CrashPlan-gjennomgang: Bør du kjøpe denne online sikkerhetskopitjenesten?

Her på HostingPill er data og dens bevegelser veldig viktige for oss. Uansett om du ønsker å legge til innhold til nettstedet ditt eller jobbe offline, er digital lagring en viktig del av hverdagen nå.


En enkelt datamaskin kan inneholde og behandle store mengder informasjon, og gjort nesten alt om informasjon (opprette den, få tilgang til den, dele den) mer effektiv.

Selvfølgelig er ulempen at hvis enheten krasjer, går i stykker eller blir stjålet – har du kanskje mistet alle filene du har lagret på ett sted.

Derav viktigheten av å sikkerhetskopiere alt. Men hei, det er lettere sagt enn gjort – vi kan sikkerhetskopiere en gang i blant manuelt, men jeg tviler på at noen regelmessig gjør manuelle sikkerhetskopier konsekvent til å bevare alle de nye tingene på enheten deres.

Gå inn i CrashPlan.

CrashPlan er et produkt utviklet av Code42, et programvareselskap som tar for seg backup-programvare.

Code42 tilbyr to hovedprodukter: Code42 Enterprise, som er backup-programvare for store bedrifter, og CrashPlan, som er for små bedrifter.

Spesielt er CrashPlan rettet mot opptil 200 ansatte (eller 200 enheter – det er en forskjell!).

CrashPlan er nå spesifikt for små bedrifter, selv om det også tidligere var til personlig bruk.

Etter min ydmyke mening kan du bruke den nåværende CrashPlan til dine personlige enheter så vel som for bedriften din.

Alt dette høres bra ut – men er CrashPlan virkelig så bra?

Vel, det tror Expedia. Det samme gjør USAs nasjonalparktjeneste. I tillegg til Square, Adobe og Yelp – hvis du noen gang har hørt om dem.

Så klart programvaren til Code42 klarer seg bra med de større kundene. Kan programvaren for små bedrifter holde like bra?

La oss ta en titt!

Ulemper

CrashPlan høres bra utad. Når du dykker i, er det noen få uheldige feil. Heldigvis er de ikke store, men vi bør likevel ta en titt først.

Et problem jeg har med CrashPlan er at det bare dekker datamaskiner.

ulemper

Å ha en CrashPlan-app for nettbrett og smarttelefon høres ganske grunnleggende ut for meg – en representant fortalte at CrashPlan pleide å tilby disse alternativene – så jeg synes det er veldig uheldig at det blir begrenset til stasjonære maskiner.

Bortsett fra det kan CrashPlan kundesupport bruke noe arbeid.

Mitt viktigste problem her er ressursene på stedet. Fordi CrashPlan er en del av Code42s sikkerhetskopitjenester, får den halvparten av Code42s støtteside.

støtteside

Det har ikke mange artikler, og er ikke bra for surfing. Du kan søke, men den er ikke veldig ressurstung likevel.

Til slutt, mens representantene er nyttige, kan de være litt vanskelige å nå. Noen ganger kan du besøke nettstedet og finne et popup-vindu, men andre ganger vil det ikke være der, selv ikke i arbeidstiden.

Det er heller ingen enkle alternativer for å kontakte support i selve programvaren, så du må gjøre alt på nettstedet.

Til slutt er telefon- og live chat-timer faktisk begrenset. Verken er 24/7, bare billettsystemet.

Det er i grunnen det. Som du ser er manglene mest konsentrert om kundesupport.

Selv om dekningen for flere enheter vil være stor, bruker de fleste virksomheter først og fremst datamaskiner, så det er ikke for mye tap.

Klar for det positive?

Pros

CrashPlan har mye å gjøre for de svakhetene.

For det første er prisingen veldig enkel og fleksibel. Det er en (rimelig, etter min mening) fast pris per produkt, og du kan legge til en haug med produkter.

krasjplan

Utgiftene står nøyaktig i forhold til mengden enheter du ønsker å ha dekket av CrashPlan.

