Liquid Web Review: rätt hanterad värd för dina behov? Ta reda på det här

Denna Liquid Web Hosting Review granskades och uppdaterades 18 juli 2019.


De mest framstående värdföretagen är flexibla vad de erbjuder: de kan tillhandahålla webbhotell för individer eller till och med stora företag. Även om de kan vara bra, betyder detta naturligtvis att en viss grad av specialisering kan gå förlorad.

Ange L
iquid Web: Liquid Web grundades 1997 och har blivit ett ledande varumärke inom hanterade värdprodukter. Hanterad hosting är i grunden avancerad värd: i likhet med dedikerad värd, företaget hyr servrar (eller serverutrymme för VPS-värd) till klienter, men företaget hanterar också mycket mer i slutet än i vanliga värdalternativ.

Hanterad hosting kostar vanligtvis mer eftersom företaget tillhandahåller mycket mer för sina kunder. Det är särskilt eftersökt av små eller medelstora företag (även känt som små och medelstora företag).

Som sådan har Liquid Web endast 30 000 kunder (dock i 130 länder) och hjälper till att hantera en halv miljon webbplatser – ingenting jämfört med de miljoner de stora namnen i värdräkningen räknas. Men igen — Liquid Web-endast erbjuder hanterad webbhotell.

Med andra ord, om du inte har mycket att kasta ner, är Liquid Web inte det bästa alternativet för de flesta hobbyister eller individer. Om du driver ett litet eller medelstort företag, eller om du är en designer eller utvecklare med tunga behov eller en digital byrå – ja, är Liquid Web förmodligen perfekt.

Så hur gör Liquid Web i denna nisch?

Efter att ha testat ut Liquid Web i några månader kan jag säga att Liquid Web verkligen har lyckats göra sig till ett bra alternativ för sitt mål. Jag tror dock inte att det är för alla små och medelstora företag – så låt oss hoppa in i detaljerna.

Fördelar

Låt oss börja med några av de goda nyheterna: vad gör Liquid Web bra?

Det första jag skulle nämna är Liquid Web har totalt sett mycket bra produkter. På allvar skulle jag inte tvivla på kvaliteten på den tjänst du får: produkter laddas med funktioner och resurser och de fungerar bra.

En del av denna kvalitet innebär utmärkt kundsupport. Om Liquid Web inte har den bästa kundsupporten för värd, har den bland de bästa med säkerhet.

Eftersom Liquid Web erbjuder hanterade hostingtjänster är kundsupport allt.

hanterad hosting och applikationer

Och pojke, levererar de på det. Det är en av de saker de är stolta över som företag.

Anslutna men inte helt samma är användarvänlighet: Liquid Web är inte den enklaste värdtjänsten att använda av sin natur och målkund, men det är fortfarande lika enkelt som seriös webbhotell kan få.

Slutligen, förutom Liquid Web: s goda prestanda, är Liquid Webs säkerhet definitivt upp till branschens guldstandarder.

Nackdelar

Allt detta låter bra – och det är det – men det ger oss en stor nackdel: pris.

Det finns inget särskilt enkelt sätt att säga detta: Liquid Web kan vara lite dyrt. För mig är det det största problemet. De flesta andra aspekter av Liquid Web är bra, men priset kan säkert vara begränsande för vissa.

Även om du tänker på att ett stort mål för Liquid Web är små och medelstora företag och kunder med stränga värdspecifikationer, kan vissa andra leverantörer erbjuda liknande tjänster till lägre priser.

Jag tycker att det är rättvist att säga att Liquid Web är svårt att slå i hur mycket det är specialiserat på premiumhanterad hosting. Men inte alla behöver sådan premiumtjänst – många kan ta sig an på produkter av liknande kvalitet för lägre priser.

Det andra problemet med Liquid Web skulle vara att det inte erbjuder delad webbhotell. Det kan vara en solid blandning av Liquid Web: s kvalitet men till mer överkomliga priser. Å andra sidan verkar Liquid Web inte vilja ha kunder som vill dela värd, så det kanske inte är ett problem.

Det är mest det! Naturligtvis kommer alla att ha sina egna klagomål som är specifika för denna eller den värdplanen, men i stort sett är det de främsta nackdelarna med Liquid Web.

Likväl kommer Liquid Web att vara ett bra alternativ för vissa företag – så låt oss fortsätta diskutera specificiteten för Liquid Web.

Prissättning och funktioner

Liquid Web: s prissättning är en av de första saker som folk kommer att prata om. Det beror på att Liquid Web lätt är ett av de dyraste värdföretagen.

