NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons efter att ha använt det!

NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons efter att ha använt det!

NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons efter att ha använt det!

Denna artikel reviderades och uppdaterades den 3 april 2020.

I världen av domännamnsregistrering är få namn större än Namecheap. Namecheap är väl etablerat inom domänregistrering för sina låga priser och pålitliga tjänster.

Liksom många andra registratorer erbjuder Namecheap också värdtjänster. Tyvärr, medan vi alla känner Namecheap-registratorn, är det få av oss som känner till Namecheap-värden. Detta är inte förvånande med tanke på att företagets namn direkt hänvisar till domäner och inte värd, men ändå …

Idag har du tur! Eftersom jag i den här recensionen sammanfattar mina resultat från att använda Namecheap. Och för att göra saker extra speciella kommer jag att prata om Namecheap som både värd och registrator.

Så, hur staplar Namecheap upp? Är det bara bra för att vara billig? Är det bara bra för att hantera sina 10 miljoner domäner, eller kan den göra den andra delen av webbplatsekvationen också?

Det är komplicerat, men vi kommer dit. Så utan vidare, låt oss prata om Namecheap!

Fördelar

Låt oss börja med vad Namecheap har gjort för det, som domänregistrator och värd.

För både domänregistrering och värd, Namecheaps mest anmärkningsvärda styrka är dess överkomliga priser. Även om priser naturligtvis varierar produkt till produkt, är det ganska tydligt att Namecheap i allmänhet har några av de lägsta priserna på domänregistrering och värd.

Få din. Com till $ 5,88 / första året, kampanjkod: NEWCOM

Namecheaps domänregistreringssida är anständigt presenterad – du kan göra allt du behöver och viktigare, du får gratis sekretess för Whois under ett år med varje domänregistrering (de flesta registratorer debiterar).

Namecheap-whoisguard

Som värd är Namecheap inte laddad med funktioner och resurser, men det är säkert anständigt för priset – särskilt med delad hosting, där man kanske redan letar efter prisvärda alternativ. Namecheap erbjuder en bra blandning av pris och resurser.

En bra sak med Namecheap är att det är väldigt lätt att använda. Både värd och registrering av en domän med Namecheap är sömlösa processer, med ett intuitivt och enkelt användargränssnitt som till stor del saknar upsells.

Namecheap är uppenbarligen här – dess kundsupport är överlag också bra. Representanterna är generellt hjälpsamma och lyhörda, och informationen på plats är anständig. Inget exceptionellt här, men lite att klaga på heller.

Namecheap har också god säkerhet och är pålitlig som registrator.

Som värd … det är dags att vi kommer till nackdelarna.

Nackdelar

Nackdelar? Men Namecheap gick bara så bra! Ja, låga priser garanterar inte alltid kvalitet i allt tyvärr.

Den huvudsakliga utbildningen jag har med Namecheap är tveksamma uppetidsresultat (enligt våra mätningar). Våra mätningar har visat drifttid under industristandarden. Nu är detta inte världens slut, men det gör att dess värd ser mindre attraktiv ut.

För Namecheaps högklassiga värdprodukter (som VPS och dedicerad värd) tror jag dessutom att Namecheaps anständiga priser inte räknas lika mycket. Visst, det är bra att spara, men alla som redan investerar i en tyngre handlösning vill ha kvalitet framför allt.

Med det i åtanke är det inte så att Namecheap är dåligt – det kan bara vara lite riskabelt. Om du letar efter en mer seriös webbhotellösning är det nog bättre att kolla in ett företag som huvudsakligen är inriktat på hosting.

På papper verkar listan över nackdelar inte för lång. Men de är lite svåra och kan göra Namecheap mindre attraktiv för vissa potentiella kunder. Men vi har bara repat ytan hittills – låt oss gå in i detaljerna!

Prissättning och funktioner:

Det här är mycket information, så jag kommer att prata först om Namecheas funktioner och prissättning som domänregistrator och sedan som värd. De andra faktorerna – lättare att använda och framåt – är lättare att utvärdera tillsammans.

