NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons etter å ha brukt den!

NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons etter å ha brukt den!

NameCheap Review 2020: Uptime History + Pros & Cons etter å ha brukt den!

Denne artikkelen ble revidert og oppdatert 3. april 2020.

I verden av domenenavnsregistrering er få navn større enn Namecheap. Namecheap er godt etablert innen domeneregistrering for sine lave priser og pålitelige tjenester.

Som mange andre registrarer tilbyr Namecheap også hosting-tjenester. Dessverre, mens vi alle kjenner Namecheap-registraren, er det få av oss som kjenner Namecheap-verten. Dette er ikke overraskende, gitt at selskapets navn direkte refererer til domener og ikke hosting, men likevel …

I dag har du flaks! For i denne gjennomgangen vil jeg oppsummere funnene mine fra å bruke Namecheap. Og for å gjøre ting ekstra spesielt, vil jeg snakke om Namecheap som både vert og registrar.

Så, hvordan stabler Namecheap seg? Er det bare bra for å være billig? Er det bare bra å administrere sine 10 millioner domener, eller kan den også gjøre den andre delen av nettstedlikningen?

Det er komplisert, men vi kommer dit. Så uten videre, la oss snakke om Namecheap!

Pros

La oss begynne med det Namecheap har gjort for det, som domeneregistrator og som vert.

Til både domeneregistrering og hosting, Namecheaps mest bemerkelsesverdige styrke er det rimelig. Selv om prisene selvfølgelig varierer produkt til produkt, er det ganske tydelig at Namecheap generelt har noen av de laveste prisene på domeneregistrering og hosting.

Få din .com til $ 5,88 / første året, kampanjekode: NEWCOM

Namecheaps domeneregistratorside er anstendig omtalt – du kan gjøre hva du trenger og viktigst av alt: du får gratis Whois-personvern i et år med hver domeneregistrering (de fleste registrarer koster).

namecheap-whoisguard

Som vert er Namecheap ikke lastet med funksjoner og ressurser, men det er absolutt anstendig for prisen – spesielt med delt hosting, hvor man allerede kanskje er ute etter rimelige alternativer. Namecheap gir en god blanding av pris og ressurser.

En flott ting med Namecheap er at det er veldig enkelt å bruke. Både hosting og registrering av et domene med Namecheap er sømløse prosesser, med et intuitivt og enkelt brukergrensesnitt som i stor grad mangler upsells.

Det er helt klart at Namecheap er i gang her – kundestøtten er generelt også bra. Representantene er generelt hjelpsomme og responsive, og informasjonen på stedet er anstendig. Ikke noe eksepsjonelt her, men lite å klage på heller.

Namecheap har også god sikkerhet og er pålitelig som registrator.

Som vert … vel, det er på tide at vi kommer til ulempene.

Ulemper

Ulempene? Men Namecheap hadde det bare så bra! Ja, lave priser garanterer ikke alltid kvalitet i alt, dessverre.

Hovedkvaliteten jeg har med Namecheap er tvilsomme oppetidsscore (etter våre målinger). Våre målinger har vist oppetid under bransjestandarden. Dette er ikke slutten av verden, men det gjør at vertskapet ser mindre attraktivt ut.

I tillegg, for Namecheap’s high-end hosting-produkter (som VPS og dedikert hosting), tror jeg Namecheap’s anstendige priser ikke teller så mye. Javisst, det er bra å spare, men alle som allerede investerer i en tyngrehendt hostingløsning ønsker kvalitet fremfor alt annet.

Med det i tankene er det ikke at Namecheap er dårlig – det kan være litt risikabelt. Hvis du leter etter en mer seriøs hostingløsning, har du sannsynligvis det bedre å sjekke et selskap som først og fremst er dedikert til hosting.

På papiret virker ikke listen over ulemper for lang. Imidlertid er de litt alvorlige og kan gjøre Namecheap mindre attraktiv for noen potensielle kunder. Vi har imidlertid bare klødd i overflaten – la oss gå dypt inn i detaljene!

Priser og funksjoner:

Dette er mye informasjon, så jeg skal snakke først om Namecheas funksjoner og priser som domeneregistrator og deretter som vert. De andre faktorene – brukervennlighet og fremover – er lettere å evaluere sammen.

