Sucuri Review: Hur jag säkrade min webbplats inom en dag! (2020)

Denna Sucuri Review reviderades och uppdaterades i september 2019.


Sucuri är kanske inte det mest kända internetföretaget, men bland cybersecurity-experter och värdsexperter är Sucuri ett välkänt varumärke.

Det är på den yngre sidan, i internetåldern, som grundades 2008 (har det verkligen varit ett decennium redan?).

Sucuri är också ett unikt företag: namnet är det brasilianska portugisiska ordet för “anaconda”, och titeln hänvisar till både ormen själv och en tankmodell i den brasilianska militären..

Bilden är tydlig – Sucuri projicerar styrka, allt du vill ha inom cybersäkerhet.

Dessutom är de två grundarna båda chefer på GoDaddy, ett av världens största värdföretag.

Med allt detta i åtanke är det svårt att inte se Sucuris överklagande för webbsäkerhet.

ca-Sucuri

Men hej – vad ligger egentligen där under ytan? Du kan inte riktigt betala ett namn, och särskilt när det gäller något lika viktigt som din webbplats säkerhet.

I den här recensionen kommer jag att använda min förstahands erfarenhet för att undersöka Sucuri och berätta hur värdigt det är av din tid och pengar.

Kort svar: det är ganska bra. Men hej, det långa svaret är viktigt – så fortsätt att läsa!

Fördelarna med att använda Sucuri-säkerhetslösningen på webbplatsen

Detta är skärmdumpen av ett faktiskt e-postmeddelande som jag fick när jag prenumererade på Sucuri.

När du registrerat dig får du Sucuri-e-post

En av de viktigaste fördelarna med att använda Sucuri-säkerhetslösningen på webbplatsen är enkel installation. Installation och konfiguration är mycket enkel och om det händer att du stöter på problem under dessa processer står Sucuri support alltid till ditt förfogande.

Sucuri: Nackdelar

Låt oss som alltid gå för de dåliga nyheterna först.

Vad är fel med Sucuri?

Vad kan den göra bättre på?

Jag är glad att säga att det här avsnittet har varit lite av en kamp för mig att ta itu med. Sucuris främsta brister kommer i slutändan inte att vara dess fall.

Dessa brister, som jag ser dem, är i princip pris, användarvänlighet och organisering av onlineresurser.

Den sista punkten är mycket liten, och de två första är inte lika stora som de låter.

Det första är först: pris?

Det är lite högt. Jag skulle inte säga att Sucuri är för dyrt eftersom de levererar en fullständig, dedikerad säkerhetssvit till din webbplats.

Även mindre företag, om de är allvarligt intresserade av att skydda sina webbplatser, borde inte känna sig rånade av startnivåpaketet.

Återigen skulle jag fortfarande säga att priserna totalt sett är i lämpligt intervall.

sucuri priser för nackdelar

Jag tror emellertid att åtminstone priset åtminstone skulle kunna slå ner lite – om inte, kanske vissa rabatter skulle vara bra.

När det gäller användarvänlighet menar jag inte att innebära att Sucuri rankas dåligt på sin användarvänlighet.

Egentligen tror jag att Sucuri gör det bästa för vad det är.

Enkelt uttryckt är att webbplatssäkerheten är komplex och så oavsett hur väl utformat ett användargränssnitt är kommer det att finnas oundvikliga gränser för hur “lätt” produkten är för kunden att använda.

I den meningen presenterar Sucuri några små inlärningskurvor för dem som behöver fast platsskydd men är förvirrade över detaljerna.

Slutligen tycker jag att Sucuris resurser online är lite kaotiska.

Jag anser dock att det är ett mycket litet klagomål.

Det är riktigt, Sucuri kunde konsolidera sina resurser för att göra det lättare för nybörjare, men ingen köper Sucuris plattform för sin blogg – de köper den för själva produkten.

Och det ungefär sammanfattar det!

Sucuri har anmärkningsvärt få stora svagheter, och det gör vår övergång till dess fördelar särskilt trevlig.

Sucuri: Fördelar

Detta gör att du säkert undrar vad Sucuri gör bra. Att säga “allt” skulle vara en överdrivning, men inte en enorm.

Sammantaget skulle jag säga att Sucuris främsta styrka är att den erbjuder en robust, fullständig plattform som lever upp till sina egna försäljningsställen.

