Bluehost vs GoDaddy – “6 tester” baserat på min erfarenhet

Jämförelse uppdaterad: april 2019

Om du tittar på värd kommer du säkert ha hört talas om dessa två namn.


Bluehost och GoDaddy är två av de största värdleverantörerna där ute, så stora att de kommer upp på nästan varje större lista med de bästa värdalternativen.

Hur i alla fall är det möjligt att välja?

GoDaddy är förmodligen den bäst kända leverantören av de två, men betyder det att det är bättre?

Bluehosts förstasida ger ett startpris på $ 2,95 per månad, och GoDaddy ger ett startpris på $ 3,99 per månad, men är prisskillnaden anmärkningsvärd?

I slutändan är valet ditt, och även om det kan vara svårt att välja, hjälper vi dig dit.

Innehållsförteckning

Hoppa för att se specifikt test genom att klicka på följande länkar

 1. Facebook-undersökning
 2. Prisjämförelse
 3. Funktioner Jämförelse
 4. Kundtjänstjämförelse
 5. Enkel användning
 6. Säkerhet och tillförlitlighet
 7. Dom

1. Godaddy vs. Bluehost – Facebook-undersökning: dom

Jag har genomfört en enkät på Facebook där BlueHost fick 63 röster och Godaddy fick 51 röster.
Bluehost_vs_Godaddy_facebook_poll

Ta mig till BlueHost

Låt oss nu komma till nästa intressepunkt som de flesta av er kommer att ha – kostnaderna!

2. Jämförelse av priser

Bluehost vs Godaddy

Så, hur fördelar priset mellan dessa två titaner?

Liksom alla större webbhotellleverantörer finns det många typer av webbhotell tillgängliga.

Delad webbhotell är vanligtvis den billigaste och mest populära typen av webbhotell, med dyrare alternativ som vanligtvis är molnhosting, virtual private server (VPS) hosting och dedikerad serverhosting.

För de flesta människor Googling runt för grundläggande information om värd – nybörjare och mindre användare – delade webbhotellplaner är de mest tillgängliga.

De är tillgängliga för relativt låga priser, samtidigt som de erbjuder tillräckligt med funktioner för solid kundnöjdhet.

Snabbanmälan: många av dessa priser gäller endast för ditt första tjänstår.

De angivna priserna för både Bluehosts och GoDaddys delade värdpaket är rabatter för det första tjänsteåret, men stiger betydligt efter det första året.

Strax utanför fladderträet: Bluehosts delade webbhotellplaner börjar på $ 2,95 per månad för den “grundläggande” planen. För den andra nivån av delad värd, “Plus”, betalar du $ 5,95 per månad, och för “Choice Plus” betalar du också $ 5,95 tack vare en aktuell rabatt.bluehost planer

Slutligen skulle “Go PRO” -nivån börja på $ 13,95 per månad.

Däremot kallas GoDaddys första nivå “Ekonomi” och kommer in något billigare till $ 2,99 per månad. “Deluxe” är också något billigare, kommer in på $ 4,99 per månad, och “Ultimate” kostar $ 5,99 per månad. En fjärde nivå, kallad “Maximum”, skulle kosta $ 12,99 per månad.
Godaddy-delade värdplaner

För att vara tydlig: det är “Business” -nivån för delad webbhotell. GoDaddy har en separat uppsättning prissättningsnivåer för sitt “Business Hosting” -paket: detta är i grunden ett förenklat VPS-paket.

Däremot kallar Bluehost det bara VPS-värd.

GoDaddy’s Business Hosting börjar på $ 19.99 med “lansering” -nivån och fortsätter att “Expandera” för $ 59.99.
Godaddy affärshotellplaner

Medan Business Hosting har fyra nivåer med GoDaddy, har Bluehost tre (kom ihåg att detta är rak VPS-värd). Men de har samma räckvidd: “Standard” går för $ 19.99 och “Ultimate” går för $ 59.99.

Saken är att medan GoDaddy’s Business Hosting är som en mer grundläggande VPS, har de också VPS-värd. Dessa börjar på $ 19.99 och slutar på $ 74.99.

Slutligen finns det dedikerad värd. Detta är ett av de allvarligaste alternativen du kan gå för, så du kommer antagligen att ha stora behov om du tittar på detta.

