Hva er 502 Bad Gateway Error, og hvordan fikser jeg det (Easy Guide to Fix)

Noe av det som absolutt frustrerer både forbrukere og webeiere, er å se en feilkode dukker opp på nettstedet eller på en av sidene. En av de irriterende skadedyrene er 502-feilen eller dårlig gateway-feilen.


Selv om den ikke er så vanlig som andre serverfeil, er denne spesielt plagsom når den oppstår, spesielt siden det ofte er vanskelig å finne roten til problemet.

Men hva er 502 dårlig gateway-feil nøyaktig?

502 dårlige innganger
Enkelt sagt, denne feilen er HTTP (Hypertext Transfer Protocol) statuskode, og den oppstår når en online server ikke får eller tror den ikke fikk et riktig svar fra en annen online server.

Det kan skje hvem som helst på ethvert oppsett, hvilken som helst nettleser og hvilken som helst enhet. La oss derfor se hva som forårsaker denne feilen, og hvordan vi kan fikse dem, og forhåpentligvis bli kvitt den for godt.

5xx gjengen

Som du allerede vet, er 502 ikke den eneste feilen som kan oppstå blant de 500 feilseriene som bare venter på å ødelegge dagen din. Når det er sagt, her er noen av de vanligste og viktigste feilene fra 500-gruppen som du bør være klar over.

 • 500 intern serverfeil – webserveren din vil vise denne feilen når den møter en betingelse som forhindrer den i å oppfylle oppgaven, dvs. klientforespørsel.
 • 501 Ikke implementert – serveren kan ikke støtte eller gjenkjenne forespørselsmetoden. Det mangler funksjonalitet for å behandle forespørselen, så den svarer med denne feilen.
 • 502 Bad Gateway – servere kjempet, og nå snakker de ikke med hverandre. Vitser til side, mens den fungerte som en proxy eller en gateway, mottok serveren din ikke et riktig svar fra en oppstrømsserver mens du forsøkte å behandle forespørselen.
 • 503 Service utilgjengelig – En midlertidig tilstand når en server ikke er tilgjengelig for å behandle forespørsler fordi det enten skjer et vedlikehold eller for øyeblikket er overbelastet.
 • 504 Gateway Timeout – Serveren fikk ikke svar på tid fra en annen server, for eksempel DNS, mens den fungerte som en proxy eller en gateway igjen, slik at den ikke kunne behandle forespørselen.
 • 505 HTTP-versjon støttes ikke – hans feil oppstår når webserveren ikke kan eller ikke vil støtte versjonen av HTTP-protokollversjonen som stammer fra forespørselen. Feilen inneholder vanligvis en beskrivelse av hvorfor serveren ikke vil samarbeide.
 • feil 502

Årsakene bak 502 Feil

I de fleste tilfeller er 502-feilen bare en hikke i kommunikasjonen mellom to online-servere. Ingenting større og ingenting for alvorlig. Men å finne ut nøyaktig hva som forårsaket en 502-feil, kan ofte være ganske utfordrende.

Hovedårsaken er at denne feilen oppstår mellom to online-servere du absolutt ikke har kontroll over.

For webeiere som ikke selv er utviklere, kan det være veldig nyttig å ha en i teamet ditt når du takler slike feil. Du kan se på nettet etter jobber med programvareingeniør for å få et klart bilde av hva du kan forvente av en utvikler hvis du bestemmer deg for å ansette en.

Dessuten kan denne feilen skjule seg som forskjellige andre feilmeldinger, for eksempel 502 Proxy Error, HTTP 502, 502 Bad Gateway NGINX og så videre. Uansett, før du mister fornuftet over hva som kan ha forårsaket feilen, er her noen få vanlige årsaker til det.

