HostGator-granskning: Varför jag älskar / hatar HostGator (Solid Uptime)

Denna artikel reviderades och uppdaterades den 3 april 2020.


Om du har tittat runt på några listor över topphotellleverantörer kan du ha stött på ett visst namn: HostGator.

HostGator är inte den största värdplattformen, men den är på större sida.

Vad är HostGator?

Det har funnits sedan 2002 – vilket för värdvärlden betyder att det är ganska väl etablerat – och det har blivit stort nog att ha internationella kontor utöver sitt huvudkontor i Austin och Houston.

2012 förvärvades HostGator av Endurance International Group (EIG), som också äger en annan stor värdleverantör – Bluehost.

Vi vet inte det slutliga antalet prenumeranter som HostGator har, men det överträffade 200 000 kunder redan 2009.

HostGator baner

Med det och det faktum att EIG under 2015 påstått hade över 4 miljoner abonnenter mellan sina dotterbolag (varav Bluehost och HostGator antagligen är de största), är det troligt säkert att anta att HostGator har hundratusentals prenumeranter, om inte miljoner.

Utåt ser saker bra ut för HostGator. På deras webbplats hemsida namnger några av de webbhotellpriser de har fått (från PCMag och mer), vilket säkert gör att de ser bra ut.

Naturligtvis är internet en stor plats, och det är inte så svårt att få positiva kommentarer för dig själv om du vet hur du spelar spelet.

Mäter HostGator verkligen upp sin beröm på nätet?

Fortsätt läsa för att ta reda på det!

Fördelar med HostGator

Som nämnts är den udda prissättningsstrukturen en anledning till vissa fördelar. Delad webbhotell, trots att det är dyrare än konkurrenter det första året, har ett förnyelsepris på nedre sidan.

Dessutom går SSL-certifikat och en bra del av pengar i krediter för Google Adwords och Bing-annonser med varje värdkonto, oavsett nivå.Gratis SSL och mer med HostGator

Detta är väldigt viktigt, och jag kan inte hitta många paralleller till detta i andra tjänster.

Utöver det har jag tyckt att deras kundsupport är solid och deras användargränssnitt är enkla och enkla att använda. Viktigast av allt gav de stor drifttid, även om deras andra säkerhetsverktyg är dyra eller obelågade.

Sammantaget träffar HostGator många fördelar som jämnar ut nackdelarna ganska praktiskt.

Nackdelar med HostGator

Dåliga nyheter – HostGator har vissa anmärkningsvärda problem.

Det första problemet med HostGator som vi bör titta på är priset. Oroa dig inte för mycket: det är inte så att HostGator totalt sett är för dyr.

Mer specifikt kan vissa planer på HostGator vara billigare jämfört med planerna för konkurrerande tjänster.

Detta är särskilt sant om du inte är intresserad av att begå: de låga priserna som erbjuds gäller för åtaganden på tre år.

Priset stiger betydligt på alla planer om du vill ha en kortare tidsperiod.Hostgator kortsiktiga planer

Med det sagt, tror jag inte att det här är ett enormt fall. Om du vill spara pengar är HostGator inte något du bör omedelbart rabattera.

Om du emellertid letar efter en specifik typ av värd – till exempel WordPress-värd – kanske inte HostGator överst på listan.

Compounding med den felaktiga prissättningen är HostGators säkerhetstillägg.

Där andra plattformar automatiskt erbjuder mer av ett urval av säkerhetsfunktioner för vissa paket, har HostGator en viss avskiljning från sina planer.

Och de kostar nära $ 2 i månaden till det billigaste, om du förbinder dig till en 3-årig plan, ovanpå vad ditt värdpaket är.HostGator-säkerhetspaket

Det är en slags börda, särskilt med tanke på att värdpaket från andra leverantörer ibland är mycket mindre besvärliga och till en lägre kostnad.

Prissättning av HostGator

Pris är vanligtvis det första vi tittar på – och när det finns så många värdleverantörer där ute att välja mellan, har du råd att vara sparsam.

Så här är fakta: för delad webbhotell (som är den mest grundläggande och vanligtvis den mest populära) börjar planerna på $ 2,75 per månad.

Eller så skulle de, om det inte fanns en försäljning just nu: den försäljningen ger priset till $ 2,75 per månad för den första nivån, $ 3,95 för den andra och 5,95 $ för den tredje (måste älska rabatter).hostgator delad webbhotell

Dessa tre nivåer – Hatchling-, Baby- och Business-planerna – är ganska bra priser med rabatten, men inte för mycket av en börda normalt.

Jag skulle föredra att de naturligtvis skulle vara billigare, men för delad värd är det i den övre änden av det normala prisintervallet.