GoDaddys dedikerade serverhotell börjar på $ 89,99 och slutar på $ 179,99 mellan fyra nivåer.

Bluehosts dedikerade serverhotell börjar på $ 79.99 och slutar på $ 119.99 mellan tre nivåer.

Det är många priser, så låt oss sammanfatta: Bluehost och GoDaddy har båda delat webbhotell, även om GoDaddy bara kallar det webbhotell på sin webbplats.

De har båda även Virtual Private Server-värd och dedikerade värdalternativ.

Men bara Bluehost erbjuder cloudhosting, medan GoDaddy är den enda som erbjuder “Business Hosting” – men kom ihåg, det är bara nedskuren VPS-värd.

Som ni ser har de totalt sett samma priser. GoDaddy tenderar att erbjuda lägre startpriser, men Bluehost räknas ibland med lägre slutpriser för de högsta nivånivån. GoDaddy har oftare fyra, snarare än tre nivåer, men jag är inte säker på hur mycket det betyder.

En sak till: Bluehost erbjuder nästan alltid en 30-dagars provperiod med varje produkt. Om du inte gillar vad du fick – även om det är en dedikerad server – kan du få tillbaka pengarna efter att ha provat det.

Däremot ger GoDaddy bara en kostnadsfri testversion för sin webbplatsbyggare. Bara webbplatsbyggaren.

Medan GoDaddy ibland kan erbjuda ett marginellt lägre pris, erbjuder Bluehost en kostnadsfri testversion – och det är mycket mer värdefullt med tanke på att priserna inte är så annorlunda till att börja med.

3. Funktionsjämförelse

Om du läser det sista avsnittet, kanske du tänkte för dig själv, “det är bra, men hur är priserna?”

När allt kommer omkring, vad får du för dessa priser?

Som ni kan gissa skulle en artikel som beskriver varje funktion för varje prisplan vara oändligt lång (eller nära).

Därför tittar jag mest på delad värd – de mest populära alternativen eftersom det är vad du troligtvis tittar på.

Du kan se GoDaddys fullständiga lista över funktioner här och Bluehosts fullständiga lista här.

Först upp: Bluehost. Om du får ett Basic-konto för $ 2,95 per månad har du tillåtelse för en webbplats. Däremot har Plus, Choice Plus och Prime alla obegränsade webbplatser. Du får också 50 GB SSD-lagring för Basic och obegränsad SSD-lagring för Plus och högre.Bluehost-funktioner

Bandbredd är obegränsad (trevligt att de inte säger obegränsad) för alla nivåer, men du får bara 5 parkerade domäner och 25 subdomäner för Basic, samt bara 100 MB lagring per e-postkonto med högst fem konton tillåtna (alla av dessa är obegränsade för de senare två nivåerna).

För GoDaddy’s Economy-paket till $ 2,99 per månad får du på samma sätt en webbplats, men dubbelt så mycket lagring och obegränsad bandbredd. För Deluxe-planer uppåt (kom ihåg att Deluxe är $ 4,99 jämfört med Bluehosts $ 5,95 för Plus) får du obegränsade webbplatser och obegränsad lagring.
Godaddys funktioner

Som med Bluehosts grundläggande plan tillåter GoDaddys ekonomiplan 25 underdomäner.

Allt uppåt av det har obegränsade underdomäner. Slutligen inkluderar både GoDaddy och Bluehost bekvämt ett gratis domännamn vid ditt köp.

Hittills låter det som GoDaddy vinner funktionsslaget, eller hur?

När allt är det lite billigare ¬ och till och med det billigaste alternativet har dubbelt så mycket diskutrymme som Bluehost … med allt annat som är detsamma.

Slutligen, medan både Bluehost och GoDaddy ger dig e-postkonton med dina värdpaket, erbjuder Bluehost bara 100 MB lagring per konto för Basic och 5 e-postkonton – för totalt 500 MB.

GoDaddy erbjuder 5 GB för ekonomi, dvärg Bluehost.

Med det sagt fortsätter GoDaddys 5 GB i alla nivåer, medan Bluehost tillåter obegränsad lagring om du uppgraderar, och GoDaddy ger bara en gratis brevlåda.

