Vill du marknadsföra din blogg? 151 Testade och testade sätt

Hur får man människor att läsa din blogg? Hur får man trafik till din blogg? Hur du får din blogg till de människor som vill se den?


Det här är frågor som alla som driver eller marknadsför en blogg ställer. Och det är lätt att bli avskräckt – det finns redan så många bloggar där ute!

Lyckligtvis är det absolut möjligt att marknadsföra din blogg för att öka trafiken eller läsarna eller kunderna. Nedan har jag 151 testade sätt att marknadsföra din blogg.

De täcker alla typer av metoder och arenor. Vissa är stora, andra är små. Du behöver inte göra dem alla – men de är verkligen värda en titt.

Låt oss börja!

Contents

1. Dela ditt innehåll över många sociala nätverk

Du kanske inte gillar Facebook. Kanske är Instagram det du använder, eller Twitter är det. Anta att du aldrig kom in i LinkedIn.

Gissa vad?

Synd.

Okej, jag överdriver lite, men i allmänhet: det är en bra idé att sprida ditt innehåll över många sociala nätverk.

Anledningen är enkel: du lägger ut bra innehåll. Det innehållet borde ses och delas så mycket som möjligt.

Och ju fler platser du delar, desto mer troligt är det att ditt innehåll kommer att ses, åtnjutas och delas av andra.

2. Dela blogginlägg på sociala medier direkt när du publicerar dem

Det här är en ganska enkel sak att göra – många plattformar har ett alternativ för att samtidigt publicera ett inlägg på din blogg och lägga det på sociala medier.

Att göra detta gör ett par saker:

Först låter folk se ditt inlägg direkt när du publicerar det. duh.

För det andra, om du samlar in gillar, återväntar, delar och kommenterar inlägget eller inläggslänken, gör det ditt inlägg mer trovärdigt.

Vilket gör det mer troligt att få ännu fler internetpoäng. Det är det enklaste sättet att marknadsföra din blogg för att öka trafiken.

3. Dela inte bara ett inlägg, utan flera i en enda instans!

För att vara rättvis förstår alla begreppet att dela ett enda publicerat stycke.

Men det finns ett annat sätt att dela ditt innehåll på sociala medier, och det är lite mer uppfriskande:

Gruppera ditt innehåll. Ordna en samling inlägg hur du än vill – antagligen genom en tagg, kategori eller tagg.

Dela sedan hela samlingen av inlägg med en enda länk! Detta låter dig träffa bredare ämnen och därmed vädja till ett större intresseområde.

4. Använd optimal publiceringstid för att dela inlägg.

När jag gick på gymnasiet skulle jag insistera på mina vänner att det var en optimal posttid, och det var därför mina profilbilder fick så många likes. De skrattade.

Spola framåt år senare, och vem skrattar nu? Det är helt enkelt SANT att vissa tider på dagen är bättre för att publicera och dela innehåll än andra.

Tänk naturligtvis på att tiderna varierar mellan sociala nätverk. Det kan låta komplicerat, men lyckligtvis är det lätt att undersöka!

Dela ditt innehåll över många sociala nätverk

5. Använd optimal publiceringstid för att publicera blogginlägg.

Naturligtvis driver du en blogg – och beroende på det ekosystem som din blogg lever i (till exempel WordPress), kommer du förmodligen att se till att själva inlägget publiceras vid en bra tid.

Detta är mer ett vildkort – vi kan ungefär intuitera när människor använder Instagram eller Facebook, särskilt om vi använder dem.

Men du måste tänka på när dina läsare och när människor i din blogosfär tar tid att läsa en blogg.

6. Använd optimala bokningsdagar.

Som ni ser är det något jag tar på allvar. Nej, det beror inte på att jag är bitter på mina erfarenheter på gymnasiet.

Hur som helst, poängen står.

Naturligtvis, om vissa tider är bättre för att marknadsföra din blogg, är vissa dagar också. Och igen måste du ta del av din egen kunskap om din publik.

Kommer din målgrupp att bläddra igenom ett blogginlägg på jobbet? Bra, ser ut som vardagar kommer att vara bra.

Eller kanske din blogg handlar om baksmälla botemedel – kan vara bra att publicera på helgen!

7. Nämn påverkare i dina inlägg.

Titta, du är förmodligen redan bekant med några påverkare om du bloggar.

När allt kommer omkring gör du förmodligen forskning för ditt område … så du har definitivt stött på några namn som är inflytelserika i det.

När du nämner påverkare i dina inlägg visar du din medvetenhet om ämnet. Du visar ödmjukhet – du ger krediter där det beror.

Och särskilt viktigt är att människor är mer benägna att hitta och hålla sig till dina inlägg när du nämner relevanta påverkare.

8. Berätta för påverkarna om hur du nämnde dem.

Du kan dock göra att påverkaren blir ännu bättre. Kontakta bara de influenser (er) som du nämner.

Trots allt, såvida du inte gör ett hemskt jobb med det, är det värsta de kan göra att svara. Och att nå ut behöver inte ta mycket tid eller energi från dig.

Å andra sidan kan en influencer vara nöjd och dela ditt innehåll till sin publik – det är en STOR vinst.

Eftersom det inte bara är ett stöd för ditt innehåll, det är ett bra sätt att driva trafik till din blogg.

9. Använd Facebook-grupper.

Jag vet, jag vet – du och 2 miljarder människor förstår redan konceptet att publicera på Facebook.

Det jag talar om är dock att posta till en Facebook-grupp. En Facebook-grupp kommer att fokuseras på ett specifikt ämne eller ett ämne, och det är en utmärkt plats att hitta människor med liknande intressen.

… Människor med liknande intressen som vill prata om dessa intressen och vill höra mer om dem.

Dessutom finns det otaliga Facebook-grupper, och du tror bättre att det finns många olika grupper för samma nischer. Så inte bara kommer det förmodligen att finnas en Facebook-grupp för din nisch, det kommer förmodligen att finnas mer än en.

Men var försiktig: vissa grupper kan ha regler om självpromotering, och även om det är relevant kanske din bloggkampanj inte mottas varmt.

10. Använd forum!

Återigen måste du tänka på forumet självt – vissa kanske inte är mottagliga för länkar till din webbplats.

Som sagt kommer många av dem att vara. Nyckeln är att vara mänsklig. (Mer om detta senare). Håll din närvaro på forumet taktfull framför allt annat. Var bidragande.

Eftersom ett relevant forum är ett bra ställe för dig att svara på frågor med dina blogginlägg.

Du blir förvånad: så länge du och din blogg är användbara kan du få trafik till din blogg och till och med bygga ett lojalt följande.

11. Använd Quoras “feed” för att hitta populära och pressande frågor

Om du inte vet det, är Quora i princip en fråga och svarssajt – liksom Yahoo! Svar, men mer populära.

Genom att komma åt Quoras flöde kan du se några av de mest populära frågorna i ett relevant ämne. Du kan se vad din målgrupp är mest upptagen eller intresserad av.

Och då? Du kan besvara frågan rätt i Quora, OCH du kan använda din Quora-forskning för att ta itu med ämnena i dina framtida blogginlägg!

12. Hitta och använd subreddits som är involverade i din nisch.

Det här är i princip samma sätt som de två senaste sätten att marknadsföra din blogg. Men Reddit är annorlunda. Och användbart. Tro mig, Reddit är en super användbar webbplats för bloggare.

I grund och botten är Reddit ett gigantiskt nätverk centrerat på att dela innehåll. En del av det är naturligtvis originalet, mycket av det omplaceras eller kopplat till. Det finns hundratals ”subreddits” – i grunden samhällen och forum som ägnas åt vissa ämnen inom Reddit-ekosystemet.

Det verkar ibland som om det finns en subreddit för allt. Vissa är stora, andra är små och det kan finnas mer än en som överlappar varandra med din bloggs fokus.

Men det finns en god chans att de kommer att vara användbara för forskning åtminstone: du kan hitta pressande frågor, populära idéer och mätare attityder och intressen.

subreddits

13. Fäst inlägg högst upp i dina sociala medieprofiler

Det är enkelt: människor kan ofta stöta på bloggens sociala medieprofiler. När de gör det, kan de eller kanske inte ta mycket tid att förfölja din sida.

Så bara fäst ditt senaste inlägg eller ditt bästa inlägg till toppen av din profil, så det är det FÖRSTA som någon ser när de besöker din sida.

Du kan göra detta på ett antal sociala nätverk, men här är det på Twitter:

sociala medier profiler

14. Använd hashtags.

Åh, du tror att hashtags är ett skämt?

Visst, de är lätta att göra kul på, men de är användbara! Och de är inte bara på Twitter – de är användbara på Instagram och Facebook också.

Det är inte bara så att många människor hittar innehåll efter hashtags – det är att det finns så många hashtags, du kan hitta en specifik att utmärka sig på.

Kanske använder alla # wanderlust … men det kommer säkert att vara något mindre populärt, men liknande hashtag, som du kan spela mest för att marknadsföra din blogg.

15. Använd vissa verktyg för att ta reda på vilka hashtags som är bäst.

Gå igång och testa din egen kreativitet, naturligtvis … men kommer det att göra ont att vara exakt om dessa saker?

Eftersom vissa hashtags kommer att bli alldeles populära och kommer att vara lätta att begravas i (se ovanstående exempel på #wanderlust).

Andra kan vara för opopulära och tar inte tillräckligt med folk till ditt inlägg, och därmed din blogg.

Men med hjälp av verktyg som What the Trend, Hashtags.org eller Twitonomy kan du hitta vilka hashtags som är trendiga, som är bra att rikta in sig, och vissa har till och med sökanalys.

16. Tweet ofta

Här är saken: Twitter skiljer sig i grunden från andra sociala medienätverk.

Visst, det finns gott om överlappningar. Men i allmänhet är det mer okej att Tweeta mycket än att posta mycket på Facebook eller Instagram.

Missförstå mig inte: du bör publicera ofta i alla dina nätverk. Men ofta på Twitter betyder uppåt ett dussin gånger om dagen.

Hur får man människor att läsa din blogg? Prata mycket om det!

17. … Men har inte exakt samma publiceringsschema för andra sociala medienätverk.

Den här typen av går tillbaka till de optimala uppläggningstiderna och de bästa uppläggningsdagarna jag talade om.

Tänk på att du kan ha olika målgrupper i olika nätverk och att människor i olika nätverk kommer att:

Förväntar dig en viss frekvens av inlägg och kommer att använda dessa nätverk vid olika tidpunkter.

18. På samma sätt, när vissa inlägg inte går bra … minska dina förluster.

Det låter grovt, för ibland är det – ett vanligt problem jag ser i kampanjer på sociala medier är att människor inte vet när de ska minska sina förluster.

Det är enkelt – om det inte går bra med inlägg är det okej att försöka posta lite mer. Men vid en viss tidpunkt måste du möta verkligheten och växla upp saker.

För om människor inte svarar bra på dina inlägg … att publicera ännu fler av samma saker kommer sannolikt att göra mer skada än nytta.