Namecheap har en registrar är utan tvekan stark. Den korta versionen: den har fantastiska priser, bra funktioner och är mycket enkel som en tjänst. Inte konstigt att det hanterar 10 miljoner domäner.

Den längre versionen: en enda .com-domän på Namecheap går vanligtvis för $ 8,88 per år vid skrivandet.

Det är redan några få dollar under det vanliga priset, och även om förnyelseavgifterna är högre är de inte betydligt mer – särskilt om du köper mer än ett år i början.

I själva verket är Namecheap ett av de bästa alternativen om du vill hålla fast vid dina domäner i mer än de första två åren eftersom förnyelsepriserna förblir konsekvent låga över hela linjen.

Du får också ett gratis år med WhoisGuard, vilket är bra eftersom domänregistratorer tenderar att debitera för det separat, och det är viktigt för de flesta användare (WhoisGuard skyddar din integritet genom att dölja dina registreringsinformation från det offentliga domänregistret).

Om du vill köpa i bulk är Namecheap fortfarande ett bra alternativ. Det finns massor av toppdomäner (TLDs) att välja mellan, de flesta är konkurrenskraftiga priser. Namecheaps verktyg är enkla nog att även en bulkköpare kan hantera saker utan mycket besvär.

Namecheaps domänhanteringsapparat har också en app-butik, men den är ganska obekväm.

Namecheap-app-store

Utan att förfölja dig med onödig information är Namecheaps arbete som domänregistrator mycket solid. Det finns inte en hel del verktyg, men det är ganska naturligt med tanke på att du hanterar domäner, inte webbplatser – och så långt dessa verktyg går fungerar de bra och är mycket enkla att få tag på.

Låt oss prata om dess värd:

Så långt som hosting går, har Namecheap en överraskande omfattande uppsättning alternativ: delad, WordPress, återförsäljare, VPS och dedikerad servervärd är alla tillgängliga.

Om du är som jag, kan du förvänta dig att delad värd ska vara Namecheaps huvudattraktion – trots allt verkar prisvärd hosting som att det naturligtvis skulle vara Namecheaps styrka.

När jag först såg Namecheaps delade värdpriser, balkade jag.

nc-delad hosting

Vad? 15,44 $ per månad för delad hosting ?! Men då insåg jag att det var det årliga priset – dvs i 12 månader tillsammans.

nc-delad månad prissättning

Om du betalar månad till månad börjar det på $ 2,88. Även om vi inte har kommit in på funktioner ännu, är det ett ganska bra pris. Men det som gör det ännu mer imponerande är att det är ett pris per månad, vilket vanligtvis är betydligt dyrare. Att ha ett månatligt pris så lågt innebär att Namecheap delade webbhotell ligger på en annan prisvärd nivå, som matchas av endast ett eller två andra värdföretag.

Att betala årligen är ännu billigare, åtminstone för det första året. Det andra året fördubblas priset – typiskt. Men även här är en fördubbling av priset fortfarande otroligt prisvärd. Det förnyade priset för delad hosting med Namecheap är i nivå med första års rabatterade priser på de flesta andra stora webbhotellleverantörer.

Detta gör Namecheap till ett verkligt prisvärt alternativ för delad hosting även efter förnyelsepriset. Okej, men är priset värt det?

Delade värdalternativ har minst 20 GB SSD-accelererat diskutrymme, obegränsad bandbredd, 3 webbplatser, en webbplatsbyggare och valet av ett datacenter i USA eller Storbritannien (även om de brittiska datacentrarna kostar en dollar eller två till en månad). De har också gratis domäner, gratis WhoisGuard och upp till 50 positiva SSL-certifikat.

Som du förväntar dig ger högre nivåer dig obegränsade webbplatser och mer SSD-diskutrymme. Säkerhetskopior är anständiga – två gånger i veckan för de två första nivåerna och 6x per dag varje vecka för den tredje nivån. Som vanligt med andra leverantörer kan du lägga till en dedikerad IP för en extra $ 2 per månad och du får tillgång till en app store som har en bra mängd gratis appar.

Det största problemet jag har med funktionerna är den tredje nivån är begränsad till 50 GB rent SSD-diskutrymme. Det här är en bra mängd, men för en tredje nivå tror jag fortfarande att det kan vara högre.

