Gratis VPN vs Betald VPN: Vilket är bättre? (2020)

Om du är strikt med någon av dina onlineaktiviteter är det oundvikligt att få en VPN-tjänst.


Tjänsten skapar för dig en säker, privat och krypterad anslutning på internet, särskilt anslutningar som inte är särskilt säkra.

När du överväger valet av VPN att använda, måste du söka efter ett som har en stabil balans mellan anslutningsprotokoll, fantastiska funktioner och serverplats.

En VPN-tjänst har andra stora fördelar som många användare behöver och därför är det nödvändigt att få en ideal VPN-tjänst som erbjuder dig att.

Hur man väljer antingen en gratis VPN eller en betalad VPN

Det ultimata valet att få en gratis eller betald VPN kommer att vara mycket beroende av vad du vill uppnå.

Om du till exempel bara behöver ett VPN som ger dig tillgång till vissa tjänster som Netflix eller till något geobegränsat innehåll kan en gratis VPN räcka.

Men om du letar efter en mer seriös VPN som ger dig förbättrad säkerhet på nätet, så är du säker på att ditt enda alternativ är att gå med det betalda VPN.

Gratis VPN-tjänst

Gratis VPN-tjänst är ett bra alternativ för människor som sänker kostnaderna eller tittar på fickvänliga tjänster.

Att få en gratis VPN är mycket enkelt eftersom nedladdning och installationsprocess är mycket enkel.

Det kommer att vara ett bra sätt att skydda dig själv när du är online, särskilt när du är på offentlig Wi-Fi-shopping eller gör något som inte är allvarligt.

Nackdelen med detta är emellertid att om du letar efter hög säkerhet kommer den inte att kunna erbjuda det till dig.

Vissa VPN: er som Hola är ett perfekt exempel på detta och Hola VPN-översyn säger tydligt varför.

Medan det är ett enkelt och billigt sätt att skydda dig från hackare, är det väldigt skakigt och opålitligt för det mesta.

Även om det tjänar dig på några få områden, kan du inte lita på det för att ge dig de säkerhetsprotokoll du letar efter.

Nackdelar med att använda gratis VPN

 • Du får skadliga annonser

skadlig annonsDe flesta av de gratis VPN: erna genererar pengar genom att visa användarnas annonser som alla kan vara mycket frustrerande.

Den mer frustrerande biten är dock att vissa av deras annonser är skadliga och kan hamna på att införa skadlig programvara på din enhet.

 • Dina uppgifter kan säljas till tredje part

Eftersom dessa gratis VPN också letar efter att få lite pengar och hålla sig flytande, samlar de ibland dina onlinedata och säljer dem till tredje part.

Detta händer vanligtvis genom de annonser du ständigt ser i din webbläsare eftersom de säljer data till företag och annonsörer som är intresserade av att få viss information.

 • De erbjuder begränsad bandbredd, funktioner och platsprotokoll

När du använder ett gratis VPN kommer du att dela bandbredd med många andra användare vilket i slutändan leder till långsammare anslutningshastigheter och inte en bra surfupplevelse.

Den gratis VPN, till skillnad från den betalade, har inte så många användbara funktioner som en Internet-kill switch och flera inloggningar.

Slutligen erbjuder de föråldrade säkerhetsprotokoll som lämnar dig utsatta eftersom många tredje parter kan få tag på dina personuppgifter.

 • Leder till IP-adressläckor

När du använder gratis VPN-tjänster kan det hända att den tunnel som idealiskt håller användarna anonyma för utblickare inte finns eller att den kanske inte är tillräckligt säker.

Detta leder till att din IP-adress och i slutändan dina personliga data förblir exponerade och kan spåras eller övervakas av tredje part.

För gratis VPN är IP-trafikläckage mycket vanligt, till skillnad från de betalade VPN: erna.

Gratis VPN: er kommer inte med funktionen för internet-kill switch som betalade VPN: er har vilket innebär att din identitet inte alltid skyddas hela tiden.

Betalade VPN: er

Betalda VPN: er, till skillnad från gratis VPN, löser fler problem som de skapar.

De flesta betalade VPN: er har gratis provversioner som ExpressVPN som i princip har en pengarna tillbaka-garanti.

Om du uppgraderar från gratistjänst till betald tjänst kommer du att märka den betydande inverkan vad gäller anonymitet och säkerhetsprotokoll.

Fördelar

 • Snabbare hastigheter

Att ha en betald VPN garanterar dig en bättre surfupplevelse när det gäller internethastighet.

Detta beror på att för betalda VPN: n hanterar så många anslutningar samtidigt utan att vara långsamma eftersom de är strategiskt placerade överallt för att du ska kunna komma runt digitala hinder med hög hastighet.

 • Högsta säkerhet

Om det är en sak som en betald VPN kan garantera dig är topp säkerhet eftersom de använder AES 256-bitars kryptering för att dölja alla dina online-aktiviteter.

Detta ger full säkerhetssäkerhet för alla dina uppgifter eftersom allt du delar via internet förblir konfidentiellt.

 • Ingen bandbreddskåpa

Med betalda VPN-alternativ får du obegränsad bandbredd på alla VPN-servrar.

Det här är perfekt eftersom om det inte finns någon strypning av anslutningshastigheterna kan du enkelt utföra dina aktiviteter utan att oroa dig för kvoter.

 • Bra kundsupport

Eftersom du betalar prenumerationer när du använder betalade VPN: er har de i gengäld investerat i en förstklassig kundsupport.

Kundvården är tillgänglig i 24 timmar vilket innebär att du kan kontakta dem så ofta du vill och när behovet uppstår.

 • Toppfunktioner

Om du vill förbättra din onlineupplevelse kommer betalade VPN: er att vara praktiska eftersom de ger dig tillgång till en mängd olika funktioner.

Detta är perfekt eftersom ju fler fantastiska funktioner du har desto fler fördelar får du när du använder internet.

 • Stöd med flera plattformar

Eftersom de flesta användare definitivt har mer än en enhet som de ansluter till internet med, är betald VPN ett idealiskt val eftersom de kan ställas in på valfri enhet och användas samtidigt.

Nackdelar

 • VPN: er är dyr

dyr vpnAtt ha en betald VPN kan komma med stora funktioner och fördelar men du kommer att behöva gå in i fickorna.

Vissa betalade VPN: er är dyrare än andra på grund av de extra funktioner som de erbjuder och detta är inte nödvändigtvis prisvärt eller tillgängligt för alla.

 • Inte alla betalda VPN är 100% pålitliga och säkra

Det finns många VPN-leverantörer där ute och det är viktigt att notera att inte alla garanterar säkerhet och inte alla kan lita på 100%.

Detta innebär därför att du fortfarande måste göra din forskning bra för att få en idealisk betald VPN för att få valuta för pengarna.

Slutsats

Att använda en gratis VPN äventyrar utan tvekan din säkerhet och online-integritet.

Det kan emellertid fortfarande vara praktiskt när du inte har pengar, eftersom det hjälper dig med några andra saker, särskilt när du är på offentlig WiFi.

Att få ett betalt VPN rekommenderas starkt eftersom det har fler funktioner, det är effektivt och de flesta av dem garanterar din online-säkerhet.

Det är dock fortfarande viktigt att göra en djupgående forskning så att du får en idealisk VPN för att få valuta för pengarna genom en bra upplevelse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map