7 tips om domännamn för din webbplats

Här är mina 7 domännamnetips när du fastnar i att bestämma domännamnet för din webbplats.


Att välja ett domännamn är inte mindre komplicerat än att välja ett namn för ditt företag eller barn; du måste vara relevant, tankeväckande och omtänksam.

Ditt domännamn är din identitet på Internet, vilket är stort och oändligt som yttre rymden. Det är dina domännamn som hjälper människor att identifiera dig och ditt företag. Ingenting är viktigare än ett domännamn när man startar ett onlineföretag.

Du måste göra det rätt annars kommer det att göra mycket skada.

Jag ska hjälpa dig att hitta det perfekta domännamnet för ditt företag.

Dessa 7 tips om domännamn hjälper dig att förstå paradigmet följt av människor; titta och börja sedan med att söka efter den perfekta domänen:

Domännamn Tips

Tips 1. Ett unikt och lätt att skriva domännamn:
Du måste hålla domännamnet lika unikt som din organisation annars kommer det att förlora sin trovärdighet. Medan du letar efter ett unikt domännamn är det oerhört viktigt att du håller det enkelt.

Till exempel är www.example.com ett intressant domännamn men www.xample.com är unikt. Det här är dilemmaet, du måste använda lite innovation här och göra det www.examplestore.com eftersom människor i allmänhet stavar exempel som ‘exempel’ och inte som ‘xample’.

Genom att lägga till ett annat ord till din domän kan du göra det mer relevant och unikt.

Tips 2. Använd ett domänverktyg:
Har du upplevt ett författarsblock? Inga bekymmer, det finns verktyg på Internet som kommer att ge dig de bästa förslagen. Du kan mata in relevanta förslag och ta bort ett utsökt domännamn. De flesta av dessa domänverktyg är gratis tillgängliga.

Jag granskade olika verktyg för att generera idéer om domännamn som hjälper dig att välja rätt.

domainpill
Tips 3. Nämna nyckelordet i din domän:
shoppa domän

Bygga en nischbutik? Att lägga till ett nyckelord i domännamnet kommer att vara en bra idé. Ett nyckelord i domänen ger mer trovärdighet i sökmotorns ögon och det är lättare att marknadsföra dem. Folk kan komma ihåg dessa namn med stor lätthet.

Till exempel hostingsecrets.com, detta domännamn berättar besökaren mycket om webbplatsen. Att inkludera nyckelord i domännamn kommer alltid att vara en av de bästa SEO-metoderna och hjälper dig mycket att bli rankad på alla sökmotorer.

Tips 4. Undvik intrång i upphovsrätten och användning av nummer eller bindestreck
Gå inte in i copyright-frågor genom att använda varumärken eller andra företagsnamn i din domän eftersom det kommer att skada ditt företag enormt. Använd aldrig upphovsrättsskyddade domäner, gör det inte. Du kan köra en kontroll innan du sätter dig in med önskat domännamn. Kontrollera här http://www.copyright.gov/records/ och var på den säkra sidan.

Att använda siffror och bindestreck i domännamnet är ännu en svartlistad metod. När du använder siffror och bindestreck i domännamnet komplicerar du det för besökarna. Det finns en stor sannolikhet för att de förvirrar “6” med “sex” och du kommer att förlora all din trafik.

Att använda bindestreck i domännamn är en av de värsta saker du kan göra med ditt företag. Många förvirrar bindestreck (-) med Underscore (_). Detta måste undvikas på alla sätt.

Tips 5. Förstå vikten av domänförlängning
betydelsen av domänförlängning

Några av de mest populära domänutvidgningarna är .com, .org, .net och .biz; medan du köper en .net-förlängning kommer att hjälpa dig att spara lite pengar men att spara kommer att vara till ingen nytta på lång sikt. Att köpa en .biz kommer att ge en stor fördel och meriter för ditt företag.

Varje domänutvidgning har sitt specifika värde och fördelar. Utveckla en förståelse för samma och välj en som passar dig och ditt företag bäst.

Ytterligare tips: När du använder www.xyz.net som standard-URL för din webbplats kommer det att vara fördelaktigt om du köper liknande domäner som www.xyz.com och www.xyz.biz och omdirigerar dem till www.xyz. netto, på det här sättet kan du behålla den felaktiga eller förvirrade trafiken.

Betydelser av olika domänutvidgningar:

.co: Står för företag, community, handel

.info: informationssajt

.net: tekniska webbplatser

.org: ideella organisationer

.biz: affärssidor mestadels e-handelswebbplatser

.mig: personliga webbplatser

Tips 6. Att vara direkt:
Ett vilseledande domännamn kommer att ge dig mycket trafik regelbundet men då kommer din avvisningsfrekvens att öka, vilket inte kommer att hjälpa på lång sikt. Bortsett från den höga avvisningsfrekvensen är inte bra för SEO på din webbplats.

Välj ett domännamn som är direkt ber besökaren om ditt företag och är relevant för ditt företag.

Tips 7. Rikta in ditt område:
rikta in sig på dina kunder

Att bygga en nischbutik eller en områdespecifik butik kräver ett annat tillvägagångssätt för val av domännamn. Du måste hålla inriktade områden i åtanke när du väljer ett domännamn. Försök att inkludera staden eller stadnamnet om ditt företag kommer att betjäna lokala kunder.

Nu när du vet vad alla faktorer att tänka på när du väljer ett domännamn för ditt företag är det viktigt att du ACT ACT FAST. Det är viktigt att agera snabbt eftersom domännamn är billiga och de säljer snabbt.

Om du fortfarande har problem med att välja ett domännamn, besök HostGator eller BlueHost, fyll i det relevanta nyckelordet och du kommer att ha många förslag att välja mellan.

Jag hoppas att du har hittat dessa domännamnetips användbara i din strävan efter det perfekta domännamnet.

Om du har förslag eller bättre tips, dela det genom att kommentera nedan.

Lycka till med din online-satsning!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map