Shopify Review – Min personlige erfaring med fordeler og ulemper

Å ruste opp for en e-handelslansering er ingen liten oppgave. Selv om det er utallige viktige beslutninger som skal tas, er det få som er like viktige som netthandelsplattformen du velger.


I denne artikkelen vil jeg tilby min personlige innsikt og gjennomgang av Shopify-plattformen.

Å velge Shopify var ikke en lett beslutning. Mens det er mer enn hundre e-handelsplattformer å velge mellom, alt fra frittstående (som Shopify og BigCommerce) til integrasjoner med eksisterende nettsteder (tenk Woocommerce eller eCommerce-tillegg for Wix).

I denne Shopify-gjennomgangen tar jeg deg gjennom fordeler og ulemper, så vel som elementene som skilte meg mest ut når jeg valgte plattformen.

Jeg vil også grave i andre elementer jeg oppdaget når jeg kom inn i backend av systemet, som oppsett og brukervennlighet.

GJENNOMGANGSOVERSIKT

Hopp for å lese spesifikke seksjoner ved å klikke på følgende lenker

 1. Hva er Shopify
 2. Pros
 3. Ulemper
 4. Enkel oppsett
 5. Utvides med Shopify Customization
 6. Hvordan legge til produkt i Shopify
 7. skalerbarhet
 8. Shopify mot Magento-sammenligning
 9. Konklusjon

Hva er Shopify?

Shopify er det som er kjent som en vert e-handelsplattform som gir alt en bedriftseier trenger for å konfigurere, lansere og administrere en nettbutikk – det eneste du trenger å levere er produktet og innholdet.

shopify_review

Multikanalstjenesten ble lansert i 2004 og har vokst til å være vertskap for over 500 000 bedrifter i 175 land.

Ifølge en utgivelse fra 2017 har plattformen vokst årlig med en gjennomsnittlig hastighet på 74% og generert mer enn $ 40 milliarder i salg blant sine kjøpmenn.

Fordelene med Shopify:

En del av veksten (og noen få av grunnene til at jeg opprinnelig ble tiltrukket av Shopify) kan tilskrives kjernefordelene med plattformen:

 • Enkel å bruke: Plattformen blir ofte annonsert og spionert som den er enkel å bruke og administrere, med et strømlinjeformet sentralt dashbord som lar deg nå og administrere hele butikken din med bare noen få klikk.
 • Har vakre, profesjonelle temaer: Selv de beste produktene vil slite med å flytte inn i en stygg butikk. Shopify er kjent for å ha et stort volum av mobile responsive temaer og design som serverer spesifikke bransjer. Premium-temaer er tilgjengelige for kjøp, så vel som et utvalg gratis temaer. Alle er profesjonelt designet og bygget for å maksimere konverteringer.
 • Super skalerbar: Du vil sikre at plattformen du velger skal vokse med virksomheten din, slik at du aldri trenger å bekymre deg for å migrere til en annen leverandør. Shopify tilbyr skalerbare priser og funksjoner for å matche vekst med bedrifter av alle størrelser fra oppstart til bedrifter. Det er en omfattende eCommerce-løsning som er fremtidssikret takket være omfattende utvikling, support og tredjepartsintegrasjon for å utvide funksjonssett.
 • Rask & Sikker: Som en hostet løsning er all serversikkerhet dekket av Shopify. Filene og kundedataene dine er sikre på servere designet for å håndtere enda massiv tilstrømning av kunder, så butikken din laster raskt selv på mobile enheter.
 • Har fantastisk kundeservice: Etter å ha jobbet med andre plattformer, vet jeg at det er frustrerende å ha et problem etter timer og ikke kunne nå noen. Shopifys supportteam er tilgjengelig døgnet rundt.
 • Rimelig: Bortsett fra den rimelige månedlige prisen (med to veldig lave prisplaner for å få nye forhandlere i gang) tilbyr Shopify også konkurransedyktige, lave kostnader per transaksjon – lavere enn mange andre plattformer og betalingsprosessorer. Det er til og med en innebygd betalingsportal (Braintree), noe som gjør det enkelt å konfigurere og begynne å behandle betalinger så snart butikken din blir startet.

