SiteGround-granskning: Fördelar och nackdelar efter 30 månaders övervakning!

SiteGround-granskning: Fördelar och nackdelar efter 30 månaders övervakning!

SiteGround-granskning: Fördelar och nackdelar efter 30 månaders övervakning!

Denna artikel reviderades och uppdaterades den 3 april 2020.


Ah, SiteGround. Om du har tittat på webbhotell nyligen är det inget sätt att du inte snubblat över det här namnet.

Enkelt ett av de största namnen i webbhotellvärlden, det kan vara lite svårt att veta var man ska börja.

Det har för det mesta hållit sig borta från nyheterna, minus dess stämma motstånd mot USA: s räkningar SOPA och PIPA för några år sedan (om du inte är bekant, var det i bra företag här, anslöt sig till många stora onlineföretag i protest).

Om det dock har hållit sig utanför nyheterna har det definitivt inte hållit sig utan artiklar och recensioner. Det är bara för anmärkningsvärt att inte höra om du är nyfiken på det här.

Faktum är att SiteGround är ett av de största namnen i min lista över de bästa webbhotellleverantörerna och stöder över 2 miljoner webbplatser.

Men är större alltid bättre? Hur många SiteGround-recensioner online kan du verkligen lita på i alla fall? Vad som gör att SiteGround skiljer sig från några andra toppnamn?

Naturligtvis kan jag inte helt besvara de frågorna, men jag hoppas åtminstone kasta lite ljus på SiteGround ändå.

Fortsätt läsa för att lära mig mer om mina tankar om den här värdjätten.

Siteground Cons

Om du har blivit van vid mig nu vet du att jag tenderar att börja med de dåliga nyheterna först. Oroa dig dock inte! Den här delen är ganska kort.

Jag tror att den största nackdelen med SiteGround är att det kan vara lite dyrt. Det är inte delade webbhotellplaner som är dyra, men det är åtminstone sådana saker du förväntar dig att investera i.

Delad hosting är en annan sak som folk är villiga att investera i, men du kan också förvänta dig att priserna blir mer överkomliga. Det är riktigt, SiteGrounds delade planer är verkligen billiga jämfört med dess andra värdplaner, men relativt andra företags delade planer är SiteGrounds lite dyr.

I övrigt är de delade planernas 30 GB lagringsutrymme kapacitet en ganska irriterande nackdel. I tingen är det en mindre nackdel?

Siteground
Men ja. Men med tanke på hur mycket som erbjuds, är det verkligen så svårt för SiteGround att bara bevilja obegränsad lagring för åtminstone de högsta nivåer priskonton? Eller åtminstone mer lagring, eller SSD-lagring om det måste begränsas?

Men annat än så har jag inga starka kommentarer. Användarvänlighet är något som jag tycker är ganska neutralt och inte riktigt nackdelar, men jag lägger det här ändå – det är lätt att använda, men kan vara lite mer användarvänligt för kunder som är nya i världens värld.

Inte så illa rätt? Låt oss komma till den roliga delen.

Siteground-proffs

För den roliga delen har jag lite mer att prata om.

Vad gäller prissättningen är det trevligt att se något ganska enkelt och konsekvent med samma tre nivåer i olika värdprodukter.

Dessutom är den vanliga delade webbhotell, om du kan förbinda dig till ett år, åtminstone inte för långt från marknadsnormen. Inget SiteGround-erbjudanden är för långt ifrån normalt, och funktionerna gör vanligtvis priserna värda det.

Funktioner är ett plus för SiteGround, som erbjuder en stark svit med verktyg att använda, av vilka många är tillgängliga från det lägsta nivå “StartUp” -konto.

delat värdköp

Kundtjänst är ett bestämt plus för SiteGround, eftersom inte bara företrädarna är lyhörda och informativa, online-dokumentationen i kunskapsbasen, handledning osv. Är mycket omfattande och hjälpsam.

Även om SiteGround normalt inte är mycket lättare att använda än någon annan värd, är det exceptionellt enkelt att använda WordPress.

Slutligen är säkerhet också något som SiteGround klarar, eftersom det verkar ta ett extra steg för att säkra sina användares data. Dessutom erbjuder SiteGround många prestandaökare.