For det andre liker jeg virkelig at CrashPlan ikke byr på tjenesten sin med søppel. Du får det du ber om, og selv for det produktet er det ekstremt fleksibelt.

Du kan redigere massevis av preferanser og innstillinger, for å gjøre CrashPlan-tjenesten så optimal for timeplanen og preferansene dine som mulig..

Mens kundestøtten er den svakere siden av CrashPlan, har jeg funnet at representantene er spesielt nyttige.

Til slutt er CrashPlan veldig enkel å bruke og har også gode ytelser.

I det hele tatt vil jeg si at CrashPlan har mye for seg. Men det betyr ikke at det er for alle – så fortsett å lese for å få detaljene som betyr noe for deg.

Priser

Prisene til CrashPlan er en av de mest enkle produktene jeg har vurdert så langt. Det er fordi det i utgangspunktet er en prislapp.

Det magiske tallet er $ 10.

krasjplan

CrashPlans pris er $ 10 per måned per enhet, så hvor mye du betaler er i stor grad opp til deg – du kan dekke bare den bærbare datamaskinen din for bare $ 10 i måneden eller alle datamaskiner som brukes av personene i bedriften din i hvor mye måned du vil..

Med det ute av veien, tror jeg at det større spørsmålet som er igjen er om det er noen skjulte kostnader.

Vanligvis kan man forvente alternativer for å oppgradere lagring, eller kanskje et skjult gebyr for å faktisk gjenopprette filer.

CrashPlan klarer ikke å belaste deg for noe av det (faktisk har du også ubegrenset lagring). Det er heller ingen gebyrer for å legge til enheter, med unntak av 200+ enhetsgrensen.

På det tidspunktet må du oppgradere til Code42 Enterprise, som gir perfekt mening. For de fleste små bedrifter er en grense på 200 datamaskiner mer enn nok.

CrashPlan har en måned lang gratis prøveversjon for de av dere som er usikre på det. Personlig har jeg brukt CrashPlan i noen måneder, og jeg kan ærlig si at jeg ikke har sett noen endringer i det jeg betaler.

crashplan gratis prøveversjon

Det er den samme måned til måned, og ingenting har dukket opp for å få meg til å betale en ekstra avgift eller nødvendig oppgradering.

Jeg tror dette sannsynligvis er fordi tjenesten til CrashPlan er så grei at det ikke er mye plass å skjule. Det er ikke et knippe verktøy pakket i en pakke: det er sikkerhetskopiering og gjenoppretting av data.

I det hele tatt er det en lettelse å kunne rapportere om en gjennomsiktig prisstruktur.

Funksjoner

CrashPlan er en enkel tjeneste. Det er ikke på noen måte en dårlig ting, men det er fremdeles et viktig faktum av CrashPlan-essensen.

CrashPlan er et verktøy for sikkerhetskopiering og gjenoppretting. Den er rettet mot små bedrifter, men du kan bruke den til din personlige datamaskin like bra. Det hele høres bra ut, men er det behov for å snakke om funksjoner bortsett fra “sikkerhetskopiering” og “gjenopprette”?

Ja. Fordi sikkerhetskopierings- og restaureringsverktøy er ganske vanlige, enten av seg selv eller som valgfrie tillegg i nettstedsbygging eller hosting-pakker. En tjeneste kan være både enkel og godt omtalt, og CrashPlan er et utmerket eksempel på det.

La oss begynne med det grunnleggende.

Funksjonen som er CrashPlan’s salgsargument er en rimelig utvidelse. Du kan legge til enhet etter enhet uten tilleggsavgifter inntil du treffer 200 enheter.

crashplan funksjoner

Viktigst, spesielt er sikkerhetskopieringskapasiteten ubegrenset. Dette gjelder for hver enhet, men enda bedre er det ingen grenser for filstørrelser.

Du vil ikke trenge å dele opp en stor fil i mindre deler, for eksempel, noe som kan være veldig praktisk.