Ja, jag ska erkänna, trots min personliga preferens för Bluehost, låter GoDaddy först mer konkurrenskraftig.

Här är dock något annat att tänka på: Bluehost erbjuder dig ett gratis SSL-certifikat från dess grundläggande plan och uppåt.

GoDaddy innehåller bara ett SSL-certifikat för sin Ultimate-plan.
Godaddy SSL

Ett SSL-certifikat är det som gör att dina besökare – dina kunder, verkligen – känner sig säkra på din webbplats.

Att inte ha ett SSL-certifikat är inte världens slut, såvida du inte tror att du vill att några transaktioner ska ske på din webbplats.

Om du säljer något på din webbplats skulle du bättre få ett SSL-certifikat på något sätt.

Och Bluehost gör det väldigt enkelt att få en genom att inkludera den i sitt 2,95 dollar per månad-paket.

GoDaddy ger det för $ 7,99 per månad, över två gånger priset – och det är för en av de viktigaste funktionerna du kan få.

Sammantaget tycker jag GoDaddy ser bättre ut med funktionen, åtminstone på papper och för billigare konton.

Bluehosts inkluderade SSL-certifikat är emellertid ett anmärkningsvärt bidrag, och prisskillnaden är inte så betydande mellan de två.

Jag låter GoDaddy glida med den här, men fortsätt att läsa, för det finns en hel del mer under övervägande!

4. Jämförelse av kundsupport

Solid kundsupport är viktigt för alla värdleverantörer, men särskilt för dessa två.

Eftersom de är så stora måste de möta bördan att stödja en mycket större kundbas än andra plattformar. Så hur staplar de upp?

Som med de flesta hostingtjänster finns det en hel del resurser till förfogande för kunden.

Först finns det dokumentation och utbildningsresurser på plats.

För det andra finns det representanter som är avsedda för att hjälpa kunder med specifika frågor eller lägga till en mänsklig touch.

Den förstnämnda består vanligtvis av en kunskapsbas, vanliga frågor, hur man gör videor osv. Det senare består vanligtvis av telefon-, e-post- och livechatsupport.

Bluehost gör sin kundsupport mycket tydlig.

Längst ner på varje sida finns en liten meny med huvudsakliga webbplatsresurser: support får sitt eget avsnitt, med snabblänkar till chatt, biljetter, kunskapsbas och systemstatussidor..

Biljetter / biljettsystemet är i huvudsak e-poststöd: det verkar ganska enkelt och robust nog.

Deras telefonstödslinje är inte direkt uppenbar, beroende på vilken sida du är på, men de har en. Denna sida visar olika telefonnummer för olika kategorier av frågor.

Slutligen är deras kunskapsbas – som de kallar hjälpcentret – tillgänglig och omfattande.

Jag tyckte att Bluehosts livechatt var generellt lyhörd. Obs! Tiderna i det nedre vänstra hörnet är några sekunder från det senaste meddelandet i chatten.
BlueHost chat 1

Representanten “gick med” i chatten inom några sekunder efter att jag startade den.
BlueHost chat 2

Jag känner mig ganska säker på att det ursprungliga svaret klistrades in i kopior. När jag återigen upprepade min fråga fick jag svar inom några minuter.
Bluehost chat 3

Sammantaget är 2-3 minuter knappast en dålig väntetid – och det är särskilt trevligt eftersom jag gick med i chatten utan att använda ett konto, men som en vanlig webbplatsbesökare.

GoDaddy har mer eller mindre samma uppsättning resurser som Bluehost.

Det finns ett mycket tillgängligt nummer för telefonsupport högst upp på deras hemsida, och deras hjälpsida (även känd som deras kunskapsbas) är också lätt att hitta.

Så långt jag kan veta från att pirka runt är GoDaddys hjälpcenter på nivå med Bluehost; det enda skälet till att du verkligen föredrar en framför den andra är personliga smakpreferenser.

GoDaddys livechattfunktion presenteras dock falskt; även om en “chatta nu” -knapp presenteras bredvid supportnummer 24/7 verkar det inte vara användbart.