Totalt sett många styrkor att prata om. Du behöver dock inte ta mitt ord för det – låt oss gå lite mer ingående om varför.

Säkerhet och tillförlitlighet

Säkerhet är allt och något som nästan alla oss med en online-närvaro måste ta upp om vi inte redan är det. Detta är särskilt fallet för personer som tittar på värdtjänster.

Jag är glad att säga att Siteground är väldigt starkt när det gäller säkerhet.

Siteground har en 99.99% drifttid, så du behöver inte oroa dig för att din webbplats ska gå ner. Jag antar att det också är industristandard, men hej, det är fortfarande ganska trevligt.

granskning av siteground

Uptime
99,88%
Respons tid
585ms

Jag har övervakat SiteGround Uptime under de senaste 27 månaderna. Här nedan kan du se historiken:

 • Mar 2020: 99,92%
 • Feb 2020: 99,99%
 • Jan 2020: 99,73%
 • Dec 2019: 99,73%
 • Nov 2019: 100%
 • Okt 2019: 99,97%
 • Sep 2019: 100%
 • Aug 2019: 100%
 • Jul 2019: 99,98%
 • Juni 2019: 100%
 • Maj 2019: 99,99%
 • Apr 2019: 99,99%
 • Mar 2019: 100%
 • Feb 2019: 100%
 • Jan 2019: 99,96%
 • Dec 2018: 99,99%
 • Nov 2018: 100%
 • Okt 2018: 100%
 • Sep 2018: 99,99%
 • Aug 2018: 100%
 • Jul 2018: 100%
 • Juni 2018: 100%
 • Maj 2018: 100%
 • Apr 2018: 100%
 • Mar 2018: 100%
 • Feb 2018: 100%
 • Jan 2018: 99,99%
 • Dec 2017: 100%
 • Nov 2017: 100%
 • Okt 2017: 100%

Du kan kolla detaljerad drifttid här.

Siteground får ett plus eftersom de innoverade säker kontoisolering för webbhotell, så det verkar rimligt för mig att 10 år senare skulle de fortfarande ha några av de starkaste isolationerna bland värdtjänster.

Siteground använder Linux-containrar och noterar speciellt det faktum att korrigeringar som de gjorde till Linux-kärnor integrerades i den officiella Linux-kärnkoden – så det är säkert att säga att tekniken är ganska aktuell.

Deras serverövervakning är påstås snabbare och mer rutinmässigt än vanliga servermonitorer, och även om de har kritiserats för säkerhetskopieringsfunktioner som många användare tyckte saknade, implementerade de 2015 sitt eget backup-system som verkar vara en stor förbättring. De har också en anti-bot AI för brute-force attacker.

För att inte tala, SiteGround tar mycket väl hand om sina servrar fysiskt.

Förutom säkerhetsprotokollen har SiteGround infört, det erbjuder också mycket prestanda och säkerhetsförstärkande applikationer för sina kunder. Jag täcker några av dessa senare i artikeln, men prestandaförstärkarna är riktigt bra.

Standard och WildCard SSL tillhandahålls också gratis, regelbundna säkerhetskopior är gratis och extra skydd ingår ibland som standard i vissa planer.

Hela ansvarsfriskrivning, jag är ingen säkerhetsekspert. Men det verkar för mig att Siteground har ett team som verkligen arbetar med sina försvar, starka som företaget är snabbt att namnge på sin webbplats, och det gör att jag känner mig mycket mer bekväm med Siteground.

Kundsupport

Jag tycker att SiteGround verkligen klarar sig bra med kundsupport. Glöm värdbranschen – SiteGrounds kundsupport är enastående i allmänhet.

Varför säger jag det? Bortsett från vanliga kundservicealternativ som telefonsupport, erbjuder SiteGround omfattande resurser och dokumentation, omfattande även för ett värdföretag.

Det finns en installationsguide för kontokonfigurering som du kommer att möta, men det finns också en webinarie-serie, steg för steg-tutorials och en “kunskapsbas” – i princip hundratals vanliga frågor och hjälpartiklar.

