Shopify vs SquareSpace: Head to Head Comparison (2020)

Til tross for at jeg er veldig involvert i verdenene til Shopify og Squarespace – nettstedsbygging, butikkbygging, netthandel osv. – pleier jeg å blande disse to navnene opp. Hvorfor? Vel, jeg antar at fordi jeg ofte ser reklame for begge deler, og de er de to store “S” -navne i bygging av programvare.


Selv om det er sant at disse to selskapene overlapper hverandre, er de også ganske forskjellige. Shopify er det mest etablerte kommersielle navnet innen e-handelsprogramvare, og har tilrettelagt over 82 milliarder dollar i salg siden grunnleggelsen i 2006.

Squarespace gir enkel bygging av nettsteder og ble grunnlagt i 2003. Det er kanskje ikke den eneste populære nettstedbyggeren (vi har ikke eksakte tall for disse tingene, for å være ærlige), men det er absolutt et av de mest gjenkjennelige merkene.

Begge selskapene kan hevde, som en del av sin popularitet, mange store navn som har signert på deres tjenester. Et par av Shopifys store kunder inkluderer Kylie Jenners selskap og Nestle.

Squarespace, med mer fokus på en appell til reklamer, har Idris Elba og Keanu Reeves under beltet.

Woah. Shopify og Squarespace er tydelig ledere på sine respektive felt. Anta at disse to store navnene skulle slå sammen – hvem ville vinne?

Dette er selvfølgelig ikke en hypotetisk. Nettstedsbyggere strekker seg nesten alltid til netthandel, som betyr butikkbygging. Mens stort sett alle de populære enkle nettstedskaperne annonserer e-handelsfunksjoner, er Squarespace unikt i sitt hovedfokus på frilansere, reklamer og små bedrifter..

Så det er overlappingen, og den interessante konkurransen det gir. La oss sjekke det ut.

Innholdsfortegnelse

Hopp for å se spesifikk test ved å klikke på følgende lenker

 1. Sammenligning av priser og funksjoner
 2. Maler og apper
 3. Brukervennlighet
 4. Kundeservice
 5. Sikkerhet og pålitelighet
 6. Konklusjon: Hvilket anbefaler jeg?

Sammenligning av priser og funksjoner

Shopify
Square

PlanGrunnleggende ShopifyGrunnleggende
Pris / mo.$ 29 / mo$ 26 / mo
Ubegrensede produkterJaJa
Gratis SSL-sertifikatJaJa
Transaksjonsgebyrer2,0%Nei
24/7 supportJaJa
Online-butikkJaJa
GavekortNeiNei

La oss først se på prisene og funksjonene du får for dem.

Squarespace sine priser er litt mer kompliserte i forhold til Shopifys.

priser på nettbutikk

Squarespace har to typer planer, en for netthandel og en annen for nettsteder, og hver type har to nivåer. Du tror at fordi vi sammenligner med Shopify, vi bare trenger å se på disse to Squarespace-planene. Nei.

nettsteder for prisfastsetting

Squarespace sin “Business” -nivå for normale nettsteder har også e-handelsfunksjonalitet.

Dette betyr at du faktisk kan få e-handelsprogramvare gjennom Squarespace for startprisen på $ 18 i måneden. Hvis du gjør det, vil du få en transisjonsavgift på 3%, men du kan legge til popup-vinduer, selge ubegrensede produkter, godta donasjoner, få et gratis domene og i utgangspunktet bruke en full e-handelsserie (inkludert lagerstyring, ordrehåndtering, etc).

Hvis du vil bruke “nettbutikk” -planene, får du noen ekstra fordeler i tillegg til alt det ovenstående: du kan fjerne transaksjonsgebyrer, få ubegrensede bidragsytere, få tilgang til bedre handelsmålinger, bruke etikettutskrift, få en sikker utsjekking på ditt eget domene, legg til kundekontoer eller abonnement og mye mer.

Selvfølgelig er noen frynsegoder forbeholdt forskjellige nivåer, men med en rekkevidde fra $ 18 til $ 40 i måneden (faktureres årlig – disse er dyrere hvis de betales månedlig), klarer Squarespace å tilby massevis av e-handelsverktøy og fordeler.