Ulempene med Shopify:

Selvfølgelig var det noen ulemper å ta hensyn til før jeg til slutt slo seg ned på Shopify:

 • Begrensninger i tilpasning; Shopify bruker et tilpasset språk i stedet for å gi tilgang til redigering av PHP som noen andre eCommerce-plattformer
 • Innholdsmarkedsføring er ikke det beste – ting som e-posten som er forlatt handlekurv og bloggfunksjonaliteten er ganske begrenset sammenlignet med en plattform som Woocommerce som er bygd rundt innholdsstyring.
 • Eksportering er ikke så enkelt som det skal være – Shopify slags låser deg inn, så hvis du noen gang har ønsket å flytte til en annen plattform, vil det være litt arbeid i migrasjonen.
 • Shopify begrenser apper på markedet, så det er langt færre å velge mellom sammenlignet med andre plattformer. Fordelen med dette er at de godkjente appene er av høy kvalitet, oppdateres regelmessig og tilbyr de beste funksjonelle tilleggene til Shopifys egen plattform
 • Skjeve tungt mot de amerikanske og britiske markedene; plattformen tilbyr ikke flerspråklig støtte slik at globale butikkfronter er et problem. Selskapet har bare lagt til seks nye språk i 2018, men de er fremdeles i betatesting.

Det er bare en kort liste over fordeler og ulemper ved å bruke Shopify. La oss komme inn på de viktigste områdene som er mest relevante for bedriftseiere, og hva jeg veide tyngst både under utvelgelse og når jeg satte opp den første butikken med Shopify.

Prøv Shopify gratis nå

Enkel oppsett

Med mindre du er ekstremt teknisk erfaren, vil du velge en e-handelsplattform som tilbyr den enkleste ruten for å få satt opp.

Selv om jeg har erfaring med design og tilpasning av nettsteder, er det siste jeg vil bruke tiden min på å tilpasse et nettsted. Du kan miste utallige timer i CSS og PHP.

En av de mest attraktive fordelene med Shopify er det brukervennlige grensesnittet; det er ingen kodingsopplevelser som trengs for å utvikle en tilpasset, unik Shopify-butikk.

Shopify tilbyr en rekke alternativer, slik at du kan gjøre justeringer og velge hva som fungerer best for deg, fylle ut noen blanke og den tilpassede butikken er klar.

Som alt er det fortsatt litt av en læringskurve, men det intuitive grensesnittet til Shopify gjør alt lett tilgjengelig og enkelt å finne.

Oppretting av konto

På bare noen få trinn kan du få butikken din online og funksjonell. Shopify tilbyr en første 14-dagers prøveperiode som ikke krever noe kredittkort for å komme i gang.

Bare skriv inn din personlige informasjon, navngi butikken din, så starter du umiddelbart i Shopify-oversikten på bare noen få minutter.

Oppretting av konto

Fra dette dashbordet kan du enkelt navigere til hvert segment av butikken din.

Hjem-delen gir en oversikt over hva som skjer med virksomheten din. Hovedpanelet, også startskjermen, gir et øyeblikksbilde av salg, ordrer, salgsoppdeling og spørsmål om å få butikken til å flytte.

Ordrene

Bestillingsmenyen tar deg direkte til din ordrehåndteringsside hvor du kan spore, se og administrere alle bestillinger gjort av kunder.

Du kan til og med utarbeide nye bestillinger manuelt og få detaljer om forlatte kassa.

Ordrene

Produkter

Hver e-handelsbutikk trenger produkter, og produktmenyen gjør det enkelt å manuelt legge til og konfigurere produkter eller importere eksisterende produktbeholdning, aktivere sporing av lager og organisere alle kategoriene og samlingene dine.

shopify produkter du vil legge til

kunder

Du kan spore detaljene til kunder som legger inn bestillinger ved å bruke kundemenyen.

