Windscribe VPN-gjennomgang: Fordeler og ulemper etter 3 måneders bruk!

DailyBeast kaller det “det elektroniske personvernverktøyet du allerede skal bruke”. Techradar kaller det “en av de beste gratis VPN-ene rundt”. Grav litt mer, så ser du mye mer ros.


Windscribe har bare eksistert siden juli 2015, men i løpet av de to siste årene har det blitt en av de mest anerkjente VPN-ene rundt.

Det er klart det er mye bra surr om Windscribe, og det kommer inn til rett tid.

Sommeren 2017, og online sikkerhet har aldri vært viktigere. Fra Snowden-lekkasjene i 2013 til Russland-Trump-historiene som dominerer nyheten, har cybersikkerhet blitt et stadig mer relevant tema for klimaks som er akkurat nå.

Og hvis du synes cybersikkerhet er en stor avtale for nasjoner, kan du tro at det er en stor sak for deg – et individ som ikke er bevæpnet med kraftige etterretningsbyråer for beskyttelse.

Jada, det er ikke sikkert at du har et fremmed statsoverhode som puster ned nakken … men igjen kan du gjøre det. Det er mange parter som er interessert i dataene dine, og selv om de ikke er det, er det en mengde grunner til å holde informasjonen din godt beskyttet.

Så det er naturlig at i det siste prøver mange mennesker å finne rimelige måter de kan være tryggere på nettet. Windscribe er et slikt alternativ som vi kan se med en god mottakelse.

Men måler Windscribe virkelig opp den hypen den har fått i det siste? La oss finne det ut.

INNHOLDSFORTEGNELSE

Hopp for å lese spesifikke seksjoner ved å klikke på følgende lenker

 1. Ulemper
 2. Pros
 3. Priser
 4. Funksjoner
 5. Kundeservice
 6. Brukervennlighet
 7. Opptreden
 8. Gjennomsnittshastighet
 9. Konklusjon

Ulemper

OK, ulemper først. Heldigvis er det faktisk ikke så mye å si her – alle ulemper er ganske små.

De 45 stedene som tilbys på ubegrenset tjeneste høres mye bedre ut enn de 8 du får gratis og vil være tilstrekkelig for de fleste, men det er fremdeles en stor del av kloden som blir utelatt – Afrika og Sør-Amerika stort sett.

Kundestøtte gir litt mangel på, uten livechat eller telefonstøtte, og det kan være mer dokumentasjon på nettstedet deres.

Windscribe - Ingen live chat og telefon

Til slutt vil du takle gjennomsnittshastigheter. Det er ikke så veldig bra for meg, men for noen brukere garanterer den betalte versjonen bedre.

Gjennomsnittshastigheter, mindre enn omfattende kundesupport og begrensede steder er Windscribe viktigste ulemper.

Pros

OK, la oss snakke om de gode tingene.

Jeg begynner med noe uvanlig – Windscribes tjenester har personlighet. For eksempel – på nedlastingssiden, der Windscribe viser alternativet for mobile enheter, er det et alternativ for Blackberry … med overskriften under står det “bare tuller.”

En del av denne personligheten er ærlighet. Windscribe overselger seg ikke virkelig etter min mening, så du vil ikke bekymre deg for funksjonene du blir overdrevet av nytte eller kraft, og det ser ut til at selskapet ser ut til å respektere brukernes personvern (eksempel: de don lagrer ikke aktivitetslogger).

Jeg tror båndbreddegodtgjørelsen er et betydelig pluss. Hvis du bruker en gratis VPN, kan du normalt forvente noen båndbreddebegrensninger, men 10 GB i måneden for Windscribs gratisversjon er etter min mening ganske betydelig.

free-windscribe

Det er enkelt å bruke og smidig integreres med din typiske internettbruk, så brukervennlighet er en annen sterk drakt. Bortsett fra beskjedne hastigheter, går det helt fint, så jeg vil egentlig ikke si at det er noe så galt med ytelsen.

