DreamHost mot BlueHost-sammenligning – FAKTA Basert på vår erfaring

DreamHost og Bluehost er noen av de største og mest respekterte navnene i vertsverdenen. Bluehost kan være kjempen her: rundt 2003 støtter den over 2 millioner nettsteder, noe som enkelt gjør det til et av verdens største vertsselskaper.


DreamHost er ingen slouch, og faktisk er den eldre broren til de to (om ikke den “større”): DreamHost ble grunnlagt i 1996 og støtter over 1,5 millioner nettsteder med rundt 400 000 kunder i over 100 land.

Det er klart, på dette tidspunktet gjør ikke en enkel tallsammenligning susen. DreamHost og Bluehost er vertsfirmaer av sammenlignbar størrelse, omdømme og popularitet.

Så hvilken er bedre?

Naturligvis er ingen løsning perfekt for alle, og forskjellige selskaper kan utmerke seg på forskjellige områder. I denne sammenligningen vil jeg diskutere styrkene og svakhetene til disse toppnivå-vertene i forhold til hverandre, med et spesielt fokus på delt hosting på grunn av dets popularitet.

Så hva venter du på? La oss komme til det!

Innholdsfortegnelse

Hopp for å se spesifikk test ved å klikke på følgende lenker

 1. Sammenligning av priser og funksjoner
 2. Brukervennlighet
 3. Kundeservice
 4. Sikkerhet og pålitelighet
 5. Konklusjon: Hvem vinner?

Sammenligning av priser og funksjoner

Det første vi ser på er prisene og funksjonene til disse to selskapene.

Jeg begynner med prioriteringen: delt hosting.

bluehost delte webhotell

Bluehosts delte hostingpriser er ganske typiske, hvis de er litt på høyere side.

Dreamhost-delt-hosting

DreamHost tilbyr to nivåer som hver kan være månedlige eller årlige planer. Månedsplanene er ikke dårlig priset, men er på den høye siden av gjennomsnittet, som man kan forvente. Årsplanene (bildet) er rimeligere, fortsatt innenfor den gjennomsnittlige delte hostingprisen, men kanskje på nedsiden.

Rett utenfor flaggermusen er det ganske tydelig at Bluehost har litt mer å velge mellom når det kommer til delt hosting, men også er litt dyrere på inngangsplanene.

Så langt funksjoner går, er det vanskelig å si. Det er uheldig at kjøp på inngangsnivå ikke får et gratis domene med DreamHost, mens det er en standard for Bluehosts planer.

Begge vertene tilbyr gratis SSL, ganske standard og 1 nettsted. De gir mulighet for ubegrenset trafikk (som virkelig betyr ubegrenset trafikk, fordi dette er delt hosting!) På de billigste nivåene, og generøs lagring (og SSD-lagring på det).

På inngangsnivå er Bluehost og DreamHost ganske sammenlignbare. Utover det vil jeg si Bluehost er litt bedre: de tilbyr alt DreamHosts andre nivå gir, pluss litt mer (som markedsføringstilbud, spam-eksperter og CodeGuard Basic). I tillegg har du et ekstra lag å velge mellom.

Overlapp med delt hosting er WordPress hosting. Jeg vil gjerne ta litt ekstra plass her for å snakke om WordPress-hosting, fordi DreamHost og Bluehost har rykte på seg for å være gode WordPress-alternativer.

Så langt WordPress-hosting går, er DreamHost og Bluehost begge noen av de beste alternativene. Faktisk er både DreamHost og Bluehost anbefalt av WordPress.org selv.

Både Bluehost og DreamHost har sømløs WordPress-integrasjon og jevn ytelse, pluss godt utvalg av funksjoner med kontoer på inngangsnivå. I tillegg ganske gode priser for det du får.

Når det gjelder prisene, har Bluehost flere alternativer enn DreamHost. DreamHost har i utgangspunktet to alternativer for WordPress-hosting, det ene veldig billig og det andre dyrere. Bluehost, derimot, har flere lag for både administrert og ustyrt WordPress-hosting.

Bortsett fra WordPress og delt hosting, har Bluehost og DreamHost flere premiumalternativer. La oss se kort på VPS-hosting.

Bluehost VPS-hosting-plan

Over: Bluehosts VPS-hostingplaner.

Dreamhost-VPS-hosting

Over: DreamHosts VPS-planer.

Rett utenfor flaggermusen synes vi DreamHost har et bredere utvalg enn Bluehost og en lavere inngangspris. Selv de to øverste nivåene er faktisk billigere, men jeg vil ikke foreslå at du velger en VPS-nivå som er billigere med noen få dollar.

