Hur man flyttar GoDaddy Website Builder Site till WordPress (2020)

GoDaddy är ett framträdande namn när vi talar om webbhotell. Dess webbplatsbyggare används ofta och är känd för sin användarvänlighet.


GoDaddy webbplatsbyggare erbjuder grundläggande funktioner och är extremt enkel att använda för nybörjare. Utan tvekan är GoDaddy mycket använt.

Men vad du behöver ta din webbplats till nästa nivå?

GoDaddy har sin egen uppsättning begränsningar när det gäller att bygga intuitiva webbplatser. Lyckligtvis har vi WordPress som räcker med sådana behov av webbplatsutveckling.

WordPress är ännu en populär plattform som inte kräver kodningskompetens, mycket lättare som GoDaddy webbplatsbyggare.

Till skillnad från GoDaddy webbplatsbyggare är WordPress mer robust, flexibel och kan stödja komplexa anpassningar. Utan andra tankar tenderar många användare med mer komplexa krav på webbutveckling att gå från GoDaddy webbplatsbyggare till WordPress.

Så det här är exakt vad jag kommer att täcka här och visa hur du kan flytta GoDaddy webbplatsbyggare till WordPress.

Förutsättningar för att börja migrera GoDaddy webbplatsbyggare till WordPress:

Innan du börjar migrera behöver du en lämplig webbhotell. Det finns flera värdlösningar tillgängliga exklusivt för WordPress-värd.

Du kan dock hålla dig till GoDaddy-värd om du redan använder dess webbhotell.

Alternativt kan du välja Bluehost, som också är en officiell WordPress-värdpartner.

bluehost banner

Bluehost som används i stor utsträckning med WordPress omfattar väl definierade funktioner för WordPress-användare till överkomliga priser. Att använda Bluehost är det enkelt att installera WordPress och komma igång. En detaljerad guide till installationen av Bluehost WordPress kan ses här.

Personligen skulle jag också rekommendera ännu ett val för att vara värd för din WordPress, som är GreenGeeks.

GreenGeeks banner

GreenGeeks tillhandahåller en rad funktioner inbäddade i sin plan och är lika prisvärda för WordPress. Även om detta inte är den officiella värdpartnern för WordPress, är det ändå ett bra val om du inte använder Bluehost.

GreenGeeks med WordPress är enkelt att installera och mer information om GreenGeeks WordPress-installation kan ses här.

Men som jag nämnde tidigare kan du också hålla dig till din GoDaddy-värdstjänst om du redan har utnyttjat en av dess webbhotellplaner.

För att migrera skulle du behöva en domän, värdplattform, WordPress på värdplattformen och teman / mallar. Eftersom du redan har en webbplats för GoDaddy-webbplatsbyggare antar jag att du skulle ha den nödvändiga domänen.

Innan du börjar installera WordPress på GoDaddy, måste du inaktivera GoDaddy-webbplatsbyggaren. Först efter att du inaktiverat GoDaddy-webbplatsbyggaren kommer du att kunna installera WordPress i GoDaddy.

Till att börja med måste du ta en säkerhetskopia av din befintliga webbplats. Du kan kopiera varje sida på din webbplats inklusive bilder med CTRL + S manuellt.

SaveAs skärmdump

Verktyg som HTTrack kan också användas för att kopiera din webbplats.

Om din webbplats mestadels innehåller textinnehåll, kan du mycket väl använda HTTrack.

HTTracker

När du har sparat dina webbsidor kan du börja med att ladda ner länkstrukturen. Du kan spara URL: er manuellt, om du har en liten webbplats med inte för många sidor.

URL

Onlineverktyg som Klipper är tillgängliga för att extrahera URL. Detta är tillgängligt som ett plugin till Chrome webbläsare.

Observera att det är viktigt att ta säkerhetskopian, eftersom när du har inaktiverat GoDaddy-webbplatsbyggaren, skulle du inte kunna se webbplatsens innehåll om du inte har slutfört migreringen.

När du har de nödvändiga säkerhetskopiorna kan du gå vidare och inaktivera GoDaddy-webbplatsbyggaren. För att inaktivera, logga in på GoDaddy portal. Klicka här på webbplatser.

Alternativ för webbplatsbyggare

Välj Alternativ, där du kan se informationen om webbplatsbyggaren. Här kan du avbryta kontot.

Webbplatsbyggaren avaktiverar

Det kan ta lite tid att helt avaktiveras.

Låt mig därefter ge mer information om GoDaddy WordPress-installation om du väljer GoDaddy-värdstjänst.

GoDaddy WordPress installation:

Att komma igång med GoDaddy WordPress-installation är enkelt. Som ett första steg loggar du in på ditt GoDaddy-konto. Nu när du har tagit bort GoDaddy-webbplatsbyggaren skulle du behöva en webbhotell till domänen.

När du har loggat in, klicka på webbhotell och klicka på Hantera alla.

Webhost-hanteringsalternativ

Därefter kan du klicka på alternativet Hantera för motsvarande värdkonto.

