Windscribe VPN Review: Fördelar och nackdelar efter tre månader att använda!

DailyBeast kallar det ”det online-sekretessverktyg du redan bör använda”. Techradar kallar det ”en av de bästa gratis VPN-erna runt”. Gräva lite mer så ser du mycket mer beröm.


Windscribe har bara funnits sedan juli 2015, men under de senaste två åren har det blivit en av de mest hyllade VPN: erna.

Det är uppenbart att det är mycket bra surr om Windscribe, och det kommer in i rätt tid.

Sommaren 2017 och online-säkerhet har aldrig varit viktigare. Från Snowden-läckorna 2013 till Rysslands-Trump-berättelserna som dominerar nyheterna har cybersäkerhet blivit ett alltmer relevant ämne för klimaks som är just nu.

Och om du tycker att cybersäkerhet är en stor sak för nationer, skulle du bättre tro att det är en stor sak för dig – en person som inte är beväpnad med kraftfulla underrättelsetjänster för skydd.

Visst, du kanske inte har ett utländskt statschef som andas ner halsen … men då kan du också göra det. Det finns många par som är intresserade av dina uppgifter, och även om de inte är det finns det en mängd skäl att hålla din information väl skyddad.

Så det är naturligt att många människor på sistone försöker hitta prisvärda sätt de kan vara säkrare online. Windscribe är ett sådant alternativ som, som vi ser, har uppfyllts med en god mottagning.

Men mäter Windscribe verkligen den hype den har fått nyligen? Låt oss ta reda på.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Hoppa för att läsa specifika avsnitt genom att klicka på följande länkar

 1. Nackdelar
 2. Fördelar
 3. Prissättning
 4. Funktioner
 5. Kundsupport
 6. Enkel användning
 7. Prestanda
 8. Medelhastighet
 9. Slutsats

Nackdelar

Okej, nackdelar först. Lyckligtvis finns det faktiskt inte så mycket att säga här – alla nackdelar är ganska små.

De 45 platserna som erbjuds på den obegränsade tjänsten låter mycket bättre än de 8 du får gratis och kommer att räcka för de flesta, men det är fortfarande en stor del av världen att få kvar – Afrika och Sydamerika mestadels.

Kundtjänst lämnar lite önskemål, utan livechat eller telefonstöd, och det kan finnas mer dokumentation på deras webbplats.

Windscribe - Ingen livechatt och telefon

Slutligen kommer du att hantera medelhastigheter. Det är inte så mycket för mig, men för vissa användare garanterar den betalda versionen bättre.

Medelhastigheter, mindre än omfattande kundsupport och begränsade platser är Windscribe huvudsakliga nackdelar.

Fördelar

Okej, låt oss prata om det bra.

Jag börjar med något ovanligt – Windscribes tjänster har personlighet. Till exempel – på nedladdningssidan, där Windscribe visar alternativet för mobila enheter, finns det ett alternativ för Blackberry … med bildtexten nedan står “bara skojar.”

En del av denna personlighet är ärlighet. Windscribe överskriver inte riktigt sig själv enligt min åsikt, så du kommer inte att oroa dig för de funktioner du får överdrivna i användbarhet eller kraft, och företaget verkar gå ur sitt sätt att respektera användarnas integritet (exempel: de don lagrar inte aktivitetsloggar).

Jag tror att bandbreddstillägget är ett betydande plus. Om du använder en gratis VPN kan du normalt förvänta dig vissa bandbreddbegränsningar, men 10 GB per månad för Windscribes gratisversion är enligt min mening ganska stor.

fri-windscribe

Det är lätt att använda och smidigt integreras med din typiska internetanvändning, så användarvänlighet är en annan stark kostym. Bortsett från blygsamma hastigheter går det bara bra, så jag skulle inte riktigt säga att det är något så fel med prestandan.

Det är funktionspaket och med bra funktioner också. P2P, en stark brandvägg, fantastiska sekretessalternativ, den säkra länkgeneratorn och andra saker som jag kommer att nämna ett omfattande paket som fungerar lätt med din enhet och webbläsare, och många funktioner är gratis tillgängliga.

Windscribe i gratispaket

Sammantaget erbjuder Windscribe massor av fördelar: ärlig service, ett anständigt bandbreddbidrag, ett strömlinjeformat gränssnitt och många funktioner med anständiga prestanda – något som gör det bra för pengarna.

Prissättning

Windscribes prisstruktur är väldigt enkel och prisvärd oavsett om du tänker på gratisversionen eller den betalade versionen. Du kan se deras prissida här.

Den första nivån är “Begränsad”, vilket är gratis. Du kan dock bara använda den för en enhet och endast för åtta platser. Bandbredden är 10 GB per månad, det finns inga OpenVPN-konfigurationer, och brandvägg, P2P och adblock-tjänster tillhandahålls.

Den andra nivån är “Obegränsad” och kan köpas antingen månadsvis eller årlig. Den månatliga versionen kostar $ 9 per månad, medan den årliga versionen kostar $ 90 totalt, vilket bryter ner till $ 7,50 per månad.