Når det er sagt, er inngangsprisen for DreamHost ganske anstendig med tanke på hva du får for det. Det eneste problemet jeg har er at du er begrenset til 1 GB RAM, og trenger å betale nesten det dobbelte av prisen for 2 GB RAM. Hvis du trenger mer RAM, er Bluehosts to første VPS-nivåer godt prisede alternativer (spesielt sammenlignet med DreamHost).

Hvis det ikke er en prioritering, tilbyr DreamHost deg ubegrensede nettsteder, ubegrenset e-post og ubegrenset trafikk, noe som er ganske solid, spesielt for inngangsnivået. Bluehosts begrensninger her er ganske realistiske og vil neppe hindre deg mye, men er likevel bemerkelsesverdige.

Jeg vil si at DreamHost samlet sett er bedre for VPS-hosting, men Bluehost kan absolutt være et bedre alternativ for noen som leter etter en blanding mellom rimelig pris og ressurser.

Til slutt, dedikert hosting er mer en kaste-up. Bluehost har spesifisert priser for dedikert hosting som er ærlig talt rimelig og av god kvalitet.

Bluehost-dedikert server

DreamHost krever at du kontakter dem først, så prisene varierer mellom kundene. Når vi snakker generelt, vil DreamHosts dedikerte servere sannsynligvis være dyrere enn Bluehosts.

Dreamhost-dedikert-hosting

På den annen side, hvis du ønsker å gå stort på dedikerte serveralternativer, vinner Dreamhost. Hvorfor? Det er ikke slik at Bluehost er dårlig, men Dreamhost lar deg gå mye lenger.

For eksempel kan du maksimalt få 12 kjerner med DreamHost, i tillegg til 64 GB RAM, 2 TB lagringsplass og ubegrenset båndbredde. Sammenlignet med Bluehosts maks på 4 kjerner, 16 GB RAM, 1 TB lagring og 15 TB båndbredde, er det ganske tydelig hvem som er bedre egnet for seriøse dedikerte løsninger.

Så for å oppsummere ting, hvor lar dette oss være i det store bildet?

Bluehost og DreamHost tilbyr begge rimelige og delte hostingalternativer av høy kvalitet. Imidlertid synes jeg Bluehost er litt bedre her, med flere alternativer og litt bedre funksjoner, om enn en litt høyere pris.

Med WordPress er det ærlig talt ikke en klar vinner – jeg foretrekker Bluehost totalt sett, men det er bare meg.

For alternativer med høyere kvalitet, ville jeg gi ting til DreamHost. Det er ikke en svart og hvit gevinst, men for VPS-hosting har DreamHost mer per pris (med unntak av RAM, som riktignok er viktig), og for dedikert hosting er DreamHost dyrere, men langt mer skalerbar og gir mye mer … hvis du har råd.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er av forskjellig betydning for forskjellige kunder, men på noen grunnleggende nivå er det viktig. Selv om du er en erfaren bruker, sparer en brukervennlig tjeneste mye tid. Hvis du jobber med et team, kan en brukervennlig tjeneste imøtekomme alle.

Bluehost har absolutt et rykte, for å være en så populær vert, for å være enkel å bruke, og nettstedet deres understreker sterkt dette. DreamHost er også enkel å bruke generelt, men det er en komplikasjon.

Det er et interessant område der jeg finner en betydelig forskjell i brukervennlighet. Jeg sier interessant fordi det er veldig uvanlig, spesielt for et stort vertsfirma.

Det har med kontrollpanelet å gjøre: kontrollpanelet er i utgangspunktet der du administrerer alt om hostingkontoen din. Med de fleste verter er kontrollpanelet en programvare som heter cPanel. cPanel er nær allestedsnærværende når det gjelder hosting, så selv om du bytter vert de essensielle aspektene ved å administrere en konto ofte se kjent ut.

cPanel er veldig enkel å bruke – den er tross alt designet slik. Bluehost har cPanel.

Bluehost-cpanel

DreamHost gjør det ikke.

Dream avanserte-cpanel

Lurt, ikke sant? Det er noe mange ikke legger merke til før de faktisk begynner å bruke kontoen sin. Uansett er dette ikke så mye som det kan høres ut.

Jeg har hørt ganske mange klager på DreamHosts kontrollpanel, men den store klagen ser ut til å være at den ikke er cPanel, ikke at den er vanskelig å bruke. Jeg innrømmer at det er vondt å måtte lære et nytt kontrollpanel, men jeg vil også tydeliggjøre at det ikke er så stor avtale.

Personlig synes jeg cPanel er enklere å bruke. Det er ikke bare fordi jeg er vant til det – det har bare flere bilder og symboler som gjør ting lettere å raskt klikke på og navigere med. I kontrast til DreamHosts kontrollpanel er det meste tekst.

