin hört talas om SEO Tools Center (även känd som SEOToolsCentre)?

Jag visste inte heller mycket. Kärnan i SeoToolsCentre är att den är i samma spår som TheSEOTools.net och Smallseotools.com.

… Men det är lite mindre väl etablerat. Här är om-sidan:

seo verktyg centrum

Så, du vet, det är inte den mest professionella eller ansedda webbplatsen. MEN, det betyder inte att det är värdelöst.

För som de andra artiklarna som jag nämnde låter SEOToolsCentre dig använda en massa separata, mindre verktyg som finns på webbplatsen.

Så du känner till borren. Här är några av funktionerna:

Funktioner:

 • De flesta grundläggande SEO-verktyg ingår.
 • Förutom ett artikelspinnverktyg finns det också en meningsskrivare och ett parafraserverktyg.
 • Intressant nog finns det inte bara grammatik- och stavningskontroller för engelska – utan en grammatikontroller för tyska också.
 • Sökmotorspindelsimulator (med andra ord ett grundläggande genomsökningsverktyg på din webbplats).
 • En text till talkonverterare, artikeldensitetschecker, bildoptimerare och Urdu-skrivverktyg.

Så nu är du förmodligen van vid det här: det här är gratis, rätt?

Jag menar, det måste vara det, efter att ha sett det om sidan?!

Egentligen … inte helt.

Se, alla verktyg som jag nämnde – som i princip täcker samma typ av verktyg som de relaterade webbplatserna jag nämnde – är gratis.

Men SEOToolsCentre har också ett premiummedlemsalternativ. Vad erbjuder det?

För att vara ärlig, ingen aning. De har några allvarliga problem med sin webbplats, så det visar inte vad en premiumplan består av.

… Så effektivt är det gratis! Och för alla problem som webbplatsen kan ha … inget behov av att klaga på gratis SEO-verktyg!

15. Webbchef

Okej, efter den sista artikeln kommer WebCEO att vara lite kontrast.

För där SEOToolsCentre var lite skissartad och full av gratis grejer … Webb-vd är väldigt väletablerad och mycket premium också.

Det har funnits sedan 2000 – vilket innebär nästan två dekader, vilket gör det till en av de äldsta SEO-tjänsterna i branschen.

Dess kunder är spridda i över 150 olika länder, och webb-vd levererar till och med tjänster på 24 olika språk. Så detta borde inte vara någon överraskning:

webbceo

Okej, men vad gör webbchefen?

Kort sagt: det är en annan av de allt-i-ett-SEO-sviterna. Det har över 17 verktyg, men de kan i stort sett delas upp i fyra kategorier:

Verktyg för webbplatsrevision, verktyg för länkbyggnad, verktyg för sociala mätningar och analysverktyg för marknadsföring.

Här är några av de starkare och mindre vanliga funktionerna:

Funktioner:

 • Alla grunderna du förväntar dig av en allt-i-ett SEO-svit.
 • Verktyg för webbplatsrevision inkluderar: ett verktyg för att optimera interna länkar, utöver alla andra aspekter av en webbplatsrevision (SEO-analys, teknisk analys, etc.).
 • Välj att övervaka vissa länkar.
 • Konkurrens baklänksspionering.
 • Innehållsverktyg ger dig tillgång till många olika typer av webbplatser: över 30 lokala webbplatser och kataloger, 10 shopping sökmotorer, 35 blogggemenskaper, etc..
 • Webbövervakning: låter dig spåra heta ämnen i din bransch, övervaka ditt varumärkes rykte på sociala medier, bloggar och nyhetssidor och möjligheten att kontrollera Twitter-surr efter dina målsökord.
 • Generering av vit etikettrapport som kan anpassas, så att du bara kan smälla ditt företags logotyp / namn på saken och skicka den till dina kunder.
 • Rapporter finns på många olika språk och kan översättas från engelska.

En sådan väletablerad SEO-verktygssvit måste bli dyr, rätt?

Tja … det är inom det normala prisintervallet för premium SEO-alternativ, men med en mer prisvärd startpunkt.

