InMotion Hosting Review – Vi har ägnat mer än 36 månader på att testa InMotion.

Denna artikel reviderades och uppdaterades den 3 april 2020.


Om du är som mig, älskar du underhundar.

Jag pratar om karaktärerna i böcker och filmer som på något sätt är missgynnade jämfört med den stora, kraftfulla “topphunden.”

Men trots deras nackdelar och rivalens dominans, arbetar underhunden hårt och lyckas göra sitt namn, ibland till och med rivaliserande eller slå den traditionella vinnaren.

Jag älskar de berättelserna, så jag ska berätta en direkt NU. Låt oss välkomna vår underhund:

InMotion Hosting grundades 2001, vilket sätter det på den äldre sidan för ett internetföretag.

Jämfört med Bluehost, HostGator, GoDaddy, Hostinger, 1&1 IONOS, etc – stora värdleverantörer med MILLIONER av användare, webbplatser eller domäner – InMotion är en underhund med drygt 300 000 domäner som stöds.

Nu är det inte ett litet antal, men jämfört med de miljoner och tiotals miljoner, som dess rivaler hävdar … ja, du får idén.

Så frågan böjs: hur har InMotion överlevt?

Är det alla kunder som inte vet om värd? Är de hyperkunniga och är det att nisch InMotion fylls? Är InMotion bra för mig?

Det här är vad jag är här för. Jag har använt InMotion informellt och formellt och jag vill dela min erfarenhet med InMotion efter att jag testat det formellt i tre månader.

Redo? Bra. Låt oss komma igång genom att titta på en av de viktigaste faktorerna som du bör tänka på:

Uptime

När du är värd är det något SUPER viktigt att titta på –

KVALITETEN I DEN AKTUELLA VÄRDEN!

Jag vet, det låter enkelt, men att komma ihåg grunderna är viktigt när det gäller värd. Fråga dig själv: om jag får värd hos X-företaget, kommer min webbplats att vara uppe för det mesta?

Nu har alla olika standarder för en acceptabel mängd drifttid. Vissa företag kan behöva den BÄSTA upptid som de kan få. Och andra? Vissa människor har inget emot en timmes driftstopp i månaden.

Men med så många val i värdvärlden, bör du inte nöja dig. Det måste fortfarande vara en av de viktigaste artiklarna du letar efter, även om du inte tror att du bryr dig så mycket.

Och InMotion? Det är bra, men jag har blandade känslor. Så här är:

upplevelsestid

Uptime
99,87%
Respons tid
618ms

Här är den genomsnittliga Uptime:
 • Mar 2020: 99,83%
 • Feb 2020: 99,83%
 • Jan 2020: 99,96%
 • Dec 2019: 99,90%
 • Nov 2019: 99,45%
 • Okt 2019: 99,40%
 • Sep 2019: 99,57%
 • Aug 2019: 99,77%
 • Jul 2019: 99,99%
 • Juni 2019: 99,78%
 • Maj 2019: 99,91%
 • Apr 2019: 99,59%
 • Mar 2019: 99,80%
 • Feb 2019: 99,80%
 • Jan 2019: 99,59%
 • December 2018: 100%
 • Nov 2018: 100%
 • Okt 2018: 99,99%
 • Sep 2018: 100%
 • Aug 2018: 99,98%
 • Jul 2018: 99,94%
 • Juni 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • Apr 2018: 100%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 100%
 • Jan 2018: 99,82%
 • Dec 2017: 99,97%
 • Nov 2017: 98,55%
 • Okt 2017: 99,76%
 • Sep 2017: 99,98%
 • Aug 2017: 99,98%
 • Jul 2017: 99,98%
 • Juni 2017: 100%
 • Maj 2017: 99,98%

Du kan kolla detaljerad drifttid här.

Lägg märke till hur de första tre månaderna i år inte gjorde 100% eller ens 99,99%.

Denna trend är olycklig, men juryn är fortfarande ute på om detta kommer att fortsätta.

Så här är jag optimistisk:

Lägg märke till hur poängen för VAST-majoriteten av månaderna var 99,95% eller högre.

… Men här är varför jag är frustrerad:

Trots ALLMÄNNA fasta upptidsresultat fanns det för många månader med poäng under genomsnittet.