Sammantaget måste jag säga att delad hosting ser ganska solid ut när det gäller dess funktioner. Vad sägs om allt annat?

WordPress-värd är också mycket bra. Naturligtvis är månadspriset högre än det årliga priset, men ändå är det verkligen till eller under marknadspriset för WordPress-värd.

Namecheaps WordPress-webbhotell körs på Namecheaps moln, och förmodligen gör detta det mycket snabbare än att använda WordPress på ett normalt delat webbhotellkonto. Bortsett från det ser det inte ut med funktionsladdade men har tillräckligt bra priser för att det är rättvist.

Det ser ganska lika ut för återförsäljarhosting.

nc-återförsäljare-värd

Priserna är fortfarande ganska låga, och om du vet vad du gör kan du enkelt göra en snygg vinst. Jag undrar om den första nivån skulle kunna använda lite mer diskutrymme, men det är okej.

VPS-värd är fortfarande ganska prisvärd, men lite mer i det “normala” sortimentet.

Namecheap-VPS-hosting

De resurser som tilldelats VPS-planerna är inte dåliga, men det finns andra leverantörer som har VPS-alternativ av högre kvalitet för liknande priser, eller åtminstone priser som inte är betydligt dyrare.

Sist men inte minst är dedikerade serveralternativ med Namecheap okej. Du kan välja mellan rensningsservrar (nedre ände) eller “nya” servrar (gissa vad det betyder).

Clearance-servrar är förvånansvärt prisvärda. Ja, även för produkter som kategoriseras som ”clearance” -server. Du har åtta alternativ med anständiga specifikationer.

Namecheap-dedikerade-servrar

De högre alternativen är naturligtvis dyrare och det finns bara tre alternativ att välja mellan. Dessa har mycket bättre specifikationer än godkännandeservrarna.

Namecheap-new-server

Grovt sett är Namecheaps värd definitivt värt att kolla in sina alternativ för underhåll: delad hosting och WordPress-värd.

Om du får delad eller WordPress-värd kan du vanligtvis förvänta dig specifikationer av lägre kvalitet jämfört med VPS eller dedikerad webbhotell, och om detta är i ditt sinne när du letar efter dessa alternativ, kan NameCheap vara värt ett försök.

Även om delad hosting är överlägset Namecheap bästa, med stora uppsättningar av funktioner och resurser avsatta för låga priser, är dess andra alternativ inte dåliga. Men det handlar om det: inte illa. Namecheap’s WordPress-värd är tillräckligt lågt prissatt att jag tycker att det är värt ett försök för personer som vill spara.

Men om du är ett företag skulle jag vara lite mer skeptisk. Om du är ett litet företag som håller dig till en webbplats och om du inte förutser en stor mängd trafik kan Namecheap delade eller till och med WordPress-planer vara ett ganska bra alternativ.

Om du förutser mycket trafik och vill ha service av högre kvalitet kommer Namecheap inte att vara dåligt men kanske inte garanterar priset. Visst, det är billigt, men just nu skulle du vara villig att investera i högre kvalitet. Andra värdföretag erbjuder bättre specifikationer och ännu lägre gränser för resursallokeringar, för priser som visserligen är högre men inte alls oväntade.

Sammantaget är Namecheaps värd en dold pärla för individer eller små företag som bara behöver en webbplats eller två. Om du letar efter något högre slut kan Namecheap’s värd inte vara bra. När det gäller domäner är Namecheap definitivt ett bra alternativ.

Enkel användning

Användarvänlighet är viktigt för både hosting och domänhantering, men på olika sätt.

Grunderna för att hantera en domän tas om hand av din registrator för det mesta, så om du bara vill säkra ett namn på din webbplats finns det inte en hel del som du behöver göra. Du måste i princip justera dina inställningar / inställningar efter behov, se till att allt är länkat till din webbplats och sedan är du redo att gå.

Om du köper i bulk- eller handelsdomäner, till och med det är ganska enkelt med en registrator, eftersom de har verktyg bara för att göra dessa jobb enklare.