När du vill veta hur du marknadsför din blogg kan negativ feedback och dåliga resultat vara en fantastisk lektion att lära av.

19. Dela dina nya inlägg mer än en gång.

Ja, jag vet – motsägelser i överflöd!

Tänk på att allt detta verkligen är fall för fall. Som sagt, när du skriver ett nytt inlägg, ge det det bästa skottet du kan. Och det betyder att dela det mer än en gång.

Visst, ändra ordalydelsen när du delar inlägget, gör det du tycker är bäst – men begräns dig inte till en delning.

Nya inlägg kan känna sig sårbara och kan göra att du undrar hur du får trafik till din blogg. Att dela dem igen är inte glamoröst, men det är effektivt.

20. Reklam för äldre innehåll som är bra.

Du kan inte begränsa saker till dina nya inlägg – om du har äldre innehåll som har gjort bra, fortsätt använda det. Kom ihåg att det är populärt av en anledning.

När allt kommer omkring kanske du får nya följare och nya tittare som inte har sett dina äldre saker ännu.

Så hur får man folk att läsa din blogg? Reklam för dina äldre saker som har gjort bra eller är bra bra i allmänhet.

Här är ett exempel: det här tweetades den 24 juni 2019.

… Men själva artikeln? Det skrevs 6 månader tidigare.

21. Använd grafik i dina tweets och var försiktig med hur många tecken du använder.

Det är enkelt, folkens. Twitter är vanligtvis inte en plats för inlägg i lång form. Det är sant att vissa människor har “trådar” – dvs en rad tweets anslutna för att bilda en längre tanke.

Men för det mesta är Twitters karaktärsgräns där av en anledning.

Så – håll dem kort och använd bilder. Kom till punkten, koppla in din publik och använd bilder: så det blir enkelt för andra att retweeta ditt innehåll.

22. Placera länkar tidigt i tweets

Detta är användbart av liknande skäl som det sista: det handlar om att göra dina tweets till användbara och bra kandidater för att retweeta.

Det finns några tentativa bevis, via analyser från Dan Zarrella, att tweets med länkar, de med länkar som placerats tidigt hade de flesta klickfrekvenserna.

* Obs: hans huvudanalys är inte tillgänglig just nu, så jag kopplade till en annan där han diskuterar vikten av att experimentera med länkplacering.

Är det här hårt vetenskap? Nej. Men det är definitivt något.

23. Använd Twitter-kort

Twitter-kort är i princip ett sätt att lägga till media till tweets, så de är inte bara vanlig text.

Detta är ett exempel på ett Twitter-kort:

använd twitterkort

Även det Twitter-kortet är ganska vanligt, men du får idén. Om du använder Twitter ofta har du definitivt sett dem.

Kort sagt, Twitter-kort gör att dina tweets ser betydligt mer intressanta ut. Således är de mer benägna att få retweets och mer troligt att få trafik till din blogg.

24. Uppmana läsarna att dela (av goda skäl).

En viss del av din publik kanske redan troligtvis delar dina inlägg. Men en del som annars skulle vara ambivalenta om att dela andras inlägg skulle kunna tippas över linjen genom en bra uppmaning.

Med andra ord, uppmana dina läsare och följare att dela av en god anledning, inte bara för att de gillar det.

Till exempel:

”Håller du med i att (sätta in konglomerat här) ska vara mer transparent när det gäller serveravbrott? Om så är fallet, dela det här inlägget och alla andra du ser som lyser (konglomerat här): s transparensfrågor! “

25. Dela med känslor (naturligtvis taktfullt).

Ett bra sätt att marknadsföra din blogg? Använd känslor. Människor delar saker som orsakar känslor.

Heck, hela konceptet med ett socialt nätverk är att efterlikna relationer och sociala nätverk i verkligheten. Det är uppenbart att känslor är viktiga.

Detta är inte bara vanlig kunskap eller anekdotiska bevis. Detta fenomen har dokumenterats – mest känt för bloggare och marknadsförare av New York Times Customer Insight Group.

Så, ja – känslor är en viktig del av delningen. Bara ett försiktighetsord: för godhets skull, var taktfull. Skriv inte varje inlägg om döda valpar (såvida du inte är en blogg om djurens rättigheter).

26. Sätt dagliga / veckovisa mål för växande kontakter på sociala medier och följer.

Det kan låta för enkelt, men det kan vara en gyllene råd.

Eftersom den kalla hårda sanningen är, för de flesta av oss, kommer vi inte att explodera en dag från ett par hundra följare till ett par hundra tusen.

Även de som går virala hade ofta mycket hårt, konsekvent arbete som pågår bakom kulisserna ändå.

Och ändå, att ha följare är ganska viktigt. De kommer att dela dina inlägg, berätta för sina vänner och övergripande öka din närvaro på internet.

Så sätt konsekventa mål för att utöka ditt sociala nätverk online. Det kan vara litet eller stort, men nyckeln är konsistens.

Till exempel: “Jag får 50 nya följare varje vecka denna månad på Instagram.”

27. Rengör / modifiera öppen grafdata.

Om du inte har hört talas om detta tidigare låter det antagligen komplicerat och tekniskt. Det är det verkligen inte.

Att rensa upp dina öppna grafdata betyder bara att optimera dina inlägg för delning av sociala medier. Tanken är i princip att ändra dina metabeskrivningar, titlar och utdrag – vilket är ganska enkelt att göra.

Yoast SEO är ett super populärt WordPress-plugin (med gratis och betalda funktioner) som låter dig redigera det här:

Men nästan alla SEO-redaktörer låter dig redigera den här typen av saker. Det är verkligen inte så komplicerat och ett nödvändigt verktyg för bloggkampanj.

28. Inkludera länkar till dina blogginlägg i dina sociala medieprofiler.

Kommer du ihåg när jag sa att fästa vissa inlägg högst upp i dina sociala medieprofiler? Så att när folk hittar din profil, det första de ser är inlägget du delade?

Tja, här är samma idé på jobbet – men istället för att fästa ett Tweet eller Facebook-inlägg, lägg bara länken i din faktiska profilbeskrivning.

Vissa människor uppdaterar sina profiler med länkar till sina senaste inlägg. Andra länkar bara till sin webbplats:

Vad som passar dig!

29. Värd och / eller delta i Twitterchattar för att dela det du vet (och rekommendera blogginlägg!)

Tidigare i den här listan kanske du har lagt märke till ett par vanliga teman: för det första är Twitter ett grundläggande annorlunda socialt nätverk, bättre utrustad för snappigare innehåll.

För det andra bör tweets vara användbara och inspirera till att retweeta.

Och ett STORT sätt att vara användbart är att bidra till Twitter-diskussioner eller till och med vara värd för dem. Detta kan ske genom direktmeddelanden (privata) eller helst via offentliga Twitter-trådar.

delta i Twitterchattar

Och när det är lämpligt? Föreslå ett blogginlägg som du skrev som adresserar en persons fråga.

30. Gör samma sak, men på subreddits och forum!

Det är en sak att hitta en subreddit i ditt område (se nr 12), och en helt annan sak att delta i det. Här är saken med Reddit som skiljer det från de flesta andra sociala mediesajter:

På andra populära plattformar postar och delar de flesta du känner. På Reddit är den VAST majoriteten av användarna “lurar” – ser, men deltar inte.

Detta är ett vanligt fenomen på internet och kallas 1% -regeln.

Reddit är ett särskilt starkt exempel på 1% -regeln, så det betyder att när du bidrar till eller är värd för diskussioner om Reddit så formar du allvarligt innehåll i den subreddit.

Eftersom subreddits och forum är bäst lämpade för mer djupgående diskussioner om nischämnen är det absolut ett av de bästa ställena för dig att lysa med din expertis.

31. Om det handlar om det, överväga att starta en subreddit om ett ämne eller nisch.

Detta är egentligen bara en förlängning av den tidigare idén, men det kan vara lite intensivt för vissa människor. Du hör inte detta råd ofta – men jag är övertygad om att det är ett av de mest förbises och underutnyttjade sätten att marknadsföra ditt innehåll.

Alla med ett Reddit-konto som har varit aktivt i mer än en månad kan starta en subreddit. Det är helt gratis.

Subreddits är baserade på ämne – de är inte tänkta att fungera som Facebook-sidor, till exempel. Hur man marknadsför din blogg på Reddit är inte tydligt, så många bloggare gör det inte.

Men om du gör en subreddit om din bloggs fokus kan du 1) på allvar bidra till konversationen, 2) få omedelbar insikt om konversationen, 3) få ett gott rykte.

32. Om du verkligen känner dig säker, överväg att starta en subreddit för din blogg.

Jag vet att jag just sa att subreddits inte ska fungera som Facebook-sidor. Men ibland, när en internetpersonlighet är tillräckligt populär, kommer de att göra sin egen subreddit för fans att posta och diskutera saker om dem.

Dessa subreddits används också för marknadsföring, men blandas väl med organisk diskussion från samhället.

De flesta subreddits skapade av PR-skäl är från konstnärer, cosplayers och berättare. Men kolla in det här:

överväga att starta en subreddit

Detta är en subreddit baserad på en kille blogg. Det är lite nisch, men det har en dedikerad gemenskap. De diskuterar inte bara bloggens inlägg, utan alla möjliga saker relaterade till det fältet.

Och hans blogg har blivit betydligt populärare eftersom subreddit har ett gott rykte för intressant diskussion.

33. Förlåt inte Instagram.

Instagram är ett oerhört populärt socialt nätverk, men används inte av bloggare för marknadsföring nästan lika ofta som de andra sociala nätverk (av uppenbara skäl).

Saken är att visuellt innehåll är väldigt lätt att konsumera, och om du har resurser kan Instagram vara ett bra sätt att göra ditt innehåll lätt att visa.

Här är Neil Patels Instagram-sida:

Ser? Han har en länk till sin blogg, en kort och lätt att smälta bio. Hans inlägg gör att du vill läsa mer.

34. På LinkedIn kan du försöka fokusera på kompetensbyggande och affärer.

Du kommer antagligen ha mycket överlappning mellan dina inlägg i olika sociala nätverk, men på LinkedIn bör du fortfarande tillgodose LinkedIn-kulturen.

Vilket innebär att det är bäst att fokusera på saker som intresserar proffs och det värde din blogg kan ge dem.

Så att ta fram dina framgångshistorier, fallstudier och saker om att bygga färdigheter kommer att göra bättre på LinkedIn, till exempel. Och folk på LinkedIn är vanligtvis mindre motståndskraftiga mot att marknadsföra din blogg för att öka trafiken.

35. Använd längre beskrivningar på Pinterest.

Pinterest används populärt av bloggare, men du kanske inte vet hur du marknadsför din blogg där.

Tänk på Pinterest som att ha överlappning med en sökmotor. Liksom en sökmotor kan nyckelord i dina beskrivningar hjälpa människor att hitta dina stift.

Detta innebär att genom att skriva längre beskrivningar får du en större möjlighet att använda nyckelord utan att skräppa in dem eller låta dem se taktlösa ut.