Januari förra året hade 99,82%, oktober 2017 hade 99,76%, november 2017 hade 98,55% … och så vidare, och så vidare.

Nackdelen med detta är att jag inte kan COUNT på InMotion som ger mig 100% drifttid på en viss månad.

Många andra värdar som jag har testat kommer dock att ha stor drifttid en månad (till exempel 100%) och sedan nästa månad sjunker till en dålig poäng (99,9%).

Så fördelarna med mina InMotion-poäng är att det finns mindre risk för riktigt dålig drifttid.

Dessutom, även om svarstiderna inte är extremt låga, är de åtminstone under vad jag anser som genomsnitt. Och de är KONSENTENT under genomsnittstider, vilket innebär att min webbplats generellt sett är snabbare än många konkurrerars webbplatser.

Så jag ska erkänna att det är en blandad väska, men min övergripande uppgift är att InMotion har GOD upptid och GOD responstid. Oroa dig dock inte – InMotion har mer att erbjuda dig …

Se InMotion’s fullständiga planer här …

Enkel användning

Jepp, användarvänlighet. Användarvänlighet. Onboarding, installation, etc. De största värdarna, de bästa hundarna, tenderar att utmärka sig på dessa saker, vilket är en del av deras popularitet.

Som en mycket mindre konkurrent är det rimligt att förvänta sig att InMotion inte är mycket lätt att använda. Men de goda nyheterna är …

Det är inte alls fallet.

Låt mig visa dig ett exempel. Detta är kontohanteringsportalen (AMP):

inmotion ampDetta är ett av gränssnitten du kommer att använda mycket om du är en kund.

Låt mig vara på förhand. Jag gillar inte designen eller användargränssnittet. Men även jag måste erkänna att det är användbart, och bäst av allt, LÄTT.

Jag tycker det ser lite för föråldrat ut för min smak, men det är en så liten oro. Jag föredrar det mycket framför modernt utseende portaler som i princip inte har några kontroller eller som gör det svårt att hitta de olika verktygen som finns tillgängliga för dig.

Lägg märke till hur det nedre avsnittet i princip är en mini-cPanel för att snabbt komma åt avancerade webbplatshanteringsalternativ, medan det övre avsnittet låter dig ta hand om de flesta grunderna för kontohantering.

Detta är en VERKLIG effektiv portal. Allt du behöver finns på en sida, och halva tiden behöver du inte ens ta extra tid för att komma till din cPanel.

Men uppenbarligen, om du behöver få tillgång till mer avancerade alternativ, kan du snabbt komma till hela cPanel:

inmotion cpanelJag gillar särskilt att du inte slår över huvudet med uppsäljningar. Verktygsfältet upptill har fler av drivkraven för uppgradering och bonusar, men det hålls mestadels ur din väg.

Detta är så mycket bättre än de flesta värdportaler / kontoområden, som ibland ser trevligare ut men är fulla av uppsäljningar och annonser för det här eller det tillägget.

Så totalt sett är mitt tag att InMotion är väldigt lätt att använda. Det är inte så lätt för nybörjare jämfört med några av de plattformar som särskilt riktar sig till nybörjare.

Detta innebär att ombord och komma igång med InMotion kan vara lite mer utmanande om det är första gången du är värd.

Men om du har fått värd tidigare bör InMotion vara bra. Det är inte svårt alls, bara mindre nybörjarfokuserat. Dessutom är den kontohanteringsportalen en av de BÄSTA jag har sett.

Det här är inte allt. InMotion har också olika funktioner här och där med vissa planer som gör livet som kund enklare. Vilka funktioner? Jag är glad att du frågade:

Prissättning och funktioner

Något jag gillar med InMotion är att det är heltäckande. Det har många olika funktioner, och bäst av allt, många olika värdalternativ.

Låt oss börja med den vanligaste delade webbhotell, som InMotion beskriver som “affärshosting”:

känsla delad affärNu, se på det, inledningsplanen (Lansering) börjar dyrare än vanligt på drygt $ 6 per månad. Men den andra nivån är ganska prisvärd till en början, och den tredje nivån är också ganska rimlig.

Om du registrerar dig med vår länk får du upp till 50% rabatt på planer för Business Hosting (se nedanstående skärmdump för det rabatterade priset)

prissättning rabatt

Men vad som är bättre är att förnyelsepriserna:

De är faktiskt lite lägre än normalt. När du tar de två tillsammans ser InMotion Hosting lite dyrare i förväg, men i det långa loppet är det ganska vanligt prissatt.