Den er pakket med funksjoner, og med gode funksjoner også. P2P, en sterk brannmur, gode personvernalternativer, den sikre koblingsgeneratoren og andre ting jeg vil nevne fra en omfattende pakke som fungerer lett med enheten din og nettleseren, og mange av funksjonene er tilgjengelige gratis.

Windscribe i gratis pakke

Totalt sett tilbyr Windscribe mange fordeler: ærlig service, en anstendig båndbreddegodtgjørelse, et strømlinjeformet grensesnitt og mange funksjoner med anstendig ytelse – noe som gjør det bra for pengene.

Priser

Windscribs prisstruktur er veldig enkel og rimelig enten du skal gratisversjonen eller den betalte versjonen. Du kan se prisene deres her.

Det første nivået er “Begrenset”, som er gratis. Du kan imidlertid bare bruke den for en enhet, og bare for åtte steder. Båndbredden er 10 GB i måneden, det er ingen OpenVPN-konfigurasjoner, og brannmur-, P2P- og adblock-tjenester tilbys.

Det andre nivået er “Ubegrenset”, og kan kjøpes enten månedlig eller årlig. Den månedlige versjonen koster $ 9 per måned, mens den årlige versjonen koster $ 90 totalt, som bryter ned til $ 7,50 i måneden.

Vindskriv prisplaner

BESØK VINDSKRIFT

Ubegrenset nivå gir mulighet for ubegrenset enhet i motsetning til en, og i stedet for en månedlig tillegg på 10 GB eller 8 steder, får du ubegrenset båndbredde og 46 steder. I tillegg får du OpenVPN Configs, samt brannmuren, P2P og adblock-tjenestene du vil få gratis.

Jeg setter pris på Windscribs priser – de kompliserer ikke ting for mye. Du trenger ikke egentlig bruke tid på å forske på den “riktige avtalen”, du trenger bare å tenke på hva du vil.

Og hvis du virkelig trenger å ta det ekstra steget, får du fremdeles mye for en anstendig pris.

Funksjoner

OK, la oss snakke om funksjonene og alternativene du får når du lager en konto.

Rett utenfor flaggermusen har Windscribe mange forskjellige versjoner for forskjellige plattformer. Du kan laste ned den til datamaskinen din – PC, Mac eller Linux – og nettleseren din, Chrome, Firefox og Opera (beklager IE og Safari!).

Avslutt for datamaskinen din

Du kan selvfølgelig også laste ned den til telefonen din, forutsatt at du har en iPhone eller Android, for ruteren din, og de har tre konfigurasjonsalternativer.

Avslutt på iphone

Jeg antar at det kan være flere alternativer, men realistisk sett er det fint å se at Windscribe dekker alle basene dine.

Du kan bruke nettleserutvidelsene og skrivebordsapplikasjonene alene, men du vil sannsynligvis ha det best å bare bruke begge sammen (og som Windscribe vil fortelle deg, det kan du også, siden det ikke koster ekstra).

Jeg syntes Windscribs sikre linkgenerator (også kjent som Secure.link-generator) var ganske fin. Det er en fin tjeneste som i utgangspunktet lar deg gå inn i en lenke og lage et rapportkort for nettstedet samt en “sikker” forkortet URL som du kan bruke.

Secure.link Generator - Windscribe

P2P er som nevnt inkludert for også gratisversjonen, og du får også adblock – noe som ikke er strengt tatt nødvendig for en VPN-tjeneste, men som likevel er en attraktiv eiendel.

Det er en fin ting som heter cruise control for nettleserutvidelsen som er unik for Windscribe. Den knytter deg i hovedsak til den beste serveren som er nærmest deg. Du kan slå den på eller av og velge et annet sted fra en rullegardinmeny i utvidelsen.

