Mi az Uptime??

Az Uptime az egyik legfontosabb paraméter, amelyet a web hosting platform teljesítményének mérésére használnak. Legegyszerűbben fogalmazva: ez az az idő, amely alatt az internetes host működik és működik, vagy pontosabban nincs leállása.


Sokszor találkozna olyan webgazdagépekkel, amelyek adott üzemidő garanciát nyújtanak, például 99,9% vagy 99,99%. Ez segít megítélni a legrosszabb esetleges állásidőt, amelyet az internetes host szenvedhet.

Az internetes fogadónak (web host) rendelkezésre állásnak nevezett időt általában 30 napos időtartamra biztosítják.

Adjon meg egy SLA-százalékot az állásidő kiszámításához.

%

Nap1 perc 26 másodperc
Heti10 perc 4 másodperc
Havi43 perc 11 másodperc
Évi8 óra 45 perc 35 másodperc

A népszerű tárhelyszolgáltató cégek tényleges Uptime Stats

Uptime Stats:
Tárhely
Ár
Jan’20
Feb’20
Mar’20
A2 tárhely$ 3.92 / mo99,98%99,99%99,95%
Bluehost$ 2.95 / mo100%99,95%99,96%
DreamHost$ 2.59 / mo99,64%99,35%100%
FastComet$ 2.95 / mo99,93%99,71%99,93%
Hajrá apu$ 2.49 / mo99,99%99,99%99,97%
GreenGeeks$ 2.95 / mo100%99,87%98,97%
HostGator$ 2.75 / mo99,93%99,91%99,89%
Mozgásban$ 3.99 / mo99,96%99,83%99,83%
iPage$ 1.99 / mo99,89%99,97%99,95%
NameCheap$ 2.88 / mo98,97%98,92%99,93%
SiteGround$ 3.95 / mo99.73%99,99%99,92%

Szolgáltatási szintű megállapodások (SLA):

Kevés webtárhely-szolgáltató kínál szolgáltatási szintű megállapodást. Az SLA pontos feltételeket tartalmaz a garantált üzemidőről.

A legtöbb esetben, ha az internetes házigazda nem tartja fenn a szükséges rendelkezésre állás szintet, akkor a webes host köteles visszatérítést vagy hitelképességet biztosítani..

Ez a megállapodás fontos eleme, mivel meghatározza, hogy mit kapna kompenzációként túllépés esetén.

Az SLA szerződési feltételei különböznek egymástól web hostonként, ezért fontos, hogy minden tárhely áttekintése előtt olvassa el az összes feltételt..

Uptime garanciák:

Az Uptime garancia feltétlenül fontos mind a webgazda számára, mind az ügyfél számára. A webgazda meghatározza az üzemidő garanciáját 9-szeres szorzóval, és százalékban határozza meg.

A nyújtott rendelkezésre állás általános garanciája 99,99%, 99,9% vagy 99%. Ezt 30 napos időszakra határozzák meg.

Minden üzemidő-mutató meghatározza a legrosszabb esetleges leállás idejét is. Például egy 99% -os üzemidő a legrosszabb, 7 órás és 12 perces leállást jelentené.

Hasonlóképpen, a 99,9% -os üzemidő 43 perces és 12 másodperces leállást jelentene. Ezt a legtöbb internetes házigazda kínálja.

Míg a 99,99% -os üzemidő 4 perces és 19 másodperces leállást jelent. A legtöbb webtárhely nem nyújt garanciát ezen érték felett.

Kompromisszum az Uptime és a költségek között:

Noha vonzónak tűnik a magas üzemeltetési időt garantáló internetes host választása, az árképzést is figyelembe kell venni. Bizonyos esetekben a magasabb rendelkezésre állás garancia magasabb költségeket jelent.

Ez egy közös kompromisszum az üzemidő és a költségek között, és meg kell választani egy közbenső megoldást. A webgazda számára gyakorlatilag lehetetlen garantálni a 100% -os rendelkezésre állást.

Kevés internetes házigazda biztosítja a jó rendelkezésre állást, és a legtöbb esetben 100% -os rendelkezésre állást biztosít, de nem garantálja a folyamatos 100% -os üzemidőt. Az üzleti igénye és költségvetése alapján ki kell választania az internetes hostot.

A webgazda működési ideje garantálja a megkönnyebbülést. Ugyanakkor biztosítania kell, hogy ez ne lépje túl a költségvetést.

Választhat egy jó internetes hostot, amely jelentős rendelkezésre állást biztosít más hasznos funkciókkal, például a biztonsági mentésekkel, a gyorsítótár-kezeléssel és a gyors helyreállítással.

Melyik webhelyet részesítené előnyben??

