Bluehost-priser – Hvilken plan passer for deg? (2020)

Bluehost er et hovednavn i vertsindustrien. Du har nesten helt sikkert hørt om det før denne artikkelen.


Noen av dere kan til og med vurdere å kjøpe det eller flytte til det fra en annen vert.

Hvis du vil ha oversikt over Bluehost, kan du sjekke min generelle gjennomgang av den her.

Men her vil jeg fokusere på et spesifikt aspekt av Bluehost:

Det er priser. Betydning, hvor mye det virkelig koster utover prislappen, hva de skjulte kostnadene ved tjenesten er, og selvfølgelig hvis prisene er rimelige.

Merk: for å være tydelig, vil jeg fokusere mest på Bluehosts delte webhotellplaner, ettersom de mest sannsynlig er det dere alle er interessert i.

Bluehosts prisplaner

Bluehosts prisplaner er mer eller mindre standardstrukturen for hostingplaner.

Det er noen få nivåer per hosting-type, vanligvis rabattert for den første tjenesteperioden, men som deretter fornyer til en høyere pris.

Dette er prisplanene for delt webhotell, hva de fleste av dere er interessert i.

Det første nivået ser slik ut, med vår spesielle rabatt:

bluehost pris-delt-revidert

Men bortsett fra det ser de “normale” delte planene mer slik ut:

Bluehost prisdelte prisplaner

Men bare for å være grundig, er det slik de delte WordPress-optimaliserte planene starter:

bluehost prisdelt wordpress-revidert

De har en lignende prisklasse som vanlig delt hosting, og går opp til $ 6,95 per måned på tre nivåer.

bluehost pris-VPS prisplaner-revidert

Dette er VPS-planene:

Og til slutt, her er hva dedikerte planer koster:

bluehost pris dedikerte prisplaner

Som jeg sa, hovedfokuset for denne artikkelen er på de vanlige webhotellplanene. Men det er bra å ha de grunnleggende dekket.

Fordeling av Bluehosts priser

Del 1: Hvor mye koster Bluehost?

KOSTNADEN for Bluehost er selvfølgelig ikke akkurat det samme som prisene.

Hvis du bare så på prislappen, ville du tro at den billigste planen bare er $ 2,95 per måned ($ 3,95 uten vår rabatt), og det er alt du trenger for et nettsted.

I virkeligheten gjelder prislappen bare for den første tjenesteperioden, og lengden på tjenesteperioden vil endre pris per måned.

Så kostnadene for selve hostingpakken varierer basert på hvor lang tidsforpliktelse du vil betale opp for, og etter at løpetiden utløper, kan det hende det vil være en høyere kostnad.

For øyeblikket er det slik den grunnleggende hostingkostnaden vil se ut for mest:

 • Rabattert listepris for det første året – se det tidligere skjermbildet, men $ 3,95 per måned for det første nivået, $ 5,95 per måned for det andre nivået osv..
 • “Vanlig” pris ved fornyelse, noe som betyr enda et år eller mer av tjenesten. Hvis du forplikter deg til ett år til når du fornyer deg, er den første størrelsen $ 8,99 i måneden. Hvis du forplikter deg til TRE år til når du vurderer, er det første nivået $ 7.99 i måneden.
 • Hvis du registrerer et gratis domene hos Bluehost, må du betale for det etter det første året. Du må også betale for personvern for domener hvis du vil ha det, eller bruke et høyere nivå der domenes personvern er inkludert (mer om det senere).

Jeg vet at det virker litt forvirrende. Her er et diagram som viser DE REGELLE prisene på Bluehosts delte planer, som betyr ETTER den første rabatterte terminen:

bluehost pris-delte priser-vanlige

Lignende fornyelsespriser gjelder for de fleste av Bluehosts andre planer – som en generell regel, hvis en pris IKKE er identifisert som en “rabatt”, er det den “vanlige” prisen du betaler ved fornyelse.

Det koster også ekstra kostnader (som jeg skal komme inn på) for valgfrie oppgraderinger.

Hvis du bruker WordPress eller et annet CMS (content management system) med Bluehost, kan det være lurt å betale for plugins eller temaer.

Imidlertid er prisene du betaler for den valgte pakken ALEN, egentlig det jeg identifiserte ovenfor: den nedsatte prisen for det første året, fornyelsesprisen for påfølgende år.