Namecheap klarar sig mycket bra på domänfronten. Användargränssnittet är superenkelt: du får i princip en instrumentbräda och några andra sidor på en sidofält som låter dig enkelt hantera dina domäner och ditt Namecheap-konto.

Namecheap-instrumentbräda

* Obs! Ledsen för censuren! Det är ett topphemligt projekt som jag inte är redo att visa världen … ännu!

Hur som helst, användarvänlighet är lite viktigare för värd efter min mening. Ja, hosting liknar domänregistrering eftersom du i princip letar efter rätt tilldelning av resurser till rätt pris, och sedan kan du låta din värd göra jobbet åt dig.

Värdet är dock lite mer komplicerat på grund av alla olika saker: du kanske använder en webbplatsbyggare eller integrerar med WordPress, eller kanske du hanterar SSL-certifikat eller e-postkonton eller ett antal andra saker. Dessutom finns det mycket fler saker att hantera webbhotell för din webbplats.

Så det är liknande, men ett annat odjur. Lyckligtvis gör Namecheap det lika enkelt att hantera din värd som den bästa av dem. Namecheaps användargränssnitt för värd är mycket lik dess användargränssnitt för domänhantering (bild ovan).

Här är en annan sak som är både bra och dålig: Namecheap gör det mycket enkelt att ansluta din domän till webbhotell om du vill använda Namecheap för båda. Varför är det dåligt? Eftersom det betyder en del häpnadsväckande som kan bli irriterande, även om det inte är för mycket.

På den ljusa sidan, om du vill koppla ihop din värd och domän, kommer det att bli en lek med Namecheap. När du faktiskt börjar använda Namecheaps webbhotelltjänst, skulle jag säga att det är ganska enkelt.

Liksom domänregistratorn är Namecheap intuitivt att använda och har ett enkelt användargränssnitt. Den medföljande cPanel kommer att förenkla allt och Namecheap’s skins kommer att säkerställa att upplevelsen förblir smidig.

Dessutom kommer Namecheaps delade värdpaket med en webbplatsbyggare ingår. Detta är ganska normalt, men Namecheaps webbplatsbyggare är särskilt intuitivt och effektivt.

Namecheap-funktioner

En sak jag gillar med Namecheap är dess relativa insyn. Det är riktigt, Namecheap placerar inte ett stort banner på sin målsida som säger ”DITT HJÄRPAKET kommer att förnyas på X PRIS!”

Men det är fortfarande ett företag som håller saker mestadels enkelt för användaren. Detta gäller för domänregistreringsprocessen och domänhanteringsprocessen efter registrering. Det är också sant för värd: det är väldigt enkelt att granska dina kontots inställningar och ändra dem efter behov.

Avslutningsvis: Namecheaps domänregistrering är ungefär lika lätt som möjligt – bara Google-domäner är enklare – och dess webbhotell är ungefär lika enkel att använda som Namecheaps främsta konkurrenter.

Kundsupport

Man kan naturligtvis inte alltid lita på att en produkt är lätt att använda. Ibland uppstår tekniska svårigheter, eller ibland är mjukvara enkel att använda men du måste veta hur man gör något ovanligt, gör en ändring av ditt konto osv..

Kundtjänst är därför viktigt – kommer Namecheaps överkomliga priser till bekostnad av bra kundsupport? Låt oss se.

Obs: kom ihåg att Namecheaps kundsupport resurser delas mellan domänen och värdsidan.

Till att börja med har du några alternativ för att direkt kontakta representanter. Du kan göra detta via en biljett eller livechatt – inget telefonsupport för närvarande tyvärr. Men biljetterna och livechat har fungerat ganska bra för mig tidigare. Här är ett exempel …

Namecheap-chat-1

Det tog ungefär en minut för en representant att nå mig, vilket inte är illa.

Namecheap-chat-2

Vad är tyvärr är det dock att representanten tog ytterligare en och en halv minut att komma tillbaka till mig med ett svar.

