Hur du säkrar din webbplats från att bli hackad (12 möjliga sätt)

En företagswebbplats fungerar som en butik, eftersom det ofta är den första kontaktpunkten med kunderna. Av denna anledning kan lata mot externa säkerhetshot äventyra kritiska affärsrelationer. Över hela världen har regeringar alltid försökt avskräcka hackare genom att anta strikta lagar om datastöld. Antalet överträdelser av data fortsätter dock att öka.


Detta ökande antal externa säkerhetshot på webbplatsen bör vara av största oro för alla företag. Detta beror på att till och med ett enda säkerhetsöverträdelse kan påverka kundens förtroende även om konsekvenserna är obetydliga.

I den här artikeln ska vi titta på vad som utgör webbplatsens säkerhet, varför du behöver säkra din webbplats och tips för att avskräcka hackare.

Vi kommer också att titta på hur att ha en dedikerad symfoniutveckling i ditt team kan bidra till att stärka din webbplats säkerhet.

Vad är webbplatssäkerhet?

Webbplatssäkerhet är varje handlingsplan som är avsedd att förhindra obehörig åtkomst till webbplatsens data och innehåll.

När det gäller webbplatssäkerhet …

85% av kunderna skulle aldrig ta itu med en webbplats som skickar sina data till en osäker anslutning.

Ännu värre…

82% av dem riskerar aldrig att surfa på en osäker webbplats.

Trots denna oroande statistik fortsätter de flesta företag att behandla webbplatssäkerhet som en kompletterande fråga. Enligt en rapport från Risk Based Security har mer än 3 800 överträdelser inträffat under första halvåret 2019 och exponerat mer än 4 miljarder poster.

Men det är ingen chockerande del …

Av de över 4 miljarder exponerade uppgifterna var 3,2 miljarder till följd av 8 dataintrång.

Webbplatsskydd hjälper till att skydda din webbplats från följande:

DDoS-attacker: Detta är en skadlig attack som stör den normala funktionen på en webbplats. Det gör detta genom att överväldiga webbplatsens omgivande infrastruktur med onödig internettrafik.

Malware: Används för att distribuera skräppost, stjäla känslig kundinformation och få obehörig åtkomst till en webbplats.

Svartlista: Detta innebär obehörigt borttagning av en webbplats från sökmotorns resultat. Det kan också inkludera flaggning med varningar och därmed vända besökarna bort.

Defacement: Ersätter webbplatsens innehåll med skadligt innehåll.

Sårbarhetsutnyttjande: Får utnyttja kryphål på en webbplats som gamla plugins för att ta kontroll över en webbplats.

Med tanke på att hacking stöds av automatiserade skript som skurar internet för att utnyttja hålen för säkerhetssäkerhet på webbplatsen, här är våra 12 bästa tips för att hålla din webbplats säker online.

hostingpill12 sätt att undvika att få din webbplats hackad

 1. Uppdatera din programvara regelbundet
 2. Använd HTTPS
 3. Se upp för SQL-injektion
 4. Investera i automatiska säkerhetskopior
 5. Installera en brandvägg för webbapplikationer (WAF)
 6. Steg upp din åtkomstkontroll
 7. Dölj administrationssidor
 8. Begränsa filuppladdningar
 9. Testa dina e-postöverföringsportar
 10. Skydda mot XSS-attacker
 11. Förenkla dina felmeddelanden
 12. Installera säkerhetsskannrar för webbplatser

Låt mig förklara varje punkt i detalj.

1. Uppdatera din programvara regelbundet

uppdateras regelbundet

Programuppdatering kan verka som ett uppenbart förslag, men det är mycket viktigt att skydda din webbplats.

Programvaruägare släpper rutinmässigt programvarupatcher och säkerhetsuppdateringar för att skydda system mot säkerhetsproblem som skadlig kod och virus .

