NameCheap vs. Godaddy: 7 minuter för att veta vilken som är bättre 2020

Så du har planerat att starta din egen webbplats? Toppen. Något mycket grundläggande du skulle behöva är en domän. Och ja en domänregistrator till att börja med.


Till att börja med, låt mig kort berätta vad som exakt är domänregistrering. Domännamnsregistrering är processen för att reservera ett namn på Internet under en viss tidsperiod, till exempel ett år.

Domänen förblir hos dig så länge du förnyar den. Det finns inget sätt att köpa ett domännamn för alltid.

Ett domännamn ger din webbplats ett unikt, igenkännbart namn. Det finns flera värdföretag som tillhandahåller domänregistrering samt värdlösningar.

Att välja rätt domänregistreringstjänst kan faktiskt vara ett tråkigt jobb, såvida du inte är helt medveten om de tjänster som företagen erbjuder.

Jag har använt två lika stora värdvarumärken NameCheap och GoDaddy länge.

Baserat på min erfarenhet kommer jag att ge dig en jämförande granskning av båda domänregistreringstjänsterna.

Innan det, låt mig ge en kort överblick över dessa företag. Börjar med NameCheap.

Vad är NameCheap?

NameCheap grundades av Richard Kirkendall 2000. Det har sitt huvudkontor i Los Angeles, Kalifornien, USA. Produkterna från NameCheap inkluderar domännamn, webbhotell, WhoisGuard, SSL-certifikat.

Nästa går vidare till GoDaddy.

Vad är Godaddy?

GoDaddy grundades 1997 med sitt huvudkontor i Scottsdale, Arizona, USA. GoDaddy har över 17 miljoner kunder över hela världen. Produkterna från GoDaddy inkluderar domänregistrering, webbhotell, SSL-certifikat och små företag.

Popularitetstrender:

Jämförelse av popularitet för båda dessa märken är som visas nedan. Det är tydligt att GoDaddy träffar ovanför NameCheap när det gäller popularitet.

Om vi ​​letar efter en specifik region, är GoDaddy återigen populärare. Denna statistik är för USA.

Prissättning:

Prismodellen för både NameCheap och GoDaddy har flera varianter.

Låt mig sätta detta över olika kategorier, först med registreringspriset.

Registreringspris:

Registreringspriset skiljer sig från den domänförlängning du föredrar. Vissa premiumdomännamn är dyra i någon av dessa. Låt mig tillhandahålla en vanlig domännamnsökning som jag gjorde i båda dessa registratorer.

Jag sökte efter samma domän med olika tillägg på båda plattformarna och nedan är mina resultat om dessa.

Domän
Namecheap
Kör pappa
.com $ 8.48 / yr.$ 0.99 / yr.
.org$ 10,28 / yr. $ 11,99 / yr.
.netto$ 9.68 / yr. $ 13,99 / yr.
.i$ 9,98 / yr. $ 3,99 / yr.

Under begränsad tid (11 februari till 18 februari) erbjuder Namecheap 46% rabatt på .domänregistrering. Kampanjkod: NEWCOM

Sammantaget har GoDaddy en bra och låg prissättning för det första året. Men på lång sikt har NameCheap en lägre prissättning.

Internprissättning:

Prissättningen för överföring varierar baserat på förlängningen av det befintliga domännamnet.

Domän
Namecheap
Kör pappa
.com $ 9,69 $ 7.99
.i $ 9.99$ 11.99
.netto$ 11,88 $ 10.99

Med NameCheap är överföringen för en .com-domän $ 9,69. På samma sätt är .net $ 11,88 och .in är 9,99 dollar.

För GoDaddy kan varje .com-förlängning överföras till $ 7.99. På samma sätt är .in på $ 11.99 och .net är på $ 10.99.

Priserna för överföring är nästan lika med inte mycket skillnad mellan NameCheap och GoDaddy.

Priser för förnyelse:

Båda dessa plattformar har i de flesta fall en högre förnyelse. Nedan är en jämförelse av dessa kostnader.

Domän
Namecheap
Kör pappa
.com $ 12,98$ 17.99
.org $ 14.98$ 20,99
.netto $ 14.98$ 19.99
.info $ 13,88$ 21,99
.io $ 34,88$ 59.99

Tja, i de flesta fall har GoDaddy en högre prissättning förnyelse jämfört med NameCheap.

Domänens integritet:

Domänens integritet kallas också Whois Privacy, vilket mestadels alla domänregistratorer erbjuder. För NameCheap inkluderas i de flesta fall domänens integritet som en del av planen och är gratis under hela livet.