Samtidigt saknar det heller inte de personer som de anställer: livechatt och telefonservice dygnet runt är tillgängliga för omedelbara svar, och att skicka in biljetter kommer vanligtvis att ge dig svar på några minuter.

När du har kontakt med en representant ser du deras information – namn, erfarenhet, speciella styrkor osv.

Även om anekdotiska bevis bara kan få dig så långt, tyckte jag personligen att livechatten var mycket lyhörd.

siteground-kontakt1

När du begär en livechatt måste du ange ett e-postmeddelande och användarnamn (om du inte är en aktuell kund) och din fråga, men jag blev irriterad av det faktum att det finns en teckengräns för din fråga. Strax efter öppnas en chatsida och du borde ha ett svar.

siteground-kontakt2

siteground-kontakt3

När du är klar med din diskussion har du möjlighet att få ett transkript av konversationen skickat till din e-post, vilket jag tyckte var ganska unikt och mycket användbart om du glömmer vad som diskuterades.

Kundtjänst är inte exakt lika mellan konton. Högre nivåkonton – till exempel för dyrare delad hosting, molnvärd eller dedikerad värd – får prioriterad kundsupport. Faktum är att allt utom startnivån får VIP-stöd. Lyckligtvis är även standardstöd relativt snabbt och användbart.

Sammantaget har Siteground mycket stark kundsupport och jag rankar det som ett av Sitegrounds vinnande drag. Omfattande online-dokumentation samt lyhörda och hjälpsamma representanter ger Siteground stark kundsupportfunktionalitet.

Siteground-planer och funktioner

Obs! Om du har läst min recension av Siteground vs. Bluehost, kanske du tycker att något av detta är lite bekant. Låt oss ändå gå över prisstrukturen.

Siteground erbjuder många värdalternativ, från tjänster som e-posthosting, till apphosting (WordPress, Joomla, etc), till normal webbhotell.

Den viktigaste prisvariationen är i de viktigaste webbhotelltjänsterna:

Delade värdplaner

Funktioner
Börja
GrowBig
GoGeek
Disk utrymme10 GB20 GB30 GB
BandbreddObegränsatObegränsatObegränsat
PanelcPanelcPanelcPanel
Antal webbplatser1ObegränsatObegränsat
Pris$ 3,95 / mo.$ 5,95 / mo.$ 11.95 / mo.

Delad webbhotell, alternativen för webbhotell (e-postvärd, PHP-värd osv.) Och app-värd (WordPress, Joomla, Magento, etc).

Den första är StartUp på $ 3,95 per månad, GrowBig är andra på $ 5,95 per månad och GoGeek kommer sist på $ 11,95 per månad. Tänk på att det här är initialpriserna, men förnyelsepriserna är högre. Till exempel förnyas StartUp till $ 11,95 per månad.

Den första är StartUp på $ 3,95 per månad, GrowBig är andra på $ 4,55 per månad, och GoGeek kommer sist på $ 8,95 per månad.

 • StartUp erbjuder: 1 webbplats, 10 GB webbutrymme, är lämplig för cirka 10 000 månadsvisa besök och innehåller de “väsentliga” (vilket betyder grundläggande) funktioner.
 • GrowBig-erbjudanden: flera webbplatser, 20 GB utrymme, bör vara bra för cirka 25 000 månadsvisa besök och ger dig premiumfunktioner utöver viktiga funktioner.
 • GoGeek: tillåter också flera webbplatser, men ger 30 GB utrymme, möjliggör ungefär 100 000 besökare varje månad och ger “Geekly Advanced Features” utöver premium och viktiga funktioner.

Det låter dyrt i början. Att förnya till $ 11,95 är lite för ett alternativ i första nivån, men när du tar hänsyn till de “väsentliga” funktionerna är det inte så illa.

SiteGround delad värd

Dagliga säkerhetskopior, Cloudflare CDN och SSL och HTTPS ingår alla gratis från startnivån och framåt. Detta ställer omedelbart SiteGrounds webbhotellplan för startnivå över de flesta av sina konkurrenter.