När du har fått uppdateringsmeddelanden som ber dig uppdatera, se till att du följer omedelbart. Till exempel, om du använder CMS eller forum, ska du alltid använda säkerhetsuppdateringar och korrigeringar för att skydda din webbplats.

2. Använd HTTPS

använd https

Se alltid efter https och grön låsbild i webbläsarfältet varje gång du ger ut känslig information. Dessa två tecken hjälper till att signalera om en viss webbsida är säker eller inte.

SSL-certifikat hjälper dig att säkert överföra känslig information som personuppgifter, kreditkort och kontaktinformation mellan servern och webbplatsen.

Under 2018 distribuerade Google Chrome en säkerhetsuppdatering som varnar webbplatsbesökare om en webbplats har SSL-certifikatet installerat eller inte. Om din webbplats inte är säker kommer besökare alltid att studsa även om du inte samlar in känslig information.

3. Leta efter SQL-injektion

se upp för sql-injektioner

SQL-injektionsattacker inträffar när hackare använder en URL-parameter för att göra ändringar i din databas. Som ett resultat kan de få obehörig åtkomst till din webbplats.

Användning av standard Transact SQL exponerar din webbplats för SQL-injektionsattacker. Det beror på att de gör det enkelt att injicera falska koder i webbplatsens fråga.

För att undvika sådana attacker, använd alltid parametriserade frågor eftersom de är enkla att implementera. Naturligtvis används parametrerade frågor ofta på många webbspråk.

4. Investera i automatiska säkerhetskopior

automatiska säkerhetskopior

Vi kan inte betona mer om att ha en webbplats. Cyberattackernas ständigt utvecklande karaktär innebär att ingen webbplats är 100% säker. Det sista du vill är att förlora allt på din webbplats helt enkelt för att du glömde att säkerhetskopiera det. Av den anledningen måste du alltid ha en uppdaterad säkerhetsversion av din webbplats.

Att ha en uppdaterad säkerhetskopiering gör återhämtningen mycket lättare och billigare trots frustrationen för dataförlust.

Om du har problem manuellt säkerhetskopierar dina data kan du investera i ett automatiskt säkerhetskopieringsverktyg.

5. Installera en webbapplikationsfirewall (WAF)

webbapplikationsbrandvägg

Ett annat effektivt sätt att avskräcka hackare är att installera en webbapplikationsbrandvägg. WAF: er distribueras framför servern, där de siktar all oönskad trafik och blockerar alla hackförsök.

De flesta moderna brandväggar för webbapplikationer är molnbaserade och levereras som plug-and-play-tjänster.

6. Steg upp din åtkomstkontroll

inställning åtkomstkontroll

Vi är alltid benägna att gå med enhetliga lösenord som är lätta att komma ihåg. Hackare som är människor är också medvetna om denna svaghet och de tenderar att utnyttja den. Som webbplatsägare, se till att du skapar säkra lösenord för att förhindra obehöriga inloggningsförsök från hackare.

Alternativt kan du använda lösenordgeneratorer för att skapa säkra lösenord med en speciell blandning av tecken, bokstäver och siffror.

7. Dölj administrationssidor

dölj admin-sidor

Dölja dina admin-sidor från sökmotorernas indexering är ett annat trick du kan använda för att slöja din webbplats. För detta kan du använda robots.txt-filen för att avskräcka administrationssidorna från att listas på sökmotorer, vilket gör det svårare för hackare att hitta dem.

Dessutom kan du skapa ett extra säkerhetslager genom att begränsa din webbplats logonåtkomst till specifika IP-adresser via ASP.NET.

8. Begränsa filuppladdningar

begränsa filuppladdningar

Filuppladdning på en webbplats är vanligt förekommande. Det är särskilt viktigt när kunder vill ladda upp bilder eller andra dokument. Men som det är användbart är säkerhetsimplikationerna av värd för en filuppladdningsfunktion på din webbplats ganska betydande.