Namecheap har en registrar er utvilsomt sterk. Den korte versjonen: den har gode priser, gode funksjoner og er veldig grei som en tjeneste. Ikke rart det klarer 10 millioner domener.

Den lengre versjonen: et enkelt .com-domene på Namecheap går vanligvis for $ 8,88 i året på dette tidspunktet.

Dette er allerede noen få dollar under den vanlige prisen, og selv om fornyelsesgebyrene er høyere, er de ikke vesentlig mer – spesielt hvis du kjøper mer enn ett år helt i begynnelsen.

Faktisk er Namecheap et av de beste alternativene hvis du vil holde fast i domenene dine i mer enn de to første årene fordi fornyelsesprisene forblir gjennomgående lave over hele linjen.

Du får også et gratis år med WhoisGuard, noe som er flott fordi domeneregistratorer har en tendens til å ta betalt for det hver for seg, og det er viktig for de fleste brukere (WhoisGuard beskytter personvernet ditt ved å skjule registreringsinformasjonen din fra det offentlige registeret for domener).

Hvis du ønsker å kjøpe i bulk, er Namecheap fortsatt et godt alternativ. Det har massevis av toppdomener (TLDs) å velge mellom, de fleste av dem er konkurransedyktige priser. Verktøyene til Namecheap er enkle nok til at selv en bulk-kjøper kan klare ting uten mye problemer.

Namecheaps domeneadministrasjonsapparat har også en app-butikk, men det er ganske mangelfullt.

namecheap-app-butikk

Uten å bøye deg med unødvendig informasjon, er Namecheaps arbeid som domeneregistrator veldig solid. Det er ikke mange verktøy, men det er ganske naturlig med tanke på at du administrerer domener, ikke nettsteder – og så langt disse verktøyene går, fungerer de bra og er veldig enkle å få tak i.

La oss snakke om det:

Så langt som hosting går, har Namecheap et overraskende omfattende utvalg av alternativer: delt, WordPress, forhandler, VPS og dedikert server hosting er alle tilgjengelige.

Hvis du er som meg, kan du forvente at delt hosting er Namecheaps viktigste attraksjon – tross alt, rimelig hosting virker som det naturlig ville være Namecheaps styrke.

Da jeg først så Namecheap sine delte hostingpriser, slo jeg meg til ro.

nc-delt-hosting

Hva? 15,44 dollar i måneden for delt hosting ?! Men så skjønte jeg at det var den årlige prisen – dvs. i 12 måneder sammen.

nc-delt-monthly-prising

Hvis du betaler måned til måned, begynner det på 2,88 dollar. Selv om vi ikke har fått inn funksjoner ennå, er det en ganske bra pris. Men det som gjør det enda mer imponerende, er at det er en pris fra måned til måned, som vanligvis er betydelig dyrere. Å ha en månedlig pris så lav betyr at Namecheap har delt hosting på et annet prisgunstig nivå, som samsvarer med bare ett eller to andre vertsselskaper.

Å betale årlig er enda billigere, i det minste for det første året. Det andre året dobler prisen — typisk. Men selv her er fortsatt en dobling av prisen utrolig rimelig. Den fornyede prisen på delt hosting med Namecheap er på nivå med første års rabatterte priser hos de fleste andre store hostingleverandører.

Dette gjør Namecheap til et rimelig alternativ for delt hosting selv etter fornyelsesprisen. OK, men er prisen verdt det?

Delte vertsalternativer har minimum 20 GB SSD-akselerert diskplass, uovervåket båndbredde, 3 nettsteder, en nettstedsbygger, og valget av et datasenter i USA eller Storbritannia (selv om de britiske datasentrene koster en dollar eller to til en måned). De har også gratis domener, gratis WhoisGuard og opptil 50 Positive SSL-sertifikater.

Som du forventer gir høyere nivåer deg ubegrensede nettsteder og mer SSD-diskplass. Sikkerhetskopiering er anstendig – to ganger i uken for de to første nivåene, og 6 ganger om dagen hver uke i tredje nivå. Som det er vanlig med andre leverandører, kan du legge til en dedikert IP for en ekstra $ 2 i måneden, og du får tilgang til en app store som har en god mengde gratis apper.