Domän
Namecheap
Kör pappa
Första året FRI$ 9.99
Förnyelse $ 2.88$ 9.99

Med GoDaddy har domänens integritet en extra kostnad på $ 7.99 för det första året. Efterföljande förnyelser kostar $ 9,99.

Nåväl, NameCheap har ett överkomligt prissättningsalternativ och förnyelserna är inte heller mycket höga, jämfört med GoDaddy.

Registrera ditt domän

Låt oss därefter kontrollera de rabatter du får med hjälp av var och en av dessa tjänster.

rabatter:

Låt mig nästa tala lite om deras rabatter för domäner.

Namecheap
 • NameCheap stöder ett antal generiska och landsspecifika domäner som .com, .net, .org, .us, .co och många fler.
 • Även om förnyelserna är till ett högre pris, har fortfarande första gången prissättning alltid en rabatt. Rabatten beror på vilken domän du väljer. Den genomsnittliga rabatterade kursen varierar mellan 15% och 65% för vissa domäner.
 • Bortsett från vissa vanliga domäner som. Com, har du ytterligare rabatter med rabattkuponger som är tillgängliga på webbplatsen då och då.

Kräva din rabatt

Kör pappa
 • GoDaddy har ett bra stöd för registrering av domännamn med flera tillgängliga alternativ.
 • GoDaddy har rabatter som varierar mellan ungefär 28% till 65%. Tja, rabatten du skulle få beror på ditt val av domän.
 • I vissa fall överstiger dock rabatten över 80% för första gången. Det här är något du kanske vill kontrollera innan du åtar dig från ett längre perspektiv.

Kundsupport:

När det gäller kundsupport erbjuder både NameCheap och GoDaddy fantastiska kundcentriska tjänster. Det finns flera sätt du kan komma i kontakt med deras kundsupport. Naturligtvis, men dessa alternativ är lättillgängliga från webbplatsen.

NameCheap stöder e-post, biljetter och livechattalternativ. Utöver detta har de en kunskapsbas och är väl segregerade baserat på ämnen.

NameCheap_Knowledgebase

NameCheap tillhandahåller också en serie blogginnehåll och vanliga frågor. För att ytterligare prova sina kundtjänsttjänster försökte jag deras livechattalternativ.

NameCheap har ett fantastiskt alternativ för livechatt och det är nästan omedelbart. Kundsupportagenten var också lätt tillgänglig med djupgående detaljer om domänregistrering och relaterad information.

Namecheap chat

I GoDaddy får du 24/7 support med samtal och e-postalternativ. GoDaddy har också en bra samling av grundläggande hjälpinnehåll. Det har communityforum tillsammans med supportdokument som finns tillgängliga på deras webbplats.

Innehållet i GoDaddy är också väl segregerat baserat på ämnen.

Godaddy_Knowledgebase

Jag försökte utforska mer om deras livechattalternativ. Men detta är inte dygnet runt och därmed var chatten offline.

chatta godaddy

Båda dessa plattformar har flera nybörjarguider och startguider, vilket gör det enkelt även för nybörjare att använda sina tjänster.

Gränssnitt:

Därefter talar jag om deras gränssnitt. Låt mig börja med NameCheap och sedan gå vidare till GoDaddy.

NameCheap-gränssnitt:

För NameCheap kan du lägga till en domän och underdomän genom deras gränssnitt.

NameCheap-gränssnittet är enkelt att använda och har en separat rubrik för domänhantering. Detta inkluderar alla funktioner associerade med domän, t.ex. domännamnsökning, domänöverföring, DNS och andra relevanta tjänster.

Namecheap-gränssnitt

När en domän har lagts till kan du se andra alternativ som “Avancerat DNS”.

Avancerad DNS Namecheap

Aktivering av domäner tar i de flesta fall några minuter till maximalt 24 timmar. CNAME kan läggas till från gränssnittet och är lätt att använda.

CNAME har lagts till i NameCheap

Godaddy-gränssnitt:

Låt mig nu ge dig ett genomgång för GoDaddy-gränssnittet. I likhet med NameCheap har till och med GoDaddy en separat rubrik för domäner. Du kan hantera det härifrån.Godaddy_Domain_Interface

Domänhanteraren har flera alternativ inbäddade i en enda skärm, vilket gör detta lite mer förvirrande, särskilt om du är ny på det här gränssnittet.

Godaddy_Manage_Domains

Sammantaget ger både NameCheap och GoDaddy ett intuitivt användargränssnitt. Men om du är ny inom domänskapande och börjar med det, skulle du hitta NameCheap lättare att utforska och använda.