En funksjon som CrashPlan gir er ganske enkel, men veldig nyttig. Det vil være muligheten til å redigere sikkerhetskopieringsplanen din. Mange sikkerhetskopieringstillegg som tilbys av hosting- eller nettstedbyggingsfirmaer har ikke denne funksjonen.

Man kan også tilpasse hvor lenge filer blir oppbevart og hvilke versjoner som skal oppbevares eller kasseres.

virksomhet backup

Dashbordet for stasjonær programvare lar deg se på lagrings- og sikkerhetskopistatusen til alle datamaskiner på planen din – jeg brukte bare mitt eget, men det er en god funksjon å ha for forretningsinnstillinger.

Andre ting du kan gjøre innebærer omfattende innstillinger og valg av alternativ.

Det vil si at du kan tilpasse CrashPlan-programvaren slik at den fungerer i nærheten av det som er ideell for deg: du kan redigere tilkoblings- / nettverksinnstillinger, legge til obligatoriske passord for å åpne programvaren i utgangspunktet, stille varsler for deg selv, stoppe sikkerhetskopier når datamaskinens batteri når x mengde, og mye mer.

Selv om stasjonær programvare fungerer bra, skulle jeg ønske at de også hadde CrashPlan tilgjengelig for nettbrett eller telefoner. Selv om ikke for å sikkerhetskopiere ting direkte fra disse enhetene, vil det i det minste være nyttig å redigere innstillingene og preferansene dine ved å bruke apper på andre enheter.

Til slutt: selv om det skal si seg selv, bruker CrashPlan førsteklasses, industristandard krypteringstiltak for å beskytte dine data.

datasikkerhet

Jeg vil generelt si at CrashPlan er helt topp funksjonsmessig. Igjen er selve tjenesten veldig enkel. Andre selskaper kan prøve å krydre det ved å legge til bloatware eller unødvendige verktøy.

CrashPlan holder sin funksjon rett, men gjør den ekstremt brukbar og formbar. Det er en kraftig programvare som overlater potensialet helt åpent for brukeren.

Brukervennlighet

Hvis du tenkte at en programvare som sentrerer rundt en eller to kjernefunksjoner ville være en ganske enkel å bruke programvare … hadde du generelt rett. I det minste på forbrukersiden er det generelt sant. Men det er ikke alltid sant!

Og selv om en tjeneste ikke akkurat er teknisk vanskelig, kan den være så dårlig designet at den blir frustrerende og ineffektiv å bruke, spesielt i forhold til andre alternativer. Faller CrashPlan i denne fellen?

Nei. Se selv.

opprette valg av sikkerhetskopi med crashplans

Jeg valgte en mappe for sikkerhetskopi. Når jeg ikke skriver om hosting, liker jeg å lese – i det siste har jeg lest opp bevisstheten – så her får jeg sikkerhetskopiere min lette lesing.

sikkerhetskopiere med Crashplan

Når jeg var fornøyd med valget av filer / mapper, slo jeg bare “Lagre” -knappen og ventet mens ting lastet opp. Det var ganske raskt (selv om jeg riktignok brukte en Ethernet-kabel), og veldig enkel å bruke.

CrashPlan er usedvanlig enkel å bruke. Du får tilgang til alle funksjonene jeg snakket om tidligere i fanen “verktøy” ovenfor, eller “innstillinger” -knappen med sikkerhetskopiene.

Jeg vet ikke om brukergrensesnittet er intuitivt for deg, men det har vært meg. Til dags dato har jeg ikke hatt noen forvirringer som navigerings- eller vekslingsalternativer (det er ikke så mye å navigere uansett).

Avslutningsvis vil jeg si at CrashPlan er veldig enkel å bruke, og utover det, intuitivt for brukeren.

Kundeservice

Jeg vil være ærlig med deg. Som jeg har understreket, er CrashPlan veldig grei som et produkt – så kundesupport er ikke så viktig som for mer komplisert og alt-i-ett-programvare.

Ikke desto mindre vet du aldri når noe vil komme opp – jeg har faktisk et spørsmål CrashPlan nettstedet ikke adresserte bra. Så hvordan måler støtte fra CrashPlan seg?