Med detta menar jag mestadels att det har många säkerhetsfunktioner, och de fungerar bra.

De sekundära fördelarna är att Sucuri är lika lätt att använda en tjänst som den kan vara, med tanke på komplexiteten i själva produkten (som nämnts), och en mycket solid kundsupport.

Mindre klagomål åt sidan, onlineinformationen Sucuri har gjort tillgänglig är oerhört hjälpsam, och deras företrädare är kunniga och svarar snabbt.

Sucuri-support

Jag skulle inte säga att Sucuri är en stjäla eller en bra affär, men jag skulle inte kalla det för dyrt heller.

Sucuri kan se dyra ut för mindre företag som är osäkra på hur mycket skydd de verkligen vill ha, men graden av säkerhet som tilldelas av Sucuris webbsäkerhetsplattform är mycket solid.

Detta innebär att Sucuri totalt sett har många fördelar: det har bra funktioner, bra prestanda, det är lätt att använda och har starkt kundsupport – vilket gör priset inte så illa.

Men hej – det är en förenkling. Låt oss titta på detaljerna som förde mig hit!

Sucuri: Prissättning

Prissättning är alltid en av de viktigaste sakerna en person kan tänka på – för vissa är det den viktigaste.

Saken med cybersäkerhet är att du måste vara villig att göra en investering.

Priset för solid säkerhet för din webbplats kommer inte nödvändigtvis att vara i nivå med de pengar du spenderar på webbhotell och byggandet av själva webbplatsen (vilket kan vara mycket billigt beroende på storleken på din webbplats och webbhotellpaketet).

Det är okej – säkerhet är en investering som verkligen är värt det. Frågan för Sucuris prissättning är inte “är det billigt?”

Istället borde frågan vara: ”Är Sucuri prisvärd?

Är Sucuri konkurrenskraftigt prissatt för sin kvalitet? ”

Observera att det finns skillnader.

Mitt korta svar är ja. Jag kommer att erkänna strax utanför fladdermössen att Sucuri vanligtvis är på den dyrare sidan.

Det är uppenbart att det är en del nyanser involverade, så låt oss hoppa in.

Till att börja med finns det tre huvudnivåer för övergripande säkerhetspaket för webbplatser, som kallas webbplatsens säkerhetsplattform. Basic är $ 199,99 per år,

Professional är $ 299,99 per år och Business $ 499,99 per år.

sucuri priser för nackdelar

Vi kommer till det senare, men de viktigaste skillnaderna är i mängden funktioner och de garanterade responstiderna.

Förutom att köpa ett övergripande säkerhetspaket för din webbplats kan du också få ett brandväggspaket för din webbplats.

Detta inkluderar DDoS-skydd, en webbapp-brandvägg, förmodad prestationsoptimering genom ett CDN och några fler saker.

Sucuri Firewall är en produkt som levereras med tre nivåer, namngivna identiskt till webbplatsens säkerhetsplattform: Basic till $ 9,99 per månad, Pro till $ 19,98 per månad och Business till $ 69,93 per månad.

sucuri brandvägg planer

Sucuri har också paket inriktade specifikt för stora företag och för byråer och utvecklare: företagslösningar och lösningar med flera platser har inte fastställt priser.

Du kommer först att skapa ett gratis samråd för att ta reda på det.

Dessa två produkter är grunden för Sucuris prissättning. Det är ganska enkelt, men fortsätt att läsa – det finns många funktioner som följer med dessa, och det är vad som verkligen kommer att avgöra om Sucuri är värt det.

Se Sucuris fullständiga planer här …

Sucuri: Funktioner

Okej, nu ska vi titta på de funktioner som ligger till grund för hela Sucuri-plattformen.

Observera att jag mest fokuserar på webbplatsens säkerhetsplattform, som är den mer hälsosamma och anmärkningsvärda produkten som erbjuds av Sucuri. Men jag kommer också att diskutera deras brandväggsplaner i mindre utsträckning.

Webbplatsens säkerhetsplattform kommer med några få saker oavsett nivå.