Nå for Shopify.

Shopify-prising

Så langt som hovedplanene går, starter en startnivåplan med alt du trenger, og de større planene legger i utgangspunktet til noen verktøy og frynsegoder (spesielt fraktfradrag). Grunnleggende funksjoner inkluderer ubegrensede produkter og ordreoppretting, den komplette butikkbygger-programvaren, rabattkoder, salgskanaler og så videre.

Du har begrenset personalkontoer du kan ta på deg uavhengig av nivå, og folk på første nivå kan ikke bruke gavekort eller få tilgang til avanserte rapporter.

Etter min erfaring er butikkbyggingsprogramvaren samt oppretting av produkter, ordre, kupong og rabatt veldig robust med Shopify. Du kan redigere ting med en veldig god detaljnivå, og alt kommer ut av boksen.

Dette gjelder også Squarespace etter min erfaring – Squarespace forenkler ikke eller reduserer detaljene du kan administrere i butikken din, selv om det ikke er fullt ut på Shopifis nivå.

Squarespace tilbyr en liten fordel ved å ha et enkeltsidet kassealternativ. Shopify gjør det ikke, selv om du bruker Advanced Shopify. Dette er ikke en stor fiasko, men er overraskende fra et ledende merke (da du vil gjøre det så enkelt som mulig for kundene å kjøpe).

Så langt det leveres, tilbyr begge selskaper noen fordeler og rabatter, men på forskjellige måter.

Shopifys fraktrabatter er store, opptil 64% for Basic Shopify og 74% for Advanced Shopify. Selv om du ikke nødvendigvis får disse beløpene hver gang, er det betydelige rabatter som gjør det mer attraktivt for kundene å bestille produktene dine.

I tillegg kommer alle kontoer til å skrive ut fraktetiketter, og de to sistnevnte planene har USPS Priority Mail Cubic-priser – dette vil belaste pakker basert på størrelse, ikke vekt (under visse parametere) som kan redusere prisene for selgere betydelig.

Disse tingene er en del av det som gir Shopify så enorm appell til bedrifter i alle størrelser. Hvordan går Squarespace?

“Nettstedet” -planen med e-handelsfunksjonalitet har ikke egentlig forhåndsinnstilte frakt. Imidlertid gjør planene for “nettbutikk”: Begge får utskrift av bulketiketter, som hos Shopify. Det høyeste nivået har en avansert fraktkalkulator, som er nyttig – men alle Shopifis planer har fraktkalkulatorer.

Squarespace sin “Advanced Online Store” -plan lar deg bruke gratis fraktrabatter på produkter automatisk i kassen. Du kan ikke angi fraktpriser per produkt, så et gratis fraktalternativ vil bli gjort tilgjengelig for alle kunder – det er litt komplisert, og du må være i den avanserte planen for å utøve kontrollen over det mest ønskelige.

De mindre avanserte Squarespace-planene lar deg opprette rabatter som kundene kan bruke på frakt, og dermed mindre direkte motregne gebyrene. Det er litt komplisert: du kan lese her for mer detaljert informasjon.

Dessverre tar Shopify og Squarespace noen transaksjonsgebyrer. Oppgavene varierer fra plan til plan: Shopifys høyeste nivå har den laveste satsen på 2,4% + 0,30 dollar for online kjøp via kort. Prisene varierer hvis du bruker Shopifys prosessor for å ta betalinger personlig, pluss at det er gebyrer for å bruke andre betalingsleverandører enn Shopify Betalinger.

Squarespace tar bare transaksjonsgebyr for sin forretningsplan (som nevnt), den andre “Nettsteder” -nivået. En av de to “Online Stores” -planene fjerner transaksjonsgebyr, så du trenger ikke å gå langt for å unngå dem.

