DreamHost-översyn: Är det tillförlitligt och snabbt? 99,93% Uptime Inspelad fram till nu

Denna artikel reviderades och uppdaterades den 3 april 2020.


Ah, DreamHost. Av alla företag vi tittat på är DreamHost verkligen ett av de mest kända.

Efter att ha påstått ha betjänt 1,5 miljoner webbplatser är DreamHost där uppe med de andra stora spelarna i värdspelet.

En annan anledning till att det är en så stor aktör och betraktas så pålitligt är dess historia: DreamHost har körts sedan 1997, vilket lika bra kan vara några decennier på internetår.

Så du har tittat på din nästa potentiella värdplattform. Du kanske inte har någon aning om var du ska börja, eller kanske du redan tänker på specifika företag och specifika planer.

Vi är här för att hjälpa dig ta reda på vad olika företag kan erbjuda dig, och just nu ska jag berätta hur DreamHost presterar baserat på min egen erfarenhet av dem.

Överväger DreamHosts rykte långt sin prestanda?

Eller är saker ganska anpassade?

Fortsätt läsa för att ta reda på det!

DreamHost: Nackdelar

Nästan alltid går jag vidare med avsnittet “nackdelar” genom att behandla det som dåliga nyheter. Detta är en av få gånger då nackdelarna inte är dåliga nyheter.

Tja, kanske lite – ingenting är perfekt, och det inkluderar DreamHost.

Så här är den första av de mindre nackdelarna: domännamn.

Det ingår ingen gratis e-posttjänst för det delade värdpaketet på startnivå – du måste köpa det som en uppgradering om du vill ha det, vilket också är ovanligt.

dreamhost planer

Detta kan vara tillräckligt för att avskräcka någon som bara letar efter en liten, billig personlig webbplats, men utanför det förväntar jag mig inte att dessa brister räknas för mycket mot DreamHost.

Sammantaget är de huvudsakliga bristerna att ett par saker bör inkluderas i DreamHost: s delade hosting-paket för ingångsnivå som inte är det.

Utöver detta lider DreamHost inte så mycket – det är något som är endemiskt för alla andra värdföretag.

DreamHost: Fördelar

Okej, nu kan vi njuta av solen!

Ett par noterar om de brister som jag nämnde – en fördel för DreamHost är billig prissättning.

Den billiga prissättningen på delade värdpaket (men allt annat också) modererar frånvaron av ett inkluderat domännamn och e-posttjänst för den första nivån, men inte helt.

Lägg till det faktum att Shared Starter, den första nivån, har obegränsad trafik och ett inkluderat SSL-certifikat, och att saker balanserar lite.

dreamhost startplan

Jag tror fortfarande att de borde åtminstone inkludera domänen, men det är två andra positiva effekter som inte alltid ingår i andra företags rivaliserande paket.

På det anteckningen är DreamHost totalt sett ganska bra.

Jag tror att varje typ av värd är välförpackad med DreamHost och bortsett från delad värd finns det inte mycket att klaga på.

Speciellt dedikerad värd har bra boende.

En av de bästa sakerna DreamHost har gjort för det är dess användarvänlighet. Det är superslick och intuitivt, från kontrollpanelen till kontohantering till webbplatsbyggaren.

Dessutom har de stor kundsupport.

När det gäller säkerhet – ja, det är sant att deras webbplats inte säger en hel del utöver de vanliga grejerna.

Men de goda nyheterna är att deras pengar-tillbaka-garanti sträcker sig i 97 dagar, vilket är en mycket lång tid och borde vara tillräckligt för dig att mäta din upptid och vänja dig till din produkt.

dreamhost moneyback-garanti

Sammantaget hade DreamHost verkligen några brister – men det har fortfarande mycket att motverka dem.

DreamHost: Prissättning

Antagligen skulle en stor kraft på värdmarknaden som DreamHost kunna erbjuda produkter med konkurrenskraftiga priser.

Är det så?

Sammantaget tror jag det – men låt oss gå paket för paket för att se vad DreamHost har.

Som vanligt startar vi de delade värdpaketen. Den första nivån, Shared Starter, är $ 2,59 per månad och den andra är Shared Unlimited till $ 7,95 per månad.

drömhost plan

Dessa är de enda två nivåerna, så det är ganska enkelt.

Dessa priser är dock om du betalar per tjänstår: om du betalar månad till månad ökar Shared Starter till $ 4,95 per månad och Shared Unlimited ökar till $ 10,95 per månad.

WordPress-värd är ganska nära delad värd, med ett liknande betalningsalternativ per år / månad och har två typer av nivåer att välja mellan.

dreamhost wordpress planer

Den första typen är faktiskt de två alternativen för delad värd, med samma priser som nämns ovan.