Molnvärd börjar på $ 5,95 per månad för Hatchling Cloud – men med rabatten är den $ 4,95 och slutar med Business Cloud på $ 9,95.Cloud hosting planerar Hostgator

WordPress-värd är lite dyrare än delad webbhotell, vilket är olyckligt – konkurrenter har ofta WordPress-värdpriser som är ungefär samma som vanliga webbhotell.WordPress Hosting HostGator

Hur som helst, med rabatten börjar WordPress-värden med $ 5,95 per månad och fortsätter till $ 9,95 per månad. Dessa rabatter är 40-57% rabatt, vilket berättar hur dyra de normalt är.

Ärligt talat är WordPress-värd lite dyrt på HostGator.

Virtuell privat server (VPS) Hosting är för närvarande rabatterat till 70% eller 73% rabatt, och inklusive rabatten kommer mellan $ 29,95 och $ 49,95 per månad.

hostgator VPS planerStartpriset är inte det billigaste, utan bara av konkurrerande priser med ett par dollar eller så – de två senare nivåerna är ganska vanligt prissatta.

Slutligen börjar dedikerade servrar på $ 119 och slutar på 149 $ per månad. Även om detta också är med rabatterna är det faktiskt ganska bra priser för dedikerade servrar.

Om du vill spara pengar men fortfarande vill ha en dedikerad server kan HostGator vara ett av dina bästa val.

Ett annat problem: medan andra webbplatser tenderar att visa priser som “rabatter”, är de egentligen bara priserna för det första året av tjänsten.

Efteråt stiger de när du förnyar dig. Med HostGator är emellertid rabatterna jag fortsätter att prata om de typiska, begränsade tidsrabatter som du bara ser i en butik.

Och för att få dem, måste du förbinda dig i tre års tjänst. Så om du bara vill köpa ett års tjänst för den billigaste delade värdnivån, måste du betala 5,95 dollar per månad. Vilket är verkligen lite rejäl.

Men efter det första året är månadspriserna inte så mycket relativt marknaden.

GoDaddy höjer till exempel månadspriset till $ 7,99 per månad för sin startnivåplan efter det första användningsåret; HostGators Hatchling-plan ökar till $ 6,95.

Så hej, var inte så oroad över vad som verkar vara lite uppblåsta priser. (Se jämförelsen av HostGator mot Godaddy)

En sista sak – HostGator har en 45-dagars återbetalningsgaranti för sina delade värdplaner.pengar tillbaka Hostgator

Detta är betydligt längre än de typiska två veckors eller månadslånga garantierna från konkurrerande webbplatser och bör ge dig tillräckligt med tid för att verkligen förstå om du vill hålla fast vid tjänsten eller inte.

Eftersom de flesta kommer att titta på delad hosting, säger jag att HostGators prissättning är ganska rimlig – bara WordPress-värd verkar onormalt för mig, och 45-dagars återbetalningspolicy är ganska solid.

Se HostGators värdpriser här …

Funktioner

Så prissättningen är inte den billigaste där ute – men kanske finns det några bra saker du får i gengäld, eller hur?

Låt oss komma in på det.

Obs! Vi talar mest om delade webbhotellfunktioner eftersom de är de mest populära.

Hatchling, den första nivån, kommer med en domän och obegränsad bandbredd. Baby får obegränsade domäner, och Business får en gratis dedikerad IP, gratis SEO-verktyg och en gratis uppgradering till positiv SSL.

Det här låter kanske lite naket för dig. Borde det inte finnas en längre lista med funktioner, även för Hatchling?

Tja, HostGator är organiserad lite annorlunda.

Det finns många funktioner som gäller varje värdplan och många funktioner du betalar för att lägga till på oavsett din plan.

Exempel på tillägg inkluderar vissa säkerhetsverktyg (mer om detta i säkerhetsavsnittet) eller SEO-verktyg. Vissa av de saker som görs tillgängliga för varje värdplan är dock ganska otroliga.

Varje enskild värdplan får en webbplatsbyggare och gratis webbplats- och domänöverföringar. Det här är bra, men ganska grundläggande.Hostgator webbplats byggare gratis

Varje värdplan får också tillgång till 52 gratis skript som kan installeras direkt – okej, nu låter saker och ting bättre.

Ännu mer imponerande, varje plan får ett Google Adwords-erbjudande på 100 $ och en Bing-annonskredit på 100 $. Tja, wow.

Slutligen, för att sätta glasyren på kakan, kommer varje värdkonto med en gratis SSL-certifiering.

Detta är en stor: även Hatchling-planer får en SSL-certifiering, vilket vanligtvis är reserverat för andra eller tredje lagringspaket på konkurrerande plattformar.