Namecheap-chat-3

Detta är ett ganska bra exempel på min upplevelse med Namecheap kundsupport på livechatt. Några av mina erfarenheter har varit snabbare än detta, men inte många har varit långsammare. I vilket fall som helst, jämfört med de bästa livechattarna, är detta lite långsamt, men jag tänkte på allt, jag fick mitt svar på mindre än fyra minuter. Så jag skulle säga att det fortfarande är en fin livechatt.

Förutom att kontakta representanter kan du lämna feedback och läsa statusuppdateringar och nyheter.

Jag ogillar hur Namecheaps support på plats och informationen är organiserad: saker är för separerade. Namecheaps huvudsupportsida har knapparna för att kontakta representanter och har också några populära artiklar och vanliga frågor. Den har också en sökfält för kunskapsbasen.

Alternativt kan du gå direkt till kunskapsbasen, en separat sida och bläddra igenom artiklar (eller sök) därifrån.

Namecheap-knowledge

Jag gillar Namecheaps kunskapsbas. Det är välorganiserat, har gott om innehåll och är behagligt för ögat.

Namecheap har också ett resurscenter som i princip består av mindre teknisk support för praktiska användningar av Namecheaps teknik – saker som vem som helst kan hitta användbara, som hur man bygger en webbplats, bra SEO-metoder och så vidare.

Resurscentra som detta är vanliga, men det är trevligt att se Namecheap hålla koll.

Även om Namecheap kundsupport inte är otroligt utjämnat, är det fortfarande mycket starkt. Kundrepresentanterna verkar vara lyhörda och hjälpsamma i min erfarenhet, plus information och resurser på platsen är tillgängliga och användbara. Namecheaps stöd kanske inte är encyklopediskt, men det har absolut mer än barben.

Säkerhet och tillförlitlighet

Säkerhet är avgörande för både domänregistrering och värd. Hanterar Namecheap säkerheten väl på båda fronter?

ja! Tja, … det är anständigt. Jag önskar att det fanns mer information på Namecheaps webbplats, men dess popularitet innebär att Namecheap åtminstone kan lita på din domänregistrering.

Problemet uppstår mer för hosting: vi vet inte hur populär Namecheap-värd är, och eftersom Namecheap är en domänregistrator först och en värd sekund är det oklart hur mycket av dess resurser som går vidare till värdens säkerhet och tillförlitlighet.

Lyckligtvis har Namecheap vissa anständiga säkerhetsstandarder i hela företaget, plus har anständiga säkerhetsverktyg / funktioner för användare.

Till exempel kan du använda tvåfaktorautentisering (2FA) för ditt konto och cPanel, plus att du får SSL-certifikat gratis med några värdpaket (för första året). Dessutom får du Domain Lock-säkerhet och gratis WhoisGuard för ett år med varje domänregistrering. Du kan uppgradera för speciell Namecheap-säkerhet eller köpa Namecheap VPN.

Namecheap använder också DDoS-skydd för alla sina servrar och har personal tillgänglig för att sköta servrar i händelse av en DDoS-attack. Namecheap använder också de senaste servrarna, har bra RAID-skydd för servrarna, testar sina servrar regelbundet och har full redundans “på alla nivåer” i deras nätverk.

Allt låter utmärkt, men till och med stor säkerhet betyder inte att du kommer att se perfekt drifttid för webbplatsen. Hur presterar Namecheap där?