Å legge til denne funksjonen er noe for skrivebordsprogramvaren kalt Double Hop, som når du brukes med nettleserutvidelsen, lar deg koble til et annet sted for å skjule trafikken ytterligere – selv om dette selvfølgelig vil bremse ting litt.

Windscribe-programvare kalt Double Hop

Desktop-appen har en god brannmur på plass, et fint trinn for å sikre at den virkelige IP-adressen din ikke blir sett. Du kan selvfølgelig bytte brannmurmodus slik du vil.

Dessuten får du en fin funksjon som heter “Personvernalternativer” for skrivebordsversjonen, som lar deg velge mellom noen få forskjellige valg: ad-blocker, antisosial, untraceable og split personlighet.

Respektivt, disse blokkerer annonser, fjerner sosiale sporere, fjerner kjente annonsefyr og trackere som kan spore på flere besøkte nettsteder og rotere nettleserens brukeragent hver gang du starter nettleseren på nytt.

Det er klart jeg kan fortsette, men i interessen av å være kortfattet, la oss bare si at funksjoner er noe Windscribe gjør godt. Det er ikke lastet med unødvendige funksjoner for å se kult eller teknisk ut, men det har alt du trenger og litt mer, og det hele er veldig strømlinjeformet på toppen av det.

Kundeservice

Windscribes kundesupport er ikke noe stort, for å være ærlig. Det er ikke ille, det er bare ganske gjennomsnittlig.

Jeg tror du sannsynligvis ikke vil trenge mye kundestøtte, fordi det er ganske selvforklarende å bruke det. Hvis du ikke vet hva en knapp eller en funksjon er, er det ofte en praktisk forklaring som dukker opp bare ved å holde markøren over det forvirrende objektet.

Nettstedet deres har en rekke oppsettveiledninger for hver Windscribe-pakke du kan laste ned (per nettleser, per operativsystem osv.).

Saken er at guider for operativsystemer og nettlesere er YouTube-videoer. De andre formatene har skrevet og illustrert oppsatte guider, men samlet sett føles disse guidene litt skumle.

Kanskje skyldes det at Windscribs målrettede demografiske allerede er kunnskapsrike nok til at de ikke trenger å bli kodet – fremdeles, jeg tror noen ting mangler.

Bortsett fra noen enkle installasjonsveiledninger, er det en FAQ-seksjon og et “send billett” -alternativ, som i utgangspunktet er et skjema du kan bruke til å sende en melding til supportteamet.

Jeg har hørt at de reagerer ganske raskt på disse billettene, og at personalet er veldig kompetente og hjelpsomme.

Imidlertid tror jeg mer kan gjøres – det er ingen livechat, ingen telefonnummer å ringe. Visst, de tilgjengelige alternativene vil ta vare på mye, men for noen brukere vil mangelen på livechat eller kundeservicenummer virke loslitt.

Ellers er kundesupporten ganske forfriskende – den er ikke for detaljert, men den er spunky og svarer de aller fleste problemene kundene vil spørre om. Hele nettstedet er spekket med humor og – viktigst av – ærlighet.

Så generelt er ikke kundestøtten en sterk drakt, og det mangler et par ting, men samlet sett synes jeg ikke feilene er for alvorlige.

Brukervennlighet

Jeg likte hvor smertefri installasjon var. Jeg er verken den minst kunnskapsrike eller mest kunnskapsrike mannen når det gjelder teknologi, så jeg får noen ganger en liten angst når jeg laster ned ting – hva om jeg installerer rare tillegg?

Hva er jeg enig i?

Ingen slike problemer her. Internett mitt er ikke engang så raskt, men nettleserutvidelsen var rask og enkel, og stasjonær programvare på samme måte (merk: Jeg har brukt utvidelsen for Firefox og desktop-appen for Windows 7).