Dessutom, när du tar hänsyn till hur många besökares webbplatser är utrustade att hantera per månad (kom ihåg att det är en uppskattning) och Premium- eller Geeky-funktionerna (som huvudsakligen lägger till högre prestanda, prioriterad teknisk support, gratis återställning av säkerhetskopiering, PCI-efterlevnad, och några mer avancerade funktioner), SiteGrands delade värdplaner motiverar priserna med deras funktioner.

Observera att SSL-certifikaten för delad hosting är som standard gratis och standard. Du kan dock växla till gratis Wildcard SSL när som helst.

Lagringsbidraget 10-30 GB stänger av vissa människor strax utanför fladdermattan (från StartUp till GoGeek kommer du att vara avslutad på 30 GB). Jag tycker att det är olyckligt att den högsta nivån är begränsad till 30 GB, men de flesta tycker att de kan arbeta inom den begränsningen. Det är bara realistiskt vad gäller delad hosting, som i sig har begränsade resurser.

Men det är den enda begränsningen av anteckningen. Såsom nämnts kan både andra och tredje lagerkonton vara värd för obegränsade webbplatser, och alla konton får obegränsade MySQL-databaser. Det är ganska generöst, och när du tar hänsyn till de inkluderade säkerhetskopiorna, SSL, och så vidare, är de delade värdalternativen en ganska bra affär.

Till och med från ett första delat webbhotellkonto får du en släpp-och-släpp-webbplatsbyggare och obegränsade sub- och parkerade domäner, som jag tyckte var praktiskt – du kan gå tillbaka till min andra artikel om SiteGround vs. Bluehost för att se hur detta jämförs med Bluehost, en topprival på SiteGround.

De senare två nivåerna får en gratis webbplatsöverföring. Du kan göra detta på den första planen, men det är betalt. Det är användbart för dig som vill försäkra dig om att ett tekniskt supportteam kan tillhandahålla. Lyckligtvis, om du använder WordPress, är det ganska enkelt att överföra en webbplats utan teknisk support (mer om det senare).

Spoiler alert: SiteGround vinner den här.

I själva verket får du till och med grundläggande e-handelsprogramvara med ett StartUp-konto och många funktioner för utvecklare. Åh, och du får obegränsade e-postkonton för till och med ett grundläggande konto, medan de flesta konkurrenter kommer att ha ett mössa för startnivåpaketen.

Slutligen använder SiteGround unika, företagsbyggda säkerhetsverktyg som jag skulle kunna tänka på starka funktioner i tjänsten (du kommer att läsa om dem tillräckligt snart, bara ha den i åtanke.

Funktioner
StartUp Plan Inkludera
Gratis webbplatsbyggare
Gratis Cloudflare CDN
cPanel & SSH-åtkomst
24/7 Teknisk support
SSD Storagen
Gratis daglig säkerhetskopiering
Obegränsade e-postkonton & DBs
Besök SiteGround

Så totalt sett är de delade värdplanerna ganska starka. Priserna är lite höga för personer som uttryckligen letar efter budgetalternativ, men för alla andra kan SiteGrounds delade planer vara mycket. Naturligtvis är det inte alla SiteGround-erbjudanden.

Cloud Hosting-planer

Molnhotell börjar till exempel på $ 80,00 per månad i ett fyrfaldigt system som når till $ 240,00 per månad,

Funktioner
Inträde
Företag
Business Plus
Super Power
CPU2 kärnor3 kärnor4 kärnor8 kärnor
Bagge4GB6SE8 GB10SE
SSD Space40GB60GB80GB120 GB
Dataöverföring5TB5TB5TB5TB
Pris$ 80.00 / mo.$ 120.00 / mo$ 160.00 / mo$ 240.00 / mo

Den första nivån ger dig två kärnor, 4 GB minne och 40 GB SSD-utrymme, vilket jag anser vara rimligt men ärligt talat inte det bästa jag har sett. Om du behöver överföra mycket är 5TB-ersättningen ganska generös.

När du väljer högre planer blir förmånerna rimligare. Jag skulle överväga de flesta av dessa senare planer om genomsnittet i form av givna resurser per pris, och den första nivån är faktiskt inte mycket.