1. forgatókönyv
2. forgatókönyv
3. forgatókönyv
4. forgatókönyv
5. forgatókönyv

Egy webgazda 99,9% -os rendelkezésre állás garanciát vállal az SLA-ra. Ez azt is kimondja, hogy a webhelynek legalább fél órán keresztül folyamatosan le kell állnia az automatikus jóváíráshoz. A finom nyomtatásban is szerepel, hogy elküldheti a végén rögzített dokumentált leállási időket. Ha ez megegyezik a naplóikkal, akkor megkapja a jóváírást

Egy internetes házigazda 99,99% -os rendelkezésre állást biztosít csak akkor, ha a szolgáltatási szerződés részévé válik. Ennek kiválasztásához drágább tervet kell választania, elérhető kiegészítő kiegészítőkkel, hogy garantáltan rendelkezésre álljon.

Egy webgazda 99,9% -os rendelkezésre állás garanciát kínál az SLA-ra. Ha a házigazda nem tudja fenntartani a kívánt rendelkezésre állást, akkor a jóváírásokat közvetlenül hozzá kell adni a fiókjához. Nincs feltett kérdés. A gazdagép kiszámítja az állásidőt és minden felhasználót nyilvánosan értesít, ezzel átlátható szolgáltatást nyújtva.

Egy internetes házigazda 99,99% -os rendelkezésre állási garanciát nyújt mindenki számára, és azt is kijelenti, hogy jogosult hitelre, ha a webhely több, mint 15 perc alatt áll le. Itt újra meg kell küldenie egy dokumentált igazolást a leállásról. Ezután finom nyomtatással rendelkezik, amelyben kijelenti, hogy havonta legfeljebb 1 leállás lehetséges.

Egy webgazda 99,9% -os rendelkezésre állás garanciát kínál az SLA-ra. Ha meghaladja a leállási időt, akkor el kell küldenie részletes dokumentumot, amely meghatározza webhelyének leállását. Ezt a házigazda ellenőrzi, mielőtt bármilyen kredit lenne. Itt kell viselnie a szerver megfigyelésének költségeit és költségeit

Néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni:

Az állásidő-garanciák mindig nyomasztóak és vonzóak. Van azonban néhány dolog, amelyet érdemes figyelembe vennie-

  • A webgazda működési garanciája nem azt jelenti, hogy nem csökkenne. A rendelkezésre álló garancia egy hipotetikus érték, amely a múltbeli teljesítmény és a beépített infrastruktúra alapján történik.
  • Olvassa el figyelmesen a finomnyomást. Jobb, ha biztonságos, mint bánni. Ellenőrizze a szolgáltatási feltételek minden részletét.
  • Hüvelykujjszabályként elegendő kutatást kell végezni, mielőtt szűkítik az egyes lehetőségeket. Böngésszen a webes host hivatalos webhelyén, hogy további információkat gyűjtsön az értékelések révén.
  • Érdemes megkérdezni a webes host jelenlegi felhasználóit a teljesítményről és a forgatókönyvekről, amelyek alapján tiszteletben tartják az üzemidő garanciáját. Mindenesetre vegye fel a kapcsolatot egy iparági szakértővel, hogy további részleteket nyerjen.
  • Vigyázat: ne hagyatkozzon teljesen a webhelytulajdonos áttekintésében. Mivel ha a webhelytulajdonos nem figyeli a webhelyet a nap 24 órájában, akkor valószínű, hogy néhány leállási idő elmarad.
  • Ha el kell küldenie a leállások naplóit, akkor fontolja meg, hogy pontosan miként kapja meg a jóváírásokat. Vajon egy további, nem számolt leállási időt is figyelembe vesznek-e hitel hozzáadásakor.

Uptime garancia más szempontból:

Az üzemidő garanciával biztonságosabb zónába kerül. A példa nélküli leállásokért fizető internetes házigazda komolyabb lesz annak biztosítása érdekében, hogy fenntartják a szükséges üzemidőt.

Amikor egy internetes házigazda kompenzációt nyújt az összes üzemeltetett webhelyéről, akkor biztosan biztosítani fogja, hogy webhelye továbbra is rendelkezésre álljon és működjön, az egyidejű garancia szerint. Nem szabad megemlíteni, hogy ha nem tartja be a szükséges üzemidőt, hosszú távon lyukakat meríthet a zsebében.

Gondoskodjon arról, hogy olyan webhálózatot választott, amely rendelkezésre állási garanciát nyújthat, ha a legrosszabb esetleges leállás megfizethető, és a várt határokon belül van.

Csevegjen az ügyfélszolgálattal, vagy küldjön e-mailt e-mailben annak biztosítása érdekében, hogy az üzemidő-garancia megfelel-e az Ön igényeinek.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Adblock
    detector