Google Domain Review (april 2020): 8 fordele og 2 ulemper ved at bruge det!

Denne Google Domain Review blev revideret og opdateret den 18. december 2019.


Ukendt for mange leveres Google-domæneregistreringstjenester af Google-domæner. Imidlertid er tjenesten stadig i øjeblikket på beta på trods af lanceringen tilbage i januar 2015.

Det er ikke tilgængeligt over hele verden; snarere er det kun personer med faktureringsadresser i følgende lande, der kan købe på Google-domæner.

 • Australien
 • Brasilien
 • Canada
 • Frankrig
 • Indien
 • Indonesien
 • Italien
 • Japan
 • Mexico
 • Holland
 • Spanien
 • Thailand
 • Det Forenede Kongerige
 • Forenede Stater
 • Vietnam

Ovenstående betyder ikke, at du ikke kan administrere dine eksisterende domænekonti, når du rejser uden for disse lande.

Så længe du har en gyldig faktureringsadresse i disse lande, vil du være i stand til at købe et domæne fra tjenesten.

Hvis du bor i andre lande end ovennævnte, kan du tilmelde dig en e-mail-meddelelse, når Google Domains begynder at tilbyde sine tjenester i dit land.

Fordele ved at få et domæne fra Google:

Så hvad er fordelene ved at få et domæne fra Googles helt egen domæneregistreringstjeneste? Vi har listet de mest indlysende nedenfor.

1. Googles navn og omdømme:

Google er, hvad det er, når du får et domæne fra dem, er du sikker på, at du får en service, der er sikkerhedskopieret af et af verdens mest genkendelige mærker, værd nogle dollars $ 82,5 milliarder og kun andet på Apple på Forbes ‘liste over verdens mest værdifulde mærker.

Google's-Navn-og-Omdømme

Google spænder ikke bare sammen og foldes sammen – det er bestemt ikke en fly-by-night domæneregistrator.

At dit domæne er vært på de samme navneservere, hvor Google er vært for sine egne domæner, er betryggende af sig selv.

Google DNS-servere er en del af rygraden på Internettet og løser sandsynligvis millioner, hvis ikke milliarder, af anmodninger hver dag.

Hvis du allerede bruger Google Analytics eller en anden Google-leveret service, er det godt at vide, at Google også leverer domæneregistrering.

Selvom det kan være rigtigt, at disse tjenester kan indstilles let nok uanset domæneregistrator, er det altid praktisk at have en leverandør til at levere alle disse tjenester.

2. En række forskellige webhostingpartnere:

Selvom Google Domains ikke i sig selv tilbyder webhostingtjenester, har det partnerskaber med tredjepartsudbydere af webhosting, så du kan linke dit domæne til disse tjenester problemfrit og med et minimum af besvær. Du kan bruge domænemyndighedschecker til at kontrollere autoriteten til dit domæne, som er et gratis og pålideligt online værktøj.

Disse tredjepartsudbydere inkluderer Shopify, Squarespace, Weebly, Wix og WordPress af BlueHost.

tredjeparts-udbydere-Bluehost-Google-domæner

Læs mere detaljeret om BlueHost, og hvordan du kan konfigurere WordPress i BlueHost.

tredjeparts-udbydere-Bluehost-Google-Domains2

Du er heller ikke begrænset til ovennævnte hostingudbydere – du kan forbinde dit domæne til en tredjepart webhostingudbyder efter eget valg. Du kan endda videresende dit domæne til dit nuværende websted, hvis du allerede har et.

Naturligvis kræver hosting hos en tredjepart-partner betaling af hostinggebyrer, ligesom at få hosting fra en anden domænevært, der også tilbyder webhostingtjenester.

For de tredjepartsværter, som Google Domains har samarbejdet med, kan du imidlertid forvente, at processen med at oprette dit websted på dem allerede er strømline.

Du kan også forbinde dit nye domæne til dine eksisterende Blogger- eller Google Sites-konti. Da Google ejer Blogger og Google Sites, er du sikker på, at processen vil være lettere, hvis ikke smertefri.

Den fremragende supportdokumentation, som Google leverer, hjælper også meget med at lette processen.

Hjælp til Google-domæner

3. Hosting af applikationer på Google App Engine og Google Cloud Platform:

Hvis du er en udvikler, og du leder efter en passende hostingtjeneste til den applikation, du har i pipeline, skal du muligvis få en domænekonto fra Google Domæner.

Hvorfor? Fordi du kan forbinde dit domæne til Google App Engine, Googles egen app-hostingplatform.

