HostGator-anmeldelse: Why I Love / Hate HostGator (Solid Uptime)

Denne artikkelen ble revidert og oppdatert 3. april 2020.


Hvis du har sett deg rundt noen få lister over toppleverandører, kan det hende du har kommet over et bestemt navn: HostGator.

HostGator er ikke den største hostingplattformen, men den er på større side.

Hva er HostGator?

Det har vært i virksomhet siden 2002 – som for vertsverdenen betyr at det er ganske veletablert – og det er blitt stort nok til å ha internasjonale kontorer i tillegg til hovedkontoret i Austin og Houston.

I 2012 ble HostGator kjøpt opp av Endurance International Group (EIG), som også eier en annen stor hostingleverandør – Bluehost.

Vi vet ikke det endelige antallet abonnenter som HostGator har, men det overgikk 200 000 kunder helt tilbake i 2009.

HostGator baner

Med det og det faktum at EIG angivelig i 2015 hadde over 4 millioner abonnenter mellom datterselskapene (hvorav Bluehost og HostGator sannsynligvis er de største), er det sannsynligvis trygt å anta at HostGator har hundretusener av abonnenter, om ikke millioner.

Utad ser ting bra ut for HostGator. Hjemmesiden til nettstedet deres navngir noen av de vertsprisene de har fått (fra PCMag og mer), noe som sikkert gjør at de ser bra ut.

Selvfølgelig er internett et stort sted, og det er ikke så vanskelig å få positive kommentarer for deg selv hvis du vet hvordan du spiller spillet.

Måler HostGator virkelig sin ros på nettet?

Fortsett å lese for å finne ut av det!

Fordeler med HostGator

Som sagt er den sære prisingsstrukturen en årsak til noen fordeler. Delt webhotell, til tross for at det er dyrere enn konkurrenter det første året, har en fornyelsespris på nedsiden.

SSL-sertifikater og en god porsjon penger i kreditter for Google Adwords og Bing Ads går dessuten med hver hostingkonto, uavhengig av nivå.Gratis SSL og mer med HostGator

Dette er veldig viktig, og jeg finner ikke mange paralleller til dette i andre tjenester.

Annet enn det har jeg funnet at kundestøtten deres er solid, og brukergrensesnittet deres er enkelt og enkelt å bruke. Viktigst av alt ga de stor oppetid, selv om de andre sikkerhetsverktøyene deres er kostbare eller mangelfulle.

Totalt sett treffer HostGator mange fordeler som jevner ut ulempene ganske hendig.

Ulemper ved HostGator

Dårlige nyheter – HostGator har noen bemerkelsesverdige problemer.

Det første problemet med HostGator vi bør se på er prisen. Ikke bekymre deg for mye: det er ikke slik at HostGator totalt sett er overpriset.

Mer spesifikt kan noen planer på HostGator være billigere, sammenlignet med planene for konkurrerende tjenester.

Dette gjelder spesielt hvis du ikke er interessert i å forplikte deg: de lave prisene som tilbys er for forpliktelser på tre år.

Prisen stiger betydelig på alle planer hvis du vil ha kortere tidsperiode.Hostgator kortsiktige planer

Når det er sagt, synes jeg ikke dette er en enorm undergang. Hvis du ønsker å spare penger, er ikke HostGator noe du bør rabattere umiddelbart.

Hvis du derimot leter etter en bestemt type hosting – for eksempel WordPress-hosting – kan det hende at HostGator ikke er øverst på listen din.

I tillegg til feil prissetting er HostGators sikkerhetstillegg.

Der andre plattformer automatisk kan tilby mer av et utvalg sikkerhetsfunksjoner for visse pakker, har HostGator en viss adskillelse fra planene.

Og de koster nær $ 2 i måneden på den billigste, hvis du forplikter deg til en 3-årsplan, på toppen av hva hostingpakken din er.HostGator sikkerhetspakker

Det er en slags belastning, spesielt med tanke på at hosting-pakker fra andre leverandører noen ganger er mye mindre bryderi og til en lavere pris.