Det finns också några begränsade bevis för att beskrivningar med mer än 300 tecken får flest repins – men ta det med ett saltkorn.

36. Använd Pinterest-grupptavlor.

Pinterest-gruppstyrelser fungerar på samma sätt som grupper på andra sociala nätverk: de är en gemenskap som är uppbyggd kring ett visst ämne.

Detta utvidgar mängden människor som ser ditt innehåll och dina bidrag.

Speciellt för att när någon “följer alla” i en persons styrelser kommer de också att följa det styrelse du bidrar till!

37. Använd främjade tweets.

Folk ser främsta tweets hela tiden, varje gång de faktiskt använder Twitter. Sponsrade och främjade inlägg är vanliga på alla stora sociala nätverk.

Så det borde inte vara förvånande att jag rekommenderar detta – men jag skulle vilja påpeka en extra fördel med främjade tweets i synnerhet:

Tweets är korta. Folk kan ignorera ett sponsrat Facebook-inlägg, men en marknadsförd Tweet är lättare att ta in, även med en överblick.

38. Betala för att marknadsföra på Facebook.

Det finns två huvudsakliga sätt att göra detta: du kan betala för en annons som framträder mer som en annons, och ett förstärkt inlägg är ett inlägg du betalar för … öka till en publik.

Tekniskt sett är båda annonser, men Facebook-annonser är mer anpassningsbara och är mer uppenbara som annonser. Ökade inlägg visas i användarnas tidslinjer tillsammans med andra, vanliga inlägg.

Du kan läsa mer om skillnaden här.

Människor gör det eftersom det fungerar – Facebook ger dig tillgång till många människor, så att du lättare kan nå rätt publik / demografi med annonser och ökade inlägg.

39. Använd LinkedIn sponsrat innehåll.

Tänk återigen på att betala för att annonsera på Facebook: du får tillgång till ett stort antal människor som du sedan kan begränsa till specifika målgrupper för att annonsera till.

Men igen, LinkedIn-människor kommer förmodligen att vara mer mottagliga för vissa typer av innehåll som du förmodligen redan skriver om.

Men först skulle jag rekommendera att ta reda på vilka av dina LinkedIn-inlägg som har gjort det bäst organiskt och sedan sponsra dem.

40. Använd LinkedIn-grupper.

Detta är ganska likt att skapa eller delta i Facebook-grupper och Pinterest-anslagstavlor.

kopplade grupper

Skillnaden är naturligtvis att ditt sociala nätverk på LinkedIn är förmodligen lite annorlunda från dina målgrupper på Facebook eller Pinterest eller Twitter, och som jag sa tidigare förväntar jag mig förmodligen affärsrelaterade och professionella inlägg.

Detta betyder faktiskt att LinkedIn-grupper vanligtvis kommer att vara en mer lämplig plats för din bloggkampanj än grupper på andra sociala nätverk.

41. Och naturligtvis Reddit-annonser.

Men på detta måste jag säga:

Akta sig.

Reddit skiljer sig lite från de ovannämnda webbplatserna – människor förväntar sig typ av annonser och marknadsfört innehåll på Facebook, Twitter osv..

Redditors, å andra sidan, är vana vid annonser men … de gillar dem starkt. Annonserat och marknadsfört innehåll är alltså något att hantera noggrant, särskilt om du tycker att Reddit är en bra plats för din blogg och varumärke.

Som sagt, du kan antingen köpa adspace på Reddit, eller så kan du betala för att få marknadsförade inlägg. Endera kan fungera.

Reddit är lite annorlunda

42. Tack läsarna för att dela!

Till att börja med är du redan tacksam att någon delade ditt innehåll, så det är en god anledning att tacka dem.

För det andra är det bra att uppmuntra människor att stödja din blogg, och det kan till och med göra dem mer benägna att göra det igen i framtiden.

För det tredje är det ett bra sätt att rekommendera andra inlägg som du tror att de kanske gillar. Till exempel, ”Tack så mycket för att dela! Om du gillade det inlägget kanske du också gillar det här: ___. ”

43. I allmänhet bidra till sammanlagda webbplatser och stämma samhällen.

Om du behöver en uppdatering, har sammanlagda webbplatser information från många olika källor relaterade till vissa ämnen. De använder ofta upp och ner röstknappar för att låta användare betygsätta det skickade innehållet.

Ja, inklusive Reddit. Jag har talat om Reddit ganska mycket hittills, men det är inte den enda samlade webbplatsen eller up-vote community.

Här är några andra exempel på sammanlagda webbplatser och upvote community:

StumbleUpon, BizSugar, Product Hunt, Hacker News, Triberr, Inbound.org.

När det är relevant kan du marknadsföra din blogg för att öka trafiken och se hur samhället reagerar.

44. Fokusera på praktisk och användbarhet i dina delade inlägg.

Om jag inte har betonat detta tillräckligt, låt mig göra det kristallklart:

När du delar dina inlägg på sociala medier, gör dem ANVÄNDA.

Eftersom ett av de bästa sätten att uppskattas är att få materiella värden på människors liv. Du bloggar för att du har expertis och intelligens. Dela det med människor.

Detta är viktigt för att dela inlägg särskilt, eftersom du vill att folk ska publicera om och dela om igen.

45. Placera delningsknappar på sociala medier på framstående platser.

Det här är knapparna som låter läsarna dela vissa inlägg på olika sociala medieplattformar.

Det är ett av de vanligaste svaren på frågan om hur du marknadsför din blogg.

Här är ett exempel på hur de ser ut på vår webbplats (till vänster):

placera knappar för delning av sociala medier på framstående platser

Lägg märke till hur vi placerar knapparna längst upp på sidan, nära inläggets rubrikbild.

Knappar för delning av sociala medier slår två fåglar med en sten: det låter människor öka din närvaro på sociala medier och driva trafik till din blogg!

46. ​​Använd Sumo för att fördubbla delningsknapparna.

Sumo är en app / WordPress-plugin som i princip ger dig ett mer intensivt sätt att lägga till knappar för delning av sociala medier.

Kort sagt: det lägger till delningsknapparna i början av artikeln, till vänster och i slutet också.

Här är ett exempel på sidan så att du kan se det i aktion.

47. Dela med personer som redan har delat ditt innehåll.

Ljud intuitivt? Tja, bra, för det här fungerar.

Personer som redan har delat ditt innehåll kommer sannolikt att dela det igen. Och om du kan få några av samma personer att konsekvent dela ditt innehåll? Ännu bättre!

Kärnidén här är att ägna särskild uppmärksamhet åt de personer som är online och som hjälper dig och stöder ditt innehåll.

48. Dela med personer som delar liknande innehåll.

Detta liknar den tidigare metoden för att marknadsföra din blogg, men det kan ta lite mer ansträngning från din sida.

Det är ju lite mindre troligt att de delar ditt innehåll jämfört med personer som redan har delat ditt innehåll.

Den viktiga delen är naturligtvis att dessa människor redan är delare, och om de gillar innehållet är de mer benägna att sprida det än den genomsnittliga personen.

Så gör det till en punkt att dela med dem!

49. Dela med människor som skriver liknande innehåll.

Detta överlappar lite med att kontakta påverkare, men det är lite annorlunda.

För låt oss möta fakta – inte alla som skriver om ett visst ämne är en influenser. Mer tvärtom.

Ändå är många andra bloggare ivriga att växa med andra istället för att konkurrera rent. Några av de personer som mest sannolikt delar ditt innehåll är de som skriver liknande innehåll.

50. På forum, svara på frågor med dina blogginlägg.

Detta är på liknande sätt som värd för Twitter-trådar och deltagande i forum och subreddits. Detta är mer uttryckligt:

Hitta en fråga eller ett ämne som du har ett blogginlägg för. Se till att det är ganska relevant, annars kommer du förmodligen att skrivas av som någon som bara är intresserad av självpromotering.

Forumkulturen varierar mellan forum, men i slutet av dagen, om du faktiskt bidrar, kommer det inte alltid att vara dåligt att marknadsföra din blogg.

51. Använd webbplatser för sociala bokmärken.

Detta kan vara en ny för dig: sociala bokmärkeswebbplatser delar viss överlappning med sammanlagda webbplatser, men skiljer sig åt att sociala bokmärkesajter fokuserar mer på rena webblänkar. Samlade webbplatser i praktiken inkluderar ofta ompostering av bilder och uppladdning av innehållet självt.

Dessutom kan vissa sociala bokmärkesajter ansöka om att din blogg ska visas på webbplatserna. Vilket betyder att när människor försöker upptäcka inlägg och innehåll, kan de hitta dina bloggs grejer!

Så när du undrar hur du får trafik till din blogg är sociala bokmärkeswebbplatser ett logiskt svar eftersom hela modellen handlar om att rikta människor till olika webbplatser.

Just nu är Digg, Flipboard, StumbleUpon och AllTop bra för att skicka in din blogg!

52. Använd ömsesidiga delningswebbplatser.

Ömsesidiga delningswebbplatser låter dig tjäna krediter (eller någon version av poäng) för att dela andra människors innehåll. Sedan kan du använda dina krediter för att publicera ditt innehåll – och andra delar det för att få fler krediter själva.

Just nu är Triberr och Viral Content Bee de bästa ömsesidiga delningssidorna och bra alternativ.

Ett försiktighetsord: förvänta dig inte att det här är enkel fri trafik. Du bör fortfarande delta, rikta en nisch och bidra!

53. Har en e-postkampanj / använd e-postmarknadsföring.

Detta är faktiskt ett större tips – det är lite som att säga “dela på sociala medier.”

Ändå är e-postmarknadsföringskampanjer ett av de största svaren på frågan om hur man marknadsför din blogg.

Vilket innebär att det finns ett gäng mindre tips och tricks för e-postkampanjen, som kommer att följa den här.

Men för tillfället är här några viktiga punkter:

Nästan alla använder e-post – de allra flesta internetanvändare har e-post, till och med mer än sociala medier.

Du kommer inte att skräppost, men du kommer inte heller att vara en bästa vän som skriver personliga brev. Antagligen har du någon form av interaktion med personen – som i har du fått sin e-post av en anledning.

Naturligtvis har jag mer att säga! Här är detaljerna:

54. Bygg din e-postlista.

Detta är en viktig punkt. Det låter uppenbart, men det kan vara en av de svårare delarna – och det finns några grundläggande faktorer som borde följas.

Du kommer inte att bygga din e-postlista eftersom du hackade en miljon människors Facebook-konton. Du är en riktig person som kommer att få personens e-postmeddelanden med deras tillstånd.

Kort sagt: du kan inte ha en e-postkampanj utan en pålitlig lista över personer som ska e-postas.

Sumo (nämnts tidigare) har en viss e-postlista-programvara. Så gör OptinMonster, LeadPages, Unbounce, Constant Contact, ActiveCampaign och många andra.