SiteGround erbjuder också anpassade lösningar för företagsklass för dig som är intresserad.

Om du verkligen älskar SiteGrounds prestanda och litar på det, kan du lika gärna lita på SiteGround för molnhosting. Om du emellertid är intresserad kan du förmodligen få en bättre affär med molnhotell genom att kolla in några andra alternativ.

Lyckligtvis är SiteGrounds dedikerade värdplaner inte dåliga.

Dedikerade värdplaner

Dedikerad värd börjar på $ 269,00 per månad för den första nivån och slutar på $ 729 per månad för den tredje nivån, men priserna (och tillgängligheten för sådana servrar) beror på datacentrets plats.

siteground dedikerad

siteground dedikerad asien

Ja, jag ljuger inte: det här är stora prislappar. Tänk naturligtvis på att dedikerade servrar vanligtvis har de högsta prislapparna.

Avvägningen är förmodligen värt det. Om du ser allvar med att få en dedikerad server, har SiteGround fantastiska specifikationer och prisplaner tillåter massor av resurser. Jag önskar att det fanns fler alternativ, men det är ett mindre klagomål.

Serverplatser:

 • chicago
 • London
 • amsterdam
 • Singapore

En anteckning om WordPress

Bortsett från de viktigaste typerna av hosting som erbjuds av SiteGround, finns det något viktigt du bör veta om SiteGround: det är bra för WordPress. Så bra, faktiskt att WordPress.org själv rekommenderar SiteGround.

WordPress är ett gratis innehållshanteringssystem som är enormt populärt. Det är populärt eftersom det låter dig redigera massor av saker om din webbplats, det är gratis och det är totalt sett enkelt att använda även för nybörjare.

Låter perfekt, eller hur? Fångsten är att om du använder den kostnadsfria WordPress-programvaran måste du först vara värd. Nästan varje större värd stöder WordPress, men SiteGround står ovanför resten – därmed dess rekommendation från WordPress. Men varför är det så speciellt??

SiteGround utmärker sig för att göra det enkelt att komma igång med WordPress på SiteGround, oavsett om du är en första gången användare eller någon som överför en webbplats.

SiteGround erbjuder ett gratis plugin som gör det superlätt att överföra en befintlig WordPress-webbplats och högre kvalitet för dem som är intresserade av att överföra mer information än en WordPress-webbplats ensam.

siteground wp migrator plugin

För dem som börjar från början handlar det om lika enkelt. SiteGround har ett snabbt automatiserat installationsprogram för att snabbt få WordPress-programvaran till ditt SiteGround-konto.

När du gör det kan du använda ett annat gratis verktyg, WordPress Starter, för att välja vissa teman och nyckelfunktioner (som kontaktformulär, portföljssidor osv.) – dessa saker kommer automatiskt att installeras.

WordPress är redan lätt att använda enligt min åsikt, men det kan fortfarande vara ineffektivt på vissa sätt och kräver att en användare ansluter många olika delar. För en ny användare kan det vara frustrerande och ineffektivt – så att ha WordPress-start är en bra tillgång för de som är nya för WordPress.

Även om du inte är en ny användare, gör andra SiteGround-verktyg det till en stor WordPress-värd.

siteground wordpress-prestandaökning

Vissa av SiteGrounds standardinställningar gör det optimalt för WordPress-webbplatser, men utöver det finns det några extra alternativ och verktyg du kan välja för att öka prestandan ytterligare.

SG Optimizer-plugin är ett bra exempel: det ingår för de två sistnämnda delade värdnivåerna och kan allvarligt minska din sida för laddningstid. SiteGround har redan WordPress supercacher-tjänst för högre nivåer, vilket gör att SG Optimizer kan nå sin fulla potential. Det hjälper också med sökmotorens ranking.

Slutligen hanterar SiteGround säkerhet och uppdateringar riktigt bra, och inte bara för servrarna. WordPress är en mjukvara som vanligtvis involverar många andra mindre programvara – plugins och teman – och alla kräver ofta uppdateringar vid olika tidpunkter.