”Utåt” är nyckelordet här. Kom ihåg att Liquid Web inte erbjuder delade värdprodukter, som alltid kommer att bli billigare och riktade mot de med lättare värdbehov.

När du tittar på vad även stora värdföretag – till exempel GoDaddy, Bluehost eller HostGator – erbjuder för sina hanterade produkter är saker och ting inte så annorlunda. Det finns alltid vissa avvikelser mellan produkter, men det övergripande är Liquid Web inom ett rimligt intervall.

Även om jag har sagt det … ja, är en hel del produkter på den dyrare sidan. Dedikerad webbhotell börjar på $ 199 per månad och fortsätter till $ 599 per månad med till exempel extra anpassade lösningar tillgängliga.

dedicerad serverprissättning

Trots några av priserna har Liquid Web en styrka i den sort som den erbjuder. För att använda dedikerad värd som ett exempel igen: nämnda prisklass sprider sig över mer än ett dussin produkter. Dessa produkter sträcker sig från att ha 4 kärnor och 16 GB RAM (den första nivån) till 20 kärnor och 64 GB RAM.

Du kan välja mellan att ha en enda processor eller en dual processor, välja vilka reservdrivrutiner du vill ha, och du kan till och med välja mellan servrar i centrala eller östra USA eller i Europa (även om de två senare har färre produkter att välja mellan).

Liquid Web har också riktigt bra molnalternativ: Cloud VPS, Cloud Dedicated, Private Cloud eller Cloud Sites. Observera den sista: Molnsajter spänner över fysiska och virtuella servrar, vilket gör att de lätt kan skalas om du förväntar dig tillväxt.

Cloud Sites låter dig gå med obegränsade webbplatser, och Cloud Dedicated Servers är också mycket skalbara. Jag tycker att Cloud VPS-produkterna är lite dyra, men funktionerna är ganska solida med mycket SSD-diskutrymme och bandbredd, plus obegränsade webbplatser, root-åtkomst, CDN och mer.

moln vps

Privat moln är något du inte ser varje dag, och det ger dig massor av kontroll över molnmiljön – ärligt talat tror jag inte att det finns många andra fantastiska alternativ för privata moln skräddarsydda för små och medelstora företag.

Liquid Web erbjuder också WordPress och WooCommerce-värd. WordPress-värd för Liquid Web är mycket bra, med ett par unika poäng: automatiska plugin-uppdateringar och iThemes Sync ingår.

Personal för flytande webb kommer att se till att plugins uppdateras i separata miljöer så att de inte kommer i konflikt, varför många värdar inte automatiskt uppdaterar plugins även om de automatiskt uppdaterar WordPress själv.

Vad gäller iThemes Sync är det ett verktyg som gör att hantera teman för flera webbplatser mycket mer centraliserade genom att lägga allt i en enda instrumentbräda. Det är inte nödvändigt, men när du väl har det kommer du att känna att du saknade något förut.

Hur som helst, WordPress-värd är ganska bra. Det brukade vara dyrare, börjar på $ 99 och för 10 webbplatser.

Men nu? Nu är det den tredje nivån. Den första nivån börjar på $ 29 per månad för en webbplats med 5 TB bandbredd. Tidigare skulle den högsta nivån låta dig hantera 50 webbplatser, men nu är gränsen 25 och det är 149 $ per månad.

För att vara uppriktig är detta fortfarande ett ganska anständigt sortiment. Jag är säker på att vissa vill ha en större plan som tillåter mer än 25 sajter – ja, du kan få en företagsplan, som börjar på 50 webbplatser till 289 $ per månad.

Men även de första fyra nivåerna kommer att vara tillräckligt bra för de flesta. Och eftersom funktionerna är riktigt bra är priserna också.

Medan jag tycker att Liquid Web: s WordPress-, Cloud- och Dedicated-värdprodukter är ganska solida, känner jag mig illa om dess WooCommerce-värd. Ja, tjänsten är bra, men den börjar på 39 dollar i månaden – det inträdesnivån begränsar antalet beställningar din butik kan hantera till 150 per månad.

För vissa kan det vara bra, men jag tror att det är för dyrt med tanke på antalet transaktioner som det är tillåtet.

Hur som helst, medan specifikationer kan variera paketet till paket, inkluderar ganska mycket alla värdprodukter DDoS-skydd, CDN, ovanpå andra säkerhetsåtgärder och säkerhetsåtgärder.

