Bluehost-prissättning – Vilken plan är rätt för dig? (2020)

Bluehost är ett stort namn i värdbranschen. Du har nästan säkert hört talas om det innan den här artikeln.


Några av er kan till och med överväga att köpa det eller flytta till det från en annan värd.

Om du vill ha en översikt över Bluehost kan du kolla in min allmänna recension av den här.

Men här kommer jag att fokusera på en specifik aspekt av Bluehost:

Det är prissättning. Betydelse, hur mycket det verkligen kostar utöver prislappen, vad de dolda kostnaderna för tjänsten är, och naturligtvis om priserna är rimliga.

Obs! För att vara tydlig kommer jag att fokusera mest på Bluehosts delade webbhotellplaner, eftersom det mest är troligt vad ni alla är intresserade av.

Bluehosts prisplaner

Bluehosts prissättningsplaner är mer eller mindre standardstrukturen för värdplaner.

Det finns några nivåer per värdtyp, vanligtvis rabatterade under den första tjänstperioden, men som sedan förnyas till en högre takt.

Detta är prisplanerna för delad webbhotell, vad de flesta av er intresserade av.

Den första nivån ser ut så här med vår specialrabatt:

bluehost pris-delad-reviderad

Men bortsett från det ser de “normala” delade planerna mer ut så här:

Bluehost-prisdelade planer

Men bara för att vara noggrann, så här börjar de delade WordPress-optimerade planerna:

bluehost prisdelad wordpress-reviderad

De har en liknande prisklass som vanlig delad hosting och går upp till $ 6,95 per månad på tre nivåer.

bluehost pris-VPS prissättningsplaner-reviderad

Dessa är VPS-planerna:

Och slutligen, här är vad dedikerade planer kostar:

Bluehost pris dedikerade prisplaner

Som jag sa är huvudfokusen för den här artikeln på de vanliga webbhotellplanerna. Men det är bra att grunderna täcks.

Fördelning av Bluehosts prissättning

Del 1: Hur mycket kostar Bluehost?

KOSTNADEN för Bluehost är naturligtvis inte exakt samma sak som dess prissättning.

Om du bara tittade på prislappen skulle du tro att den billigaste planen bara är $ 2,95 per månad ($ 3,95 utan vår rabatt), och det är allt du behöver för en webbplats.

I själva verket gäller prislappen endast för den första tjänstperioden, och längden på din tjänstperiod kommer att ändra priset per månad.

Så kostnaden för ditt värdpaket i sig varierar beroende på hur lång tid du vill betala för, och efter det att den terminen löper ut kan det komma att bli en högre kostnad.

För närvarande är det så som den grundläggande värdkostnaden ser ut för de flesta:

 • Rabatterat listpris för det första året – se den tidigare skärmdumpen, men $ 3,95 per månad för den första nivån, $ 5,95 per månad för den andra nivån, etc..
 • “Vanligt” pris vid förnyelse, vilket betyder ytterligare ett år eller mer av tjänsten. Om du förbinder dig till ytterligare ett år när du förnyar är den första nivån $ 8,99 per månad. Om du förbinder dig till TRE år till när du granskar, är den första nivån $ 7,99 per månad.
 • Om du registrerar en gratis domän hos Bluehost, måste du betala för det efter det första året. Du måste också betala för domänens integritet OM du vill ha det, eller använda en högre nivå där domänens integritet ingår (mer om det senare).

Jag vet att det verkar lite förvirrande. Här är ett diagram som visar REGLIGA priser på Bluehosts delade planer, vilket betyder efter den första rabatterade terminen:

bluehost pris-delade priser-regelbundet

Liknande förnyelsepriser gäller för de flesta av Bluehosts andra planer – i allmänhet, om ett pris INTE identifieras som en “rabatt”, är det det “vanliga” priset du betalar vid förnyelse.

Det finns också extra avgifter (som jag kommer in på) för valfria uppgraderingar.

Om du använder WordPress eller ett annat CMS (content management system) med Bluehost, kanske du vill betala för plugins eller teman.

Men de priser du betalar för ditt valda paket ensam är i huvudsak vad jag identifierade ovan: det rabatterade priset för det första året, förnyelsepriset för följande år.