Så här bryter WebCEO: s prisstruktur:

Det finns fyra nivåer som kan betalas varje månad, kvartalsvis eller årligen. Om du betalar varje månad börjar den första nivån (Solo) på $ 39 per månad och har begränsade funktioner.

High-end, företag, är $ 299 per månad och är så fullständigt presenterad som WebCEO tillåter.

Om du betalar årligen är ingångsnivån bara $ 29 per månad och Corporate (den fjärde nivån) är $ 225 per månad.

Så det är inte riktigt mycket högre än genomsnittet – och det är verkligen en fullt utrustad SEO-svit. Inte konstigt att webb-VD är så populär.

Prova WebCEO Free

16. Ninja Tools

Ninja Tools

Att beskriva Ninja Tools är lite svårt, särskilt jämfört med alla dessa andra namn jag har talat om.

Se, Ninja Tools är inte riktigt en allt-i-ett-paket med verktyg. Men det är mer än bara ett enda verktyg, eller en katalog med värd och separata SEO-verktyg.

Det är ett paket med SEO-verktyg – en svit – men det är inte allt du behöver. Mycket intressant.

Ninja Tools

Så de specifika verktygen betyder mycket här. I själva verket är den viktigaste attraktionen hos Ninja Tools det presenterade verktyget för optimering av utdrag och dess andra välutvecklade verktyg.

Ninja Tools är mer som en uppsättning kvalitetsspecifika verktyg än en allmän verktygslåda. Här är lite mer om dessa verktyg:

Funktioner:

 • Feature Snippet Optimization Tool: detta är något som Ninja Tools verkligen förnyade sig. Google-presenterade utdrag är oerhört viktiga, men de är svåra att fånga. Det här verktyget förenklar processen och låter dig i princip få utdragspositioner på resultatsidan.
 • Ovanstående verktyg innehåller också data från avsnittet “sökningar relaterade till” längst ner i sökresultaten.
 • Den innehåller också data från Google-funktionen “folk frågar också”.
 • Video SEO-verktyg: detta låter dig hitta vilka av dina sökord som ger rangordningar för videoresultat, titta på konkurrentdata (inklusive på YouTube och deras videoengagemang) så att du kan öka din ranking med dina videor.
 • Ninja Backlink Tool: övervakar din backlink-profil och hämtar data från TONS källor.
 • Ninja Tools har också ett gratis verktyg för att visa mobil källkod. De kommer förmodligen att komma med fler gratis verktyg i framtiden, så håll dig uppdaterad!
 • Moderbolaget, Internet Marketing Ninjas, har en separat webbplats med WAY fler GRATIS SEO-verktyg.

Tja, den sista punkten är lite goda nyheter för er budgeter där ute – ett gratis verktyg! Men naturligtvis är de andra kvalitetsverktygen som Ninja Tools tillhandahåller INTE gratis.

Tyvärr är det lite komplicerat.

Se, Ninja Tools-paketet inkluderar Video SEO-verktyget och Featured Snippet Optimization (som inkluderar “folk frågar också” och “sökningar relaterade till” -verktyg) som ett paket.

Backlink-verktyget måste du dock köpa från moderbolaget: Internet Marketing Ninjas.

Så den första produkten – som är en mindre svit med verktyg – har tre nivåer: Expert, Pro och Enterprise.

Expert är $ 4,99 per månad, eller $ 49,90 per år, och Enterprise är $ 349 per månad eller $ 3,490 per år.

Oavsett om du betalar varje månad eller årligen påverkar du bara dina priser med några få dollar.

Okej, och backlinkverktygen?

De finns på moderbolagets webbplats, liksom några fler gratisverktyg!

Det verkar som om Ninja Tools är en av de mest unika artiklarna på denna lista.

17. SERPs.com

SERPS

Om du var tvungen att gissa vad SERPs.com handlar om, vad skulle det vara??

Okej, bara skojar. En mild påminnelse om du bläddrade igenom början av listan: SERP betyder sökmotorsresultatsida. Det är det vi alla ser nästan varje gång vi är på internet.