Her er en siste ting jeg synes er verdt å nevne: dropshipping. Shopify er industriledende delvis på grunn av hvor enkelt det er å gjøre dropshipping. Dropshipping betyr i utgangspunktet at du, en butikkeier, vil ha en tredjepart (som driver et lager, antagelig) sende et produkt bestilt av en kunde direkte til kunden. Dette betyr at kunden vil bruke butikken din, men du vil ikke pakke ut produktet selv.

oberlo-verk

Shopify bruker Oberlo for å gjøre dropshipping utrolig enkelt. Og det fungerer, ærlig talt, som et under. Squarespace har et resultat: i stedet for Oberlo, integreres Squarespace med Printful.

integrering

Problemet er at du bare kan bruke Printful-integrasjonen med den avanserte butikkplanen (det høyeste nivået), og folk på Shopify kan bruke Oberlo når som helst, pluss Oberlo er helt gratis å bruke så lenge du har en Shopify-konto (selv om du kan oppgradering for høyere Oberlo-nivå).

Så for å oppsummere tingene, har Shopify og Squarespace begge veldig gode funksjoner, og Squarespace har generelt rimeligere priser mellom nivåene. Squarespace tilbyr til og med noen verktøy som Shopify ikke gjør før senere lag, som kan være rimeligere, og som fjerner transaksjonsgebyr tidlig.

Når det gjelder frakt, gjør Shopify imidlertid rabatter mye enklere å jobbe med og automatisk. Squarespace-brukere har tilgang til rabatter, og den avanserte planen kan være en bedre avtale til tider, men ikke alltid. I tillegg er Shopify helt overlegen for dropshipping.

Disse tingene er viktige, men når du oppretter en nettbutikk, utseende og ekstra, er ikke-standardverktøy virkelig viktige deler av e-handelsfunksjonalitet også.

Maler og apper

Maler og design er veldig viktig for både Shopify og Squarespace – begge markedsfører seg selv som flotte steder for vakre butikkplasser og nettsteder. Hvis du ser på netthandel, er det veldig viktig å ha en nettbutikk som ser bra ut for kundene dine.

Begge selskapene tilbyr en rekke maler, og begge er ganske bra.

Shopify tilbyr noen få dusin temaer, de fleste av dem betalt.

Shopify-temaer

Squarespace tilbyr et lignende antall temaer, men det er en fangst.

Square-tema

Fangsten er at de fleste av Squarespace-temaene er for vanlige nettsteder. Hvis du går til nettbutikkmaler, er det bare noen få å velge mellom. Du kan legge til en butikk i en annen mal, men det er mer en problemfri enn den trenger å være.

Etter min mening har både Shopify og Squarespace vakre temaer. Jeg vil si at jeg generelt foretrekker Squarespace-temaene og synes Shopifys utseende er litt likt – det er imidlertid subjektivt. Fordi Shopifys temaer er rettet spesielt mot butikker, vil jeg si at Shopify vinner ut for temaer / maler.

Imidlertid vil jeg gi Squarespace prisen så langt redigering og nettstedoppretting går. Det er ingen stor forskjell, men Squarespace legger stor vekt på stil og design, og denne investeringen av energi har returnert veldig bra.

Deretter er appbutikken unikt viktig når du bruker en e-handelsplattform. Det er hyggelig å få så mye “ut av boksen” som du kan, men du kan ikke alltid stole på det.

Shopify fører når det kommer til apper og installasjoner, etter min mening. Squarespace bygger inn mange integrasjoner i plattformen, noe som betyr at du ikke bruker en app-butikk for installasjoner. Noen integrasjoner er inkludert som standard, og andre kan aktiveres hvis du er villig til å betale.

Du kan se hele listen over integrasjoner som Squarespace støtter her, men det er en anstendig liste. Visstnok støttes alle populære apper og tilleggsprogrammer av Squarespace, og på noen måter kan det være veldig kostnadseffektivt når de er inkludert.

utforme-domene-former

Shopify er annerledes. Shopify har en mer tradisjonell app-butikkstruktur for sine installasjoner. Dette kan høres ut som en dårligere avtale, men jeg tror ikke det er – det er imidlertid sant at det til tider kan bli dyrere.

