HostGator mot GoDaddy: Jämförelse baserad på hastighet, pris och support

godaddy_vs_hostgator 2018Webbhotell är en rolig sak. Det finns över 1 000 leverantörer av vad som egentligen är samma produkt. Samma produkt som inte har någon synlig prestandaindikation.

Webbhotell är en rolig sak. Det finns över 1 000 leverantörer av vad som egentligen är samma produkt. Samma produkt som inte har någon synlig prestandaindikation.


Jag kan inte tänka på många andra saker du skulle köpa utan att veta mer information. Föreställ dig att hyra ett rum i en lägenhet med andra människor.

Föreställ dig nu att du inte vet hur många personer du delar med, hur mycket saker de har eller vilken typ av verksamhet de är i.

Detta är en djupgående jämförelse av GoDaddy och Hostgator, jag är värd för hundratals sajter för olika klienter i alla typer av olika värdföretag, det blir en mardröm att hantera och det är på gång att jag konsoliderar allt till ett ställe för att spara pengar och ansträngning.

Innan jag tar steget och väljer en leverantör måste jag jämföra några av de stora kanonerna.

Jag kommer att jämföra GoDaddy & Hostgator, antagligen två av de största företagen inom webbhotell, båda har mycket av samma funktioner och verkar ha bra recensioner totalt sett.

Båda har varit tillräckligt länge för att de ska ha väl etablerade stödsystem, och samhället ligger bakom dem som är mycket bekanta med sina produkter och fallgropar.

Jag vet vad du tänker; “Varför har du valt att jämföra GoDaddy och Hostgator, hur är det med X, Y och Z Hosting-företag, jag har hört att de är fantastiska”.

Mitt svar på det här känslan är tvåfaldigt: för det första, om jag flyttar alla mina webbplatser till en plattform är det en engångsavtal, jag vill inte göra det igen när som helst så jag behöver ett företag som kommer att hålla fast i på lång sikt.

För det andra, jag vill ha konsekvens, många mindre företag är fantastiska att börja med bara för att bromsa över tiden.

Du kan hoppa över resten av detaljerna och se slutsatsen här.

Låt oss dyka in i HostGator mot Godaddy …

Vad måste vi tänka på när vi väljer det bästa mellan HostGator vs GoDaddy?

 1. Funktioner och prissättning
 2. Hastighetsprestanda
 3. lyhördhet
 4. benchmark
 5. Kundsupport
 6. Slutlig dom

Innan vi går vidare vill jag låta dig veta att jag har HostGators kuponkod som kan spara $ 113,01 på Hatchling Plan, 149,00 $ för Baby Plan, 329,00 $ för Business Plan.

Aktivera HostGator-kuponkod

GoDaddy vs HostGator – Funktioner Jämförelse med pris

Nu är det dags att jämföra vilka funktioner båda leverantörerna erbjuder på deras bröd- och smörprodukt.

Jag jämför medellångsplanen för varje leverantör, enligt min mening borde dessa båda vara lämpliga för en webbplats för små företag eller en liten WordPress-blogg.

GoDaddy vs HostGator Prisjämförelsetabell:

Kör pappaHostgator
PlanenEkonomiHatchling
Månadspris$ 2.99$ 2.75
Månadskostnad för förnyelse$ 7.99$ 6.95
domäner11
sidorObegränsatObegränsat
Lagring100 GBobegränsad
Bandbreddobegränsadobegränsad
Gratis e-postadresser1Obegränsat
FTP-kontoJaJa
E-posthotellJaJa
Webmail-supportJaJa
Skräppostfria skyddJaJa
100 $ Google AdwordsJa
100 $ Bing Ads CreditJa
Pengar tillbaka garanti30 dagar45 dagar
Besök HostGator

Som ni ser båda erbjuder vad som verkar vara en mycket liknande produkt, naturligtvis inga detaljer alls om vilken typ av prestanda att förvänta sig.

Båda produkterna inkluderar support 24/7, 99,9% Uptime, Google AdWords-kredit, programvaruinstallatörer (för saker som WordPress) och cPanel-åtkomst.

GoDaddys erbjudande inkluderar DDOS-skydd (Millage kan variera) och en gratis domän. De erbjuder backup och extra resurser till en kostnad. Det är värt att notera att de begränsar MySQL-databaser till 1 (25 GB) och endast innehåller 1 e-postbrevlåda med en maximal lagringsstorlek på 5 GB.

För webbplatsens säkerhet skapade Godaddy ett partnerskap med Sucuri (granskning) för att skydda webbplatsen från hackare och ta bort skadlig programvara från webbplatsen.