Och sedan när du tar hänsyn till vad du får för dessa priser kan jag verkligen inte klaga.

En gratis domän, vilket är normalt, men inte heller några formella begränsningar för hårddiskutrymme, bandbredd eller e-post, plus några extra marknadsförings- och säkerhetsverktyg som kastas in.

Jag gillar också att den första nivån får två webbplatser: det här är ganska ovanligt, eftersom en startnivå vanligtvis bara gör 1. Men jag antar att det är bra.

Nu finns det något som är lite olyckligt. Du är begränsad i hur många databaser du kan skapa, mer begränsad än vad som är vanligt:

inmotion delade företag mysqlGränsen är förståelig, eftersom du ändå bara arbetar med två webbplatser för inträdesnivå och 50 databaser är tillräckligt för en delad andra plan.

Jag tycker bara att den första nivån borde tillåta lite mer. Men det är inte slutet på världen, särskilt eftersom det exakta antalet databaser inte alltid är lika viktigt som det låter (du kan göra mycket i en enda databas, även om du kanske behöver en teknisk kompetent medarbetare för att hjälpa till).

Och som jag har noterat är alla andra resurser riktigt bra. Det här är också praktiska saker: e-postlagring och konton, diskutrymme, mängden data du kan överföra varje månad.

Jag är också imponerad av de gratis säkerhetsverktygen som finns tillgängliga för alla delade planer:

inmotion delad säkerhetssvitSå de delade webbhotellplanerna (även känd som ”affärshotellplanerna”) är enligt min mening alla fantastiska alternativ med riktigt fasta funktioner, resurser och anständiga priser.

Nästa,

Vi har granskat grundligt WordPress-värd, VPS-värd, dedikerad värd och återförsäljarhosting så om du vill hoppa över den informationen kan du hoppa till kundsupportavsnittet.

Det är FAR från allt som InMotion har att erbjuda. InMotion har också två typer av VPS-värd tillgängliga:

inmotion vpsInMotion: s hanterade VPS-alternativ är lite dyra, men de packar en stans:

inmotion vps lyckadesDe är säkra och högpresterande. Dessutom har de bra resurser, med tanke på att du STARTAR med 4 GB RAM och 4 TB bandbredd.

Jag ogillar inte förnyelseavgifterna, men det är en hanterad lösning, så du kombinerar användarvänlighet / underhåll med kraft och prestanda. Om du behöver ett hanterat VPS-alternativ är dessa lika bra som alla.

Om du är mer avancerad tror jag att du hittar InMotion’s moln VPS-planer också är ganska bra:

inmotion vps cloudÅterigen gillar jag verkligen deras höga förnyelseavgifter för webbhotell som redan har högre kvalitet, men priserna på första sikt är ganska bra.

Dessutom är det ganska överkomligt att betala per halvår eller per månad enligt min mening, så det är bra för människor som uttryckligen har kortare projekt.

Det liknar i huvudsak de hanterade VPS-alternativen: bra specifikationer, bra resurser och bra funktioner.

Ärligt talat, är VPS-alternativen för moln fortfarande ganska enkla att hantera, eftersom du fortfarande kommer att köra saker från Account Management Portal som jag visade dig tidigare.

Hur som helst, InMotion: s VPS-alternativ är anständigt prissatta trots deras olyckliga förnyelseavgifter, och de har bra resurser och funktioner. Jag anser dem vara ganska solida alternativ.

InMotion har också en hel uppsättning WordPress-värdplaner. Dessa börjar på $ 4,99 per månad:

inmotion wp1Och de varierar med MYCKET mer än fem dollar per månad:

inmotion wp2Japp. Det räcker med att säga att InMotion har en massa WordPress-planer tillgängliga. Nu är det riktigt ett stort gap mellan de två sista nivåerna jämfört med de första fyra nivåerna.

Ändå skalar priserna på lämpligt sätt med mängden webbplatser och är avsedda att successivt hantera fler saker på WordPress. Så det är helt rättvist här.

Naturligtvis kan du också installera WordPress på de “normala” delade webbhotellplanerna som jag visade dig tidigare. Men det som är bra med InMotion: s WordPress-planer?

