Hvad er en 301-omdirigering og hvordan man konfigurerer den (2 metoder forklaret)

Websteder er blevet de digitale identiteter for virksomheder, og på grund af intens konkurrence er det integreret at holde disse webportaler opdaterede. Ellers kan et online-brand på grund af en forældet tilstedeværelse på nettet gå ud af markedet.


For at holde et websted frisk og relevant, er det vigtigt at redesigne det med regelmæssige tidsintervaller. Men at revidere din webportal er ikke så let, som det ser ud til at være.

Du skal udvikle en robust strategi for at sikre, at dine kunder og søgemaskiner dirigeres til den nyeste version af URL-adressen.

Stadig forvirret? Lad os foretage en detaljeret analyse for at få det grundlæggende klart.

Hvad er 301 omdirigeringer?

I tilfælde af at du beslutter at flytte din virksomhed til et nyt websted, vil der være et krav om omdirigering af webtrafik til den nye URL.

En 301-omdirigering er en kommando, der bruges til at guide søgemaskiner og dine besøgende til en anden URL, som ikke er den, de vælger fra en resultatside for søgemaskiner, og heller ikke den, de oprindeligt indtastede i deres browsere.

301 omdirigeringer

Billedkilde: netdna-ssl

For at konfigurere 301 omdirigeringer korrekt (teknisk) på din hjemmeside, kan du leje en erfaren webudviklingsvirksomhed, der har et væld af erfaring med at forberede problemfri omdirigeringskort og implementere dem på den bedst mulige måde.

Men på trods af at ansætte en professionel, er det lige så vigtigt for dig at få en idé om, hvordan disse omdirigeringer fungerer, og af hvilke grunde du skal bruge dem?

Hvad er de vigtigste grunde, som du muligvis vil implementere 301 omdirigeringer på?

 1. Du har et helt nyt websted eller webside, og du vil implementere en permanent omdirigering
 2. Ødelagte sider eller URL
 3. Når du flytter til HTTPS
 4. Overhaling af din webportal (redesign)
 5. Ændring af webadresser uanset grund
 6. Når du fjerner indhold eller løser nogle indholdsrelaterede problemer
 7. Løsning af dynamiske URL-problemer
 8. Ændring eller fusionering af domæner
 9. Maksimering af domænemyndighed ved at linke webkonverteringer til en URL

Sådan omdirigerer 301 til arbejde?

Grundlæggende indikerer en 301-omdirigeringskommando at lade webstedets besøgende og søgemaskiner vide, at en bestemt side er blevet flyttet til en anden side permanent. Hele processen kan opdeles i følgende tre trin:

 • En bruger eller søgemaskine ankommer til en original URL
 • 301-omdirigeringskommandoen fører dem til den nye URL, som ikke er den, de har skrevet i browseren.

III. Omskrivning af URL-processen starter igen

Lad os udforske et billede, der vises på Moz, for at forstå hele processen, hvor 301 omdirigeringer faktisk fungerer:

301 omdirigeringer fungerer

Hvordan 301 omdirigerer virkningerne af SEO & Rangeringer af en webportal?

Siderangering eller SEO-præstation på et websted påvirkes direkte af 301 omdirigeringer. Det kan enten have en negativ eller positiv indflydelse på sideplaceringen på din webportal.

At have erfaring med implementering af 301 omdirigeringer korrekt kan være et integreret værktøj til at optimere dit websted for øgede konverteringer.

301 omdirigeringer er også kendt som permanente omdirigeringer, og alle egenskaber på den omdirigerede side, f.eks. MozRank, sideautoritet, trafikværdi, PageRank osv. Tilskrives omvejssiden..

Dette gør omvejssiden til at repræsentere den omdirigerede side fuldstændigt.

Som et resultat af 301 omdirigeringer fjernes den gamle side fra Googles indeks, og den nye finder sted.

Efterhånden begynder Google såvel som de andre store søgemaskiner at give dit nye domæne-præference frem for det gamle med hensyn til SEO-placeringer.

Lad os forstå det ved hjælp af et flowchart:

301 omdirigering

Billedkilde: Hostinger

Ved hjælp af 301 omdirigeringer bliver det lettere at genbruge gammelt indhold og gøre hjemmesiden omdesign problemfri. Det hjælper også med en smidig overførsel af autoritet og korrekt omdirigeringsopsætning øger SEO-ydelsen på dit websted.