Så SERP: er handlar om att öka ditt … Tja, placera i sökmotorresultaten!

Och det gör ett ganska bra jobb. Här är några av de anmärkningsvärda klienterna:

SERPs.com

Nu kanske du undrar vad exakt SERP erbjuder.

Det är i grunden en svit med verktyg, men det är på enklare sida. Det är inte dåligt! Det har också några mer unika funktioner som kastas in.

Här är några funktioner höjdpunkter:

Funktioner:

 • En enkel, användarvänlig instrumentbräda som fortfarande visar massor av information.
 • SERPs DataLab låter dig titta på MILLIONER av dagliga SERP-data med ett användarvänligt gränssnitt. Du kan också bygga anpassade rapporter ur det.
 • Utvecklarvänligt API låter dig mata dagliga rangordningar i ditt eget rapporteringssystem.
 • Tillägg för Google Sheets.
 • Vit märkningsfunktion som är ganska anpassningsbar.
 • Lokala rankningar på stads- eller postnummer, och ranking för mobil, stationär och surfplattor.
 • 400 olika kombinationer av Google- och Yahoo-rangordningar efter land och språk.
 • Alla grundläggande funktioner du förväntar dig av en omfattande SEO-svit, även om det finns mindre fokus på webbplatsrevision och bakåtlänkar.
 • Moderbolaget (Authority Labs) har en anständig uppsättning pålitliga gratisverktyg!

Så här fungerar det för att betala för det här:

Det finns tre nivåer: Small Business, Agency och Enterprise. Enterprise har anpassade priser, men de andra två inte.

Small Business är 49 dollar per månad och är begränsat till 300 sökord, 5 webbplatser och ett användarkonto.

Byrån är 99 dollar i månaden, har upp till 1 000 nyckelord, har full vitfunktion och obegränsade webbplatser och användare.

Vissa kanske uppskattar att ha ett enklare val!

Men även om det är ur din budget bör du inte försumma de gratisverktyg som moderbolaget tillhandahåller!

18. Ahrefs

ahrefs

Ah, Ahrefs! (Förstår?)

Några av de namn jag har talat om har varit ganska väl etablerade. De har tusentals eller till och med miljoner klienter, inklusive några högprofilnamn.

Tja, Ahref är VISSA där uppe.

Sedan grundandet 2011 har Ahrefs vuxit till en mycket kraftfull SEO-programvara.

Titta bara på den klientlistan och berätta att den inte är imponerande:

Ahrefs

Ahrefs är i grunden en annan allt-i-ett SEO-svit. Men den unika delen är att Ahrefs är superkraftig, inte bara på grund av dess starka verktyg, utan dess stora resurser.

Här är en titt på vad jag pratar om:

Funktioner:

 • Ahrefs resurser är MASSIVA: Ahrefs genomsöker 5 miljarder sidor om dagen, har ett index på 16 TRILLION kända länkar och 3 TRILLION kända webbadresser.
 • Organiska sökrapporter låter dig titta på hur dina konkurrenter rankas, vilka sidor som driver mest trafik till sina webbplatser och allt drivs av data om hundratals miljoner sökord.
 • På det anteckningen har nyckelordutforskaren alla vanliga nyckelordrelaterade verktyg jag har pratat om (nyckelordssvårigheter, sökordsgenerering osv.) Men det drivs av en databas med över 3 miljarder sökord.
 • Backlink-data, igen, från miljarder genomsökta sidor.
 • Innehållsforskning, som tittar på flera saker (sociala medier, organisk söktrafik, bakåtlänkar osv).
 • Rankspårning som blir mycket specifik och detaljerad som du vill.
 • Möjligheten att ställa in varningar när du eller dina konkurrenter vinner / förlorar bakåtlänkar.
 • Kundsupport är mycket robust, några av de bästa som erbjuds av SEO-programvara.

Okej, helt klart, Ahrefs har en galen mängd data som används. Det måste kosta något, eller hur?