Den sista värdtjänsten som erbjuds av Liquid Web är webbhotell via e-post. På Liquid Web-skalan är detta ganska prisvärd: den första nivån är $ 1 per brevlåda per månad, och sedan finns det ett par fler nivåer som lyfter dollar per postlåda men har mer utrymme och funktioner.

Om du funderar på att driva postlådor för dussintals anställda, kanske du kan hitta en bättre affär med ett annat företag, men om inte tror jag att detta är en av Liquid Web: s mer prismedvetna funktioner.

Sammantaget gör Liquid Web mycket. Det erbjuder alla vanliga saker du kan förvänta dig med värd, men nyckeln med Liquid Web om du ganska garanterat en högkvalitativ server och en solid allokering av resurser.

Det är visserligen dyrt, men det kommer inte att vara orimligt för alla företag – vissa kommer att tycka att Liquid Web perfekt har slagit märket. Men hej, att ha massor av funktioner betyder ingenting om du inte kan få ut det mesta av dem, och om du vill ha hanterad hosting är den förvaltningen bättre bra. Så låt oss titta på hur lätt att använda Liquid Web är.

Enkel användning

Som jag har sagt, och som namnet antyder innebär hanterad hosting en viss nivå av extra engagemang från företaget. I detta fall lägger Liquid Web en stark betoning på att inte bara ta hand om dina servrar utan att förenkla processen.

Jag kommer till detta mer i nästa avsnitt, men ett exempel på detta är Liquid Web: s kundsupport. Bortsett från kvalitetshotell är Liquid Web: s andra försäljningsplats (på allvar, besök deras webbplats och du ska se vad jag menar) fantastisk kundtjänst.

I grund och botten har Liquid Web personer till hands som kan konsulteras, bortsett från att tillhandahålla grundläggande teknisk support. Detta innebär att om till exempel ditt företag har vuxit och du behöver omfördela eller på annat sätt skala din digitala infrastruktur, kan du enkelt prata med ett Liquid Web rep för att få jobbet gjort effektivt.

Så det är en del av Liquid Web: s användarvänlighet. En annan är några grundläggande automatiserade verktyg som de inkluderar i sina paket. Ett bra exempel på detta är deras WordPress-paket. Att ha ett alternativ för att automatiskt installera WordPress-plugins och ha iThemes Sync Pro gör att hantera flera WordPress-webbplatser betydligt enklare, särskilt om du har ett mindre team.

wordpress-paket

Det är detta som gör den “hanterade” delen av Liquid Web: s webbhotell mer konkret. Andra plattformar kan erbjuda hanterade värdtjänster men investerar inte betydligt i användarvänlighet och tar helt enkelt hand om enklare saker.

Liquid Web går ur sitt sätt att göra alla sina värdprodukter lätta att kontrollera. En annan trevlig poäng är att hjälpsam personal håller installationsprocessen effektiv.

I slutändan skulle jag säga att alla små och medelstora företag, särskilt en som hanterar mer komplex onlineinfrastruktur, kommer att stöta på svårigheter och tedium med komplexitet. Likväl minskar Liquid Web det så mycket som för närvarande är tänkbart.

Kundsupport

Kundsupport och användarvänlighet går alltid hand i hand, men detta gäller särskilt för Liquid Web. Som jag har sagt: en stor del av Liquid Webs användarvänlighet, och en stor del av den “hanterade” delen av dess webbhotell är utmärkt kundsupport.

Vad menar jag med det här? Du kan överväga att personalen övervakar och underhåller dina servrar som en form av kundsupport, om än en grundläggande för alla värd. Tja, Liquid Web sätter (så långt jag kan dra) lite extra arbete med att övervaka hårdvaran.

Liquid Web: s främsta styrka ligger i dess kundtjänstrepresentanter. Med andra värdplattformar kommer du till representanter om du har ett tekniskt problem eller en fråga om ditt konto. Du kan fortfarande göra det med Liquid Web, men du kan också gå till dem för råd eller för att bara generellt få mer ut av ditt konto.

Representanter är tillgängliga dygnet runt via telefon, chat, biljett eller helpdesk. De garanterar en svarstid på 59 sekunder för telefon och livechatt. Här är ett kort exempel på hur de mätte upp.

hjälp

hjälp

Det är bra att se att Liquid Web inte bluffade – att de inte betydde “du får ett automatiskt svar på 59 sekunder.” I det här exemplet tog de bara cirka 30 sekunder att svara på min fråga (beviljat, det var enkelt).

De andra sätten att kontakta representanter är på samma sätt användbara och lyhörda. Även om biljettsystemet inte är så omedelbart har jag fortfarande hittat svar kommer relativt kort.

