Google Domain Review (april 2020): 8 fördelar och 2 nackdelar som använder den!

Denna Google Domain Review granskades och uppdaterades 18 december 2019.


Googles domänregistreringstjänster är okända för många och tillhandahålls av Google-domäner. Tjänsten är emellertid fortfarande på beta, trots lanseringen långt tillbaka i januari 2015.

Det är inte tillgängligt över hela världen; snarare är det bara personer med faktureringsadresser i följande länder som kan köpa på Google-domäner.

 • Australien
 • Brasilien
 • kanada
 • Frankrike
 • Indien
 • indonesien
 • Italien
 • Japan
 • mexico
 • nederländerna
 • Spanien
 • Thailand
 • Storbritannien
 • Förenta staterna
 • vietnam

Ovanstående betyder inte att du inte kommer att kunna hantera dina befintliga domänkonton när du reser utanför dessa länder.

Så länge du har en giltig faktureringsadress i dessa länder kommer du att kunna köpa en domän från tjänsten.

Om du bor i andra länder än ovan nämnda kan du registrera dig för att få en e-postmeddelande när Google Domains börjar erbjuda sina tjänster i ditt land.

Fördelar med att få ett domän från Google:

Så, vad är fördelarna med att få en domän från Googles helt egna domänregistreringstjänst? Vi har listat de mest uppenbara nedan.

1. Googles namn och rykte:

Google är vad det är, när du får en domän från dem, är du säker på att du får en tjänst säkerhetskopierad av ett av världens mest igenkännliga varumärken, värda cirka 82,5 miljarder dollar och näst till Apple i Forbes lista över världens mest värdefulla varumärken.

Google's-name-and-Rykte

Google kommer inte bara att spänna ihop sig – det är definitivt inte en fly-by-night domänregistrator.

Det faktum att din domän är värd på samma namnservrar där Google är värd för sina egna domäner är lugnande av sig själv.

Googles DNS-servrar är en del av ryggraden på Internet och löser förmodligen miljoner, om inte miljarder, förfrågningar varje dag.

Om du redan använder Google Analytics eller någon annan tjänst från Google är det bra att veta att Google också tillhandahåller domänregistrering.

Även om det kan vara sant att dessa tjänster kan ställas in enkelt nog oberoende av domänregistratorn, är det alltid bekvämt att en leverantör tillhandahåller alla dessa tjänster.

2. En mängd olika webbhotellpartners:

Även om Google Domains inte erbjuder webbhotelltjänster i sig, har det partnerskap med tredjepartsleverantörer av webbhotell, vilket gör att du kan länka din domän till dessa tjänster sömlöst och med minimal besvär. Du kan använda domänmyndighetskontroll för att kontrollera domänens auktoritet, som är ett gratis och pålitligt onlineverktyg.

Dessa tredjepartsleverantörer inkluderar Shopify, Squarespace, Weebly, Wix och WordPress av BlueHost.

tredjepartsleverantörer-Bluehost-Google-domäner

Läs mer om BlueHost och hur du kan ställa in WordPress i BlueHost.

tredjepartsleverantörer-Bluehost-Google-Domains2

Du är inte heller begränsad till ovanstående webbhotellleverantörer – du kan ansluta din domän till någon tredje webbhotellleverantör du väljer. Du kan till och med vidarebefordra din domän till din nuvarande webbplats om du redan har en.

Naturligtvis kräver värd hos en tredje part att betala värdavgifter, ungefär som att få värd från en annan domänvärd som också erbjuder webbhotelltjänster.

När det gäller de tredjepartsvärdar som Google Domains har samarbetat med, kan du dock förvänta dig att processen med att installera din webbplats på dem redan har strömlinjeformats.

Du kan också ansluta din nya domän till dina befintliga Blogger- eller Google Sites-konton. Eftersom Google äger Blogger och Google Sites är du säker på att processen kommer att bli enklare, om inte smärtfri.

Den enastående supportdokumentationen som Google tillhandahåller hjälper också mycket till att underlätta processen.

Google Domains Hjälp

3. Webbhotell på Google App Engine och Google Cloud Platform:

Om du är en utvecklare och du letar efter en lämplig värdtjänst för den applikationen du har i pipeline kanske du vill få ett domänskonto från Google Domains.

Varför? Eftersom du kan ansluta din domän till Google App Engine, Googles egen webbhotellplattform.

