ProtonMail Review (2020): Er dette en sikker e-postleverandør? La oss finne det ut…

Be enhver person om å tenke på en e-posttjeneste, og oftere enn ikke kommer svaret til å være Gmail eller Outlook, to giganter som dekker en enorm del av virksomheten; personlig markedsandel på e-post.


Nå som de er så populære som de er, er ingenting feilfritt. Gmail led av en datalekkasje i 2014, med omtrent så mye som 5 millioner passord som ble lekket og i fjor ble Outlook sikkerhetsbrudd brutt av hackere.

Det er nok å si at alt populært i tech-verdenen vil bli omgitt av sikkerhetsbrudd og hackere. Microsofts Windows er det mest populære OG det mest hackbare operativsystemet gjennom tidene. Derfor oppdateringene.

Men hva om det er et open source-alternativ som støttes av en lidenskapelig gruppe kodere som prioriterer sikkerhet; personvern generelt? Hva om dette selskapet ble regulert under et land med de mest regressive personvernlovene? Det er det denne anmeldelsen handler om.

Se. ProtonMail.

ProtonMail er en ende-til-ende kryptert e-posttjeneste som ble funnet tilbake i 2013 på CERN-anlegget, Sveits av programmerere Andy Yen, Jason Stockman og Wei Sun. Det ble opprinnelig opprettet med mål om å beskytte sivile friheter på nettet.

Helt siden tjenestens begynnelse har ProtonMail holdt en veldig sterk holdning for brukernes personvern. Risikerer så langt det å bli utestengt i Russland for å nekte å avsløre informasjon til en mistanke om tjenesten som brukes til å spre spam.

Vi diskuterer alle kostnader, sikkerhet, brukervennlighet, kundestøtte, funksjoner og avrunder det med en oversikt over proffene; ulemper ved å bruke tjenesten. La oss starte med det åpenbare …

Priser & Funksjoner

Å betale for en e-posttjeneste kan høres ut som en dårlig drøm hvis du bare trenger den til personlig bruk. Men det er en nødvendighet for forretningsinstitusjoner som opererer i større skala og håndterer transaksjoner som inneholder viktig informasjon.

ProtonMail proton_plans

ProtonMail tilbyr 4 planer der den første er gratis og resten betales. Den ‘GRATIS’ eller grunnleggende kontoen har begrenset funksjonalitet og funksjoner som er målrettet mot personlige brukere.

‘PLUS’-kontoen har lagt til sikkerhet; avanserte funksjoner som er et steg opp fra Basic. Her er små og mellomstore bedrifter målrettet demografisk.

De ‘VISIONÆRE’ eller de avanserte kontoinnehaverne er akkreditert som støttespillere for nettstedet og får mest premium funksjoner enn noen annen plan.

Til slutt tilbyr den ‘PROFESSIONAL’ planen kryptert vert e-post som er spesifikk for deg eller ditt selskap. Du kan bruke det tilpassede domenenavnet for å tilpasse e-postkontoen til dine eller dine ansatte.

Prisstreet holdes enkelt. Den billigste planen, annet enn GRATIS, er PLUS-planen til 4 euro / måned etterfulgt av den kostbarste Visionary-planen som er 24 euro / måned, og til slutt den PROFESJONALE planen til 6,25 euro / måned / bruker.

Det er alt for priser. La oss snakke om hvordan funksjonene går over til kostnadene, og begynner med den GRATIS planen:

ProtonMail gratis_konto

ProtonMail tilbyr en grunnleggende konto for personlige brukere som ikke ønsker å abonnere / betale for PLUS-kontoen. Den grunnleggende kontoen er flott for folk som ikke trenger kompleksiteten; sikkerhet for en betalt konto.

ProtonMails grunnleggende konto tilbyr 500 MB datalagring for alle dine e-postfiler og -mapper, 150 e-postmeldinger sendt / mottatt per dag og kundestøtte for å løse problemer eller spørsmål.