Prising av HostGator

Pris er vanligvis det første vi ser på – og når det er så mange vertsleverandører der ute å velge mellom, har du råd til å være nøysom.

Så her er fakta: for delt webhotell (som er det mest grunnleggende og vanligvis det mest populære), starter planene på $ 2,75 i måneden.

Eller de ville gjort det, hvis det ikke var noe salg akkurat nå: det salget bringer prisen til $ 2,75 i måneden for den første tier, $ 3,95 for den andre, og $ 5,95 for den tredje (må elske rabatter).hostgator delt webhotell

Disse tre nivåene – Hatchling-, Baby- og Business-planene – er ganske godt priset med rabatten, men ikke for mye av belastningen normalt.

Jeg foretrekker at de selvfølgelig er billigere, men for delt hosting er det i den øvre enden av den normale prisklassen.

Cloud hosting starter på $ 5,95 per måned for Hatchling Cloud – skjønt med rabatten er det $ 4,95 og slutter med Business Cloud på $ 9,95.Cloud hosting planer Hostgator

WordPress hosting er litt dyrere enn delt webhotell, noe som er uheldig – konkurrenter har ofte WordPress-hosting priset omtrent det samme som vanlig webhotell.WordPress Hosting HostGator

I alle fall starter med rabatten WordPress-hosting med $ 5,95 per måned og fortsetter til $ 9,95 i måneden. Disse rabattene er 40-57% avslag, som forteller deg hvor dyre de er normalt.

Helt ærlig er WordPress-hosting litt overpriced på HostGator.

Virtuell privat server (VPS) Hosting er for tiden nedsatt til 70% eller 73% avslag, og inkludert rabatten kommer mellom $ 29,95 og $ 49,95 i måneden.

hostgator VPS planerStartprisen er ikke den billigste, men bare av konkurrerende priser med et par dollar eller så – de to sistnevnte nivåene er ganske normalt priset.

Til slutt starter dedikerte servere på $ 119 og slutter på $ 149 i måneden. Selv om dette også er med rabattene, er dette faktisk ganske gode priser for dedikerte servere.

Hvis du ønsker å spare penger, men fortsatt ønsker en dedikert server, kan HostGator være et av de beste valgene.

Et annet problem: mens andre nettsteder har en tendens til å vise priser som “rabatter”, er de virkelig bare prisene for det første året av tjenesten.

Etterpå reiser de seg når du fornyer deg. Med HostGator er imidlertid rabattene jeg fortsetter å snakke om de typiske, begrensede tidsavslagene du bare ser i en butikk.

Og for å få dem, må du forplikte deg i tre års tjeneste. Så hvis du bare vil kjøpe ett års tjeneste for den billigste delte hosting-tier, må du betale 5,95 dollar i måneden. Noe som faktisk er litt heftig.

Likevel, etter det første året, er ikke månedsprisene så mye i forhold til markedet.

GoDaddy hever for eksempel månedsprisen til $ 7.99 i måneden for inngangsplanen etter det første bruksåret; HostGators Hatchling-plan stiger til $ 6,95.

Så hei, ikke la deg skremme av det som ser ut til å være litt oppblåste priser. (Se sammenligningen av HostGator vs Godaddy)

En siste ting – HostGator har en 45-dagers pengene-tilbake-garanti for sine delte hosting-planer.pengene tilbake Hostgator

Dette er betydelig lengre enn de typiske 2-ukers eller månedslange garantiene fra konkurrerende nettsteder, og bør gi deg nok tid til å virkelig forstå om du vil følge tjenesten eller ikke.

Ettersom de fleste vil se på delt hosting, vil jeg si at HostGators priser er ganske rimelige – bare WordPress-hosting virker unormalt for meg, og 45-dagers refusjonspolitikk er ganske solid.