Windscribe - Gratis VPN og annonseblokk - Chrome Nettbutikk

Last ned for Chrome
Last ned for Firefox

Du trenger ikke engang en e-post for å lage kontoen din, men vær forsiktig – du vil være begrenset til 2 GB i måneden i stedet for 10, og du kan ikke tilbakestille passordet ditt (du kan imidlertid alltid legge til et senere).

Uansett, jeg fant ut at det integreres jevnt med nettopplevelsen, og skrivebordsopplevelsen din blir ikke plaget av irriterende varsler.

Jeg likte spesielt hvor effektiv nettleserutvidelsen var. Windscribe-ikonet i nettleseren åpner et veldig enkelt kontrollpanel når du klikker på det.

Den viser hvor mange GB du har igjen, samt sikker.link-generatoren jeg nevnte, som er superenkelig å bruke.

Hvis du klikker på en knapp på siden av kontrollpanelet, kan du få tilgang til en mer detaljert meny som kan lede deg til kontoinnstillingene, personverninnstillingene, en hjelpeside og så videre.

Hovedfunksjonen til en VPN er selvfølgelig å beskytte personvernet ditt – men Windscribe tar ekstra skritt for å være lite påtrengende i den daglige bruken, så det er et stort pluss.

Fordi det er så lett og kompakt, føler jeg det er veldig nyttig for av og på VPN-bruk.

Det jeg mener er at hvis du ikke prøver å bruke en VPN til all surfing – hvis du for eksempel bare vil streame Netflix raskt mesteparten av tiden – Windscribe er flott i det øyeblikket når du plutselig trenger mer privatliv enn før – når du reiser hjemmefra og går inn på et offentlig nettverk som en kafés wifi eller en flyplass.

Opptreden

Totalt sett har Windscribe en ganske solid ytelse.

Dette er ganske typisk å si om Windscribe, men det er ikke superraskt. Likevel får du jobben helt fint. Jeg syntes det var fint for uformell surfing, som e-postmeldinger og stort sett tekstbelastede sider. YouTube-videoer var tregere enn jeg hadde ønsket, men hei – hva kan du gjøre?

Ellers syntes jeg det var så nyttig å kunne lage sikre lenker fra nettadresser som jeg ønsket, og det var knapt påtrengende for nettopplevelsen.

I tillegg, akkurat som enhver god VPN skal, gjør Windscribe sin egen del i å beskytte personvernet ditt bortsett fra verktøyene det gir deg. Det jeg mener med det, er at de ikke lagrer noen permanente tilgangslogger eller bruker noe for å overvåke brukerne sine.

Brannmuren antar jeg at den holder godt, da det ikke ser ut til å være en bemerkelsesverdig mengde klager på dette.
Selv om du ikke kan se det, kvalifiserer disse tingene som gode resultater for sikkerhet: dedikasjon til brukervennlighet bak kulissene.

Bortsett fra bak kulissene ytelse, bør den daglige bruken din være helt fin. Jeg syntes det var veldig enkelt og rent å bruke, og det forstyrret aldri det jeg ønsket å gjøre på internett mens jeg forble raskt for å få tilgang til funksjoner jeg ville prøve å spille med.

Det føles ikke som det er mye å kommentere her, men la oss gå uten at nyheter er gode nyheter. Vi legger ikke merke til når ting går greit, og det samme gjelder Windscribe. Men vær trygg, det går faktisk greit.

Gjennomsnittshastighet

Jeg har testet hastigheten på vindskriften før installert og senere installert. Jeg fikk se forskjellige resultater som du kan se under skjermbilder.

speed windscribe 2

Konklusjon

Så for å pakke alt sammen, er Windscribe definitivt en solid tjeneste. Hvis du er bekymret for at den blir overhypert, kan du bare prøve den gratis.

Ja, det er noen ulemper, men jeg ser dem ikke som alvorlige nok til å oppveie alle positive ting som følger med Windscribe … spesielt siden mange av fordelene er tilgjengelige gratis!

BESØK VINDSKRIFT

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map