Applikations-hosting-på-Google-app-motor

Google App Engine er en af ​​tjenesterne i Google Cloud Platform, Googles egen cloud computing-service. Disse tjenester køres fra Googles egne datacentre, de samme datacentre, der kører Googles brede vifte af tjenester, f.eks. e-mail og skyopbevaring.

Dette gør Google-domæner særligt velegnet til virksomheder, der allerede er bekendt med platformen.

Da Googles egen infrastruktur kører på platformen, kan du være sikker på, at den vil blive omfattende vedligeholdt og understøttet. Nedetid bør således være minimal.

Desuden behøver du ikke afsætte ressourcer til at administrere infrastrukturen, da Google allerede gør det for dig.

Hvad der gør platformen mere attraktiv er, at dens prismodel er baseret på brug. Hvis din brug ikke overskrider en bestemt grænse, kan du muligvis få din hosting gratis.

google domæne betaler hvad du bruger

En sådan prismodel er ideel, hvis din ansøgning er ny og ikke har så mange brugere endnu. Der er ingen forudgående omkostninger og heller ingen termineringsgebyrer. Du får at spare hvad der kan være betydelige beløb i hostinggebyrer.

Det eneste advarsel er, at du skal være bekendt med disse platforme for at bruge dem produktivt. Hvis du ikke er bekendt med dem, kan du få eksperthjælp fra eksterne konsulenter, da der allerede er mange udviklere, der bruger dem.

Det betyder, at man betaler potentielt enorme beløb i form af konsulentgebyrer.

4. Brugerdefineret e-mail med G Suite:

Google Domains tilbyder gratis e-mail-videresendelse. Du kan oprette 100 e-mail-aliaser til dit domæne. Dette er ideelt til individuelle brugere og små virksomheder.

Brugerdefineret-mail-med-G-Suite

Du kan dog vælge at få G Suite med din domæne-hosting-konto, omend mod et ekstra gebyr ($ 30 pr. Bruger pr. Måned).

Dette betyder, at du får en dedikeret e-mail-adresse samt 30 GB Google Drev, Hangouts, Dokumenter, Ark, Slides, Formularer, Kalender og Websteder.

Du kan også skalere op og tilføje så mange brugere med deres egne e-mail-konti, som du vil. Disse kommer selvfølgelig ikke gratis.

Selvom det er valgfrit og kun er tilgængeligt mod et gebyr, betyder det faktum, at du har denne mulighed, en mindre besvær at være opmærksom på, når du driver en virksomhed.

Du behøver heller ikke at vedligeholde dine egne e-mail-servere, da Google vil gøre alt dette for dig.

5. Bred vifte af tilgængelige TLD’er:

Google Domains tilbyder en bred vifte af tilgængelige TLD’er. Du kan se den komplette liste her.

Wide-Range-of-disponible TLD'er

Listen er sammenlignelig med, hvad andre domæneregistratorer understøtter. Google Domains har forpligtet sig til at levere så mange af de hundreder af nye TLD’er, der vil være tilgængelige i de næste par år.

Så hvis du ser et nyt domæne med en af ​​de kommende TLD-udvidelser til dit websted i fremtiden, kan du muligvis få dette domæne fra Google.

6. Kendt interface:

Hvis du allerede har en Google-konto, eller du er en bruger af Google+ eller GMail, kan du administrere din domænekonto direkte fra din Google-konto.

Google-domæner-grænseflade

Der er ingen læringskurve i processen, da du gør det fra en allerede kendt brugergrænseflade. Du sparer tid, noget der ikke er muligt med andre domæneværter med ukendte managementkonsoller.

Sammen med den velkendte grænseflade kan du forvente, at sikkerhedsfunktionerne er de samme for Google-produkter overalt. Således er tofaktorautentisering en given.

7. Bred vifte af gratis tilføjelser:

Du får et bredt udvalg af tilføjelser uden ekstra omkostninger, når du får et domæne fra Google Domæner.

Disse inkluderer registrering af privat domæne, videresendelse af e-mails, videresendelse af domæner, op til 100 tilpassede underdomæner og domænestyringsværktøjer ved hjælp af en enkel og velkendt grænseflade (se forrige afsnit).

8. Omfattende kundesupport og dokumentation:

Hvis du er en GMail-bruger, eller hvis du har en Google-konto, har du sandsynligvis fundet Googles muligheder for selvhjælp på et tidspunkt..

Derfor er det lidt overraskende, at Google Domains tilbyder telefonisk support bortset fra den sædvanlige chat- og e-mail-support, som andre domænehost leverer.

Google-domæner-Support-side

Telefonstøttetider plejede at være begrænset til 15 timer dagligt (6:00 til 21:00 US Pacific Time), men dette er nu blevet udvidet til 24/7, ligesom chat og e-mail.