Se HostGators vertspriser her …

Funksjoner

Så priser er ikke det billigste der ute – men kanskje det er noen gode ting du får til gjengjeld, ikke sant?

La oss komme inn på det.

Merk: vi snakker mest om delte webhotellfunksjoner siden de er de mest populære.

Hatchling, den første tier, kommer med ett domene og uovervåket båndbredde. Baby får ubegrensede domener, og Business får en gratis dedikert IP, gratis SEO-verktøy og en gratis oppgradering til positiv SSL.

Dette høres kanskje litt nakent ut for deg. Bør ikke det være en lengre liste over funksjoner, selv ikke for Hatchling?

Vel, HostGator er organisert litt annerledes.

Det er mange funksjoner som gjelder for hver hostingplan, og mange funksjoner som du betaler for å legge til på uansett plan.

Eksempler på tillegg inkluderer noen sikkerhetsverktøy (mer om dette i sikkerhetsdelen) eller SEO-verktøy. Noen av tingene som er gjort tilgjengelig for hver hostingplan er imidlertid ganske utrolige.

Hver enkelt hostingplan får en nettstedsbygger, og gratis overføring av nettsteder og domener. Dette er bra, men ganske grunnleggende.Hostgator nettsted byggherre gratis

Hver hostingplan får også tilgang til 52 gratis skript som kan installeres øyeblikkelig – OK, nå høres ting bedre ut.

Enda mer imponerende får hver plan et Google Adwords-tilbud på $ 100 og en $ Bing-annonsekreditt. Vel, wow.

Til slutt, for å sette prikken over i’en, kommer alle hostingkontoer med en gratis SSL-sertifisering.

Dette er en stor en: Selv Hatchling-planer får en SSL-sertifisering, noe som vanligvis er forbeholdt andre eller tredje lagdelt pakke på konkurrerende plattformer.

Alt dette kommer i tillegg til de andre grunnleggende verktøyene som følger med hostingkontoer – for eksempel e-postkontoer.

Å, bortsett fra til og med HostGators Hatchling-plan inkluderer ubegrensede e-postkontoer – ganske imponerende, spesielt sammenlignet med GoDaddys enkelt e-postkonto for den første lag.

Helt ærlig er dette en virkelig solid takeaway. HostGator er generelt like velegnet som alle andre store hostingleverandører.

Den uvanlige prisstrukturen lar deg imidlertid tildele verktøy med mer fleksibilitet, og få noen funksjoner for en lavere kostnad enn du ellers ville gjort.

På denne måten kompenserer HostGator for sine ytre dyrere produkter.

Kundeservice

Hvis HostGator ikke har de mest ideelle prisene, er det bedre å gjøre opp for det, ikke sant?

Å ha solid kundestøtte er viktig, spesielt med hosting.

Heldigvis går det bra med HostGator. Det har verdifull dokumentasjon og utdanningsmateriell på stedet, i tillegg til flere alternativer for direkte kontakt av representanter.

Så langt det går med utdannelsesmessige og informasjonsmessige ressurser, har HostGator alt kondensert til en støtteside.

Dette er litt uvanlig; mange nettsteder har en FAQ-side, en kunnskapsbase (eller en kombinert versjon av disse), og en egen side for visse opplæringsprogrammer eller ressurser.

Det er ikke en dårlig ting – selv om jeg hater utformingen av støttesiden, er det absolutt mye mer nyttig å ha alt sentralt. Og helt sikkert, de har et stort utvalg av videoopplæringsprogrammer så vel som artikler.

Igjen ser det utdatert, men det ser ut som de har nok til å holde noen godt dekket uten å måtte kontakte en representant.

Men hvis du ønsker å kontakte kundeservicerepresentanter for hjelp, ville du ha tre alternativer: 24/7 telefonsupport, e-poststøtte og live chat.