ProtonMail plus_plan

PLUS-planen er en viss oppgradering fra Basic-planen. Det har lagt til sikkerhet for å prioritere personvern. Hvis du er en person som er sikkerhetsbevisst om e-postene og kommunikasjonen deres, er denne planen et must.

PLUS-planen tilbyr 5 GB lagringsplass, 1000 meldinger, etiketter; tilpassede filtre, meldingskryptering, tilpasset domene, 5 e-postaliaser og prioritert kundesupport med rask oppløsning.

ProtonMail visionary_plan

Den VISIONÆRE planen er den mest funksjonsrike og dyre planen av alle. Dette er hele bredden av ProtonMails sikkerhetsferdighet. Denne planen er egnet for fagpersoner og sikkerhetsfunksjonærer som daglig behandler sensitiv informasjon.

Som visjonær får du ubegrensede meldinger, men ingen masse e-post, støtte for 10 domener, flerbrukersupport, krypterte meldinger, 50 e-postaliaser, tidlig tilgang til nye funksjoner, tilpassede filtre; etiketter og ProtonMails helt egne ProtonVPN for økt personvern når du får tilgang til nettet.

ProtonMail professional_plan

Som navnet går, er den profesjonelle planen rettet mot selskaper eller fagpersoner som krever kryptert e-post som er vert spesifikt for deres formål. Du kan bruke det tilpassede domenet ditt til å spesifisere ditt yrke eller lage domener for dine ansatte.

Se ProtonMails gjeldende planer & Prising …

Det er alt for priser; funksjoner. Neste opp er …

Brukervennlighet

Brukervennlighet er en av de mest undervurderte aspektene ved en e-posttjeneste. Selv om alle e-posttjenester tjener samme formål, er ikke alle e-posttjenester de samme.

Det er visse varianter som skiller dem fra den andre, enten det er brukergrensesnitt, sikkerhet, funksjoner, hastighet osv.

ProtonMail nettsted

Det grunnleggende utseendet; Følelsen av nettstedet er veldig enkel og minimal. Den grunnleggende fargepaletten som er brukt er veldig hyggelig, ikonene er også enkle, ingen animasjoner, navigasjonen er jevn og nettstedet fungerer raskt.

La oss sjekke e-posttjenesten. Vi vil se nærmere på GRATIS plan for å teste brukervennligheten. La oss starte fra toppen med påmeldingssiden.

ProtonMail signup_page

Påmeldingssiden er din standard proforma. Bare skriv inn 3 detaljer, så er du inne. Brukernavn, passord og en gjenopprettingspost som er oppbevart valgfritt.

Valgfri sekundær e-post er en sjeldenhet siden mange nettsteder liker å beholde den nødvendige. Men det er også fangsten der gjenoppretting av e-post blir umulig i tilfelle et glemt passord.

Siden vi bare skal teste tjenesten, bestemte vi oss for å hoppe over alternativet for e-postadresse og fikk beskjed om advarsel i tilfelle gjenoppretting av e-post. Deretter ba nettstedet om en menneskelig bekreftelse via e-post, noe som er rart.

protonmail are_you_human

De kan ganske enkelt bruke en captcha-bekreftelse, men siden ProtonMail kommer fra seg selv som en hefte i sikkerhet, overholdt vi. Etter å ha lagt inn bekreftelseskoden, var oppsettet fullført.

ProtonMail logget inn

ProtonMail kunne enkelt vinne en pris for å være en av de raskeste påmeldingstjenestene. Hele oppsettet kan enkelt gjøres i løpet av 4 minutter. Det som er mer er at e-postadressen ikke er koblet til noen annen e-post eller telefonnummer som holder deg sikrere.

Når vi snakker om grensesnittet, føles det veldig premium. Ingenting om det snakker ‘GRATIS’ eller grunnleggende, men funksjonene er de samme som du får med noe annet gratis alternativ. ProtonMail er også uten annonser, noe som er en klar bonus.