55. Har något att erbjuda i utbyte mot en e-postadress (aka, en blymagnet).

I en viss utsträckning kan du förmodligen få folk att ge dig en e-postadress eftersom de håller med det ditt sång om, eller på annat sätt vill höra från dig.

Så på den mest grundläggande nivån erbjuder du din blogg. Men du kan fortfarande göra bättre än så, för det räcker inte för många människor.

Jag uppmuntrar dig att vara kreativ här och att använda din kunskap om din publik och potentiella kontakter bäst.

Men vissa beprövade och pålitliga sätt att erbjuda något i utbyte mot e-post: online-flipböcker, e-böcker, vitböcker, annan originalforskning och rapportering, länkar till gratis nedladdningar och uppdateringslistor är allt ganska bra!

Det finns också nyhetsbrev … men det berättar jag mer om senare!

När dina blymagneter fungerar lockar du folk till din e-postlista och därifrån har du en regelbunden målgrupp för att marknadsföra ditt innehåll till!

56. Skicka dessa e-postmeddelanden vid goda tider.

Optimal publiceringstid gäller inte bara sociala medier. Det kan tyckas svårare att veta när de bästa tiderna för att skicka e-postmeddelanden är, eftersom e-post är mer fina än vissa målgrupper på vissa sociala mediesajter.

Men du har tur: MailChimp har faktiskt en funktion som heter Send Time Optimization som fokuserar på exakt det.

Medan du måste använda MailChimp för att få ut det mesta av funktionen, trots att uppgifterna varierar från person till person och kampanj till kampanj … finns det en hel del forskning som finns tillgängligt från när MailChimp gjorde funktionen.

Kort version: vardagar brukar fungera bäst, med små toppar på tisdagar och torsdagar, vanligtvis på morgonen (mellan 07:00 och 10:00).

57. Skicka e-postmeddelanden när du startar nya inlägg.

Detta är i princip e-postkampanjen motsvarande att dela ett inlägg på sociala medier direkt efter att du publicerat det.

Emellertid kan e-post ibland vara mer potent, eftersom det går direkt till en persons inkorg.

Och om du har faktiska läsare på din e-postlista, har du en rimlig chans att få synpunkter på ditt inlägg direkt utanför fladdermallen.

Så när du undrar hur du får trafik till din blogg, kom ihåg att e-postmeddelanden om nya inlägg används mycket av en anledning.

58. Nyhetsbrev via e-post.

Nyhetsbrev kan vara ett bra sätt att stimulera människor att ge dig sin e-post, som jag diskuterade tidigare.

Men de är också bara en generellt bra sak att skicka ut för att hålla folk prenumererade och lojala.

Dessutom behöver du inte göra så mycket extra arbete – du kan återanvända ditt befintliga innehåll från den senaste veckan eller två, plus allt äldre inlägg du tycker kan vara relevant / intressant.

59. Prova e-post med vanlig text.

Som du kan förvänta dig är detta inte 100% bevisat sant – men jag tycker att det fortfarande finns goda bevis för detta och stämmer överens med några misstankar som jag har haft på ett tag.

Till att börja med kan det tyckas som vanliga textmeddelanden inte är ett bra sätt att marknadsföra din blogg för att öka trafiken.

Men om du tänker på det är det meningsfullt: du förväntar dig och till och med tycker om att ha visuellt stimulerande saker på sociala medier.

MEN i din e-postinkorg blir du förmodligen frustrerad över skräppostmeddelanden full av grafik och stora teckensnitt. Vanliga text-e-postmeddelanden tenderar att vara det du får från dina vänner, familj och kollegor – med andra ord “riktiga” människor.

HubSpot lägger fram en rapport om detta: vanlig text-e-postmeddelanden upprepade gånger hade högre klickfunktioner och öppna priser, även om folk tenderar att säga att de inte föredrar vanlig text-e-post.

60. Använd programvara för automatiserad e-postmarknadsföring!

Tidigare, när jag pratade om att bygga en e-postlista, nämnde jag vissa programnamn. Tja, med många listbyggande programvara kan du också automatisera e-postkampanjer.

Nuförtiden gör stort sett alla, och det skulle vara en enorm kostnad av tid och energi att köra en e-postkampanj som inte automatiseras.

Mjukvaran varierar i komplexitet och funktioner, men kärnan tenderar att vara densamma – redigera dina e-postmeddelanden, hantera dina listor, tid när de skickas ut och så vidare.

Några bra exempel på automatiserad e-postmarknadsföringsprogramvara är: Constant Contact, Zoho-kampanjer, SendinBlue, Hubspot, Campaigner, Pardot, Infusionsoft, Mailchimp, ActiveCampaign.

61. Aktivera sociala andelar i e-postmeddelanden.

Det här är i princip samma koncept som att ha delningsknappar i dina inlägg.

Men som du kan förvänta dig är detta lite kraftigare, eftersom du i princip ger delningsalternativet till en person direkt, snarare än att vänta på att de ska besöka din webbplats.

Det är också ett av de BÄSTA sätten att få ditt inlägg närvaro på sociala medier snabbt.

62. Inkludera länkar till din blogg eller vissa inlägg i din e-postsignatur.

Med hjälp av viss programvara kan du anpassa e-post på ett sätt du inte förväntar dig, inklusive din signatur.

Och ett av de mer unika sätten att marknadsföra din blogg för att öka trafiken är att sätta en länk till ditt senaste inlägg direkt i din signatur.

Eftersom det sticker ut är det ett bra sätt att få människor att märka något de annars skulle glasera över! Att göra något lite mer uppfriskande är det ett bra sätt att ta itu med frågan om hur man får folk att läsa din blogg.

63. Skicka e-postmeddelanden igen … med de ord som fungerade för de e-postmeddelanden som läst mest.

Låter grundläggande, men det är lätt att försumma. Med hjälp av e-postmarknadsföringsprogram får du lite inblick i vilka e-postmeddelanden som öppnades och hur engagerade kontakter var med dem.

Vanligtvis hittar du några trender som dyker upp och ordalydelsen i vissa e-postmeddelanden kommer förmodligen att vara bättre än andra. Till exempel kanske du använder mycket mer humor i en viss e-postadress och det kanske har läst mer än något annat du har skrivit.

Så ta det som fungerade bäst i de bäst mottagna e-postmeddelandena och redigera dina andra e-postmeddelanden så att de passar bättre – skicka sedan igen!

64. A / B-testmeddelanden.

När du vill skicka e-postmeddelanden igen som beskrivs ovan, vill du inte lita på tester och fel bara för att ta reda på vad som öppnas mest.

Lyckligtvis kan du göra A / B-test: skapa två olika e-postmeddelanden och se vad som händer med var och en. Du kan testa för huvudtexten, men det är också en bra idé att testa ämnesraderna.

Exempel: E-post A: s ämnesraden säger “Stora misstag att välja en webbhotell”, och e-post B: s “5 misstag som mina klienter övervann när de valde webbhotell.” E-post B: s kan ha en högre öppen hastighet – en bra insikt.

Ibland gör du det manuellt, men ofta gör programvara det ganska enkelt.

Detta är helt enkelt det mest effektiva sättet att ta reda på vad som fungerar bäst i dina e-postmeddelanden.

65. Skapa undergrupper i dina e-postlistor.

Detta är särskilt viktigt eftersom din e-postlista växer i storlek och du utökar läsarantalet, men det är viktigt för en rad e-postlistastorlekar.

I slutet av dagen misslyckas en e-postlista ensam med att fånga mycket av mångfalden i dina kontakter. Det kommer vanligtvis att finnas undergrupper av din publik, intresserade av specifika aspekter av det du skriver om.

Du kan skapa undergrupper på vilket sätt som helst – efter intresse, efter intresseämne (om det är känt), efter demografisk, och så vidare.

Detta gör att du kan rikta dig mer e-postkampanjer mycket mer exakt!

66. Bli presenterad i round-up e-postmeddelanden.

Den här är lite annorlunda än de vanliga e-postkampanjens saker jag har pratat om hittills.

Om du inte känner till det här är det ganska enkelt: föreställ dig alla de detaljerade artiklar du har sett. Betydelse, samlingar av de bästa artiklarna eller bloggarna om ett visst ämne, i en enda blogginlägg eller artikel.

Människor gör det via e-post också – och de mer hängivna läsarna kommer att vara i det.

De är inte så svåra att hitta, sök bara på det här:

få e-post med roundup

67. Bli presenterad i round-up inlägg / artiklar.

Du vet redan vad round-up artiklar är, men du kanske inte har tänkt att försöka få dem på tidigare.

Du kan gräva runt populära bloggar som lägger upp runda inlägg i din bransch om du redan är bekant med den sfären.

Om inte, kan du söka efter dem precis som du vill söka efter e-postmeddelanden med runda upp. Ange detta:

“Intitle: roundup” + bransch eller nyckelord här.

Till exempel:

68. Ställ in ett RSS-flöde (om du inte har ett) och dela det med din publik.

RSS-flöden låter gamla skolan, men de är fortfarande ganska populära. Speciellt kan din mer dedikerade bloggläsare fortfarande använda RSS-flöden för att hitta innehåll de gillar.

Om du använder WordPress har du redan ett inbyggt RSS-flöde för dina inlägg. URL: n kommer att vara något som:

http: // (hemsida här). com / blogg / flöde

Om du inte har WordPress kan du konfigurera en ganska enkelt genom att googla runt. När du har skapat ett RSS-flöde skickar du det bara via e-post och sociala medier!

69. Be dina partners och / eller dotterbolag att dela dina saker.

Förutsatt att du har partners eller dotterbolag: du har dem eftersom de kan hjälpa dig att växa din publik.

Så använd dem! Förutom att få sina råd kan många hjälpa dig att marknadsföra din blogg.

Ett vanligt exempel skulle vara ett dotterbolag som inkluderar ett av dina inlägg i deras nyhetsbrev, eller bara något så enkelt som en social medieandel.

70. Skriv ett gästinlägg!

Var inte alltför misstänksam: gästposter kan vara ett SUPER effektivt sätt att nå nya människor och bygga din e-postlista, abonnenter på sociala medier, etc..

Personer som redan läser den andra bloggen kan vara mer benägna att kolla in din, eftersom en webbplats de litar på har ditt gästpost – ett bra sätt att få folk att läsa din blogg.

Och bortsett från att låta dig nå nya målgrupper kan du bygga trovärdighet och nya relationer med alla slags bloggar i din sfär.

71. Heck, ha en gäst-post-kampanj!

Beroende på hur mycket originalrapportering, forskning eller insikt du har om ett visst ämne, kan du starta en utökad gästpostkampanj.

Dela dina insikter eller fynd i mindre komponenter och gör sedan var och en till en gästpost för en utökad gästpost-turné.

Samma koncept som tidigare, men du belyser och ger ett rykte för din forskning!

72. Försök medmarknadsföring!

Även känd som korsmarknadsföring är det när två marknadsföringsteam / proffs från olika organisationer arbetar tillsammans om ett innehåll.