Dreamhost-cpanel

Så selv om det er enkelt å få tak i, vil du sannsynligvis være mer effektiv med cPanel fordi 1) du allerede er kjent med det, og 2) det er bare visuelt lettere å jobbe med raskt.

Uansett, det er den viktigste forskjellen når det gjelder brukervennlighet etter min mening. Andre punkter er mindre. Både DreamHost og Bluehost tjener uerfarne kunder, og er riktig utstyrt for å håndtere dem.

Når det er sagt, er Bluehost marginalt enklere fordi den er spesielt rettet mot folk som er nye i hosting, mer enn DreamHost. Som et resultat er den generelle utformingen av Bluehost litt enklere og mer oversiktlig.

Sammendraget mitt for brukervennlighet vil være at Bluehost vinner totalt sett, men at DreamHost ikke nødvendigvis ikke er vanskelig å lære – det er bare vanskeligere og mindre effektivt i forhold til Bluehost.

Kundeservice

Nå som vi har sett på brukervennlighet, la oss se på ledsageren: kundestøtte. Selv en god ytelse kan ha tekniske vanskeligheter nå og da, eller kanskje forvirring når det gjelder administrering av en konto. Kundestøtte er et viktig sikkerhetsnett.

Begge selskapene tilbyr to hovedtyper av kundestøtte: metoder for direkte kontakt av representanter, og informasjon eller annet nyttig innhold på nettstedet.

DreamHost har i hovedsak live chat og billettalternativer for å kontakte kundestøtte, som fungerer ganske bra. Du må være logget inn for å bruke dem, noe som er ganske vanlig, men selv om du glemmer påloggingen din, kan du be om en billett om hjelp.

Dreamhost-kontakt-oss-skjemaet

DreamHosts kunnskapsbase er godt organisert og rent. Som mange kunnskapsbaser, består den i hovedsak av en søkefelt og en serie emner som vil utvides for å avsløre flere artikler eller subtopics.

Dreamhost-kunnskapsbase

Selv om jeg ikke er den største kunnskapsbasen, har jeg funnet at DreamHosts utvalg av artikler er ekspansivt i mengden av emner som er dekket og grundig når det gjelder detaljer.

DreamHost har også et samfunnsforum / diskusjonsside, og selv om det absolutt kan være nyttig, er det ikke så livlig som noen fora om større tjenester.

Bluehost har, som DreamHost, chat- og billettalternativer for å kontakte representanter, men Bluehost har også telefonnumre tilgjengelig for de som foretrekker å ringe. Bluehosts chat er så bra at du kan teste den ut uten engang å være pålogget.

Bluehost-chat-en

Bluehost-chat-2

Ikke så direkte som jeg foretrekker, men det er det du får for å bruke chatten uten å logge deg på. Når du er i gang, er Bluehosts chat veldig poenget, som DreamHosts.

Når det gjelder informasjon på stedet, er Bluehosts kunnskapsbase ikke så “pen” som DreamHosts (dette er bare min mening, husk), men er langt større.

Bluehost-support-ressurser

Det er rett og slett flere artikler, som er veldig dyptgående og kobler til hverandre kontinuerlig. Noen ganger kan det føles som et kaninhull å falle ned, men det er absolutt nyttig og kan svare på de fleste spørsmål.

Når jeg sammenligner kundestøtten til disse to, ønsker jeg ikke å gi inntrykk av at DreamHost er dårlig. DreamHosts representanter er flotte, forumet er i orden, og kunnskapsbasen er veldig solid. Imidlertid har Bluehost flere alternativer for å kontakte representanter, like god ytelse for de representantene, og et mye mer utvidet kunnskapsgrunnlag.

Selv om Bluehost trolig har tatt denne runden, har vi fått en kamp til å gå!

Sikkerhet og pålitelighet

Sist men ikke på noen måte, kommer vår evaluering av sikkerhet og pålitelighet. Hvor sikker informasjonen din og hosting-tjenesten er, er en viktig del av selve produktet. Og hvis nettstedet ditt ikke kan holde seg oppe i mer enn en viss tid, vil du sannsynligvis endre deg.

Så hvordan gjør DreamHost og Bluehost (begge høyt respektert for ytelsen deres)?

Bluehost har et rykte for stor oppetid, og i testen vår var dette mest sant.

Bluehost-oppetid

For det meste. September var tydelig under standard, og januar kunne vært bedre også. På den annen side har minst 99,9% -merket blitt opprettholdt. For ikke å nevne, disse svartidene er gjennomgående ganske gode.

Dreamhost-oppetid

DreamHost er litt annerledes. Selv om vi har færre måneder å bruke til sammenligning, ser det ut til at DreamHost generelt har bedre oppetid. Det kan bare være en brøkdel av en prosentandel, men tapet på enda noen få minutter kan koste kunder. Så igjen, responstiden er betydelig høyere enn Bluehost.