Anledningar till varför du bör köpa domäner och hosting separat:

De flesta som börjar vara värd för en webbplats blir förvirrade mellan domän och webbhotell. Att äga en webbplats har två saker. Den första är din domän och den andra är din värd. Dessa är två separata erbjudanden från de flesta webbhotellleverantörer.

Många tycker att; det är bäst att hålla alla under ett tak. Så många väljer att registrera domänen via den webbhotell som de väljer. Det låter mycket om allt fungerar bra.

Av någon anledning, om du är missnöjd med dina webbhotelltjänster och behöver migrera till en alternativ värdplattform, skulle du också behöva överföra domänen du hade registrerat. Ibland kan domänöverföringar vara tidskrävande och förvirrande.

I ett sådant scenario, om du har registrerat domänen någon annanstans, behöver du inte göra någonting utom att uppdatera dina DNS-inställningar.

Det är bäst att ha alla dina domäner under ett tak. Detta är en fördel om du har flera domäner. Domänhantering i sådana scenarier är lättare. Du kan logga in direkt på din registrator och göra en massuppdatering av DNS-inställningarna.

Detta sparar din tid och dina ansträngningar från att logga in individuellt i olika portaler och replikera ändringarna.

När du väl har vant dig till en enda domänregistrator blir ditt arbete enklare att hantera alla dina domäner, snarare än att använda och vänja sig till olika domänregistreringsportaler.

En annan viktig aspekt är säkerheten för domänen. Så till exempel, om din webbplats av någon anledning hackas, kan hackaren få åtkomst till dina filer. Om du har köpt hosting och domän tillsammans kan hackaren också få tillgång till din domän.

Detta skulle potentiellt kunna betyda; hackaren kan också överföra domänen. I ett sådant scenario måste du ta en juridisk kamp för att bevisa ditt ägande för domänen. Om din domän placeras separat, även om din webbplats är hackad, förblir din domän säker.

Marknadstekniker för att förvärva en kund:

NameCheap, liksom GoDaddy, antar olika innovativa marknadsföringsstrategier för att locka kunder. De gör det då och då med några rabatter och godsaker. Detta är de flesta fall visas på deras officiella webbplatser.

Nedan är ett exempel på hur NameCheap tillhandahåller en rabattkupong för sina domäner.

discount_on_namecheap

Bortsett från detta finns det några riktigt attraktiva erbjudanden som läggs till när du väljer en domän som den som visas nedan-

Namecheap rabatt2

Dessutom ingår domänens integritet som en del av NameCheap-planerna. Detta gör det mer tilltalande för kunderna.

NameCheap har ett separat avsnitt avsedd för kampanjer. Detta ger dig uttryckligen information om tillgängliga erbjudanden. NameCheap tillåter också användare att prenumerera på sitt nyhetsbrev för att få uppdaterad och senaste information om marknadskommunikation.

GoDaddy har liknande kampanjer tillagda på deras webbplats.

Godaddy rabatt

På GoDaddy-webbplatsen märker du också vissa artiklar som skulle vara till hjälp för läsarna.

Godaddy rabatt2

GoDaddy, liknande NameCheap tillåter användare att prenumerera för att få de senaste nyheterna och uppdateringar om specialerbjudanden. De har också ett avsnitt avsedd för kampanjer som har uppdaterad information om de erbjudanden och erbjudanden de har.

Godaddy_discount3

GoDaddy tillhandahåller också slumpmässiga förnyelsekoder och en rabattdomänklubb. Tja, rabattdomänsklubben prissätts separat, vilket igen är en marknadsföringsstrategi för att få några lojala kunder.

Godaddy rabatt4

När jag jämför båda dessa marknadsföringstekniker ser NameCheap på alla sätt mer tilltalande. De har några äkta erbjudanden som gör att kunder kan spara lite pengar. Dessutom ger deras prissättning och kompletterande tjänster mervärde till den domän du köper.

Å andra sidan har GoDaddy erbjudanden som också får kunder att bära några extra kostnader. GoDaddy’s har en lågprissättning första gången, men allt efter detta kan tyckas dyra.

Slutsats:

Jag har gett dig ett fullständigt genomgång av domänregistratjänsterna NameCheap och GoDaddy. Även om båda är bra alternativ skulle jag rekommendera NameCheap över GoDaddy.

När det gäller prissättning är NameCheap billigare och budgetvänligt alternativ. GoDaddy är bra till att börja med, men när du förnyar kan det tyckas vara en överskridning av budgeten.

Återigen har NameCheap ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt. Detta är utformat för att vara enkelt att använda även för nybörjare. Deras stöd över guider för att börja använda sina tjänster är lätt tillgängliga.

Slutligen har NameCheap domänens integritet som en del av domänregistrering och gör domänregistrering och subdomäntillägg till en sömlös process.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map