Fantastiska funktioner.

Några av dem har dedikerade IP-adresser och vissa mängder dedikerade serverresurser.

De är utformade för att rymma fler besökare, och som ni ser kan de högre nivåerna rymma ungefär hundratusentals besökare varje månad.

Dessutom kommer de flesta WordPress-planer med någon nivå av de betalda JetPack-planerna som ingår, vilket i sig själv sparar pengar.

Dessutom kommer alla med BoldGrid.

känsla djärvBoldGrid är ett plugin som är bra för att göra WordPress lättare att använda.

Det låter dig använda kraften i WordPress men ger dig lite mer kontroll över direkta designändringar, användbart om du inte vet hur du ska koda. Plus fler saker som SEO, säkerhetskopior osv.

Så InMotion är ganska bra för WordPress. Det har många planer att välja mellan, fantastiska funktioner och resurser och bra priser.

I själva verket anser jag InMotion vara en av de bästa värdarna för WordPress.

InMotion’s alternativ för återförsäljarhosting liknar dess WordPress-alternativ eftersom de börjar låga:

återförsäljare av känsla1Och fortsätt till ett högt pris för totalt 6 nivåer:

inmotion återförsäljare2Enligt min mening är det här ganska bra återförsäljarpaket. Priserna skalar på lämpligt sätt med resursupptagningen.

Huruvida resurserna är tillräckligt bra för dig – ja, det beror verkligen helt på hur du skulle använda ditt återförsäljarkonto.

Jag tror att det finns gott om potential och utrymme att växa med InMotion, så jag säger att det är ett solid återförsäljarprogram men inte exceptionellt.

Sist men inte minst, låt oss kolla InMotion: s stora vapen:

hängiven känslaStartpriserna är ärligt talat inte så illa! Ja, jag tycker InMotion: s förnyelseavgifter är olyckliga, men totalt sett är det fortfarande anständiga priser.

Orolig för att du inte kommer att kunna betala InMotion mer? Oroa dig inte, min vän:

hängiven känslaJag ska inte ljuga för dig. Dessa är några tunga lösningar.

Jag kan inte gå över ALLT, så i allmänhet, om du är intresserad av bra dedikerade servrar, tror jag att InMotion har det du behöver.

Servrarna har bra specifikationer, och enligt min mening lämpliga priser.

Startservern ger dig till exempel 8 GB DDR3-RAM, 4 kärnor och 500 GB SSD-utrymme (eller 1 TB hårddiskutrymme om du föredrar) för drygt 100 $ per månad.

I yttersta änden har du servrarna med de senaste specifikationerna, massor av RAM, stor säkerhet, massor av IP: er och dataöverföringskapacitet … Jag menar, i princip allt du letade efter i en avancerad server.

Dessutom är dessa servrar ganska öppna för anpassning och det finns support tillgängligt.

Så InMotion har definitivt några fantastiska dedikerade servrarplaner.

Okej, jag vet att jag kastade mycket information på dig. Här är en kort sammanfattning av priser och funktioner:

InMotion är ganska bra på allt. Bra resurser, bra funktioner och anständiga priser. Bäst av allt, InMotion har en TON av alternativ att välja mellan.

InMotion MOST är emellertid utmärkt vid delad hosting och WordPress-värd.

Men uppenbarligen är funktioner inte allt. Detta leder oss till vår nästa artikel:

Kundsupport

Om du är nybörjare behöver du bra kundservice för att hjälpa dig ombord.

Även om du är en proffs och köper den mest komplicerade planen för InMotion som du kan, behöver du fortfarande kundservice för att hjälpa dig med oväntade tekniska svårigheter.

Rädsla inte, vän. InMotion har bra kundsupport. Till att börja med har InMotion många hanterade lösningar tillgängliga.

känslor lyckadesDet här betyder inte bara den hanterade VPS som jag visade dig. Du kan kontakta InMotion för att få speciellt stöd för andra planer. Naturligtvis finns det en prislapp.

Lyckligtvis inkluderar vissa planer (som några av de dedikerade planerna) en kort mängd hanterad värdtid, vilket kan hjälpa dig att bli belägen.

På samma sätt som det hanterade värdstödet kan du få webbdesigntjänster från InMotion:

inmotion-webbdesigntjänsterDet är inte gratis, men åtminstone är konsultationen.