Alla tre omfattar en webbplats, obegränsad webbsidor, en 30-dagars återbetalningsgaranti, HTTPS / SSL och biljett- och chattsupport (inga telefoner förutom Enterprise).

sucuri funktioner

De skyddar också obegränsad bandbredd, inkluderar en webbapplikationsbrandvägg (WAF), DDoS-attackreducering, Zero-Day exploit preventing – verkligen en hel del skydd för olika typer av attacker – automatisk sanering, obegränsad begäran om borttagning av skadlig programvara, städning av hela webbplatsen, och antas öka prestanda.

Det är mycket, och det är inte ens en fullständig lista över funktioner (som du kan se här). En av de största skillnaderna mellan nivåerna ligger i de garanterade responstiderna: 12 timmar för Basic, 6 timmar för professional och 4 timmar för Business.

Observera att det här är maximala tidsperioder – det kan vara kortare.

Andra skillnader inkluderar SSL-certifikatsupport, som inte ingår i Basic. (Här är en guide för att installera SSL-certifikat)

Detta är rimligt – förmodligen har leverantören av ditt befintliga SSL-certifikat det slutet.

De flesta övervakningsförfaranden – som säkerhetsskanningar, upptäckt av skadlig programvara, övervakning av svartlista, DNS-övervakning, SSL-övervakning och så vidare – har längre eller kortare tidsintervall (12 timmars intervall för Basic, 6 timmar för Professional, 30 minuter för Business).

Enterprise-paket kan ställa in anpassade intervaller.

Sammantaget skulle jag säga att nivåerna på webbplatsens säkerhetsplattform har mer gemensamt än inte.

De få skillnaderna är tillräckligt viktiga för att göra distinkta nivåer till en värdefull idé: kortare responstider och övervakningsintervall är mycket viktiga, till exempel.

Sucuri Firewall fungerar mer för förebyggande än borttagning och sanering, men det är lägre priser som är värda en titt för de som inte behöver tunga säkerhetsverktyg.

Alla nivåer i brandväggen har DDoS-skydd, lastbalansering, webbapplikationsbrandvägg (naturligtvis) och naturligtvis SSL- och PCI-efterlevnad via brandväggen.

sucuri brandvägg funktioner

Grundläggande och Pro-nivåer får endast biljettstöd, medan företag också kan få livechatsupport.

Pro- och affärsnivåer får avancerad DDoS-begränsning, vilket är ganska anständigt för priserna (särskilt för Pro).

Kom också ihåg att om du är intresserad av mer intensiv övervakning eller någon form av borttagning av skadlig programvara, måste du uppgradera webbplatsens säkerhetsplattformalternativ.

Sammanfattningsvis är Sucuri mycket välutrustad. Det är allvarligt tungt och det finns inte många kritik jag verkligen har.

Jag anser att det totala prisintervallet för deras produkter är rimligt, men det kan vara trevligt om ingångspriset för deras webbplatssäkerhetsplattform var lägre.

Låt emellertid vara känt att både formellt (officiellt och relativt tävlingen) och personligen (från min erfarenhet) Sucuri är en av de mest välbyggda säkerhetsplattformarna runt, om inte nummer ett.

Enkel användning

Med alla dessa funktioner lyckas Sucuri vara användbar för de mindre läskunniga inom cybersäkerhet?

Kan en person som känner till webbsäkerhetens men som inte är en expert räkna ut hur man kan utnyttja Sucuri till fullo?

Användarvänlighet kändes viktigare för mig här än för de flesta andra produkter jag granskar.

Detta beror naturligtvis på att jag vet mer om hosting och jag granskar ofta värdföretag.

Nu skulle jag inte säga att jag är en slätt när det gäller webbsäkerhet – det är bara inte mitt expertområde.

Liksom med många Sucuri-kunder kände jag mig lite skrämd av produkten till en början. Jag förväntade mig mer av en inlärningskurva.

Varje inlärningskurva skulle vara särskilt stressande i händelse av en DDoS-attack eller någon form av webbplatsöverträdelse.

Till min trevliga överraskning var hela saken ganska genomförbar. Att skicka in en begäran om borttagning av skadlig programvara är till exempel en mycket enkel och enkel form.

Din instrumentpanel är väldigt enkel och lätt att ta reda på, och att arbeta i din instrumentpanel på samma sätt som du skulle göra i många andra typer av instrumentpaneler kan ge dig en ganska enkel tid med hjälp av programvaran.