Shopify tilbyr en grunnleggende CRM som en del av plattformen, så ikke bare kan du importere kunder, du kan administrere alle granula-kundedetaljene fra dette segmentet og se deres kjøpshistorikk.

kunder

Analytics

De mest vellykkede e-handelsmerkene tar datadrevne beslutninger. Shopifys innebygde analyser gir et vell av rapporter du kan utnytte for å utvide virksomheten din. Dette inkluderer:

 • Lagre konverteringer
 • Gjennomsnittlige ordreverdier
 • Returnerer kundepriser
 • Topp ytende produkter
 • Topp henvisningskilder
 • Salgs- og anskaffelsesrapporter
 • Atferdsrapporter
 • Omfattende kunderapporter

Det er til og med markedsførings- og økonomirapporter som hjelper deg med å ta de riktige kampanjevedtakene som gir størst innvirkning på deg og resultatet.

Shopify Analytics

Online-butikk

Dette er kjøttet i eCommerce-butikken din der du kan tilpasse og gjøre nettbutikken din til din egen.

Online-butikk

Online Store-menyen lar deg justere utseendet og følelsen av butikken din med bare noen få klikk – ingen kode- eller designferdigheter er nødvendige.

Dette inkluderer redigering av sider, lagt til blogger, navigasjon og generell tematilpasning.

Prøv Shopify gratis nå

Utvides med Shopify Customization

Tilpasning er en viktig del av å sette opp en hvilken som helst nettbutikk – du vil tross alt ha en butikk som representerer merkevaren din, personlighet, budskap og gir en hyggelig visuell opplevelse.

Mest av alt ønsker du en enkel design og tilpasningsopplevelse. Shopifys tilnærming til tematilpasning er ikke akkurat revolusjonerende.

Hvis du ser på mange e-handelsplattformer, inkludert de som er integrasjoner i motsetning til frittstående plattformer, tilbyr mange en forenklet klikk-til-design-tilnærming.

Når jeg lette etter en e-handelsplattform trengte jeg tre nivåer av tilpasning:

1. Plattformen må se frisk, ren og funksjonell ut av esken. Det bør ikke være behov for omfattende tilpasninger for å gjøre det ser attraktivt ut for gjennomsnittskunden.

Shopify, Woocommerce, BigCommerce og utallige andre plattformer oppfyller dette grunnleggende kravet, så det er nødvendig å begrense det litt mer.

2. Plattformen skal være enkel å tilpasse og forbedre uten designbakgrunn eller ansettelse av en ekspertdesigner. Mange plattformer tilbyr et visst nivå av innebygde temaer som en del av salgsargumentene, men mange av dem er ekstremt enkle med den lille wow-faktoren.

Shopify har imidlertid over 170 tilpassede (profesjonelt designede) temaer som er like attraktive som de er enkle å tilpasse.

enkelt å tilpasse shopify

3. Plattformen skal tilby dypere tilpasning når den er nødvendig, men ikke påkrevd.

Det er her så mange plattformer og integrasjoner kommer til kort når de begrenser tilgangen til det du kan endre og endre, eller filstrukturen deres er så kompleks at det er vanskelig for folk flest å lære og navigere, noe som gjør det til en tidkrevende prosess.

Shopify gjør videre designtilpasning til en lek hvis du ønsker dypere kontroll.

For de fleste startups og nye nettbutikker er den grunnleggende tilpasningen og det ekspansive biblioteket med profesjonelle temaer mer enn nok til å komme i gang.

Men vet at butikken din kan tilpasses høyt og tilpasset merkevaren og preferansene dine når du skalerer bedriften.

Derfor opererer merker som Red Bull, Kylie Cosmetics og MVMT Watches via Shopify-plattformen.

Legge til produkter

En visuelt tiltalende butikk er bare det første trinnet – du må laste inn produkter på et tidspunkt.

Etter å ha brukt Woocommerce, Wix, Volusion og BigCommerce kan jeg si at jeg fant Shopifys tilnærming til å legge til produkter som den mest strømlinjeformede og rett frem tilnærming til nå.