Ett riktigt samarbete som detta kan lätt utsätta dig för nya läsare, och vissa kommer att vara mer benägna att läsa kolla in din blogg om den samarbetade med deras favoritblogg.

Du kan också göra en innehållshandel för liknande effekt: där du och den andra parten skriver ett blogginlägg för varandra.

Bloggning och bloggkampanj behöver inte vara ett nollsummespel!

prova sammarknadsföring

73. Hjälp läsarna att skicka dina blogginlägg till sina kretsar.

Denna taktik är förvånansvärt underanvänd. Många tycker inte om att publicera mycket på sociala medier – de kanske inte bryr sig om att dela till alla.

Samma personer är ganska troligt att dela saker på en individuell basis, inklusive via e-post.

Och rekommendationer som du skickat e-post från dig på en personlig nivå? Det är mycket troligt att jag öppnar dem, det är säkert. Detta är en bra bloggkampanjtaktik.

Två bra exempel på verktyg för detta skulle vara WP-e-post och e-post den här sidan, som är WordPress-plugins som i princip lägger till en “e-post den här” -knappen till dina inlägg.

74. Syndicera ditt innehåll.

Syndikation är en bra bloggkampanjtaktik eftersom den inte kräver massor av energi, men kan ge allvarliga resultat.

Syndikation innebär i grunden att få dina saker publicerade på andra webbplatser. Det är ett ganska naturligt, organiskt sätt att marknadsföra din blogg och det är särskilt bra för nyare bloggar som inte har många inlägg.

75. Låt de anställda marknadsföra dina tjänster.

Detta förutsätter naturligtvis att du har anställda, men det kan också gälla för kollegor. Om din blogg överlappar ganska bra med din bransch, ännu bättre.

Och om din blogg drivs av ditt team, borde detta vara en bra idé: naturligtvis kan du be dina teammedlemmar att marknadsföra inlägg i sina kretsar och vänner.

76. Låt kunderna länka till din blogg.

Detta är ett sätt att bygga länk och det liknar sammarknadsföring eller att be medlemsförbund att hjälpa till att marknadsföra dina saker.

Det bra med att fråga en kund är att de antagligen redan gillade dina grejer tillräckligt för att ha köpt något från dig.

Det är inte bara så mycket stress, utan det förvånansvärt kan göra ditt förhållande till en kund mer personligt – det låter motsatt, men din kund kanske uppskattar att bli ombedd att hjälpa ett företag de använder.

77. Prioritera promotorer när du länkar till människor.

Jag har pratat om påverkare, externa länkar och citerande källor. Här är en viktig nyans: att prioritera promotorer innebär de människor som är mer aktiva i spridning av innehåll.

Låt oss till exempel säga att kontakt A är superaktiv på r / WordPress subreddit, men har inte mycket resurser. Kontakt B är motsatt: fler resurser, men inte aktiva för att lägga ut länkar.

Naturligtvis är detta en sak till fall, men den allmänna regeln är att prioritera de människor som gör mycket marknadsföring och spridning av andra människors innehåll.

Enkelt uttryckt, om du vill marknadsföra din blogg, få hjälp från någon som kan garanteras att hjälpa till att marknadsföra den med dig!

78. Intervju inflytelserika bloggare.

Detta är ett steg ovan berättar en influencer du länkade eller citerade dem i ditt inlägg. Du blir förvånad över hur många påverkare som skulle vara mycket behagliga för en intervju.

Du behöver inte bokstavligen träffas i samma rum eller ens ha ett Skype-samtal – du kan bokstavligen maila dem några frågor.

Detta gör ditt innehåll mycket mer robust. Och vad är bättre? En influencer är mycket mer benägna att dela ditt inlägg med sina följare om de har fått en anmärkningsvärd närvaro i inlägget.

79. Bjud in påverkande och bloggare att bidra till din blogg

Detta är ett steg ovanför det sista steget ovan, så att säga. Kort sagt, bortsett från att bara intervjua en influencer, kan du be dem att vara mer engagerade och bidra direkt.

Du kan också göra detta med flera påverkare. Det kan överlappa varandra med en intervju, men att få offert eller korta bitar från flera påverkare gör inte bara ditt innehåll mer dynamiskt, utan innebär att det sannolikt kommer att delas med fler människor.

80. Försök att bygga verkliga relationer med människor i bloggosfären och sociala medier.

Vad är det jag har sagt om att marknadsföra din blogg på subreddits och forum?

Åh, ja – var försiktig.

I slutet av dagen kan du inte vara för ensidig med din bloggkampanj. Om du faktiskt kan delta i diskussioner och bygga relationer med människor online är det mycket mer troligt att din blogg blir väl mottagen.

81. På den anmärkningen … GÖR INTE SPAM.

Ja, vi har det: du måste lägga ut din blogg där ute. Du måste publicera regelbundet, på olika sociala nätverk och forum och så vidare. Du måste skicka e-post.

Men om du överdriver det kommer du att skrivas av som skräppost. SKADA INTE in folkens inkorgar eller forum. Ha takt.

Om folk tror att du spammar – kommer du att avskrivas omedelbart. Och om du ses som en skräppost i ett mer offentligt community online (jämfört med till exempel e-post) kommer din bloggtrafik verkligen att drabbas.

82. Försök i allmänhet att bygga en lojal publik.

Detta är en väsentlig bit av råd som är superlätt att glömma, men det träffar den stora frågan om hur man får människor att läsa din blogg. Många av oss svänger av tanken på att plötsligt explodera till popularitet.

Om du är en bloggare bör en av dina största prioriteringar vara att skapa en publik som regelbundet läser ditt innehåll.

Och ofta än inte betyder det en mindre publik, åtminstone till en början. Men underskatta inte att ha den kärngruppen lojala läsare.
bygg en lojal publik

83. En viktig takeaway: samarbeta och dela varandras innehåll!

Kom ihåg att när jag sa att du borde dela med människor som skriver liknande innehåll?

Jo, anledningen till att det fungerar är anledningen till att detta fungerar: samarbete är viktigt för bloggare.

För i slutet av dagen behöver bloggning inte vara ett nollsummespel. Du kan båda vinna när du samarbetar med en annan blogg.

Om du delar varandras innehåll kan du växa din publik, och dessutom kommer din publik att dra nytta av exponeringen för annat kvalitetsinnehåll.

84. Arbeta med ditt länkspel: se till att folk länkar till din blogg!

Låter det uppenbart? Det är viktigt av en annan anledning.

Det uppenbara skälet är att om folk länkar till din blogg kommer du att få mer trafik och fler visningar.

Men här är det andra skälet:

Ju fler länkar din blogg eller webbplats får, desto mer tar Google och andra sökmotorer uppmärksamhet. Din blogg kommer att ha bättre chans att hålla sig högst upp på sökmotorsresultatsidor (SERP) om du är länkad till.

85. På den anmärkningen, arbeta med innehåll som är redo att bli viral.

Jag har varnat tidigare om lockelsen av att bli viral. Det betyder egentligen bara detta: lägg inte all din tro på att bli viral på bekostnad av andra viktiga saker.

Du bör ändå optimera din blogg för viral delning.

Och ett av de bästa sätten att göra det? VAR NYHETER.

Håll koll på vad som händer inom din bransch eller ditt område. Var först med att rapportera, eller kom med en bra poäng om den senaste utvecklingen.

Detta gör det mycket mer troligt att människor sprider ditt innehåll när de smälter och delar nyheterna.

86. Inkludera regelbundet externa länkar.

Den här är dicey. Först av allt, JA, det är viktigt att länka till andra webbplatser i din blogg. Av några skäl:

Först bör du vara en del av konversationen, inte stänga av dig från vad andra säger.

För det andra bör du ge kredit där det är förfallit. Du vill att folk ska göra samma sak för dig.

För det tredje kommer sökmotorer att värdera din webbplats mer om du länkar till andra webbplatser.

87. Men var försiktig med dina externa länkar.

Här är nyansen: var försiktig med att länka till konkurrenter. Det här är inte en svår regel – som jag sa, du bör ge kredit där den ska och vara redo att samarbeta – men du vill inte överdriva det.

Det beror verkligen på din situation, men ett säkert sätt att göra externa länkar är att länka till icke-konkurrenter som fortfarande ger mervärde till din artikel.

Till exempel: chansen är stor att du inte tävlar med New York Times. Om du är, NYT är så berömd ändå att det inte är som att du varnar dina läsare till en ny blogg – i vilket fall som helst, en NYT-artikel kan vara en säker extern länk.

Men du kan också länka till studier och tidskrifter samt nyhetsartiklar på ett säkert sätt. Var öppen sinnad!

Här är ett exempel på en extern länk till en icke-konkurrent:

88. Gör naturligtvis också interna länkar!

Externa länkar är inte det enda du bör lägga till i dina blogginlägg.

Interna länkar är viktiga för att marknadsföra din blogg.

Först låter interna länkar läsarna klicka genom din blogg. Så det är bra.

Men för det andra, ur en sökmotors perspektiv:

Interna länkar ansluter ditt innehåll och din webbplats. De skapar också webbplatshierarkin, så att Google bättre förstår vilka sidor som ska rankas ovanför andra, och så vidare.

Den här artikeln av Yoast (den populära SEO-plugin) förklarar hur intern länkning hjälper sökmotorer att förstå din webbplats.

89. Gör sökordsundersökningar.

Sökordsundersökning är en grundläggande del av sökmotoroptimering. Oavsett om du betalar för en intensiv SEO-programvara eller använder ett kostnadsfritt verktyg och resursmässigt bör du göra sökordsundersökningar för att få trafik till din blogg.

Kärnan är enkel: ta reda på vilka termer människor använder i sökmotorer. Ju mer du förstår om dessa villkor, desto bättre kan du sammanställa ditt innehåll.

Den här Hubspot-artikeln har en bra översikt över sökordsforskning. Och Neil Patel, en av de mest framgångsrika digitala marknadsförarna i världen, har en mer komplex guide för att utföra sökordsundersökningar.

90. Rikta in ett sökord per blogginlägg (om du precis börjar).

Om du inte har gjort mycket sökordsundersökningar eller sökordskampanjer kan det verka överväldigande.

Dessutom är det med sökordforskning och SEO-kampanjer, ibland kan du aldrig göra tillräckligt. Heck, det kan vara ett heltidsjobb, varför så många bloggar helt enkelt anställer människor för att bara fokusera på nyckelord.

Så om du är en mindre blogg och har begränsad tid och resurser, är det bästa att göra litet: inrikta bara på ett sökord per blogginlägg.

Om du är noga med att välja rätt sökord kan du få ett överraskande uppsving i SERP: erna.

91. Optimera inlägg för nyckelord.

När du känner till dina nyckelord optimerar du dina inlägg för dessa nyckelord.

Här är några exempel på att göra det:

Se till att ditt sökord finns i metabeskrivningen av inlägget; använda den i sidtiteltaggen; använda det i din huvudrubrik; placera det i hela ditt inlägg; se till att det är inom de första 100 orden i inlägget.