Allt detta kommer utöver de andra grundläggande verktygen som kommer med värdkonton – till exempel e-postkonton.

Åh, utom till och med HostGators Hatchling-plan innehåller obegränsade e-postkonton – ganska imponerande, särskilt jämfört med GoDaddys enda e-postkonto för dess första nivå.

Ärligt talat, detta är en riktigt solid takeaway. HostGator är överlag lika välutrustad som alla andra stora värdleverantörer.

Men den ovanliga prissättningsstrukturen gör att du kan tilldela verktyg med mer flexibilitet och få vissa funktioner för en lägre kostnad än du annars skulle göra.

I detta avseende kompenserar HostGator för sina utåt dyrare produkter.

Kundsupport

Om HostGator inte har de mest ideala priserna, är det bättre att kompensera för det, eller hur?

Att ha gedigen kundsupport är viktigt, speciellt med webbhotell.

Lyckligtvis går det bra med HostGator. Det har värdefullt dokumentation och utbildningsmaterial på plats, samt flera alternativ för att direkt kontakta representanter.

I den mån utbildnings- och informationsresurser går har HostGator allt kondenserat till en supportsida.

Detta är lite ovanligt; många webbplatser har en FAQ-sida, en kunskapsbas (eller en kombinerad version av dessa) och en separat sida för vissa lektioner eller resurser.

Det är inte en dålig sak – även om jag hatar utformningen av supportsidan, är det verkligen mycket mer användbart att ha allt bekvämt centraliserat. Och nog, de har ett stort urval av videohandledning såväl som artiklar.

Återigen ser det föråldrat ut, men det ser ut som om de har tillräckligt för att hålla någon väl täckt utan att behöva kontakta en representant.

Men om du ville kontakta kundservicerepresentanter för hjälp, skulle du ha tre alternativ: telefonsupport dygnet runt, e-postsupport och livechatt.

Det är vanligt att värdföretag tillhandahåller alla tre, men många ger också bara två av de tre. Att HostGator har alla är ett gott tecken.

Deras livechattfunktion är bra. Jag tyckte att representanten var lyhörd när jag testade den som gäst. Notera tiden längst ner till vänster: Jag skärmdumpade direkt efter att jag skickat / fått ett meddelande.Hostgator webbplats byggare gratis

Hostgatorchatt 2

Naturligtvis är det första svaret troligen en kopia / klistra in eller bot svarar.HostGator-chat 3

Som ni ser, tog det “faktiska” svaret inte alls lång tid heller.

Att testa som gäst / vanlig besökare på webbplatsen ger dig verkligen en bra indikation på kundservicen: om någon kan få en solid livechatt, är det sannolikt att de resurser du får när du blivit betalande kund är bra.

Sammantaget är HostGators kundtjänst lika bra som alla, även om det inte finns en hel del att köra hem med.

Enkel användning

Prissättning, funktioner och kundsupport – nu när vi får en tydligare bild av HostGator bör vi diskutera användarupplevelsen.

Sammantaget skulle jag säga att HostGator är ungefär lika lätt att använda som någon annan värdplattform. UI är kanske inte det vackraste (enligt min mening), men det är verkligen uttryckligt.HostGator-chat 3HostGator cPanel 2

Det finns inte många okända knappar – för det mesta är allt självklart när du navigerar på c-panelen, instrumentpanelen eller webbplatsbyggaren.

I slutändan har nästan alla stora värdtjänster i stort sett samma användargränssnitt, med de viktigaste skillnaderna i estetisk (och kanske layout) men inte funktionalitet.

Om HostGator är för svår att använda kan du få tillgång till kundsupport. Jag tror att det är osannolikt att de flesta kommer att ha svårt. inlärningskurvan är inte brantare än någon annan mainstream-värdplattform.

Säkerhet och tillförlitlighet

Översikt över säkerhet – drifttid, säkerhetsåtgärder osv.

HostGators webbplats erbjuder tyvärr inga uppenbara överblick över säkerheten. Om du vill veta mer måste du gräva efter det. Lyckligtvis har vi gjort det mesta för dig.

Först upp: den här artikeln beskriver några av de säkerhetsåtgärder som HostGator säger att den använder för att skydda sina servrar. Kärnan är främst skydd mot DDoS-attacker.

Om en hacker, eller till och med en blackout, får dig att förlora din webbplats, erbjuder HostGator en tjänst som heter CodeGuard: det är en daglig automatisk säkerhetskopia till molnet.

CodeGuard kan utvidgas till upp till 5 webbplatser, 1 GB lagring, obegränsade filer och kan användas för att återställa dina webbplatser 3 gånger i månaden.