Del 2: Hvilken prisplan som passer for deg?

Først, la meg vise deg hva det grunnleggende funksjonssettet er for de forskjellige planene:

Bluehost-prisdelte funksjoner

Du kan antagelig gjette viktigheten: de billigere planene er for enkeltpersoner, hobbyister og små bedrifter.

De dyrere er for større småbedrifter, mellomstore bedrifter, større produkter osv.

Det handler om sant. Men det er noen viktige nyanser. Og jeg har fått noen gode nyheter på den fronten:

Det første nivået har det grunnleggende, men også en sjenerøs mengde lagringsplass, noe som betyr at den har plass til mer enn bare de minste nettsteder.

50 GB kan støtte en stor mengde data, og du ville bare virkelig få et problem med den grensen hvis du lagret timer og timer med videoinnhold (for eksempel).

I tillegg er båndbredden uovervåket og SSL er inkludert – selv om en liten bedrift driver virksomhet på nettstedet sitt (i stedet for bare å opprettholde et nettsted FOR en mur- og mørtelvirksomhet), kan dette gjøre jobben.

Du er imidlertid begrenset til bare ett nettsted. Hvis du vil være vert for flere nettsteder, må du velge en av de høyere nivåene.

Dessuten annonserer delte hostingplaner ofte “ubegrenset” lagring og båndbredde – realistisk sett betyr det at det ikke er FORMELLE grenser for planene.

Men delt hosting er den effektive, billigere formen for hosting, og det betyr at hvis en gitt kunde bruker for mange ressurser, vil alle andre bli redusert.

Så hvis du trenger å støtte mange besøkende eller på annen måte ta mye plass, kan det hende du blir bedt om å oppgradere.

Å velge det høyeste nivået, som har økt ytelsen, er en god måte å sørge for at ikke skjer.

Generelt, hvis du virkelig forventer trafikk med høyt volum regelmessig, eller hvis du vil være KLAR for bølger i den (dvs. hvis du forventer et viralt øyeblikk), kan det være lurt å vurdere en av VPS-planene.

Men for å oppsummere, med Bluehost, vil jeg si at mange små bedrifter kan bruke bare det første laget.

Imidlertid bør de som vil ha mye mer plass og flere nettsteder absolutt få høyere nivåer – spesielt det tredje eller fjerde nivået vil være bra, da de inkluderer sikkerhetskopi av nettstedet og andre ekstra funksjoner.

Del 3: Ekstra Bluehost-kostnader

Delte planer har noen valgfrie tillegg til ekstra kostnad.

Noen av disse avanserte funksjonene er inkludert i høyere nivåer, men noen må ganske enkelt betales for:

bluehost prisdelte tillegg

Prisområdet for disse kan variere. SiteLock har for eksempel sitt eget sett med priser.

Dette er imidlertid hva slike ekstrautstyr koster minst:

bluehost prisdelte tillegg koster

For det meste er dette kuttet og tørt. Hvis du vil ha det, betaler du for det.

Du vil kanskje ikke ha de fleste av disse, men det er en god sjanse for at du vil ha minst en eller to.

Det er imidlertid et advarsel jeg har for folk som har til hensikt å registrere et domene hos Bluehost:

Mens Bluehost tilbyr et gratis domene for det første året, er personvernet for domenenavn $ 14,88 per domene per år.

Domenes personvern er ikke nødvendig, men det er noe de fleste ønsker når de registrerer et domene: egentlig, uten domeneregler, kan hvem som helst slå opp plasseringen til eieren av et gitt domene i et offentlig register.

Domenenes personvern er en funksjon som ofte er aktivert av registratorer, som lar deg legge inn selskapets informasjon i stedet for din.

Betydning, hvis du vil ha personvern til domenet, må du i utgangspunktet betale Bluehost kostnadene for et domene for å få det. ELLER, du må oppgradere til tredje eller fjerde nivå der domenes personvern er inkludert.

I motsetning til dette inkluderer mange store domeneregistratorer domenenes personvern GRATIS ved kjøp av et domene.

Du kan sjekke ut listen over de beste domenenavnsregistratorene for mer om det.

Uansett, poenget her er at det “gratis” domenet ditt med Bluehost kanskje ikke utgjør så mye hvis du vil beskytte identiteten din:

Du kan spare penger ved å registrere et domene selv, med en registrar som beskytter ditt privatliv GRATIS.