DreamPress-nivå startar för $ 16,95 per månad om det betalas per år. Betalas varje månad kommer det att öka till 19,95 $.

DreamPress Plus är $ 24,95 eller $ 29,95, och DreamPress Pro är $ 71,95 .

VPS Hosting har faktiskt fyra nivåer, men utan alternativet varje månad / år.

dreamhost vps hosting

Basic VPS är DreamHost’s VPS-erbjudande på startnivå, som kostar $ 13,75 per månad.

Business VPS, Professional VPS och Enterprise VPS går för $ 27,50, $ 55 och 110 $ per månad.

Molnhotell med DreamHost är exceptionellt billigt: ​​en 512 MB RAM-server, det billigaste alternativet, är $ 4,50 per månad max.

Alternativet på 2 GB är max 12 USD per månad och 8 GB är 48 max. Oroa dig inte, det finns några fler alternativ som du kan se här.

Anledningen till att teserna säger max är att du debiteras per timme för användning, med en maximal laddning på 600 timmar per månad.

Maxpriset antar att du använder den planen i 600 timmar under en viss månad – allt är det verkligen inte för illa.

DreamHost har inte förinställda dedikerade värdplaner: du måste kontakta dem direkt för att räkna ut vad ditt pris skulle vara.

DreamHost dedikerade värdfunktioner och jämförelse

Det mest de säger är deras startpris: $ 169 per månad.

Sammanfattningsvis klarar DreamHost ganska bra med prissättning. Molnhotell verkar i synnerhet en ganska solid affär – för de som bara vill experimentera skulle den första nivån med molnhotell vara ett utmärkt alternativ som jag tvivlar på att du lätt hittar någon annanstans.

WordPress-värd är okej – jag tror att DreamPress-planerna kan vara lite på den dyrare sidan, men du kan använda delad hosting för din WordPress-webbplats och det är en ganska solid affär som DreamHost är mer än villig att rymma.

VPS-värd har ett mycket lågt startpris, men allt annat handlar om normalt prissatta.

Slutligen är det bästa med DreamHosts prissättning: pengarna-tillbaka-garanti.

De flesta värdföretag erbjuder ungefär trettio dagar för sina pengar-tillbaka-garantier – två veckor på den hårda sidan.

DreamHost skjuter förbi alla med en massiv 97-dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Det är mycket tid och borde vara tillräckligt med tid för dig att korrekt utvärdera din upptid och se om du klickar med din tjänst.

Sammantaget har DreamHost en ganska standard prissättningstruktur, med några få poäng som är särskilt fördelaktiga.

Deras pengar-tillbaka-garanti är överlägset en av de bästa i branschen.

DreamHost: Funktioner

Nu vet vi hittills att DreamHost är en av de allvarligaste värdleverantörerna där ute.

Vi vet också att den har en övergripande solid prissättningstruktur och till synes bra priser.

Det betyder att det är dags att titta på vad som verkligen gör priserna värda det: vilka funktioner får du i paketen?

Som vanligt fokuserar vi mest på delad hosting (som överlappar WordPress-värd, i fallet med DreamHost).

Shared Starter tar med sig en webbplats, obegränsad trafik, “snabb” SSD-lagring, SSL-certifikat, en webbplatsbyggare och en valfri uppgradering för att lägga till e-post.

dreamhost delade värdfunktioner

Shared Unlimited har alla ovanstående, men obegränsade webbplatser, en gratis domän, obegränsad SSD-lagring, mer än ett SSL-certifikat (förmodligen per webbplats) och e-posthotell.

DreamHost bifogar också en 100% drifttidsgaranti och 97-dagars återbetalningsgaranti för alla paket, inklusive delad hosting.

Jag tror att min huvudklass är domänen – för Shared Starter måste du betala 9,95 dollar för att köpa a.COM och en gratis domän ingår bara för den andra nivån.

De flesta introduktionspaket med andra företag erbjuder en gratis domän, så jag tycker att det här är lite snålt.

Detsamma gäller för e-post: du måste betala för att uppgradera om du har Shared Starter.

Trots det är obegränsad trafik och ett SSL-certifikat lättare för belastningen och jämnt ut.

Du kan använda dessa nämnda delade värdalternativ för din WordPress-webbplats, men du kan också använda DreamPress.

DreamHost WordPress Hosting-funktioner

DreamPress använder en molnserver snarare än en delad server och är mer optimerad för WordPress: det har dock begränsningar för antalet besökare du kan ta in per månad, större gränser för SSD-lagring och är dyrare.

Men det är verkligen ett alternativ beroende på hur seriöst du vill ta din WordPress-webbplats.

VPS-alternativen erbjuder i grunden ökande mängder RAM och lagring per nivå, med allt annat som är detsamma (detta är ganska typiskt för de flesta värdföretag).