Shopify-appstore

Fordelen er at du får tilgang til mer enn med Squarespace. Riktignok er det meste av det du vil være interessert i inkludert i Squarespace, men Shopifys app-butikk er levende og utviklende. Du kan finne flere nisjeintegrasjoner, pluss at mange populære er noen ganger gratis.

Til syvende og sist må du se på hvilke apper du tror vil være mest nyttige. Jeg foretrekker Shopify for apper, til tross for at det kan være dyrere, men andre kan synes Squarespace er både enklere og rimeligere, avhengig av hva de trenger å installere.

Dette fører oss til vårt neste viktigste poeng: brukervennlighet.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er en stor avtale for SaaS (software as a service) selskaper. Det er veldig raseri i disse dager – populær programvare og nettsteder prøver å være slanke, moderne, rene og brukbare. Spesielt Squarespace og Shopify markedsfører seg virkelig som ledende innen brukervennlige kreative verktøy.

Her er Squarespace, for eksempel som annonserer den enkle produktstyringen:

produkt-varehandel

Og dette vil være Shopifys tilsvarende:

lett-feature

Begge selskapene forstår behovet for brukervennlighet ganske godt. Heldigvis for oss lever begge selskaper opp til sin egen hype.

Shopify og Squarespace har begge mange funksjoner og lar brukere redigere ting til en høy grad av detaljer, men gjør det rent og greit på samme tid – en mer imponerende prestasjon enn du kanskje tror.

Her er oversikten over SquareSpace sitt dashbord

Firkantet er enkelt å designe

og her er oversikten over Shopifys dashbord

Oppretting av konto

På denne lappen synes jeg Squarespace gjør det litt bedre.

Å redigere butikkdetaljer handler omtrent like enkelt og robust for begge selskaper (selv om Shopify er litt mer dyptgående), men redigeringsdesign er bedre på Squarespace. Det er ikke bare malene du har tilgang til, men verktøyene og funksjonene du får for å redigere malene.

Noe jeg liker mye med Shopify og Squarespace er at de gjør ting enkelt for avanserte brukere. Konkret lar begge selskapene kunder redigere kode direkte hvis de velger å gjøre det. Dette kan gi store detaljer og kontroll hvis du eller noen i teamet ditt har programmeringskunnskap.

Ulempen her er at alle som ønsker å kode på Shopify, må lære seg Shopifys egen designkode, Liquid. En erfaren programmerer kan hente den, men det er fremdeles mer bry enn det som måtte være nødvendig.

væske-oversikt

På Squarespace er det å kjenne de populære språkene Javascript og CSS alt du trenger.

js-css

Kort sagt gir jeg begge selskaper æren for at de har gjort ting enkelt for utviklere og avanserte brukere å ta full kontroll over nettstedet sitt om de skulle ønske det. Dette reduserer dumbing-down-effektene en “enkel” byggherre-applikasjon kan ha. Spesifikt er Squarespace enklere for utviklere som ønsker å redigere direkte.

For å sette sammen alt dette, er både Squarespace og Shopify superenkle å bruke og beholder en grad av kontroll uten å ofre mye brukervennlighet.

Nyansene med dette vil være at Shopify er litt bedre for detaljerte butikkdetaljer, og Squarespace er bedre for design. Pluss at Squarespace er enklere for programmerere, selv om både Shopify og Squarespace er programmerervennlige.

Jeg vil tildele Squarespace for brukervennlighet her, men ting er så nært at det er vanskelig å ringe nøyaktig.

Kundeservice

Siden jeg har lagt vekt på å stresse, trenger selv “brukervennlig” programvare god kundestøtte. Tekniske vanskeligheter skjer selv til de beste, og selv avanserte brukere kan trenge raskt informasjon for å komme ombord til en ny plattform.

Både Shopify og Squarespace har virkelig god kundestøtte. Imidlertid må jeg si at Shopify går den ekstra milen, så jeg begynner med dem.

Den første grunnen til at jeg sier dette er fordi Shopify gir deg tilgang til representanter via live chat, e-post / billettsystem og telefon. I tillegg har erfaringene mine vært responsive og hjelpsomme etter min erfaring.