Lad os se på et par vigtige fordele ved at implementere præcise 301 omdirigeringer:

 • Der er ingen chance for duplikeret indhold, da søgemaskiner vil betragte den omdirigerede side som en separat enhed.
 • Dine daglige besøgende på webstedet reducerer ikke, og de lander ikke på en side med en “404 side ikke fundet fejl”.
 • Dine siderangeringer forbliver intakte, og du kan nemt overføre autoriteten til den gamle URL til den nye, som vil hjælpe dig med at bevare dine følgere ved at omdirigere dem til omkøringssiden.

Sådan konfigureres 301 omdirigeringer?

Nå, der er et par måder, som webeksperter kan bruge til at konfigurere 301 omdirigeringer. Disse omdirigeringer kan let konfigureres til både en enkelt webside eller et helt domæne.

Opsætning af 301 omdirigeringer er ekstremt vigtigt, fordi disse omdirigeringer kan give dine besøgende en problemfri oplevelse. Det kan også forhindre dem i at sidde fast i en blindgyde.

Metode 1. Redigering af din .htaccess-fil til implementering af 301 omdirigeringer

Du kan konfigurere en 301-omdirigering ved at redigere din .htaccess-fil og for at gøre dette skal du logge ind på dit Kontokontrolcenter (ACC) og gå til venstre sidebjælke og klikke på Domæner.

Vælg funktionen “Administrer dine domæner” på rullelisten, og vælg den, du vil omdirigere.

Nu skal du gå til “Administrer webindstillinger”, som du kan finde på rullelisten i sektionen Webindstillinger.

Du skal klikke på indstillingen “Vis eller rediger din .htaccess-fil”, hvis du allerede har en .htaccess-fil.

Men hvis du aldrig har oprettet en sådan fil, kan du klikke på “Opret en .htaccess-fil”. Lad os forstå denne proces ved hjælp af et skærmbillede:

301 omdirigere htaccess

Billedkilde: Par

Endelig, for at konfigurere 301 omdirigeringer, skal du inkludere et par linjer i din .htaccess-fil, som yderligere kan opdeles i to hovedkategorier:

 • Omdirigering 301 / http://www.new-domain.com/ (Opsætning af en omdirigering til en enkelt webside)
 • Omdirigering 301 /old-file.html http://www.domain.com/new-file.html (Opsætning af en omdirigering til et helt domæne)

Når du er færdig med dette trin, skal du kun klikke på Gem ændringer, hvis du allerede havde en .htaccess-fil. Eller tryk på Opret fil for at tilføje nye .htaccess-filer.

Metode 2. Udnyttelse af WordPress-plugins til opsætning af 301 omdirigeringer

WordPress-omdirigeringsplugin kan også hjælpe webmastere med at opsætte 301 omdirigeringer. Dette plugin kan også hjælpe med at holde styr på 404 fejl. Du kan finde dette plugin i WordPress-plugin-bibliotek.

301 omdirigere wordpress-plugin

Billedkilde: Inbound Now

For at gøre dette først skal du installere og aktivere plugin. Efter at have afsluttet aktiveringsprocessen skal du besøge afsnittet “Værktøjer” og klikke på “Omdirigering” for at konfigurere dine omdirigeringer.

Her kan du pop i den gamle URL såvel som den nye destinationswebadresse. Efter indsættelse af begge disse skal du bare trykke på “tilføje omdirigering” for at afslutte installationsprocessen for 301 omdirigeringer.

Du kan se på nedenstående billede og forstå, hvordan du udfører hele processen.

301 omdirigeringsproces

Billedkilde: WPBeginner

301 omdirigeringer kan hjælpe dine webportaler med at udføre bedre med hensyn til SEO og beholde sin besøgende base, hvis de udføres korrekt.

Men en upassende tilgang til opsætning af disse omdirigeringer kan skade din siderangering og kan få dig til at miste dine dyrebare kunder.

Konklusion

I en nøddeskal kan en 301-omdirigering let opsættes ved at følge ovennævnte bedste praksis. Derudover kan det være et af de bedste værktøjer til at optimere dit websted for maksimal synlighed.

Via 301 omdirigeringer kan du også sikre dig, at onlinetrafikken styres mod den mest opdaterede version af din URL.

Men for at sikre, at disse omdirigeringer ikke vil have en negativ indflydelse på din placering og organisk trafik, er det obligatorisk at have en passende tilgang til opsætning af dem.

Så vi ønsker dig held og lykke med din næste webportal-omdirigeringsstrategi, og måske giver den dig en mulighed for at høste rige belønninger i fremtiden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map