Hovedproblemet jeg har med funksjonene er det tredje nivået er begrenset til 50 GB ren SSD-diskplass. Dette er en god mengde, men for en tredje nivå, tror jeg fortsatt at den kan være høyere.

Alt i alt må jeg si at delt hosting ser ganske solid ut i forhold til funksjonene. Hva med alt annet?

WordPress-hosting er også veldig godt priset. Månedsprisen er selvfølgelig høyere enn årsprisen, men likevel er den absolutt til eller under markedsprisen for WordPress hosting.

Namecheap’s WordPress-hosting kjører på Namecheaps sky, og visstnok gjør dette det mye raskere enn å bruke WordPress på en vanlig delt hostingkonto. Bortsett fra det ser det ikke ut med funksjonsbelastede men har anstendige priser til at det er rettferdig.

Det ser ganske likt ut for forhandlervert.

nc-forhandler-hosting

Prisene er fremdeles ganske lave, og hvis du vet hva du gjør, kan du enkelt tjene et ryddig overskudd. Jeg lurer på om det første laget kan bruke litt mer diskplass, men det er greit.

VPS-hosting er fremdeles ganske rimelig, men litt mer i det “normale” spekteret.

namecheap VPS-hosting

Ressursene som er tildelt VPS-planene er ikke dårlige, men det er andre leverandører som har VPS-alternativer av høyere kvalitet for lignende priser, eller i det minste priser som ikke er betydelig dyrere.

Sist, men ikke minst, er dedikerte serveralternativer med Namecheap OK. Du kan velge mellom klareringsserver (nedre ende) eller “nye” servere (gjett hva det betyr).

Klaringsservere er overraskende rimelige. Ja, selv for produkter som er kategorisert som “klareringsservere”. Du har 8 alternativer med anstendige spesifikasjoner.

namecheap-dedikerte-servere

Alternativene med høyere ende er naturlig nok dyrere, og det er bare tre alternativer å velge mellom. Disse har mye bedre spesifikasjoner enn klareringsservere.

namecheap-new-serveren

Grovt sett er hosting av Namecheap absolutt verdt å sjekke ut for sine alternativer: delt hosting og WordPress-hosting.

Hvis du får delt eller WordPress-hosting, kan du vanligvis forvente spesifikasjoner av lavere kvalitet sammenlignet med VPS eller dedikert hosting, og hvis dette er i tankene dine når du ser etter disse alternativene, kan NameCheap være verdt å prøve.

Selv om delt hosting er den desidert beste prisen for Namecheap, med et stort utvalg av funksjoner og ressurser tildelt til lave priser, er de andre alternativene ikke dårlige. Men det handler om det: ikke verst. WordPress-hosting hos Namecheap er lavt nok til at jeg synes det er verdt å prøve for enkeltpersoner som ønsker å spare.

Hvis du er en bedrift, derimot, vil jeg være litt mer skeptisk. Hvis du er en liten bedrift som holder fast på ett nettsted, og hvis du ikke forventer en stor mengde trafikk, kan Namecheap’s delte eller til og med WordPress-planer være et ganske bra alternativ.

Hvis du forventer mye trafikk og vil ha service av høyere kvalitet, vil Namecheap ikke være dårlig, men kanskje ikke garantere prisen. Jada, det er billig, men på dette tidspunktet ville du være villig til å investere i høyere kvalitet. Andre vertsfirmaer tilbyr bedre spesifikasjoner og enda lavere grenser for ressursallokering, for priser som riktignok er høyere, men ikke i det hele tatt ufortjent..

I det hele tatt er hosting fra Namecheap en skjult perle for enkeltpersoner eller små bedrifter som bare trenger et nettsted eller to. Hvis du er ute etter noe høyere sted, kan det hende at Namecheap-vertskapet ikke er bra. Så langt domener går, er Namecheap definitivt et flott alternativ.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er viktig for både hosting og domeneadministrasjon, men på forskjellige måter.

Grunnleggende om å administrere et domene blir ivaretatt av registratoren mesteparten av tiden, så hvis du bare vil sikre deg et navn på nettstedet ditt, er det ikke mye du trenger å gjøre. Du trenger i utgangspunktet å justere innstillingene / preferansene dine etter behov, sørge for at alt er knyttet til nettstedet ditt, og så er du klar til å gå.