När jag klickade på den sa jag helt enkelt att jag skulle ringa supportnumret. Jag kunde inte få åtkomst till något livechattfält.
godaddy chat 1

Tja, jag loggade in för att testa det med mitt personliga webbplatskonto, och jag hittade … samma resultat.

Tänk på att GoDaddy har vissa timmar för användning av livechatt (ja, de har telefonsupport dygnet runt men inte 24/7 chattstöd – gå siffra), men att detta var inom dessa timmar.
Godaddy chat 2

Det finns kanske något med min webbläsare … men jag tvivlar på det, för det har aldrig varit ett problem förut, och jag pratar ofta med människor på livechatt ofta.

Jag hoppas att det inte är kontroversiellt om jag ger Bluehost mer kredit för chattstöd.

Sammantaget har båda webbplatserna anständigt kundsupport. Men om jag kommer att vara helt ärlig, känns GoDaddys stöd mindre solid och mer av en grundläggande, helt minimal strategi.

Bluehost verkar vara mycket mer aktiv när det gäller att stödja sin kundbas. Dessutom har Bluehost tydligt bättre chattstöd.

5. Användarvänlighet

Användarvänlighet är viktigt, och särskilt för de största webbhotellleverantörerna: de är så stora eftersom de tilltalar enorma mängder människor.

På ett sätt ger den typen dig redan svaret: de är båda enkla att använda tjänster. Ärligt talat har jag inte mycket mer att säga.

När en tjänst är enkel att använda och har en stor användarupplevelse, har det bara inte mycket att säga – användarvänlighet är något du bara kommer att kommentera om något går fel.

De enda bristerna är de som är oundvikliga: värd kan vara komplicerat, eftersom det är många saker du behöver ta hand om.

Det finns själva värdprocessen, sedan ta hand om domännamn, samt bygga själva webbplatsen, och så vidare och så vidare.

Men Bluehost och GoDaddy gör det båda så enkelt som det kan vara; åtminstone har det inte blivit mycket lättare på någon annan plattform.

GoDaddy cPanel:

Godaddy cPanel

BlueHost cPanel:

bluehost hosting cPanel
bluehost cPanel 2

Glöm inte att båda dessa plattformar har handledning, vanliga frågor och vägledningsguider i sina kunskapsbaser.

De flesta av dessa material kan nås utan ett konto, så om du verkligen vill få en känsla för tjänsternas enkla användningsfaktor utan att registrera dig kan du granska hjälpcentra.

Sammantaget räknar jag inga anmärkningsvärda skillnader mellan användarvänlighet för varken GoDaddy eller Bluehost.

6. Säkerhet och tillförlitlighet

Låt oss nu prata om säkerhet och tillförlitlighet. Detta är en av de viktigaste sakerna att titta på för värdtjänster: kan de skydda din närvaro online?

De goda nyheterna är att stora leverantörer, som Bluehost och GoDaddy, är tillräckligt väl etablerade så att du förmodligen är säker.

Vi kan emellertid aldrig vara för försiktiga, och en stabil drifttid på webbplatsen är avgörande. Med det sagt, låt oss dyka in!

Säkerhetskopior är en ganska viktig funktion för webbhotell. Om någonting händer något och din webbplats går ner vill du inte förlora något arbete eller viktiga förändringar.

Bluehost skapar automatiskt säkerhetskopior varje dag, vecka och månad för ditt konto. Du kan vara säker på att återställa ditt konto inte kommer att vara för mycket av en uppgift.

Bluehost har också en tillgänglig sida som rapporterar uppdateringar om serveravbrott. Det här är bra om du bryr dig om öppenhet (du borde).

De nämner också ett verktyg som skyddar webbplatser på delade servrar (som annars kan vara riskfylldare än VPS eller dedikerade servrar).

Det finns valfria tillägg som också lägger till din säkerhet, till exempel: sitelock, verktyg för sekretess för domäner och unika IP-adresser.

När jag försökte undersöka andra säkerhetsdetaljer på deras webbplats kunde jag inte hitta någon. Detta är inte detsamma som att Bluehost inte har bra säkerhetsprotokoll – men bristen på officiell information är en besvikelse.

GoDaddy, å andra sidan, har en tillgänglig sida nästan om webbplatsens säkerhet.

