Vad är HTTP 302-fel och hur åtgärdar jag det? [4 testade metoder förklarade]

När vi måste göra 302 omdirigeringar uppstår vanligtvis samma frågor.


Här är några av frågorna:

 1. Är min webbplats redo för den?
 2. Vilken typ av omdirigering är den mest lämpliga för mitt fall?
 3. Kommer jag att förlora allt SEO-arbete jag hittills har gjort?
 4. Kommer Google att straffa mig? Vad händer om jag eliminerar omdirigeringar?
 5. Hur skapas de?
 6. Hur fixar jag fel 302? (om det inträffar)

I den här artikeln kommer jag att besvara alla dessa frågor så att du har mer tydlighet för att fortsätta i varje fall.

Vad är 302 omdirigering?

Koden 302 indikerar en tillfällig omdirigering. En av de mest anmärkningsvärda funktionerna som skiljer den från en 301-omdirigering är att vid 302 omdirigeringar överförs inte SEO: s styrka till en ny URL..

google seo

Det beror på att denna omdirigering har utformats för att användas när det finns behov av att omdirigera innehåll till en sida som inte kommer att vara den definitiva.

Så snart omdirigeringen har eliminerats kommer den ursprungliga sidan inte att ha tappat sin position i Googles sökmotor.

Även om det inte är så vanligt att vi befinner oss i behov av en 302-omdirigering, kan detta alternativ vara mycket användbart i vissa fall. Dessa är de vanligaste fallen:

 • När vi inser att det finns något olämpligt innehåll på en sida. Medan vi löser problemet kan vi omdirigera användaren till en annan sida som kan vara av intresse.
 • I händelse av att en attack på vår webbplats kräver återställning av någon av sidorna, kan denna omdirigering hjälpa oss att minimera förekomsten.

En omdirigering 302 är en kod som berättar besökare för en specifik URL att sidan har flyttats tillfälligt och leder dem direkt till den nya platsen.

Med andra ord aktiveras omdirigering 302 när Google-robotar eller andra sökmotorer begär att ladda en specifik sida. Just nu, tack vare denna omdirigering, returnerar servern ett automatiskt svar som indikerar en ny URL.

På detta sätt undviks fel och irritationer både för sökmotorer och användare, vilket garanterar smidig navigering.

Vad är en omdirigering 302 för?

Omdirigeringen 302 tjänar till exempel att ha flera versioner av en hemsida på olika språk.

Den huvudsakliga kan vara på engelska; men om besökarna kommer från andra länder omdirigerar detta system automatiskt dem till sidan på sitt språk.

302 omdirigering

På detta sätt uppnås en mobilisering av webbtrafik, men samtidigt utspädes inte påverkan på SEO-nivån på startsidan. Detta fortsätter att växa, även om det inte sker någon överföring av myndighet, som vi förklarade tidigare.

HTTP 302-omdirigeringsexempel

Det vanligaste fallet för HTTP 302-omdirigering är från Google.

Oavsett vilket land du kommer från kommer du, om du skriver in https://www.google.com/, att omdirigeras till Google-versionen på det språk / land som motsvarar dig.

Google Sök

För Tyskland, 302 tar oss automatiskt till https://www.google.de/ så att vi kan söka efter innehåll på tyska.

Portaler av framgångsrika företag som Coca-Cola eller till och med Fujitsu använder också detta system för att omdirigera trafik till det de anser vara mest bekvämt.

Orsaker till HTTP 302-fel

Du bör inte använda statuskoden 302 om du vill överföra SEO-vikt till destinationsadressen.

Här är dock några av de vanligaste orsakerna till 302-omdirigeringsfelet:

 • Använda 302 omdirigeringar medan domänen rör sig.
 • Skapa en 302-omdirigering när du flyttar dokumentet.
 • Med hjälp av en 302-omdirigering under webbplatsprotokolländring;
 • Skapa 302 omdirigeringar medan webbplatsstrukturen förändras.