Shopify-chat

Det er imidlertid mer enn effektive representanter. Shopify har massevis av ressurser på stedet. Noe av det er de essensielle tingene du er vant til å se, for eksempel kunnskapsbasen (også kjent som brukerstøtten).

Shopify-help-senter

Kunnskapsbasen er like omfattende som den beste av dem, med en enorm bredde av artikkelemner. Seriøst kan du finne til og med dine rare spesifikke spørsmål om brukerstøtten.

Shopify har en blogg, som er ganske vanlig, men den har utdanningsressurser som er mer unike og dyptgående. Et eksempel vil være Shopify Academy, som har gratis kurs som kan være nyttige for nybegynnere. Det andre hovedeksemplet er Shopifys samfunnsforum, som lar deg benytte deg av Shopifys store brukerbase og er nyttig for unike problemer eller råd.

En annen ville være Shopify Guides, som er en anstendig samling gratis ebøker som har generelle forretnings- og netthandelsråd. Shopifys to podcaster er like, et slags supplement for de som er interessert, og forretningsleksikonet er ikke noe jeg identifiserer som spesielt nyttig, men er fint å ha likevel.

Shopify Polaris er en super dyptgående guide til Shopifys designstandarder. Det er en relativt ukjent ressurs, men kan være en livredder hvis du bygger nettsteder for kunder (eller til og med bare for deg selv).

Til slutt tilbyr Shopify noen gratis verktøy som kan komme til nytte for nybegynnere.

utforske-verktøy

Så ja. Wow. Shopify har helt klart massevis av ressurser, og selv om noen er myke, er det ikke mye. Hvordan i all verden kan Squarespace leve opp til dette?

Vel, Squarespace starter med ganske gode kunderepresentanter og et tilgjengelig middel for å kontakte dem: live chat eller e-post. Dessverre er det ingen telefonsupport ennå.

squarespace chat

squarespace chat

squarespace chat

Det er greit, for representanter er ganske responsive og hjelpsomme via live chat eller e-post.

Hjørnesteinen i Squarespace sine ressurser på stedet er kunnskapsbasen.

sp-hjelp

Kunnskapsbasen til Squarespace er ikke så dyptgående som Shopifys, men den er fortsatt ganske bra. Det inkluderer også videoopplæringer for de som foretrekker det å lese.

Squarespace tilbyr mye mer bortsett fra kunnskapsbasen. For eksempel har Squarespace webinarer, en blogg (igjen, dette er vanlig) og et forum. Jeg synes at forumet er mindre robust enn Shopifys, men fortsatt en fin formue.

Squarespace bringer også mye på bordet når det gjelder kundestøtte og ressurser. Grunnen til at jeg gir Shopify-gevinsten er at den har flere alternativer for å kontakte representanter, pluss at den har flere ressurser og ressursene har en tendens til å være mer dyptgående.

Ikke desto mindre er Squarespace et nært sekund for Shopify, så nær at jeg ikke kunne anse kundestøtte som en vesentlig forskjell mellom de to når det gjelder klage.

Sikkerhet og pålitelighet

Nå, for den siste varen på sjekklisten vår: sikkerhet og pålitelighet. Du trenger ikke at jeg skal fortelle deg hvorfor sikkerhet eller pålitelighet er viktig for å drive en bedrift på nettet, så la oss hoppe inn.

Ingen av konkurrentene våre sier mye om sikkerheten deres, men dette betyr ikke at de mangler den. De bemerker i hovedsak sine sertifiseringer for behandling av betalinger og kundeinformasjon, noe som høres veldig bra ut til du skjønner at det representerer en standard (i motsetning til noe over en standard).

Shopify-pci

Squarespace er betydelig bedre med å skissere sin sikkerhetspraksis, selv om det er litt ute av veien.

sikkerhet-oversikt

Jeg foreslår at du sjekker ut selve siden hvis du vil se alle detaljene for deg selv, men den korte versjonen er at ja, Squarespace tar alle nødvendige tiltak. Brannmurer, intern overvåking, sikre servere, DDoS-protokoll mot angrep forebygging osv.

Og selvfølgelig leverer Squarespace og Shopify SSL for alle kontoer.