Hvis du noen gang har satt opp et blogginnlegg i WordPress eller fylt ut et skjema på nettet, har du innsikt i å legge til produkter i Shopify.

Å legge til et produkt kan gjøres i løpet av klikk; legg til tittelen, beskrivelsen, bilder, tilordn en samling, angi priser, konfigurer varebeholdning og frakt, og du er klar.

Legge til produkter Shopify

Du kan raskt legge til varianter til ethvert produkt og til og med konfigurere grunnleggende SEO-innstillinger per produkt.

Hvis du har mye inventar, kan prosessen for manuelt legge til produkter være kjedelig. Shopify tilbyr enkel produktimport til en CSV-fil, slik at du kan laste opp alle produktene dine.

De gir til og med en mal inkludert prøveprodukter for å hjelpe deg å fylle de nødvendige feltene.

administrer lagerbeholdningen

Når produktene er lastet inn, tilbyr Shopify alle verktøyene du trenger for å administrere varelageret ditt (inkludert lagersporing for å holde deg på topp med lave lagertellinger)

administrer varelageret ditt 2

I tillegg til et sentralt dashbord for å administrere lageroverføring hvis du takler innkommende lager fra leverandører (utenom å lage og selge dine egne produkter).

administrer varelageret ditt 3

De andre plattformene jeg nevnte tilbyr manuell produktinnføring, og noen, som BigCommerce, tilbyr også batchproduktimport.

Fra min erfaring, fra et brukervennlig perspektiv, var Shopify den enkleste med tanke på klikk for å fullføre.

Skalerbarhet med Shopify

Hvem som helst kan starte en grunnleggende Shopify-butikk og velge mellom en av flere planer som tilbyr forskjellige funksjoner basert på forretningsbehov.

Dette er nyttig for oppstart med lite trafikk og et lite antall ordrer de første dagene.

Når bedriften vokser langs kundebasen, rekkevidden og bestillingsvolumet, er det utrolig enkelt å bytte plan, siden det ikke er noen kontrakt eller innlåsning til noen av planene.

Skalerbarhet med Shopify

Når du oppgraderer planen din, har du tilgjengelige funksjoner på skalaen med bedriften, inkludert:

 • Ytterligere personalkontoer slik at ditt voksende team kan få tilgang til og hjelpe med markedsføring, ordrehåndtering, kundeservice og mer
 • Reduserte kostnader per transaksjon
 • Lagt til salgsfremmende funksjoner som gavekort
 • Forbedrede kundeoppbevaringsverktøy som forlatt vogngjenoppretting
 • Profesjonell og avansert rapportering og mer

Hvis nettbutikken din eksploderer i volum, som er drømmen til enhver nettbutikk, har Shopify en ekstra plan for å tilby maksimal skalerbarhet.

Shopify Plus-planen er en løsning i bedriftsnivå for kjøpmenn og store bedrifter med stort volum.

Ikke bare vil Shopify Plus gi deg uovertruffen skalerbarhet, den tilbyr også den typen tilpassing som detaljister ofte oppsøker gjennom open source-plattformer som Magento.

tilpassing forhandlere med shopify

Skalerbarheten kommer fra en plattform som Shopify har designet for generering av hastighet, pålitelighet og etterspørsel. Bare noen få av fordelene med Shopify plus inkluderer:

 • Over 10 000 topp bestillinger per minutt
 • Garantert 99,98% oppetid
 • Ubegrenset båndbredde og ubegrenset transaksjoner (mange andre plattformer begrenser transaksjonsvolumet)
 • Nivå 1 PCI DSS-kompatibel for forbedret utsjekking og sikkerhet
 • Integrering med ERPer og CRMer sammen med full front-end-kodekontroll (de grunnleggende Shopify-planene tilbyr begrenset kodetilpasning)

I gjennomgangen av andre plattformer har jeg ennå ikke sett skalerbarhet på dette nivået uten behov for omfattende utviklingsferdighetssett eller utviklere på hånden (for eksempel med Magento).

Mange plattformer, som Woocommerce, skaler ganske enkelt ikke på bedriftsnivå og er mer rettet mot startups og mellomstore bedrifter.