Hvis du kjøper bulk- eller handelsdomener, er det til og med ganske enkelt med en registrar, ettersom de har verktøy bare for å gjøre disse jobbene enklere.

Namecheap klarer seg veldig bra på domenefronten. Brukergrensesnittet er superenkelt: du får i utgangspunktet et dashbord og noen få andre sider på en sidefelt som lar deg enkelt administrere domenene og Namecheap-kontoen din.

namecheap-dashbord

* Merk: Beklager sensuren! Det er et topphemmelig prosjekt jeg ikke er klar til å vise verden… ennå!

Uansett er brukervennlighet litt viktigere for hosting etter min mening. Ja, hosting ligner på domeneregistrering ved at du i utgangspunktet leter etter riktig tildeling av ressurser til riktig pris, og så kan du la verten gjøre jobben for deg.

Imidlertid er hosting litt mer komplisert på grunn av alle de forskjellige tingene det er snakk om: du bruker kanskje en nettstedsbygger eller integrerer deg med WordPress, eller du administrerer SSL-sertifikater eller e-postkontoer eller et hvilket som helst antall andre ting. I tillegg er det mange flere ting å administrere hosting av nettstedet ditt.

Så det er likt, men et annet dyr. Heldigvis gjør Namecheap det like enkelt å administrere hosting som det beste av dem. Namecheap brukergrensesnitt for hosting er veldig likt brukergrensesnittet for domeneadministrasjon (bildet over).

Her er en annen ting som er både bra og dårlig: Namecheap gjør det veldig enkelt å koble domenet ditt med hosting, hvis du vil bruke Namecheap for begge. Hvorfor er dette dårlig? Fordi det betyr noe oppsalg som kan bli irriterende, selv om det ikke er for mye.

På den lyse siden, hvis du vil koble verten og domenet ditt, vil det være en lek med Namecheap. Når du faktisk begynner å bruke Namecheap’s webhotell, vil jeg si at det er ganske greit.

Som sin domeneregistrator er Namecheap intuitiv å bruke og har et enkelt brukergrensesnitt. Den medfølgende cPanel vil forenkle alt og Namecheap’s skins vil sikre at opplevelsen forblir jevn.

I tillegg kommer Namecheap’s delte hosting-pakker med en nettstedsbygger inkludert. Dette er ganske normalt, men Namecheap-nettstedbyggeren er spesielt intuitiv og effektiv.

Namecheap-funksjoner

En ting jeg liker med Namecheap er den relative transparensen. Det er sant at Namecheap ikke plasserer et stort banner på landingssiden som sier “DITT HJEMPAKKE VIL RENEW PÅ X PRIS!”

Men det er fremdeles et selskap som holder ting for det meste greit for brukeren. Dette gjelder domeneregistreringsprosessen og domeneadministrasjonsprosessen etter registrering. Det stemmer også for hosting: det er veldig enkelt å undersøke innstillingene for kontoen din og endre dem etter behov.

Avslutningsvis: Namecheaps domeneregistrering er omtrent så enkel som mulig – bare Google Domener er enklere – og hosting er omtrent like enkel å bruke som Namecheaps viktigste konkurrenter.

Kundeservice

Man kan selvfølgelig ikke alltid stole på at et produkt er enkelt å bruke. Noen ganger oppstår tekniske vanskeligheter, eller noen ganger er programvare enkel å bruke, men du må vite hvordan du gjør noe uvanlig, gjør en endring på kontoen din, osv..

Kundestøtte er derfor viktig – kommer Namecheap rimelige priser til god kundesupport? La oss se.

Merk: husk at Namecheaps kundestøtteressurser deles mellom domenet og hosting-siden.

For det første har du noen alternativer for å kontakte representanter direkte. Du kan gjøre dette via en billett eller live chat – ingen telefonstøtte for øyeblikket, dessverre. Imidlertid har billettering og live chat fungert ganske bra for meg i det siste. Her er et eksempel …

namecheap-chat-en

Det tok omtrent et minutt for en representant å nå meg, noe som ikke er ille.

namecheap-chat-2

Hva er uheldig er imidlertid at representanten tok halvannet minutt å komme tilbake til meg med et svar.

namecheap-chat-3

Dette er et ganske godt eksempel på min erfaring med Namecheaps kundestøtte på live chat. Noen av erfaringene mine har vært raskere enn dette, men ikke mange har gått tregere. I alle fall, sammenlignet med de beste live chats, er dette litt tregt, men alt tatt i betraktning fikk jeg svaret mitt på mindre enn 4 minutter. Så jeg vil si det fortsatt er en fin live chat.