 • Opprinnelsesserveren fungerer ikke – Enkelt sagt kan det hende at serveren din ikke fungerer som den skal. Roten til problemet kan være et tilkoblingsproblem, nedetid på serveren, overbelastning, for mye trafikk osv.
 • Problemer med domenenavn – Dette problemet oppstår når domenet ikke bestemmer IP-adressen riktig. Feil DNS-poster som er angitt som domenehotellnivå kan være årsaken til dette problemet. Endringene i DNS hadde sannsynligvis ikke nok tid til å forplante seg globalt slik at feilen oppstår. Dette kan skyldes en langsom TTL-faktor (Time To Live).
 • Forespørsel blokkert av brannmuren – Ah ja, den gode gamle brannmuren og dens sikkerhetsmessige problemer. Hvis du er i tvil om problemet, sjekk brannmuren. I de fleste tilfeller er hovedminden bak 502-feilen faktisk brannmuren. Det kan blokkere forespørsler mellom servere, spesielt på WordPress nettsteder som har sikkerhetsplugins. Dessuten kan det også være DDoS-beskyttelsen som sparker inn.
 • Serverfeil – Serveren din sparket i bøtten. Det er flere grunner til at dette kan oppstå. For eksempel er serveren offline på grunn av vedlikehold, serveren krasjet eller serverinnholdet er i strid med leverandørens vilkår og betingelser, se figur.
 • Nettleserfeil – Tro det eller ei, ofte er grunnen til 502 nettleserutvidelser. Dette gjelder spesielt når du har AdBlock-utvidelser som beskytter brukere mot irriterende annonser og popup-vinduer. En annen grunn kan ganske enkelt være en utdatert versjon av nettleseren som er i bruk.

Å fikse 502-feilen

Nå kommer vi til den interessante delen. Å fikse en 502-feil er ganske ofte så enkelt som det blir. Fra et forbrukerperspektiv kan dette være så enkelt som å laste siden på nytt. Det er flere måter å fikse denne feilen på, og her er noen få av dem.

 • Last siden på nytt – Ja, du har lest det riktig, bare last inn siden på nytt, og feilen kan være borte for godt. Som nevnt før, kan den stakkars tingen bare trenge litt mer tid.
 • last inn siden på nytt

 • Start en ny nettlesersession – En annen løsning er å lukke alt, fjerne nettleserhistorikk, informasjonskapsler og hurtigbuffer og starte en ny økt. En ny privat eller inkognito-økt kan også bidra til å fikse feilen.
 • tøm informasjonskapsler for å unngå 502 feiltøm hurtigbufrede bilder for å unngå 502 feil

 • Start datamaskinen på nytt – Hvis det hele mislykkes, må du tilbakestille maskinen og prøve på nytt.
 • Prøv en annen nettleser – Problemet kan være nettleserrelatert, så prøv en annen, for eksempel Google Chrome, Mozilla Firefox osv.
 • Kom tilbake senere – Ting ser ganske håpløst ut hvis du prøvde alt dette for å fikse feilen. Du kan prøve å kontakte Internett-leverandøren din eller nettredaktøren, men igjen, bare ta deg kaffe og kom tilbake senere, kan feilen løse seg selv når du kommer tilbake.

Løsning for utviklerne

Utviklerens synspunkt skiller seg fra forbrukerens synspunkt. Å fikse 502-feilen som nettansvarlig kan også være sømløst. Derfor er her noen få løsninger på 502 for utviklere.

 • Forsøk å finne ut om oppstrømsserveren kan nås ved sporingsruting eller ping-testing av serverens IP.
 • Bruk DNS-testverktøyene for å sjekke om det kvalifiserte domenenavnet løser seg riktig.
 • Sjekk server- eller nettstedfeilloggene for å se om det er en spesiell feil som blir kastet på serveren.
 • For WordPress-nettsteder, prøv midlertidig å gi nytt navn til “wp-content / plugins” -mappen for å utelukke plugins som en mulig årsak til feilen.
 • Sjekk brannmurloggene for tegn på blokker.

Avsluttende ord

Blant alle mulige feil som kan oppstå på serveren eller på nettstedet, er ikke 502 bad gateway-feilen den verste. Det er likevel likevel plagsomt.

Selv om det kan løses raskt og effektivt, kan det peke på alvorligere underliggende problemer som kan forårsake alvorligere problemer i fremtiden, og det er derfor det er verdt å sjekke ut litt lenger når det skjer.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map