Shopify mot Magento-sammenligning:

Shopify og Magento er to av de mest populære e-handelsplattformene som for øyeblikket er tilgjengelige, og mens de begge åpner for opprettelse av en nettbutikk, er de veldig forskjellige systemer.

Den største forskjellen mellom Magento og Shopify er i koden; Shopify bruker et kodesystem som heter Liquid og er en proprietær plattform, så det er noen begrensninger på tilpasningen som kan finne sted.

Magento derimot er PHP-basert og åpen kildekode som tilbyr mer ekspansive alternativer og langt færre begrensninger med tilpasninger.

Det gir Magento ganske ubegrenset skalerbarhet, og merker kan skape praktisk talt alle slags butikkfunksjonaliteter ned til å bygge helt unike utvidelser.

Ulempen med den åpne kildekodeplattformen er at du enten trenger å ha en utvikler for hånden for Magento eller noen alvorlige ferdigheter innen PHP-tilpasning for å få Magento til å gjøre det du vil.

A. Produktoppføring

Totalt sett hvis du stabler Magento mot Shopify, er Shopify kjent for sin brukervennlighet i oppsett, konfigurasjon, produktkonfigurasjon og ordrehåndtering.

Det er grunnen til at så mange ikke-utviklere velger Shopify fremfor mer open-source plattformer som Magento og Woocommerce – det er den raskere konfigurasjonen og den enkleste tilnærmingen til å lagre tilpasning uten å være for begrensende.

Magento tillater samme type forenklet produktinnføring og konfigurerbare produkter … når du har plattformen konfigurert, konfigurert og designet.

Med Shopify kan du ha butikken din på mindre enn en time, inkludert design, tilpasning og levende produkter. Det er bare ikke mulig med Magento.

B. Integrasjon med tredjepartssystemer og verktøy

Integrasjon er et av områdene der Magento ofte fanger oppmerksomheten til online forhandlere. Det er et robust verktøy med tusenvis av tilleggsutvidelser (både betalt / premium og gratis).

Sammenlignet med noen hundre kjerneapper og tilleggsprogrammer med Shopify, og det er lett å se hvor Magento kan ta ledelsen.

Det som skiller Shopify ut med sin markedsplass er at Magento er åpen kildekode – noe som betyr at praktisk talt hvem som helst kan lage utvidelser for Magento uten garanti for kvalitet og funksjonalitet (eller hvor lenge de vil bli støttet).

Magento-utvidelser har også en tendens til å gi veldig spesifikk funksjonalitet som kan føre til et oppblåst utvidelsesbibliotek.

Magento-utvidelser

Det kan være et mareritt for butikkeiere som vil flytte til en annen plattform senere, men synes at Magento-utvidelsene ikke overføres.

Du vil enten miste den funksjonaliteten, eller du kan slutte med en kostbar utvikler som prøver å gjenskape tapt funksjonalitet.

Shopify-apper blir derimot nøye gjennomgått og kontrollert for å sikre at bare de beste appene er tilgjengelige på markedet.

Fordi Shopify er ledende innen e-handel, sikrer tredjepartsutviklere som oppretter apper nesten alltid kompatibilitet med Shopify først.

shopify verktøy

Dette gir deg det beste utvalget av de mest innovative og oppdaterte verktøyene for å utvide funksjonaliteten til nettbutikken din.

Og listen over kvalitetstillegg vokser stadig, inkludert tjenester for å forsterke butikken din, for eksempel:

 • Markedsføring og kampanjer
 • Salgsverktøy
 • Sosiale medier og sosial bevis integrasjon
 • Frakt- og oppfyllingsapper
 • Bedre lagerkontroll
 • Regnskap og rapportering
 • Integrering av kundeservice og kundeforholdsadministrasjon
 • Betalings prosessering

Selv om integrering kanskje ikke virker som et beslutningssted for en make-it-eller-break-it for en ny bedriftseier, vil du ha de mest pålitelige og best-ytende appene når du skaler opp bedriften.