Bortsett fra å kontakte representanter, kan du legge igjen tilbakemeldinger og lese statusoppdateringer og nyheter.

Jeg misliker hvordan Namecheap-støtte på stedet og informasjonen er organisert: ting er for adskilt. Namecheap hovedsupportside har knappene for å kontakte representanter og har også noen populære artikler og vanlige spørsmål. Den har også en søkefelt for kunnskapsbasen.

Alternativt kan du gå direkte til kunnskapsbasen, en egen side og bla gjennom artikler (eller søk) derfra.

namecheap-kunnskapsbase

Jeg liker Namecheap kunnskapsbase. Den er godt organisert, har mye innhold og er behagelig for øyet.

Namecheap har også et ressurssenter, som i utgangspunktet består av mindre teknisk støtte for praktisk bruk av Namecheaps teknologi – ting hvem som helst kan finne nyttige, for eksempel hvordan man bygger et nettsted, god SEO-praksis og så videre.

Ressurssentre som dette er vanlige, men det er hyggelig å se Namecheap følge med.

Selv om Namecheaps kundestøtte ikke er utrolig bra, er den fremdeles veldig sterk. Kunderepresentantene ser ut til å være lydhøre og hjelpsomme i min erfaring, pluss at informasjonen og ressursene på stedet er tilgjengelige og nyttige. Støtten til Namecheap er kanskje ikke leksikon, men den har absolutt mer enn barebones.

Sikkerhet og pålitelighet

Sikkerhet er viktig for både domeneregistrering og hosting. Klarer Namecheap godt på begge fronter?

Ja! Vel, … det er anstendig. Jeg skulle ønske det var mer informasjon tilgjengelig på Namecheap’s side, men den rene populariteten innebærer at Namecheap i det minste kan stole på med domeneregistreringen.

Problemet oppstår mer for hosting: vi vet ikke hvor populær hosting av Namecheap er, og fordi Namecheap først er en domeneregistrator og et vertssekund, er det uklart hvor mye av ressursene som blir viderekoblet til vertssikkerhet og pålitelighet..

Heldigvis har Namecheap noen anstendige sikkerhetsstandarder i hele selskapet, og har anstendige sikkerhetsverktøy / funksjoner for brukere.

For eksempel kan du bruke tofaktorautentisering (2FA) for kontoen din og cPanel, pluss at du får SSL-sertifikater gratis med noen hostingpakker (for det første året). På toppen av det får du Domain Lock-sikkerhet og gratis WhoisGuard i et år med hver domeneregistrering. Du kan oppgradere for spesiell Namecheap-sikkerhet, eller du kan kjøpe Namecheap VPN.

Namecheap benytter også DDoS-beskyttelse for alle serverne og har ansatte tilgjengelig for å ivareta serverne i tilfelle et DDoS-angrep. Namecheap bruker også de nyeste serverne, har god RAID-beskyttelse for serverne, tester serverne regelmessig og har full redundans “på alle nivåer” i nettverket sitt.

Alt høres utmerket ut, men til og med stor sikkerhet betyr ikke at du helt sikkert vil se perfekt oppetid på nettstedet. Hvordan presterer Namecheap der?