Vad är inuti Sucuri:

När du loggat in Sucuri kommer du att kunna se olika skannerstatus som automatiskt aktiveras på din instrumentpanel som ser ut:

Sucuri-instrumentbräda

Du kan ställa in övervakningstypernas frekvens i Inställningar >> Övervakningstyper

Sucuri-settings

Du kan se status för varje skanner i avsnittet Historik:

Sucuri-historia
Du kan också se statusen för uppetid och drifttid i avsnittet uppetid

Sucuri-drifttid

Nu vill jag inte överhypa användarvänligheten. Sucuri kommer fortfarande att ge några svårigheter för dem som är mindre bekanta med webbsäkerhet.

Jag tror verkligen att Sucuri har gjort komplicerade problem så enkelt som möjligt, men det kan betyda att säkerhetsgraden du anlitade har en enklare och snabbare tid.

Emellertid kommer arten av dess tjänst oundvikligen att presentera en liten inlärningskurva.

De flesta som köper webbplatssäkerhetsplattformen kommer att veta varför de behövde köpa den och borde vara okej totalt sett, men några detaljer här och där kan presentera vissa förvirringar (till exempel: alla vet att de vill ha skadlig programvara bort, men vet de vad Zero -dagens exploater är, och hur växlar du inställningar relaterade till dem?)

Därför, medan Sucuri är lätt att använda tack vare sitt smala, enkla och vägledande gränssnitt kommer det att finnas några förvirringar som de mindre säkerhetsfärdiga borde vara redo för.

Lyckligtvis har Sucuri resurser avsedda för att hjälpa sina kunder … så fortsätt att läsa!

Kundsupport

Ja, Sucuri är så lätt att använda som det kan vara – men det kan bara vara så enkelt, och däri ligger nästa objekt på vår lista: kundsupport.

Som med de flesta företag har Sucuri två typer av kundsupport som vi ska titta på: information på och tillhandahålls av deras webbplats, och representanter tillgängliga för direktkontakt.

Låt oss ta en titt på den senare typen först.

Jag testade Sucuris livechatt med en enkel fråga som jag trodde kan vara en förvirringspunkt för vissa användare – det var en gång en förvirring för mig tills jag tittade upp det.

sucuri chat 1

sucuri chat 2

sucuri chat 3

sucuri chat 4

sucuri chat 5

Ärligt talat, detta var en av de bästa livechatt jag någonsin har arbetat med.

Om representanten verkar vara lyhörd i skärmdumparna, måste jag be om ursäkt för att du har viljat lite.

Det beror på att jag inte kunde skärpa tillräckligt snabbt för att hålla jämna steg med hans svar. Precis som jag skulle börja en skärmdump och försöka spara den, skulle ett nytt meddelande dyka upp.

Ärligt talat skulle samtalet ha gått ännu snabbare om jag var mer lyhörd.

Det är ett snabbt exempel, men det illustrerar kvaliteten på deras kundsupport, vilket har varit bra i min erfarenhet.

Deras biljettsystem är på samma sätt användbart, och även om svaren inte är lika omedelbara är de fortfarande relativt snabba och informativa.

Nu när vi har täckt deras direkta kontaktkundsupport, låt oss prata om deras informationsresurser på plats.

Sucuris resurser är lite mer utspridda än andra webbplatsers material. Vi tar det bit för bit.

Först har vi Sucuri-rapporter, som är exakt hur de låter som: sammansatta rapporter om senaste säkerhetsfrågor med råd vävda i.

Sedan har vi Sucuri Guides.

Det här är det närmaste Sucuri har de skriftliga artiklarna i en kunskapsbas, men det är mycket mindre omfattande. Det finns bara några guider.

De är användbara, för att vara säker, men jag tror att det här området kan vara bättre befolkat.

I likhet med guider har Sucuri webbseminarier som kan vara mer djupgående och lämpade för dem som verkligen vill använda plattformen.

Sucuri infographics bör fungera bra för dem som vill ha information som presenteras på ett lätt att smälta sätt – i princip informativa bitar mindre intensiva än guider, webbseminarier eller rapporter.

sucuri infographics

Sucuri har en blogg, precis som alla andra SaaS-företag. Företagets bloggar kan vara användbara, och Sucuris är inte ett undantag.