Den opprinnelige funksjonaliteten til Shopify er fantastisk, men jeg fant en rekke verktøy som tillot meg å legge til funksjoner som er spesifikke for virksomheten min som forbedret effektiviteten og gjorde at jeg kunne endre Shopify for å passe til forretningsmodellen min i stedet for å justere forretningsmodellen min slik at den passer til plattformen.

C. Prissammenligning

De vanlige Shopify-planene, der de fleste startups og små bedrifter vil begynne, er alle designet for å tilby det største utvalget av egen funksjonalitet til en overkommelig pris.

shopify priser

Sammenlign det med priser for Magento, og du ser raskt forskjellen i rimelig pris og hvordan Shopify er innrettet til å støtte startups og voksende småbedrifter.

megento priser

Mens Bigcommerce tilbyr konkurransedyktige priser, er det andre begrensninger, for eksempel inntektsdeksler – standard Bigcommmerce-plankapslene til $ 50 000 per år og pluss (mest populære) planskap til bare $ 150 000 per år i omsetning.

Sammenlign det med Shopify der alle planene tilbyr ubegrensede produkter, ubegrenset båndbredde og lagring på nettet og uten inntekt.pris på bigcommerce

Andre forskjeller mellom Shopify og Magento

Hvis du prøver å finne ut om du vil starte butikken din med Shopify eller Magento, og prisene alene ikke har svingt deg i noen retning, bør du vurdere disse punktene:

 • Du trenger en Magento-utvikler for hånden eller være villig til å investere mye tid på å lære å bruke plattformen – spesielt hvis du vil tilpasse den.
 • Du får null støtte fra Magento med mindre du er villig til å bruke $ 25 000 per år for Enterprise-støtte (alle Shopify-planer kommer med 24/7 support).
 • Du kan distribuere en Shopify-butikk for mindre enn $ 1 000 sammenlignet med $ 25 000 000 for Magento sammen med tilpassede utviklingskostnader.
 • Shopify foretrekkes av utviklere for den omfattende og detaljerte API-dokumentasjonen – et must for de som trenger ytterligere integrasjoner.
 • Shopify er en hostet løsning; Magento vil kreve serverinvesteringer inkludert den månedlige kostnaden, samt at en utvikler / selskap tilpasser infrastrukturen for serveren din.
 • Siden Magento ikke er vert og åpen kildekode har du mer kontroll over SEO, men igjen, trenger du en utvikler for å tilpasse plattformen, og det er uendelige utvidelser å velge mellom. Shopify tilbyr naturlig SEO-funksjonalitet sammen med påviste, velprøvde SEO-apper på markedet fra pålitelige merker.

Bubblegum Shopify InfographicShopify SEO

Innpakking – Gjør Shopify til den valgte plattformen din

I tiden jeg har brukt Shopify til e-handel, har det raskt blitt min favoritt sammenlignet med andre plattformer jeg har brukt, inkludert Prestashop, Magento og Woocommerce.

Som en oppstart i online detaljhandel tilbyr den den enkleste tilnærmingen for å komme i gang og få lanserte produkter, enkel ordrehåndtering og frakt, enkel tilpasning, rimelig tilgang til online salg og en rekke originale funksjoner som vil hjelpe deg med å markedsføre og selge produktene dine.

Tillegget av pålitelige apper av høy kvalitet gir enhver virksomhet (fra oppstartbutikker til eksisterende SMB-forhandlere) de ekstra funksjonene du trenger for å oppnå mål uten betydelig kostnad.

Så selv med investeringen i å forbedre plattformen og markedsføringskostnadene har du fortsatt en sunn margin for produktene du selger.

Det viktigste er at Shopify tilbyr den raskeste, enkleste oppføringen når du skal få en butikk på nettet. Å opprette en ny butikk kan gjøres på få minutter, og tilpasningen og produktopplastingen kan ta mindre enn en time.

Hvis du vil få en butikk raskt på nettet, med minimale investeringer enn tid, er Shopify den beste e-handelsplattformen for å gjøre nettopp det.

Prøv Shopify gratis nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map