oppetid
99,75%
Responstid
770 ms

Her er gjennomsnittlig oppetid:
 • Mar 2020: 99,93%
 • Feb 2020: 99,78%
 • Jan 2020: 99,70%
 • Des 2019: 99,11%
 • Nov 2019: 98,97%
 • Okt 2019: 98,37%
 • Sep 2019: 98,60%
 • August 2019: 98,17%
 • Jul 2019: 99,84%
 • Juni 2019: 99,73%
 • Mai 2019: 99,82%
 • Apr 2019: 99,81%
 • Mar 2019: 99,87%
 • Feb 2019: 99,91%
 • Jan 2019: 99,89%
 • Des 2018: 99,91%
 • Nov 2018: 99,57%
 • Okt 2018: 99,91%
 • Sep 2018: 99,98%
 • August 2018: 99,94%
 • Jul 2018: 100%
 • Juni 2018: 100%
 • Mai 2018: 100%
 • Apr 2018: 100%
 • Mar 2018: 99,99%
 • Feb 2018: 99,98%
 • Jan 2018: 100%
 • Des 2017: 100%
 • Nov 2017: 99,99%
Her er den gjennomsnittlige responstiden:
 • Mar 2020: 804ms
 • Feb 2020: 768 ms
 • Jan 2020: 789 ms
 • Des 2019: 768 ms
 • Nov 2019: 656 ms
 • Okt 2019: 668 ms
 • Sep 2019: 747 ms
 • Aug 2019: 847 ms
 • Jul 2019: 1 687 ms
 • Juni 2019: 1 467 ms
 • Mai 2019: 1.577 ms
 • Apr 2019: 1233 ms
 • Mar 2019: 1137 ms
 • Feb 2019: 1125 ms
 • Jan 2019: 1.089 ms
 • Des 2018: 514 ms
 • Nov 2018: 571 ms
 • Okt 2018: 436 ms
 • Sep 2018: 461 ms
 • Aug 2018: 629 ms
 • Jul 2018: 613 ms
 • Jun 2018: 520 ms
 • Mai 2018: 350 ms
 • Apr 2018: 369 ms
 • Mar 2018: 310 ms
 • Feb 2018: 723 ms
 • Jan 2018: 545 ms
 • Des 2017: 335 ms
 • Nov 2017: 302 ms

Du kan sjekke detaljert oppetidsscore her.

Som du kan se, er oppetiden anstendig, men langt fra perfekt. Namecheap lover 100% oppetid, men dette er faktisk et nyansert løfte: Namecheap er lovende serverne vil ha 100% oppetid, ikke nettstedet ditt. Ikke la deg lure.

Selv om responstidene generelt sett har vært gode (bortsett fra januar), gjør oppetidens score meg til å nøle med å anbefale til en virksomhet som virkelig stoler på et alltid opp-nettsted.

Til Namecheap-priser er det ikke noe forferdelig salg. Det er uheldig at bransjestandarden på 100% oppetid for nettstedet ikke er oppfylt, men forståelig. Hvis du fortsatt er interessert i Namecheap, bør du vurdere deg selv advart om oppetid!

Kortversjonen er denne: Namecheap har god sikkerhet, og du kan sannsynligvis stole på den med informasjonen din. Problemet vil være mer med oppetid og pålitelighet, for de som er interessante i å bruke Namecheap som vert. Som domeneregistrator er Namecheap omtrent så pålitelig som du kan få.

Konklusjon: Anbefaler jeg Namecheap?

Alt i betraktning, hvordan er Namecheap?

Som registrar fortjener Namecheap helt klart sin plass som en av de øverste hundene. Det har gode priser, et enkelt grensesnitt for å administrere domener, og har gode tilbud langs spekteret av enkeltdomenekjøpere til bulkkjøpere.

Som vert er Namecheap betydelig mer komplisert. På den ene siden er Namecheap veldig rimelig for hostingprodukter til lavere endene, de delte eller WordPress-hostingpakkene.

Disse pakkene har veldig lave priser og anstendig ressursfordeling. De er ganske gode tilbud for deg som er villig til å risikere potensiell ustabil oppetid.

Toppnivåene ser bra ut på papiret, men jeg vil overlate det til et selskap som spesialiserer seg mer direkte i hosting.

Namecheap virker bra, men oppetidsmålingene våre har vært en lett akilleshæl. Spesielt hvis du har behov for netthandel, kan Namecheap være litt risikabelt.

Hvis det å ha topptid på nettstedet er mindre viktig for deg – vanligvis vil du være en hobby eller kanskje en bedrift som ønsker et nettsted, men ikke finner et nettsted som er viktig for virksomheten – kan Namecheap fremdeles være et anstendig alternativ som sparer deg penger.

Kort sagt, min konklusjon er at Namecheap er et risikabelt alternativ for de med intense vertsbehov, og en stjeling for de som ikke gjør det. Som registrar er det stort sett stort rundt. Men hvis du fremdeles er usikker, bare prøv det risikofritt i 30 dager!

Besøk NameCheap

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me