Som sagt, var bara försiktig så att du inte använder över nyckelordet – det stänger av dina läsare och Google kan läsa sidan som spammy.

92. Använd Google-annonser och Bing-annonser.

Du har definitivt hört talas om Adwords (nu känd som Google Ads), men det finns en god chans att du inte har använt dem.

Google Adwords har i princip att du och andra annonsörer bjuder på nyckelord för att få dem att visas i resultat (samma som Bing-annonser och andra sökmotorer).

Google-annonser är inte idiotsäkra, men om du är intelligent med de nyckelord du vill rikta in kan det vara effektivt. När allt kommer omkring använder människor det fortfarande hela tiden, så att något går rätt.

använd google-annonser

93. Köp annonsutrymme i avsnittet “relaterat innehåll” på de bästa webbplatserna.

Många bloggare vet inte att de kan göra det, men det kan vara ett riktigt effektivt.

Enkelt uttryckt säljer toppsajter annonsutrymme i avsnittet “relaterat innehåll” i sina artiklar. Du kan använda rekommendationsmotorer som Outbrain, Taboola eller Zemanta för att köpa utrymme på olika platser.

Eftersom dessa sajter redan är populära och får mycket trafik och läsare naturligtvis är detta ett bra sätt att dra nytta av tillväxten av de större spelarna.

94. Använd webbanalysverktyg.

Det finns massor av programvara för detta, och mycket av det överlappar varandra. Det finns SEO-programvara som kan granska din webbplats och sökord och länkstrategi.

Det finns också inbyggda saker för vissa webbplatsbyggare som kommer att berätta grunderna för var dina besökare kommer ifrån.

Men det är vanligtvis värt att investera i något som ger dig en mer djupgående titt på hur besökarna kom till din webbplats.

Google Analytics är förmodligen det största exemplet: det berättar hur många besökare som kom till din blogg från organiska sökningar, hur många av dem som kom genom att klicka på en länk, hur många som kom från sociala nätverk, etc..

95. Använd verktyg som är specifikt anpassade för övervakning av sociala medier.

Anledningen till att detta får en separat lista är att vissa SEO-programvara kanske inte gör så mycket social övervakning på sociala medier, och Google Analytics gör inte något bra jobb heller.

Så många bloggare och företag investerar i verktyg som är dedikerade till övervakning av sociala medier.

Några bra exempel: Twitter Analytics, Pinterest Analytics, BuzzSumo, Awario, Nyckelhål och Nämna är alla värda att kolla in. Men de är inte alls dina enda alternativ!

96. Skicka till sökmotorer.

Ett stort antal bloggare tror att när de väl har ställt in en metabeskrivning, använder ett par nyckelord och publicerar sitt inlägg, att Google automatiskt hittar det och indexerar det någonstans.

Google & co kommer gärna att indexera, men först måste de varnas för din webbplats existens.

Att skicka till en sökmotor är ganska enkelt: du kan använda Google XML Sitemap-plugin för att generera en webbplatskarta, vilket är användbart för att hjälpa sökmotorer att förstå din webbplats och dina nya inlägg.

Du kan också skicka in när du gör nya inlägg, också med det ovannämnda plugin eller andra som är välrenommerade.

97. Lägg länkar till relaterade artiklar / ett avsnitt om relaterade artiklar i slutet av dina blogginlägg.

Detta är en metod för att använda interna länkar, men det är mer visuellt och hjälper också din blogg att bli mer engagerande.

Olika plugins låter dig visa några relaterade inlägg längst ner i varje blogginlägg. Några anmärkningsvärda exempel är Relaterade inlägg, Yuzo-relaterade inlägg och sammanhangsrelaterade inlägg.

98. Länk till dina bästa och mest populära inlägg i dina nya inlägg.

Detta är ett bra sätt att implementera den interna länken jag pratade om tidigare.

När du länkar till dina bäst resultat i dina nya inlägg, ger du 1) läsarna mer saker att titta på på din blogg, och 2) förbättra ditt interna länkspel.

Här är ett exempel på ett nyare inlägg jag skapade, som länkar till ett populärt äldre inlägg (om Bluehost):

bästa och mest populära inlägg.

99. Visa versa: uppdatera dina bästa inlägg för att ha länkar till dina nya inlägg.

Detta är en inversion från det föregående, men samma grundläggande koncept fungerar i den mån du förbättrar ditt interna länkspel.

Men istället för att öka dina redan välpresterande inlägg, ökar du de inlägg du just har gjort!

Till exempel: den här artikeln som jag lägger ut om den bästa WordPress-värden är populär och 8 månader gammal. Men det har länkar till nyare och uppdaterade inlägg jag har gjort.

100. Se till att du fyller i dina metabeskrivningar osv.

När du kommer igång med WordPress eller andra plattformar blir du ombedd att fylla i metabeskrivningar, metatitlar och så vidare.

Många nybörjare ignorerar det här och fokuserar på att göra innehållet först. Det är förståeligt, men ett misstag: dessa saker är en grundläggande byggsten för hur din webbplats ser ut i sökmotorresultaten.

Många populära plugins låter dig redigera det här i lite mer detalj eller med lite mer inblick. Yoast är ett populärt plugin som låter dig arbeta med metabeskrivningar gratis.

101. Ändra inte bara rubriker när du publicerar – ändra även metabeskrivningar, underrubriker osv.

När du delar om och om igen är det lätt att bli repetition. Vad många gör är att ändra postens rubrik.

Det är bra, men det borde inte sluta där. Du kan också växla upp din metabeskrivning, underrubrik, citat och dina stora poäng eller takeaways när du publicerar på sociala medier.

102. Använd popup-fönster.

Stön inte: pop-ups är irriterande, men folk använder dem av en anledning.

Och det beror på att de ibland kan fungera.

Nu, som någon som i allmänhet inte är en fan av pop-ups, skulle jag vilja klargöra att dina popup-fönster inte behöver vara hemskt. Du kan göra popup-fönster användbara för dina läsare. Till exempel:

använd popup-fönster

103. Använd pop-ins.

Här är ett säkrare alternativ till popup-fönster: pop-ins är i princip mycket små popup-fönster.

I stället för att ta upp mitten av läsarnas skärm är mycket utrymme, pop-ins små och vanligtvis i det nedre högra hörnet.

De är mindre påträngande och spammy, men tjänar samma grundläggande syfte. Och som jag sa tidigare – du bör göra dem användbara för dina besökare, så du har inget att oroa dig för.

104. Retargeting / ommarknadsföring!

Ommarknadsföring, även känd som ommarknadsföring, betyder att visa annonser till personer som redan har besökt din webbplats.

Detta beror naturligtvis på att personer som redan har besökt din webbplats är mer benägna att göra det igen, och ommarknadsföring kan nå de flesta som redan har besökt din webbplats.

Naturligtvis ett försiktighetsord: var inte för påträngande eller irriterande i din annonsering. Du vill inte driva bort återkommande besökare.

105. Använd push-aviseringar i webbläsaren istället för e-post.

Ett sätt att nå personer som inte är intresserade av att gå med i en e-postlista är att använda en “webb-push.”

En webb-push är ett mindre påträngande sätt att få folk att prenumerera på nytt innehåll: en push-meddelande dyker upp i webbläsaren när ett nytt inlägg har publicerats.

Webb- / webbläsar push-meddelanden är förvånansvärt vanliga: det största exemplet tenderar att vara stora nyheter. Men med olika programvara eller WordPress-plugins kan du göra det till ett alternativ för din blogg också!

106. Ha mobilvänliga pushmeddelanden

Alla använder en telefon. Om du tittar på dina analyser hittar du nästan definitivt att en stor del av din trafik kommer från mobila enheter.

Du vill inte försumma reklam för mobilanvändare, så det är bra att undersöka push-aviseringar.

Pushbullet är ett av de mer anmärkningsvärda exemplen på en app som hjälper dig att ställa in push-aviseringar, men det är inte den enda!

107. Testa olika rubriker, särskilt med A / B-test.

Jag har redan pratat om A / B-testrubriker i e-post: se vilken av två rubriker som får flest öppningar och klickfunktioner.

Du bör också göra det med rubriker utanför dina e-postkampanjer! I synnerhet är det en bra metod för att ta reda på vad som fungerar bäst på sociala medier.

Det är också bra att prova ALLMÄNT för dina faktiska inlägg (inte bara för sociala medier eller e-postkampanj).

Med hjälp av sociala medieanalyser, SEO-programvara eller allmän webbanalys kan du ta reda på vilka rubriker som fick flest klickningar och vad som bör göras mer!

108. Välj mellan några huvudsakliga, pålitliga typer av rubriker.

Det här är något du bör tänka på när du skapar en massa olika rubriker: det finns några mycket pålitliga typer av rubriker som är bäst att använda som ramverk.

De goda människorna på CoSchedule analyserade över en miljon rubriker och hittade de vanligaste rubrikerna i de mest delade inlägg.

Så för tillfället: Listor, vägbeskrivningar och frågor är de typer av rubriker som får mest trafik och sökningar.

Det är bäst att hålla sig till de beprövade formlerna … med din egen pizzazz förstås!

109. Inkludera siffror i dina rubriker.

Jag har inte hård vetenskaplig information för detta, men detta är ett fenomen som jag säkert har upplevt och som otaliga andra bloggare har noterat.

När du inkluderar siffror i dina rubriker och rubriker kommer du förmodligen att få in fler läsare.

Att använda siffror berättar dina läsare exakt vad de kommer att få – x antal skäl eller lösningar, till exempel.

Du kan Google nästan vad som helst och se detta i handling (eftersom det fungerar):

Se vad jag menar?

110. Använd emotionellt språk i rubriker.

Det här är inte en hård vetenskap, men det finns fortfarande en hel del bevis som stöder detta. Garrett Moon, grundare av CoSchedule, analyserade över en miljon rubriker (nämnde tidigare) och fann att känslomässiga inlägg och ansedda inlägg hade en hög frekvens av känslomässiga ord.

Människor på BuzzSumo gjorde en liknande analys av 100 miljoner rubriker och fann samma sak: känslor är oerhört viktiga för att få klick och få interaktioner på sociala nätverk.

Detta är också perfekt intuitivt och stämmer överens med vad de flesta av oss upplever på internet.

Några exempel: “___ få dig att le,” “___ få dig att gråta,” “___ ge dig gåsbockar,” och så vidare.

111. Skapa bitar i lång form.

Du behöver inte begränsa dig till inlägg i lång form, men de är användbara och borde läggas ofta.

Det är meningsfullt att varje blogginlägg ger sitt ämne så mycket som det kan – att du säger så mycket du kan. Det ger dig fler möjligheter att använda dina sökord och ser mer äkta ut för läsarna.

Till exempel — Jag kunde ha gjort ett inlägg som heter “15 beprövade sätt att marknadsföra din blogg.” Det gjorde jag inte.

112. När du har korta bitar, se till att de är användbara.

Återigen är nyckeln att vara användbar. Och när du går tillbaka till föregående artikel vill du att dina inlägg ska vara äkta och inte hålla tillbaka.