Uptime
99,75%
Respons tid
770 ms

Här är den genomsnittliga Uptime:
 • Mar 2020: 99,93%
 • Feb 2020: 99,78%
 • Jan 2020: 99,70%
 • Dec 2019: 99,11%
 • Nov 2019: 98,97%
 • Okt 2019: 98,37%
 • Sep 2019: 98,60%
 • Augusti 2019: 98,17%
 • Jul 2019: 99,84%
 • Juni 2019: 99,73%
 • Maj 2019: 99,82%
 • Apr 2019: 99,81%
 • Mar 2019: 99,87%
 • Feb 2019: 99,91%
 • Jan 2019: 99,89%
 • Dec 2018: 99,91%
 • Nov 2018: 99,57%
 • Okt 2018: 99,91%
 • Sep 2018: 99,98%
 • Aug 2018: 99,94%
 • Jul 2018: 100%
 • Juni 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • Apr 2018: 100%
 • Mar 2018: 99,99%
 • Feb 2018: 99,98%
 • Jan 2018: 100%
 • Dec 2017: 100%
 • Nov 2017: 99,99%
Här är den genomsnittliga responstiden:
 • Mar 2020: 804ms
 • Feb 2020: 768 ms
 • Jan 2020: 789 ms
 • Dec 2019: 768 ms
 • Nov 2019: 656 ms
 • Okt 2019: 668 ms
 • Sep 2019: 747 ms
 • Aug 2019: 847 ms
 • Jul 2019: 1 687 ms
 • Juni 2019: 1 467 ms
 • Maj 2019: 1577 ms
 • Apr 2019: 1 233 ms
 • Mar 2019: 1 137 ms
 • Feb 2019: 1 125 ms
 • Jan 2019: 1,089 ms
 • Dec 2018: 514 ms
 • Nov 2018: 571 ms
 • Okt 2018: 436 ms
 • Sep 2018: 461 ms
 • Aug 2018: 629 ms
 • Jul 2018: 613 ms
 • Juni 2018: 520 ms
 • Maj 2018: 350 ms
 • Apr 2018: 369 ms
 • Mar 2018: 310 ms
 • Feb 2018: 723 ms
 • Jan 2018: 545 ms
 • Dec 2017: 335 ms
 • Nov 2017: 302 ms

Du kan kolla detaljerad drifttid här.

Som ni ser är uppetiden anständig, men långt ifrån perfekt. Namecheap lovar 100% drifttid, men detta är faktiskt ett nyanserat löfte: Namecheap lovar dess servrar kommer att ha en 100% drifttid, inte din webbplats. Låt dig inte luras.

Även om responstiderna totalt sett har varit bra (utom i januari), gör uppetidens poäng mig tveksam att rekommendera till ett företag som verkligen räknar med en alltid upp-webbplats.

Men till Namecheap-priser är det inte en hemsk försäljning. Det är olyckligt att industristandarden för 100% driftstid inte uppfylls, men förståelig. Om du fortfarande är intresserad av Namecheap, anser dig själv varnas för drifttiden!

Den korta versionen är denna: Namecheap har god säkerhet och du kan förmodligen lita på den med din information. Problemet kommer att vara mer med upptid och tillförlitlighet, för de som är intressanta att använda Namecheap som värd. Som domänregistrator är Namecheap ungefär lika pålitlig som du kan få.

Slutsats: Rekommenderar jag Namecheap?

Alla saker som beaktas, hur är Namecheap?

Som registrator förtjänar Namecheap tydligt sin plats som en av de bästa hundarna. Det har bra priser, ett enkelt gränssnitt för hantering av domäner och har bra erbjudanden hela spektrumet av köpare av en enda domän till stora köpare.

Som värd är Namecheap betydligt mer komplicerad. Å ena sidan är Namecheap mycket prisvärd för värdprodukter för lägre änden, de delade paketen eller WordPress-värdpaket.

Dessa paket har riktigt låga priser och anständiga resursfördelningar. Det är ganska bra erbjudanden för dem som är villiga att riskera en potentiellt otydlig upptid.

De högre nivåerna ser bra ut på papper, men jag skulle överlåta det till ett företag som är mer specialiserat på hosting.

Namecheap verkar bra, men våra upptidsmätningar har varit en lätt akilleshäl. Särskilt om du har e-handel behöver Namecheap vara lite riskabelt.

Om det är mindre viktigt för dig att ha toppnivå på webbplatsen för dig – vanligtvis skulle du vara en hobby eller kanske ett företag som vill ha en webbplats men inte hittar en webbplats som är viktig för företaget – så kan Namecheap fortfarande vara ett anständigt alternativ som sparar dig pengar.

Kort sagt är min slutsats att Namecheap är ett riskabelt alternativ för dem med intensiva värdbehov och en stjäla för dem som inte gör det. Som registrator är det mest bra runt omkring. Men om du fortfarande är osäker, prova bara det riskfritt i 30 dagar!

Besök NameCheap

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me