Priserplaner för windscribe

BESÖK VINDSKRIFT

Den obegränsade nivån möjliggör obegränsade enheter i motsats till en, och istället för en månadsbidrag på 10 GB eller 8 platser får du obegränsad bandbredd och 46 platser. Dessutom får du OpenVPN Configs, såväl som brandväggs-, P2P- och adblock-tjänster som du får gratis.

Jag uppskattar Windscribes prissättning – de komplicerar inte saker för mycket. Du behöver verkligen inte spendera tid på att undersöka “rätt affär”, du behöver bara tänka på vad du vill.

Och om du verkligen behöver ta det extra steget, får du fortfarande mycket för ett anständigt pris.

Funktioner

Okej, låt oss prata om funktionerna och alternativen du får när du skapar ett konto.

Rätt utanför fladdermattan har Windscribe många olika versioner för olika plattformar. Du kan ladda ner den till din dator – PC, Mac eller Linux – och till din webbläsare, för Chrome, Firefox och Opera (ledsen IE och Safari!).

Vindskriva för din dator

Du kan naturligtvis också ladda ner den till din telefon, förutsatt att du har en iPhone eller Android, till din router, och de har tre konfigurationsalternativalternativ.

Vänligen prenumerera på din iPhone

Jag antar att det kan finnas fler alternativ, men realistiskt är det trevligt att se att Windscribe täcker alla dina baser.

Du kan använda webbläsarutvidgningarna och skrivbordsapplikationerna ensam, men du skulle förmodligen vara bäst att bara använda båda tillsammans (och som Windscribe kommer att säga dig, det kan du också, eftersom det inte kostar extra).

Jag tyckte att Windscribs säkra länkgenerator (även känd som Secure.link-generator) var ganska snygg. Det är en snygg tjänst som i princip tillåter dig att ange en länk och skapa ett rapportkort för webbplatsen samt en “säker” förkortad URL som du kan använda.

Secure.link Generator - Windscribe

P2P ingår, som nämnts, för även gratisversionen, och du får också adblock – något som inte är absolut nödvändigt för en VPN-tjänst, men som ändå är en attraktiv tillgång.

Det finns en fin sak som heter kryssningskontroll för webbläsarförlängningen som är unik för Windscribe. Det kopplar dig i princip till den bästa servern som är närmast dig. Du kan slå på eller av den och välja en annan plats från en rullgardinsmeny i tillägget.

Att lägga till den här funktionen är något för skrivbordsprogramvaran som kallas Double Hop, som, när den används med webbläsarförlängningen, låter dig ansluta till en andra plats för att ytterligare dölja din trafik – även om detta naturligtvis kommer att sakta ner saker och ting lite.

Windscribe-programvara som kallas Double Hop

Desktop-appen har en bra brandvägg på plats, ett trevligt steg för att se till att din riktiga IP-adress inte syns. Du kan naturligtvis växla brandväggen som du vill.

Dessutom får du en snygg funktion som kallas “Integritetsalternativ” för skrivbordsversionen, som låter dig välja mellan några olika val: ad-blockerare, antisocial, ospårbar och delad personlighet.

Respektivt blockerar dessa annonser, tar bort sociala trackers, tar bort kända ad beacons och trackers som kan spåra på flera besökta webbplatser och rotera webbläsarens användaragent varje gång du startar om din webbläsare.

Självklart kan jag fortsätta, men för att vara kortfattad, låt oss bara säga att funktioner är något som Windscribe gör bra. Det är inte laddat med onödiga funktioner för att se coolt eller tekniskt ut, men det har allt du behöver och lite mer, och det är väldigt strömlinjeformat ovanpå.

Kundsupport

Windscribes kundsupport är inte något stort, för att vara ärlig. Det är inte dåligt, det är bara ganska genomsnittligt.

Jag tror att du förmodligen inte behöver mycket kundsupport, för att använda det är ganska självförklarande. Om du inte vet vad en knapp eller en funktion är, finns det ofta en praktisk förklaring som dyker upp bara genom att flytta markören över det förvirrande objektet.

Deras webbplats har ett gäng installationsguider för varje Windscribe-paket du kan ladda ner (per webbläsare, per operativsystem etc.).

Saken är att guiderna för operativsystem och webbläsare är YouTube-videor. De andra formaten har skrivit och illustrerat uppsättningsguider, men totalt sett känns dessa guider lite snåla.

Kanske beror det på att Windscribs riktade demografiska redan är kunniga nog så att de inte behöver kodas – fortfarande, jag tror att vissa saker saknas.

Förutom några enkla installationsguider finns det ett FAQ-avsnitt och ett “skicka biljett” -alternativ, som i princip är ett formulär som du kan använda för att skicka ett meddelande till supportteamet.

Jag har hört att de svarar ganska snabbt på dessa biljetter och att personalen är mycket kompetent och hjälpsam.