For dette svaret ser jeg på både representantene og ressursene på stedet CrashPlan gir. La oss begynne med førstnevnte.

Jeg skulle ønske at kundeservicerepresentantene var litt lettere tilgjengelig. Kanskje skyldes det at CrashPlan er et relativt greit verktøy, men uansett må du ta noen få flere klikk for å komme til de nødvendige kontaktsidene.

En annen mindre plage er at live chat og telefontimer begge er begrenset til mandag til fredag, og fra 07.00 til 19.00 (US Central Standard Time). Heldigvis er billettsystemet døgnet rundt, men jeg tror i det minste telefon- eller live chat-tjenester kan være åpne lenger.

Merk: Hvis du går inn på nettstedet i løpet av de rette timene, kan du finne en pop-up med live chat. Dette har ikke vært min opplevelse hver gang jeg besøker nettstedet, selv ikke under offisielle chat-timer, så gå innom.

Når du får tak i en representant, vil du sannsynligvis synes det er en god opplevelse. Du fyller ut et grunnleggende live chat-skjema og venter på at noen tar opp saken.

crashpaln støtte

crashpaln chat

crashplan chat

crashplan chat

Som du kan se, var live-chatten generelt ganske responsiv. Selv om det føltes lenger den gangen, ventet jeg bare et par minutter, og fikk deretter svaret.

Forresten, spørsmålet mitt var om CrashPlan var tilgjengelig for andre enheter, for eksempel telefoner eller nettbrett. Nettstedet deres refererer mest til datamaskiner, men sier også “enheter.” Jeg var ikke sikker på om det var åpenbart at CrashPlan er tilgjengelig for andre enheter, eller åpenbart at det ikke er det.

Jeg ble i tillegg imponert over den ansattes type svar, som føltes veldig personlig. Jeg følte at representanten var en person som jobbet i det faktiske selskapet, kanskje på de faktiske kontorene, i stedet for at noen kopierte inn svar fra et tilfeldig sted.

Enten det er sant eller ikke, det var et godt svar.

Mens jeg er fornøyd med live-chatten deres, vil jeg gjenta at de begrensede timene og de ekstra trinnene som trengs for å komme til en kontaktside er frustrerende og ikke bransjestandard. Helt klart ikke verdens ende, men i det minste en mindre plage.

CrashPlans kundesupportside er Code42s støtteside, som i seg selv er delt inn i CrashPlan-halvdelen og Code42 for Enterprise-halvparten. CrashPlans halvdel er ikke akkurat bra for surfing.

Du kan bare se på noen få guider og ressurser, og de “toppartiklene”, men bare hva som er oppført for deg under disse kategoriene.

Det er en søkefunksjon, men den gjelder all informasjon om Code42s støtteside. Du kan bruke et CrashPlan-filter på søkefunksjonen, men det er fremdeles mye mindre enn du ville fått med andre støttesider. Jeg vet ikke engang om jeg vil kalle det et kunnskapsgrunnlag.

Etter å ha sett gjennom støttesidens artikler – som betyr ved å gjøre søk – kan jeg si at jeg har sett bedre. Det vesentligste blir stort sett ivaretatt, men hvis du har et merkelig spørsmål, vil du sannsynligvis trenge å kontakte en representant.

De har også en ressursside som ikke er superrelatert til CrashPlan og er mer rettet mot små bedrifter og deres data. Det kan være nyttig, men du kan finne mange sånne ting utenom CrashPlan på internett uansett.

I det hele tatt er støtte fra CrashPlan OK. Deres informasjonsressurser mangler både innhold og et mer omfattende brukergrensesnitt.

Representanter er veldig gode, men timene er begrenset hvis du ønsker øyeblikkelig hjelp. Noe som ikke ville være så ille hvis informasjonen på stedet var bedre.

Men hei, ingenting er perfekt. CrashPlan er en enkel tjeneste, så det kan være urimelig å forvente fullverdig kundesupport for det. Og hvis alt fungerer bra, trenger du sannsynligvis ikke kundestøtte mye uansett …

Etter å ha sett gjennom støttesidens artikler – som betyr ved å gjøre søk – kan jeg si at jeg har sett bedre.