HTML-omdirigering 302 rekommenderas inte när metoden för den ursprungliga begäran ska tillämpas på begäran från destinationsadressen – till exempel att flytta URL: en för ett formulärdirektiv som använder POST-metoden under en viss period.

Hur man identifierar HTTP 302-fel

Det är mycket enkelt att kontrollera att omdirigeringsinställningarna för 301 och 302 är korrekta. När vi skriver in adressfältet för den gamla adressen, observerar vi vad som händer.

Adressändringen indikerar att allt går bra med omdirigeringen. Adressen förblir densamma – du måste leta efter källan till problemet, men först rekommenderar vi att du rengör cachen och försök igen.

domän namn

Det finns ett annat alternativ – att ansöka om att kontrollera serverns svarskod på onlinetjänster, till exempel http://example.com/e_redirect/.

Om du ställer in en omdirigering korrekt, efter att du har angett domännamnet, ser du svarskoden 301 eller 302. Det beror på vilken typ av omdirigering du planerat att få initialt.

Vissa tjänster visar dessutom koden som ges av servern efter omdirigeringen, och här finns det bara ett giltigt alternativ – 200 OK.

HTTP 302 fel fix

Metod 1: Kontrollera serverkonfigurationen

Programmet kan köras på servern som använder ett av dessa två vanligaste webbserverprogram, Nginx eller Apache. Dessa två webbservrar står för mer än 84 procent av det globala webbserverprogrammet!

Därför är det första steget i att bestämma 302-svarskoden kontrollera de obligatoriska omdirigeringsinstruktionerna i webbserverns konfigurationsfil.

För Apache webbserver

Steg 1: Öppna .htaccess-filen på servern

För att identifiera webbservern måste du hitta nyckelfilen. Om du använder Apache-webbservern ska du hitta .htaccess-filen i din webbplats rotfilsystem.

cPanel File Manager

Om ditt program finns på den delade värden kan du kanske ha ditt användarnamn kopplat till värdkontot, till exempel. I det här fallet är katalogen med applikationsrot vanligtvis i sökvägen:

/ home // public_html / path, därmed finns .htaccess-filen på /home//public_html/.htaccess.

Steg 2: Hitta mod_rewrite-direktiven

När du hittat .htaccess-filen öppnar du den i textredigeraren och hittar den rad som använder RewriteXXX-direktiven som tillhör Apache mod_rewrite-modulen.

mod_rewrite

Kärnidéen är dock att RewriteCond-direktivet visar en textmodell som jämförs med den registrerade URL: en. När en besökare begär motsvarande URL på en webbplats kommer RewriteRule-direktivet som spårar en eller flera RewriteCond-instruktioner faktiskt omdirigera begäran till motsvarande URL.

Till exempel är följande en enkel kombination av RewriteRule och RewriteCond som uppfyller alla krav från exempel.com, men i stället infogar en tillfällig omdirigering i samma URI i den temporära domänen – exempel.com:

RewriteEngine on
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ exempel \ .com $
RewriteRule ^ (. *) $ HTTP://www.temporary-example.com/$1 [R = 302]

Lägg märke till den ytterligare banderollen längst ner i RewriteRule, som tydligt illustrerar att en svarskod måste vara 302, vilket visar till webbläsaren agenten att det är en tillfällig omdirigering.

Steg 3: Återställ direktiven i .htaccess-fil

# BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^ index \ .php $ – [L]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}! -D
Omskriva regel. /index.php [L]
# END WordPress

Därför, om du får ett ovanligt RewriteRule- eller RewriteCond-direktiv i din .htaccess-fil som inte verkar passa det, försök att tillfälligt kommentera dem (förinställd med #) och starta om webbservern för att kontrollera om problemet är löst.

För Nginx webbserver

Steg 1: Öppna filen nginx.conf

ngix-konfiguration

Om din webbserver fungerar på Nginx bör du leta efter en helt annan konfigurationsfil. Denna fil specificeras som nginx.conf som standard och finns i ett av de vanliga katalogerna som listas nedan:

/ usr / local / nginx / conf, / etc / nginx eller, / usr / local / etc / nginx.