Webbhotell hanterar alla

När du klickar på Hantera skulle du kunna se all information relaterad till ditt värdkonto. Här längst upp till höger kan du klicka på cPanel Admin. Klicka på det här alternativet, det kommer att omdirigera dig till cPanel.

cPanel

För att lägga till hosting måste du lägga till hosting till domänen. Det kan göras genom Addon-domäner.

I cPanel söker du efter domäner och klickar på Addon-domäner.

AddOn-domäner

När du klickar på Addon-domäner kan du lägga till domännamnet. Resten av fälten som underdomän och Dokumentrot kommer att fyllas automatiskt.

CPanel-tilläggsdomäner

Du kan klicka i kryssrutan bredvid Skapa ett FTP-konto kopplat till detta Addon-domän. Lägg till ett lämpligt användarnamn och lösenord för ditt FTP-konto.

FTP

Med detta har du lagt till GoDaddy webbhotell till din domän.

Därefter visar jag dig hur du installerar WordPress och migrerar din webbplats till WordPress.

I cPanel-instrumentpanelen söker du efter applikationer där du kan visa WordPress.

cPanel WordPress

Klicka på WordPress-alternativet så visas en sida för att installera WordPress. Vidare kan du klicka på knappen Installera den här applikationen.

cPanel WordPress Installation

Det tar några minuter att installera. Med detta WordPress installeras med GoDaddy. Du kan logga in på WordPress-portalen och validera den.

Om du vill peka en befintlig GoDaddy-domän till andra webbhotelltjänster som Bluehost eller GreenGeeks, måste du följa några ytterligare steg.

När du loggar in på GoDaddy-kontot kan du välja den domän du vill ändra och klicka på Hantera för att öppna Domänhanteraren.

Domänhanterare

Här kan du se namnservrarna.

Ställ in GreenGeeks namnsärver i Godaddy

Du kan klicka på Lägg till namnserver och lägga till motsvarande nya WordPress-värdar här. Klicka på OK-knappen för att spara dina ändringar. Omarbetning av DNS-poster kan ta upp till 24 timmar. Med detta steg i Nameserver-ändringarna kommer din GoDaddy-domän att migreras till andra värdtjänster som Bluehost eller GreenGeeks

Därefter talar jag om hur man flyttar en GoDaddy-webbplatsbyggare till WordPress.

Migrera webbplatsen för GoDaddy-webbplatsbyggare till WordPress:

Du kan logga in på WordPress som du har installerat på GoDaddy eller Bluehost eller GreenGeeks genom att använda wp-admin till din URL. Denna URL skulle likna – http: // myWordPressSite / wp-admin.

Detta ger WordPress-konsolen.

WordPress-inloggning

Inloggningsinformationen kommer att tillhandahållas av värdplattformen till din e-post. Du kan använda dessa referenser och logga in för att se WordPress-instrumentpanelen.

I WordPress kan du skapa sidor eller blogginlägg. Genom att klicka på alternativet Sidor kan du se sidmenyerna på instrumentpanelen. Här kan du klicka på Lägg till nytt för att lägga till sidor.

WordPress-alternativ

Oavsett innehåll du har kopierat tidigare från GoDaddy kan du klistra in det via WordPress-redigeraren. På så sätt kan du importera innehållet och publicera det.

Därefter kan vi också ställa in omdirigeringarna som vi tagit en säkerhetskopia tidigare. För de äldre GoDaddy-länkarna kan du ställa in omdirigeringar. Omdirigeringar på WordPress kan göras med hjälp av kostnadsfria 301 omdirigeringsprogram.

enkla 301 omdirigeringar

När detta plugin har installerats kan du ställa in omdirigerings-webbadresserna genom att tillhandahålla motsvarande begäran och destination.

WordPress-omdirigeringsplugin

Spara ändringarna så att alla omdirigeringar görs till en giltig WordPress-webbplats.

Bingo, som avslutar migreringen av GoDaddy-webbplatsbyggnadssidan till WordPress värd på den valda plattformen.

WordPress har flera betalda och gratis teman. Anpassningar i WordPress kan enkelt hanteras. Det har en bra samling av plugins som gör att du kan lägga till nästan alla funktioner. Klicka på Inställningar på WordPress-instrumentpanelen och sedan på Allmänna inställningar.

anpassning

Här kan du ställa in titel, tidszon, språk och andra detaljer innan du börjar använda WordPress.

Slutsats

Detta slutför din migrering från GoDaddy Webbplatsbyggare till WordPress. Du kan välja antingen GoDaddy eller Bluehost eller GreenGeeks som värd för din WordPress-webbplats.

WordPress är en kraftfull plattform och stöder avancerade anpassningar tillsammans med SEO-förbättringar.

Vidare kan du börja utforska WordPress-teman och flera WordPress-plugins som finns tillgängliga inom WordPress för SEO, webbdesign, säkerhet och andra tilläggsfunktioner.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map