Bortsett från detta extra lagerlager är det mer grundläggande (och gratis!) Stödet också bra. InMotion som resurser på plats kan du surfa eller söka efter när det passar dig.

Jag talar mest om supportcentret:

stöd för inmotion supportDetta är en användbar kunskapsbas som i princip har flera olika supportresurser som samlas in i ett centrum, som vanliga frågor, produktguider, handledning osv..

Det finns till och med några gratis verktyg som du kan använda för snabba kontroller och enkla korrigeringar, även om de inte är galen användbara:

inmotion verktyg och resurserInte allt InMotion-material på plats är guld. Ta detta till exempel:

infographic känslaInMotion har en sida med infografik som bara förklarar de olika typerna av hosting.

Visst, om du är nybörjare kan det vara användbart. Men om du är nybörjare bör du göra mer tänkande och undersökning än att läsa en infographic.

Så det här är en trevlig resurs för alla som inte är bekanta med värd, men inte mycket användbara för befintliga InMotion-kunder.

Hur som helst, ÖVERRATT informationen på platsen är STOR. Det finns gott om information, i olika format, och det är välorganiserat. Dessutom går allt till ett supportcenter.

Du kan naturligtvis också kontakta kundtjänstrepresentanter.

kommunikationskanaler för känslaDet finns många sätt du kan göra detta, men de vanligaste och tillgängliga är naturligtvis telefon, livechatt och e-poststöd.

Du kan också kontakta personer via Skype, och det finns ganska många nummer. Det finns faktiskt massor av Skype-ID, telefonnummer och e-postadresser för olika typer av support.

Detta är en stor investering och ser till att du kan komma till rätt personer relativt snabbt.

Support och telefon och e-post har varit ganska bra i min erfarenhet. Representanter är till sak och hjälpsamma. Svarstiderna varierar, men jag har aldrig varit tvungen att vänta för länge.

Live chatten är okej:

inmotionchattJa, jag hatar utseendet på chatten. Det är föråldrat och snyggt. Men hur som helst, det är inte det som är viktigt. Som du kan se:

inmotionchattDet tog 5 för representanten att ge mig ett direkt svar. Visst har jag inte prioriterat stöd, men även om du inte har prioriterat stöd är detta en enkel fråga.

Och alla borde kunna räkna med bra service ändå.

Ändå är det inte världens slut. Du kommer fortfarande att få dina svar på relativt kort tid. Åtminstone är det mestadels den livechat som är sub-par – telefon och e-post har varit tillförlitligt bra i min erfarenhet.

Så vad är domen på InMotion: s kundsupport? Representanterna är anständiga på standardnivån, men inget fantastisk. När du börjar betala men de blir riktigt bra.

Och resurserna på plats? Fantastisk.

Men det är en sista sak som vi måste titta på, något som, om det görs rätt, minimerar dina interaktioner med kundservice. Och ja, det är bra:

säkerhet

Japp. Vad är värd utan kvalitetssäkerhet?

Först och främst, kom ihåg att även InMotion: s mest prisvärda planer har något gratis, anständigt skydd. Dessutom kommer några av de högre planerna med uppgraderingssäkerhet och bättre specifikationer.

Jag har pratat om det, så istället vill jag fokusera på vad InMotion gör för att skydda dig. Här är grunderna:

inmotion väst-östkust datacentraJag vill gärna veta mer. MEN de åtminstone berättade för oss det väsentliga, och utifrån vad de har berättat för oss är detta ganska solid.

På vanligt engelska övervakar InMotion datacenterna dygnet runt, med kontinuerliga prestationsgranskningar. Dessutom är datacentren överflödiga, vilket innebär att det alltid finns en säkerhetskopia.

InMotion hävdar att även i händelse av en stor naturkatastrof skulle en säkerhetskopia hålla din webbplats uppe och datacentrerna skyddas med beväpnad säkerhet, “handskannrar och låsta valv.”

InMotion har mindre datacenter än många större värdar, men enligt min mening är det bättre att ha ett litet antal, välskött datacenter av hög kvalitet än ett stort antal centra med dålig säkerhet och lite redundans.

Att vara självständigt ägt innebär att ett konglomerat inte fyller InMotion-servrar bredvid ett gäng andra värdföretagens servrar i ett enda center och skimpar över redundans. Så det är bra.

