Bandzoogle-recension: 8 saker att veta innan du använder den!

Denna artikel reviderades och uppdaterades 29 april 2020.


Åh ja, idag finns det så många värdplattformar tillgängliga på marknaden. Men de flesta av dessa är värdplattformar för allmänna ändamål. Med allmänna syften menar jag att du kan vara värd för alla domäner.

Skulle det inte vara bra om du kan få en helt exklusiv värdplattform som kan användas för en specifik domän som du letar efter?

Vad sägs om att ha en värdplattform dedikerad till musiker?

Varsågod.

Bandzoogle är verkligen en värdplattform dedikerad till musiker.

En webbplats tillägnad musiker kräver mer kreativitet och fler verktyg. Det här är exakt vad Bandzoogle innehåller.

Vad är Bandzoogle?

Håll muspekaren för att förhandsgranska

Bandzoogle

Bandzoogle är en webbhotellplattform som uteslutande är tillägnad musiker. Det ger verktyg för musiker att bygga en professionell webbplats, marknadsföra musik samt sälja direkt till fans.

Det ger verktyg för att stödja integration med sociala medier som Twitter, Facebook, Instagram, SoundCloud och Bandcamp.

Bandzoogle har också en inbyggd butik, verktyg för adresslistor och rapporteringsfunktioner tillsammans med dussintals teman och mallar.

Det lanserades först 2003 av en musiker Chris Vinson som också skapade en webbplats för sitt rockband med namnet Rubberman.

Bandzoogle har sitt huvudkontor i Montreal, Quebec, Kanada. Detta är populärt bland musiker och mer än 30 000 musiker och band använder det.

Fördelar med Bandzoogle:

Att känna till de bästa punkterna om den webbhotell du väljer är extremt viktigt. Som alla andra värdplattformar har Bandzoogle sin egen uppsättning av för- och nackdelar.

Låt mig prata mer om fördelarna med att använda Bandzoogle.

 • Prestanda och hastighet: Bandzoogle har en molninfrastruktur och är byggd för att ge högprestanda för webbplatser med tung design. Det har förmågan att snabbt återge video och grafik.

  Eftersom detta är dedikerat till musiker, tas extra försiktighet att tillhandahålla tillräcklig bandbredd utan kvävning. Det begränsar användare endast baserat på sidor, spår och foton. Bortsett från detta finns det inga andra begränsningar. Värdplattformen stöder skalbara och snabbt växande webbplatser.

  Nedan visas webbplatsens prestanda, vilket är utmärkt.
  bandzoogle upptidKlicka här för att kontrollera den senaste statistiken över drifttid för Bandzoogle

  Ett liknande test för den första byten är som visas nedan. Detta är också lika snabbt.

bandzoogle webbsida hastighet

Naturligtvis är Bandzoogle funktionsrikt och gör webbplatsskapning extremt enkel. Det har några enkla att dra och släpp-alternativ som enkelt kan användas av även en nybörjare.

 • E-handel redo: Den grundläggande planen stöder de flesta rudimentära funktioner som krävs för en musikwebbplats. Alla planer har stöd för e-handel. Du kan enkelt sälja musiknedladdningar med detta.
  e-handel redo bandzoogle
 • Inbyggd e-postlista: Stöds också är en e-postlista med minst 100 fanabonnenter för grundplanen. Du kan snabbt ansluta till dina fans med hjälp av deras e-postlistfunktion.

  Funktionen möjliggör professionella e-postmeddelanden, schemaläggning av e-postmeddelanden och analyser samt e-postrapportering.
  Bz-adresslista

  Andra funktioner inkluderade är turnékalender och SEO-verktyg. Dessa är få funktioner som inte är lätt tillgängliga i andra värdplattformar.

 • Tryck på satser & Mer: Varje plan stöder elektroniska presssatser och har SSL-säkerhet. Den mer avancerade planen har massor av ytterligare funktioner.
 • Avancerade funktioner: Några av dessa funktioner inkluderade är videohuvuden, lagerspårning, rapportering av ljudskanning, förbeställningar av album och många fler. Du kan sälja biljetter, varor, videofiler och mediefiler.
 • Inbyggda webbdesignverktyg: Bandzoogle stöder kraftfulla webbdesignverktyg med funktioner som en bildhanterare, Instagram-integration, teckensnittsbibliotek och många fler. Sammantaget är det funktionsrikt att utveckla en musiker webbplats.
 • Testperiod: Med alla planer får du en 30-dagars kostnadsfri testperiod. De flesta värdplattformar stöder inte sådana funktioner. Så ja, det är verkligen en win-win situation.Bz-rättegång 30 dagar
  När provperioden har löpt ut kan du enkelt uppgradera till någon av deras betalade planer. Planen innehåller det gratis domännamnet.
 • Rabatter: Bandzoogle ger attraktiva rabatter. Om du väljer att betala årligen får du en rabatt som är lika med två fria månader. Om du har en gratis domän kan du efter 60-dagars medlemskap välja att flytta någon annanstans.