Jag skulle dock inte ranka Sucuris blogg högt på en lista med de mest informativa bloggarna.

De har massor av annat innehåll ändå.

Slutligen har Sucuri en kunskapsbas och FAQ-sida. Dessa kommer förmodligen att vara de viktigaste resurserna för osäkra och nya kunder, och de fungerar lika bra som de bästa.

Ärligt talat tror jag emellertid att Sucuris information och utbildningsinnehåll kan kondenseras.

Jag har funnit att det finns mycket bra saker på Sucuris informationsmaterial online, men det är lite överväldigande. Ibland kan det kännas lite fluffigt – även om jag har hittat mindre fluff än jag hade förväntat mig.

Totalt sett har Sucuri bra kundsupport.

Deras livechatt- och biljettsystem fungerar mycket bra och informationen på platsen är mycket omfattande om de behöver kondensering.

Prestanda

Prestanda är viktigt för alla produkter, online eller offline.

Men det är svårt att föreställa sig en produkt där prestanda är viktigare än Sucuri.

Om du investerar i säkerhet för din webbplats måste du veta över alla tvivel om att den kommer att fungera, inga ursäkter.

Detta gäller särskilt för Sucuri. Även om Sucuri inte är dyrt i förhållande till sina tjänster, kan det fortfarande vara en rejäl summa pengar än vad som är idealiskt, åtminstone för de mindre kunderna.

Återigen måste du garanteras att Sucuri kommer att fungera bra och inte låta dig falla.

Det är inte förvånansvärt.

För det mesta lever Sucuri upp till sin egen hype. Nu, visserligen, är Sucuri inte den typ av produkt du skulle använda extremt ofta – såvida det inte händer något dåligt kanske du inte är på Sucuri-instrumentpanelen varje timme.

Jämfört med ett innehållshanteringssystem eller webbplatsbyggare är detta särskilt fallet.

Men tillförlitligheten för själva tjänsterna är nyckeln här, och jag har funnit att Sucuri är mycket konsekvent. Det är trevligt att få en daglig uppdatering från skannern till malware.

Jag har inte hittat några dagar som saknas eller några avbrott i deras tjänster.

Så här fungerar Sucuris test av lasttid:

sucuri prestanda

sucuri prestanda insikter

En trevlig överraskning var att jag märkte en ökning av min webbplats prestanda och hastighet. Sucuri annonserar detta mycket på deras webbplats, och jag var skeptisk.

Visst, bra säkerhet bör öka din webbplats prestanda – men det är också ganska vanligt att din webbplats blir belastad med bloatware.

Medan jag inte skulle säga att hastigheten / prestandaförstärkningen jag fick från Sucuri var otrolig, märktes det. Inget galen, men ändå något jag kunde märka.

Om så är fallet kommer jag också att berömma Sucuris prestanda.

Sammantaget kan jag inte säga att jag har några klagomål. Jag har inte haft drastiska säkerhetsproblem nyligen, så jag kan inte heller säga att jag har kastat ett stort test på dem.

Ändå, dag till dag och med det experiment jag kan göra, lyckas Sucuri mycket bra.

Slutsats

Efter alla dessa detaljer, hur ser Sucuri ut som en totalprodukt?

Jag vet inte om dig, men jag skulle säga att resultatet är en ganska slående figur. Sucuri har begränsningar, men de är nästan nödvändiga – med en så omfattande säkerhetssvit kommer det att finnas en högre prislapp, och med en så komplex tjänst kommer det oundvikligen att finnas några inlärningskurvor.

Bortsett från det ger Sucuri mycket starkt kundsupport till bordet och konsekvent välpresterande funktioner (som är väl utformade ur ett användarupplevelsesperspektiv) som till stor del är enkla att använda.

Till och med startnivån ger massor av skydd, även om jag undrar om priset kan sänkas något.

Jag skulle rekommendera Sucuri till de flesta företag, inklusive små.

För dem som inte har tillgång till tekniskt kunnig personal kan Sucuri kanske uppvisa några små svårigheter, men det är fortfarande värt att undersöka.

De som inte har mycket höga insatser involverade i sina webbplatser – du kan antagligen undersöka ett annat företag eller Sucuris brandväggalternativ.

Besök Sucuri

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map