Del 2: Vilken prisplan som passar dig?

Låt mig först visa vad den grundläggande funktionsuppsättningen är för de olika planerna:

Bluehost-prisdelade funktioner

Du kan antagligen gissa hur viktigt det är: de billigare planerna är för individer, hobbyister och småföretag.

De dyrare är för större småföretag, medelstora företag, större produkter osv.

Det handlar om sant. Men det finns några viktiga nyanser. Och jag har några goda nyheter på den fronten:

Den första nivån har grunderna, men också en generös mängd lagring, vilket innebär att det rymmer mer än bara de minsta webbplatserna.

50 GB kan stödja en stor mängd data, och du skulle bara ha problem med den gränsen om du lagrade timmar och timmar med videoinnehåll (till exempel).

Dessutom är bandbredden obegränsad och SSL ingår – även om ett litet företag gör affärer på sin webbplats (snarare än att bara hålla en webbplats FÖR en mur- och murbrukverksamhet) kan detta göra jobbet.

Du är dock begränsad till bara en webbplats. Om du vill vara värd för flera webbplatser måste du välja en av de högre nivåerna.

Dessutom annonserar delade värdplaner ofta “obegränsad” lagring och bandbredd – realistiskt betyder det att det inte finns FORMALA gränser för planer.

Men delad hosting är den effektiva, billigare formen av värd, och det innebär att om en given kund använder för många resurser kommer alla andra att bromsas ner.

Så om du behöver stödja många besökare eller på annat sätt ta mycket plats kan du bli ombedd att uppgradera.

Att välja den högsta nivån, som har ökat prestanda, är ett bra sätt att se till att det inte händer.

I allmänhet, om du verkligen förväntar dig trafik med hög volym regelbundet, eller om du vill vara KLAR för kraftiga växningar i den (dvs. om du förväntar dig ett viralt ögonblick), kanske du vill överväga en av VPS-planerna.

Men för att sammanfatta, med Bluehost, skulle jag säga att många små företag bara kan använda den första nivån.

Men de som vill ha mycket mer utrymme och flera webbplatser bör definitivt få högre nivåer – i synnerhet den tredje eller fjärde nivån skulle vara bra eftersom de inkluderar säkerhetskopiering av webbplatser och andra extrafunktioner.

Del 3: Extra Bluehost-kostnader

Delade planer har några valfria tillägg till extra kostnad.

Vissa av dessa avancerade funktioner ingår i högre nivåer, men vissa måste helt enkelt betalas för:

bluehost prisdelade tillägg

Prisintervallet för dessa kan variera. SiteLock har till exempel sin egen uppsättning priser.

Men detta är vad sådana extra skulle kosta minst:

Bluehost prisdelade tillägg kostar

För det mesta är detta klippt och torrt. Om du vill ha det, betalar du för det.

Du kanske inte vill ha de flesta av dessa, men det finns en rimlig chans att du vill ha minst en eller två.

Det finns dock ett varningsord jag har för människor som tänker registrera en domän hos Bluehost:

Medan Bluehost erbjuder en gratis domän för det första året, är sekretess för domännamn $ 14,88 per domän per år.

Domänens integritet är inte nödvändigt, men det är något som de flesta vill ha när man registrerar en domän: i princip, utan domänskydd, kan vem som helst leta upp platsen för ägaren av en given domän i ett offentligt register.

Domänens integritet är en funktion som vanligtvis aktiveras av registratorer, som låter dig sätta in företagets information i stället för din.

Vilket innebär att om du vill ha domänens integritet måste du i princip betala Bluehost kostnaden för en domän för att få den. ELLER, du måste uppgradera till tredje eller fjärde nivån där domänens integritet ingår.

Däremot inkluderar många stora domänregistratorer domänens integritet GRATIS med köp av en domän.

Du kan kolla min lista över de bästa domännamnregistrarna för mer om det.

Hur som helst, poängen här är att din “gratis” domän med Bluehost kanske inte uppgår till mycket om du vill skydda din identitet:

Du kan spara pengar genom att registrera en domän själv, med en registrator som skyddar din integritet GRATIS.