  Bandzoogle ger en ideell rabatt. Det erbjuder gratis konton för registrerade välgörenhetsorganisationer fokuserade helt på musik.

  Allt du behöver göra är att registrera dig för ett gratis konto och skicka e-post till Bandzoogle med information om din organisation.

  Hoppa över allt och kräva för din rabatt nu …

Bandzoogle tillhandahåller en hel del datainsikter genom att implementera effektiv rapportering som kan göra en interaktiv dataanalys.

Bandzoogle har en unik funktion som ger platsinriktning. Med den här funktionen kan du rikta dig till fans på specifika platser med anpassad e-post.

Nackdelar med Bandzoogle:

Låt oss nu prata om några saker som, enligt min mening, Bandzoogle kan förbättra.

För att vara ärlig finns det inte för många nackdelar med att använda Bandzoogle. De påstår sig vara en värdplattform för musiker och det är något de är bra på.

Få av nackdelarna är det-

 • Tillägg: När det gäller en anpassad e-postinkorg är detta inte en del av planen. Så e-posthotell har en separat prissättning på $ 14,95 per år.

Återigen stöder ingen av planerna upprättstående flera webbplatser. Multi-site har en separat prissättning som du behöver för att komma i kontakt med deras konto specialist.

Bandzoogle-funktioner:

Enkel användning:

Den cPanel som finns i Bandzoogle är enkel att använda även för nybörjare.

Se Bandzoogle-demo nedan:

När du loggar in kan du enkelt redigera och lägga till grundläggande funktioner.

Bandzoogle cPanelDetta ger också flera e-handelsstöd. Härifrån kan du lägga till de senaste nyheterna, senaste spåret och detaljer om dina kommande program.

Att redigera mallarna är enkelt och du kan lägga till sidor enkelt. Med cPanel kan du också redigera mallar, generera olika rapporter och lägga till e-postkampanjer med hjälp av postlistfunktionen.

Bandzoogle sändlista

mallar:

Din musikwebbplats skulle vara ofullständig utan att använda de bästa mallarna. Mallarna måste vara iögonfallande och det är exakt vad Bandzoogle riktar sig till.

Tja, alla dessa är verkligen mobila känsliga. Mallarna är väl segregerade baserat på musikgenren. Det stöder ett stort antal teman och du kan också lägga till ditt eget tema.Bandzoogle-mallar

Du kan enkelt förhandsgranska ditt val av tema. Detta ger dig också en mobilbaserad vy.Bandzoogle mallar 2

Allt detta kommer med en enkel att anpassa och använda anpassningar.

Dra och släpp-funktioner:

I de flesta fall har musikwebbplatser stort UI och beror till stor del på uppladdningar av media och video. För att använda alla dessa funktioner, i de flesta värdplattformar, måste man göra vissa nivåer av kodningsändringar.

I motsats till detta tillhandahåller Bandzoogle interaktiv och innovativ UI-design som är perfekt för din musikaliska webbplats. Samtidigt kräver detta ingen kodkompetens.

Den kompletta webbdesignen använder en enkel att använda en webbplatsbyggare med drag and drop-alternativ.

Bandzoogle-menyn

Att göra alla anpassningar med dessa drag-and-drop-funktioner är extremt sömlöst. Tillsammans med dessa drag-and-drop-funktioner finns det flera demofilmer som är tillgängliga.

När du har gjort dessa ändringar kan du snabbt titta på en förhandsgranskning av din webbplats för skrivbord, surfplatta och mobil.

Kundsupport:

När det gäller kundsupport kan du nå Bandzoogle-teamet med e-post eller livechatt. Du kan använda e-postmeddelandet hela tiden. Livechatten är inte tillgänglig dygnet runt.

Om livechattalternativet inte är tillgängligt får du en popup som visas nedan.Bandzoogle kontakta oss

Bandzoogle tillhandahåller inte ett livechattalternativ hela tiden, förmodligen en anledning till att vara deras extremt enkla att använda cPanel.