Det vesentligste blir stort sett ivaretatt, men hvis du har et merkelig spørsmål, vil du sannsynligvis trenge å kontakte en representant.

De har også en ressursside som ikke er superrelatert til CrashPlan og er mer rettet mot små bedrifter og deres data. Det kan være nyttig, men du kan finne mange sånne ting utenom CrashPlan på internett uansett.

I det hele tatt er støtte fra CrashPlan OK. Deres informasjonsressurser mangler både innhold og et mer omfattende brukergrensesnitt.

Representanter er veldig gode, men timene er begrenset hvis du ønsker øyeblikkelig hjelp. Noe som ikke ville være så ille hvis informasjonen på stedet var bedre.

Men hei, ingenting er perfekt. CrashPlan er en enkel tjeneste, så det kan være urimelig å forvente fullverdig kundesupport for det. Og hvis alt fungerer bra, trenger du sannsynligvis ikke kundestøtte mye uansett …

Pålitelighet

Etter å ha brukt det i noen måneder, kan jeg ærlig si at CrashPlan opptrer slik du kunne forvente at det hvis du nettopp var ferdig med å se gjennom nettstedet deres. OK, kanskje ikke så perfekt som selskapet gjør det til å være, men det er en gitt.

Jeg har fremdeles funnet CrashPlan som generelt rask. Min bærbare datamaskin er ikke en tungvekt, og jeg bekymret meg for hvor mye av PC-ens ressurser som ville bli dratt bort til CrashPlan’s konstante bakgrunnsaktivitet – selv om jeg har gjort noen innstillingsredigering, har jeg funnet datamaskinen min for det meste ikke påvirket av CrashPlan.

Når jeg tar sikkerhetskopi av mapper, fant jeg ikke at bestemte filer skiller seg ut som ikke-sikkerhetskopiert (noe som noen ganger skjer når jeg bruker sikkerhetskopiering av tillegg i andre tjenester). Alt blir overført helt fint.

Funksjoner Funksjoner Kontinuerlig sikkerhetskopieringsplan

Til syvende og sist kommer det ned på om jeg har lagt merke til uregelmessigheter, mislykkede sikkerhetskopieringer, ødelagte filer eller lave hastigheter.

Så langt har jeg ikke gjort det. Noe som fører til at jeg sier at, med mindre jeg tilfeldigvis er usedvanlig heldig, fungerer CrashPlan akkurat som forutsatt.

Anbefaler jeg CrashPlan?

Hvis du har klart det så langt, har du enten lest (eller skummet) mye. I tilfelle alt er virket, la meg pakke alt sammen for deg.

Code42s Enterprise-produkter er blitt brukt av verdens ledende merkevarer, navn du nesten helt sikkert har hørt om.

CrashPlan for Small Business har kanskje mindre av de tunge kundene, men det gjør fremdeles bra.

Prisstrukturen er veldig enkel – $ 10 per enhet per måned. Jeg synes prisen er ganske rimelig, og den er absolutt fleksibel – du kan bare bruke den til en enhet, hvis du for eksempel er frilanser.

Du kan legge til en haug med enheter, så mange som de fleste små bedrifter vil trenge etter min mening, og tjenesten er svært tilpassbar. Du kan redigere ting du ikke ville tenke på å redigere på alvor (men du vil finne ut at det senere kommer godt med).

For ikke å nevne, ytelsen er veldig solid, og programvaren er superenkelig å bruke.

Jeg skulle ønske kundeservicerepresentanter var mer tilgjengelige og informasjonen på stedet var mye bedre, men representantene er flotte hvis du kan få tak i dem.

Det er sikkert, pålitelig, veldig formbart, og etter min mening vel verdt prisen. Hvis du er usikker, kan du alltid prøve det i en måned gratis og avbryte hvis du bestemmer deg for at det ikke er noe for deg!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map