Detsamma gäller molnhotell: ett högre pris innebär fler resurser som tilldelas dig, när det gäller RAM, SSD Disk-lagring och CPU: er.

Slutligen visar dedikerad hosting att vara ett paket med en stans. Titta bara på den här prisjämförelsen från DreamHosts webbplats.

Japp. Som högst kommer DreamHost att erbjuda mycket mer resurser för dem som konsumerar dedikerade värdplaner än deras stora konkurrenter.

Sammantaget är DreamHost ett av de bäst presenterade värdföretagen jag har sett.

Detta är definitivt en generalisering men för att deras delade värdpaket är lite funky: vissa saker ingår i första nivån som är bra, och vissa saker ingår inte som borde vara.

Så trots ett par varningar här och där, erbjuder DreamHost ganska konkurrenskraftiga funktioner för alla typer av webbhotell, och jag skulle säga att det här företaget väcker funktionsavdelningen.

Håll utkik efter detaljerna om det specifika paketet du är intresserad av.

Enkel användning

Relaterade till funktionerna är ett företags användarvänlighet. Hur svårt ibland kommer dina kunder att ta reda på kontrollpanelen, deras kontoinställningar och ställa in sina webbplatser?

Med DreamHost är det inte mycket tid alls. DreamHost är så säker på att de är enkla att använda verktyg att de betonar det upprepade gånger på deras webbplats – mer än med andra platser, det verkar för mig.

Faktum är att de till och med låter dig experimentera med deras webbplatsbyggare gratis.

Deras kontrollpanel är också stiliserad så den ser snygg ut och den är lika enkel att använda.

Översikt över DreamHost Dashboard

Jag har inte mycket att säga om DreamHosts användarvänlighet: Jag rekommenderar att du spelar med deras webbplatsbyggare och får en känsla för det eftersom resten av deras webbplats är ganska mycket par eller till och med lättare att hantera.

Bygg din webbplats gratis med DreamHosts webbplatsbyggare

Det är särskilt trevligt att DreamHosts lätthet inte förförenklar produkterna själva eller begränsar antalet funktioner du har.

Som ni har sett är DreamHost konkurrenskraftigt utrustat med funktioner, men det tar inte bort användarvänligheten.

DreamHost är inte den enklaste värdtjänsten någonsin, men den har kommit till toppnivån och mer eller mindre delar topplatsen med några andra företag.

Användarvänlighet är inte den sällsynta prestationen i dag, men det är fortfarande bra att se.

Kundsupport

Lätt som DreamHost redan är, hela affären blir ännu enklare med sin kundsupport.

Som är typiskt för de flesta värdföretag har du två huvudformer för kundsupport: utbildnings- / informationsmaterial på plats och alternativ för att kontakta representanter.

För det material som du kan konsumera på plats är kunskapen den viktigaste platsen att gå.

Dreamhost har en av de trevligaste kunskapsbaser som jag har sett, men det beror inte på min egen personliga smak.

Jag säger detta eftersom många kunskapsbaser ser fula ut eller röriga eller är för enkla.

DreamHost får en perfekt blandning av de två: en sökfält som är en snabb rullning upp från välorganiserade artikelkategorier.

En annan sak som DreamHost erbjuder (som bara ett fåtal andra värdföretag gör förresten) är ett forum för DreamHost-gemenskapen.

DreamHost community

Jag tycker personligen att fagsidan kan vara lite mer organiserad, men den är tillräckligt robust och att de har en är stor.

DreamHost erbjuder standardalternativ för livechatt och e-post support dygnet runt. Även om de inte har telefonsupport erbjuder de kommunikation på sociala medier – vilket inte är så vanligt.

Saken är att du bara kan komma åt livechatt om du har ett konto.

Om du inte har ett konto kan du fortfarande kontakta support – till exempel om du har en fråga – men du måste använda ett e-post- / biljettsystem.

DreamHost-biljettsystem

Men det är okej. Min erfarenhet av DreamHost, som kund, är att deras livechatt och e-poststöd har varit mycket bra.

Du kan vanligtvis förvänta dig ett svar inom en minut eller några minuter som mest.

Sammantaget gör det en ganska solid kundsupportfaktor.

Mycket solida representanter och omfattande informationsmaterial på plats gör DreamHost till ett av de främsta företagen för kundsupport.

Säkerhet och tillförlitlighet

Med allt annat ur vägen är det dags att fokusera på en sista, men mycket viktig värdfaktor: säkerhet.

För säkerhet kommer vi att titta på några saker: verktygen DreamHost använder eller erbjuder sina kunder, och drifttiden för vår testsida.

DreamHosts säkerhetssida beskriver en del av vad de erbjuder, men jag önskar att de skulle gå in på lite mer detalj.