Naturligtvis finns det tillfällen då det är bra att ha ett kort inlägg. Under dessa tider är det bäst att vara användbar – minska mängden fluff och ge din publik vad de kommer för.

113. Ha en kraftfull introduktion.

För att vara brutalt ärlig kommer de flesta besökare inte läsa långt in i dina inlägg. Om du vill veta hur man får folk att läsa din blogg, måste du verkligen veta hur du kan hålla dem från att lämna.

Detta stöds faktiskt av bevis: den här skifferartikeln talar om en solid analys som berättar vad vi alla vet – de flesta läser sällan en hel sida.

Detta innebär att du bör se till att din introduktion HOOKS läsare direkt. Och efter det…

114. Sluta slutsatsen först.

Ja, efter att du har fått en bra krok och ett fängslande faktum eller anekdot, se till att du berättar läsarna.

Berätta inte för dem allt – ge dem tillräckligt för att fortsätta läsa – men se till att de kan få värde ur ditt inlägg omedelbart.

Tänk igen på Slate-stycket – de flesta läsare kommer inte att gå förbi början. Så ge dem något att hålla sig kvar för.

115. Bädda in infografik

Tidigare citerade jag lite arbete som utförts av BuzzSumo med att analysera många inlägg. Tja, deras andra forskning avslöjade också denna insikt:

Infografik är ENORMT populärt och bland de mest delbara innehållsformerna. Neil Patel har beskrivit dem som den mest delade formen av onlineinnehåll (även om jag inte är säker på att det är bokstavligen sant).

Hur som helst, poängen står. Med inbäddning av infografik kan du både förmedla information och vädja till bilder.

Det gör att ditt innehåll sticker ut och mycket mer sannolikt kommer att delas och omläggas.

116. Behöver det sägas? Ja det gör det. Använd BILDER.

Att tilltala bilder kan inte underskattas. Även om de inte är infografik är det en bra idé i allmänhet att ständigt använda bilder i dina inlägg.

Jag kommer att gå igenom några mer detaljerade tips om bilder, men kort: genom att lägga till grafik ökar ditt engagemang efter inlägget kraftigt. Även människor som älskar att läsa vanlig text kan vanligtvis inte hjälpa till att titta på bilder.

117. Ännu bättre: skapa originalbilder och innehåll.

Du kan använda stockbilder, men var försiktig med att överdriva det. Ju mer originellt bildinnehåll du har, desto mer ansedda kommer din blogg att se ut.

Heck, dina följare kommer att må bättre om att dela ditt innehåll om bilderna sticker ut och är original.

Här är ett exempel på en originalbild som används för en recension på HostingPill:

skapa originalbilder

118. Har text överläggande bilderna.

Det här låter som en konstig detaljnivå att specificera, men lita på mig på det här. Du ser faktiskt ALLTID bilder med textöverlägg – och inte lika roliga memes.

Bloggar och tidskrifter gör detta hela tiden, eftersom det är ett bra sätt att förbättra bilder och grafik utan att vara för överväldigande.

Inte lika intensivt som en infographic, men med lite extra sammanhang och info för bilden.

Här är ett exempel från vår webbplats, igen:

text överlägga bilderna

119. Optimera dina bloggs bilder för delning.

Detta gäller för alla typer av visuals – GIF och video samt statiska bilder.

Alla dessa saker kan optimeras för att öka delningen av sociala medier. Det är inte så svårt att optimera dessa filer: håll dem små, se till att du namnger dem, och om det är relevant, använd bilder av ansikten (de drar människor i mer).

Att göra dessa enkla saker är mycket effektivt för att få trafik till din blogg.

Exempel? Se bara upp!

120. Använd knapparna för bilddelning.

Du bläddrar igenom ett blogginlägg och flyttar markören över en bild.

Flera små ikoner för sociala nätverk dyker upp: det här är knappar som, om du klickar, låter dig dela bilden till de sociala nätverk.

Det är vad knapparna för bilddelning är, och jag rekommenderar dem starkt. Med hjälp av populära plugins, som SumoMe, kan du göra det enkelt för läsarna att dela bilder. Gör det alltid lättare för människor att marknadsföra din blogg för att öka trafiken!

121. Se till att du har arbetat med ditt innehålls övergripande visuella överklagande.

Jag vet, jag vet – jag pratar mycket om bilder och bilder. Vad pokker betyder detta ens?

Det betyder faktiskt inte nödvändigtvis bilder i dina blogginlägg, även om det vanligtvis överlappar det.

Nej, det jag talar om är det övergripande visuella tilltalet för dina inlägg och blogg.

Även om du har fantastiska originalbilder och infografik … är dina inläggs teckensnitt lättlästa? Är varje inlägg ett stort block med text? Eller är det för många små små linjer?

Även om det är säkert att variera blogg till blogg, är det viktigt att ditt innehåll övergripande är visuellt tilltalande. Om det inte är … kan du satsa att besökare inte kommer att stanna länge.

122. Publicera innehåll konsekvent.

Detta är en annan grundläggande som är förvånansvärt lätt att försumma. Det är relativt enkelt att dela inlägg på sociala medier – eftersom det är lätt att dela innehåll på sociala medier.

Men att publicera innehåll betyder konsekvent att skriva konsekvent, och det är tufft. Det är också en av de viktigaste sakerna du kan göra.

Att lägga ut nytt innehåll regelbundet ser bra ut i sökmotorer OCH ger dig den bästa chansen att hålla fast vid personer som tidigare gillade ditt innehåll. Och det ger alla besökare förväntningar på mer, så länge de håller ett öga på din blogg.

123. Citera experter.

Experter är inte lika ”påverkare”. Åh, de överlappar säkert – många påverkare är experter inom sitt område.

Men experter betyder också nästan varje forskare, forskare och toppmarknadsförare som har hårda nummer och / eller trovärdighet.

Att citera experter låter dina läsare veta att du inte bara gör det hela. Enkel som det – ju mer övertygande du är, desto starkare är din blogg.

124. Var unik.

Åh, du tror att det är en bra-brainer? Tja, jag är ledsen – varför finns det en bajillion av samma bloggar där ute??

Det är svårt att vara en unik blogg … och en populär. Att använda SEO och generellt marknadsföra din blogg betyder att göra något av vad alla gör.

Men du måste fortfarande hamra hem en stark känsla av webbplatsidentitet och unikhet. Annars är det få som är intresserade nog för att kolla in dig och de som kanske inte kommer ihåg dig.

125. Berätta historier.

Blogga är ett bra medium för berättelser. Även om du är 100% bekymrad över de kalla hårda fakta, gör historier ditt innehåll relatabelt och smältbart.

De kan förresten vara korta – bokstavligen en mening eller två, men det kommer att hålla dina besökares ögon längre än vissa andra meningar.

Till exempel: mina recensioner tenderar att blanda fakta med mina ups-and-downs när jag testar en värd eller programvara.

126. Svara snabbt på trender.

Detta är inte bara en viktig aspekt av att optimera ditt innehåll för att bli viral (diskuterats tidigare). Detta är bara en bra sak att göra.

När du reagerar snabbt på trender är det mycket mer troligt att du kommer att citeras och användas som en källa av de människor som kommer efter dig.

Det betyder att bortsett från att få ett bra rep för att vara på topp med nyheterna kommer du att bli länkad till. Och det betyder inte bara trafikökningar utan SERP ökar!

127. Var till hjälp!

Okej, du förstår det – användbart. Tja, hittills har jag pratat om ditt innehåll och dina sociala interaktioner på forum / sociala medier.

Men vad händer om jag sa till dig att det inte är slutet på det? Bortsett från att helt enkelt vara till nytta för din publik och dina följare …

Du borde vara en hjälpare och du bör vara känd för det.

Till exempel: i stället för att bara ha informativt innehåll, peka din publik mot andra resurser. Gå ut ur ditt sätt att lägga till extra hjälp!

128. Känn din målgrupp.

Mycket av det jag redan har talat om har byggt mot denna övergripande punkt:

En av dina största prioriteringar är att känna din publik. Och det är en konstant process, inte en engångsupptäckt.

Fortsätter subreddits, forum och sociala medier för att ta reda på vad som ställs – bra. Men gör det mer än en gång och se vad som har förändrats.

Är de största utmaningarna som din publik står inför samma som när du började marknadsföra din blogg? Ger ditt innehåll lösningar på problem som din publik slutade bry sig om för månader sedan? Etc.

129. Och när du känner till din målgrupp, få din ton!

Detta är en viktig detalj. Och tro det eller inte, det är inte omöjligt att ta reda på vilken ton du ska använda.

Visst kan det vara en del försök och fel inblandade. Men bara genom att uppmärksamma hur din målgrupp interagerar online och vad de verkar konsumera mest, borde du kunna ta reda på

Till exempel: du kanske har lagt märke till att jag tenderar att kasta in torr humor och prata samtal medan jag fortfarande är informativ. Det är vad min publik gillar!

130. Gör listor!

Att samla ditt innehåll i listor är den stora versionen av detta. Att använda siffror i rubriker överlappar detta.

Men elefanten i rummet är att bara skapa listor! De är enormt populära, och alla som har varit på internet längre än några minuter vet det.

De är roliga att läsa och hålla dina läsare rullande. Dessutom kan de ibland vara de bästa sätten att förmedla vissa typer av information. Enkelt ett av de bästa sätten att få trafik till din blogg.

Exempel: DENNA ARTIKEL!

131. Gör presentationer / bildspel.

Innan du blir antsy om detta – “Hur mycket mer innehåll måste jag komma med ?!” – Låt mig säga att det här handlar om att återanvända innehåll.

Vilket innebär att du redan har gjort massor av forskning och skrivning och redigering. Så använd bara ditt befintliga material för att göra en presentation.

Varför en presentation?

Eftersom det är visuellt tilltalande, lätt att klicka igenom och smälta och är ett mindre vanligt medium.

132. Låt inte SEO förstöra ditt innehåll!!!

Detta är ett av de största problemen jag ser i blogosfären. Människor är förståsvis fångade in i att försöka bli förstärkta i sökresultaten.

Men ofta fokuserar bloggare så mycket på SEO och nyckelord att de försummar grunderna i att ha bra innehåll. Och viktigare av att ha bra SKRIFT.

För gissa vad? Du kan inte bara skicka sökord i dina inlägg. Du måste fortfarande skriva ett riktigt inlägg och hålla dessa nyckelord i schack – de ska vara naturliga och inte förringa ditt innehåll.

133. Uppdatera gamla blogginlägg.

Detta är en SEO-strategi som inte påverkar ditt innehållsspel alls. När du uppdaterar äldre inlägg får de nytt liv i sökmotorresultaten. Särskilt om de redan var populära.

Du kan göra detta genom att lägga till eller ersätta media i ditt inlägg, byta upp sökordsinriktning och inkludera uppdaterad information och länkar.