Dette betyr at når det gjelder å sammenligne oppetid for våre to konkurrenter, er ting en blandet pose. DreamHost har generelt bedre oppetid, men Bluehost har fortsatt ganske god oppetid og bedre responstid.

Når det gjelder å faktisk bruke hosting-tjenesten, har min erfaring vært veldig positiv for begge selskaper. Jeg vil tildele DreamHost en liten seier fordi oppetidsgarantien er sterkere, men den er fortsatt ganske nær.

Så langt sikkerheten går, har jeg en klage med Bluehost. Hvorfor? Bluehost sier ikke så mye. Populariteten alene er en god indikator på sikkerhet, pluss at Bluehost tilbyr sikkerhetstillegg som kan gjøre kontoen din sikrere. Men disse er ganske grunnleggende.

Bluehost-sikkerhet

Men det er forskjellig fra å kjenne til selskapets sikkerhetsprotokoller og infrastruktur, digitale eller fysiske. Fordi vi ikke kjenner detaljene, fordømmer jeg ikke Bluehost, og sier at den har dårlig sikkerhet. Men jeg vil si at mangelen på informasjon er skuffende.

Dreamhost er bedre her, men det er ikke en gullstandard for sikkerhetsavsløringer. Mye av det DreamHost snakker om, som med Bluehost, er det det tilbyr som tilleggsprogrammer eller funksjoner. Dette er selvfølgelig viktig, men ikke alt vi vil vite.

Dreamhost-security-tjenester

Så selv om vi bare vet grunnleggende ting om DreamHost og Bluehosts sikkerhet, tror jeg fortsatt at dette er ganske trygge verter. Deres kvalitet og pålitelighet er en god indikator, og det har ikke vært mange historier om sikkerhetsproblemer med heller.

For å pakke det opp, vil jeg si at både Bluehost og DreamHost er utmerkede når det kommer til ytelse, og dessverre vage om sikkerhet (men fortsatt et sikkert spill). DreamHost er kanskje noe bedre på dette området, men det er ikke en vanskelig linje.

Konklusjon: Hvem vinner?

Vi har dekket mye grunn – la oss gå litt tilbake på trinnene og sørge for at vi alle er på samme side.

Hvis denne sammenligningen har gjort noe, er det bevist at Bluehost og DreamHost er topp-hosting-tjenester som fortjener deres gode omdømme og popularitet. Hvilken vert som er bedre avhenger selvfølgelig av deg, kunden.

Totalt sett har DreamHost og Bluehost veldig god oppetid, men DreamHost er en tryggere innsats i denne forbindelse (selv om Bluehost har bedre responstid). Så langt sikkerheten går er begge sannsynligvis pålitelige, men ingen av dem sier for mye.

Kundesupporten deres er utmerket, med Bluehost som vinner for å ha telefonsupport og en mer omfattende kunnskapsbase. Jeg anser ikke Bluehosts kant her som verdig til å gjøre det til det “valget”: det er godt å vite, men ting er nær nok, det er ikke et stort problem.

Når det gjelder brukervennlighet, gjør begge tjenestene det bra, men Bluehost er et tryggere alternativ for de uerfarne. Dette er først og fremst fordi den gir seg mer til nye og uerfarne brukere, pluss at den bruker den typiske cPanel. DreamHost er fremdeles lett å lære, men fordi den har et eget program for kontrollpanel, kan det å håndtere ting være litt mer forvirrende og mindre effektivt.

Når vi begynner å ta hensyn til priser, funksjoner og alle de nevnte faktorene, vil jeg si at DreamHost og Bluehost vinner på forskjellige områder.

Jeg vil anbefale Bluehost mer for uerfarne kunder, små bedrifter som ikke har strenge hostingbehov, eller egentlig alle som trenger en rask og effektiv løsning. Bluehost er absolutt en plattform av høy kvalitet, men den utmerker seg virkelig på disse områdene og for demografien.

DreamHost kan fylle den plassen noe, men jeg anbefaler det mer for de som er interessert i hosting-tjenester av høy kvalitet – nemlig VPS eller dedikert serververt. DreamHost er bra for skalering og er en tryggere garanti for topp kvalitet, hvis du er interessert i topp ytelse.

Husk at Bluehost fremdeles kan gjøre premium hosting-tjenester ganske bra, og DreamHost er fremdeles bra for delt hosting og WordPress. Du kan ikke gå for galt med heller – men de har en tendens til å ha styrker på litt forskjellige områder!

Ikke bekymre deg hvis du fortsatt ikke er sikker. Bluehost har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti og DreamHost har en enorm 97-dagers garanti, slik at du kan gå foran og teste begge dine hjerteinnhold!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map