De uppfyller industristandard säkerhetsinfrastruktur, men jag önskar att de skulle gå lite utöver.

DreamHost erbjuder också några verktyg som kunder kan komma åt – upptäckt / borttagning av skadlig kod, krypteringscertifikat och sekretess för domäner.

dreamhost säkerhet

Detektering och borttagning av skadlig programvara betalas, men krypterings- och domänskyddsverktygen är som standard gratis – vilket är utmärkt.

En annan, mer anmärkning: en sida för att kontrollera DreamHosts systemstatus. Detta är inte mycket vanligt, men knappast okänt.

Den fina kanten DreamHosts status sida har en lista med ett gäng DreamHost-produkter – deras huvudwebbplats, deras e-post och webbmail, deras olika servrar och så vidare.

Låt oss kolla upptid, en av de viktigaste aspekterna av säkerhet – vad är poängen med att ha en webbplats om den alltid är nere när folk besöker den?

Så låt oss titta på DreamHosts drifttid.

drömhost upptid

Uptime
99,67%
Respons tid
676ms

Här är den genomsnittliga Uptime:
 • Mar 2020: 100%
 • Feb 2020: 99,35%
 • Jan 2020: 99,64%
 • Dec 2019: 100.00%
 • Nov 2019: 100.00%
 • Okt 2019: 100,00%
 • Sep 2019: 100.00%
 • Aug 2019: 100.00%
 • Jul 2019: 99,99%
 • Juni 2019: 99,92%
 • Maj 2019: 99,85%
 • Apr 2019: 99,77%
 • Mar 2019: 99,97%
 • Feb 2019: 99,63%
 • Jan 2019: 100%
 • Dec 2018: 99,99%
 • Nov 2018: 99,98%
 • Okt 2018: 100%
 • Sep 2018: 70,14%
 • Aug 2018: 100%
 • Jul 2018: 100%
 • Juni 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • Apr 2018: 99,94%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 99,98%
 • Jan 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • Nov 2017: 98,49%
 • Okt 2017: 100%
 • Sep 2017: 99,96%
 • Aug 2017: 100%
 • Jul 2017: 100%
 • Juni 2017: 100%
 • Maj 2017: 100%

Du kan kolla detaljerad drifttid här.

Aj. Aj. Okej, jag vet att det ser dåligt ut, men låt mig förklara något snabbt: vi hade ett fel i slutet i september.

Vi hade ett avbrott i några dagar, och det beror inte på DreamHost.

Några ytterligare förtydliganden: tiden för detta skrivande är den 3 oktober, så det är bara tre dagar med upptid som mäts.

Vi började testa DreamHost den 11 september, så det mäts ungefär tre veckor i september.

Vanligtvis skulle en upptid på 70% vara oförlåtlig, men eftersom problemet inte är DreamHost kan du ursäkta dem den här gången.

DreamHost garanterar 100% drifttid, och det har åtminstone varit fallet när avbrotten inte är vårt fel.

DreamHost krediterar dig också för din stilleståndstid: en dagstjänst för varje timmars avbruten tjänst.

Under våra fem dagar skulle det vara … ungefär 120 dagars servicefri. Vilket är en ganska solid kompensation (om DreamHost var anledningen till att vår webbplats gick ner).

Hoppsan, mer dåliga nyheter: det erbjudandet gäller endast för delad värd. Varje värdpaket får 100% drifttidsgaranti, men endast delad värd får krediterna per timmars driftstopp. Hoppsan.

Vår takeaway är att DreamHost har anständiga säkerhetsverktyg, och särskilt att erbjuda domänskydd och SSL-certifikat gratis är bra.

Deras säkerhetsinfrastruktur verkar vara okej, och deras drifttid är bra.

DreamHost klarar sig bra med säkerhet och kanske bättre än några få andra stora företag.

Rekommenderar vi DreamHost?

När det gäller det verkar DreamHost ha generellt förvärvat sin status.

Den har inte många brister, och de få som den har är till stor del obetydliga.

Bristen på ett inkluderat domännamn för Shared Starter är olyckligt, men inte världens slut.

Detsamma gäller för bristen på ett inkluderat e-postpaket.

Dessa saker är mestadels endast relevanta för personer som söker efter en lättprodukt: en liten, förmodligen personlig webbplats för ett lågt pris.

För dessa människor är DreamHost så nära att vara perfekt, men dessa två saker är vanliga på andra plattformar för liknande priser.

Av den anledningen skulle jag inte rekommendera DreamHost till dessa människor.

För alla andra är DreamHost troligtvis ett toppval.

Till och med för den ovannämnda delen av värdkunder, rekommenderar jag att du testar det först, för att se om du kan avskaffa lite extra kontanter för ett företag som du är bekväm med.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map