Nå, så langt som ytelsen går, har jeg bare hatt gode opplevelser med hvert selskap. Dette inkluderer ikke bare oppetid og hastighet på nettstedet, men den daglige bruken av programvaren. Jeg har ikke behandlet frosne sider, nettstedskrakk eller noe som er alvorlig bekymring.

Disse selskapene er begge industriledere med stor takk til deres pålitelige resultater. Så langt sikkerheten går, er Squarespace helt klart mer oversiktlig, men jeg tror ikke det nødvendigvis er sikrere enn Shopify.

Husk at Shopify tjenestegjør noen av de største selskapene i verden (og ja, sikkerhetskvalitet i bedriftsnivå vil selvfølgelig være høyere enn for vanlige kontoer – ikke desto mindre, poenget er det) og har lagt til rette for titalls milliarder i transaksjoner, det er sikkerhet er nok ganske sterk.

Så jeg kan ikke virkelig trekke en klar vinner av disse to. De presterer begge veldig bra og er så vidt vi vet ganske sikre.

Konklusjon: Hvilket anbefaler jeg?

Det er på tide å sette sammen alt vi har snakket om. Noe som er bedre — Squarespace, eller Shopify?

Vi vet alle at det ikke er noen størrelse som passer alle, og Shopify og Squarespace har helt klart noen forskjellige fordeler og ulemper.

Begge er trygge og presterer pålitelig. Begge har utmerket kundestøtte, selv om jeg tror Shopify tar ledelsen.

Så langt brukervennligheten går er begge utmerkede, men Shopify er bedre på butikkdetaljer og Squarespace er bedre på design av nettsteder. I tillegg er Squarespace enklere for programmerere som ønsker å redigere et nettstedskode.

Så langt som maler går, har Shopify et større utvalg av nettbutikkspesifikke maler, men Squarespace har et større utvalg av maler totalt – de trenger kanskje noen ekstra trinn for å bli butikker. Designkapasiteten er imidlertid bedre med Squarespace.

Squarespace’s integrasjoner er for det meste inkludert i Squarespace-infrastrukturen, og det er ingen appbutikk. Dette kan til tider gjøre ting enklere og rimeligere, men Shopifys app-butikk har mer rare reparasjoner og alternativer (selv om det til tider kan være kostbart).

Så langt som pris og generelle funksjoner går, blir ting terningkast. Squarespace er selvfølgelig mye billigere, og Shopifys utvalg er mye dyrere (selv om det starter på et ganske akseptabelt punkt etter min mening).

Squarespace er veldig godt kjent for sine relativt lave priser, som til å begynne med kan få det til å virke en bedre avtale. Shopify er imidlertid langt bedre med å gi fraktrabatter som er enkle å bruke, og dropshipping-kapasiteten er langt bedre enn Squarespace.

I tillegg er Shopify bedre for de som ønsker å skalere butikkene sine, noe som forklarer deler av prisene, og verktøyene du får ut av boksen kan være veldig dyptgående hvis du ønsker at de skal være det (selv om Squarespace ikke er dårlige heller ).

Selv om Squarespace overser noen av tingene som gjør Shopify dyrere enn det trenger å være, for eksempel å sette grunnleggende funksjoner til høyere nivåer og kreve transaksjonsgebyrer, er Shopify fortsatt et samlet sterkere alternativ for e-handel.

Jeg må si at Shopify samlet får min anbefaling. For de som selger digitale produkter som ikke er en stor kostnad for frakt, kan Squarespace være bedre. Men for alle som planlegger å sende regelmessig og / eller i store mengder, er Shopify lett det bedre alternativet. Det er også et bedre alternativ for de som er spesielt anal med å kontrollere butikkdetaljer – Squarespace kan også være veldig detaljert, men Shopify bruker en veldig praktisk strenghet hvis det er ønsket.

Men hei, hvis du er usikker, kan du alltid prøve dem! Shopify har en 14-dagers gratis prøveperiode, og Squarespace lar deg være på en gratis prøveperiode til du er klar. Gå videre og kom dit, mine kolleger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map