Jag tror dock att mer kan göras – det finns ingen livechat, inget telefonnummer att ringa. Visst kommer de tillgängliga alternativen att ta hand om mycket, men för vissa användare kommer bristen på ett livechat eller kundtjänstnummer att se illa ut.

Annars är kundsupporten dock ganska uppfriskande – den är inte för detaljerad, men den är spunky och svarar på de allra flesta problem som kunder skulle fråga om. Hela webbplatsen är full av humor och – viktigast av allt – ärlighet.

Så totalt sett är kundsupporten inte en stark kostym och det saknas ett par saker, men totalt sett tycker jag inte att bristerna är för allvarliga.

Enkel användning

Jag gillade hur smärtfri installation var. Jag är varken den minst kunniga eller mest kunniga killen när det gäller teknik, så jag får ibland en liten ångest när jag laddar ner saker – vad händer om jag installerar konstiga tillägg?

Vad håller jag med på?

Inga sådana problem här. Mitt internet är inte ens så snabbt, men webbläsartillägget var snabbt och enkelt, och skrivbordsprogramvaran på liknande sätt (Obs! Jag har använt tillägget för Firefox och desktop-appen för Windows 7).

Windscribe - Gratis VPN och annonsblock - Chrome Web Store

Ladda ner för Chrome
Ladda ner för Firefox

Du behöver inte ens ett e-postmeddelande för att skapa ditt konto, men se upp – du kommer att vara begränsad till 2 GB en månad istället för 10, och du kan inte återställa ditt lösenord (du kan dock alltid lägga till ett senare).

Hur som helst, totalt sett tyckte jag att det integreras smidigt med surfupplevelsen, och din skrivbordsupplevelse kommer inte att besväras av irriterande meddelanden.

Jag gillade särskilt hur effektiv webbläsarförlängningen var. Windscribe-ikonen i webbläsaren öppnar en mycket enkel kontrollpanel när du klickar på den.

Den visar hur många GB du har kvar, liksom den säkra.link-generator som jag nämnde, vilket är superlätt att använda.

Om du klickar på en knapp på sidan av kontrollpanelen kan du komma åt en mer detaljerad meny som kan leda dig till dina kontoinställningar, sekretessinställningar, en hjälpsida och så vidare.

En VPN: s huvudfunktion är naturligtvis att skydda din integritet – men Windscribe tar extra steg för att vara diskreta i din dagliga användning, så det finns ett stort plus.

Eftersom det är så lätt och kompakt känner jag att det är mycket praktiskt för on-and-off VPN-användning.

Vad jag menar är att om du inte försöker använda ett VPN för all din surfning – om du till exempel bara vill strömma Netflix snabbast för det mesta – är Windscribe bra för det ögonblicket när du plötsligt behöver mer integritet än tidigare – när du lämnar hemmet och går in i ett offentligt nätverk som ett kafés wifi eller en flygplats.

Prestanda

Totalt sett har Windscribe en ganska solid prestanda.

Detta är ganska typiskt att säga om Windscribe, men det är inte supersnabbt. Fortfarande får du jobbet helt fint. Jag tyckte att det var bra för avslappnad surfning, som e-postmeddelanden och mestadels textbelastade sidor. YouTube-videor var långsammare än jag skulle ha velat, men hej – vad kan du göra?

Annars tyckte jag att det var så praktiskt att kunna skapa säkra länkar från webbadresser som jag ville, och det var knappast påträngande för surfupplevelsen.

Dessutom, precis som alla bra VPN ska, gör Windscribe sin egen del i att skydda din integritet bortsett från de verktyg som den ger dig. Vad jag menar med det är att de inte lagrar några permanenta åtkomstloggar eller använder något för att övervaka sina användare.

Jag antar att brandväggen håller bra, eftersom det inte verkar vara en anmärkningsvärd mängd klagomål om detta.
Även om du inte kan se det, är dessa saker kvalificerade som bra prestanda för säkerhet: hängivenhet bakom kulisserna användarnas integritet.

Bortsett från bakom kulisserna prestanda, bör din dagliga användning vara bra. Jag tyckte att det var väldigt enkelt och rent att använda, och det störde aldrig vad jag ville göra på internet medan jag fortfarande var snabb för att få åtkomst till funktioner jag ville prova att spela med.

Det känns inte som att det är mycket att kommentera här, men låt oss gå utan några nyheter är goda nyheter. Vi märker inte riktigt när saker går smidigt och detsamma gäller för Windscribe. Men vara säker på att det verkligen går smidigt.

Medelhastighet

Jag har testat vindavsnittets hastighet innan jag installerades och senare installerades. Jag fick se olika resultat som du kan se i nedanstående skärmdumpar.

hastighet windscribe 2

Slutsats

Så för att ta bort allt är Windscribe definitivt en gedigen tjänst. Om du är orolig för att den överhypades kan du bara prova det gratis.

Ja, det finns vissa nackdelar, men jag ser dem inte som tillräckligt allvarliga för att överträffa alla positiva effekter som medföljer Windscribe … särskilt eftersom många fördelar finns gratis!

BESÖK VINDSKRIFT

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map