Du har sorteringen av delt skjerm å sortere; lese e-postmeldinger som også kan endres til en helsides modus. Du har sidepanelet som viser innboks, utkast, sendt, stjernemerket, arkiv, spam, søppel, all post og mapper / etiketter.

ProtonMail search_bar

Søkefeltet har filteralternativer for å sortere gjennom e-postmeldinger grundig. Du kan bruke nøkkelord, beliggenhet, avsender / mottaker, start / sluttdato, adresse og vedlegg for å finne noe.

ProtonMail new_message

Ved å klikke på ‘Komponere’ åpnes boksen ‘Ny melding’ der du skriver inn. Denne ruten er på en måte ikke flyttbar. Hvis du klikker på pilene øverst til høyre, utvides det litt, men ikke fullskjerm. Ikke for stor ulempe, men det kan ha brukt mer plass.

Det å skrive inn det føltes desto mer tilfredsstillende, det er nok å si at e-postmeldinger ikke er noe problem i det hele tatt. Alle de grunnleggende tekstredigeringsverktøyene er tilgjengelige.

Legge ved filer; dokumenter er like enkelt som det blir. Du kan angi en utløpstid på en e-post og også legge til et krypteringslag for økt sikkerhet.

ProtonMail dpa_and_dpo

Det oppsummerer brukervennligheten. Det er super raskt å sette opp en konto; lett. Ingen grunn til å legge ved noen ekstern ID. UI føles premium; jevn og inkluderer kryptering for økt sikkerhet.

ProtonMail kan derfor håndtere de daglige e-postene dine uten problemer.

Sikkerhet

Siden Hillary Clintons presidentkampanje fra 2014 ble fullstendig utslettet på grunn av en e-kontrovers, har sikkerhet blitt et konsekvensemne.

Med base i Sveits har ProtonMail de sterkeste personvernlovene under strenge beskyttelseshandlinger som DPA og DPO for både enkeltpersoner og selskaper.

ProtonMail dpa_and_dpo

Det er nok for lovene, la oss snakke om hva slags sikkerhet ProtonMail faktisk tilbyr:

End-to-End Encryption

ProtonMail end-to-end_encryption

Hva ende-til-ende-kryptering i utgangspunktet betyr er at dataene som overføres fra det ene stedet til det andre er passordbeskyttet til alle tider.

Dataene på ProtonMails servere, dataene i innboksen din og dataene på mottakerens konto er forseglet stengt gjennom kryptering.

Derfor er sjansene for brudd på tredjeparter mindre. Det som er mer er at ProtonMail ikke selv kan berøre dataene dine på grunn av krypteringsbestemmelsen som gjør datagjenoppretting umulig.

En bitter-søt sannhet, men å huske passordet er ditt eneste ansvar, å beskytte kontoen din er deres.

Maskinvarenivå

ProtonMail maskinvarenivå-sikkerhet

Annet enn å bruke ekspert-sikret åpen kildekode, har ProtonMail servere over hele Sveits for ikke å la dataene dine gå inn i skyområdet, noe som betyr at det KUN vil være tilgjengelig for deg.

Deres primære datasenter ligger 1000 meter under jorden for å beskytte serverne mot naturlige eller menneskeskapte skader og dekket med sikkerhet.

Alle dataene er lagret på harddisker med høy tetthet som er kryptert til randen, så selv om dataplasseringen er konfiskert, forblir informasjonen din urørt.

Anonymitet

ProtonMail vendetta-4822543_1920

Dette er hva som virkelig skiller ProtonMail fra resten: Ingen sporing eller logging. De fleste nettsteder som lover personvern, holder i det minste logg på IP-en.

Ikke tilfelle her, ProtonMail vet ikke en gang hva som er i e-postene dine siden alt er kryptert.

Ingen IP-adresse, ingen metadata, ingen målrettede annonser, ingen personlig identifiserbar informasjon for å spore deg. For menneskene som dør for privatliv, høres det ut som en drøm.

Takeaway her kan oppsummeres som kryptering er umulig å slå, dataene dine er sikret under de sterke lovene; servere og ingen dataregistrering eller interferens av noe slag.