Det er vanlig at vertselskaper leverer alle tre, men mange gir også bare to av de tre. At HostGator har alle av dem er et godt tegn.

Live chat-funksjonen deres er god. Jeg syntes representanten var lydhør da jeg testet den som gjest. Legg merke til tiden nederst til venstre: Jeg skjermdumpet umiddelbart etter sending / mottak av en melding.Hostgator nettsted byggherre gratis

Hostgator chat 2

Det første svaret er selvfølgelig mest sannsynlig en kopi / lim inn eller bot svarer.HostGator-chat 3

Som du ser, tok heller ikke den “faktiske” responsen lang tid.

Testing som gjest / vanlig besøkende på nettstedet gir deg virkelig en god indikasjon på kundeservicen: Hvis noen kan få en solid live chat, er det sannsynligvis garantert at ressursene du får når du blir betalende kunde er gode.

Alt i alt er HostGators kundeservice like god som alle, selv om det ikke er mye å løpe hjem og fantasere om.

Brukervennlighet

Priser, funksjoner og kundestøtte – nå som vi får et tydeligere bilde av HostGator, bør vi diskutere brukeropplevelsen.

Totalt sett vil jeg si at HostGator er omtrent like enkel å bruke som alle andre vertsplattformer. UI er kanskje ikke det vakreste (etter min mening), men det er absolutt eksplisitt.HostGator-chat 3HostGator cPanel 2

Det er ikke mange ukjente knapper – for det meste er alt en selvfølge når du navigerer på c-panelet, dashbordet eller nettstedbyggeren..

Til syvende og sist har stort sett alle store hosting-tjenester stort sett det samme brukergrensesnittet, med de viktigste forskjellene i estetisk (og kanskje layout), men ikke funksjonalitet.

Hvis HostGator er for vanskelig å bruke, kan du få tilgang til kundestøtte. Jeg synes det er lite sannsynlig at folk flest vil synes det er vanskelig; læringskurven er ikke brattere enn noen annen mainstream hosting-plattform.

Sikkerhet og pålitelighet

Oversikt over sikkerhet – oppetid, sikkerhetstiltak osv.

HostGators nettsted tilbyr dessverre ingen åpenbare oversikter over sikkerhet. For å finne ut mer, må du grave etter det. Heldigvis har vi gjort det meste for deg.

Først opp: denne artikkelen beskriver noen av sikkerhetstiltakene HostGator sier at den bruker for å beskytte serverne sine. Kjernen er hovedsakelig beskyttelse mot DDoS-angrep.

Hvis en hacker, eller til og med en blackout, får deg til å miste nettstedet ditt, tilbyr HostGator en tjeneste som heter CodeGuard: det er en automatisk automatisk sikkerhetskopi av skyen.

CodeGuard kan utvide til opptil 5 nettsteder, 1 GB lagringsplass, ubegrensede filer, og kan brukes til å gjenopprette nettstedene dine 3 ganger i måneden.

Imidlertid starter det også på $ 1,67 i måneden, noe som er uheldig: andre plattformer inkluderer daglige eller ukentlige sikkerhetskopier i noen av pakkene deres automatisk.

Deretter har HostGator noe som heter SiteLock, som i utgangspunktet er en malware-skanning. Det er gratis! Nei, bare tuller. Det starter på $ 1,94 i måneden hvis du forplikter deg til en 3-årsplan. Dette er, som CodeGuard, litt uheldig.

Dette er alvorlige ulemper, men jeg har noen gode nyheter: HostGator har stor oppetid.

