Google Domain Review (april 2020): 8 fordeler og 2 ulemper ved å bruke den!

Denne Google Domenevurderingen ble revidert og oppdatert 18. desember 2019.


Google’s domeneregistreringstjenester er ukjent for mange. Tjenesten er imidlertid fortsatt på beta, til tross for lanseringen langt tilbake i januar 2015.

Det er ikke tilgjengelig over hele verden også; snarere er det bare personer med faktureringsadresser i følgende land som kan kjøpe på Google Domener.

 • Australia
 • Brasil
 • Canada
 • Frankrike
 • India
 • Indonesia
 • Italia
 • Japan
 • Mexico
 • Nederland
 • Spania
 • Thailand
 • Storbritannia
 • forente stater
 • Vietnam

Ovennevnte betyr ikke at du ikke vil kunne administrere de eksisterende domenekontoer når du reiser utenfor disse landene.

Så lenge du har en gyldig faktureringsadresse i disse landene, vil du kunne kjøpe et domene fra tjenesten.

Hvis du bor i andre land enn de ovennevnte, kan du registrere deg for å få en e-postvarsling når Google Domains begynner å tilby sine tjenester i ditt land.

Fordeler med å skaffe et domene fra Google:

Så, hva er fordelene med å få et domene fra Googles helt egne domeneregistreringstjeneste? Vi har listet opp de mest åpenbare nedenfor.

1. Googles navn og omdømme:

Google er hva det er, når du får et domene fra dem, er du trygg på at du får en tjeneste som er sikkerhetskopiert av et av verdens mest gjenkjennelige merker, verdt noen 82,5 milliarder dollar og nest etter Apple i Forbes ‘liste over verdens mest verdifulle merker.

Google's-navn-og-Rykte

Google vil ikke bare spenne og brette sammen – det er definitivt ikke en fly-by-night domeneregistrator.

At domenet ditt er vert på de samme navnetjenerne der Google er vert for sine egne domener, er betryggende av seg selv.

Google DNS-servere er en del av ryggraden på Internett og løser sannsynligvis millioner, om ikke milliarder, av forespørsler hver dag.

Hvis du allerede bruker Google Analytics eller en annen Google-levert tjeneste, er det godt å vite at Google også tilbyr domeneregistrering.

Selv om det kan være sant at disse tjenestene kan settes opp enkelt nok uavhengig av domeneregistrator, er det alltid praktisk å ha en leverandør til å tilby alle disse tjenestene.

2. En rekke samarbeidspartnere for webhotell:

Selv om Google Domains ikke tilbyr webhotelltjenester i seg selv, har det partnerskap med tredjepartsleverandører, slik at du kan koble domenet ditt til disse tjenestene sømløst og med minst mulig bry. Du kan bruke domeneautoritetssjekker for å sjekke autoriteten til domenet ditt, som er et gratis og pålitelig online verktøy.

Disse tredjepartsleverandørene inkluderer Shopify, Squarespace, Weebly, Wix og WordPress av BlueHost.

tredjepartsleverandører-Host-Google-domener

Les mer detaljert om BlueHost og hvordan du kan sette opp WordPress i BlueHost.

tredjepartsleverandører-Host-Google-Domains2

Du er ikke begrenset til de ovennevnte vertsleverandørene – du kan koble domenet ditt til en tredjepart webhotellleverandør du velger. Du kan til og med videresende domenet ditt til det nåværende nettstedet ditt, hvis du allerede har et.

Selvfølgelig krever hosting hos en tredjepart-partner betaling av vertsgebyr, omtrent som å få hosting fra en annen domenevert som også tilbyr webhotelltjenester.

Når det gjelder de tredjepartsvertene som Google Domains har inngått samarbeid med, kan du imidlertid forvente at prosessen med å sette opp nettstedet ditt på dem allerede er blitt strømlinjeformet.

Du kan også koble det nye domenet til de eksisterende Blogger- eller Google Sites-kontoene. Siden Google eier Blogger og Google Sites, er du trygg på at prosessen vil bli enklere, om ikke smertefri.

Den enestående støttedokumentasjonen som Google gir vil også hjelpe mye med å lette prosessen.

Google Domener Hjelp

3. Hosting av applikasjoner på Google App Engine og Google Cloud Platform:

Hvis du er en utvikler og du leter etter en passende hostingtjeneste for den applikasjonen du har i rørledningen, kan det være lurt å få en domenekonto fra Google Domener.

Hvorfor? Fordi du kan koble domenet ditt til Google App Engine, Googles egen apphotellplattform.