Applikations-värd-på-Google-app-motor

Google App Engine är en av tjänsterna i Google Cloud Platform, Googles egen molntjänstjänst. Dessa tjänster drivs från Googles egna datacenter, samma datacenter som driver Googles breda utbud av tjänster, t.ex. e-post och molnlagring.

Detta gör Google-domäner särskilt lämpliga för företag som redan känner till plattformen.

Eftersom Googles egen infrastruktur körs på plattformen kan du vara säker på att den kommer att upprätthållas och stödjas i stor utsträckning. Därför bör driftstopp vara minimal.

Dessutom behöver du inte avsätta några resurser för att hantera infrastrukturen, eftersom Google redan gör det åt dig.

Det som gör plattformen mer attraktiv är att dess prissättningsmodell baseras på användning. Om din användning inte överskrider en viss gräns kan du få ditt webbhotell gratis.

google domän betala vad du använder

En sådan prissättningsmodell är idealisk om din ansökan är ny och inte har så många användare ännu. Det finns inga kostnader i förväg och inga termineringsavgifter också. Du får spara vad som kan vara betydande belopp i värdavgifter.

Den enda varning är att du måste känna till dessa plattformar för att kunna använda dem produktivt. Om du inte känner till dem kan du få experthjälp från externa konsulter, eftersom det redan finns många utvecklare som använder dem.

Detta innebär att betala potentiellt enorma summor i fråga om konsultavgifter.

4. Anpassad e-post med G-sviten:

Google Domains erbjuder gratis vidarebefordran av e-post. Du kan ställa in 100 e-postalias för din domän. Detta är idealiskt för enskilda användare och små företag.

Anpassad-E-med-G-Suite

Du kan dock välja att få G Suite med ditt domänhostingskonto, om än mot en extra avgift ($ 30 per användare per månad).

Detta innebär att du får en dedicerad e-postadress samt 30 GB Google Drive, Hangouts, Dokument, Blad, Presentationer, Formulär, Kalender och Webbplatser.

Du kan också skala upp och lägga till så många användare med sina egna e-postkonton som du vill. De kommer naturligtvis inte gratis.

Även om det är valfritt och endast tillgängligt mot en avgift betyder det faktum att du har det här alternativet en mindre krångel att ta hand om när du driver ett företag.

Du behöver inte heller behålla dina egna e-postservrar eftersom Google kommer att göra allt detta för dig.

5. Brett utbud av tillgängliga TLD:

Google Domains erbjuder ett brett utbud av tillgängliga TLD: er. Du kan se hela listan här.

Wide-Range-of-tillgängligt-toppdomänerna

Listan är jämförbar med vad andra domänregistratorer stöder. Google Domains har åtagit sig att tillhandahålla så många av de hundratals nya TLD som kommer att finnas tillgängliga under de kommande åren.

Således, om du ser en ny domän med en av de kommande TLD-förlängningarna för din webbplats i framtiden, kanske du kan få den domänen från Google.

6. Känt gränssnitt:

Om du redan har ett Google-konto, eller du är en Google+ eller GMail-användare, kan du hantera ditt domänkonto direkt från ditt Google-konto.

Google-domäner-interface

Det finns ingen inlärningskurva i processen, eftersom du gör det från ett redan känt användargränssnitt. Du sparar tid, något som inte är möjligt med andra domänvärdar med okända hanteringskonsoler.

Tillsammans med det välkända gränssnittet kan du förvänta dig att säkerhetsfunktionerna ska vara desamma för Googles produkter var som helst. Således är tvåfaktorautentisering en given.

7. Brett utbud av gratis tillägg:

Du får ett brett utbud av tillägg utan extra kostnad när du får en domän från Google Domäner.

Dessa inkluderar registrering av privat domän, vidarebefordran av e-post, vidarebefordran av domän, upp till 100 anpassningsbara underdomäner och domänhanteringsverktyg med ett enkelt och bekant gränssnitt (se föregående avsnitt).

8. Omfattande kundsupport och dokumentation:

Om du är en GMail-användare eller om du har ett Google-konto har du antagligen stött på Googles självhjälpsalternativ vid en tidpunkt.

Det är därför det är lite förvånande att Google Domains erbjuder telefonstöd bortsett från det vanliga chatt- och e-poststödet som andra domänvärdar tillhandahåller.