…Ja, absolut. Ahrefs har fyra nivåer, som kan betalas varje månad eller årligen.

Betalas varje månad, varierar priset från $ 99 per månad (Lite) till $ 999 per månad (byrå).

Betalt årligen varierar priset från $ 82 per månad till $ 832 per månad.

Så ja, startpriset är på den brantare sidan, men det är fortfarande ganska väl presenterat. Och ärligt talat, allt som drar nytta av Ahrefs massiva databaser kommer att garantera några högre priser.

19. Moz

MOZ

Det är svårt att betona hur stor del av Moz är i SEO-programvaran.

Så här kan jag bäst sätta det i perspektiv:

Ganska många av namnen på den här listan har skryttat över hur de inkluderar tillgång till Moz: s resurser.

Så klart är Moz själv en kraft att ta itu med. Inte konstigt att dess klientlista också är imponerande:

Moz

Så, som du kan se, Moz är en annan allt-i-ett SEO-svit. Det finns fyra huvudområden i sviten: webbplatsrevisionsverktyg, rangspårningsverktyg, backlinkverktyg och sökordsverktyg.

Funktioner:

 • Liksom föregående post har Moz massiva mängder data att dra från: 35 TRILLION indexerade länkar, 7 miljoner SERP: er analyserade om dagen, 500 miljoner nyckelordförslag via sökordsverktyget.
 • Webbplatsrevisionerna är inte bara omfattande utan också snabba. Dessutom har Moz automatisk genomsökning varje vecka och varnar dig om nya problem.
 • Optimering på sidan och innehåll.
 • Länkbyggnads- och forskningsverktyg låter dig också göra länkspårningslistor som gör det superlätt att hålla reda på dina mål och framsteg.
 • Mycket enkel och mycket anpassningsbar rapportgenerator.
 • Bra onboarding och utbildningsresurser.

Så, en annan kraftfull och ansedd allt-i-ett SEO-verktygset. Vad kostar den här gången?

Moz har fyra nivåer med fastställda priser, plus en företagsplan med anpassade priser och funktioner. De kan betalas varje månad eller årligen.

Om det betalas varje månad är prisintervallet från $ 99 per månad till $ 599 per månad. Betalt årligen sjunker intervallet: från $ 79 per månad till $ 479 per månad.

Du vet hur det går: för vissa företag kommer detta att vara den perfekta SEO-lösningen, och för andra kommer det att bli överdrivet.

20. SEMRush

SEMrush

Så de två sista namnen på denna lista har varit stora, väletablerade, används av världens största varumärken och har massor av resurser.

SEMRush … det är precis som de två sista.

SEMrush grundades 2008 som en liten start och har vuxit till att ha 6 kontor i fyra olika länder med över 650 anställda.

Och det har dess andel av berömda kunder också:

SEMrush

Så, som du kan gissa, är grunden för SEMrush att det är en annan allt-i-ett SEO-svit. Det har i princip allt du behöver, men dess verktyg kan bli ännu mer djupgående än vanligt.

Funktioner:

 • Alla grunderna du är vana vid – webbplatsrevisioner, tekniska SEO-revisioner, sökordsgenerering osv.
 • Backlinkverktygen ägnar extra uppmärksamhet åt huruvida .edu- eller .gov-webbplatser hänvisar till din webbplats, plus riktigt insiktsfulla rapporter om geografiska källor.
 • Verktyg för sociala medier har inte bara en djupgående rapportering och analys, utan också låter dig skapa innehåll och schemalägga det till 5 olika sociala nätverk.
 • Fantastiska innehållsmarknadsverktyg som kan generera trendande ämnesidéer och delade kalendrar för ditt team.
 • Analytics-rapporter för en miljon olika saker, snabbt genererade och lättlästa diagram för att jämföra webbplatser, förmågan att skapa anpassade rapporter och mer.

Eftersom SEMrush, som de två senaste artiklarna, är ett mycket omfattande SEO-paket, skulle du ha rätt att förvänta dig högre priser.