Men det börjar också på $ 1,67 per månad, vilket är olyckligt: ​​andra plattformar inkluderar dagliga eller veckobackup i några av sina paket automatiskt.

Därefter har HostGator något som heter SiteLock, som i princip är en skadlig programskanning. Det är gratis! Nope, bara skojar. Det börjar på $ 1,94 per månad om du förbinder dig för en 3-årig plan. Detta är, som CodeGuard, lite olyckligt.

Det här är allvarliga nackdelar, men jag har goda nyheter: HostGator har stor drifttid.

De senaste uppetiderna ges nedan:

hostgator drifttid

Uptime
99,91%
Respons tid
1061ms

Här är den genomsnittliga Uptime:
 • Mar 2020: 99,89%
 • Feb 2020: 99,91%
 • Jan 2020: 99,93%
 • Dec 2019: 99,74%
 • Nov 2019: 99,82%
 • Okt 2019: 99,13%
 • Sep 2019: 99,37%
 • Aug 2019: 99,60%
 • Jul 2019: 99,98%
 • Juni 2019: 99,97%
 • Maj 2019: 99,85%
 • Apr 2019: 99,95%
 • Mar 2019: 99,96%
 • Feb 2019: 99,97%
 • Jan 2019: 99,97%
 • December 2018: 100%
 • Nov 2018: 99,99%
 • Okt 2018: 99,93%
 • Sep 2018: 99,99%
 • Aug 2018: 99,94%
 • Jul 2018: 100%
 • Juni 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • Apr 2018: 99,99%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 99,97%
 • Jan 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • Nov 2017: 100%
 • Okt 2017: 99,96%
 • Sep 2017: 100%
Här är den genomsnittliga responstiden:
 • Mar 2020: 1060ms
 • Feb 2020: 1057ms
 • Jan 2020: 1066ms
 • Dec 2019: 1276ms
 • Nov 2019: 1027ms
 • Okt 2019: 1125ms
 • Sep 2019: 979ms
 • Aug 2019: 1189 ms
 • Jul 2019: 1 313 ms
 • Juni 2019: 1 244 ms
 • Maj 2019: 1 000 ms
 • Apr 2019: 996 ms
 • Mar 2019: 1 027 ms
 • Feb 2019: 1 176 ms
 • Jan 2019: 1 169 ms
 • Dec 2018: 1 169 ms
 • Nov 2018: 1 325 ms
 • Okt 2018: 1335 ms
 • Sep 2018: 1 264 ms
 • Aug 2018: 1 254 ms
 • Jul 2018: 343 ms
 • Juni 2018: 343 ms
 • Maj 2018: 319 ms
 • Apr 2018: 2250 ms
 • Mar 2018: 409 ms
 • Feb 2018: 398 ms
 • Jan 2018: 375 ms
 • Dec 2017: 485 ms
 • Nov 2017: 969 ms
 • Okt 2017: 352 ms
 • Sep 2017: 733 ms

Du kan kolla detaljerad drifttid här.

I februari och april gick det ner i en minut – två minuter under två månader! – och i oktober sjönk webbplatsen i fyra minuter.

Naturligtvis finns det den fula siffran för augusti 2017—87 minuters driftstopp under en månad är verkligen inte idealisk. Men hej – kanske är det en utskjutare, och ett år senare har det inte hänt igen.

Om du läser den senaste september kan du kolla de senaste uppetidssiffrorna här.

Upptid med HostGator är generellt bra, och uteslutet augusti 2017 är det förmodligen tjänsten med en av de bästa uppetiderna i våra tester.

Säkerhetstillägg är emellertid en olägenhet och bör antingen minskas i kostnader eller delvis som standard införlivas i värdplaner.

Rekommenderar vi HostGator?

Med all analys som sagt och gjort, var står HostGator?

Bortsett från publiken, för en: både bristerna och proffsen är ovanliga i förhållande till tävlingen.

Prisstrukturen är lite konstig, med många tillägg som är standardverktyg på andra plattformar och många standardfunktioner som endast är för uppgraderade nivåer i resten av värdvärlden.

Det har utmärkt drifttid – kanske något av det bästa i branschen.

Dessutom är HostGator lätt att använda och har gedigen kundsupport. Sammantaget är det inte mycket dyrare än andra tjänster, och särskilt inte på lång sikt.

Enligt min åsikt ger HostGator dig mycket och det tvingar inte i slutändan dig att betala för så mycket, åtminstone inte utanför mainstreamområdet.

I vissa fall kan du till och med betala billigare för vissa saker, till exempel för SSL-certifikat.

Så med det i åtanke överväger proffsen långt nackdelarna: ja, jag rekommenderar definitivt HostGator.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map