Så den totala ta?

InMotion har ganska bra säkerhet. Ingenting skrikande stellar, men säkert stark och tillförlitlig nog att räkna med.

Jag tror att det är dags, mina vänner. Låt oss gå igenom allt det andra om InMotion som kan kallas “bra”.

Fördelar

DETTA är vad InMotion gör bra:

 • Min upptid sjönk aldrig under 99,5% och var vanligtvis på högre sidan. Dessutom är svarstiderna på den snabbare sidan.
 • InMotion är totalt sett lätt att använda, men kanske inte för 100% nybörjare.
 • På den noten är dess kontohanteringsportal (AMP) unik och en av de bästa värdportalerna jag har sett.
 • Detta är inte relaterat till mycket av det jag har talat om hittills, men InMotion är miljövänligt:

känsla blir grön

 • Sammantaget ger InMotion planer god avkastning på investeringar med massor av resurser och funktioner för ganska anständiga priser.
 • Specifikt har några av InMotion dedikerade servrar fortfarande stora resursfördelningar för anständiga priser.
 • Och InMotion: s delade hosting- och WordPress-planer är särskilt STORA alternativ, laddade med saker för normala priser.
 • InMotion har mycket extra support tillgängligt om du betalar.
 • Det finns olika sätt att kontakta InMotion-support och flera rader för varje metod (t.ex. många telefonnummer för telefonsupport).
 • InMotions säkerhet verkar vara ganska stark och pålitlig.

Nackdelar

Trodde det låter trevligt? Jag är ledsen. Ingenting är perfekt. Låt mig regna på din parad:

 • Under min tid som jag formellt testade InMotion kom min upptid aldrig till 99,99% eller 100%.
 • Kundtjänst kan ibland vara medioker, men många verkar tycka om InMotion: s kundservice, så kanske är jag bara otur. Lyckligtvis är det mestadels bara livechatten som lider.
 • Jag önskar att InMotion pratade lite mer om dess säkerhetsåtgärder, men vad de redan säger är anständigt.
 • Om du är väldigt ny med värd kan InMotion vara lite svårt att komma igång med. Det är totalt sett lätt att använda, men inte lika nybörjarfokuserat som några av dess större konkurrenter som GoDaddy eller Bluehost.
 • InMotion är inte dyrt men det är inte exakt en “budget” -värd. Några av planerna är steals, men inte alla behöver bra funktioner eller massor av serverresurser – bara ett anständigt pris för snabb och billig hosting. InMotion är inte riktigt avsett för det.
 • De flesta värdar har högre förnyelseavgifter för delad värd, och ibland molnvärd. Men när kvaliteten på värden blir högre, till VPS eller dedikerad servervärd, tenderar förnyelsepriser att vara samma som den ursprungliga registreringen. InMotion gör INTE detta. I princip har ALLA planer höga förnyelsepriser.

Slutsats: Rekommenderar jag InMotion?

Okej, jag vet, jag känna till. Låt oss ta bort det här, eller hur? Här är domen:

InMotion-värd är UNDERRATERAD. Det är inte så populärt som de flesta värdar du har hört talas om.

Men med det sagt har de som är bekanta med hosting definitivt hört talas om InMotion. Och det beror på att det konsekvent har hållits konkurrenskraftigt för ÅR.

Grunden är att InMotion: s prissättning är anständig, dess prestanda är totalt sett ganska bra och det erbjuder massor av olika värdplaner. Och några av dess planer är LADDA med funktioner.

Om du behöver perfekt eller nästan perfekt drifttid, men inte vill investera i dedikerad eller VPS-värd är jag inte säker på om InMotion är bäst.

Om det INTE du är men InMotion är ett bra val, och jag rekommenderar åtminstone PRÖva det.

De flesta av dess brister är inte alltför följderliga, så drifttiden kommer förmodligen att vara den största faktorn för er som är på staketet. I så fall rätt nog.

Men om du är okej med övergripande bra drifttid, genomsnittspriser och massor av funktioner och alternativ att välja mellan – InMotion är en utmärkt kandidat.

Om du fortfarande är på staketet har du tur: du kan prova InMotion riskfritt i 90 dagar, TRE GÅNG så länge de flesta andra värdar tillåter.

Besök InMotion

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map