På deras cPanel hittar du flera demofilmer som kan användas som referensguide.

Vidare provade jag också deras livechattalternativ. Det var extremt snabbt med ingen väntetid.

Bandzoogle livechatt

Bandzoogle livechat 2

Livechattrepresentanten var tillräckligt snabb för att ge tillräcklig information och relevanta länkar för att ge mer information om de olika funktionerna.

Bortsett från detta har Bandzoogle ett bloggsnitt som har olika intressanta innehåll över olika ämnen. Du kan också registrera dig här för att få regelbundna uppdateringar.

Prissättning:

Bandzoogle har 3 olika planer. De tre planerna är-

Funktioner
LITE
STANDARD
PROFFS
sidor1020Obegränsat
foton100500Obegränsat
Gratis domännamnJaJaJa
Pris$ 8.29 / mo$ 12,46 / mo$ 16.63 / mo

Börja din 30-dagars gratisversion

(Gratis 30-dagars provperiod, inget kreditkort behövs.)

E-posthotell kan väljas till en separat prissättning på $ 14,95 per år. Sammantaget erbjuder Bandzoogle prisvärda planer. Den grundläggande planen innehåller en rad funktioner.

Bandzoogle vs Wix

Nu när jag har gett mig en promenad genom Bandzoogle, låt mig jämföra detta med en annan populär värdplattform “Wix”.

Bandgoogle vs wix

Wix är också en molnbaserad värdplattform, liknande Bandzoogle. Det lanserades första gången 2006 och har sitt huvudkontor i Tel Aviv, Israel.

Wix är en universell värdplattform jämfört med Bandzoogle som rent fokuserar på musikerbaserade webbplatser.

Men när det gäller att skapa en musikerwebbplats, låt mig ge dig en jämförelse mellan Wix och Bandzoogle.

a. mallar
 • Medan man talar om mallarna tillhandahåller Bandzoogle mer musikrelaterade mallar jämfört med Wix.
 • Med Wix kan du inte välja olika musikgenrebaserade mallar. Eftersom detta är en mer universell värdplattform är valet av mallar begränsat.
b. Enkel att anpassa webbplatsen

Både Wix, liksom Bandzoogle, låter dig prova sina tjänster gratis, vilket är den bra delen.

 • Med Wix kan du inte anpassa flera avsnitt på webbplatsen. På ett sätt är teckensnitt och färgval mycket begränsat.
 • Detta är något som är lätt tillgängligt i Bandzoogle.
c. E-postlista
 • Rapportering, postlistan är inte tillgänglig med Wix.
 • Återigen är detta några av de funktioner som ingår även som en del av den grundläggande planen i Bandzoogle.
d. e-handel
 • Om du vill ha en e-handelsinställning, med Wix, måste du välja den högst betalda planen.
 • Men med Bandzoogle är detta lätt tillgängligt i grundplanen.
e. Musikervänliga funktioner
 • Elektroniska presssatser, SEO-verktyg, turnékalender, SoundScan-rapportering och många fler funktioner som krävs för en musikerwebbplats är lätt tillgängliga i Bandzoogle.
 • Det här är något som saknas i Wix.

Slutsats:

Jag har gett ett detaljerat genomgång av Bandzoogle. Också ger en jämförelse med Wix, som råkar vara ett tvåfaldigt val att skapa en musiker webbplats.

Bandzoogle ägnar sig åt att tillgodose musikerna ensam och det är exakt vad de påstår sig göra. Det är verkligen ett perfekt val om du letar efter musikbaserad webbhotell.

Den har en bra prestanda, hastighet och är skalbar. Det här är några av de funktioner du letar efter, eftersom det är tungt för UI att skapa en musikerwebbplats. Bandzoogle tillhandahåller de mest exakta verktygen för att hjälpa dig skapa en professionell webbplats.

Bandzoogle har inte bara en attraktiv mallsamling utan har också en intuitiv cPanel som är lätt att använda och har drag-and-drop-funktioner. Din webbplats kan vara igång inom några minuter.

Det är inte allt. Bandzoogle stöder enkel redigering av din webbplats och tillhandahåller dessutom analyser med sina rapporteringsverktyg.

Sammantaget är Bandzoogle ett verkligt rekommenderat val för en musikerwebbplats.

Så gå vidare, få din Bandzoogle-värd idag!

Börja din 30-dagars gratisversion

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map