SiteGround kommer säkert att uppdatera WordPress och några av dina plugins automatiskt om du väljer det, vilket kan spara massor av tid (lita på mig, det är ont att manuellt uppdatera olika plugins varje vecka).

Alla dessa verktyg, plus SiteGrunds övergripande solida prestanda, är en del av det som gör det till en av de bästa värdarna för WordPress.

Så totalt sett ser SiteGroud ganska stark ut i funktionsavdelningen. Det är sant att priserna för många av SiteGrounds olika värdplaner ser lite höga ut. I synnerhet för delad hosting tycker jag att SiteGround-priserna är lite högre än normalt.

Men om du inte letar specifikt efter ett budgetalternativ, gör SiteGrounds kvalitet och funktioner sådana priser väl värda det. Detta inkluderar naturligtvis delad värd men gäller särskilt dess moln och dedikerade alternativ. Och om jag inte betonade det tillräckligt är SiteGround utmärkt för att vara värd för WordPress.

Enkel användning

Titta, användarvänlighet är något jag sällan måste kommentera. Detta beror på att stark användarvänlighet är en industriguldstandard. Nästan varje onlinetjänst, till och med icke-värdtjänster, designar sig avsiktligt för att vara lätta att använda för den genomsnittliga personen.

Så användarvänlighet är något jag mest talar om som ett sätt att notera om ett företag faller under standarden. Om inte har jag inte riktigt något att säga.

Tack och lov med SiteGround har jag inget att säga.

Webbplatsbyggaren som ingår har tagit poäng från andra populära webbplatsbyggare och är ganska intuitiv.

Allt annat för att hantera dina konton är mycket enkelt och enkelt.

Siteground-cpanel

Som jag nämnde tidigare är WordPress Starter-applikationen ett exempel på hur SiteGround gör WordPress mycket enkelt för nybörjare (eller snabbt för dem med erfarenhet).

siteground wp starterOch naturligtvis, oavsett om du har en delad plan med WordPress eller köper den dyraste dedikerade servern du kan, gör SiteGround mycket både via automatiserade verktyg och dess personal. Detta inkluderar underhåll och uppdatering av själva servern, programvaran du använder direkt och allt däremellan.

Jag är säker på att vissa människor kommer att ha några problem här och där med tekniska termer, särskilt om de är nya i värdvärlden, men mest borde det vara ganska enkelt att navigera, särskilt med så starkt kundsupport.

Det är inte så att SiteGround är exceptionellt lätt att använda, och i själva verket kan det förmodligen vara lite mer användarvänligt, men totalt sett kan jag inte föreställa mig att någon har för mycket svårigheter med det heller.

Slutsats

Ah, så här är vi äntligen – avslutningsavsnittet! Låt oss dyka rakt in i uppsamlingen.

Prissättningen är lite blandad eftersom den icke-delade värden är på den dyrare sidan och till och med den delade webbhotell är på den dyrare sidan beroende på hur länge du åtar dig. Dessutom betalar du konkurrenskraftiga / lägre priser om du får den populära ettårsavtalet.

Funktioner är ett plus för SiteGround, med en stark svit som distribueras väl över de tre huvudsakliga prissättningsnivåerna, men lagringsgränserna kan vara irriterande. Många av SiteGrands bästa funktioner och förmåner spelar in för WordPress.

Kundtjänst är en bestämd styrka med så omfattande dokumentation online och de extra hjälpsamma representanterna för livechatt, e-post och telefonstöd.

Säkerhet är den sista stora styrkan i SiteGround, men det är fortfarande en bra styrka. Det verkar som om SiteGround går utöver industristandarder för sina säkerhetsverktyg och protokoll.

Användarvänlighet är något mestadels neutralt – det är inte svårt att använda, men kan vara lite lättare för fler nybörjare. WordPress är naturligtvis undantaget och är mycket enkelt för nybörjare.

Sammantaget tror jag SiteGround förtjänar definitivt sin plats som ett av de bästa värdalternativen.

Det är inte alltför dyrt, åtminstone inte för de mest populära alternativen, och erbjuder ett mycket starkt paket som borde lämna de flesta människor, oavsett deras tekniska förmåga, känna sig nöjda.

Besök SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Adblock
  detector