SEMrush har tre nivåer med fasta priser plus en företagsplan med anpassade priser. Du kan betala varje månad eller årligen – du känner till borrningen.

Betalt månadsvis, prisintervallet är $ 99,95 till $ 399,95 per månad. Betalas årligen är det $ 83,28 till 333,28 $ per månad.

Så SEMrush skiljer sig inte alltför från sina kvalitetssökare från SEO-sviter.

Starta SEMrush Free Trial

21. Ubersuggest

ubersuggest

Ubersuggest är en trevlig taktförändring efter de intensiva SEO-lösningarna som jag just täckte.

Se, Ubersuggest är inte en svit med verktyg, eller ens ett par verktyg. Ubersuggest har inte ens en egen webbplats – det är ett enda verktyg som värdas av Neil Patels webbplats.

Låter skiss? Det är inte. Neil Patel är en av världens mest hyllade företagare och marknadsförare.

Tidigare sa jag att Ubersuggest är ett verktyg. Tekniskt sett är det: det är en sökfält på Neil Patels webbplats.

MEN i praktiken kan Ubersuggest användas för flera saker och har några olika verktyg. Så det är på samma sätt som ett mini-multiverktyg.

Funktioner:

 • Generator för nyckelordidé och en översikt över söktermen.
 • Innehållsidéer också!
 • När du går in i en domän blir Ubersuggest också en trafik- och SEO-rankningsanalysator.
 • SEO-kontrollen ger en solid lista över fel / problem som ska arbetas med.
 • Trafikanalysator tittar också på toppsidor och nyckelord.
 • Webbplatsrevisionsverktyg som tar högst några minuter och avslöjar mycket information helt enkelt.
 • Backlinks-verktyg, liknande webbplatsrevisionen i struktur och hastighet.

Titta, låt oss vara verkliga – är det här verktyget grundläggande jämfört med den fancy-schmancy allt-i-ett-programvaran?

Definitivt. Men sanningen är att detta förmodligen är ett av de bästa gratis SEO-verktygen på marknaden. Det är rätt – det är helt gratis.

Och förutom det är det lätt att använda, informativt och pålitligt.

22. AnswerThePublic

answerthepublic

AnswerThePublic är på samma not som Ubersuggest – det är ett mindre verktyg som fortfarande är ganska ansedd.

Men oh boy … är det en av de mer unika artiklarna här. Det har ett definitivt fokus på en viss aspekt av SEO, vilket gör det enkelt att ta reda på.

Ingen mening att slå runt busken. Så här ser det ut i handling:

AnswerThePublic

AnswerThePublic kan betraktas som en infographic generator för sökmotordata. Det är en överförenkling, och det finns skillnader mellan de gratis och betalda versionerna, men det är det viktigaste!

Funktioner:

 • Sammantaget skapar datavisualiseringar och infografik för nyckelordtermer du anger.
 • Involverar mycket information och data, så det är inte värdelöst – men infografiken hjälper verkligen att göra det lättare att smälta.
 • Jämför data och se nya förslag.
 • Språk- och platsbaserade resultat.
 • Möjligheten att spara rapporter!
 • Obegränsade teammedlemmar.
 • Bilder av högre kvalitet och möjligheten att dölja sektioner du inte vill ha.

Okej, jag måste vara lite nedslagen här – nej, AnswerThePublic är inte helt gratis. De flesta av de funktioner som jag listade är för den betalade versionen.

Om du går med den betalda versionen är det $ 99 per månad. För att vara ärlig, det låter lite brant för mig, men hej – massor av människor är bara bra med det.

Lyckligtvis kan du använda gratisversionen. Det finns ett begränsat antal sökningar, och du kan inte göra jämförelser sida vid sida eller de flesta saker som den betalade versionen gör … men du kan fortfarande göra grunderna gratis!

Prova AnswerThePublic Free

23. WooRank

Woorank

Jag kommer att stänga den här listan med SEO-verktyg med WooRank.

WooRank är en ganska stor SEO-programvarusvit – för närvarande har den registrerat mer än en miljon användare.