Tyvärr är det mer en informativ / instruktiv guide för kunder snarare än en gedigen dokumentation av deras egen säkerhet.

Så även om båda leverantörerna misslyckas med att göra tillgängliga och tillgängliga sidor som dokumenterar sina säkerhetsprotokoll, kan vi fortfarande titta på drifttid.

Uptime är ganska tråkigt viktigt – du vill ju att din webbplats ska vara så mycket som möjligt.

Vi fann att GoDaddy under de senaste två månaderna hade bättre drifttid.
Godaddy Uptime

Jämför detta med Bluehosts procentsatser.
bluehost uppetidshistoria

Lyckligtvis hade Bluehost de två månaderna tidigare 100% drifttid.

Men än en gång, tyvärr, fanns det en del nedslående stillestånd under årets tidigare månader.

Testplatsen var nere i 9 minuter i september och 1 minut i oktober, liksom i 6 minuter i januari.

Nu är det totalt sett inte slutet på världen, men Bluehost kan göra det bättre.

Jag tror inte heller att GoDaddy är betydligt bättre i detta avseende; som vi har diskuterat tidigare använder GoDaddy inte CloudSites.

CloudSites visar i princip en kopia av din webbplats som lagrades i molnet i händelse av ett serverfel.

Om hårdvaran misslyckas kommer molnet att rädda dig – något som GoDaddy inte erbjuder, och något som inte representeras av dessa drifttider.

I alla fall kan du fortsätta spåra drifttiden för våra testsajter med GoDaddy här och Bluehost här.

Sammantaget säger jag att Bluehost vinner för Cloudsites, men det är inte långt före GoDaddy med någon metrisk.

Bluehost vs GoDaddy: Bedömning

Så vad är domen?

För att sammanfatta: Bluehost har något dyrare billiga planer än GoDaddy, men skillnaderna tenderar att jämna ut eller byta efter dyrare alternativ eller premiumalternativ.

När det gäller funktioner är de ungefär samma. GoDaddy erbjuder dock fler funktioner för sin billigaste plan eller större mängder av samma funktioner (t.ex. lagringsutrymme).

De viktiga undantagen är saker som SSL-certifikat och CloudSites, som Bluehost erbjuder konkurrerande (GoDaddy erbjuder inte ens det senare).

Båda företags kunskapsbaser handlar om lika omfattande. Bluehost har dock ett märkbart bättre stöd i form av livechatt.

Både Bluehost och GoDaddy är ungefär lika enkla att använda; det är egentligen bara en fråga om personlig preferens vid denna punkt.

När det gäller säkerhet och tillförlitlighet kan GoDaddy komma ut över Bluehost.

Totalt sett har Bluehost uppehållstid, men det har gått flera månader med två eller flera minuters driftstopp i vår post – vilket vi inte ser för gynnsamt på.

Sammantaget skulle jag rekommendera GoDaddy för de som är mindre allvarliga med att vara värd.

För personer som är mer intresserade av att gå in i värd, som inte har rejäl värd eller affärsbehov, eller som bara vill ha en liten blogg eller webbplats – GoDaddy kan vara det bättre alternativet.

Det är billigare totalt sett och erbjuder mer bra för pengarna.

Men för de som är mer seriösa, men ändå vill spara pengar, tror jag Bluehost är ett bra alternativ.

Det kanske inte alltid är lika billigt som GoDaddy, men det erbjuder de flesta av samma funktioner till ett pris som fortfarande är lågt i förhållande till andra företag, liksom några riktigt viktiga funktioner som SSL-certifikat och CloudSites.

Det är en blandad väska!

Tänk i slutändan på vad dina värdbehov är.

Om du vet vad du behöver och vad du vill göra online kommer du att ha det bra.

Relaterade inlägg:
 1. Bluehost vs. HostGator – Varför BlueHost är bättre
 2. SiteGround mot Bluehost: Vilket är bäst, snabbt och tillförlitligt webbhotell?
 3. HostGator mot GoDaddy: Jämförelse baserad på hastighet, pris & Stöd
 4. BlueHost mot GreenGeeks – VINNER Baserat på min erfarenhet
 5. DreamHost mot BlueHost-jämförelse – FAKTA baserat på min erfarenhet
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map