Søknad-Hosting-på-Google-App-Engine

Google App Engine er en av tjenestene i Google Cloud Platform, Googles egen cloud computing-tjeneste. Disse tjenestene drives fra Googles egne datasentre, de samme datasentrene som driver Googles brede utvalg av tjenester, f.eks. e-post og skylagring.

Dette gjør Google Domener spesielt egnet for selskaper som allerede er kjent med plattformen.

Siden Googles egen infrastruktur kjører på plattformen, kan du være trygg på at den vil bli omfattende vedlikeholdt og støttet. Dermed bør nedetid være minimal.

Dessuten trenger du ikke å tildele ressurser for å administrere infrastrukturen, da Google allerede gjør det for deg.

Det som gjør plattformen mer attraktiv, er at prisfastsettelsesmodellen er basert på bruk. Hvis bruken din ikke overskrider en viss grense, kan det hende du får hosting gratis.

google domain betaler det du bruker

En slik prisingsmodell er ideell hvis søknaden din er ny og ikke har så mange brukere ennå. Det er ingen forhåndskostnader og ingen termineringsgebyr også. Du får lagret det som kan være betydelige beløp i vertshonorar.

Det eneste forbeholdet er at du må være kjent med disse plattformene for å kunne bruke dem produktivt. Hvis du ikke er kjent med dem, kan du få eksperthjelp fra eksterne konsulenter, siden det allerede er mange utviklere som bruker dem.

Dette betyr å betale potensielt enorme summer når det gjelder konsulentgebyr.

4. Tilpasset e-post med G Suite:

Google Domener tilbyr gratis videresending av e-post. Du kan sette opp 100 e-postaliaser for domenet ditt. Dette er ideelt for enkeltbrukere og små bedrifter.

Custom-post-med-G-Suite

Imidlertid kan du velge å få G Suite med domenevertskontoen din, om enn mot en ekstra avgift ($ 30 per bruker per måned).

Dette betyr at du får en dedikert e-postadresse, samt 30 GB Google Drive, Hangouts, Dokumenter, Ark, Presentasjoner, Skjemaer, Kalender og Nettsteder.

Du kan også skalere opp og legge til så mange brukere med sine egne e-postkontoer du vil. De kommer selvfølgelig ikke gratis.

Selv om det er valgfritt og bare tilgjengelig for et gebyr, betyr det at du har dette alternativet, en mindre bry å ta hensyn til når du driver en bedrift.

Du trenger ikke å vedlikeholde dine egne e-postservere heller, siden Google vil gjøre alt dette for deg.

5. Stort utvalg av tilgjengelige TLD:

Google Domains tilbyr et bredt utvalg av tilgjengelige TLD-er. Du kan se den komplette listen her.

Wide-Range-of-tilgjengelig-toppdomener

Listen er sammenlignbar med hva andre domeneregistratorer støtter. Google Domains har forpliktet seg til å tilby så mange av de hundrevis av nye TLD-er som vil være tilgjengelige i løpet av de neste årene.

Så hvis du ser på et nytt domene med en av de kommende TLD-utvidelsene for nettstedet ditt i fremtiden, kan det hende du kan få det domenet fra Google.

6. Kjent grensesnitt:

Hvis du allerede har en Google-konto, eller du er en bruker av Google+ eller GMail, kan du administrere domenekontoen din direkte fra Google-kontoen din.

Google-domener-grensesnitt

Det er ingen læringskurve i prosessen, ettersom du gjør dette fra et allerede kjent brukergrensesnitt. Du sparer tid, noe som ikke er mulig med andre domeneverter med ukjente administrasjonskonsoller.

Sammen med det kjente grensesnittet kan du forvente at sikkerhetsfunksjonene skal være de samme for Google-produkter hvor som helst. Dermed er tofaktorautentisering en gitt.

7. Bredt utvalg av gratis tillegg:

Du får et bredt utvalg av tilleggsprogrammer uten ekstra kostnader når du får et domene fra Google Domains.

Disse inkluderer registrering av private domener, videresending av e-post, videresending av domener, opptil 100 tilpassede underdomener og domeneadministrasjonsverktøy ved hjelp av et enkelt og kjent grensesnitt (se forrige avsnitt).

8. Omfattende kundesupport og dokumentasjon:

Hvis du er en Gmail-bruker, eller hvis du har en Google-konto, har du sannsynligvis møtt Googles alternativer for selvhjelp på et tidspunkt..

Derfor er det litt overraskende at Google Domains tilbyr telefonstøtte bortsett fra den vanlige chat- og e-poststøtten som andre domeneverter tilbyr.

Google-domener-Support-side

Brukertiden for telefonstøtte var tidligere begrenset til 15 timer daglig (06.00 til 21.00 amerikansk stillehavstid), men dette er nå utvidet til 24/7, akkurat som chat og e-post.