Hostgator erbjuder SSH-åtkomst, strömning av ljud / video, DDOS-skydd, obegränsade postlådor och ingen begränsning för storleken eller antalet MySQL-databaser.

Jag vill prata mer om MySQL-begränsningen, det kanske inte verkar som en stor sak, men för mig är det det. Om jag har flera WordPress-webbplatser på samma värd men för olika klienter vill jag verkligen hålla dem åtskilda, lika mycket som för säkerhet.

Med GoDaddy skulle jag behöva registrera mig för flera värdkonton eller hålla dem alla i en stor databas.

För mig (och förhoppningsvis för dig) är säkerhetskopior en stor sak. En massiv affär. Som det gamla ordspråket säger “Att inte förbereda sig förbereder sig för att misslyckas”.

Glöm aldrig detta. Det är så enkelt att av misstag ta bort delar av eller hela webbplatsen, bryta något eller bli kompromissa. Det faktum att Hostgator inkluderade säkerhetskopior utan extra kostnad är ett plus. Ett massivt plus.

GoDaddy vs HostGator – Jämförelse av data

Det är dags att knuffa siffrorna. Jag har kört tre test för att visa de genomsnittliga responstiderna för varje företag. Jag installerade en provplats på både GoDaddy och Hostgator (på de planer vi jämförde ovan) och körde hastighets-, respons- och benchmarkingtest.

1. Hastighet

När jag pratar om hastighet pratar jag verkligen om den inledande tidens sidbelastning. Detta är oerhört viktigt, långsamma sidor motsvarar hög avvisningsfrekvens.

De flesta människor väntar inte längre än 6 sekunder på att en sida laddas innan de lämnar, vissa väntar inte ens en hel sekund.

Testwebbplats värd på GoDaddy

Godaddy hastighet

Testwebbplats värd på HostGator

Hostgators webbplatshastighet

HostGator laddades på 1,40 sekunder där GoDaddy laddades på 3,05 sekunder. HostGator vann Godaddy när det gäller snabbhet.

2. Lyhördhet

Så viktigt som den första laddningstiden är, jag måste också få en idé om hur lyhörd webbplatsen är övergripande, dvs. hur lång tid det tar att ladda varje sida när du är på webbplatsen. Jag körde ett test under en period av 30 dagar.

Testa responstiden på webbplatsen på HostGator

Svarstid för Hostgator

Testa responstiden på webbplatsen på GoDaddy

Svarstid på Godaddy

HostGator är helt klart vunnit över Godaddy.

Jag tror att vi kan komma överens om att ett mönster dyker upp här. Två gånger så snabbt, igen! Detta test ger ännu mer vikt hos mig, det körde under en 30-dagarsperiod så den udda snödagen påverkar inte resultaten för mycket.

När jag spelade med Hostgator själv för mitt öga såg det ut mer lyhörd och dessa tester har verkligen bekräftat det för mig.

Se HostGators planer & prissättning här.

3. Benchmarken

Jag använde GTMetrix för att mäta platserna, den mäter olika prestandaindikatorer och ger en laddningstid på några sekunder. Jag skulle inte förvänta mig att detta skulle ge oss något annat än de senaste två resultaten men ger oss en chans att bekräfta poängen igen.

Godaddy vs Hostgator riktmärke

Hostgator – 0,7 sekunder
GoDaddy – 1,8 sekunder

Så lite olika siffror men storleksordningen är densamma.

Sammanfattning av uppgifterna

Jag är bekväm med tillförlitligheten i dessa prestandatester. De är alla på serversidan som undviker problem med långsamhet på enskilda klientmaskiner.

Jag har också använt en blandning av olika tester från olika källor.

Dessa data pekar bara ett och ett sätt, GoDaddy kan inte tävla med Hostgator om värdprestanda.

I alla tre testen var Hostgator dubbelt så hög som hastigheten. DUBBEL. Du måste komma ihåg att Hostgator är något billigare än GoDaddy, men ändå är det den kraftfullare värden.

GoDaddy vs HostGator – Support

Jag har pratat lite om det stöd som båda företagen ger, jag tänkte att det skulle vara användbart att visa en svartvit jämförelse av hur detta såg ut genom att kontakta båda via deras livechattfunktioner, med samma frågor.

Hostgator:

hostgator support

Kom igång med HostGator

Kör pappa:

godaddy support

Kom igång med GoDaddy

Förhoppningsvis vad du kan se här är att när jag kom igenom till Hostgator båda supportteamen blixtsnabba, svarade inom en minut i båda fallen.