I tillegg tilbyr Bluehosts delte planer bare én postkasse, og den er bare gratis i 30 dager for de tre øverste nivåene.

Etter 30 dager, eller for det første nivået, betales det hvis du vil beholde det.

Del 4: Bluehost-priser kontra konkurrenters priser

Generelt sett er Bluehosts delte priser i området gjennomsnitt / mellom bakken, og VPS og dedikerte priser ligger i den nedre enden av gjennomsnittet.

Noen av de billigste delte hostingplanene kommer fra IONOS (tidligere 1&1, eller 1&1 IONOS), GoDaddy og FastComet, så jeg vil kort gå over dem:

 • IONOS har en plan på $ 4 per måned uten prisøkning ved fornyelse. Dette inkluderer 10 GB lagringsplass og 10 e-postkontoer.
 • IONOS har også en plan på $ 1 i måneden for det første året, som fornyes til $ 8 i måneden. Dette inkluderer 50 e-postkontoer og begrenser ikke lagring formelt.
 • GoDaddy starter for øyeblikket for $ 5,99 i måneden for det første året, og fornyer seg til $ 8,99 i måneden etterpå. Dette inkluderer 100 GB lagringsplass og gratis e-post i et år.
 • GoDaddy har ofte kampanjer der det første året er $ 1- $ 2 i måneden.
 • FastComet starter for tiden på $ 1 i måneden, men fornyes til $ 9,95 i måneden. Dette inkluderer 15 GB lagringsplass, ubegrenset e-post og mange andre funksjoner, for eksempel daglige sikkerhetskopier og CDN (som øker ytelsen).

Igjen, dette er ikke nødvendigvis de billigste alternativene noensinne, men de er noen av de billigste alternativene MAINSTREAM.

La oss kort simulere: Bluehosts billigste plan sammenlignet med eksemplene ovenfor.

For øyeblikket KAN IONOS være billigere. Hvis du har en dollar-en-måned-plan i to år, betyr den lignende fornyelsesprisen ($ 8 i måneden) at du fremdeles samlet vil betale mindre enn med Bluehost i to år.

Men hvis du tar det til tre år, er forskjellen ikke så stor.

Den konstante $ 4 per måned planen? Det er billigere i det lange løp. Men det har dårligere ressurser, som mye mindre lagring, og er ikke godt utstyrt for annet enn minimal trafikk.

Med GoDaddy, i skrivende stund er Bluehost helt klart billigere.

Men selv IF GoDaddy senket prisen, er ikke Bluehost verre. GoDaddy har mer lagringsplass og e-post, men det er ikke SSD-lagring – noe som betyr dårligere ytelse.

GoDaddys oppetid er på nivå med Bluehost, og er noen ganger bedre, men den har massevis av oppsiktsvekkende, er vanskeligere å navigere og har en tendens til å snike inn mange ekstra avgifter ved fornyelse.

Mange bruker GoDaddy i et år, og kausjonerer så når de ser fornyelsesgebyrene – så det er en av grunnene til at prisingen ikke er så overlegen som det ser ut til.

Mer detaljert om dette og hvordan Bluehosts priser er overlegne her.

GoDaddy er uten tvil Bluehosts største konkurrent, og mange kommer til Bluehost fra GoDaddy – hvis det potensielt er deg, har jeg også fått en guide for hvordan du kan bytte til Bluehost.

Med FastComet ser det ut til at FastComet gir mer per pris. Dette stemmer imidlertid bare for det første året, siden FastComets vanlige pris / fornyelsespris er høyere enn Bluehost.

Det er også noe annet:

FastComet presterer dårligere enn Bluehost i oppetidspostene våre. Det samme gjelder for IONOS.

Uansett, generelt, gjelder disse trendene for andre vertsammenligninger. Bluehosts konkurrenter kan være billigere, men da taper de vanligvis på en nøkkelressurs som lagring til Bluehost.

Når Bluehosts konkurrenter tilbyr flere funksjoner, bedre ytelse eller mer garantert SSD-lagring, er de vanligvis dyrere.

Hvis prisen er din viktigste linje, er ikke Bluehost den billigste. Men hvis du trenger en midtbane mellom ytelse, ressurser og kostnader, er Bluehosts priser bra.

Del 5: Vanlige spørsmål om Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map