Oavsett hur noggranna dina system kontrollerar äktheten för uppladdade filer kan skadliga buggar fortfarande smyga in. För att undvika detta, lagra alltid de överförda filerna utanför webroot-katalogen. Använd dessutom alltid ett skript medan du får åtkomst till sådana filer vid behov.

9. Testa dina e-postöverföringsportar

sända e-postöverföringsportar

Ett av de främsta kryphålen som angriparna utnyttjar för att hacka en webbplats är inte själva webbplatsen. Istället använder de dina e-postportar för att springa dem in på webbplatsen.

Som sådant är det viktigt att säkra dina e-postöverföringar. För detta måste du gå till e-postinställningarna och kontrollera de portar som kommunicerar med.

Om du sänder via POP3-porten 110, IMAP-porten 143 eller SMTP-port 25, är chansen stor att dina e-postöverföringar inte är säkra. IMAP Port 993, SMTP Port 465 och POP3 Port 995 är emellertid relativt säkra eftersom de är krypterade.

10. Skydda mot XSS-attacker

skydda mot xss attack

Cross-site scripting (XSS) attack inträffar när ett skadligt skript injiceras på en godartad och pålitlig webbplats.

I grund och botten körs detta skadliga skript på klientsidan och manipulerar sidinnehållet och stjäl information. Denna information överförs sedan till angriparen som kan använda den i skadliga syften.

Det finns många sätt att undvika XSS-attacker som att validera alla externa ingångar. Dessutom kan du också förhindra XSS-sårbarheter via användardata. Användningsinmatningsflykt kräver att du samlar in och verifierar säkerheten för data som mottas från externa parter innan du överlämnar dem till slutanvändaren.

11. Förenkla dina felmeddelanden

förenkla felmeddelanden

Fel är en stor avstängning för webbplatsanvändare och kan ofta leda till höga avvisningsfrekvenser. Du borde dock skapa en balans mellan informationen att ge ut och vad du ska hålla kvar. Ingen annanstans passar ordspråket ”träffa där det gör ont” mest annat än att utarbeta ett felmeddelande.

Att läcka ut alla dina hemligheter lämnar dig utsatta och angripare kan dra nytta av sådan information för att träffa där det gör mest ont. För att undvika detta, ange minimala felmeddelanden utan att avslöja informationen om undantag.

12. Installera säkerhetsskannrar för webbplatser

webbplatsens sårbarhetsskanner

Om du inte kan identifiera var tekniska svagheter på din webbplats ligger kan det vara svårt att avhjälpa situationen. Ett av de bästa sätten att motverka detta är genom att investera i sårbarhetsskannrar för webbplatser.

Dessa skannrar söker igenom alla webbsidor, identifierar sårbarheter och föreskriver lämpligt botemedel.

Roll för Symfony-utveckling inom webbplatssäkerhet

Symfony är ett av de mest populära PHP-ramarna med öppen källkod med MVC-arkitektur. Tack vare dess anpassade API-token-säkerhet, CSRF-skydd och dynamisk seriellisering används det ofta av interna och fjärrutvecklingsteam för att bygga högpresterande applikationer och webbplatser.

Detta förvärras av snabba uppgraderingar gör det till valet för de flesta utvecklingsprojekt.

Slutgiltiga tankar

Som du kan se berör webbplatsens säkerhet ett brett spektrum av områden. Som företagare är det viktigt att hålla din webbplats säker. Behandla det på samma sätt som du skulle behandla en byggnad av tegel och murbruk genom att anställa en säkerhetsvakt. I en tegel- och murbrukanläggning kan det hända att inbrott aldrig inträffar alls, men det kostar inte att du är förberedd.

Med ovanstående tips om hur du säkra en webbplats bör du inte ha några idéer om var du ska börja. I det olyckliga evenemanget du inte är teknisk kunnig, med IT-outsourcing kan du anställa en dedikerad utvecklingsteam som hjälper dig att säkra din webbplats.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map