De siste oppetidene er gitt nedenfor:

hostgator oppetid

oppetid
99,91%
Responstid
1061ms

Her er gjennomsnittlig oppetid:
 • Mar 2020: 99,89%
 • Feb 2020: 99,91%
 • Jan 2020: 99,93%
 • Des 2019: 99,74%
 • Nov 2019: 99,82%
 • Okt 2019: 99,13%
 • Sep 2019: 99,37%
 • August 2019: 99,60%
 • Jul 2019: 99,98%
 • Juni 2019: 99,97%
 • Mai 2019: 99,85%
 • Apr 2019: 99,95%
 • Mar 2019: 99,96%
 • Feb 2019: 99,97%
 • Jan 2019: 99,97%
 • Des 2018: 100%
 • Nov 2018: 99,99%
 • Okt 2018: 99,93%
 • Sep 2018: 99,99%
 • August 2018: 99,94%
 • Jul 2018: 100%
 • Juni 2018: 100%
 • Mai 2018: 100%
 • Apr 2018: 99,99%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 99,97%
 • Jan 2018: 100%
 • Des 2017: 100%
 • Nov 2017: 100%
 • Okt 2017: 99,96%
 • Sep 2017: 100%
Her er den gjennomsnittlige responstiden:
 • Mar 2020: 1060ms
 • Feb 2020: 1057ms
 • Jan 2020: 1066ms
 • Des 2019: 1276ms
 • Nov 2019: 1027ms
 • Okt 2019: 1125ms
 • Sep 2019: 979ms
 • Aug 2019: 1189 ms
 • Jul 2019: 1,313 ms
 • Juni 2019: 1 244 ms
 • Mai 2019: 1 000 ms
 • Apr 2019: 996 ms
 • Mar 2019: 1.027 ms
 • Feb 2019: 1 176 ms
 • Jan 2019: 1.169 ms
 • Des 2018: 1.169 ms
 • Nov 2018: 1 325 ms
 • Okt 2018: 1.335 ms
 • Sep 2018: 1 264 ms
 • Aug 2018: 1 254 ms
 • Jul 2018: 343 ms
 • Jun 2018: 343 ms
 • Mai 2018: 319 ms
 • Apr 2018: 2250 ms
 • Mar 2018: 409 ms
 • Feb 2018: 398 ms
 • Jan 2018: 375 ms
 • Des 2017: 485 ms
 • Nov 2017: 969 ms
 • Okt 2017: 352 ms
 • Sep 2017: 733 ms

Du kan sjekke detaljert oppetidsscore her.

I februar og april gikk det ned ett minutt — to minutter over to måneder! —Og i oktober gikk nettstedet ned i 4 minutter.

Selvfølgelig er det det stygge tallet for august 2017 —87 minutters driftsstans i en måned er virkelig ikke ideelt. Men hei – kanskje er det en utligger, og et år senere har det ikke skjedd igjen.

Hvis du leser dette siste september, kan du sjekke de siste oppetidstallene her.

Oppetid med HostGator er generelt bra, og sperret august 2017 er det sannsynligvis tjenesten med en av de beste oppetidene i testene våre.

Sikkerhetstilleggene er imidlertid en plage, og bør enten reduseres i kostnader eller delvis innarbeides som standard i hostingplaner.

Anbefaler vi HostGator?

Med all analysen sagt og gjort, hvor står HostGator?

Bortsett fra mengden, for en: både mangler og fordeler er uvanlige i forhold til konkurransen.

Prisstrukturen er litt rar, med mange tilleggsprogrammer som er standardverktøy i andre plattformer, og mange standardfunksjoner som bare er for oppgraderte nivåer i resten av vertsverdenen.

Det har utmerket oppetid – kanskje noe av det beste i virksomheten.

På toppen av det er HostGator enkel å bruke og har solid kundestøtte. Alt i alt er det ikke mye dyrere enn andre tjenester, og spesielt ikke på lang sikt.

Etter min mening gir HostGator deg mye, og det tvinger deg til slutt ikke til å betale for så mye, i alle fall ikke utenfor mainstream-rekkevidden.

I noen tilfeller kan det hende du betaler billigere for visse ting, for eksempel for SSL-sertifikater.

Så med det i bakhånd, oppveier proffene langt ulempene: ja, jeg anbefaler absolutt HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map