Google-domæner skuffer heller ikke hvad angår supportdokumentation. Hvis du har problemer med at oprette din konto, kan du vælge ikke at kontakte support overhovedet i betragtning af den omfattende dokumentation. Dette er dog ikke overraskende, da Google-produkter traditionelt ikke har manglet i dette aspekt.

Support-siden til Google-domæner vises på skærmbilledet nedenfor. Bemærk den enkle grænseflade, der længe har karakteriseret Googles websteder.

Vist Google-domæner

Ulemper ved at have et domæne hos Google:

Så hvad er eventuelle ulemper ved at registrere et domæne med Google-domæner?

1. Høje omkostninger sammenlignet med andre registreringstjenester:

Sammenlignet med andre domæneregistratorer er det ikke billigt at få et domæne fra Google Domæner. Et .com-domæne koster $ 12 pr. År.

Derudover tilbyder Google Domains ikke rabatter for langvarige kontrakter, f.eks. Hvis du registrerer et domæne i 5 år, betaler du stadig $ 12 pr. år.

Tabellen nedenfor sammenligner priserne på .COM-domæner på Google-domæner og NameCheap. Bemærk den lille rabat, som NameCheap tilbyder, hvis du får et domæne i to og tre år.

Selskab
1 år
2 år
3 år>
Google-domæner$ 12$ 12$ 12
NameCheap$ 8,88$ 10,88$ 10,78

Andre domæneregistratorer, der også leverer webhostingtjenester, tilbyder betydelige rabatter på dit første registreringsår. Det samme kan siges for webhosts, der tilbyder gratis domænekonti i et år.

Dette er dog ikke tilfældet med Google-domæner. Hvis du vælger at registrere et domæne hos virksomheden, skal du betale separat for hosting på Google App Engine.

Hvis du får en app, der kører på Google App Engine, og beslutter at forny dit domæne med Google-domæner, skal du stadig betale den normale sats for dit domæne.

I betragtning af at din brug måske ikke overstiger Google App Engines gratis niveau, virker dette slet ikke dårligt, især hvis du lige er startet og ikke har så mange brugere lige nu.

Dog er dette muligvis ikke så sandt, når dit websted begynder at skalere op med hensyn til brugere.

2. Begrænset dækning:

Som nævnt ovenfor opererer Google Domains kun i fire lande på nuværende tidspunkt: USA, Canada, Indien og Storbritannien.

Hvis du bor uden for disse lande, er du heldig – du vil ikke være i stand til at registrere et domæne hos virksomheden.

Du vil støde på følgende meddelelse, hvis du prøver at registrere et domæne fra et land, hvor Google-domæner ikke fungerer.

Limited-Dækning

Hvorvidt Google-domæner i sidste ende vil tilbyde sine tjenester til indbyggere i andre lande forbliver et stort spørgsmål, skønt det er givet Googles muligheder, det ikke overrasker nogen overhovedet, hvis de snart begynder at tilbyde tjenesten over hele verden.

Google har dog ikke kommet med sine planer vedrørende tjenesten. Så hvis du allerede ønsker at registrere dit nye domæne, skal du allerede begynde at kigge blandt de andre hæderlige domænehosttjenester på vores liste.

Tag mig til Google-domæner

Nederste linje om Google-domæner:

Selvom den stadig er i beta efter mere end to år i domæneregistreringsbranchen, forsvinder Google-domæner ikke snart snart. Hvis du leder efter en pålidelig domæneregistrator, passer Google-domænet til regningen.

Du vil være sikker på, at dine navneservere altid vil være oppe, da dette er den samme hardware, som Googles egen infrastruktur kører på.

Det er rigtigt, at prissætningen er lidt højere sammenlignet med andre domæneregistratorer, især da Google Domains ikke ser ud til at tilbyde nogen promo-prisfastsættelse, men Googles navn og omdømme er mere end nok til at kompensere for den højere prisfastsættelse.

Der tilføjes det faktum, at du får Whois-privatlivets fred plus en række andre tilføjelser, og Google Domains gør en sød nok aftale.

Hvis du er en enkeltperson eller mindre virksomhedsejer på et begrænset budget, er den ekstra udgift muligvis ikke berettiget.

Men hvis du leder efter en domæneregistrator, der også forenkler processen med at sætte dit websted eller app på hosting fra Google Apps Engine eller Google Cloud Platform, er Google-domæner en attraktiv mulighed.

Hvis du er heldig nok til at bo i de tilgængelige lande, hvor Google Domains opererer, er virksomheden en fremragende domæneregistrator at overveje.

Besøg Google-domæner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map