Kundeservice

Husker du sist du trengte kundestøtte på grunn av problemer med e-posten din? Ja, jeg heller. Nå er det fornuftig hvorfor folk flest har en tendens til å hoppe over denne delen. E-postadressen, hva er det verste som kan skje?

Hvis du har lest hele tiden, har jeg nevnt noen lekkasjer per e-post; brudd. Problemer oppstår hele tiden. Ingen tjenester er perfekte, og når det er tid for å spørre hjelp, er dette det eneste stedet som kan ordne det.

ProtonMail customer_support

Support-delen finner du på ProtonMails hovednettsted. Som du ser, er det 5 seksjoner for å kategorisere problemet ditt med merknader som ‘jeg har’, ‘jeg trenger hjelp’ og ‘jeg vil’. Dette er ProtonMails kunnskapsbase.

ProtonMail web_app

Ved å klikke på fanen Web-appen falt to alternativer for ‘Problemer med innlogging eller registrering’ og ‘Andre problemer’..

ProtonMail web_app

Ved å klikke på ‘Andre problemer’ ble det åpnet for ytterligere 4 alternativer som inneholdt underemner for detaljerte artikler som løser problemet.

ProtonMail support_form

Bortsett fra kunnskapsbasen, er det et ‘Support Form’ eller et e-postsupport for billettsystem som kan brukes til å rapportere eventuelle problemer / problemer.

Det er også en ekstern side som kan brukes til å rapportere eventuelle feil på nettstedet.

Som pakker opp sikkerhetsdelen. Du får en detaljert kunnskapsbase og e-poststøtte for å rapportere og få hjelp angående hva som helst.

Pros

 • Premium utseende og brukervennlig brukergrensesnitt som ikke går på akkord med sikkerhet
 • Mulighet for å ikke bruke en sekundær e-post eller et telefonnummer for å registrere deg som gir en helt isolert opplevelse
 • Ingen IP-logging, sporing, ingen annonser, ingen metadata, derav ingen personlig registrering av noe slag
 • End-to-End-kryptering for det ytterste sikkerhetsnivå. Ingen vet hva som er i innboksen, bortsett fra deg
 • En av de raskeste registreringsprosedyrene som noen gang er sett. Hele prosessen tar omtrent 4 minutter eller mindre
 • Den VISIONÆRE planen leveres med ProtonVPN for ytterligere å kryptere nettverket ditt og bekjempe sensur

Ulemper

 • Kundestøtte føltes mye som mangler uten mulighet for live chat, noe som er mer å foretrekke enn e-poststøtte
 • Valgfri sekundær e-post gjør gjenoppretting umulig. Det er tryggere siden kontoen er koblet til noe annet, men også litt risikabelt
 • Siden det er mindre kontroll av selskapet selv, blir moderering vanskelig. For eksempel kan spamming være et problem siden dataene til enhver tid er kryptert.

Konklusjon

Så etter at vi har lagt ut alt som får ProtonMail til å krysse av, er det verdt å anbefale og bytte i 2020 og fremover? For å si det enkelt:

JA. 100% JA.

I en verden i dag hvor personvern og sikkerhet har blitt prioritert, trenger vi ProtonMail. Der de fleste e-posttjenester mislykkes i sammenligning, er at de er avhengige av en ekstern e-post / telefonkobling for å koble seg til kontoen din.

Denne eksterne lenken er ofte manipulerbar å spore; loggfør detaljene dine og bruk ofte disse detaljene (ser på deg Gmail) til å målrette annonser mot deg.

ProtonMail avstår fra ekstern lenke og gir deg den e-posttjenesten du fortjener. Total datakryptering, en tennfri; rask brukergrensesnitt og fullstendig anonymitet er det som gjør ProtonMail til en verdig anbefaling.

Prøvde du ProtonMail eller har brukt det i lang tid? Hvordan var opplevelsen din? Har du noen tanker du kanskje vil dele? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map