Google-domener skuffer heller ikke når det gjelder støttedokumentasjon. Hvis du har problemer med å konfigurere kontoen din, kan du velge å ikke kontakte support i det hele tatt, gitt den omfattende dokumentasjonen. Dette er ikke overraskende, ettersom Googles produkter tradisjonelt ikke har manglet på dette aspektet.

Støttesiden for Google Domener vises på skjermdumpen nedenfor. Legg merke til det enkle grensesnittet som lenge har preget Googles nettsteder.

Vist Google-domener

Ulemper ved å ha et domene hos Google:

Så, hva er eventuelle ulemper ved å registrere et domene med Google Domener?

1. Høye kostnader sammenlignet med andre registreringstjenester:

Sammenlignet med andre domeneregistratorer, er det ikke billig å få et domene fra Google Domener. Et .com-domene koster $ 12 per år.

Dessuten tilbyr Google Domener ikke rabatter for langsiktige kontrakter, f.eks. hvis du registrerer et domene i 5 år, betaler du fortsatt $ 12 per år.

Tabellen nedenfor sammenligner prisene på .COM-domener på Google Domener og NameCheap. Legg merke til den lille rabatten som NameCheap tilbyr hvis du får et domene i to og tre år.

Selskap
1 år
2 år
3 år>
Google-domener$ 12$ 12$ 12
Namecheap$ 8.88$ 10.88$ 10.78

Andre domeneregistratorer som også tilbyr webhotelltjenester tilbyr betydelige rabatter det første året du registrerer deg. Det samme kan sies for webverter som tilbyr gratis domenekontoer i et år.

Dette stemmer imidlertid ikke med Google-domener. Hvis du velger å registrere et domene i selskapet, må du betale separat for hosting på Google App Engine.

Hvis du får en app som kjører på Google App Engine, og bestemmer deg for å fornye domenet ditt med Google Domener, må du fortsatt betale den normale prisen for domenet ditt.

Gitt at bruken din kanskje ikke overskrider Google App Engines gratis nivå, virker dette ikke i det hele tatt dårlig, spesielt hvis du bare er i gang og ikke har så mange brukere ennå.

Imidlertid kan det hende at dette ikke er så sant når nettstedet ditt begynner å skalere opp i forhold til brukere.

2. Begrenset dekning:

Som nevnt ovenfor, opererer Google Domains bare i fire land for tiden: USA, Canada, India og Storbritannia.

Hvis du bor utenfor disse landene, er du ute av hell – du vil ikke kunne registrere et domene hos selskapet.

Du vil få følgende melding hvis du prøver å registrere et domene fra et land der Google Domener ikke opererer.

Limited-dekning

Hvorvidt Google-domener etter hvert vil tilby sine tjenester til innbyggere i andre land forblir et stort spørsmål, selv om det gitt Googles muligheter, vil det ikke overraske noen i det hele tatt om de snart begynner å tilby tjenesten over hele verden.

Google har imidlertid ikke kommet med planene sine om tjenesten. Så hvis du allerede ønsker å registrere det nye domenet ditt, bør du allerede begynne å se blant de andre anerkjente domenetjenestetjenestene på listen vår..

Ta meg til Google-domener

Ergo om Google-domener:

Selv om det fremdeles er i beta etter mer enn to år i domeneregistreringsvirksomheten, vil Google-domener ikke forsvinne når som helst snart. Hvis du leter etter en pålitelig domeneregistrator, passer Google Domain til regningen.

Du vil være sikker på at navneserverne dine alltid vil være oppe, da dette er den samme maskinvaren som Googles egen infrastruktur kjører på.

Det er sant at prisingen er litt høyere sammenlignet med andre domeneregistratorer, spesielt siden Google Domener ikke ser ut til å tilby noen promotering, men Googles navn og omdømme er mer enn nok til å kompensere for den høyere prisingen.

Legg til det faktum at du får Whois-personvern pluss en rekke andre tillegg, og Google Domains gjør en søt nok avtale.

Hvis du er en privat eller liten bedriftseier med et begrenset budsjett, er det ikke sikkert at den ekstra kostnaden er berettiget.

Men hvis du leter etter en domeneregistrator som også forenkler prosessen med å sette nettstedet eller appen din på hosting fra Google Apps Engine eller Google Cloud Platform, er Google Domains et attraktivt alternativ.

Hvis du er heldig nok til å bo i de tilgjengelige landene der Google Domains opererer, er selskapet en utmerket domeneregistrator å vurdere.

Besøk Google-domener

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map