Den kompletta guiden för att gå från delad värd till VPS-värd

Introduktion:

Vad kan jag säga om delad värd? Shared Hosting är för nybörjare och för nystartade företag. När du är ny på Internetvärlden använder du delad webbhotell för att vara värd för din webbplats. En handfull människor delar samma fysiska server där det bara tar några tunga webbplatser att äta upp alla de resurser som tillhandahålls för att din webbplats ska drabbas.


Att flytta till VPS Hosting är logiskt när du har vuxit ut som företag eller som en community på Internet. VPS Hosting är “dyra” och “mycket svåra att hantera” är några av de vanliga myterna. Man kan förvärva VPS Hosting-tjänster för minst $ 15 per månad från leverantörer som DreamHost.

VPS-värd — Virtual Private Server Hosting — är ett virtuellt utrymme på en mycket kraftfull maskin. Det är som en liten dator i en superdator tillägnad din webbplats. Till skillnad från Shared Hosting, här får du full tillgång till de utlovade resurserna. Ingen annan webbansvarig med en tung webbplats kan använda dina resurser. Din webbplats kommer att fungera så mycket som möjligt tills och om du inte överbelastar din VPS Hosting genom att vara värd för fler och fler webbplatser på den.

Hur man väljer VPS-värd:

Hur man väljer VPS-värd

När du väljer en VPS Hosting bör man alltid ha dessa saker i åtanke:

RAM (Random Access Memory): Det främsta du bör leta efter när du köper en VPS Hosting är RAM. Minst 1 GB är viktigt. 1 GB RAM säkerställer snabbare laddning av webbplatsen och håller möjligheterna till utvidgning öppen.

Uptime: Även om de flesta av tjänsteleverantörerna påstår sig ha en driftstid på 99,99 procent men det rekommenderas att läsa en hel del äkta recensioner innan de förvärvar tjänsterna.

Hanterad eller obegränsad: Det här är de två mest populära VPS Hosting-planerna på den moderna marknaden. Hanterad plan har sorterat allt; leverantören hanterar all programvara, uppdateringar, korrigeringar och plugininstallationer. O hanterad plan kräver att användaren upprättar Cpanel och även hanterar annan programvaruinstallation.

Det finns tre företag som erbjuder VPS-servrar av god kvalitet, nämligen HostGator, DreamHost och BlueHost. Här är en jämförelse av deras planer.

Funktioner
Hostgator
Dream
Bluehost
Fart.5 kärnor2 CPU-kärnor
Lagring25 GB30 GB SSD-lagring30 GB SAN
Bagge512 MB1 GB2 GB
Bandbredd500 GBObegränsat1 TB
domänerObegränsat1
IP-adresser2 IP: er1 IP: er
Pris$ 11,97 / MO *$ 15 / mo *$ 14.99 / mo *
Köp nuKöp nuKöp nu

Så överför domäner:

Om du ser fram emot att överföra din domän från exempelvis xyz-register till DreamHost, måste du först se till följande:

 • Domänen får inte finnas i det aktuella registret.
 • Domänen måste vara olåst och i användning.
 • Du kan inte överföra en domän om den inte är minst sextio dagar gammal.
 • Administrativt e-postkonto relaterat till domän måste användas för att bekräfta överföringsbegäran.

Följ nu de listade stegen för att slutföra domänöverföringen till DreamHost:

Steg 1: Logga in på DreamHost Cpanel med inloggningsuppgifterna.

Dreamhost

Steg 2: På höger sida av skärmen finns en menyfält. Klicka på “Domän” och klicka sedan på “Reg.Transfer”.

Dreamhost

Steg 3: Skriv domännamnet du vill överföra till DreamHost i utrymmet intill ‘Överför domänregistrering (er) till oss:’ och klicka på ‘Begär överföring’.

Dreamhost

P.S: I det ögonblick du klickar på ‘Begär överföring’ skickas ett e-postmeddelande med behörighetskod till den e-postadress som är kopplad till domänen som du planerar att överföra. Kom ihåg att e-postmeddelandet med godkännandekod är giltigt upp till 5 dagar från skapandet.

Steg 4: Den nya sidan på skärmen kräver att du anger “Autoriserad kod” som genererades och skickades till den officiella e-postadressen som är kopplad till domänen. Du måste fylla i alla WHOIS-detaljer på den här sidan.

Dreamhost

Steg 5: Så snart du är klar med att fylla all WHOIS-information, ändra informationen för misstag och klicka sedan på “Fortsätt”.

Dreamhost

Steg 6: Följ resten av stegen för att slutföra överföringen och vid fel eller tvivel kan du kontakta DreamHost kundtjänst.

Do’s and Don’tts när du flyttar till VPS-värd:

Göra:

 • Gör ett sidhastighetstest innan du flyttar till en ny tjänsteleverantör. Använd Google PageSpeed ​​Insights för att utföra testet före och efter flytt till VPS. På det här sättet kan du säkert veta om växling till VPS faktiskt hjälpte dig eller inte.
 • Ta alltid en säkerhetskopia av din webbplats. Ladda ner säkerhetskopian och håll den säker för framtida användning.
 • Föredrar alltid paket som ger betydande värdutrymme. Ett stort Random Access-minne är också viktigt så ha det också i åtanke.

don’ts:

 • Beror inte på automatisk säkerhetskopiering. Skapa alltid en säkerhetskopia och vara på den säkra sidan.
 • Var aldrig värd för webbplatser mer än kapaciteten för det Hosting-paket du har förvärvat. Försök balansera fördelningen av utrymme och resurser.
 • Förändra aldrig WHOIS-detaljerna för din domän. Se också till att du inte lämnar ditt Hosting-konto sårbart för hackare.

Nu är du redo att migrera din webbplats från delad värd till VPS-värd. När du har migrerat till VPS Hosting bör du börja se den totala prestandan på din webbplats.

VPS Hosting är en nödvändighet och inte en lyx; om ditt nätverk eller din community växer snabbt och om du inte går över till VPS Hosting från Shared Hosting kommer du att börja förlora en betydande mängd potentiella kunder. Gör de rätta valen och få ditt onlineföretag att beröra nya gränser för framgång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map