Steg 2: Omskriva direktiven på filen nginx.conf

Efter upptäckten öppnar du filen nginx.conf i din textredigerare och hittar omskrivningsdirektiven som är relaterade till omdirigeringsindikatorn.

301-schema

Till exempel är detta ett vanligt blockdirektiv (förklaras som en uppsättning uttalanden) som ställer in den virtuella servern genom att generera en tillfällig omdirigering från abc.com till en temporär-abc.com:

server {
lyssna 80;
lyssna 443 ssl;
servernamn www.abc.com;
skriv om ^ / $ http://www.temporary-abc.com omdirigering;
}

Nginx skriver om direktiv är parallella med Apache RewriteRule och
RewriteCond eftersom de vanligtvis innehåller mer komplicerade textorienterade sökmönster.

Steg 3: Kontrollera ersättningsprincipen för filen nginx.conf

Kontrollera i alla fall nginx.conf-filen för undantagsersättningspolicyn som innehåller en omdirigeringsflagg (annan permanent svarskod för återkommande flagg 301).

ngix-parametrar

Observera alla undantag innan du startar om servern för att kontrollera om problemet är löst.

Metod 2: Sök efter föråldrad programvara

I specifikationsdokumentet för RFC för HTTP 1.0 anges att syftet med en “302 hittad” svarskod är avsett att indikera att klienten ska utföra en tillfällig omdirigering.

enhetsrisk

Många nya webbläsare bearbetar emellertid koden 302 som erhållits via POST-begäran som ogiltig GET-begäran.

Detta har utlöst snags och förvirring med specifika webbserverprogram som försöker tvinga webbläsaren att utföra rätt arbete när den måste omdirigeras tillfälligt.

För att lösa detta problem returnerade RFC HTTP 1.1-specifikationsdokumentet 303 svarskoder, ytterligare 307 tillfälliga omdirigeringar, vilket är ett förståeligt sätt att hantera POST-till-GET eller tillfälliga, övergående svar.

Metod 3: Rengöring av stockarna

Nästan alla webbapplikationer lagrar poster på servern. Programloggen representerar vanligtvis applikationshistoriken, som vilka sidor, servrar som begärdes och anslutna, vilka erhölls från den medföljande databasen, och så vidare.

rengör stockarna

Serverloggarna är anslutna till den aktuella enheten som kör programmen och innehåller vanligtvis information om status och hälsa för alla anslutna tjänster, och till och med information om servern.

Google registrerar [PLATFORM_NAME] i CMS eller använd [PROGRAMMING_LANGUAGE] för att registrera och registrera [OPERATING_SYSTEM] när du startar den anpassade applikationen för mer information för att få dessa poster.

Metod 4: Fixa applikationskoden

I fallet misslyckas alla ovan nämnda metoder, problemet kan vara i användarkoden för applikationen som orsakade problemet.

webbläsare

Försök fastställa orsaken till problemet genom att manuellt hitta applikationen och analysera det i servern och applikationsloggfilerna.

Det är en bra idé att kopiera hela applikationen till din lokala utvecklingsdator och gå igenom den för att se exakt vad som händer med 302-skanningarna och se koden för varje applikation.

Slutsats

Slutligen, som ni har sett, behöver vi inte frukta så mycket för HTTP 302-omdirigeringsfelen. Utan att gå längre är de ett fantastiskt sätt att undvika att tappa trafik på våra webbsidor med de oundvikliga förändringar som uppstår under åren.

Jag hoppas att du, efter att ha läst den här artikeln, inte får frossa varje gång om hur jag fixar 302 flyttas tillfälligt fel.

Oavsett om du vill göra ett bidrag till inlägget eller om du har en fråga eller bara vill ge din åsikt, tveka inte att kommentera nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map