Det är inte det största SEO-programvaruföretaget där ute, men det är fortfarande ganska anmärkningsvärt.

Så som sagt, WooRank är en svit med verktyg. Men det är på den mindre sidan. Det kan tekniskt vara ett allt-i-ett-verktyg, men det är inte lika omfattande som några av de andra här.

Som sagt, det erbjuder mycket.

Funktioner:

 • Sökordsverktyget är ganska sofistikerat.
 • WooRanks Projects: låter dig i princip ladda ner data som en rapport och anpassa dem.
 • Webbsökning / granskning.
 • Konstant SEO-övervakning av din webbplats, inklusive e-postrapporter och övervakning av hälsa / upptid. Sammantaget lägger WooRank mycket tonvikt på SEO-kontrollen.
 • På den anmärkningen kan du prova SEO-checkeren gratis!
 • WooRank har en speciell betoning på enkelhet och användarvänlighet. Det betyder inte att verktygen inte är kraftfulla, men de är särskilt användbara.
 • Med försäljningsverktyg kan du skapa rapporter och recensioner av webbplatser att skicka till kunder eller potentiella kunder.
 • Lead Gen-verktyget hjälper dig att automatisera dessa försäljningsverktyg tidigare.

Se vad jag menar? Även om WooRank har mycket på gång är det inte lika omfattande som de heltäckande, allt-i-ett-verktygsuppsättningarna som jag har täckt.

Så förhoppningsvis är det billigare än de, rätt?

Faktiskt, ja! Det finns tre nivåer: Pro, Premium och Enterprise. Alla har förinställda priser.

De kommer från $ 59,99 per månad till $ 249,99 i månaden och varierar i funktioner – men behagligt är Pro-nivån inte ens så begränsad.

Slutsats: vilket SEO-verktyg rekommenderar jag?

Om du har läst hela listan – grattis! Kommer du ihåg något av namnen??

Skämt åt sidan, låt mig berätta vilka av dessa verktyg jag rekommenderar. De har alla tillräckligt med fördelar för att vara värda att nämna, men vi kan fortfarande begränsa det från 23.

Naturligtvis … det finns inte ett enda verktyg som passar alla storlekar. Jag har några rekommendationer:

Förvånansvärt är SEO-verktygen som har specifika fokus ganska bra för sina områden. Till exempel:

Bavoko är särskilt bra för dem som i stor utsträckning använder WordPress, och SEOTools för Excel är bra för Excel-användare.

AnswerThePublic är bra om du vill generera prickande infografik och rapporter, och NinjaTools är utmärkt för att fokusera på optimering av funktionsavsnitt.

Och även om jag inte alltid skulle rekommendera företag att använda gratis SEO-verktyg, kan de verkligen vara bra.

Så för dem skulle jag säga att Ubersuggest är ett av de bästa gratis SEO-verktygen, och Smallseotools.com och TheSEOTools.net är också bra kataloger med gratisverktyg..

Och för de stora kanonerna – företag som behöver verkligen pålitliga allt-i-ett SEO-verktyg:

Jag skulle säga Ahrefs, SEMrush och Moz är förmodligen bland de bästa, eftersom de har de bästa resurserna, rykte och välbyggda verktyg. Även Woorank och Mangools är också ganska solida!

Oroa dig inte om du känner dig lite överväldigad. Vi är här för att hjälpa till!

Kom ihåg att vi har några resurser som kan hjälpa dig komma igång med några av grunderna – viktiga grunder som ökar din sökmotors sidrankning!

Eftersom webbplatsens prestanda definitivt påverkar din ranking kan du använda vår uppetidskalkylator för att se vad upptid verkligen betyder för din webbplats.

Dessutom kan vi kontrollera om din webbplats, eller din konkurrent, är nere, och berätta vad deras värd är – på så sätt kan du kolla in några av de grundläggande!

SEO är komplex, men det kan underlättas med den mjukvara jag listade och rekommenderade. Och om du vill veta mer – fråga oss bara!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map