134. Förvandla din blogg till en vlog.

Tillbaka till innehåll som repurponerar: vloggar är rasande i dessa dagar. Detta kommer utan tvekan att kräva mer arbete för att återanvända:

Du måste faktiskt filma och redigera innehåll, som kan vara ett heltidsjobb på egen hand eller komma till kostnad för att anställa någon.

Men videor är massivt populära på internet och det kan finnas många som skulle vara intresserade av ditt innehåll … men som inte vill läsa.

135. Förvandla din blogg / vlogg till en podcast!

Ja, vloggar är populära … men podcast är till och med mer rasande! Det är verkligen en gyllene ålder för podcast, och att återuppliva din blogg till en podcast kan vara en bra bloggkampanjtaktik.

Om du redan har tillräckligt med resurser för att skapa en vlog kan du enkelt använda det till en podcast.

136. Förvandla dina blogginlägg till en e-bok!!

Detta är förmodligen den vanligaste formen av innehåll som återanvänder jag ser på bloggar idag. Det verkar som om alla har en e-bok.

Men det betyder inte att de är slöseri med tid. Befintliga läsare kan tycka att en ebook är användbar, och vissa människor kan till och med bli nya läsare efter att ha bläddrat igenom din e-bok.

När allt kommer omkring kan du tänka på din e-bok som symbolen för ditt bästa arbete, en djupgående behandling.

E-boken kan också erbjuda fördelen att hjälpa dig att etablera dig i fältet och kan vara en användbar magnet för backlink. Och … det kan bli en innehållsuppgradering:

137. Lägg till uppgraderingar av innehåll: ge ditt bästa gratis, i utbyte mot e-post!

En innehållsuppgradering är ett specialtillverkat innehåll som du erbjuder dina läsare i utbyte mot något.

Och naturligtvis rekommenderar jag att du ger bort några av dina innehållsuppgraderingar gratis, i utbyte mot e-post! Se till att bädda in ett interaktivt onlineformulär på din webbplats som tvingar besökare att dela sin e-postadress med dig.

Innehållsuppgraderingar kan, ja, innehålla en ebok, men kan också innehålla dina podcasts eller specialtillverkade infografik, etc..

138. Bygg ett resursbibliotek.

Har du någonsin sett en kunskapsbas eller hjälpcenter på ett mjukvaruföretagets webbplats?

Det är sånt vad jag pratar om. Till en viss utsträckning är din blogg själv ett resursbibliotek. Men specifikt menar jag att du samlar in dina bästa resurser (inklusive inlägg) och lägger dem på en enda sida.

Kanske dina mest användbara inlägg, dina bästa infografik och alla gratisverktyg som din webbplats tillhandahåller – bara till exempel.

139. Förvandla dina inlägg till PDF-filer och dela dem sedan.

Det här är några olika saker: det är återanvändning av innehåll, en potentiell blymagnet och ett sätt att göra ditt innehåll mer mobil.

Kort sagt, om du tar lite tid att konvertera några av dina befintliga inlägg till PDF-filer kan du sedan dela dem som enskilda dokument.

Du kanske naturligtvis inte ser lika mycket trafik direkt kopplad till din blogg. Men det kan fortfarande vara ett bra sätt att anpassa innehåll i e-postmeddelanden eller göra det lättare för delning.

140. Sammantaget: få rätt grunder för webbplatshälsa!

Vid det här laget har jag talat om vikten av att ha solid länk och innehåll. Men tro eller ej, det blir ännu mer grundläggande.

I allmänhet måste din blogg vara frisk, av två huvudskäl: för det första kommer du att behandlas bättre av Google. För det andra kommer dina besökare att få en bättre upplevelse.

Jag kommer att gå in på några av detaljerna i detta:

141. Välj en bra värd.

Detta är ett stort beslut som vanligtvis fattas i början. Men det är ganska vanligt att människor inser att de behöver en annan värd (eller annan värdplan) senare.

Det är okej – poängen är att se till att din värd är bra. Om det inte är det, var du redo att byta värd.

När du väljer en bra värd har du de funktioner du behöver för att hantera din blogg och bra resultat.

142. Se till att din blogg har bra drifttid.

En av de största faktorerna för webbplats / bloggs prestanda är upptid. Uptime är i princip hur det låter som: hur länge din webbhotell är servrar och är värd för din webbplats.

Det beräknas i procent – vanligtvis uppåt på 99,9%.

Det kanske låter bra om din webbplats är 99,9% av tiden, men det är faktiskt inte en bra poäng.

ha bra drifttid

Som ni ser betyder 99,9% poäng att din webbplats faktiskt kommer att vara nere, i genomsnitt 10 minuter i veckan eller 43 minuter i månaden. Vilket inte är bra för många bloggare.

Ju bättre din timtid, desto mindre besökare förlorar du och desto bättre blir din sökmotorranking!

Du kan beräkna vad dina upptidsprocent faktiskt betyder med vår kostnadsfria SLA-upptidsräknare (visas ovan).

143. Se till att din blogg är snabb.

Webbplatsens hastighet är på samma sätt viktigt. Det finns olika faktorer som går in på detta, och många värdar erbjuder hastighets- och prestationsförstärkare med vissa värdplaner.

Men i slutändan vill du ha en pålitlig värd som har stora bashastigheter runt om.

Ju snabbare din blogg och bloggsidor laddas för människor, desto bättre blir en upplevelse. Och desto bättre blir du rankad i sökmotorer.

Här är ett exempel: vår testwebbplats med GreenGeeks har vanligtvis svarstider vid eller under 400 ms-märket. Vilket är bland de snabbaste vi har testat.

se till att din blogg är snabb

144. Använd SSL.

Om du har köpt en värdplan såg du förmodligen den här termen. Men det är lätt att försumma, särskilt eftersom SSL-paket kan löpa ut efter ett år med vissa värdar.

SSL betyder i princip att anslutningen mellan webbplatsen och besökarens webbläsare är krypterad och därmed säkerställd. Det är viktigt att inte låta det löpa ut.

Om du inte har SSL kommer de flesta webbläsare (inklusive Chrome) att säga besökaren att webbplatsen inte är säker. Vilket gör dem mer benägna att studsa och det är mindre troligt att de registrerar sig för något med sin e-postadress.

145. Ta extra steg med säkerhet.

Det finns två stora grunder för din bloggs säkerhet: SSL och de åtgärder som din värd vidtar för att skydda sina servrar och din webbplats.

Men det finns fortfarande mycket saker du kan göra för att förbättra säkerheten på din webbplats.

De flesta värdar erbjuder någon form av regelbundna säkerhetskopior, vilket är bra. WordPress och liknande innehållshanteringssystem (CMS) har ofta plugins och appar som kan öka en del av säkerheten.

Till exempel: WordFence, BulletProof Security och Sucuri är alla WordPress-plugins som gör skanningar av skadlig kod, lägger till brandväggar, inloggningssäkerhet och mer.

146. Var försiktig med WordPress-plugins!

Detta är något sant för andra innehållshanteringssystem, men detta är främst en fråga för WordPress.

Du kanske känner till att en av de stora fördelarna med WordPress är den stora variationen av tillgängliga plugins.

Men det betyder också att det finns många inte-så bra plugins. I bästa fall kan dessa bara vara ineffektiva. I värsta fall kommer de att vara skadlig programvara.

Kolla in det här:

var försiktig med wordpress plugins

Det finns över 1 350 resultat för nyckelordet “webbplatsbyggare.” En del av dem är säkert dåliga äpplen.

147. Välj ditt WordPress-tema noggrant.

Detta gäller oavsett om du använder ett gratis tema eller betalar för ett, tro på det eller inte.

Och jag menar inte bara att du borde vara uppmärksam på utseende, även om det är bra också.

En stor sak att tänka på när du väljer ett WordPress-tema är huruvida det är säkert eller inte och om det uppdateras konsekvent.

WordPress-teman kan ibland bli övergivna, vilket resulterar i att vissa anpassningsfunktioner inte fungerar eller att din webbplats blir långsam / snygg för besökare.

148. Var redo att skala upp din webbplats

Om du använder ett delat webbhotellkonto säger din webbhotell förmodligen att du har obegränsad lagring och bandbredd.

Vad det verkligen betyder är att du inte har uppmätt lagring eller bandbredd. Det beror på att människor på vissa delade värdplaner inte förväntas använda för många resurser.

Men om din webbplats börjar växa i popularitet kommer du att behöva fler resurser för att fortsätta ge bra prestanda och nytt innehåll till dina nyare besökare. Din värd kanske till och med kräver att du skalar upp.

Kort sagt, om du är intresserad av att marknadsföra din blogg är du som standard intresserad av att skala upp – så var redo för det!

149. Planera ditt innehåll.

Ett av de äldsta knepen i boken, och det går till alla slags människor som skriver innehåll, inte bara bloggare.

Ändå är det ganska viktigt: om ditt innehåll är planerat, kommer du att kunna hålla ut saker när det inte händer mycket i ditt område.

Dessutom, om du vet när du publicerar det här eller det, är det mycket lättare att veta när du ska marknadsföra din blogg för att öka trafiken.

Till exempel har jag en lista med recensioner som ska publiceras inom vissa delar av månaden, i en viss ordning, samt en lista över inlägg som behöver uppdateras (även i en viss ordning).

planera ditt innehåll

150. Med det sagt kan du inte begränsa dina kreativa utbrott heller.

Jag vet – låter lite löjligt efter den sista punkten.

Det här är en annan sak som kan låta uppenbar, men du blir förvånad över hur lätt det är att glömma. Ibland, i brådska med att sitta ner dig och jobba, hamnar du i slutet av de passionerade stunderna.

Glöm inte varför du har en blogg i första hand. Du tycker om att bidra till det, du tycker om att skapa innehåll för det – så när du har en idé, eller om styckena börjar dyka upp i ditt huvud …

Spela med. Eftersom något av ditt bästa innehåll kommer från det.

151. SOVA.

Ja, jag börjar komma in i den personliga vården. Ja, jag rullar ögonen också när jag ser det här på liknande artiklar / listor.

Ändå är denna viktig. Det är faktiskt viktigt.

Eftersom jävla nära varje bloggare och innehållsskapare som jag känner att jag tappar sömn regelbundet eftersom de är så engagerade i sitt arbete.

På kort sikt kan det tyckas lönas, men du tror bättre att blogga är ett långsiktigt spel.

Slutsats

Jag skulle inte skylla på dig om du kändes lite överväldigad. 151 saker är mycket att göra, även om var och en var liten.

Kom ihåg att du inte behöver göra dem alla – varje blogg har sin egen uppsättning resurser och utmaningar.

Gör vad som är lämpligt för ditt företag eller din webbplats – för många mindre bloggar är det bäst att välja några från den här listan och arbeta med dem konsekvent tills du är redo att ta på mer.

Som sagt, det finns några övergripande takeaways här:

Marknadsför via e-post, marknadsför via sociala medier. Var användbar och vara anständig på nätet, så folk vill faktiskt höra från dig.

Se till att ditt innehåll är bra … och främja sedan HECK ur det!

Vill marknadsföra din blogg

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map