Google-domäner-support-sida

Tidigare var telefonsupport timmar begränsade till 15 timmar dagligen (06:00 till 21:00 US Pacific Time), men det har nu utökats till dygnet runt, precis som chatt och e-post.

Google Domains gör inte heller besviken när det gäller supportdokumentation. Om du har problem med att ställa in ditt konto kan du välja att inte kontakta support alls, med tanke på den omfattande dokumentationen. Detta är dock inte förvånande eftersom Googles produkter traditionellt inte har saknats i denna aspekt.

Stödssidan för Google-domäner visas på skärmdumpen nedan. Observera det enkla gränssnittet som länge har karakteriserat Googles webbplatser.

Vist Google-domäner

Nackdelar med att ha ett domän med Google:

Så, vad är eventuella nackdelar med att registrera en domän med Google-domäner?

1. Hög kostnad jämfört med andra registreringstjänster:

Jämfört med andra domänregistratorer är det inte billigt att få en domän från Google-domäner. En .com-domän kostar $ 12 per år.

Dessutom erbjuder Google Domains inte rabatter för långsiktiga kontrakt, t.ex. Om du registrerar en domän i 5 år betalar du fortfarande $ 12 per år.

I tabellen nedan jämförs priserna på .COM-domäner på Google-domäner och NameCheap. Notera den lilla rabatten som NameCheap erbjuder om du får en domän i två och tre år.

Företag
1 år
2 år
3 år>
Google-domäner$ 12$ 12$ 12
Namecheap$ 8,88$ 10,88$ 10,78

Andra domänregistratorer som också tillhandahåller webbhotelltjänster erbjuder betydande rabatter på ditt första registreringsår. Detsamma kan sägas för webbhotell som erbjuder gratis domänkonton under ett år.

Detta är dock inte sant för Google-domäner. Om du väljer att registrera en domän hos företaget, måste du betala separat för värd på Google App Engine.

Om du får en app som körs på Google App Engine och beslutar att förnya din domän med Google Domains måste du fortfarande betala den normala kursen för din domän.

Med tanke på att din användning kanske inte överskrider Google App Engineers gratis nivå, verkar det inte alls dåligt, särskilt om du precis börjar och inte har så många användare ännu.

Det kan dock hända att detta inte är så sant när din webbplats börjar skala upp i termer av användare.

2. Begränsad täckning:

Som nämnts ovan verkar Google Domains endast i fyra länder för närvarande: USA, Kanada, Indien och Storbritannien.

Om du bor utanför dessa länder har du tur – du kan inte registrera en domän hos företaget.

Du kommer att stöta på följande meddelande om du försöker registrera en domän från ett land där Google-domäner inte är verksamma.

Limited-Täckning

Huruvida Google-domäner så småningom kommer att erbjuda sina tjänster till invånare i andra länder är fortfarande en stor fråga, även om det med tanke på Googles kapacitet inte kommer det överraskande för någon alls om de snart börjar erbjuda tjänsten över hela världen.

Google har emellertid inte kommit fram på sina planer angående tjänsten. Så om du redan vill registrera din nya domän bör du redan börja leta bland de andra ansedda domänhotelltjänsterna på vår lista.

Ta mig till Google-domäner

Nedersta raden om Google-domäner:

Även om det fortfarande är i beta efter mer än två år i domänregistreringsverksamheten kommer Google Domäner inte att försvinna när som helst snart. Om du letar efter en pålitlig domänregistrator passar Google-domänen räkningen.

Du kommer att vara säker på att dina namnservrar alltid kommer att vara uppe, eftersom det här är samma hårdvara som Googles egen infrastruktur körs på.

Det är riktigt att prissättningen är lite högre jämfört med andra domänregistratorer, särskilt eftersom Google-domäner inte verkar erbjuda någon kampanjprissättning, men Googles namn och rykte är mer än tillräckligt för att kompensera för högre prissättning.

Lägg till det faktum att du får sekretess för Whois plus en massa andra tillägg, och Google Domains gör en söt nog!.

Om du är en enskild eller liten företagare som har en begränsad budget kanske den extra kostnaden inte är motiverad.

Men om du letar efter en domänregistrator som också förenklar processen att sätta din webbplats eller app på webbhotell från Google Apps Engine eller Google Cloud Platform är Google Domains ett attraktivt alternativ.

Om du har tur nog att bo i de tillgängliga länder där Google Domains är verksamt är företaget en utmärkt domänregistrator att överväga.

Besök Google-domäner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map