Hostgators support gav lite mer information som var användbar medan GoDaddys support är mer konsekvent snabbt. Sammantaget skulle jag säga att det stöd som båda företagen erbjuder är bra.

GoDaddy vs HostGator – Målgrupp

DADDY

Det råder inget tvivel om det GoDaddy är det största namnet när det gäller domännamn, det har lett till att de blivit de facto platsen för alla saker webbplatser, de har ett enormt utbud av produkter till överkomliga priser.

Från min synvinkel är GoDaddys huvudsakliga mål att vädja till icke-IT-användare, dvs småföretagare, de verkar fokusera på att göra livet lättare och användarvänlig över rå prestanda.

Godaddy-annonser

Läs hela GoDaddy-recensionen..

GATOREN

Hostgator är kanske inte lika stor som GoDaddy, men trots sin relativt små storlek är Hostgator en jätte bland IT- och webbproffs.

Hostgaor-annonser

Hostgator erbjuder ett strömlinjeformat urval av produkter och enligt min åsikt, även om deras erbjudande är lika användarvänligt som GoDaddy’s, verkar de syfta till en mer teknisk användarbas, gynna prestanda och värdkvalitet.

Läs hela HostGator-recensionen..

GoDaddy vs HostGator – Uppgraderad dedikerad serverplattform

När jag jämför de två företagen har jag läst massor av andra människors jämförelser och recensioner, något som kom upp gång på gång var att prestandan för alla Hostgators värdprodukter hade förbättrats med tiden.

Detta är sällsynt.

Varför är detta sällsynt? När ett webbhotell startar måste det vanligtvis köpa någon form av servrar. Just i detta ögonblick, i början av värdföretagens liv, är det troligtvis det bästa resultatet du någonsin kommer att få på delad webbhotell.

När tiden går får företaget fler och fler kunder, de köper fler servrar och alla är nöjda. Vid någon tidpunkt inser företaget att de förmodligen kan pressa några fler webbplatser på servern för att tjäna lite mer pengar. Prestandan kommer att drabbas.

Som framgår av länken nedan är det klart för mig att detta inte händer på Hostgator, de uppgraderar aktivt sina servrar för att undvika detta exakta problem. Jag kunde inte hitta något liknande som händer på GoDaddy.

Pressmeddelande - HostGator

Se HostGators planer & prissättning här.

GoDaddy vs HostGator – praktisk erfarenhet

Min erfarenhet med Hostgator är förmodligen exakt hur du kan förvänta dig, de använder cPanel, som jag vet exakt hur man använder.

Allt fungerade första gången, värdinställningar, WordPress-installation, osv … Deras kundsupport var oerhört hjälpsamt, ingen hålltid, de fick bara rätta till mitt problem.

Min erfarenhet med GoDaddy var inte dålig: den var inte heller bra. Nu tänkte jag att GoDaddy använde cPanel, men i verkligheten använder de någon form av anpassad version av cPanel, det har de flesta av samma funktioner, vissa saker gjordes annorlunda, vissa saker var på olika platser.

Detta var ont för mig att vara ärlig, jag är bara så van vid cPanel.

Nu ska jag erkänna att jag har använt GoDaddy mycket. Jag menar verkligen mycket. Mitt tidigare företag använde det för värd och SSL-certifikat för cirka 100 kunder (de var billiga för vad vi ville ha).

Enligt min erfarenhet är GoDaddy användargränssnitt fruktansvärt. Tack och lov har de bra stöd eftersom när något inte fungerar genom UI (och det händer mycket) måste du ringa support för att få det sorterat.

HostGator mot GoDaddy Slutsats

Så vilken är bättre: Hostgator mot Godaddy? Tja, de är båda solida webbhotellföretag och ditt val beror på vad du värderar mer.

Om du letar efter obegränsade resurser (dvs lagring, bandbredd, e-postmeddelanden), gå till Hostgator. Du kan få deras nuvarande rabatt här.

Om du är ny, begränsad och behöver telefonsupport i stort, bör du välja Godaddy. Godaddy-rabatter finns här.

Och om du letar efter ett oberoende företag med superiourprestanda, så skulle jag gå med FastComet (granskning)

Och om du precis börjar med din första webbplats, föreslår jag att du checkar ut min WordPress Setup Guide användbar.

Relaterade inlägg:
 1. Bluehost mot Godaddy: Vilken webbhotell vinner?
 2. Bluehost vs. HostGator – Varför BlueHost är bättre
 3. 1&1 mot GoDaddy: Jämförelse och test baserat på min erfarenhet
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map