9 Dumma webbhotellfrågor som du alltid fruktade att ställa

Beslutsfattande är världens mest besvärliga uppgift; människor tar i allmänhet beslut baserat på känslomässiga och personliga instinkter men beslut bör alltid baseras på fakta och data. Att välja webbhotell är ett av de beslut som alltid bör fattas genom att hålla fakta under ljus. Alla beslut som fattas på grundval av remissprogram eller kraftig rabatt kan orsaka problem och fel i den kommande framtiden.


Många tycker att webbhotell är en förvirrande uppsättning jargons; de är inte medvetna om att det har fått en framträdande roll att spela i deras online-affärsutveckling. Här kommer vi att besvara 9 dumma webbhotellfrågor som du alltid fruktade att ställa:

1. Kan webbplatshastigheten ökas om jag lägger min webbplats till dedikerad hosting kontra delad värd?

webbplats hastighet

Svar: Kom direkt till svaret, ja! Laddningshastigheten för din webbplats kommer att öka om du sätter din webbplats på dedikerad hosting istället för delad hosting.

Här är därför: Ett företag som säljer delad hosting (som namnet antyder allt på delad hosting är DELAD inklusive diskutrymme, bandbredd etc.) har fått hundratals eller kanske tusentals kunder. De måste ge var och en av dem en god kundupplevelse, varför de kommer att dela upp de serverresurser de har lika mellan varje kund. DET får din webbplats att ladda långsammare.

När din webbplats fungerar på en dedikerad webbhotell delas inte serverresurserna, de är bara “dedikerade” till dig. Därför kommer din webbplatshastighet definitivt att öka om du går till dedikerad hosting. Läs mer om dedikerad hosting här.

2. Kommer min webbplatshastighet att minska om jag är värd för flera webbplatser på mitt värdkonto?

Svar: Det finns två olika scenarier, låt oss diskutera båda scenarierna en efter en:

Om du har en dedikerad webbhotell och sedan är värd för flera webbplatser: Om du har en dedikerad webbhotell och sedan är värd för upp till 10 webbplatser kommer hastigheten på din webbplats inte att minska mycket eftersom dedikerade värdservrar levereras med mycket av resurser.

Om du har ett delat hosting-konto och sedan är värd för flera webbplatser: Om du har ett delat hosting-konto och du är värd för mer än 2 webbplatser kommer hastigheten på din webbplats att minska eftersom dina serverresurser redan är begränsade av webbhotell företaget och du begränsar det ytterligare genom att vara värd för mer än en webbplats.

3. Bör webbhotell-servern vara nära min plats eller min användares plats?

webbhotell server

Svar: Om din onlinebutik är inriktad på ett specifikt område eller ett land är det viktigt att servern ligger nära användaren / besökaren. Till exempel: Om du har en onlinebutik som säljer Vape-vätska i Australien är det viktigt att webbplatsen är värd på en server i Australien, detta kommer att påverka SEO, Ranking och laddningshastigheten på din webbplats.

Å andra sidan, om din målgrupp är så bred som Amazons, som hela världen är, är det inte viktigt för dig att ha din webbplats värd på servrar över hela världen. I sådana fall kommer CDN: er (Content Delivery Networks) att spela och de lagrar ofta åtkomna data på servrar närmast klienten. CDN: er gör det automatiskt; du behöver inte oroa dig för det. Du kan lära dig mer om andra viktiga faktorer relaterade till servrar här.

4. Om jag registrerar min domän hos en webbhotell och är värd för webbplatsen hos andra webbhotellföretag, kommer det att påverka webbplatsens hastighet?

Svar: Det kommer inte att påverka webbplatsens laddningshastighet om DNS och webben är värd på olika servrar.

5. Windows Server vs. Linux Server – Vilken bör jag välja och varför?

Windows-vs.-Linux

Svar: Företag och webbmasters bör alltid välja Linux-server till Windows-server för att vara värd för sina webbplatser eftersom Linux ger bättre säkerhet, hög stabilitet och mer TCO – totala ägandekostnaderna – med tanke på att Linux-programvarupaket alltid finns gratis. Du kan hitta fler skäl att välja Linux-server till Windows-server här.

6. Bör jag oroa mig för att ta säkerhetskopiering även när webbhotellföretaget tillhandahåller automatisk säkerhetskopiering?

Svar: Oavsett om din webbplats är värd på en dedikerad webbhotell eller på en delad webbhotell, bör du alltid ta backup av din webbplats även när webbhotellföretaget erbjuder automatisk säkerhetskopiering.

Varje ny automatisk säkerhetskopia skriver över den föregående automatisk säkerhetskopiering, och det rekommenderas starkt att behålla personliga säkerhetskopior. Fjärranslutna / personliga säkerhetskopior kommer att vara praktiska för katastrofåterställningar.

7. Om jag byter webbhotell kommer det att påverka min Google-ranking?

Svar: Att byta från ett värdföretag till ett annat kommer inte att påverka SEO eller din Google Ranking så länge DNS-värd och webbhotell förblir i samma land. 1% av din Google-ranking kan påverkas om du byter till en dålig webbhotell. Håll nedetiden låg och kvaliteten på innehållet på din webbplats är hög och din Google-ranking sjunker aldrig.

8. Jag hittade en webbplats som erbjuder GRATIS webbhotell. Ska jag gå efter det?

Free-webbhotell

Svar: Webbplatser som erbjuder gratis webbhotell ger i allmänhet riktigt låg laddningshastighet och en mycket hög nedtid. Dessa faktorer kommer att döda din Google Ranking. Du kan inte vara värd för fullfjädrade professionellt utformade webbplatser på sådan gratis värd. Och eftersom kostnaden för värd har sjunkit så mycket under åren är det fortfarande ganska ekonomiskt att värda den på en Shared Hosting-server.

9. Jag håller på att lansera min nya webbplats. Ska jag gå för delad hosting eller dedikerad hosting?

Svar: När man lanserar en ny webbplats bör man alltid beräkna sin budget, framtida behov och kundbas innan man väljer dedikerade eller delade hostingtjänster. Om du ser fram emot att bli stor i den kommande framtiden och också planerar att vara värd för mer än en webbplats väljer du Dedicated Hosting men om du är en individ och dina behov är begränsade, fortsätt med Shared Hosting och njut av din online-närvaro.

Nu när vi har svarat på alla dessa frågor är det dags för dig att gå igång med din nästa online-satsning.

Ha en glad värd!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map