Dessutom erbjuder Bluehosts delade planer endast EN brevlåda, och det är bara gratis i 30 dagar för de tre översta nivåerna.

Efter 30 dagar, eller för den första nivån, betalas det om du vill behålla det.

Del 4: Bluehost-prissättning kontra konkurrenternas prissättning

Generellt sett är Bluehosts delade prissättning i området medel- och mellanmark och dess VPS och dedicerade priser ligger i den nedre delen av genomsnittet.

Några av de billigaste delade värdplanerna kommer från IONOS (tidigare 1&1 eller 1&1 IONOS), GoDaddy och FastComet, så jag kommer att gå kort över dem:

 • IONOS har en plan på 4 $ per månad utan prisökning vid förnyelse. Detta inkluderar 10 GB lagringsutrymme och 10 e-postkonton.
 • IONOS har också en plan på 1 dollar per månad för det första året, som förnyas till 8 dollar per månad. Detta inkluderar 50 e-postkonton och begränsar inte formellt lagring.
 • GoDaddy börjar för närvarande på $ 5,99 per månad för det första året, och förnyar med $ 8,99 en månad därefter. Detta inkluderar 100 GB lagringsutrymme och gratis e-post under ett år.
 • GoDaddy har ofta kampanjer där det första året är $ 1- $ 2 per månad.
 • FastComet börjar för närvarande på $ 1 per månad, men förnyas till $ 9,95 per månad. Detta inkluderar 15 GB lagringsutrymme, obegränsad e-post och massor av andra funktioner, såsom dagliga säkerhetskopior och CDN (vilket ökar prestandan).

Återigen, detta är inte nödvändigtvis de billigaste alternativen någonsin, men de är några av de billigaste MAINSTREAM-alternativen.

Låt oss kort simulera: Bluehosts billigaste plan jämfört med exemplen ovan.

För närvarande KAN IONOS vara billigare. Om du har en dollar per månad-plan i två år, betyder det liknande priset för förnyelse ($ 8 per månad) att du fortfarande totalt sett kommer att betala mindre än med Bluehost i två år.

Men om du tar det till tre år är skillnaden inte så stor.

Den ständiga $ 4 per månad planen? Det är billigare i det långa loppet. Men det har sämre resurser, som mycket mindre lagring, och är inte välutrustad för allt annat än minimal trafik.

Med GoDaddy, när detta skrivs, är Bluehost helt klart billigare.

Men även om GoDaddy sänkte priset är Bluehost inte sämre. GoDaddy har mer lagring och e-post, men det är inte SSD-lagring – vilket innebär sämre prestanda.

GoDaddys drifttid är i nivå med Bluehosts, och är ibland bättre, men det har massor av uppsägning, är svårare att navigera och tenderar att smyga in massor av extra avgifter vid förnyelse.

Många använder GoDaddy under ett år, och sedan räddas när de ser sina förnyelseavgifter – så det är en av anledningarna till att prissättningen inte är så överlägsen som det verkar.

Mer information om detta och hur Bluehosts prissättning är överlägsen här.

GoDaddy är utan tvekan Bluehosts största konkurrent, och många kommer till Bluehost från GoDaddy – om det är potentiellt du, har jag också fått en guide för hur man går över till Bluehost.

Med FastComet verkar det som om FastComet ger mer per pris. Detta gäller dock bara för det första året, eftersom FastComets ordinarie / förnyelsepris är högre än Bluehost.

Det finns också något annat:

FastComet presterar sämre än Bluehost i våra uppetidsposter. Detsamma gäller för IONOS.

Hur som helst, i allmänhet gäller dessa trender för andra värdjämförelser. Bluehosts konkurrenter kan vara billigare, men då förlorar de vanligtvis en nyckelresurs som lagring till Bluehost.

När Bluehosts konkurrenter erbjuder fler funktioner, bättre prestanda eller mer garanterad SSD-lagring är de vanligtvis också dyrare.

Om priset är din kärnpunkt är Bluehost inte den billigaste. Men om du behöver en mellanplan mellan prestanda, resurser och kostnad, är Bluehosts prissättning bra.

Del 5: Vanliga frågor om Bluehost

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map