Informationsmaterialet online är allt centrerat i kunskapsbasen, till skillnad från andra företag som skiljer kunskapsbasen från andra typer av material.

Kunskapsbasen är välorganiserad och mycket omfattande. En höjdpunkt är att informationen kommer i en mängd olika format – det är inte bara helt enkelt textartiklar – och täcker ett hälsosamt antal ämnen med en rad svårigheter.

Inte alla artiklar är omfattande, men vissa är ganska detaljerade.

En annan stark funktion i Liquid Web: s kundsupport: anpassade lösningar. Om ett av de förinställda paketen inte passar ditt företag, är de representanter du kommer att rådfråga till stor hjälp.

De är också till hjälp om du behöver omarrangera din tjänst. Så jag skulle säga att en annan höjdpunkt i Liquid Web: s kundsupport är den anpassade produktprocessen.

Det är svårt att underskatta hur viktigt kundsupport är för Liquid Web – en bra del av sin affärsmodell förlitar sig på den. Som sådan marknadsför Liquid Web kraftigt sin kundsupport, och jag tror att det är motiverat.

Liquid Web har förmodligen den bästa kundsupporten i värdbranschen (dock återigen, det är nödvändigtvis).

Säkerhet och tillförlitlighet

Om du är som jag, kan du förvänta dig att Liquid Web ska ha ganska snygg säkerhet och högsta tillförlitlighet. När allt kommer omkring handlar de inte med delad webbhotell eller personer som är ganska slappa av sina säkerhetskrav.

Liquid Web riktar sin tjänst mot företag och högre betalande kunder, människor som räknar med tätt hanterad hårdvara och förstklassig service. Så de kunde inte ha några misslyckanden här, eller hur? Höger?!

Egentligen, rätt. Liquid Web lyckas uppfylla dessa förväntningar.

Jag tar upp det första du förmodligen vill veta: hur är uppetiden? Det är väldigt bra, liksom svarstiderna.

Dag till dag, hur hanterar programvaran? Det skiljer sig inte från någon annan webbhotell från användarupplevelsens slut: de grundläggande delarna finns alla, men du kommer att känna ett extra lager av företaget. Jag har inte märkt några fel eller fel i administrationsprogramvaran eller cPanel.

Så långt som säkerhet går, låt mig skramla av vissa certifieringar: Liquid Web är HITECH-certifierat (vilket innebär att det överensstämmer med HIPAA, en amerikansk amerikansk lag om 1996); överensstämmer med EU: s och USA: s sekretessskyddsram; PCI-kompatibel; och överensstämmer med Europas senaste allmänna dataskyddsförordning.

Dessutom använder Liquid Web brandväggar och VPN-teknik, kompletteringshjälp, DDoS-attackförebyggande, serverskydd och webbapplikationsskydd.

säkerhet

Liquid Web erbjuder också lagring och säkerhetskopieringstjänster, inklusive säkerhetskopiering utanför webbplatsen och säkerhetskopiering av moln, bland andra former.

Min slutsats för säkerhet och tillförlitlighet skulle vara denna: om du har höga förväntningar på Liquid Web, kommer de förmodligen att uppfyllas.

Slutsats: Rekommenderar jag Liquid Web?

Det är uppenbart att det händer mycket med Liquid Web. Så här är vårt ögonblick av sanning: rekommenderar jag Liquid Web?

Ja typ. Om jag inte har gjort det här tillräckligt många gånger: Liquid Web är inte för alla. Om ditt företag inte har resurser att ta hantering av värd i sina egna händer är Liquid Web ett bra alternativ. Detta gäller särskilt för företag med mer komplexa eller helt enkelt tyngre värdbehov.

Liquid Web är ett särskilt bra alternativ för återförsäljare som kan vara säkra på att de kommer att erbjuda sina kunder en förstklassig tjänst. Det kan till och med vara bra för enskilda frilansare, förutsatt att de är framgångsrika och behöver specifikationerna som Liquid Web ger bäst.

Det är inte för hobbyister eller frilansare i mindre tid som kan klara sig bra med delad webbhotell eller till och med billigare versioner av hanterad hosting med andra företag. Detsamma gäller för vissa småföretag, även de med e-handelsbehov.

Med detta sagt är Liquid Web verkligen ett av de bästa värdföretagen runt, med utmärkt prestanda, säkerhet, funktioner och kundsupport. Åtminstone får du det du betalar för!

Besök Liquid Web

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map